Z tego co siê orientujê, to Wasze zg³oszenia bêd± wysy³ane (pewnie po tym weekendzie) do poszczególnych dowódców hufców, a oni przy¶l± Wam ewentualne potwierdzenia.
Ile im to zajmie? - Pewnie dzieñ, dwa...*
*Nie jest to oficjalna informacja, tylko moje przypuszczenia.
CYTAT(Sasza @ 23:39 18.04.2008)
Niemam namiotu.
Kto mnie wpusci do swego namiotu na I³¿y ?
alkopihota ciê utuli, jak sie przebij± przez granice - zapraszam, tylko nie mamy od¶wie¿aczy powietrza, ani wyka³aczki, g³upio, sam nie wiem,
dasz radê wytrzymaæ?
Dziekuje Miszania za goscine, i mimo ze moja nadmiernie wrazliwa i delikatna natura , nie wytrzymuje nawet najmnejszego kontaktu z jakimkolwiek brudem ,lub lekko zepsutym zapachemm , to postaram sie nie robixc z tego powodu przykrosci gospodarzom...
P.S. Mam nadzeje tylko ¿e nie bêdzie nikt ura¿ony moim zachowaniem, i zatkacie zadki koreczkami , bo czasem robiê dziwne rzeczy w namiotach...
Wspania³y filmik...szkoda ¿e taki krótki...
Martyno, wygl±dasz jak w³asna matka - bardzo powa¿nie i zupe³nie jak nie Ty.
a Sasza...po prostu gwiazda
w ogóle niesamowita atmosfera.
tylko ten g³os...ciê¿kostrawny:-(
je¶li turniej bêdzie mia³ taki sam klimat jaki ma trailer - czekam z niecierpliwo¶ci± na potwierdzenie zg³oszenia i juz prawie zaczynam siê pakowaæ
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Moje przemyslenia po obejrzeniu trailera: Saszka, ty zboczuchu... Nie znalem Cie od tej strony...
Hej
Mam takie samo pytanie techniczne co Duzy. Czy jedzie kto¶ przez Toruñ i zabra³by ze sob± dodatkowe dwie osoby?
Pozdrawiam
Bartosz
Witam!
Trailer naprawdê bomba! I nawet mnie w nim widaæ
! Ale (zawswze musi byæ jakie¶ "ale") jestem zawieedziona! tyle kilometrów siê nachodzi³am po dziedziñcu w te i spowrotem, buty pozdziera³am i nawet nie uwzglêdniono mnie w napisach koñcowych
!
(No dobra, niech bêdzie - pisa³o Normandzka Dru¿yna Najemna... niech tam...
)
Mam te¿ pytanie: kiedy mo¿na spodziewaæ siê plakatów? Bo chyba ju¿ najwy¿sza pora na ich rozwieszanie.
Pozdrawiam!
Plakaty bêd± rozwieszone w tym tygodniu.
CYTAT(Sasza @ 19:22 19.04.2008)
... bo czasem robiê dziwne rzeczy w namiotach...
tak, ustami, ktorymi nie gadasz po polsku )))
A jest jaki¶ adres sk±d mo¿na by pobraæ trailer na dysk w trochê lepszej jako¶ci ni¿ ten skompresowany na youtube tak jak to by³o w poprzednich latach
?
Udo Schwanz , a po naszemu Kolesoo !
Kiedy to sie Swiniaku tak po polsku szprechac nauczyles????
I to tak perfidnie, dziadu!
Sasza, no tak juz ktory rok piemy krupnik? Z kazdym lyke jezyk robie sie pieknej i lepiej )))
Czekasz nas na Ilze? Piwo i inne alko-slowniki zakupil? ))
Z Bydgoszczy do I³¿y przez Toruñ rusza transport saraceñski :D mo¿e zabraæ dwóch niewiernych i dostarczyæ ca³ych i zdrowych na I³¿ê. Szczegó³y u mnie na priv
Oczywiscie ¿e czekam!
Ale w tym roku , jako dowodca rosyjskojêzycznegego obozu, i jako ¿em bardzo naboi¿ny i cnotliwy czlowiek jest od niedawna, zarz±dzam absolutn± prohiobicjê na terytorium obozu!
Oprocz tego calkowita wstrzemiê¿liwo¶æ , oraz nabo¿no¶æ !
