Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Bohurt Grunwald Polska-Wschód 2006
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Marcin Waszkielis
To mo¿e kontrwywiad. Zna kto¶ adres jakiego¶ poczytnego "wschodniego" forum bigsmile2.gif ?
Pixel
LUDZIE!! O CZYM MY TU WOGÓLE ROZMAWIAMY??!!
Przez ca³y rok próbowa³em zebraæ ekipê która by³aby w stanie stawiæ czo³a wschodnim braciom, ale jedynymi którzy powa¿nie potraktowali moje wezwanie i regularnie siê pojawiali byli Dentysta z Sikorem...
Rozes³a³em wici do wielu bractw... licznych i silnych... ale efekt by³ praktycznie ¿aden angsad.gif
Jak zwykle skoñczy³o siê na butnych zapowiedziach po zesz³orocznej przegranej i ¶miem twierdziæ ¿e je¿eli nie natchnie nas jaki¶ duch to i w tym roku po nas przejd± i znów wszyscy bêd± krzyczeæ o tworzeniu ekipy i znów g... z tego bêdzie. Taka prawda mili pañstwo angsad.gif
Ocenia siê wyniki a nie zapowiedzi... bêdziemy oceniaæ w pi±tkowy wieczór.......
wtyczka
w zesz³ym roku conajmniej dwóch wschodnich braci wychodzi³o z potê¿nymi dwójkami, w tym jeden naprawde gigantyczny koles,wiê niewidze przeciwskazañ by ktos od nas wyszedl z podobna bronia, mysle ze dobrym pomyslem byloby by ludkowie z poszczegulnych bractw przecwiczyli jedn± rzecz tzn. ¿eby w momencie gdy szyki ju¿ sie rozbija to przynajmniej w grupach bractwowych trzymali sie razem, z tego co widzia³em rosjanie nawet w momencie gdzy zapanowal chaos trzymali sie w trojkach, czwórkach i dawa³o to im bardzo skuteczne efekty, o dentyste bym siê nieba³ razem z sikorem zazwyczaj s± ostatni± par± która pada smile.gif
Marcin Waszkielis
CYTAT
w zesz³ym roku conajmniej dwóch wschodnich braci wychodzi³o z potê¿nymi dwójkami, w tym jeden naprawde gigantyczny

To byli Panowie z Tu³y, walczyli po naszej stronie. oni to trenuj± od wielu lat.

CYTAT
Przez ca³y rok próbowa³em zebraæ ekipê która by³aby w stanie stawiæ czo³a wschodnim braciom, ale jedynymi którzy powa¿nie potraktowali moje wezwanie i regularnie siê pojawiali byli Dentysta z Sikorem...

Nie ka¿dy jest z trójmiasta. Damy jako¶ radê. Przeciwnicy to te¿ zbieranina.
Ugni
W zeszly week-end walchyli w Lutsku razem z panem Bartohom z Milites Alraunae... Est poprostu killer! yes.gif
Mace do¶wiadczenyh w buhurtah rze¼nikow, ale vasha victoria est factor psychologiczny...
Naraze wszystko u vas bendze dobze... smile.gif
Grzegorz £
a w³a¶nie Bartocha z Milites Alraunae jako pierwszy polak(a ile mi wiadomo)wygra³ turniej na wschodzie a konkretnie Ukraiñski Lutsk pokaza³ sie te¿ nie¿le w bochurcie (marudzi troche ¿e sprzet zmasakrowany)mo¿e podzieli siê jakimi¶ obserwacjami.Bêdê go mêczy³ icon_wink.gif
Morrigan
CYTAT(Pixel)
LUDZIE!! O CZYM MY TU WOGÓLE ROZMAWIAMY??!!
Rozes³a³em wici do wielu bractw... licznych i silnych... ale efekt by³ praktycznie ¿aden angsad.gif  
Jak zwykle skoñczy³o siê na butnych zapowiedziach po zesz³orocznej przegranej i ¶miem twierdziæ ¿e je¿eli nie natchnie nas jaki¶ duch to i w tym roku po nas przejd± i znów wszyscy bêd± krzyczeæ o tworzeniu ekipy i znów g... z tego bêdzie. Taka prawda mili pañstwo angsad.gif
Ocenia siê wyniki a nie zapowiedzi... bêdziemy oceniaæ w pi±tkowy wieczór.......

