Przypominam, ¿e Oblê¿enie Boles³awca dotyczy ruin zamku /z wie¿± w ca³kiem dobrym stanie/ w miejscowo¶ci Boles³awiec powiat wieruszowski. Wiêcej informacji na temat dojazdu podamy jeszcze w tym tygodniu - dok³adnie zrobi to ktos, kto lepiej wyt³umaczy niz ja. Do oblê¿enia pozosta³o 11 DNI....
ha! :D my¶my s± gotowi :D ja moge broniæ tych ruin :D :P i moi ludzie te¿ ;) czyli do kogo mam siê zg³osiæ :> i która strona bêdzie t± z³±? :>
a kto dobr±
no ale mniejsza o to w koñcu jaki¶ turniej mi wypali :D bêdziem robiæ PGR (paliæ, gwa³ciæ, rabowaæ) ;) POZDRAWIAM
Pawle oczywiscie jedyna S£USZNA strona to ta z³a
Podzia³ na obozy zostanie (najprawdopodobniej) ustalony na spotkaniu w sobote, czyli bedziesz mial wystarczajaco duzo czasu by sie jeszcze lepiej przygotowaæ (caly tydzieñ)
Do oblê¿enia pozosta³o 10 dni...
Ok, dwa pytania:
pierwsze jaki¶ sposób na dostanie sie na miejsce z Warszawy?? (z tego co patrzy³em komunikacja jest zdrowo por±bana w tamt± strone xD) mówimy oczywi¶cie o komunikacji innej ni¿ w³asny samochód...
drugie, czy bêdzie mo¿liwo¶æ schowania gdzie¶ rzeczy, czy w wierzy bêdzie mo¿e jaka¶ zbrojownia, poszukujemy miejsca na ukrycie cywilnych sprzêtów oraz ew. zbrojek (których transport nota bene stoi pod znakiem zapytania)
z góry wielkie dziêki...
Masz poci±g z Warszawy "Ostrowianin" do Ostrowa Wlkp. tam sie przesiadasz na poci±g relacji Poznañ-Kluczbork.To jest jedyne jakie mi na my¶l przychodzi.
Druga mo¿liwo¶æ, gdzie równie¿ dostajesz siê bez problemu na miejsce, to przejazdd poci±giem na trasie Wwa - Opole, a stamt±d autobusem Opole Byczyna ( to samo dostêpne przez Kluczbork)
Pozdrawy
Oczywi¶cie bêdzie miejsce na ukrycie cywilnych rzeczy tudzie¿ innych cennych przedmiotów. By trafiæ do Boles³awca od strony Warszawy trzeba kierowaæ siê na Wieluñ a potem Wieruszów. To jest na trasie Wa-wa Wroc³aw. W razie trudno¶ci z dajcie znaæ. Bêdziemy co¶ kombinowaæ zeby pomóc.
A nie macie tam PKP??Bo jak siê wpisze w rozk³ad jazdy pkp (
http://www.rozklad.pkp.pl/bin/query.exe/pn ), to znajduje stacjê docelow± Boles³awiec....Wiêc teoretycznie mo¿na tam bez problemu dojechaæ z wawy poci±giem w jedyne 9 godzin
No, chyba,¿e to nie ten Boles³awiec...
To nie jest ten Boles³awiec. Stacja jest, ale w Byczynie. Je¶li dojedziesz do Byczyny, to dalej na pewno pomog± Ci dobrzy ludzie.
Rzeczywi¶cie,w³a¶nie spojrza³am na mapê:tamte pkp jad± do boles³awca przez wroc³aw,wiêc trochê nie po drodze,hehhehe....Ok,to bêdzie trzeba liczyæ na dobrych ludzi
Mo¶ka, ogarnij siê
My te¿ przybedziemy
CYTAT(Tomko Konopczyc)
Mo¶ka, ogarnij siê
Tak Tomciu, ja tez ciê kocham...
Tomko
a w jakiej sile?
