My, w liczbie jedynie s³usznej (3) chcieli¶my podziekowaæ za ¶wietn± zabawê, w której mogli¶my uczestniczyæ wraz z Wami.
Mroczny Rybak vel. Ponury Wio¶larz zapowiedzia³, i¿ zjawi siê za rok i przywiedzie ze sob± wspólników. Zatem - strze¿cie siê!
A od Geralta wyniki ³uczniczego:
I miejsce: Andrzej z Vratislavii
II miejsce: Monika z Vratislavii
III miejsce: Wilczewski Piotr
Serdecznie gratulujemy i dziêkujemy za uczestnictwo w turnieju.
Nagroda g³ówna powoli nabiera rumieñców ;)
Na rany Chrystusa! Freha nie tylko dzia³a, ale dzia³aj± równie¿ i ludzie... I to jak szybko...
Jak by³o? Ha! Opisze to dokladnie w relacji na stronie
http://hrp.artofmagic.org , narazie mo¿na podziwiaæ skormn± galeriê (tam¿e egzekucja drania wio¶larza vel. rybaka) oraz nano-zal±¿ek relacji wraz z szybk± rachub± plusów i minusów oraz nasz± zlo-ocen± (ha!).
BTW: Oczekuje linkow do Waszych zdjec, bo narazie zebralismy ich garstkê.Zapraszam na stronê.
Osobi¶cie jestem bardzo zadowolony (ach te wêdzone ozory! ach to to wino to to!).
Gdyby nie bylo tak piekielnie daleko, to by¶my przyjechali w wiêkszym gronie... Ale co siê odwlecze...
POLECAM IMPREZÊ!!! LICZE NA RIPILEJ W 2007!!!Mam kilka znacz±cych uwag. Zamieszcze je na freha jak je wystukam.
Właśnie, zapomniałabym!!!!!
OFICJALNIE OBSMAROWUJĘ WAS NA FREHA!!!!Wszystkich,bez wyjątku,organizatorów,uczestników,nawet siebie!!!!Byliście do bani!!!!hehehehehehheeheh....
Mo¶ka, a ja Ciebie obsmarowuje niniejszym...
By³a¶ absolutnie, nieodwo³alnie, zdecydowanie i oczywi¶cie: do bani!
Kto¶ kiedy¶ musia³ Ci to powiedzieæ ;)
Dziêki Wam wszystkim za oceny imprezy. To, ¿e mia³a klimat zale¿a³o w g³ównej mierze od Was - CHWA£A UCZESTNIKOM! Zdjêcia i filmiki na stronce Z£A - super, zw³aszcza, ¿e z pozycji kuchni nie tak du¿o by³o widaæ
Czy kto¶ zrobi³ mo¿e zdjêcie, jeszcze lepiej film z kaskaderskiego upadku z przewrotami ze wzgórza podczas natarcia? To siê chyba by³ stoczy³ Bartocha??? CUD !!! Mam nadziejê, ¿e nie odezwa³o siê nic ze strony zdrówka w pó¼niejszym terminie. Prosimy o wiêcej zdjêæ.
Mo¶ka, Mo¶ka! no mo¿na na ciebie jednak liczyæ! Mam nadziejê ¿e "pomroczysz" jeszcze w przysz³ym roku!
Ps. a czy ktos dziêkowa³ Bobkowi - zwanemy Mateuszem z Opolczyków? no i Robertowi i Edycie? Jak nie, to wielkie dziêki! nie sposób przeceniæ Waszej pomocy.
Oktawian,dziêkujê,jestem zaszczycona
Krzysiu,mo¿esz na mnie liczyæ,musia³oby siê waliæ i paliæ,¿ebym nie przyjecha³a...
Mo¶ka. Waliæ i paliæ? Ju¿ mi sie podoba!!!!
Dziękujemy organizatorom i wszystkim uczestnikom za stworzenie imprezy o wspaniałym klimacie. Pomimo małych niedociągnięć organizacyjnych turniej jak na pierwszy raz był nadzwyczaj udany i wróciliśmy z niego bardzo zadowoleni w nadziei, że będziemy na nim i w przyszłym roku. Miejsce okazało się przecudowne. Malownicza okolica, wspaniałe ruiny, czyste jeziorko i zero cywilizacji w zasięgu wzroku. Plan turnieju nie był napięty a organizatorzy nie ganiali uczestników z lewa na prawo dzięki czemu możnabyło się pobawić i odpocząć. Organizacja jako całość załuguje na szczególną pochwałę zważywszy że to był pierwszy turniej. Przez cały czas zbrojnych starć na miejscu byli ratownicy medyczni przygotowani chyba na wszystko (mieli ze sobą nawet nosze
), dziewczyny z wodą dla walczących były zawsze i wszędzie przez co chyba nikomu nie chciało się pić. Bojówka była udana a bitwa wyszła naprawdę świetnie o biesiadzie nie wspomnę
.