Wybaczcie panowie, ¿e wtr±ce swoje 3 grosze, a raczej nie moje tylko go¶cia

CYTAT(go¶æ)
Polska - £azarze ze Szczecina, Teutoni z Olsztyna, Templariusze z Chwarszczan, Saszka  - przeciwko bractwu rycerskiemu z Bia³orusi po 11 osób z ka¿dej strony  Wynik bohurtu 2:1 dla Polski  

=> Kalendarium 2005 - oblê¿enie Malborka
gomba
Wiem by³em tam £azarze kochani braciszkowie OLsztyn G±ba Jajosz Saszka kontra Miecz i Waron,wynik 2:1 dla naszych mo¿na -mo¿na.swoj± drog± chêtnie bym widzia³ bartochê i juniora na bohurcie w pi±tek devil.gif devil.gif .ogieñ z doopy loocyfera panowie ,nie mogê siê doczekaæ,wasz uni¿ony s³uga Gomba
GyrosS
Ja te¿ siê nie mogê doczekaæ ;], gdy ten czas nadejdzie, staniemy razem i.....albo my albo oni ...;P
Mi³o mi bêdzie poznaæ elitê bohurtow± Polski, bo zapewne wielu z was nie znam.
wtyczka
... w sumie my czy oni i tak wyladujemy wszyscy razem przy kuflu vodeczki, browara lub miodu szczerba.gif i to kocham w tym sporcie, CHWALA WSZYSTKIM DZIELNYM I WALECZNYM CHWALA CHWALA
GyrosS
przy kuflu no tak tak jak najbardziej tylko jak przegramy to znow beda komentarze gapiow ze to i to zle zrobilismy ;], ze nei trzymamy szyku i dlatego przegralismy itd itp, wiec lepiej siedziec i sluchac jak to cudownei nei walczylismy chyba co ?? ;], moze w tym roku naciagnijmy bialorus na 4 starcia a nie na 2 jak jest przewaznie ;] moze cos sie nam uda wygrac
Micha³ z Koñczewic
Dobra my¶l GyrosS z tym zwiêkszeniem ilo¶ci staræ!
No i nie ma co czekaæ do nocy z bohurt± bo pociemaku to s³abo widaæ dunno.gif
A wynik mo¿e byæ tylko jeden... nasze zwyciêstwo ovation.gif
Tomko Konopczyc
Trzeba ju¿ od przyjazdu razem ze soba poæwiczyæ. My bedziemy we wtorek rano. Acha no i gdzie kwatera g³ówna bigsmile2.gif. Chyba najlepiej bedzie u Dentysty albo P³azika skoro maja dowodziæ.I tak siê znajdziemy, ale mo¿e lepiej to okre¶liæ. Na miejscu, ¿eby tu za du¿o na forum nie gadaæ trzeba ustalic i przeæwiczyæ strategiê. Ustaliæ treningi i ustronne miejsce na nie. Jak siê zmobilizujemy - damy radê.
Gyross czy Kamiluch bedzie na Grunwie?
Ugni
Trzeba æwiczyæ jednak i na bialoruskich festah... smile.gif Pzyjazdzajce do nas! Trening nie tolki na Grunwaldze pszyda sie jak naibardzej... ))) Moze na nastempny rok... icon_wink.gif
Morrigan
Ha wiec panowi potraficie jak chcecie wiec do cwiczen marsz bigsmile2.gif bedziemy trzymac kciuki smile.gif smile.gif
GyrosS
Kamiluch bedzie na grunwie, ale lba sobie obciac nie dam, jak cos pewnie przyjedzie w piatek , bedzie neizorietowany w temacie i wszystko zepsuje ;P, ja na grunwie jestem od poniedzialku wiec od wtorku mozemy zaczac trenowac ;]
Lucky
Trochê z historii bia³oruskich festynów
Mo¿e kto¶ by³ w Nowogródku na Bia³orusi w 2001, to pewnie wie, je¶li nie by³ to mówiê, ¿e z Bia³orusinami mo¿na wygraæ na bohurcie(ok. 100-100). Wysz³o Polaków 11 na 30 -stu, którzy mogli wyj¶æ-dali nam misje - lewa flanka. Mia³y byæ 3 starcia - wysz³y tylko 2. Polska flanka wytrzyma³a i co lepsze przebi³a siê na ty³, a¿ do drugiego starcia gdy jeden z Polaków - otrzyma³ cios poziomy przebijaj±c przy³bice, uszkadzaj±c na twarzy co popadnie, do tego le¿a³o jeszcze 8 osób na ziemii i o w³asnych si³ach nie mogli siê podnie¶æ.
W ka¿dym b±d¼ razie siê da i dlaczego nie ma byæ victoria teraz?
Z tamtych dni pozdrawiam Kermita i Rybe z Liwu:>
Ugni
Bylem na buhurte w Novogrudku v 2002 roku... Bylo nas pszeciv vas i rosjan tylko 60-70... A vas bylo bolsz za 100... icon_cool.gif
Tomko Konopczyc
Ugni

