Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Turniej w £êczycy -> 23-24.08
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2003
Stron: 1, 2, 3, 4
Wotawa
Grupy i osoby zainteresowane udzia³em w Turnieju 23-24 sierpnia, proszone s± o kontakt z Kanclerzem Bractwa Ryzerskiego Zamku Królewskiego w £êczycy:

Dominika Koziñska
mistrzkostuchy@poczta.onet.pl

Stali bywalcy jak zwykle bardzo oczekiwani.

Impreza jest datowana dosyæ szeroko, bo na lata 1350-1450, z tolerancj± do koñca XVw. Wymagana jest przynajmniej minimalna poprawno¶æ historyczna dla tego okresu.
Je¶li kto¶ chce tylko obejrzeæ tê imprezê, to zapraszamy w charakterze turystów. Zaszczyca nas swoj± obecno¶ci± wiele dobrze ubranych i uzbrojonych go¶ci, byæ mo¿e bêd± dla kogo¶ inspiracj± icon_wink.gif
Mamy nadziejê, ¿e i tym razem bêdzie na co popatrzeæ.

P.S.
Od siebie dodam, i¿ bardzo czekam na zg³oszenia osób posiadaj±cych ³uki wykonane z materia³ów naturalnych. Je¶li kto¶ posiada groty specjalistyczne, do przebijania p³yty, albo inne, proszê przygotowaæ szypy.
Bêdzie okazja do eksperymentów, obiecano mi strzelnicê dostêpn± przez ca³y czas trwania turnieju. smile.gif
Wiêksze pole dla eksperymentów - w Bogus³awicach, we Wrze¶niu.
Marcin Waszkielis
Czy je¶li spe³niam wymagania historyczne, a nie mam zaproszenia, to czy bêdê móg³ wzi±æ udzia³ w turnieju???
Wotawa
Tylko zaproszenia.
Po zaproszenia jak wy¿ej. Staramy sie zaprosic jak najwiêcej osób spe³niaj±cych wymagania. Niestety to ma³y zamek i wy¿ej nie podskoczymy.

Zg³oszenia przyjmuje Dominika, a chwilowo jej druga po³owa, gdy¿ pierwsz± swoj± po³ow± nasza Kanclerzyna u¶wietnia Grunwald. Mo¿na j± tam pomolestowaæ intelektualnie w takich sprawach.
Bartko z £om¿yñca
Przepraszam za privow± wiadomo¶æ, ale tak ¿e¶ wspomnia³ o tym Grunwaldzie... icon_wink.gif
Czy Dominika ma ju¿ szablê i czy mo¿e wziê³a j± ze sob±?
Smok Migu¶
O ile wiem (a wiozlem rzeczona Dominike na Grunw) nie miala przy sobie nic co by przypominala szable smile.gif ale moze ja gdzies sprytnie przemycila smile.gif
Wotawa
No jeszcze nie ma smile.gif.
Je¶li macie jakie¶ propozycje na potrawy jarskie a nieco nawi±zuj±ce do ¶redniowiecza, to bêdziemy wdzieczni.
Proponujê do odpowiedniego dzia³u na tym Forum - mianowicie - Kuchnia.

Co by¶cie zjedli?
Ziemniaczki - oczywi¶cie odpadaj±.
Smok Migu¶
Czy zyczenia co do napojow tez sa przyjmowane? smile.gif
Wotawa
Napoje bêd± ro¶linne, w ró¿nej postaci.
Dla uspokojenia nastrojów:
Miêso na £êczycy bêdzie, ale trzeba te¿ zadbaæ o co¶ "na ciep³o" dla tych co nie doceniaj± smaku i po¿ywno¶ci zwierzêcych zw³ok i wol± zw³oki ro¶linne.
Zbieram infoormacje na forum "Kuchnia" - temat "¦redniowiecze jarskie".
Pomolestujcie kulinarnie naszych zwiadowców na Grunwaldzie smile.gif.

