Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Wroc³awscy ³ucznicy:)
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > £ucznictwo > Treningi i spotkania ³ucznicze
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Andrzej Szkwarkowski
Witam

jak macie czas to zapraszam na wspólne strzelanie w niedziele 26-02-2006, ok 12.00 na torach ³uczniczych
Andrzej Szkwarkowski
Witam wszystkich

NAST¡PI£A ZMIANA SK£ADKI zmniejszy³a siê z 10 do 5z³ (po g³osach typu: eee ja nie bede strzelac bo i tak nie wygram, a kase strace- jak kto¶ chce jeszcze jêczeæ to w poduszke bo ja nie bede tego s³ucha³)

Teraz pare s³ów na temat samych konkurencji

1. strzelanie do centrycznej tarczy dystans 23m (30m)
2. strzelanie to tarczy- najpierw strzelacie 3 ma strzalami i tworzycie jak najwiekszy trójk±t, nastepnie oddajecie 5 strza³ów do tego trójk±ta -czyli na t± konkurencje macie tylko 8 strza³ i ani 1 wiecej, jak wam sie nie uda trójk±ta zrobic 3 to korzystacie z pozosta³ych strzal i macie np. 4 lub mniej na zdobycie punktów- teraz to moze nieco zawi³e ale w praktyce dardzo ³atwe :D dystans jw
3. strzelanie na skupienie 4 strza³y ale tylko 3 wskazujecie sedziemu +zliczanie punktów z tarczy. 2.5 m sznurka dystans 18m (25m)- strzelamy dopuki mamy sznurek
4. strzelanie do zwierzaczkow (narysowanych) dystans 25m (30m)
5. równowa¿nia dystans jak w 1
6. do ruchomego worka 15m (20m)
7. strzelanie lobem na dystansie 70-100m do okrêgu na ziemi, 4-5m ¶rednicy
8. strzelanie staj±c ty³em do tarczy (partyjskie) do tarczy 15m (20m)

teraz obja¶nienie:
-dystanse w () sa dla zaawansowanych
-wszystkie dystanse s± podane orientacyjnie (bede krokami mierzy³), poniewa¿ jest to turniej ³ucznictwa tradycyjnego a nie sportowego
-nie wszystkie konkurencje musza wyst±piæ, a niektóre mog± byæ pare razy
-dyatanse w () mog± sie zwiêkszyæ gdy uczestnicy tak postanowi±- opcja dla zaawansowanych
SirPablo
CYTAT
NAST¡PI£A ZMIANA SK£ADKI zmniejszy³a siê z 10 do 5z³ (po g³osach typu: eee ja nie bede strzelac bo i tak nie wygram, a kase strace- jak kto¶ chce jeszcze jêczeæ to w poduszke bo ja nie bede tego s³ucha³)

Popieram tê idee, poniewa¿ sam nie wiedzia³em czy i¶æ , bo i tak nie wygram no mo¿e bede 2 ale od koñca tongue.gif
Andrzej Szkwarkowski
Witam

Pogoda Nas nie rozpieszcza w tym roku, jak tak dalej pójdzie to turniej odbedzie sie w "cywilnych" strojach- bo bedzie za zimno na historyczne. Wiêc powiem tak: jak bedzie leza³ ¶nieg i bedzie poni¿ej 12-15 st C to na turniej prosze przyjsc w strojach dowolnie wybranych (przez Was) - Tego posta postaram sie uaktualnic 23-03-2006 bo znana bedzie pogoda.

pozdrawiam
Veetek
na kiedy planowany jest turniej ?
Ksero
hehe mam reflex nie ma co ;/ Tak to jest kiedy sie pracuje i nie ma czasu zajrzeæ tu nie wspominajaæ juz o strzelaniu, Postaram sie byc na turnieju ale z uwagi na kontuzie stopy wszelkie biegi itp rzeczy odpadaja wiec albo popatrze albo bede strzelaæ ku¶tykaj±c lub skacz±c na jednej nodze;p (za to licze na dodatkowe punkty ;p ;) )
Pozdrawiam Ksero
Andrzej Szkwarkowski
hmm

pisalem kiedy turniej sie odbedzie ale napisze jeszcze raz dla mniej uwaznych frehowiczów