Minusem całej imprezy był brak chociażby małego ujęcia bieżącej wody i brak zadaszenia nad kuchnią, ale to i tak nie mogło przyćmić wspaniałej atmosfery na turnieju. Organizatorzy odwalili kawał dobrej roboty. Chwała im, chwała i jeszcze raz chwała.
Ja równie¿ dziêkuje wszystkim za bardzo mi³± impreze...
Tym co przyjechali szybciej- za pomoc i po prostu obecno¶æ
Wszystkim uczestnika za naprawde genialn± zabawe, wspó³organizatorom- za to ¿e naprawde siê spisali:) Mam nadzieje, ¿e jeszcze w tym sezonie siê gdzie¶ zobaczaymy:)
Pozdrowienia z deszczowo-wietrznego Glasgow (ale w sumie to teraz s³oñce ¶wieci:) )
Hubert
mam takie ma³e pytanko: czy kto¶ dysponje filmem/programem/reporta¿em czy cokolwiek to by³o czyli tym czym¶ co krêci³a telewizja podczas ca³ej soboty? czy kto¶ wie,gdzie mo¿na to obejrzeæ? Reyki zmusi³ nas do gadania g³upot przed kamer±, a teraz nawet tego cz³owiek nie obejrzy i nie bêdzie wiedzia³ jak bardzo te g³upoty by³y g³upie...
i jeszcze prosi³abym o jakie¶ zdjêcia z Boles³awca.wszyscy ³azili z aparatami-czy kto¶ udostepni mi owoce swej pracy? niekoniecznie fotki na których siê znalaz³am-bo takich za wiele nie bêdzie.
proszê o przes³anie na mejla: nieolka@poczta.fm
z góry dziekujê
pozdrawiam serdecznie:-)
Triss
Tak tak z racji ¿e freha dzia³a pragnê podzienkowaæ za mo¿liwo¶æ uczestnictwa w tej imprezie i z tego co na koniec mówi³em nie wycofujemy sie na pewno pomo¿emy byczynie w przysz³ym roku. A teraz podzienkowania dla tych co pamiêtam a tych co nie pamiêtam te¿ im dziêkuje.
1. Organizatorom super impreza.
2. Mojej dziewczynie ¿e w pi±tek skoñczy³a namiot. W tym roku jej nie by³o ale w przysz³ym bêdzie.
3. Radkowi za super proch.
4. Geraltowi za to ¿e dowodzi³em ³ucznikami i ch³opakom s¶wietnie siê spisali. Szkoda ¿e nie mogli do turystów strzelaæ by³o by weso³o.
5. Jeziorku za to ¿e by³o.
6. I wogóle wszystkim za super atmosfere.
7. Mrocznemu rybakowi ¿e podj± siê rywalizacji z armat± husytów.
Do zobaczenia w przysz³ym roku.
W imieniu Grodzieckiego Oddzia³u Zbrojnego chcia³bym podziêkowaæ Organizatorom za zaproszenie na tak wspania³± imprezê. Mam nadziejê ¿e bêdziecie to kontynuowaæ i ¿e za rok bêdziemy mogli znowu siê u Was pokazaæ.
Rozstrzelanie rybaka pokaza³o co w przysz³ym roku nale¿y zrobiæ z szerszeniami
, oczywi¶cie o ile zamek to wytrzyma
"Special thanks" dla Leo za ¿arcie! Ogonki w sosie chrzanowym jedzone palcami o 2 w nocy z wydr±¿onego chleba to by³o co¶ czego siê nie zapomina
Pozdrowienia dla wszystkich - bez wymieniania bo móg³bym kogo¶ pomin±æ a "klimat" i tak robi± wszyscy.
Pytanie:
Mo¿e kto¶ znalaz³ czerwony sznurek od dubletu zakoñczony ozdobnymi, mosiê¿nymi koñcówkami? By³bym bardzo wdziêczny znalazcy bo te koñcówki by³y czê¶ci± robionego za zamówienie kompletu który dosta³em w prezencie.