Dbamy, by go¶cie mieli si³ê na niedzielne igraszki, których znaczenie bardzo wzrasta w tegorocznym turnieju. Tak¿e proszê nie przesadzaæ z napojami ro¶linnymi. Tzn. liczymy na dobr± zabawe tak¿e w niedzielê smile.gif.
Wotawa
"Lepiej pó¼no ni¿ wcale jak powiedzia³a pewna pani wchodz±c na peron piêæ minut po odje¼dzie poci±gu"

Oto strony Turnieju £êczyckiego:

£êczyca I

£êczyca II

Strony siê rozgrzewaj±. Pe³n± gotowo¶æ bojow± osi±gn± w okolicach weekendu.

Kontakty na bractwo nie podane na stronie www to przede wszystkim:

Dominika Koziñska
Marcin Waszkielis
Wys³a³em meila na podany adres, ale nikt nie odpowiada.
Czy jest jeszcze mo¿liwo¶æ otrzymania zaproszenia???
Wotawa
Zaproszenia wysy³ane s± od dzi¶ przez najbli¿sze trzy dni.
Dajcie znaæ oko³o 9-12 sierpnia, czy wszystko w porz±dku.
"W razie Szwedów" na pewno zadbamy, by wszystko odby³o siê bezbole¶nie.

Przy okazji:
W razie gdyby kto¶ nie mie¶ci³ siê w przedziale czasowym turnieju, albo nie spe³nia³ wymogów historyczno¶ci, zparaszamy turystycznie.
Postaramy siê poinformowaæ o mo¿liwo¶ciach zatrzymania sie w £êczycy na czas turnieju dla normalnych turystów. Bêdzie sporo straganów, bedziê siê mozna ob³owic w rózne fajne precjoza i poobgadywaæ tych w strojach.
Turystycznie - prosimy tylko "po cywilnemu".
Wotawa
W czasie trwania Turnieju urz±dowaæ bêdzie Lord Koordynator.
icon_wink.gif
Urzêdowaæ bedzie w sta³ym i oznakowanym miejscu, wszelkie problemy w czasie trwania imprezy prosimy zg³aszaæ do niego. Zreszta - nie tylko problemy.
Koordynatorscy bêd± biegaæ i za³atwiaæ.

Zwie siê (tarabadamtarabadam):
Przemek zwany "Piencem".
bip@priv.onet.pl
Wotawa
Mam do przekazania co nastêpuje:
Wysy³anie zaproszeñ na £êczycê opó¼ni³o siê nieco.
Problemy techniczne typu Poczta-sponsoring,darmowe przesy³ki. Nie wysz³o, procedura zbyt siê przeci±ga³a, musieli¶my zrezygnowaæ.
Przepraszamy za opó¼nienie.

Zaproszenia rozsy³amy dok³adnie w tych chwilach (czê¶æ ju¿ posz³a).
Gdyby kto¶ ze sta³ych bywalców nie otrzyma³ zaproszeñ do ¶rody - prosimy o kontakt.
Wotawa
No to mamy komplet go¶ci.

Rzemie¶lników pewnie jeszcze jeste¶my w stanie przyj±æ wiêcej. Nie do wszystkich Dominika mog³a siê dodzwoniæ, tudzie¿ dopisaæ.
Poza adresem Kanclerza Dominiki (ewentualni chêtni do udzia³u rzemie¶lnicy poszeni o kontakt z ni±)

podajê jeszcze jeden:

bip@priv.onet.pl

Lord Koordynator Pienc powoli przejmuje swoje funkcje.
Jest to osoba któ± na turnieju zawsze bedzie mo¿na znale¼æ i za³atwiæ ró¿ne bie¿±ce sprawy. On tak¿e zajmuje sie ewentualnymi dodatkowymi zaproszeniami, które jeszcze mog³y by siê pojawiæ ("last minute").
Wotawa
Regulamin Zawodów £uczniczych jest na stronie Turnieju.

http://www.turniej.leczyca.glt.pl/

w "Nasz Turniej"

Strzelnica czynna prawie ca³y turniej, we¼cie du¿o szypów i ró¿ne groty do zabawy poza zawodami.
Piencu
Witam.
Chcialem powil Was uswiadamiac z moja obecnoscia i moja osoba.

