witam.....
....No....w takim sk³adzie...... to my zmienimy bieg historii i Dunin wreszcie polegnie a Raveneck bêdzie cieszy³ siê d³ugim i szczê¶liwym ¿yciem.
Witamy Was w naszym obozie.... szczerze... po krzy¿acku...... czytaj - nalewek nam nie zabraknie.
Przepraszam za ten marketing ale mo¿e przysporzy nam to nowych zwolenników.
ZRP Hako
witam......
Projekt plakatu Inscenizacji Bitwy pod ¦wiecinem
dopisa³em; Na ¿±danie organizatorów zmieni³em wygl±d plakatu do³aczaj±c mapkê dojazdow± do ¦wiecina
ZRP Hako
Szczególnie serdecznie pozdrawiam........ Tuniê.......
Hej
Plakat fajny, ale ja zamieni³bym zdjecia grup z zagranicy na zdjecia grup polskich (uczestniczacych w imprezie), no chyba ze te grupy zagraniczne zamierzeja goscic na imprezie
Pozdr
WR
ja nie jestem grupa z zagranicy :P:P
je¿eli chodzi o namioty to w obozie same historyki... czy kto¶ ma tyle zbêdnego miejsca na jeden/dwa sienniki... ?:> By³abym dozgonnie wdziêczna bo ¶rednia przyjemno¶æ rozbiæ sie iglakiem z dala od centrum zmaieszania...
i jeszcze pytanie, na pole moze pryzje¿d¿aæ wcze¶niej.. o ile wcze¶niej ?? Od kiedy jaka¶ pomoc by sie przyda³a?
pozdrawiam
jak dla mnie to raczej nie w porz±dku umieszczaæ fotki ichych ekip, chyba, ¿e kto¶ uzyska³ zgodê osób z fotek (a zapewne te¿ i fotografa)
Witam
Jako ¿e powsta³ oficjalny plakat to ja mam pytanko o oficjalny program. Czego siê mo¿emy spodziewaæ w sobote 19 sierpnia od godziny 11.00, oprócz bitwy (a i tak o której godzinie siê odbêdzie). Czy to bêdzie jak na Grunwaldzie czyli najazd stonki czy wagenburgi/obozy maj± byæ na ten czas otwarte dla publiki etc. Prosi³bym o nie potraktowanie mojego pytania jako czepiactwa, tak pytam dla celów informacyjnych. Pozdrawiam Igor
Witam....
Od poniedzia³ku do piatku praca.......
A w sobotê no to tak .....„wiej miêcej” to bêdzie.......
Startujemy turniejem ³uczniczym.... .który jak s±dzimy, z przerwami potrwa 3 godziny (?)
Na jego tle co pó³ godziny odbywaæ bêd± siê prezentacje ubiorów, uzbrojenia, fechtunku.
Chor±giew J. Wejhera zaprezentuje na padoku pokazy jazdy konnej.
Bractwo z Lêborka przedstawi inscenizacjê proces czarownicy. Mo¿e teraz uda siê j± spaliæ.....?
W tzw. miêdzyczasie (piêkne okre¶lenie wojskowe) panny nasze potañcuj±..... pobawimy siê z publiczno¶ci±.......
Dzieci±tka z ³uku bêd± mog³y postrzelaæ......
Przy obozach usytuowane bêd± stoiska ze ¶redniowiecznymi gadzetami....
Wyznaczeni ludzie oprowadzaæ bêd± ogl±daczy po obozach i opowiadaæ i opowiadaæ....... tak do godziny 15.30
Potem przebieramy siê ....msza na polu przysz³ej bitwy.....i o 17.00 ruszamy z bitw± wierz±c, ¿e zajmie nam ona oko³o 40 minut.....
Nastêpnie grochówek jedzenie i kie³bas pieczenie a pod wieczór przy zapadaj±cym zmroku pokazy artylerii coby ogieñ jak naj³adniej by³o widaæ........ mo¿e strza³y z ³uków ogniste.....no i ca³± noc „czekamy czujnie”
na nastêpny dzieñ, by móc siê po¿egnaæ........
Zgadam siê z Wami, ¿e najlepiej by³oby zamie¶ciæ w plakacie zdj±tka polskich bractw z XV wieku... jeszcze lepiej, z inscenizacji Bitwy pod ¦wiecinem. Splendor projektowania plakatu spad³ na mnie zupe³nie niedawno i st±d fotografie jakie mia³em „pod rêk±”...... co jak sadzê, w tym roku mi wybaczycie. A w przysz³ym, oficjalnie godzê siê na ukamieniowanie je¶li warunku tego nie dotrzymam.