Witajcie - film ogl±da³am, by³ emitowany w telewizji ³ódzkiej dwa razy. Triss nie by³o tam ¿adnych g³upot, wrêcz przeciwnie by³am pe³na podziwu dla swobody i fachowo¶ci wypowiedzi
S±dzê, ¿e ma go Reyki. Ja go ogl±da³am u Huberta, mo¿e i u nas jest - Krzysiek sprawdzi i ewentualnie poda namiar. Widzia³am te¿ do¶æ spory artyku³ w jakiej¶ gazecie lokalnej. Gmina Boles³awiec nagra³a tak¿e film reklamuj±cy miejscowo¶æ i gminê.J ak bêdê mia³a namiar na tê reklamówkê, to podam na FREHA.
Z Opolczykami jeste¶my umówieni na organizacjê w przysz³ym roku - na razie finansuj±cy imprezê s± zainteresowani. Pozdrawiam i jeszcze raz dziêkujê za wszystkie uwagi
Witam!
te¿ ju¿ widzia³am "film" - dziêki, Krzysiu, za presz³anie mi go mejlem:-)
Aniu, dziêki za mi³e s³owa,tym bardziej, ¿e po 2 sekundach tekstu nieco wyrwanego z kontekstu trudno sie zorientowaæ, czy ktos g³upio gada czy mniej g³upio.
oczywi¶cie za rok te¿ przyjadê, ale tym razem nie dam siê namówiæ Reykiemu na bycie "gadaj±c± g³ow±".
P.S. jaki¶ go¶æ dwa ujêcia przede mn± zosta³ obdarowany moim podpisem (zreszt± z b³êdem) ale z tego mo¿na siê tylko smiaæ:-)
dziêki i liczê na wiêcej (zdjêæ z Oblê¿enia Boles³awca równie¿)
pozdrawiam serdecznie:-)
Triss
Triss, podobno jest fim o Bolku na stronie Urzêdu, ale ja nie poyrafie znale¶æ. Buziaki
Dobrze, ale wróæmy do tematu zdjêæ. Kto¶ ma mo¿e co¶ czym chcia³by obdarowaæ wiernego s³ugê Jezusa Chrystusa Pana naszego?
Te¿ bym chcia³a wiêcej zdjêæ, ale jak impreza fajna, to ludziska siê bawi±, a nie lataj± z jakimi¶ dziwnymi urz±dzeniami...No chyba , ¿e ktos z przekonania jest Czarownikiem
LUDZIEEEEE DAJCIE ZDJÊCIA Z IMPREZY NA FREHA
Obrzydze Wam czas oczekiwania na zdjêcia i wkleje link do skromnej obiêto¶ciowo, nadal pisanej i naje¿onej b³êdami (jeszcze) relacji z imprezy.
http://www.husyci.pl/?p=boleslawiecI wszystko.
Dziêki za konkretny i dow****ny raport. Fszystkie uwagi bierzemy sobie do serca. W sumie ten turniej robi³y cztery osoby, bo jak to bywa na pocz±tku chêtnych co niemiara, a w praniu jak to w praniu... My¶lê, ¿e warto bêdzie za rok spróbowaæx zrobiæ to lepiej, tym bardziej, ¿e Opolczyki chc± pomagaæ. Mam nadziejê , ¿e inni którzy zaszczycili nas swoj± obecno¶ci± te¿ potraktuj± Oblê¿enie jak swoj± imprezê.
Dziêki, Dziêki i czekamy na propozycje na przysz³o¶æ /2007/
Krzysiek
PS No w³ama³em sie do Anki jak widzicie!!
Jak to się mówi, lepiej późno niż wcale.....
Zdjęcia z aparatu Mordechaja, nieliczne, ale jest trochę z bojówki i bitwy morskiej oraz z naszych walniętych akcjach powstałych w wyniku syndromu dnia następnego
mam nadzieję, że się Mordechaj nie obrazi, że publikuję :P
Link:
http://artofinternal.com/zdjeciaboleslawiec/BTW:Mówiąc szczerze, nie wiem, czy z Opolczykami ta impreza wyszłaby lepiej. Do nich oczywiście nic nie mam, wręcz przeciwnie, ale skoro organizują oni 9 imprez w roku, to napewno nie przyłożą do tego tylke serca co wy (a to było widać)...Mówiąc szczerze, u was (na pierwszym turnieju) klimat jest dużo lepszy, niz np. na Bierkowicach (mimo,że oni mają już duże doświadczenie w organizacji tego turnieju)...Nie chce oczywiście nic ujmować OBRowi,ale myślę, że wy doskonale dacie sobie radę (niedociągnięć wiele nie było), a nie bedzie się dało odczuć, że to impreza "jedna z wielu".Ale oczywiście jak wolicie.....