Wiec od poczatku:
Jak juz wiecie bede pelnil na Turnieju zaszczytna role Koordynatora turnieju w Leczycy.
Ja bede pelnil role Waszego zlego sumienia smile.gif bede Was nekal i rozliczal z konkurencji oraz bede Was wital.
Oczywiscie to ja bede sprawdzal historycznosc odzienia kobiecego z wyszczegolnieniem wszystkich najdrobnieszych zakamarkow devil.gif love3.gif
Strojami facetow (bleeee) sie zajmnie przemila pani Ewa (hmmm) tongue.gif
Bede robil wszystko i nic, bede biegal bez helmu w czasie bitwy i w dodatku z krotkofalowka cool.gif (prosze bez dziwnych skojarzen hehehe.gif ).

Wracajac do mojego postu, prosze o podsylanie wypelnionych formularzy droga listowa do Dominiki. Osobiscie dodatkowo bym prosil o podeslanie tego formularza do mnie droga elektroniczna. Ladnie wypelnionego, ma sie rozumiec smile.gif

Patrzac na formularze nie krepujcie sie wpisywac w rubryczke "tania sila robocza" - kurcze przeciez sam nie bede biegal do kega po piwo smile.gif Wiecie jakie to meczace icon_cool.gif

Wotawa napisal:
[list]
Oczywiscie znajdziecie mnie kolo kega z piwem bigsmile2.gif

W sprawach niecierpiacych zwloki (przeciez nie mozna pozwolic by sie trupy nam rozkladaly) prosze o kontakt telefoniczny: 504-072-445 od 13.08. br. Jakbym nie odbieral to prosze o ponowny kontakt za jakis czas (rozmowa z klientami jest czasami dluga i wyczerpujaca).

Pozdrawiam Was
Piencu
szef.gif
Koordynator turnieju w Leczycy
GG: 2854671
bip@priv.onet.pl
Wotawa
Lord Koordynator - skromnisiu icon_wink.gif...
Gloria z Krakowa
Mam pytanko w klimatach ³uczniczych: Poniewa¿ na ¿elazo mimo chêci niestety siê nie piszê tears.gif uprzejmie zapytowywujê, czy w inscenizacji bitwy s± przewidywani jacy¶ strzelcy, a je¿eli tak, to jakie musz± spe³niaæ wymagania sprzêtowo - odzie¿owe. moro.gif
Wotawa
Zapraszamy do przyjazdu ju¿ w pi±tek 22 sierpnia.
W pi±tek, na rozgrzewkê, przed turniejem - koncerty:
Carantouhill, Demonium, Closterkeller

Z bólem zawiadamiam, ze nie bêdzie rocka wikiñskiego i rycerskiego.
Wotawa
Pani Ewelina prosi³a o przekazanie wiadomo¶ci o konkursie szarf jaki pojawi siê na turnieju w £êczycy.