Tak...... Korinka... masz racjê chyba naruszam prawa autorskie, ale co mi tam......rok nie wyrok, dwa lata jak za brata.....jak mawiaj± recydywi¶ci....
ZRP Hako
CYTAT
stoiska ze ¶redniowiecznymi gadzetami....
znaczy rzemie¶lnicy czy plastikowe mieczyki i ³uki z kolorowymi ciêciwami i inne badziewie?
pozdrawiam
CYTAT
czy kto¶ ma tyle zbêdnego miejsca na jeden/dwa sienniki... ?
mo¿e kto¶ mnie zauwazy
jak priv, to priv.
Pozdr.
M.
no michale plakat pierwsza klasa...
Hako zgud¼ siê na zmiany... nawet moge swoj± brzydk± mordkê podes³aæ je¿eli Micha³owi i jego zacnej ma³¿once zabrak³o by w³asnych ... w co w±tpie... a RPK faktycznie am rozbudowana fotogaleriê
a czasu jeszcze du¿o zosta³o,¿eby porpawiæ niedoci±gniêcia...
Dawaj Micha³ z projektami Twoaj praca napewno nie pójdzie na marne
tylko dopytaj orgów co konkretnie ma sie znale¼æ bo to zawsze ze sponsorami jest dym
pozdrawiam
CYTAT
ja dalej swoje..
witam........
.......cukrowa wata i tym podobne stoiska oddalone bêd± od obozu o oko³o 150 m. za wzniesieniem, tu¿ przy drodze dojazdowej...... vide mapka zamieszczona wcze¶niej..........naprawdê uwa¿acie, ¿e brak nam elementarnego wyczucia co do rozstawienia imprezy......?
.......w zakresie pozosta³ym odsy³am do Chor±gwi Jakuba Wejhera, adresy na stronie 1 niniejszego tematu........
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Hako
CYTAT
cukrowa wata i tym podobne stoiska oddalone bêd± od obozu o oko³o 150 m. za wzniesieniem, tu¿ przy drodze dojazdowej......
ok,ale zastanawiam siê czy bêd± turu¶ci smigaæ po obozie miêdzy namiotami czy zostanie to jako¶ rozs±dznie ograniczone?:>
pozdrawiam
CYTAT
Obozy maj± byæ obwarowane i dodatkowo znajdowaæ siê za ogrodzeniem. Dla turystów proponujê wystawiæ tylko pojedyncze stanowiska (tu zbroje, tam szycie, owam malunki cudna itp) Pozdrawiam
Gwyn
Uwaga Uwaga! Telefon pod którym mo¿na uzyska¶ wszelkie informacje o doje¼dzie i podobnych sprawach technicznych to:
Marcin Kowalski
606 810 052
witam......
Gwyn.... ujmij w scenariuszu dwie cysterki ..... Mamy stroje......Bêd± wyposa¿one w miniaturkê wozu drewnianego , na której wywioz± z pobojowiska cia³o Ravenecka.....
Pod ¦wiecinem meldujê siê we wtorek......
ZRP HAko
Zacz±³em siê przebijaæ przez te strony....
Czy kto¶ móg³by podsumowaæ jaki¶ plan imprezy? Co i w jaki dzieñ...
Czy kto¶ mog³by podrzuciæ jaki¶ za³±cznik z planem dojazdu dla samochodów na miejsce obozowiska?
Dziêkujê i pozdrawiam.
Dojazd bardzo prosty: dojedziesz do Wejherowa jak z kierunku gdynia to przy czo³gu znajdujacego siê po prawej stronie skrêcasz w prawo na Krokow± ul Ofiar Pia¶nicy - nastêpnie jedziesz oko³o 15km mijaj±c jezioro Dobre po prawej, za jeziorem z dwa kilometry znajdziesz skrêt w prawo i drogowskaz ¦wiecino, tam nale¿y skrêciæ. Wjedziesz oko³o 500m na górkê i masz po prawej parking - boisko, po lewej pole bitwy za ³adnym drewnianym ogrodzeniem. Wszystko jakby co to jestem pod komórk± podana przez Gwyna wy¿ej. Czo³em
Witam
Mam ma³e pytanko do¶æ nietypowe do ¿e tak powiem tubylców
.