czêsto spotykamy sie waszymi na turniejach w Polsce m.in. na ¦l±sku z Ch³opakami z Miecz i woron i ni tylko.
Co do treningów to na pewno bedziemy siê staraæ icon_wink.gif
Fiodor Bie³yj
pomijajac obawy o pora¿kê na froncie polsko-bia³oruskim coffee.gif dodam tylko, i¿ jezeli chodzi o dzia³ania wojenne poza inscenizacj± 1410, obawiam siê, ¿e padn± raczej obydwie strony, gdy¿ rosyjski Bern nadchodzi i jest w odleglo¶ci niecalych 15 dni marszu icon_rolleyes.gif.

Bia³orusini ju¿ to forum ¶ledz± a wiec, Panowie chyba czas najwy¿szy na alians... shocked.gif cool.gif
Trzymajcie szyki usmieszek_02.gif devil.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Czy planowana jest ju¿ orientacyjna godzina potyczki?
Negroo
A ja nic nie dopowiem poza tym ze bede macha³ pó³torakiem wraz z Gyrossem najlepiej jak potrafie devil.gif niech nas sprobuje ktos powstrzymac bum.gif
Dentysta
Rozs±dn± godzin± wydaje siê 19.00 (zwykle buhurt koñczy³ siê, bo siê robi³o za ciemno, aby dalej walczyæ).
Pozdr. Dentysta
Marcus Aurelius Carnifex
A miejsce potyczki? Tak jak w poprzednich latach? Przy drodze, czy za stoiskami?
Dobrze z góry wiedzieæ coby nie przegapiæ.
Carolus
Na razie oficjalnie siê nie wypowiadam, ale mogê powiedzieæ i¿ paru dobrych Exów wyjdzie na bohurcik bum.gif
Co do broni to Gyross i Negroo beda siaæ zniszczenie wychodz±c z pó³torkami jako 1 odwód mad.gif a warto skombinowaæ dobrych walcz±cych z pó³torkami, b±d¼ broni± drzewcowa bo przeciwnicy raczej bez halabard niechetnie wyjda szczerba.gif
Pozdrawiam
Pixel
Popieram pomys³ z drzewcówkami, przeciwnicy co roku maja przynajmniej kilka i my te¿ powinnismy. Najlepiej byloby miec ca³± trzeci± linie naje¿on± berdyszami bum.gif ... no ale mo¿e kiedy¶....
GyrosS
mi³o by³oby mieæ chalabardy po swojej stronie bigsmile2.gif no ale co¿ jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma ;]
Micha³ ¯elazo
CYTAT
chalabardy