/babcia z matk± bêda?/
Ostatni post by³ mój bo sie Annie troszeczke w³ama³em.... Krzys
St±d moje zdziwienie, ¿e sie wpisa³am, a siê nie wpisywa³am
Wszystko to wina mieszania i zlewania w buteleczki naleweczek
przewidzianych tak¿e ku pokrzepieniu podczas oblê¿enia. Mam nadziejê Tomko, ¿e zechcesz podj±æ siê dowództwa obrony. Usilnie proszê i mocno liczê na Ciebie i wszystkich Bêdziniaków.
Dobra, Rota Piesza Bocke "Jelonki" bardzo chcia³y by przyjechaæ ale nie wiemy jak to do koñca bêdzie z czasem, czy organizator nie bedzie z³y jak przyjedziemy bez zg³oszenia?? bo zg³oszenie jako takiego nie bedziemy wysy³aæ, ponewa¿ nie wiemy czy bêdziemy wstanie je zrealizowaæ, a takiego czegos nie lubimy (zg³aszania siê i olewania sprawy).
Jakby¶my jechali to w 4-6 osob w tym 2-3 walczacych i 2-3 panny.
GyrosS - masz szczê¶cie, w³asnie zwolni³o siê 6 miejsc, wiêc przyje¿d¿ajcie!
ALe na przysz³o¶æ- zg³aszjcie siê szybciej
Pozdrawiam!
A kto zrezygnowa³?
Exy te¿ chcia³y przyjechaæ.
Jutro bedê po spotkaniu na zamku wiedzia³ w ile sztuk przyjedziemy.
Reyki, moze chodzi o te miejsca, ktore my "zwolnilismy". Poczatkowo mialo nas jechac... wiecej... niestety/stety pojawie sie tylko ja z Pawlem
No wiec dobrze jakos postaramy siebie dostarczyc ;]
Gyros - b±d¼cie wdziêczni Zakonowi Soko³a za miejsca
Wygl±da na to, ¿e bêdzie gor±co nie tylko podczas Oblê¿enia i uczty, ale ogólnie. Jak macie sprzêty p³ywaj±ce - niekoniecznie historyczne, to przytargajcie. W niedzielê po po³udniu bêdzie czas na trochê zabawy
Na pro¶bê organizatorów zamieszczam regulamin uzbrojenia i regulamin turnieju bojowego podczas Oblê¿enia Boles³awca.
Uzbrojenie:
1.Zbroja:
-He³m zamkniêty (kapaliny z podbródkami odpadaj± podczas turnieju bojowego ale na bitwê wchodz±)
-Os³ony p³ytowe ³okci i kolan
-Os³ona korpusu (kolczuga na grubej przeszywanicy, kirys, p³aty(metalowe, w przypadku p³atów skórzanych – decyduj± o dopuszczeniu sêdziowie, brygantyny)
-Rêkawice p³ytowe(rêkawica kolcz± dopuszczona pod tarcze)
2.Broñ:
-miecze jednorêczne
-miecze d³ugie
-tasaki
-buzdygany i topory(tylko do bitwy i po wcze¶niejszym uzgodnieniu tego z organizatorami)
3.Tarcze:
-Tarcze drewniane(mo¿e byæ okucie metalowe górnej krawêdzi-tylko w bojówce w wersji light - ale nie mo¿e mieæ zadziorów)
Lekkozbrojni powinni mieæ he³m i przeszywanicê, a tak¿e rêkawice , co najmniej skórzane.
Regulamin turnieju bojowego:
Czas trwania walki to 60 sekund.
Je¶li sêdziowie nie bêd± w stanie wskazaæ zwyciêzcy, og³aszana jest dogrywka do 5 trafieñ(po ka¿dym zaliczonym trafieniu zawodnicy musz± siê rozej¶æ).
Zabronione s± sztychy, kopanie w kolana i krocze, bicie piê¶ci± w twarz i uderzanie krawêdzi± tarczy w szyje przeciwnika.
Kopniêcia w tarcze i korpus s± dozwolone.