Czy macie namiar na jakiego¶ weterynarza w okolicy (takiego od psów nie od ¶wiñ
). Jedziemy z dwoma psami i wola³bym mieæ takiego kto¶ia na podorêdziu. Najlepiej jak by by kto¶ mia³ telefon do jakiej¶ lecznicy. Z góry dziekujê. A tak z innej beczki to bêdziemy we wtorek sztuk trzy i mamy nadzieje ¿e troche ludków ju¿ bêdzie. Dajcie znaæ kto kiedy przyje¿d¿a. Pozdrawiam Igor
Igor, zajrzyj
TUTAJ. To spis weterynarzy w Wejherowie z Panoramy Firm.
Pozdrawiam i do zobaczyska
Tak naprawde ¶cis³ym planem objêta jest dopiero sobota, kiedy pojawi siê publiczno¶æ. Prócz samej inscenizacji:
turniej ³uczniczy
pokazy konne
pokazy stroju i uzbrojenia
pokaz tañca (?)
pokaz musztry drzewcówek
pokaz artyleryjski
Czê¶æ z pokazów bêdzie cykliczna, czyli powtarzana co 2-3h, ¿eby wszyscy odwiedzaj±cy nas mogli siê czego¶ nauczyæ. Wszystkich uprawiaj±cych mniej lub bardziej drobne rzemios³o zapraszam do kontaktu ze mn±
Pozdrawiam
Gwyn
Witam, co do weterynerza to podajê numer do go¶cia który leczy mi konie m³ody, zaangarzowany uwa¿a, ¿e super Pan Hilla 880397198, we wtorek my¶lê, ¿e beêdzie ju¿ trochê ludzi bo przeca pracy przed nami moc. Czo³em
Hej
Czy s± moze jakies busiki, albo komunikacja podmiejska Wejherowo-¦wiecino? Pzyjedziemy pewnie pociagiem o 6 rano w czwartek do Wejherowa i zastanawiam sie jak sie dostac do ¦wiecina.
Wyglada na to, ze RPK Lublin bedzie w skladzie 5osobowym: dwoch ¿o³nierzy, trzy markietanki.
Pozdr
WR
Witam
Sama bêd±c zainteresowan± owym pytaniem znalaz³am co nie co:) na poni¿szej stronce:
http://www.rozklady.com.pl/main.php?page=p...mp;czas_maks=90Jad±c z Wejherowa trzeba i tak jechaæ do Pucka wiêc wygodniej by³oby jednak kierowaæ siê od razu w tym kierunku:D.
Lidka
a ja niestety nie przyjade
egzaminy mnie dobi³y, niestety niewyrobie
Będziemy dawać radę samochodami, sam będę tam docierał o poranku, choć nie tak wcześnie. Dziś napoczęlismy prace, są już Czarny z Karoliną, ŁÃ³dź i Radek z Panią oraz Hako. Dzwonić do Marcina albo do mnie. Pozdrawiam
Gwyn
Koszaliñska czê¶æ RPK dotrze w pi±tek po po³udniu (oczywi¶cie je¶li nie wyst±pi± obiektywne przeszkody w postaci np. trzêsienia ziemi, huraganu lub akcji antyterrorystycznej Busha).
aj waj...
czosnek o kulistych kszta³tach tam - nie przyjadê. sorewicz,ale tydzieñtemu ¶ci±gn±lem gips z fest zwichniêtego obojczyka. dalej co¶ mi wystaje tam, gdzie nie powinno... bryndza - ubraæ siê to mogê w T-shirt co najwy¿ej... ale skladam pro¶bê o robienie fotek, bo siê piszê - hihihihihi...
jednocze¶nie chcia³em wyraziæ ubolewnaie z powodu umieszczenia na plakacie fotek takich, a nie innych grup (nie Niuniu - nie czepiam sie Ciebie ;) ) - nie mo¿na tam jednak wsadziæ polskich fotek? pachnie mi to bryndz±, a argument "wiem ¿e ³amiê rawa autorskie, ale co mi tam..." jest - przepraszam za s³owa - niepowa¿ny (nie lubiê tak... )ale oczywi¶cie na nic nie naciskam, bo ani nie organizujê, ani mnien ie bêdzie, wiec tak tylko mendze...
ogólnie: mi³ej zabawy i darz bór...
