Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: K³uszyn 2010-07-04
> Inne > Kalendarium 2010
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
SAMUEL77
"Dziêki temu teraz wy, niewychodz±c z domu, niezamykaj±c okna freha, na którym po mnie jedziecie, mo¿ecie sobie popatrzeæ, jak jest w Jamie..."

Tak, tak, to co robisz to ostry dó³.

"Wy wolicie siedzieæ tu i podniecaæ siê tym, co ja robiê.
Jeste¶cie chorzy z nienawi¶ci, ch... was strzela, jak widzicie, ¿e na mikro imprezê u mnie przyjecha³a telewizja. Dobijê was, Polsat te¿ by³ ;) "

Tym akurat na mnie wra¿enia nie zrobisz. Ilo¶ci robionych przez nas imprez d³ugo nie dogonisz. Chocia¿ przyznam, ze paszportu Polsatu nie mam.

"Z ca³± pewno¶ci± sp³ata ca³o¶ci tak im, jak i np Samuelowi bêdzie dla was kolejnym dotkliwym ciosem z mojej strony"."

Mo¿e to masochizm, ale ja naprawdê chcê byæ tak ukarany.

"Samuel77- poza s³usznymi pretensjami i frustracjami zwi±zanymi z kas±,
nie dawaj siê podpuszczaæ takiemu jednemu, który ju¿ kogo¶ przeciw mnie podpuszcza³..."

O kogo chodzi? Jedynym, który podpuszcza mnie do pisania jeste¶ ty. Zamilknê, jak tylko zadzwoni± z banku, ¿e przelew doszed³.

"Samuell77- je¶li nie przeprosisz i nie wycofasz tego, co napisa³e¶, spotkamy siê w s±dzie.
To, ¿e jeste¶ prawnym analfabet±, nie upowa¿nia cie do pisania takich rzeczy i nie powoduje, ¿e nie bêdziesz za to odpowiada³ prawnie."

Jeste¶ oszustem. Nabra³e¶ nas i wycycka³e¶ a teraz straszysz jak upominamy siê o swoje.

"oj panie maæku.
strzelasz sobie w kolano lub w stopê, jak wolisz.
z rêk± na sercu, w tym tygodniu, przed tzw weekendem,
mia³em i ZBR i Tykocinowi (fv na 1K pln) co¶ w koñcu wys³aæ,
bo innym wcze¶niej, w tym tak¿e ostatnio wysy³a³em.\
Jednak nie bêdê was przekupywa³ p³atno¶ci±, oczywi¶cie nale¿nego wam i przeterminowanego zobowi±zania, a przelejê innej grupie, ze strony której nie spotykaj± mnie takie potwarze.
panie maæku- taki¶ cwany, w takiej formie napisa³e¶ do mnie, ¿e akurat ciebie za tego maila nie mogê pozwaæ, ale zrewan¿ujê siê przesuwaj±c was i samuela na koniec kolejki."

Je¿eli to prawda, ¿e co¶ komu¶ "kapn±³e¶" to dlatego, ¿e w tym temacie inni nag³a¶niaj± twoj± niekompetencje. I dalej znowu straszysz.

Indar
Zgodnie z sugestiami poboczn± dyskusjê o spodniach wy³±czy³em do tematu:
Spodnie "husarskie"

Natomiast zastanawiam siê co zrobiæ z tym tematem, rozumiem jego wagê i nie chcê bez potrzeby go okrajaæ. Zwrócê tylko uwagê i¿ niektórzy niepotrzebnie mieszaj± kwestie osobiste z tematem przewodnim - proszê sobie odpu¶ciæ uwagi w rodzaju "wiem co zrobi³e¶ bratowej". Grzecznie proszê.
Ju¿ siê nie wtr±cam.
Maciej Jedliñski
Panie Radku fotki portek pode¶le smile.gif wzorowa³em sie na portkach z Wzornika
niestety i pisze to otwarcie nie korzysta³em z wykrojów ale siedzia³em parê godzin nad nimi z krawcow± i próbowa³em tak je skroiæ oby by³o i wygodnie i obci¶le ( wykona³em szwy na zewn±trz ud i ³ydek spodnie s± w cia¶niejszych miejscach s± zapinane na guzy w³a¶nie na szwach z boku tak jak na wzorniku .