Uderzenia piê¶ci±,³okciem, g³owic± w tarczê i w g³owê od góry s± dozwolone.
Uderzenia i kopniêcia nie s± liczone, maj± na celu dekoncentracje przeciwnika.
Ciosy musz± byæ wyra¼ne i mocne. Musz± trafiæ centralnie zawodnika(trafienie które dosz³o do tarczy i nastêpnie trafi³o zawodnika nie jest liczone).
Ciosy fa³szywym ostrzem bêd± zaliczane tylko je¶li zawodnik u¿ywa miecza(a nie tasaka) i bêd± mocne(klepanie przeciwnika leciutko po plecach nie jest liczone).
Zabronione jest stosowanie technik zapa¶niczych.
Zawodnik, który zostanie rozbrojony, mo¿e kontynuowaæ walkê za zgod± przeciwnika.
Przed potyczk± zawodnicy mog± siê dogadaæ czy chc± walczyæ „hardcore” czy nie.
Je¶li nie, to walka odbywa siê na normalnych zasadach (zabronione s± wtedy kopniêcia, uderzenia tarcz± i uderzenia rêkoma, sêdziowie licz± normalnie punkty).
Turniej bojowy jest po to aby uczestnicy mogli siê wy¿yæ przed bitwa która jest „inscenizowana” i nie bêdzie tam miejsca na ostre walki(chocia¿ jedno stracie bêdzie mocne).
Do Oblê¿enia Boles³awca pozosta³o 5 DNI !
Organizatorzy
bardzo prosz± ³uczników o przywiezienie pacyn
. Przypominam te¿ o zabraniu ze sob± dowodów osobistych i ubezpieczenia od nieszczêsliwych wypadków. Na miejscu, zgodnie z umow±, bêdzie mo¼liwo¶æ wykupienia ubezpieczenia na dwa dni w granicach 5 - 10z³.To bardzo wa¿ne dla organizatorów. Przypominam te¿, ¿e do turnieju bojowego i do bitwy dopuszczone bêd± jedynie osoby pe³noletnie i ubezpieczone.
Przedstawiam ogólne zasady obowi±zuj±ce wartowników:
1. Ka¿da obecna na oblê¿eniu grupa proszona jest o wydelegowanie wartowników w miarê swoich mo¿liwo¶ci.
2. Rozmieszczenie wart: jedno stanowisko na zamku, jedno przy bramie obozu na dole - po dwóch
wartowników.
3. Warty musz± byæ utrzymane przez ca³± dobê.
4. Zmiany: w ci±gu dnia godzinne, po zachodzie s³oñca dwugodzinne.
5. Wartowników obowi±zuje trze¼wo¶æ.
6. Wartownikiem mo¿e zostaæ wy³±cznie mê¿czyzna pe³noletni i posiadaj±cy aktualne ubezpieczenie NW.
7. Oprócz tego utrzymana bêdzie "lotna brygada" kontroluj±ca warty i udzielaj±ca pomocy w razie
potrzeby.
8. Wartownicy bêd± jedynymi, oprócz organizatorów, osobami mog±cymi u¿ywaæ telefonów komórkowych w
czasie trwania oblê¿enia (w uzasadnionych wypadkach).
Osoby które chc± siê zg³osiæ do stra¿y obozowej, proszone s± o kontakt ze mn± po przyje¼dzie.
Pozdrawiam!
Przedstawiam zasady dla artylerii:
1. Artylerzysta musi mieæ historyczn± broñ paln±, odpowiednio datowan±, torbê na ³adunki i przebitkê, przebitkê, stêpel, miarkê do prochu, lonty, knot ruszniczy
2. Ka¿dy artylerzysta musi byæ pe³noletni i posiadaæ ubezpieczenie NW
3. Mile widziane uzbrojenie ochronne (przeszywka, he³m bez zas³ony) oraz broñ przyboczna (miecz, tasak, buzdygan, etc.)
4. Wymagana umiejêtno¶æ obs³ugi broni czarnoprochowej i zachowanie zasad bezpieczeñstwa. Zostanie sprawdzone w trakcie manewrów. W przypadkach drastycznych organizatorzy mog± wykluczyæ kogo¶ z oddzia³u artylerii.