Ja zapó¼no spojrza³em, mea culpa. Udzieli³em ju¿ stosownego komentarza autorowi. Szczê¶ciem, hehe, plakaty s± w kiepskiej rozdzielczo¶ci i niewiele na nich tak naprawdê widaæ... Pozdrawiam
Gwyn
P.S. Mientka ruro, ja na pierwszym Gniewie jeszcze w gipsie biega³em, pod robe siê mie¶ci³o
Czy bedzie ktos w piatek jechal samochodem do swiecina? I czy znalaz³o by sie dwa miejsca dla nas i betów?
Dajcie znac na Priv
z gory dzieki
Spróbujemy co¶ zorganizowaæ. W planach wczesnych by³o co¶ w rodczaju promowego po³±czenia Wejherowo-pole bitwy. Dzwoniæ do Marcina (tel na poprzedniej stronie) lub do mnie: 505 127 247 Pozdrawiam
gwyn
Uch.. na Swiecinie robiê za ch³opa.. kto¶ musi :P
Zyczê wszystkim dobrej zabawy!
jak dojadę i nie urwą mi się plecy, ręce i nogi od dźwigania - to będę.
chyba, że się urwą.
to wtedy szukajcie moich szczątków na trasie wawa-3miasto
Witam!
Parê osób z Roty ¶w. Jakuba i nie zrzeszonych w RPK te¿ przyjedzie i zasili szeregi drzewcówek. Bêdziemy doje¿d¿aæ tak w pi±tek jako¶ w porze obiadowej.
Pa
a ja nie przyjade
egzamin z chemii mnie dobi³ i fizycznie nie dam rady byc
pozdrawiam i ¿ycze mi³ej zabawy, róbcie du¿o zdjêc ¿ebym mia³ czego zazdro¶cic
Hyhy, ju¿ jutro, w porze pó¼nopopo³udniowej zawitamy i narobimy ha³asu
Z reszt± moja forpoczta ("gdzie diabe³ nie mo¿e tam babê po¶le") koczuje tam ju¿ od wczoraj
Witam wszystkich
No jak widaæ my jeste¶my pierwsi po powrocie na waszym forum
Z mi³± jednak chêci± chcia³a bym by turniej by³ d³u¿szy
Mam jednak nadziejê, ¿e z up³ywem czasu i ilo¶ci niezapomnianej imprezy bêdzie d³u¿sza
Ca³a impeza jak na swój "pierwszy raz" by³a udana. Dzieki wielkie za mi³o spêdzony czas w do¶æ nietypowym towa¿ystwie
Pozdrawiam
Ps. zdjêcia i filmiki bêd± wystawione w nied³ugim czasie na frecha
Ha!
Impreza przednia, inscenizacja super (choæ proporcje "modelarskie"
), wszystko bajer i w tym po¿±danym, epokowym "klymacie" ;) Dziêki za super zabawê organizatorom i uczestnikom.
Z co ciekawszych rzeczy - publika bardzo pozytywnie zaskoczy³a, pierwszy raz tak± spotka³em na imprezie w Polsce. Mi³o.
Pozdrawiam
PS. dla Bayernische Aufgebot - BUAHAHAHA!
Nooo Lębork tez juz dojechal do domu. Imprezka była przednia. Szkoda, ze tak malo uczestnikow ale moze za rok bedzie nas wiecej.
Widzow tez troszke bylo.
Dzieki wielkie wszystkim uczestnikom za wspaniala zabawe
Ale takiej latryny jaką ma Świecino to niema juz nikt.
I ja wróci³em i umywszy siê siadam do komputera
Wielkie dziêki wszystkim, którzy przyjechali do ¦wiecina na nasz± inscenizacjê. Inscenizacja, jak zaznaczono, odby³a siê w skali 1:100, mam nadziejê ¿e w przysz³ym roku uda siê nam osi±gn±æ przynajmniej wspó³czynnik 1:64. Po rozmowie z panem Adamem, naszym gospodarzem i opiekunem wiem ju¿, ¿e impreza zosta³a bardzo dobrze odebrana zarówno przez niego jak i ca³± publiczno¶æ która odwiedza³a nas w obozie, ogl±da³a inscenizacjê i prezentacje na scenie i padoku. W przysz³ym roku i w latach kolejnych mo¿emy spodziewaæ siê zapewnionego pe³nego wy¿ywienia w postaci czy to pó³produktów czy to zwierz±t przeznaczonych do uboju i obróbki na miejscu ;)
Z w³asnej strony równie¿ uwa¿am imprezê za sukces - wszystko odby³o siê z grubsza wed³ug planu, mieli¶my tylko jedno obsuniêcie czasowe i to na samym koñcu. ¦wietnie odbierane by³y prezentacje strojów i uzbrojenia na scenie oraz musztra piechoty pod dowództwem Konrada (wielkie dziêki za to i za dowodzenie polsk± piechot± w bitwie). Publiczno¶æ odwiedzaj±ca obóz by³a bardzo sympatyczna i zainteresowana tym co mieli¶my do pokazania, co nie zdarza siê codzieñ, hehe.