Tok do kopi mam -niestety kopia nie jest idealna i to wiem jednak pracuje nadni± ( nie znalaz³em nikogo kto by mni j± wydr±¿y³ angsad.gif, ( kopia inna nisz na fotce ) ale poma³u poma³u bêde kombinowa³ . my¶lê ¿e na nowy sezon dodam jeszcze koncerz
( fakt pistolet mam ska³kowy . Ale nie mam si³ do ko³owca angsad.gif
trzewiki podkuwane sznurowane z boku od strony przy¶rodkowej skóra ¿ó³ta barwiona naruralnie podeszwa skóra smile.gif

co do siod³a- nie wiem czy jest co¶ takiego jak Siod³o Husarskie ???????
chce zrekonstruowaæ siod³o 17 wieczne drewniane wykonane w maksymalnie zbli¿onej technice do orygina³u i np jak narazie najwiêkszy problem mam z aksamitem jedwabnym
jak kto¶ ma proszê o pomoc

co do mocowania piór niewiem czy nie zrezygnuje a je¶li nie to na 100% bêdzie tak jak na rycinach od pana

Uwa¿am ¿e niema co sie czepiaæ kogo¶ ze mu czego¶ brakuje bo ca³y czas ka¿dy sie rozwija i oto chodzi ka¿dy robi b³êdy próby ale -oto chodzi smile.gif pod warunkiem ¿e nie upiera siê jak osio³ jak co¶ ¼le robi ja zawsze s³ucham m±drzejszych :D

Do BS co fakt to fakt jeste¶ naszym d³u¿nikiem . i z³ego s³owa nie napisaliby¶my gdyby¶ porostu napisa³ panowie naradzie nie mam ale na 100% zap³acê postaram sie do tego a tego

nastêpnie sory nie mam ale za³pace postaram sie do tego a tego wtedy wiemy Acha kole¶ ma problem ale czekamy a nie czekamy czekamy czekamy itp itd .......

nie dziw sie ze nas szlak trafia jak widzimy cie na fotce w nowej zbroi husarskiej a wisisz nam kasê ( tyle ile zbroja kosztuje )

telefonów nie odbierasz
i CO dziwisz sie ludziom

a to ja
Thenotep
Hmm dawnom tu nie by³ jednako¿ czytam i oczom nie wierze. Komentowaæ a¿ ¿al. Panie Bartku my¶lê ¿e nie by³o by sprawy gdyby¶ mia³ insze nastawienie i nie sadzi³ siê na wszystkich jak jaki¶ raniony zwierz w potrzasku. Sam ¿e¶ tego piwa sobie nawa¿y³ to teraz trza je wypiæ. Tych ludzi których ty nie widzia³e¶ na swej imprezie lub których s±dami straszysz to ja akurat znam i jakim¶ dziwnym trafem nigdy nie by³o ¿adnych ale to ¿adnych problemów z imprezami które organizowali i na których bywa³em i mam zamiar jak los da bywaæ. Przeto mo¿e nie czas siê zachowywaæ jakby ciê giez uci±³ w zadek bo dziwiæ siê pretensjom nie ma czego. Chcesz mieæ spokój? Zap³aæ jak obieca³e¶ i tyle. (mnie to ju¿ nie dotyczy wszelako radziæ mogê). Z mej perspektywy to raczej ja Ciebie na ¿adnej imprezie rekonstrukcyjnej nie widzia³em poza onym K³uszynem. Ot ale mo¿e na inszych bywamy przeto te lata spotkaæ siê nie by³o kiedy. Poczyta³em sobie te¿ z ubawieniem ¿e sobie portki pokazujecie i niehistoryczno¶æ zarzucacie. Chcia³bym troszkê temacik rozszerzyæ. Ot ¶wiêto husarii K³uszyn powiadasz, mo¿e i racja przeto powiedz gdzie to mo¿na by³o w obozie poza bitw± i krótkim czasem przed i po ich obaczyæ. Otó¿ poza kilkoma wyj±tkami (np. ludzie których s±dem straszysz b±d¼ ich nie zauwa¿y³e¶) to nigdzie. No mo¿e ja onych nie spotka³em wtedy przepraszam. Wiesz o czym piszê. O tym i¿ Ci strasznie historyczni husarze w tych wszystkich strasznie poprawnych historycznie strojach przedzierzgneli siê w cywilne ciuszki z XXI wieku i znikli w t³umie warszawskich turystów. To chyba jest wiêkszy problem rekonstrukcji. Jak wszyscy by¶my tak uczynili to obozowiska by wcale nie by³o. Oczywi¶cie nie piszê o wszystkich jeno o tych których widzia³em smile.gif. Có¿ mo¿e i stroje s± odwzorowane w 100% z epoki (do idea³u trza d±¿yæ) ale fantazji szlacheckiej nie da siê kupiæ w manufakturze. Warto mo¿e popracowaæ nad on±. Pozdrowienia dla wszystkich Panów braci. Mam nadziejê ¿e dane nam bêdzie spotkaæ siê po wielokroæ w onym roku. K³aniam siê nisko s³uga Waszmo¶ciów i Brat.
ISLAM GEREJ III
Po d³u¿szym czasie powróci³em na Forum i uwa¿nie przeczyta³em ostatnich kilka stron.
Masakra...