5. Do manewrów artyleryjskich ca³kowity zakaz strzelania.
6. Strzelamy NA TRZE¬WO. Je¶li ktokolwiek bêdzie strzela³ pod wp³ywem alkoholu, zostanie wykluczony z imprezy.
Osoby, które zg³osi³y udzia³ w inscenizacji jako markietanki, proszone s± o zabranie ze sob± dzbanów, kufli, kubków - oczywi¶cie odpowiednio datowanych. Prosze te¿ o zaopatrzenie siê w odpowiednie nakrycia g³owy (bêdzie goraco i s³onecznie) oraz przygotowanie sobie bia³ych chustek.
Markietank± mo¿e byæ osoba pe³noletnia, posiadaj±ca aktualne ubezpieczenie NW.
Pozdrawiam
W sprawie kuchni:
Prosze, aby osoby, które zg³osi³y siê do pracy w tym dziale ( z kucharzem warto trzymaæ... ))) równie¿ pamiêta³y o chustach b±d¼ innych nakryciach g³owy, tak, aby w ca³o¶ci zas³oniæ w³osy - wstrz±sanie grzywk± jest w innych sytuacjach bardzo ponêtne, jednak akurat w kuchni to tak jako¶...równie¿ w przypadku lepszych ciuszków proszê pamiêtaæ o jakich¶ zamiennych - zawsze niesforna plama t³uszczu czy chlapniêcie polewki mo¿e zepsuæ cenny efekt, nie bez powodu okre¶la siê kuchniê mianem bia³ej kopalni ))). Zapewniam jednak masê frajdy przy wspólnym pichceniu...
Pozdrawiam
Leo Luthias
Witam ja jeszcze z zapytaniem mo¿e omino³em tego posta albo zapomnia³em jakie posi³ki zapewniacie i w jakich godzinach. Czy w pobli¿u jest sklep ?? Dlaczego ubezpieczenie nie starczy ¿e kto¶ podpisze kwitek o tym i¿ zdaje sobie sprawwe z gro¿±cych mu niebezpieczeñstw i nie bêdzie ¿ywi³ pretensji do organizatorów imprezy ¿e nie ma g³owy czy rêki? czy moge walczyæ z paw꿱 :D du¿± sie rozumie? czy bêdzie du¿o wody pitnej na ca³y dzieñ? czy teren jest a¿ tak niebezpieczny ¿e potrzebaw wart? je¶li tak to proponuje zabiæ kilku tamtejszych i na pal wokó³ obozu ponabijaæ to zawsze dzia³a³o ;) i pytanie do Radka i Huberta czy s± jakie¶ wie¶ci o zaginionym chomiku? Ca³a Polska czeka na zakoñczenie sprawy.
Widze ze ca³y turniej zapowiada sie lajtowo ;] szkoda ;/ brak ostrej grupówki, bojowy tez lajthowy (brak uderzen rantem tarczy i rekawica w twarz, brak technik zapasniczych), czy mozliwa bedzie chociaz ustawka tak poza wszelakimi konkurecjami ?? taki trening bohurtowy ;P
i takie pytanie sie nasuwa, Je¶li ja w bojowym chce walczyæ na HARD, a moj przeciwnik chce LIGHT to czy bede mog³ zarzadaæ wtedy by walczy³ tak± sam± broni± jak ja, czy muszê przyj±c "rycersk±" walke po³torak na "drzwi od kibla", bo oczywi¶cie id±c z zasad± pojedynków rycerskich "jeden wyzywa a drugi wybiera broñ" to prawo wyboru broni powinno przys³ugiwaæ temu co chcia³ HARD (bo on nie chcia³ walki opartej o kodeks, a zosta³ do niej zmuszony ;] )
Osobi¶cie juz mam niemi³e wspomnienia z takich walk no i sobie poszed³em z bojowego w srodku pojedynku (pó³torak to kapry¶na broñ potrzebuje albo przestrzeni albo bardziej ostrych zasad by wyrównaæ szansê w walce z tarczownikiem).