CYTAT
Ewelina:
Zasady konkursu na najpiêkniejsz± szarfê:
Ka¿da z pañ,która chce wzi±æ udzia³ w konkursie musi przywie¼æ na turniej w £êczycy szarfê-tak± jak± dama zawi±zywa³a na ramieniu swojemu rycerzowi.Jedynym wymogiem co do szarfy jest to,¿e musi byæ wykonana w³asnorêcznie przez ka¿d± z uczestniczek konkursu.Nie ma absolutnie ¿adnych dodatkowych wymogów co do d³ugo¶ci takiej szarfy,koloru,rodzaju zdobieñ itd.Ka¿da z pañ zaprezentuje swoj± szarfê specjalnie wybranemu do tego konkursu jury.Wygrywa ta szarfa,która najbardziej spodoba siê jurorom.
Wotawa
Glorio:
W bitwie przewidziano udiza³ ³uczników, acz ograniczony. Mamy pewn± liczbê pacynek, je¶li mo¿na, proszê przywie¼æ swoje.
Strój i uzbrojenie - dowolne, mieszcz±ce siê w realiach epoki.
Uzbrojenie ochronne - bardzo mile widziane.
Madeleine
O Boziu. mam nadzieje ze ten Closterkeller to jakas pomylka. albo ze to przypadkiem w okolicach £êczycy ale nie w ramach turnieju.......... Nieeeee.......... Bo strace ca³y szacunek dla tej szacownej imprezy.....
tears.gif
reszty nie skomentujê. tears.gif
Wotawa
Mad, oni graj± w pi±tek. Otwarcie turnieju jest w sobotê.
Poza tym graj± na rynku, a nie na zamku.
W czym problem?
Gloria z Krakowa
Bêd± strzelcy? Super! Rymcerze, mo¿ecie ju¿ zacz±æ dr¿eæ bigsmile2.gif blinkie.gif blinkie.gif
Madeleine
Wojtku, stwierdzenie "na rozgrzewke, przed turniejem" oznacza co najmniej koncert W RAMACH IMPREZY, pomyslany wlasnie jako "rozgrzewka"..... I tak to zrozumia³am. icon_wink.gif
Piencu
Witam.
Ja jako Ja, mozecie byc pewni, ze w czasie turnieju nie dopuszcze do tego by grali w Zamku bigsmile2.gif

Jesli chodzi o wystep w ramach zamku bedzie kapelka nam przygrywala do biesiadki, ale zapewniam ze sie inaczej nazywa i bedzie sie jej milo sluchalo.

Co sie bedzie dzialo poza zamkiem to juz sprawa samego miasta Leczyca.
Ja bede grasowal wewnacz smile.gif

Pozdrawiam
Piencu
szef.gif
Koordynator turnieju w Leczycy
Wotawa
CYTAT(Madeleine)
"na rozgrzewke, przed turniejem" oznacza co najmniej koncert W RAMACH IMPREZY

"Przed turniejem" znaczy "PRZED TURNIEJEM" a NIE "w czasie turnieju".
Reszta to niepotrzebne kombinacje.

Tym bardziej, ¿e graj± w pi±tek, a turniej jest w sobotê i w niedzielê.
PO TURNIEJU mo¿ecie sie na koniec przebraæ w cywilne ciuchy i nikt nie straci do Waszej Historyczno¶ci szacunku. Bo "po turnieju" znaczy "po turnieju", a nie "co najmniej w trakcie"
Taclem
Chcialbym prosic, jesli to mozliwe o pare slow o konkurencjach : A plaisance,Turniej Okr±g³ego Sto³u, ¯ywe szachy.
z gory dzieki.
Gloria z Krakowa
I takie pytanko na marginesie: czy w niedzielê bêdzie mo¿e jaka¶ msza dla rycerstwa?
Wotawa
Tak. Full service.
W pi±tek do meczetu, w sobote do synagogi a w niedzielê do ko¶cio³a.
Jakub z Bielska
A czarna ... ? bigsmile2.gif

Z t± msz±, to siê turniej w ¯ywcu przypomina ... szczerba.gif

Pozdrawiam
Jakub
Wotawa
No có¿, ja mam prywatne uk³ady z Panem Bogiem i nie musze chodziæ na mszê, ale Ci którzy czuj± tak± potrzebê mog± zaliczyæ mszê "rynkow±" w niedzielny poranek.
Trudno powiedzieæ czemu nie w Tumie, ale niestety nie by³o to mo¿liwe.
Andrzej Siejeñski
Witam
Czy je¶li pojawiê siê w £êczycy w niedzielê to czekaj± mnie jakie¶ atrakcje czy tylko dobijanie rannych z poprzedniego dnia (zamieszczony na stronie program turnieju niestety nie posiada podzia³u na dni)? Prosi³bym te¿ o informacje którzy rzemie¶lnicy zapowiedzieli swój udzia³ (i oczywi¶cie czy bêd± w niedzielê, czy zwin± interes po sobocie).
Pozdrawiam
Nataniel
Avlvs Pontivs Tavrvs
A ja sie chcialem spytac,co bedzie jak niektorzy z zaproszonych gosci nieprzyjada?
macie jakos liste rezerwowych? bigsmile2.gif
Wotawa
1. Rzemie¶lnicy bed± i w sobotê i w niedzielê
W niedzielê s± fina³y konkurencji, mala egzekucja publiczna i poprawiny po uczcie
Ca³y czas czynny tor ³uczniczy i miejsce do æwiczeñ o ile wiem.