Wszelkie biczowania,pasy cnoty, klekania na grochu, calonocne modlitwy, oraz fanatycznosc religijna s± mile widziane , bêda nagradzane mozliwosci± wsadzenia Halfgara i jego niewernych psów na pal !!!
Amen
CYTAT(Sasza @ 10:47 21.04.2008)
Wszelkie biczowania,pasy cnoty, klekania na grochu, calonocne modlitwy, oraz fanatycznosc religijna s± mile widziane , bêda nagradzane mozliwosci± wsadzenia Halfgara i jego niewernych psów na pal !!!
Amen
Chêtnie popatrzê jak Saszka zak³ada sobie pas cnoty, modli siê ca³± noc i klêczy na grochu
HAHA, Halfgar popieram, tez chetnie popatrze bo po kreceniu trailera to jakbym zobaczyl Sasze w takim stanie to chyba zaczalbym wierzyc w cuda xP
bêdzie musia³ bo przeszed³ wewnêtrzn± przemianê spowodowan± pijackimi wybrykami na kilku ju¿ planach filmowych i to bêdzie jego pokuta :D
ale poza tym jest kandydatem do B.O.S.K.I.ego i w ramach inicjacji ju¿ niestraszne s± mu takie b³ahostki gdy¿ na koñcu drogi czeka na niego pewne milutkie zwierz±tko - koza...
i tu ju¿ pozostawiam pole domys³om
M.
No i jak tu , zostac cnotliwym czlowiekiem??
Kiedy nikt mi nie wierzy...
Kajam siê zagrzechy
OOOOO, i jak slusznie pan podczaszy zauwa¿y³ ,
choæbym ciemn± diolin± kroczyl, zla siê nie ulêkne, bo nakoñcu doliny czeka.....
najgorsze (B.O.S.K.a INICJACJA)
oj tam najgorsze...
najgorsze to bêdzie jak Ci siê spodoba
BOBOOOOONNN!
Adres mailowy nie wchodzi w rejestracji, przewidzia³e¶ mo¼e my¶lnik w adresie?
Z tymi rejestracjami to w ogóle s± jakie¶ jaja. Midrath - Bobon w tej sprawie ze swojego maila te¿ w ogóle nie odpowiada,...szczê¶cie, ¿e Marek wiedzia³, ¿e siê rejestrowa³em do ma³opolskiego i da³ mi znaæ, ¿e mnie nie ma, ¿ebym siê jeszcze raz zarejestrowa³......inaczej pewnie okaza³o by siê, ¿e nie z mojej winy nie ma mnie na ¿adnej li¶cie...
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Ile sie czeka na mail potwierdzajacy? Zglosilem sie w weekend i nie wiem, czy juz zaczac sie martwic, ze nic nie przyszlo, czy to jeszcze calkiem normalne...
Witam,
u mnie bez zaciêcia - wpisa³em siê, wys³a³em, na odpowied¼ z Mazowieckiej czeka³em jakie¶ 4-5 dni
U mnie to stamo wys³a³em w niedzile wieczorem do Mazowieckiej dzis w nocy dosa³em potwierdzenie.
W tym roku z formularze jest ma³y zong, dlatego wklejam osoby w poszczególnych hufcach. Je¶li kto¶ siê nie znajdzie proszê o ponowne zapisanie w formularzu.
Hufiec Smocza Kompania1 Mateusz Drachal
2 Micha? Drzewiecki
3 ?ukasz Kara?
4 Magdalena Przepiórkiewicz
5 Martyna Siwiec
6 ?ukasz St?pie?