CYTAT(Pawe³ £agódka)
Dlaczego ubezpieczenie nie starczy ¿e kto¶ podpisze kwitek o tym i¿ zdaje sobie sprawwe z gro¿±cych mu niebezpieczeñstw i nie bêdzie ¿ywi³ pretensji do organizatorów imprezy ¿e nie ma g³owy czy rêki?
taki kwitek / oswiadczenie nie ma mocy prawnej. po prostu nie mozna zrzec sie prawa do zadania odszkodowania za doznane szkody. (maslo maslane
)
Mo¿e, w takicgh przypadkach lepiej miec OC ni¿ NW, poniewa¿ je¶li poszkodowany za¿±da od nas odszkodowania to to pokrywa wtedy OC ubezpieczonego, a NW jest dla siebie i nie musi byæ obowiazkowe (do szpitala i tak cie musz± przyj±æ bo albo jeste¶ ubezpieczony ze swojego zak³adu pracy, szko³y, od rodziców pracuj±cych b±dz zarejestrowanych w po¶redniaku)
jesli jestes pelnoletni, nie uczysz sie, nie pracujesz i nie jestes zarejestrowany w urzedzie pracy - to nie masz ubezpieczenia i nie musza cie przyjac
Odpowiadam po kolei - ubezpieczenie jest niezbêdne. Koszt ubezpieczenia za sobotê jest na prawdê niewielki oko³o 5 z³.Teren jest ogólnie mówi±c trudny - dalej od cywilizacji, ciemno¶æ - punkty o¶wietleniowe jedynie na wie¿y i wzgórzu zamkowym, a w obozie dolnym jedynie ¶wiat³o naturalne. Warty s± konieczne, choæby ze wzglêdu na zapewnienie ochrony tzw. mienia. Posi³ki zapewniamy - pi±tek wieczór kolacja z kocio³ka obozowego, sobota - standardowo: ¶niadanie ok. 8-9, obiad 13 i uczta 21 ?, niedziela: ¶niadanie do 10.30 i obiad 13 - 13.30. Sklepy w Boles³awcu s±, aczkolwiek nie wiem jak z godzinami otwarcia - sprawdzimy jutro. Niedaleko obozu dolnego bêdzie rozstawiony "punkt gastronomiczny" - na tyle blisko ¿eby doj¶æ, na tyle daleko i za drzewami, ¿e z miejsca historyków nie bêdzie narzuca³ siê jego widok. Wode do picia bêdziemy zapewniaæ, ale nie wiem czy przy takim upale nie bêdzie trzeba czego¶ indywidualnie dokupiæ - tzn. wody, bo w sobotê w zwi±zku z napiêtym czasem dzia³añ wojennych - prohibicja.Pierwszeñstwo w korzystaniu z wody bêd± mieli bior±cy bezpo¶redni udzia³ w dzia³aniach wojennych - ogólnie mówi±c. Woda do mycia w pobliskim zalewie i w beczkach, jednak je¿eli bêdzie tak dostarczona jak umawiali¶my sie, to najpierw bêdzie s³u¿y³a do gotowania i picia. Zalew jest bliziutko, dodatkowo jest p³ytki, myæ siê mo¿na 24 godziny na dobê - byle bez myd³a. Toalety w pobli¿u, no niestety nie za blisko - ¿eby nie "w³azi³y" w czê¶æ historyczn±. Odpowiedzia³am , mam nadziejê, na wszystkie pytania, które mnie dotyczy³y. Je¿eli co¶ jest jeszcze do dopowiedzenia dajcie znaæ. W sprawach bojówki i uzbrojenia pisa³ Reyki. Wiêcej albo dopowiedz± ch³opaki na FREHA, albo ustalimy na spotkaniu dowódców - przypominam! Koniecznie w pi±tek wieczorem - celowo nie okre¶lam godziny, bo mo¿e to byæ pó¼no. Je¿eli jaki¶ dowódca nie bêdzie móg³ byc obecny, proszê o wyznaczenie kogo¶ z bractwa do reprezentowania. Je¿eli bractwo przyjedzie dopiero w sobotê - proszê o powiadomienie na priva. Od 10 rano w sobotê rozpoczynaj± siê manewry.