Chyba o halabardy chodzi³o smile.gif
A ten bohurcik to robicie jako¶ datowany ? Bo tego typu broñ drzewcowa pod Grunwaldem to tak ¶rednio bywa³a, chyba ¿e mówimy o bitwach sprzed kilku lat i o niezwyciê¿onych regimentach szkockich smile.gif

Je¶li chcecie siê po prostu pona*ierdalaæ i zrobiæ komu¶ krzywdê, to radzê zabraæ ze sob± sprzêt z koñcówki XV wieku, zw³aszcza m³otki lucerneñskie. Mo¿e siê Wam nawet uda kogo¶ zabiæ bigsmile2.gif

Pozdr.
M.
wtyczka
z halabardami to moze dajmy sobie spokuj, tak jak z kazda bronia wyposa¿ona w kolce lub sluz±ca do dzgania, mysle ze berdysze wystarcza chyba ze bedzie to bron w stylu 6 lub wiecej kilogramowych lamaczy kregoslupow, co do datowania bohurtu - ultrahistoryczni ekstremisci lapy precz od bochurtu macie grunwald i inscenizacje
GyrosS
Bohurt jest nasz, a co do tych ewentualnych "zabitych" my¶lê ¿e bredzisz i gadasz tak z jakiej¶ zawi¶ci, ¿e s± ludzie, którym siê to podoba, nie wychodzisz nie gadaj ironicznie na temat u¿ywanej tam broni, zostaw to tym którzy bed± jej u¿ywaæ i przeciw niej stawaæ, sami stwierdz± czy jest niebezpieczna czy nie.
Ja osobi¶cie uwa¿am, ¿e bohurt sam w sobie nie jest niebezpieczny, zwróc uwagê na opancerzenie ludzi tam wychodz±cych. Sork,i ale ja na darmo nie nosze moich 25kg opancerzenia, chcê sie z nim czuæ bezpiecznie i chcê walczyæ tak by czuæ, ¿e walczy³em.
Nie rozumiem podej¶cia ludzi co traktuja bohurt z Bia³oru¶i± jako "bitwa masakryczna g³upich debili co nie widza nic poza ostrym napierdzielaniem", ludzie to nie tak, bitwa jak bitwa tylko na innych zasadach ci co ida, nieprotestuja "¿e to, ¿e tamto" czemu wiêc protestuj± ci którzy mo¿e nawet nie przyjd± popatrzeæ na to wydarzenie.

PS
Wypadki zawsze siê zdarzaja, co za ró¿nica czy w inscenizacji czy w bohurcie.
Co do halabard to ja nie mam nic przeciwko, byle by nie by³o sztychów, rok temu jeden mia³ glewie inny mia³ jak±¶ drzewcówke i sta³o siê komu¶ co¶?, ju¿ nie wspomnê jak± broni± dysponowali Templariusze z Bia³orysi i te¿ nic sie nie dzia³o powa¿nego, tak ¿e Panie ¯elazo skoro nie pomagasz to nie przeszkadzaj, to nie jest temat dla ciebie, "Dozwolone od lat 18" i ja osobiscie Panu dziêkujê za wizytê i odprowadzam Pana do drzwi. Dowidzenia bigsmile2.gif
Monika ksf
CYTAT(GyrosS)
Nie rozumiem podej¶cia ludzi co traktuja bohurt z Bia³oru¶i± jako "bitwa masakryczna g³upich debili co nie widza nic poza ostrym napierdzielaniem", ludzie to nie tak...
Wypadki zawsze siê zdarzaja, co za ró¿nica czy w inscenizacji czy w bohurcie.  
Co do halabard to ja nie mam nic przeciwko, byle by nie by³o sztychów...