7 Tomasz Tomala
8 ?ukasz Veit
9 Micha? Wronka
10 Anna ?uk-Wasek
Hufiec Mazowiecki1 Janusz Bocian
2 Szymon Burakowski
3 Grzegorz Gajewski
4 Anna Kolendo
5 Joanna Kra?ko
6 Magda Maj
7 Edyta Marona
8 Przemys?aw Mili?ski
9 Dawid Piech
10 Pola Piechowska
11 Damian Przybylski
12 Marta Puli?ska
13 Mateusz Sak
14 Aleksandra Sobieska
15 Andrzej Sobieski
16 Joanna Szymczyk
17 Tomek Tomala
18 Bie?yj Micha?
19 Dominik Wrzos
Hufiec Porok1 Karolina Bodzioch
2 Marcin Garsztka
3 Marcin Glinianowicz
4 Joanna Go?kowska
5 Micha? Go?kowski
6 Wies?awa Haladyn
7 Micha? Kaczor
8 Robert Kostrzewa
9 Piotr Kotowicz
10 ?ukasz Kowalski
11 Kasia Kraszewska
12 Renata Tenerowicz
13 Szymon Wojto?
Hufiec Pomorski 1 Pawe? Boleszczuk
2 Zuzanna Drabata
3 Ela Foltyn-Janiszewska
4 Maciej Janiszewski
5 Anna Kasprzak
6 Roma Lubinska
7 Krzysztof Mycek
8 Maciej Nowak
9 Mateusz Ordon
10 Krzysztof P?awski
11 Pawe? Pytel
12 Agnieszka Rogowska
13 Marcin Rogowski
14 Ma?gorzata ?ladewska
Hufiec Rosyjski1 Saszka
Hufiec Bagrita1 Krzysztof Babi?ski
2 Izabela Biernacka
3 Marcin Chrapek
4 Marzena Chwedoruk
5 Piotr Dudzi?ski
6 Anna Effenberg
7 Aleksandra Gabry?
8 Kajetan Gierasi?ski
9 Pawe? Gozdyra
10 Bart?omiej Gut
11 Bartosz Iwaszkiewicz
12 Ewa Kacprzak
13 Piotr Kasprzyk
14 Damian Ko?tuniak
15 Pawe? Konys
16 Izabela Kowara
17 Artur Kramer
18 Piotr Kramer
19 Iwona Luberda
20 Piotr Luberda
21 Aleksandra Machalska
22 Iwona Matejek
23 Agnieszka M?y?ska
24 Pawe? Nowacki
25 Magdalena Orawiec
26 Paulina Papros
27 Grzegorz Pasternak
28 Ró?a Paszkowska
29 Tomasz Paszkowski
30 Arkadiusz Przyby?ok
31 Marta Rybicka
32 Karolina Sieradzka
33 Andrzej Urbanski
34 Hubert Witkowski
35 Rafa? Witkowski
36 Pawe? Witkowski
37 Agnieszka Witko?
38 ?ukasz Zdzierak
39 Karol ?ak
Hufiec Ma?opolski 1 S?awomir Bator
2 Katarzyna Bogucka
3 Magdalena Brasse
4 Aleksandra Bresi?ska
5 Dawid Bresi?ski
6 Magdalena Chamielec
7 Ewa Dzik
8 Marek Dzik
9 Marcin Fary?ski
10 Piotr G?ownia
11 Micha? Górecki
12 Marek Grandys
13 Anna Grzegorzko
14 ?ukasz Harazim
15 Marek Hilgendorf
16 Ma?gorzata Jochymek
17 Joanna Kaczanowska
18 Dominika Kowal
19 Jacek Kowal
20 Piotr Kozikowski
21 Anna Krzyworzeka
22 Grzegorz Kursa
23 Janusz Lazar
24 Izabela Lazar
25 Micha? Lipi?ski
26 Mateusz Lisiak
27 Grzegorz ?¹ka
28 Andrzej Mochel
29 Marcin Piechocki
30 Grzegorz Piotrowski
31 Micha? Radomski
32 Pawel Sokol
33 Anna Spalony
34 Zbigniew Sple?nia?y
35 Anna Stachowiak
36 Jacek Szweblik
37 Piotr Szweblik
38 Aleksandra W?grzynek
39 Piotr Wilk
40 Ma?gorzata Zi?bli?ska
41 Daniel ?lusarz
Hufiec Zakonny 1 Sebastian Bogusz
2 Justyna Burkiewicz
3 Natalia G?barska
4 Wojciech Majsterek
5 Konrad Malarski
6 Barbara Paj¹k
7 Micha? Sas
8 Micha? Soszko
9 Micha? Micha?
10 Jan Wawszczak
Pozdrawiam
Jestem, jestem
I jak siê ucieszy³ kochany dowódca, ¿e jestem biedn± dziewuszk±...
A hufiec Saszki to utajniony, czy tyle osób siê zapisa³o?.. ¯eby ludzi nie zacz±³ porywaæ do hufca...