CYTAT(Anna Byczyñska)
Pierwszeñstwo w korzystaniu z wody bêd± mieli bior±cy bezpo¶redni udzia³ w dzia³aniach wojennych - ogólnie mówi±c.
hmm...
CYTAT(Anna Byczyñska)
Woda do mycia w pobliskim zalewie i w beczkach, jednak je¿eli bêdzie tak dostarczona jak umawiali¶my sie, to najpierw bêdzie s³u¿y³a do gotowania i picia. Zalew jest bliziutko, dodatkowo jest p³ytki, myæ siê mo¿na 24 godziny na dobê - byle bez myd³a.
ale beda jakies krany, gdzie bedzie mozna umyc sie mydlem? niektorzy nie lubia brudu
CYTAT(Anna Byczyñska)
Mam nadziejê Tomko, ¿e zechcesz podj±æ siê dowództwa obrony. Usilnie proszê i mocno liczê na Ciebie i wszystkich Bêdziniaków. :)
Tak Tomko! Podejmij siê obrony i we¼ nas do siebie! Ja te¿ BARDZO CIÊ PROSZÊ!
Nie lubi± brudu, a lubi± wieki ¶rednie...
Najbli¿szy kran z wod± znajduje siê w "Starym M³ynie", nie jestem jednak przekonana, ¿eby wycieczki myj±cych siê by³y tam mile widziane. S±dzê, ¿e udostepnione zostanie miejsce do mycia - trzeba tam bêdzie kawa³ek doj¶æ. Warunki s± obozowe - sama nazwa imprezy je sugeruje "oblê¿enie". To nie turniej rycerski na zamku, czy festyn z udostepnionymi miejscami w jakims budynku, tylko obleganie ruin z zachowan± w niez³ym stanie wie¿± na wzgórzu, na które prowadzi jedna, niezbyt szeroka droga. A wko³o ³±ki i drzewa. "Cywilizacja" mimo, ¿e niby niedaleko - nie jest przewidziana w nadmiarze. W poprzednich postach podawali¶my linki do zdjêæ - to daje pewien obraz miejsca. Co do wody dla uczestników - oczywi¶cie bêdzie / nie bêdzie kawy i herbaty/. Mamy równie¿ nadziejê, ¿e jej nie zabraknie.Bêdziemy siê baaaardzo staraæ, ¿eby uczestnicy byli zadowoleni.
CYTAT(Anna Byczyñska)
Nie lubi± brudu, a lubi± wieki ¶rednie... :) Warunki s± obozowe - sama nazwa imprezy je sugeruje "oblê¿enie". To nie turniej rycerski na zamku, czy festyn z udostepnionymi miejscami w jakims budynku, tylko obleganie ruin z zachowan± w niez³ym stanie wie¿± na wzgórzu, na które prowadzi jedna, niezbyt szeroka droga. A wko³o ³±ki i drzewa. "Cywilizacja" mimo, ¿e niby niedaleko - nie jest przewidziana w nadmiarze.
w takim razie mysle, ze nikt nie bedzie mial nic przeciwko, jesli nasze kupki bedziemy zostawiac nie w tojkach, ale pod drzewkami. w koncu to oblezenie i warunki obozowe
przepraszam, ze sie tak przyczepiam, ale
1. sredniowiecze to nie lubowanie sie w brudzie
2. nie lubie niekonsekwencji
bez urazy
wiesz, ile ludziska zap³ac±, ¿eby zobaczyæ, jak pomys³odawca tak siê z¿y³ ze ¶redniowieczem, ¿e nawet i toaletê na t± modê odprawiaæ bêdzie? )))))))))))))))
Ju¿ widzê ( oczyma wyobra¼ni ) t± kolejkê.... to przygotujê co¶ wybitnie biegunkowego, ¿eby radochy by³o wiêcej )))
P.S. nice motto of yours....