Wiesz, to nie jest do koñca tak, ¿e to temat tylko dla Was. Te halabardy i bez sztychów... nie wnikajmy. Pchniecie rapierem sieczno-kolnym, które nie trafi³o w plastron tylko w pachê plus ratwnictwo medyczne plus panowie niebiesko odziani, dokumentacja "miejsca zbrodni", przes³uchania ¶wiadków, narzêdzie "przestêpstwa" zatrzymane do depozytu. Trzeba by³o d³ugo gumisiom t³ymaczy¶, ¿e to nie by³ pojedynek tylko zwyk³y sparing na treningu. I tak nie zrozumieli. Osoba, która akurat trafi³a, naruszaj±c cielesno¶æ sparingpartnera mia³a naprawdê ciep³o, a pogotowie trzeba by³o wezwac (automatyczny news dla policji), bo rzecz wygada³a do¶c gro¿nie, przynajmniej na pocz±tku.
I nawe nie chodzi o to, ¿e poszkodowany nie wniós³by choæby skargi, mog³aby zrobiæ to jego rodzina. Tak sobie mysle, ¿e jedna wpadka, niewa¿ne czy na obozie treningowym, iscenizacji bitwy, czy bohurcie i le¿ymy wszyscy.Wystraczy, ¿e media to nag³o¶ni±, w tym konkretnym przypadku, jakims tajemniczym zbiegiem okoliczno¶ci, sprawa trafi³a do lokalnej telewizji. Dlatego ostro¿nie z tymi "m³otami lucerneñskimi". Bo ¿ycie jest tak wredne, ¿e jak dzieciak na treningu szermierki sportowej dostanie przechodz±ce na wylot pchniêcie w pachwine, sprawy nie bêdzie, ale do "bitwy masakrycznych g³upich debili", w koñcu ludzi doros³ych i ¶wiadomych tego co robi± ludzi, ma³o wyrozumia³y wymiar sprawiedliwosci i durne media (programy "pod napieciem" i tym podobne), moga siê przyczepic. Mnie wystarczy nagonka, jak± zrobili na dyrektów szkó³ wynajmuj±cych sale treningowe, po histori z dzieciakiem zamordowanym przez trenera kalaki (zreszt± zdarzenie, które mia³o miejsce poza sala treningow±), niewa¿ne ze szko³y wynajmowa³y sale w ramach prowadzenej dzia³alnosci gospodarczej, a korzystajacy z nich mogli byæ osobami pe³noletnimi, które do szczêcia mog³y nie potrzebowaæ instruktora z papierkiem (morderca zdaje siê ¿e jaki¶ papierek posiada³). Bojê siê ¿e po pierwszej powa¿niejszej wpadce przydzie nam sie mocno czaiæ nawet ze zwyk³ym treningiem szermierki historycznej, robi±c w ustronnym miejscach co¶ na kszta³t "kibolskich ustawek".
Sorki za ma³y oftopik, ale musia³am.
Pozdrawiam Monika
GyrosS
Rozumiem to co piszesz, nie zrozum mnie ¼le, ale to nie my proponowali¶my by u¿yæ m³oty tylko pan ¯elazo, ja napisa³em ¿eby nie gada³ g³upio na temat u¿ywanej tam broni bo i tak nie wychodzi.
Na bohurt ja osobi¶cie nie wychodze po to by zrobiæ komu¶ krzywde i wiem, ¿e ¿aden z walcz±cych nie wychodzi tam skrzywdziæ mnie. To poprostu jest bitwa bez scenariusza dla mo¿e bardziej (dok³adniej) opancerzonych.
Co do ofiar w bohurcie....podejrzewam ¿e po inscenizacji bêdzie wiêcej tongue.gif .
Pozatym ja nie widzia³em ¿eby kto¶ tam przesadza³ z wielko¶ci± i wag± broni, a co do samej walki mam pewno¶æ, ¿e nie spotkam tam nikogo bez he³mu (ma³a dygresja do jednego z turnieji)
Tadzik
Witam
OBR deklaruje 4 na buhurt icon_cool.gif stajemy w pierwszym rzucie z P³azikiem... A tak pozatym nierozumiem jednej rzeczy ludzie którzy w ¿yciu niebyli na buhurcie tak go krytykuj±??? Nasza zabawa, nasza piaskownica wiêc niekrytykujcie anger.gif Tak dla sprostowania to s± wasze tylko urojenia chyba ze na buhurcie siê musi komu¶ co¶ staæ, ka¿dy robi to co lubi wiêc uszanujcie to i niegadajcie niepotrzenie g³upot.
Dziekuje za uwage, pozdrawiam
Micha³ ¯elazo
Jak chcecie ¿eby nikt nieuprawniony nie wypowiada³ siê w Waszym temacie, to popro¶cie Kakaja, ¿eby za³o¿y³ Wam jak±¶ grupkê prywatn±. Tam mo¿ecie selekcjonowaæ rozmówców, tutaj nie. Dotar³o ? To dobrze smile.gif