-25-03-2006 (sobota) od godziny ok 10.30 (sam turniej rozpocznie sie pó¿niej- nie wiem ile pozniej, jest to zwiazane z zapisami i checia potrenowania przed)
-konkurencje j.w.
-strój (jak bedzie bardzo zimno - to dowolny - jak bedzie +15 lub wiecwj to historyczny)
-jedzonko i picie WZI¡¦Æ ZE SOB¡ ja przyniose grila koby kielbaski mozna podgrzac :P (jak macie to tez wezcie)
-regulamin (na pierwszej lub drugiej stronie- tego tematu)
-dojazd (2 lub 3 strona)
-(nie wiem co jeszcze pisac-pytajcie a odpowiem)
-z tamtad do sklepu jest kawalek (ale nie wiem jak daleki - bo tak naprawde w poblizu nie widzialem ¿adnego sklepu), wiec kupcie sobie potrzebne rzeczy przed przyjazdem :P

-wezcie ze soba kase bo bedzie paru wystawców (np.wyroby Farmera oraz strzalki)
Ciwun
Witay Andrzeju!

Ciekawi jesteśmy rezultatów Waszego dzisiejszego turnieju. Komu gratulować zwycięstwa?
U nas turniej jutro ("Maćkowy Żabi Strzał") i jesteśmy rozemocjonowani pytaniem, czy seria zwycięstw Maćka będzie trwać nadal, gdyż jeśli mu się jutro ta sztuka uda byłoby to jego 11 zwycięstwo pod rząd, a wogóle 24.
http://relaz.o2.pl/forum/index.php?showtopic=3235
Życzę mu zwycięstwa. a będzie to bardzo trudne, gdyż stawka jest bardzo wyrównana, a za tydzien próba koszalińska na turnieju "O Złote Jajo Gryfa" - mam nadzieję, że w najsilniejszej pomorskiej obsadzie.
Ciekaw jestem, czy oprócz stawania w potrzebie grunwaldzkiej uda nam się doprowadzić do wspołnego spotkania Sląska z Pomorzem na turnieju łucznictwa tradycyjnego.

Pozdrawiam
Andrzej Szkwarkowski
Witam

frekwencja byla mala, ale za to by³o bardzo mi³o kto nie byl niech za³uje bo atmosfera by³a cudowna

oto winiki:

1 sebastian sz 120pkt (majac 2.5 m sznurka, strzelal 8 tur na skupienie, tzn az mu sie skonczyl sznurek)
2 andrzj sz z wratislawii 70 pkt
3 marta z dru¿yny najemnej Gregarius 47 pkt (za ewentualna pomy³ke w nazwie przepraszam)
4 donimik 33 pkt (nie zrzeszony narazie - wyraza chec przystapienia do wratislawii)
5 exaquo pawe³ (von pablo) i leonard sz 24 pkt
7 ania j z wratislawi 22 pkt
8 konrad z dru¿yny najemnej Gregarius 17 pkt

poziom jaki jest kazdy widzi moze byc tylko lepiej :D

pozdrawiam wszystkich uczestników
zas do reszty, ktora nie przyszla bo im sie nie chcialo chowam wielka uraze za niesportowe zachowanie i lenistwo :P

PS gratulacje dla maæka 10 (a moze 11) z rzedu to nielada wyczyn
Valdez
AAAA jaki ja jestem tepy i glupi... dopiero sobie uswiadomilem dzisiaj ze to w ten a nie przyszly weekend... A trza bylo zapisac w komorce.... Mea coulpa mea maxima...
Farmer
Dla tych których omine³o piknikowanie na turnieju ³uczniczym przygotowa³em relacje fotograficzn±.

Jako ¿e pasjonatem "³uku" nie jestem zbyt wielkim, wiecej jest zdjêæ z samej zabawy ni¼li strzelania.

zapraszam o tutaj:
http://www.torylucznicze.prv.pl
JUR
ZOBACZY£EM i mnie zazdro¶c po¿ar³a. tak fajnie sie mieli¶cie .ja te¿ strzelam tylko czekam cieplejszej pogody anger.gif
Jugger
Witam.

Mam pytanko, czy sie odbywaja te treningi. Chetnie bym cos strzelil.
Andrzej Szkwarkowski
Witam

Treningi sie odbywaja aler nie regularnie. Najblizszy planuje na sobote (01-04-2006) od ok 12.30 na torach ³uczniczych. O ile nie bedzie pada³o

PS nie zawsze zamieszczam info na freha bo jak mnie nachodzi strzelanie za 5 dwunasta to i tak nikt oprocz mnie sie nie pojawia, a nawet jak zamieszczam to niema wielu chetnych wiec poco forum zasmiecac ?

pozdrawiam i mam nadzieje na duz± frekwencje na treningu (ja i tak bede strzela³ :P)
Ciwun
Witay Andrzeju!