Pozdrawiam,
Mosia.
Mosiu, dziecko drogie. "Opolczyki" to inne bractwo ni¿ OBR. tego drugiego nie by³o nawet na Boles³awcu jako go¶cie. tak wiêc bez obaw. Bedzie dobrze i co roku coraz lepiej.
Aniu, Krzysiu - na moja pomoc organizacyjn± równie¿ mo¿ecie liczyæ, choæ jestem skromn± pojedyñcz± osóbk± ze skromnymi mo¿liwo¶ciami, ale my¶lê ¿e dodatkowa para r±k do pracy nie zaszkodzi...
pozdrowionka i buziaczki dla wszystkich:-)
Triss
aaaaaaaa.... wiem,¿e OBRu nie by³o,ale po prostu nie znam innego bractwa z opola i mój ma³y rozumek skojarzy³ to w ten sposób.... w takim razie cieszê siê niezmiernie
Na pocz±tku by³o Opolskie Bractwo Rycerskie, najwiêksze a mo¿e nawet jedyne bractwo na terenie Opola. Obecnie sytuacja przedstawia siê inaczej. "Opolczyki" to Chor±giew Ziemi Lwowskiej Ksiêcia W³adys³awa Opoczyka (jesli pomyli³am co¶ w nazwie niezmiernie przepraszam). Natomiast OBR ma swoje w³asne imprezy (kilkana¶cie w roku na terenie ca³ej Polski, z których Bierkowice sa najbardziej znan±)
Pozdrawiam:-)
Triss
Opolczyki siê nie obra¿aj±... W ramach rekompensaty przyjmiemy cebrzyk piwa :D
Opolczyki w sk³adzie: Pche³ek, M³ody, Andrzej (najemnik)
P.S. Nazwa naszego bractwa to: Chor±giew Ziemi Lwowskiej Ksiêcia W³adys³awa II Opolczyka, a pierwsze bractwo w Opolu by³o Opolskie Bractwo Miecza
Witam,
z megaop¼nieniem wklejam link do galerii na stronie mojej grupy popaprañcow:
www.milites-alraunae.prv.plNiestety, praca praca praca, i nie by³o kiedy tego zrobiæ wcze¶niej.
Czy w ogóle kto¶ posiada fotkê jak szybujê z zamkowych wa³ów w czasie oblê¿enia? ;)
Pozdr,
Bartoha
nie s±dzê ¿eby kto¶ to uwieczni³ na zdjêciu, musi Ci wystarczyæ opinia naocznych ¶wiadków ¿e wygl±da³o to mega profesjonalnie
tak¿e i ja chcia³bym do³±czyæ do grona wys³awiaj±cych turniej w Boles³awcu nad niebiosa
nigdzie wcze¶niej nie spotka³em siê z tak wyluzowanym turniejem. naprawdê mo¿na by³o siê zrelaksowaæ, odpocz±æ w piêknym miejscu, gdzie naprawdê mo¿na by³o poczuæ klimacik - w zasiêgu wzroku - pomijaj±c samochody - nie widaæ by³o ¿adnych ¶ladów dzia³alno¶ci cz³owieka z czasów wspó³czesnych. bomba. no i w koñcu mo¿na by³o odpocz±æ od plebsu ³a¿±cego zawsze i wszêdzie.. gr.. jedyny minusik to panie dr±ce siê na nocnej dyskotece/koncercie disco polo
no ale wszystkiego mieæ nie mo¿na, eh..
dziêkujê Reykiemu za bojówkê - troszkê za bradzo siê przejmujesz, naprawdê nie mam ¿adnych pretensji do Ciebie
ekipie szturmuj±cej basztê za wytrwa³o¶æ w podejmowaniu beznadziejnych ataków ;) Bardosze i Negro za pokazy akrobatycznych upadków podczas bitwy i ch³opakom którzy pomimo zmêczenia jeszcze wyszli do mini bohurciku - fajnie by³o
a, nagrodê specjaln± powinien dostaæ Robercik za "anal intrudera" - chyba najlepsze zdjêcie w RR jakie w ¿yciu widzia³em
hehe
do zobaczenia za rok w Boles³awcu!
hubert nie myliæ z hubertem
Fakt trochê siê przej±³em.
Ale chcia³em ¿eby ka¿dy by³ zadowolony.
Podwa¿yli¶cie nasz werdykt to podj±³em decyjzje o ponownej walce.
Negro lubi siê biæ wiêc by³ bardzo zadowolony.Ty Hubercie chyba te¿.
Wielkie dziêki Wam za postawê.I zapraszamy za rok.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.