Id±c konekwentnie Waszymi ¶ladami: skoro spójno¶æ z wymaganiami okresu jest spraw± drugorzêdn±, je¶li nie marginaln± zupe³nie, a wyznacznikiem jako¶ci broni jest to, ile kostek obra¿eñ zadaje bigsmile2.gif to na zupe³nie serio doradzam te m³otki. Przecie¿ sami piszecie, ¿e nie chodzi o to, ¿eby co¶ zrekonstruowaæ, tylko ¿eby siê biæ dla samego bicia. I z tego powodu my¶lê, ¿e swobodne ³±czenie stylów i mieszanie gatunków wyjdzie w Wam tylko na zdrowie. Po co np. nosiæ klepsydry, skoro du¿o wiêksz± ochronê r±k zapewniaj± (nieodpowiednie na ten okres) mitynki p³ytowe ? Takich przyk³adów mogê mno¿yæ w nieskoñczono¶æ niemal.

Ale nie bêdê siê k³óci³ w kwestiach bicia, w koñcu jeste¶cie wiêkszymi ode mnie herosami. Od teraz bêdê jedynie czerpa³, je¿eli pozwolicie, z Waszej krynicy m±dro¶ci.

Pozdr.
M.
GyrosS
Widzisz Panie ¯elazo, ty nic nie rozumiesz, a jakby¶ tylko pomy¶la³ (a to ponoæ nie boli) ¿e 99% uczestników bohurtu wychodzi przecie¿ do inscenizacji to jaka oni maj± mieæ niespojno¶æ historyczna skoro ich do inscenizacji dopuszczaja??
Ja np Panie ¯elazo na bohurt zabieram miecz pó³torarêczny wa¿±cy 1,6kg (wielki ³amacz kregos³upów).
Widzisz jakbys kiedykolwiek wyszed³ na bohurt to dowiedzia³by¶ siê ze to nie takie straszne jak ty to komentujesz,
a powiem wiecej, ¿e jakby¶ wyszed³ kiedykolwiek na bohurt, a potem przeczytal to co napisa³es ¶mia³by¶ siê tak samo z siebie jak ja teraz z ciebie.
Pozdrawiam
Kazimierz
CYTAT(GyrosS)
Widzisz Panie ¯elazo, ty nic nie rozumiesz, a jakby¶ tylko pomy¶la³ (a to ponoæ nie boli) ¿e 99% uczestników bohurtu wychodzi przecie¿ do inscenizacji to jaka oni maj± mieæ niespojno¶æ historyczna skoro ich do inscenizacji dopuszczaja??