Jestem zszokowany tym, ¿e pan Bartek Siedlar ¶mie publicznie rozpisywaæ siê nad jakim¶ swoim tajnym systemem losowania grup! Kto nie bêdzie wystarczaj±co mi³y i zacznie siê upominaæ spada w rankingu. Nie pojmujê...

Odezwa³ siê Pan do mnie 9 I z obietnic± uregulowania zaleg³o¶ci (po wcze¶niejszej kilkumiesiêcznej przerwie! ) i znów teraz cisza...
Proszê siê nami (PRSZK i ogólnie rekonstruktorami) nie bawiæ i nie pogrywaæ obietnicami...
Nie lubiê os±dzaæ ludzi i siê z nimi wadziæ ale po zrelacjonowaniu tej sytuacji do¶wiadczonemu prawnikowi on sam chwyci³ siê za g³owê z naszej - rekonstruktorów - g³upoty. ¯e od razu sprawa nie trafi³a na wokandê...

Ju¿ siê stroju nie czepiam - sam w szlafroku lata³em swego czasu - ale krew zalewa moj± chrze¶cijañsk± dusze gdy d³u¿nik obnosi siê publicznie z nowymi przedsiêwziêciami...

Mam nadziejê, ¿e nie spadniemy w rankingu po mojej wypowiedzi

Pozdrawiam
£ukasz
Pospolite ruszenie szlachty ziemi krakowskiej
Kizickaya
Oto kilka zdjêæ. Mam nadziejê, ¿e to wci±¿ interesuj±ce. tongue.gif
http://s802.photobucket.com/albums/yy309/A...;cpZZ1QQtppZZ24
leszek s
Z pewnym zadowoleniem muszê przyznaæ ¿e fundacja zaczê³a p³aciæ, ma³± czê¶æ wprawdzie ale zawsze co¶, mam nadziejê ¿e ju¿ nie bêdzie ¿adnych kwasów na tle finansowym do koñca sp³aty miedzy nami.
B³a¿ej - Kozacy Zaporoscy
W dniu dzisiejszym dostali¶my ostatni± transzê i w zwi±zku z powy¿szym nale¿no¶ci organizatora wzglêdem Wojska Zaporoskiego zosta³y uregulowane.
Legenda
najnowsze wyst±pienie
http://www.youtube.com/watch?v=rt5rCijVW24
zwi±zane z g³ównym tematem w±tku smile.gif
Pewnie widzieli¶cie

Chcecie jeszcze jakie¶ zdjêcia z lipca z Warszawy ? bo mam jeszcze jeden folder nigdzie nie zamieszczony, mog³abym siê zmotywowaæ
Inna
CYTAT(hussar.com.pl @ 00:41 19.01.2011) *
"Inna" wyra¿aj±c siê w imieniu grupy z Moskwy na wie¶æ przed imprez±, ¿e ¶rodków brak, napisa³a: Moskwa i tak przyjedzie...
Po ustaleniach z Inn±, która ich reprezentowa³a, móg³bym uznaæ siê za zwolnionego z jakiegokolwiek zwrotu. Mimo to na K³uszynie zap³aci³em im dobrowolnie, mimo to zobowi±za³em siê im zap³aciæ resztê, co uczyniê, ale to nie wasza broszka.

Jedyne niepodwa¿alne zobowi±zanie wobec Rosjan, które by³o (bez ¿adnych nieporozumieñ)
i jest, jakie na siebie wzi±³em by³o wobec Omska, poniewa¿ gdy im oznajmi³em, ¿e muszê ich odwo³aæ z braku ¶rodków, okaza³o siê, ¿e oni kupili ju¿ bilety.

Witam!

Tak, jestem "Inn±" (a propos, tak siê naprawde nazywam:) i teraz jeszcze raz reprezentujê grupê z Moskwy (chodzi o Strzelcy Moskiewscy i tyle). Podtwierdzam, ¿e Bartek poda³ do wiadomo¶ci, ¿e ¶rodków brak. Podtwierdzam równe¿, ¿e napisa³am - "Moskwa i tak przyjedzie", o to oznacza, ¿e rozumiali¶my sytuacjê i byli¶my gotowi jechaæ bez pieniêdzy, bez zwrotu. Bartek zap³aci³ co¿ na Kluszynie (nie wiem dokladnie ile) i zobowi±za³ siê zap³aciæ resztê (i nie bêdziemy mieæ nic przeciwko tego:))) Ale niech to bêdzie jak bêdzie, nie pretendujemy do zwrotu.