No teraz jest wszystko jasne, okaza³o siê ¿e jeszcze 2 osoby u nas brakowa³o, ale teraz ju¿ wszystko jest uporz±dkowane.
Pewnie sie wszyscy Saszki wystraszyli po obejrzeniu traileru...
Pozdro
Witajcie!
Jutro wieczorem bedzie gotowy juz regulamin luczniczy
W tym roku tez bede prowadzil
co nieco nowego bedzie.
Turniej bedzie trwal 3 dni, kazdego dnia po 2 moze 3 konkurencje,
i niespodzianki.
W kazdym razie kilka ciekawostek ktore nie byly zrealizowane w zeszlym roku
ze wzgledow technicznych w tym roku bedza.
Nagroda tez ciekawa, ale to juz Prezesa pytajcie ;) ja nic nie powiem.
Witam
mam pytanie do Roberta Bargrita (mojego tegorocznego dowódcy
Czy osoby uwzglednione na listach kilka postow wczesniej to osoby juz przyjete Do howcow czy przyjecia beda jeszcze rozpatrzone??
Pozdrawiam Pawe³ Gozdyra
Salve Fratres !
Jako ¿e z formularzami jest problem, mam jedn± pro¶bê do wszystkich rejestruj±cych siê w obozie zakonnym (co¶ jest strasznie ma³o zg³oszeñ, a z moich rozmów wcze¶niejszych wiem, ¿e obóz zakonny w tym roku bêdzie jeszcze liczniejszy ni¿ w ostatnim), to niech ka¿dy kto wy¶le formularz zg³oszeniowy da mi znac w jakikolwiek sposób (na GG- 4565466, na komórê- 0607817624, na maila jarkur@wp.pl czy na priva na Freha albo z forum Szpitalnicy, Joannici Kawalerowie Maltañscy) ¿e wys³a³ zg³oszenie i ja wtedy sprawdzê na swojej li¶cie. Jak bêdzie problem, to wtedy bêdziemy radzic.
Dobry jest te¿ pomys³, z tym, aby na Freha co raz aktualizowac listy, aby wszyscy wiedzieli kto jest zarejestrowany, a kto jeszcze nie. Tak¿e w czwartek zaktualizujê listê swojego hufca.
Fratres nie zwlekajcie z rejestracj±, w razie jakichkolwiek pytañ jestem do dyspozycji.
Panny, Panienki, Mê¿atki Wdowy I Inne ¿ywo chodz±ce kobiece wdziêki!!!!
Zwolujemy!
Zapraszamy!
Na Bieg Dam!
W ofercie dla wszystkich niewiast a nawet tych w ¿ó³tych okryciach
chodz±cych mamy niezapomniane atrakcje, które na d³ugo zostan± w waszej
pamiêci I psychice:) Uczestniczki zesz³orocznej edycji na pewno potwierdz±!
Gwarantujemy nagrody rzeczowe, które ewentualnie mo¿na wymieniæ na noc z ochotnikiem, na którego ³apanka bêdzie przeprowadzona w pó¼nych godzinach nocnych!
Ochotniczki uprasza siê o zg³aszanie do mnie na priv, ewentualny dodatkowy nabór w pi±tek w obozie (musimy wiedzieæ ile stanowisk turniejowych mamy przygotowaæ).
Turniej Dam? Jeste¶ tego warta!!!!
ale Aniu musicie byæ maxymalnie skoncentrowane poniewa¿ z dobrego ¼ród³a wiem, i¿ w tegorocznym biegu dam udzia³ we¼mie równie¿ panna Aleksandra vel Sasza, a w swoich stronach jest znana z tego, ¿e r±cza niby ³ania jest
Potwierdzam, w zesz³orocznym biegu dam konkurencje by³y ciekawe-zw³aszcza to z ciasteczkiem
mam tylko nadzieje ze bieg nie bedzie kolidowa³ np w ³uczniczym, bo w zesz³ym roku biega³am od konkurencji do konkurencji;D ale moza by³o-trzecie miejsc i wygrana misa
Szasza to ma pzrechlapane za turniej dam w zesz³ym roku!
Co do nagród- czê¶æ ju¿ mamy, czê¶æ za³atwimy na I³¿y, ale na prawdê warto!
Hello Bobik
Has³o algida nie dzia³a!!!!!!!!!!