A zestawmy to z dotychczasowymi ustaleniami:
CYTAT(wtyczka)
w zesz³ym roku conajmniej dwóch wschodnich braci wychodzi³o z potê¿nymi dwójkami, w tym jeden naprawde gigantyczny koles,wiê niewidze przeciwskazañ by ktos od nas wyszedl z podobna bronia

CYTAT(£azarz)
Michale je¿eli do buhurtu dopu¶cisz gary to z kilku trêdowatych ciebie z najwiêksz± przyjemno¶cia nie tylko ideologicznie wspomo¿e (mówimy o wpuszczenie kolczych w garach XIII tylko na buhurt nie na grunwaldzk± inscenizacje

CYTAT(Micha³ z Koñczewic)
£azarzu
mysle ¿e nikt nie bedzie mia³ nic przeciwko garnkom na Bohurcie

Sam sobie odpowiesz?

PS. tak czy siak idziecie walczyæ czy tu sobie bêdê pisa³, czy nie, wiêc pozostaje mi ju¿ tylko trzymaæ za Was kciuki i ¿yczyæ wszystkim Wam powrotu w ca³o¶ci, a nie jak co poniektórzy, co po bohurtach grunwaldzkich do dzi¶ nie zginaj± palców, zakrywaj± szramê w³osami lub przynajmniej spêdzili kilka dni w szpitalu ze wstrz±¶nieniem mózgu. Powodzenia!
GyrosS
³azarze sa spojni historycznie na swoj okres czyli 13w. Bohurt jest nasz i dla kazdego, kto ma dobre opancerzenie, chce wyjsc , nie ida do inscenizacji bo to nie ich okres, ale bohurt ma szeroki zakres wieków.
Takie troszke szukanie dziury w ca³ym, zastanawiam siê tylko po co ??
Zreszt± dyskusja na ten temat nie ma sensu bo zawsze mozna siê czepiæ, poprostu WYP...ODDALAC sie z t±d bigsmile2.gif
Jestem tylko ciekaw jednego faktu, mianowicie skoro bohurt to takie huligañskie widowisko to dlaczego tyle osób przychodzi go ogl±daæ, przecie¿ miejsce i czas nawet nieraz nie dojdzie do zainteresowanych wyst±pieniem w nim a tu popatrz widownia jest zawsze liczna i kibicuja nam jak tylko moga.

PS Panie Kazimierzu
Masz racjê, 99% to za du¿o powiedzia³em, ale przyznasz ze spora wiekszo¶æ wyjdzie do inscenizacji ;]