Parê stron temu by³a mowa o zaproszeniach wysy³anych poczt±. Jeszcze takowego nie dostali¶my, choæ w mejlu dosta³em zgodê na nasze przybycie. Czy nie zosta³y w koñcu wys³ane, czy do nas nie dotar³y? Proszê o odp bo nie wiemy czy mamy siê pakowaæ
Je¶li mo¿na pogrymasiæ to te¿ poprosimy do obrony. Od nas przyjedzie w koñcu 5 blacharzy a nie 6 (jeden ma z³amanego palca po Grunwaldzie).
Wojo - zaproszenie dla Oddzia³u Piechoty z Grójca zosta³o wys³ane poczt± na adres podany na priva / ulica Wybickiego/. Poniewa¿ zaproszenia dotar³y, by³by to wyj±tkowy pech.
Oczywi¶cie jeste¶cie zaproszeni, co wydaje mi siê potwierdza³am tak¿e w wysy³anych wiadomo¶ciach. Ostatecznego podzia³u na atak i obronê dokonamy na miejscu. W obozie górnym bêdzie mniej osób, ze wzglêdu na ograniczon± powierzchniê
Acha, zapomnia³am uprzedziæ - s± komary!
Dziêki Leo - Dicamus bona verba
Takie drobne pytanko: bêdzie jakie¶ w miarê ogrodzone miejsce na zaparkowanie "powozów"?
Parking wyznaczony bêdzie. Nie wiem jak z ogrodzeniem go, bo ta sprawa le¿y po stronie wójta. Dzisiaj mam spotkanie, wiêc sprawdzê.
No jak ju¿ freszka dzia³a to by³bym ¶wini± gdybym nie skomentowa³ turnieju w Boleslawcu, któr by³ gites!!!!
Ogromny szacun dla organizatorów. Jak na pierwszy turniej impreza wystrza³owa (dos³ownie te¿). Piêkne miejsce dobry scenariusz i wspania³e ¿arcie sprawi³o ze spêdzi³em bardzo mi³o ca³± Sobotê. Naprawdê cieszê siê ¿e mog³em byæ na tej imprezie i my¶lê ze w imieniu ca³ej naszej malutkiej £eczyckiej ekipki mogê jeszcze raz bardzo podziêkowaæ za zaproszenie. W przysz³ym roku bêdziemy wiêksz± watah±. Szkoda mi tylko Leonarrowych ozorów w sosie chrzanowym na które siê nie za³apa³em bo trzeba by³o do domu .....
Pozdrawiam
Turniej naprawde ¶wietny
gratuluje organizacji , miodzik i wino na uczcie to jest to czego zawsze brakuje
byle kolejkny turniej by³ równie udany :D
mrocznemu rybakowi ju¿ podziêkujemy
jego brata postawimy w poznaniu na turnieju, ju¿ 1-3 wrze¶nia
chêtnych prosze o zg³oszenia na atlon@icpnet.pl
Chwa³a, ¿e FREHA dzia³a!!! Wielki numer uczyniono naszej imprezie pozbawiaj±c nas dostêpu do ogólnego forum przed i 2 tygodnie po imprezie. Mam nadziejê jednak, ¿e emocje nie opad³y tak bardzo, ¿eby¶cie MILI GO¦CIE nie zechcieli podzieliæ siê swoimi uwagami na temat Oblê¿enia Boles³awca.Proszê te¿ o zdjêcia i filmiki /szczególnie ten z rozstrzelania mrocznego rybaka
/ Jako organizator
SERDECZNIE DZIÊKUJÊ [b]wszystkim tym, którzy przyczynili siê do organizacji: Leonardowi za kuchniê, Gerlatowi za ³uczniczy, Reykiemu za bojówkê i rekonstrukcjê oblê¿enia, Ewie za markietanki, Radkowi za artyleriê, dziewczynom za warsztaty tañca, "Opolczykom" i wszystkim ch³opakom i dziewczynom "budowniczym"za ciê¿k± pracê przed i po.