2. Trudno w zasadzie odpowiedzieæ. Piencu - GG 2854671
Piencu
Witam.
Takowa "lista rezerwowa" istnieje. Po powrocie ze spotkania zadzwonilo do mnie kilku ludzi z prosba o przyjechanie.
Jesli do jutra nie dostane wszystkich zgloszen to bedziemy zapraszac ludzi, ktorzy chca sie pobawic. Jesli robimy impreze i sa juz oplacone wszystkie miesca i posilki to dlaczego to ma sie zmarnowac.

Jakby co to prosze do mnie dzwonic, moze sie uda zalatwic jakies zaproszonko.

Od 20. sierpnia (sroda) bede rezydowal na Zamku w Leczycy.
Bede uchwytny tylko pod nr. tel. 504-072-445.

Wszystkich zainteresowanych informuje, ze po przyjezdzie na turniej, prosilbym o skontaktowanie sie ze mna w celu zalatwienia wszelkich formalnosci.

Pozdrawiam
Piencu
szef.gif
Looord Koordynator turnieju w Leczycy.
Wotawa
¯ywe szachy. Tu nieco niepodzianki. Autentyczne szachy, tylko figury s± lud¼mi. I walcz±. Teoretycznie pionek mo¿e pokonaæ hetmana. Ale to o raczej konkurencja na weso³o.

TURNIEJ OKR¡G£EGO STO£U (POKAZOWE WALKI PIESZE)
1) Turniej: Turniej wzorowany jest na XIII i XIV-wiecznych widowiskach z rozbudowan± fabu³± opart± na literaturze o tematyce dworskiej. Mo¿liwe jest tak¿e prezentowanie scenek historycznych ( mile widziane pokazy o humorystycznym charakterze).
2)Walka: prezentowane s± uk³ady walk lub nie re¿yserowane pojedynki.
3)Opancerzenie: uzbrojeniem minimalnym, jakie musi posiadaæ walcz±cy, jest: he³m, rêkawice pancerne, gruba przeszywanica.
4)Liczebno¶æ dru¿yny: liczebno¶æ grupy pokazowej jest nieograniczona, jednak wiêksza liczba uczestników pokazu nie wp³ywa znacz±co na podwy¿szenie punktacji.
5)Ocena: ocenie podlegaæ bêd±:
-realia historyczne* (1350-1492) stroju i uzbrojenia (poszczególnych osób bior±cych udzia³ w pokazie oraz zgodno¶æ historyczna strojów i uzbrojenia ca³ej grupy),
-poziom artystyczny pokazu, fabu³a, dialogi, dodatkowe rekwizyty u¿yte w pokazie,
-dynamika walki, technika walki, ró¿norodno¶æ uzbrojenia.
-ilo¶æ uzbrojenia ochronnego.
6)Sêdziowie: walki oceniaæ bêdzie trzech sêdziów, których g³osem doradczym bêdzie ..Trybuna Serc"
7)Czas trwania pokazu: czas trwania jednego widowiska nie powinien przekroczyæ 10-15 minut.
"Organizator zastrzega sobie prawo niedopuszczenia do konkurencji turniejowych grup przyodzianych w niehistoryczne stroje i uzbrojenie.
Wotawa
Z ostatniej chwili:
1.
Od jutra rusza organizowanie obozowiska pod zamkiem.
Je¶li przyjedziecie wcze¶niej, doradzamy wizytê w Tumie pod ³êczyc±. Nie najlepiej zrekonstruowany ko¶ció³ w Tumie, ale oryginalny zamys³ robi wra¿enie. ¦lady grodziska opodal raczej ma³o dos³owne, ale warto zobaczyæ (rekonstrukcja makietowa w muzeum).
W £êczycy jest te¿ ciekawy kosció³ Franciszkanów, polecamy te¿ wizytê w muzeum zamkowym.