Mo¿e trzeba by zmienic na "jajeczko"?
Serdecznie pozdrowionka
Romcia
Na pewno dlatego
Oj Roma, no dzia³a... Tylko ty masz problem? Zapytaj Algidy/Drzewiaka jak siê pisze algida
hehe
Formularz wype³niony i wys³any, mam nadzieje, ¿e wszystko bêdzie jak nale¿y.
Czekam na odpowiedz.
Pozdrawiam Rey de Carnac
Zgodnie z obietnic± podajê aktualny stan zg³oszeñ do obozu zakonnego
Hufiec Zakonny
1 Sebastian Bogusz
2 Justyna Burkiewicz
3 Natalia G?barska
4 Wojciech Majsterek
5 Konrad Malarski
6 Barbara Paj¹k
7 Micha? Sas
8 Micha? Soszko
9 Micha? Szpondrowski
10 Jan Wawszczak
11 Adrian Boczek
12 Micha? Jab?kowski
13 Jakub Kozio?
14 Pawe? Podstawka
15 Marcin Tarka
16 Maciek Wi?niewski
17 Karolina Szpunar
Kogo nie ma na li¶cie a siê rejestrowa³, to niech wali od razu do mnie
w sobote aktualizacja listy
oj tak, ciesze siê ze znów bedzie mi dane zago¶ciæ na I³¿y. Bardzo dobrze
Dziêkuje Marku
jako nie-dama, polecam Bieg Dam, czy Turniej Dam. BY³o ciekawie i ¶miechowato...
Hej!
Jedziemy do I³¿y w czwartek rano z Krakowa. Kto¶ z niespecjalnie du¿ym baga¿em siê zmie¶ci za wk³ad do benzyny.
pozdr.
Boram
Meldujê, i¿ od
Zapadnej Baszni (Kaliningrad, Moskwa) przyjedzie 7 osób (w³a¶nie dostali zgodê na bezp³atne wizy) z czego 5-6 osób piechoty ³±cznie 2 namioty.
Szukajcie nas
w Mazowieckiej! godziny przyjêæ od 23.00 do 06.00
w ktorym Hufcu bede meszkac lew?on bede walczyc na turnieju?
Cze¶æ,
Mam propozycjê: zróbmy sobie na I³¿y manewry piechoty (pó¼na piêtnastka chodzi z drzewcówkami -my przecie¿ nie gorsi).
W ramach tych manewrów mogliby¶my:
1) ustaliæ zasady dzia³ania w bitwach na I³¿y (mo¿e uda siê zgraæ dzia³ania lekkiej piechoty z konnic± i wyjdzie nam bitwa jak w 13wieku),
2) omówiæ zasady pussyfightingu na bitwach, w tym stosowania broni drzewcowej (w zesz³ym roku ponoæ zdarza³y siê akcje za ostre, a wiadomo, ¿e lekka piechota jest tak niebezpieczna, ¿e musi siê hamowaæ),
3) poæwiczyæ musztrê/ruchy wojsk na polu,
4) [ewentualnie] spróbowaæ przeprowadziæ lekkie starcie piechoty z piechot± (na próbê jak nam to wychodzi).
Proponujê siê spotkaæ 2 maja (pi±tek, pierwszy "dzieñ turniejowy") w Pomorskim. Dok³adn± godzinê zaproponujê trochê pó¼niej (jak okrzepnie grafik turnieju).
Je¶li zbierze siê nas ponad 10 osób (w co wierzê - z samej Zapadnej Baszni 5-6), sprawa bêdzie mia³a sens.
Co o tym my¶licie? Kto chêtny?
Pozdrawiam
Dentysta
No ja osobiscie mysle ze pomysl jest niezly. bitwy moga wygladac dzieki temu efektowniej, a i byloby bezpieczniej
Kolejny lekkozbrojny siê zg³asza
Najemna Rota Piesza postara siê wystawiæ 3/4 ludzi
ze Smoczej bêdê ja. ilu jak na razie nas bedzie?
Czy wybiera siê na I³¿ê kto¶ ze ¦l±ska i móg³by wzi±æ dwie osoby. A konkretniej Interesuj± mnie rejony Wroc³awia chocia¿ Katowice te¿ mog± byæ
. Je¶li kto¶ ma wolne miejsce to proszê o kontakt GG 3134526
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.