Przeczyta³em, ¿e Wasz najbli¿szy trening wypada w sobotê i oto nasz³a mnie my¶l (ka¿demu wolno marzyæ, a co), ¿e to nie koliduje z niedzielnym strzelaniem 2.04.2006 w I Turnieju O Z³ote Jajo Gryfa w Koszalinie, gdy¿ z ostatniego postu Organizatora (Bart³omieja Zielonki) wynika, ¿e bêdzie tam ponad 20 ³uczników aktualnie uznawanych za czo³ówkê w Pó³nocnej Polsce. Ja wiem jak to daleko z Wroc³awia...

Pozdrowienia dla Sebastiana i wszystkich ¶l±skich ³uczników tradycyjnych.
Andrzej Szkwarkowski
Witam

Hehe z chêci± bym wzi±³ udzia³ w tym turnieju ale sebastian swój ³uk odbiera pod koniec kwietnia i w±tpie czy bedzi mu sie chcia³o jechac taki kawa³ aby popatrzec angsad.gif

my¶le ¿e zawitamy u Was (na pó³nocy) w maju jak jakis turniej bedzie organizowany i nic nam nie bedzie kolidowa³o

pozdrawiam i zycze samych trafnych strza³ów
Andrzej Szkwarkowski
Witam

Nastêpny trening - niedziela 09-04-2006 ok 15.00 na torach ³uczniczych

pozdrawiam
Ciwun
Witam!

Widaæ, ¿e te treningi da³y dobre rezultaty - ale siedzicie cichutko i nie chwalicie zwyciêzcy turnieju ³ucznictwa tradycyjnego Jarmarku ¦redniowiecznego 22.04.2006 w Opolu, gdzie reprezentat Chor±gwi Rycerstwa ¦l±skiego "Vratislavia" zdoby³ pierwsze miejsce przy silnej konkurencji - drugie miejsce zaj±³ przedstawiciek KSA, a trzecie przedstawiciel OBR. Rewan¿ ju¿ w najbli¿sz± sobotê w Byczynie, dok±d wybiera siê czo³ówka polskich ³uczników tradycyjnych. S³awa zwyciêzcy.

Ciwun
Andrzej Szkwarkowski
Witam

chetnych jak zwykle zapraszam na wspolne strzelanie piatek kolo 16 i sobota (19 i 20-05-2006) o tej samej godzinie, oczywiscie na torach luczniczych

ps
Veetek chyba znalazlem Twoja strzale i jest u mnie do odbioru :D

PS2 upgrade wypowiedzi - niestety w sobote nie mam czasu, wiec postrzelajcie jak macie ochote ale sami
Ciwun
Witaycie!

Chyba Wam sie jaka¶ przerwa trafi³a.

to "co¶" za plecami ³uczników, to jest molo w Sopocie.

W sobotê 11.11.2006 w tym miejscu odbêdzie sie kolejna edycja parady ³uczników na pla¿y przy "Bulaju" w Sopocie. Szczegó³y tutaj http://relaz.o2.pl/forum/viewtopic.php?t=448

Pozdrowienia
G³owañ
Witam

Dzi¶ idê z koleg± o 13.00 jako¶ zobaczyæ co tam z torami ³uczniczymi na ul.Wilczej i trochê se postrzelaæ wiêc jakby jaki¶ ³ucznik z wroc³awia to przeczyta³ dzi¶ to zapraszamy. A jak wszystko bêdzie ok i pogoda za tydzieñ dopisze (17 grudnia 2006) to zapraszam na strzelanko obowi±zkowo wszystkich którzy tylko maj± czas.

Tory jako¶ dzia³aj±. Zapraszam wiêc w niedzielê o 12.30 na tory wszystkich chêtnych. Miejmy nadziejê ¿e pogoda dopisze.