Teraz podziêkowania: dla Czarnego i Karoliny za zaproszenie mnie do swojego namiotu, dla Micha³a za pomoc w dostarczeniu warsztatu malarskiego, reszty Oporowskich za cierpliwo¶æ, Konrada za wojsko, Hakowi i lêborskim za pracê u podstaw i prace in¿ynieryjne, Rocie ¶w. Jakuba za intensywn± pomoc przy tych¿e, Chor±gwi Wejhera za konie i (przede wszystkim) za to, ¿e zaprosili nas do wspó³pracy. Bez ich inicjatywy i chêci ta impreza w ogóle by siê nie odby³a. Panu Adamowi za bezp³atne udzielenie nam swojej ziemi, wody, pr±du oraz ogromnej pomocy. Pan Adam ratowa³ nam ¿ycie wielokrotnie a chce zrobiæ dla tej inscenizacji jeszcze du¿o du¿o wiêcej. Inie i Krzy¶kowi za malarstwo które na moj± pro¶bê tam przytargali, Kakofoniksowi za ca³y dzieñ w blachach, dziêki czemu mog³em pokazaæ ludziom jak wygl±da porz±dne zbroja. Wszystkim tym, którzy mnie do¿ywiali i pomagali utrzymaæ stan radosny i zrelaksowany przy pomocy ¶rodków p³ynnych. I last, but not least, wszystkim uczestnikom gremialnie i zbiorowo za kawa³ ¶wietnej roboty, który bêdzie procentowa³ przez nastêpne lata.
Zapewne co¶ jeszcze przyjdzie mi do g³owy i nie omieszkam siê tymi przeb³yskami podzieliæ. Pozdrawiam serdecznie
Gwyn
Witam!
Impreza ca³kiem sympatyczna. Manewry jak i sama bitwa bardzo fajne. Bardzo mi siê podoba³ kibelek i ten kanion w lesie. Grzybów du¿o i zacne grono te¿ by³o. Podsumowuj±c
Witam!
Impreza by³a przemi³a, jak na jej pierwszy raz i organizowanie na odleg³o¶æ warunki dobre, przy czym drewniane konstrukcje ¶wietne (brawo panowie!) Mam nadzieje, ¿e nastêpna wypali jeszcze lepiej pod wzglêdem skali i logistyki.
BARDZO wielki plus za pokaz strojów i uzbrojenia dla ludzi,wreszcie co¶, co oddaje moje podej¶cie wzglêdem turystów,którzy potwierdzam wykazali siê kóltur±
Wielkie dziêki dla Kasi i Jackowi za transport i miejsce w namiocie
Rudej Wied¼mie i Kakofoniksowi ogromne podziêkowania za mo¿liwo¶æ,,zabawy’’
i solidaryzacje desantow± podczas
Rocie Pana Kacpra za ¶wietne towarzystwo i Bawarsko-Histeryczny klimat
Poczcie Pana Romana za tak liczne przybycie i oblegany zak±tek na,,przedmie¶ciach''
Ani za to, ¿e przyjecha³a na pierwsz± imprezê
Chor±gwi Wejhera za konie
,Czarnemu za docenienie piêkna pomorskich lasów
i Karolinie za entuzjazm przy pleceniu warkoczy,wszystkim za wspólne
gotowanie a ogólnie podsumowywujac za sympatyczny klimat!!
Ps., Co do zwierz±t przeznaczonych do uboju i obróbki na miejscu zg³aszam pe³n± gotowo¶æ bojow± na przysz³y rok, jak objawia siê borelioza
?
po oskrobaniu siebie i rondla, ochlonawszy troszke, chcialabym podziekowac wszystkim starym i nowym znajomym za wspolne spedzenie czasu w przemilusienkiej atmosferze, pionowi inzynierskiemu za cudowna latrune w wersji classic (lza sie w oku kreci-przypomnialy mi sie harcerskie obozy z dziecinstwa). Wielkie brawa dla Gwyna za profesjonalna konferansjerke na bitwie i dla chlopakow za czyn zolnierski w postaci karnego maszerowania pod czujnym okiem Konrada. Impreza i inscenizacja CUDOWNA!