Wszystkim bractwom/ w sile 23/dziêkujê za tworzenie niesamowitego klimatu i wspania³± zabawê.
Obiecujê, ¿e w przysz³ym roku wcze¶niej wytêpimy szerszenie wykorzystuj±c patent z mrocznego rybaka
Pozdrawiam i odzywajcie siê.
Ja chcia³bym podziêkowaæ wszystkim za to ¿e przybyli i trzody nie narobili.
Chcia³bym tak¿e pochwaliæ walcz±cych za s³uchanie rozkazów podczas bitwy gdy¿ scenariusz musia³em zmieniæ na 5 minut przed bitw±.Mam tez szczera nadzieje ¿e wam siê podoba³o.
Mam nadzieje ¿a zasady turnieju bojowego wszystkich zadowoli³y (Hubercie z Grójca i Negroo dziêki wielkie i przepraszam).
Jak na pierwsza impreze to uwa¿am ¿e nam siê uda³o.
Niestety moje k³opoty zdrowotne nie pozwoli³y mi na uczestnictwo w budowie obozów, za co chcia³bym przeprosiæ.
Za rok planuje zrobic troszeczke inaczej sama bitwê(chociaz Bartocha spadaj±cy z góry by³ niesamowita atrakcj±).
Podam jeszcze wyniki bojowego:
1.Bartocha z Warszawy
2.Mordehai £unewicz z Warszawy
3.Hubert z Grójca
Dziêkujê Tadzikowi i Kaneowi za sedziowanie.Dobra robota ch³opaki.
Pozdrawiam i do zobaczenia za rok.
Witam!!!!
Turniej ¶wietny,trudno uwierzyæ,¿e organizowany by³ pierwszy raz...
Wspania³y klimacik...Minimum mroku,ale przy tym brak jakiejkolwiek niezdrowej atmosfery,gonienia ludzi, pe³na sielanka...Co¶ piêknego...A do tego du¿o py¶nego jedzonka,no i to wino i miód na biesiadzie....mrau,grau....Mo¿ecie na mnie liczyæ za rok,bêdê napewno...
CYTAT(Reyki @ 16:14 11.08.2006)
Ja chcia³bym podziêkowaæ wszystkim za to ¿e przybyli i trzody nie narobili.
trzodzi³o siê,trzodzi³o,tylko w odpowiednich ilo¶ciach
(bitwa morska,spalenie rybaka...hehehhehehe...)
CYTAT(Reyki @ 16:14 11.08.2006)
2.Mordehai £unewicz z Warszawy
Dla sprostowania: Mordechaj nazywa siê Grzesiek £uniewski(o ile pamiêtam...).Tak czy inaczej wiadomo o kogo chodzi :P
Pozdrawiam,
Zosia Mo¶k± zwana.
PS.Dziwczyny,które uczy³y tañczyæ(btw:dziêki wielkie),obieca³y wys³aæ muzyczkê i kroki.Jakby¶cie mog³y,mój mail: mosiula@gmail.com
Mo¶ka , Mo¶ka! A obieca³a¶ nas opluæ na FREHA.... Co o mrok chodzi to mnie sie najbardziej podoba³o czarne bikini na tratwie. A ju¿ tak powa¿nie , to dziêki Wam za jestestwo. Ca³usy dla Piêkni¶ów / od Ani/ My¶lê, ¿e taki turniej robiony przez nas, dla nas ma szanse powodzenia, tym bardziej, ¿e Opolczyki chc± go w przysz³o¶ci robiæ z nami. Wiêc r±k nie zabraknie a i g³ów têgich te¿. Jak macie jakie¶ zdj±tka to wielce prosimy. Pozdrowienia
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.