2.
Wiemy, ¿e niektórzy nasi go¶cie korzystaj± z okazji i odwiedzaj± £ód¼ by zaopatrzyc siê w materia³y na ubrania historyczne.
Je¶li kto¶ chcia³by dokonaæ zakupów materia³ów w £odzi, informujê, ¿e zamkniêto sieæ Textilandii niestety. Weszli¶my do Europy i ju¿ nie bêdzie mo¿na dostaæ we³ny po rozs±dnych cenach,
W razie czego mo¿na zapytaæ Lorda Koordynatora, zna wiele sklepów z materia³ami.

3.
Na wszelki wypadek:
Prosimy nie lekcewa¿yc wymogów historycznosci stroju i uzbrojenia.
Staramy siê byæ tolerancyjni, ale nie mamy prawa psuæ poziomu tej zabawy.
Marcus Aurelius Carnifex
CYTAT
Witam  
Czy je¶li pojawiê siê w £êczycy w niedzielê to czekaj± mnie jakie¶ atrakcje czy tylko dobijanie rannych z poprzedniego dnia.
Pozdrawiam  
Nataniel

W zesz³ym roku na turnieju bojowym dru¿yn - w³a¶nie to niedzielê by³ wiêkszy ³omot ni¿ w sobotê.
Andrzej Siejeñski
Witam
Jeszcze tylko jedno pytanie pomocnicze: wysi±dê na dworcu i co dalej? Czym i gdzie mam siê udaæ (daleko?). Wstyd siê przyznaæ ale nigdy nie by³em w £êczycy.

CYTAT
W zesz³ym roku na turnieju bojowym dru¿yn - w³a¶nie to niedzielê by³ wiêkszy ³omot ni¿ w sobotê

Mam nadziejê, ¿e i teraz tak bêdzie.

Pozdrawiam
Nataniel
Wotawa
£ód¼ Fabryczna.
Doradzam PKS do £êczycy. Dworzec PKS jest niestety tu¿ obok zamku.
Dworzec kolejowy jest niemal po drugiej stronie miasta. Ka¿dy wie gdzie jest zamek :-), wiec traficie, ale jednak doradzam PKS. Autobusy je¿d¿± te¿ z Dworca Pó³nocnego (dworzec autobusowy przy ul. Wojska Polskiego).
Andrzej Siejeñski
Witam
CYTAT
£ód¼ Fabryczna.  
Doradzam PKS do £êczycy. Dworzec PKS jest niestety tu¿ obok zamku.  
Dworzec kolejowy jest niemal po drugiej stronie miasta.

Problem w tym, ¿e mam bezpo¶redni poci±g do £êczycy (to jednak kilka godzin jazdy i nie mam ochoty na przesiadki), a £odzi Fabrycznej niestety nie ma po drodze. Mam nadziejê, ¿e przejazd przez ca³± £êczycê nie zajmie mi za wiele czasu.
Dziêki wielkie, pozdrawiam.
Nataniel
Wotawa
Z dworca w lewo wzd³u¿ bloków. Pytajcie o rynek i o zamek. Nie sposób nie trafiæ, tylko droga d³uga.
Wotawa
Transmisja z £êczycy w sieci:
http://www.leczyca.um.gov.pl/
Wotawa
pad³a glt (podobno chwilowo)

http://www.turniej.leczyca.prv.pl/

wcze¶niejszy adres te¿ bedzie czynny gdy tylko glt od¿yje
Wotawa
Kamera internetowa na rynku (link dwie wiadomo¶ci wy¿ej).
Po pierwszym dniu powinny pojawiæ siê zdjêcia na stronie www turnieju.