Ale nie reprezuntujê tu Omsk i Stalingrad (to s± inne miasta:). Wiemy, ¿e mieli wlasn± umowê z Bartekom. Trzeba rozumieæ, ¿e te miasta s± daleko od Moskwy (i tym bardziej od Warszawy). Uwa¿amy, ¿e te grupy potrzebuj± op³atê za przyjazd, ktory powinien by³ byæ dro¿szy ni¿ nasz. Mamy nadziejê, ¿e te grupy ostatecznie dostan± pienendzy i wszyscy bêd± szcze¶liwi:)

Pozdrawiamy serdecznie,
Strzelcy Moskiewscy
hussar.com.pl
Witaj Inna,

potwierdzam, ¿e przede wszystkim Omsk, to osobna sprawa, bo gdy jak do Was, napisa³em im na 3 tygodnie przed imprez± o obciêciu ¶rodków, Omsk napisa³ na to, ¿e maj± ju¿ kupione bilety kolejowe. Natomiast co do Carycyna, to w ostatnim okresie przed imprez± wszystkie ustalenia sz³y przez Moskwê. Tak jak Wy, oni dostali tego samego maila o braku ¶rodków, ale oni nic nie odpisali. W tym czasie np omawiane za³atwianie wiz sz³o przez Moskwê i od nastêpnego dnia po Twoim mailu przez Olega. Wiedzia³em, ¿e jedziecie tym samym autokarem co Carycyn, a nastêpnego dnia po mailu ws bud¿etu dosta³em w³a¶nie od Ciebie stanowisko, które jest godne najwy¿szego uznania, ¿e i tak przyjedziecie. Tym samym autokarem co Carycyn, od którego nie mia³em ¿adnej informacji, za¶ potem by³o potwierdzenie, ¿e przyjad±.
To nie zmienia faktu, ¿e ju¿ na imprezie, nieznaj±c jeszcze przysz³ych trudno¶ci z otrzymaniem ¶rodków dla fundacji, do przekazania dla Was, ustali³em jak±¶ kwotê do sp³acenia, poza zaliczk± zap³acon± na samej imprezie.
Chcê zauwa¿yæ, ¿e ok 3 tygodnie temu napisa³em na facebooku do Olega "komunikat", na który nie odpowiedzia³- nie musia³, ale tam by³o moje stanowisko- prognoza...
Wczoraj rano Oleg napisa³ do mnie, na co mu odpisa³em.
Inna, jest jedna sprawa zwi±zana z moim mailem do Olega sprzed 3 tygodni, ale o tym napiszê Ci na privie. Nie dlatego abym mia³ co¶ do ukrycia, lecz by kto¶ nie pomy¶la³, ¿e chcê zrobiæ wra¿enie...

pozdrawiam i przepraszam za oczekiwanie,

BS
Inna
Witaj, Bartek:)

Mniej-wiecej wszystko jest jasno. Obawiam tylko, ze byl brak rozumienia ze Carycynem-Stalingradom, bo kiedy pisalam o Moskwe, pisalam wlasnie o strzelcach...

Dobra, napisz mi na privie tu albo we vkontatke.ru.

Pozdrowienia.
nimrod
Polecam uwadze Waszmo¶ciów:

http://www.hussar.com.pl/14759/smolensk-40...awie#more-14759

Szcególnie interesuj±ce jest to zdanie:

"Wkrótce przedstawimy plan i program imprezy. Zarazem zapewniamy, ¿e do momentu tego wydarzenia, pozamykane zostan± wszelkie kwestie zwi±zane z ubieg³oroczn± imprez± k³uszyñsk±.

Bartosz Siedlar"

Parufka
E tam to jest takie sobie najlepsze jest to "inscenizacjê tamtych wydarzeñ z udzia³em kilkuset rycerzy- rekonstruktorów z wielu krajów" bigsmile2.gif .
Maciej Jedliñski
Decyzja zarz±du ZBR kierujemy p panu Bartkowi Siedlarowi sprawê do s±du o zap³acenie zaleg³ej F-ry wraz z odsetkami.

Purvis
Temat podzielony. Bujnie rozwijaj±cy siê w±tek dot. p. Siedlara wydzielony
tu
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.