Wielkie podziekowania dla organizatorow-obozowisko mimo pozornej surowosci szybko stalo sie przyjemnym miejscem a to naprawde wymagalo wielkiego kunsztu-czapki z glow!!!
I na ostatek jeszcze taka refleksja-mile zaskoczyla mnie publika-malo natarczywa i zaskakujaco nieglupia. Swiatelko w tunelu?
Prawda? Miejscowi Kaszubi po paru piwach prowadzili spór o to gdzie rzeczywiście odbyła się bitwa i gdzie to zginął Raweneck. Jak potem okazało się podczas wykopków jakie robił tam Nowakowski byli siłą roboczą.
Rzeczą, którą mogła zachęcić publiczność do zadawania pytań był fakt, że przechodzili przez obóz kondycyjny w postaci pogadanki o strojach i zbrojach, gdzie sugerowano możliwość poznania detali w samym obozie. Fakt, że pokazano im, że rzeczy jakie widzą nie są 'przebraniem' prowokuje do pomyślenia. To coś, czego w Polsce chyba się w ogóle nie robi. Może trzeba przestać narzekać na ludzi i po prostu pomóc im spojrzeć trochę inaczej? Pozdrawiam
Gwyn
No przyznam wam racje. Ciekawosc publiki byla wielka. Pomysl z takim pokazaniem publice co i jak byl naprawde super. Chyba mozna powiedziec ze zyskalismy sympatie tubylcow
Według mnie i Krzyśka impreza była genialna i się naprawdę udała. Kogo nie było NIECH ŻAŁUJE
:P.
Dziękujemy Michałowi za wożenie nas z warsztatem malarskim, Kasi i Igorowi za miejsce dla warsztatu w namiocie, Cezaremu za pożyczenie stołÃ³w i krzeseł, Gwyn dorzucił parę gadżetów- i tak zrobiliśmy stanowisko edukacyjne:). Oby za rok było jeszcze więcej fajnych stanowisk. Oczywiście podziękowania dla oboźnych i obozowiczów.
Pozdrawiamy wszystkich starych i nowych znajomych i jesteśmy za następną edycją imprezy rękoma i nogami. Może uda nam się w przyszłym roku przyjechać wcześniej i pomóc przy budowie obozu.
P.S.Co do boreliozy, to ja też wróciłam do domu z kleszczem
.
Konin równie¿ zameldowa³ siê w domu
. Impreza przednia - dziêkowaæ wszelkim Organizatorom. Manewry Roty id± coraz lepiej (Achtung Kupa !!!
). Tury¶ci nie s± jednak tacy ¼li, w ka¿dym razie trudni do upilnowania
i z³aknieni krwi ("³eeee, tylko tyle trupów w tej bitwie"
). Podziêkowania za ratuj±cy ¿ycie ¿urek i mo¿liwo¶æ przywiezienia do domu nowego zwierzêcia w postaci kleszczy
!
Pozdrowienia dla wszytkich uczestników!
Witam,
Jestem przedstawicielem tzw. publiczno¶ci i szczerze mówi±c byli¶my z ¿on± i psami pod wra¿eniem tej imprezy. Zawodowo zajmujê siê organizacj± imprez i koncertów plenerowych tak¿e s³owa uznania. Sam by³em zdziwiony ilo¶ci± publiki zw³aszcza, ¿e jak dla mnie impreza by³o ma³o rozpropagowana -vide oddalone o 17km miasto blisko 50tys., a tam znalaz³em przez przypadek w pi±tek 1 plakat i dlatego te¿ przyjecha³em. Sama bitwa super, je¶li bêdzie zainteresowanie to mogê zamie¶ciæ link do naszych bardzo amatorskich i ubogich zdjêæ . Jestem pod wra¿eniem rekonstrukcji strojów ( szacunek dla cysterek), Chor±gwi za³o¿yciela naszego miasta czyli Jakiba Wejhera, brawo dla bombard, piszczeli i hakownic i cierpliwych odtwarzaj±cych, którzy odpowiadali na nasze pytania.
wo³k
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.