To na razie tyle.
Papa
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Ech, serce peka z bolu...

Pojechalismy na tegoroczna Leczyce z niepokojem, w zwiazku ze zmiana organizatorow. Wiedzac jednak, ze wsrod nowych organizatorow sa ludzie, ktorych znamy od dobrej strony (jak naprzyklad Wotawa), dalismy im ze swej strony duzy kredyt zaufania.

Niestety, to co zobaczylismy na miejscu zjezylo nam wlosy na glowie i napelnilo smutkiem. Mrok i kielbasa panoszyly sie wszedzie, a bedacy w gronie organizatorow cenieni przez nas ludzie, choc zapewne walczyli z owym mrokiem, padli na barykadzie.

Coz, cos sie skonczylo..

A kiedy w minorowych nastrojach wracalismy do domu, smucac sie widocznym ostatnio nawrotem mroku, ulozylem z pomoca przyjaciol taki oto protest song, w pelni chyba oddajacy nasze odczucia...

Oto on (na melodie "Rycerze dobrej opieki...")

Odtworcy dawnej epoki,
Na tych co nie znaja wstydu
Na turniej jed¼cie daleki
Gnebic mrokow, kielbasnikow
Na glanach brudne szmaty sa
Z czego dla nas wielka szkoda
Kolejny zamek dostal sie
W lapska jakiegos twaroga

Ref.:
A kto z Ospreyem wyruszy
Niechaj go nie trapi trwoga
Medieval Soldier si³ doda
Na pomrocznego isc wroga

Leczyca padla, wiedzcie wiec
Jak scierpia re-enactorzy
Ze zbednym tam dodatkiem sa
I VIP na uczcie sie srozy
Odtwórcy, wiedzcie wiec o tym,
Co miecze w zrodlach sprawdzacie
Na tych, co zbrzydzic moga dzis
Nam sreniowieczne wiesc zycie

Ref.:
A kto z Ospreyem...

Wiec sprzety bierzcie ze zrodel
A nie pomrocznej roboty
By wyglad sredniowieczny miec
Nie rycerza-idioty
Przeklnijcie glany, tuniki
Garnki noszone z plytami
By umiec dobrze bawic sie
Nie byc schlanymi flejami

Re.:
A ktoz Ospreyem...

Czas przemeblowac turnieje
Przestroga dla nas Leczyca
Inaczej wnet pochlona nas
Straszne mroki sredniowiecza
Madeleine
no, troche smutno by³o.
I przykro.
Stan faktyczny przerós³ moje najsmielsze wyobrazenia. szkoda tylko ze in minus.
Wotawa
Zakoñczyli¶my Turniej w £êczycy.
Dziêkujemy wszystkim uczestnikom, rozpoczynamy dyskusjê o turnieju.

Prosi³bym o recenzje, mniej darcia koszul i rejtanady, chêtniej za¶ wys³uchamy konkretnych, krytycznych uwag.

Na pocz±tek sprostowanie wypowiedzi Bryana:
Organizatorzy to w du¿ej cze¶ci te same osoby co zawsze, a owe "wyj±tkowe mroki" to zazwyczaj te same osoby które widywali¶cie przez ostatnie lata.
Wotawa
Turniej dokumentowali¶my na bie¿aco, zdjêcia z wczoraj dostepne by³y na naszej stronie ju¿ wczoraj, a te z "dzi¶" dostêpne s± ju¿ dzi¶.
Pozosta³e pojawiaæ sie bed± z biegiem czasu.

Czê¶c wspominanych "k³opotliwych" lub "probl;ematycznych" zjawisk mo¿na na nich obejrzeæ tak¿e. Tym bardziej prosimy o choæby ostr± ale opart± na konkretach krytykê.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.