PS
W³asnie, w³asnie pozdrowienia dla tych co nam kibicuja, w tym roku postaramy sie nie zawie¶æ, liczymy na ostry doping, tak jak rok temu.......POLSKA!!!! POLSKA!!!! i dla takich s³ów warto wyj¶æ na bohurt.......
Burda
ja tu bede nowy i bez autorytetu. icon_redface.gif chce tylkko podac ma³± propozycje odno¶nie ttreningów . mo¿e ustalmy ¿e na kazdym turnieju bêdzie treningowy "bohurt" i walki wszyku. niech kilku stralych wygów z do¶wiadczeniem i poklaskiem uczy siê taktyki by mogli stwo¿yc jaki¶ sensow plan. to by by³a kooperacja i efektywne wyko¿ystywanie czasu i enegri. myslê ¿e gdybya na ka¿dym lub na wiêkszo¶ci turnieji odbywa³y siê takie æwiczenia to po jakims czasie ogólnie by¶my byli lepiej zrgani i przygotowani. pozatym si³e i wytrzyma³óo¶c fizyczn± czy psyhiczn± to ka¿dy musi sobie sam wycwiczyc w domku. smile.gif
Micha³ z Koñczewic
Bardzo dobry pomys³ Burda.
Co do Bohurtu to wstêpnie umawiamy siê na godz 19 tam gdzie rok temu.
Kujcie topory anger.gif
Pixel
My tu gadu gadu, a bohurcik siê zbli¿a... ja tylko chcê powiedziec ¿e rezerwuje miejsca w pierwszym rzêdzie dla siebie i kumpli bum.gif Apropos treningowych bohurtów, to proponuje pierwsszy w Dzia³dowie
GyrosS
i zapadaja konkretne decyzje, to cieszy, z coraz wiekszym optymizmem patrze na bohurt ;], my w dzia³dowie bêdziemy w nocy z piatku na sobote, mi³o by nam by³o gdyby ktos nas przygarn±³ do namiotu na ten turniej bo w nocy z wlasnym sie rozstawiac raczej nie bedziemy ;/
Ugni
Pzyjazdzajce do nas na treningi... Do wzesnja 2006 tylko w Breste ma odbyc 2 festy... Z buhurtami po bialorusski... Wienz czekamy za wami...))
Dentysta
Proponujê, aby jednak wyeliminowaæ broñ obuchow± u¿ywan± obur±cz (halabardy, berdysze, dwurêczne topory itp.). Dotyczy to oczywi¶cie obu stron.
Co innego pó³toraki, a nawet miecze dwurêczne.
Pozdrawiam
Dentysta
ua
Jeleñ Kebab icon_wink.gif czy jak ci tam nie dyskutuj ju¿ z ultra spójnie historycznym paniczem , dla którego bitwa wygl±da jak w ksi±¿ce i jak kto¶ siê spó¼ni pare minut z machniêciem to przeklepana sprawa spójno¶ci historycznej icon_wink.gif
Oporowscy te¿ id± razem z P³azikiem wiesz o czym mówiê i wiesz ¿e nie k³amiê !
Prezes
CYTAT(Dentysta)
Proponujê, aby jednak wyeliminowaæ broñ obuchow± u¿ywan± obur±cz (halabardy, berdysze, dwurêczne topory itp.). Dotyczy to oczywi¶cie obu stron.
Co innego pó³toraki, a nawet miecze dwurêczne.
Pozdrawiam
Dentysta

to chyba chodzi Ci o tzw moment na koñcu broni,czyli mówi±c po ludzku z jak± si³± co¶ moze przyp...æ =D

bo szczerze mówiac duuu¿y miecz dwurêczny bêdzie te¿ dzia³a³ jak obuch (bo przecie¿ krawêdzie stêpione..na ile? 2mm minimum? ) i bêdzie robi³ wieksze ziazi ni¿ malutki berdyszek na d³u¿szym drzewcu =]

no i to ile pary kto ma w rekach i ile jej uzywa tez ma znaczenie =]

ale to mam nadziejê zdrowy rozs±dek Wam zweryfikuje wszystko na miejscu szczerba.gif

do boooju Pooolskooo! bigsmile2.gif
Tadzik
No to ma³e æwiczenia widze ze zapowiadaj± sie na Dzia³dowie, mi³o mi to s³yszeæ szczerba.gif wiêc do zaobaczenia na treningu icon_wink.gif
GyrosS
Ua jakby¶ zauwa¿y³ moja ksywka to GyrosS a nie gyros (jedno "s"). Ksywka pochodzi od nazwiska a nie od jedzenia.
Tak zeby nie by³o w±tpliwosci ;P
GyrosS
o broni niech zadecyduj± ci co bêd± dowodziæ Polskimi si³ami na bohurcie, i niech siê dogadaj± z Bia³orusinami, szczegó³y my¶lê najlepiej bêdzie omawiaæ na dzia³dowie i grunwaldzie.
Pozdrawiam
Pixel
A tak z innej beczki to fajnie by by³o jakby na polu walki pojawi³y siê sztandary (wschód zawsze wyprowadza), ¶wietnie to wygl±da
Marcin Waszkielis
MO¿e we¼miemy mundialowe:). Przynajmniej na co¶ siê przydadz±.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.