Pogoda dopisa³a, jednak na t³ok nie narzekali¶my. Razem by³y... 2 osoby. No có¿, w takiej sytuacji nie ma chyba sensu czegokolwiek organizowaæ. Naprawdê nie gryzê devil.gif Jakby kto¶ chcia³ postrzelaæ to zapraszam na priva lub gg.

ps. A tu efekt nadmiernego strzelania Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik

Pozdrawiam
Dawid
Szamotowiec
Jutro (31.12.2006r.) strzelamy na torach ³uczniczych przy ul.Wilczej oko³o 13.30. Przewidujemy ma³± wy¿erke (grilla). Jedzenie we w³asnym zakresie. Chêtni wzi±æ kije, bo bêdziemy siê t³uc bigsmile2.gif . Miejmy nadzieje, ¿e pogoda dopisze. Ale jak Gmut z nami bêdzie to nie ma siê czego baæ devil.gif .

Pozdrawiam
Pawe³
G³owañ
Witam

Strzelanko siê uda³o ale jak zawsze na t³umy nie narzekali¶my...
Szamotowiec
Szkoda, ¿e tak ma³o osób by³o na strzelaniu bigsmile2.gif je¿eli mo¿na to tak nazwaæ blinkie.gif Trzeba jeszcze dodaæ o przestrzelonym plecaku, dziwnym trafem równie¿ deski clap.gif. Aha i dobrze, ¿e nie ucierpia³ dach devil.gif Szkoda, i¿ Gmut siê nie zjawi³ icon_mrgreen.gif On by nas obroni³ przed 10 takimi berserkerami jednym uderzeniem po p³aszczy¼nie. Aczkolwiek by³o wiêcej kie³basek dla nas bum.gif

Pozdrawiam
G³owañ
Strzelam w niedzielę (7styczeń2006) około 13.00. O ile oczywiście pogoda dopisze. Wszystkich chętnych zapraszam.

Dziś nie strzelam ze względu na pogode i w niedzielę najprawdoodobniej też nie !

pozdrwaiam
Dawid
Andrzej Szkwarkowski
Witam po dość długiej przerwie

Mam chęc zorganizować powtórke zeszłorocznego "turnieju" łuczniczego.
Termin przewiduje na poczatek kwietnia (lub koniec marca)
Przedział czasowy to IX-XVII
Stroje i łuki dopasowane do odtważanego okresu, nie ma mowy o łukach sportowych lub bloczkowych. Strzały drewniane, zreszta nie bede sie rozpisywał wiecie o co mi chodzi. Jak ktos nie jest pewien czegoś to niech zapyta.

Konkurencje podam w najblizszym czasie, dystanse beda rożne z zakresu 15-60m
bede chciał ustawic 2 tarcze by strzelanie odbywało sie parami, ale nie wiem czy mi sie to uda.

Miejsce hmm jeszcze nie wiem, beda to tory przy ul. Wilczej lub stara strzelnica na Osobowicach (w lasku)

Przewidziana nagroda za 1 miejsce-jeszcze nad nią pomyśle :D

Na razie tyle informacji
zgłaszajcie chęć uczestnictwa- da mi to dodatkową mobilizacje do organizacji całego przedsiewzięcia

pozdrawiam
Andrzej Szkwarkowski
Witam

ponizej szczególy:

TERMIN: 31 marca od godziny 11 na torach przy ulicy wilczej- jak trafic opisene na 2 lub 3 stronie

ilosc strza³ ok 5-6, punktowanie 5-1, tarcze centryczne 5 pol + zwierzaki :D

konkurencje:
1 strzelanie do tarczy - standardowe
2 strzelanie do tarczy - stojac ty³em tzw. partyjskie
3 strzelanie do tarczy - z przyklêku tzw. scytyjskie
4 strzelanie do tarczy - z równowa¿ni, decha + pieniek
5 strzelanie do tarczy - na skupienie, 2m sznurka, strzelamy 3 strza³ami, po kazdej turze mierzymy obwód trójk±ta sznurkiem i odcinamy ta czesc, strzelaja osoby ktorym pozosta³ sznurek- punktowanie tej konkurencji jest proste, strzela sie do tarczy centrycznej 5 pól i zlicza sie punkty, ktore dany ³ucznik zyska³ czyli lepiej skupiac sie na srodku bymiec wiecej pkt, lub gdy 1 strza³a posz³a z boku to wszystkie tam pos³ac co pozwoli zaoszczedzic sznurek. W przypadku nietrafienia chociaz 1 strza³± odcina sie 1m sznurka.
6 strzelanie do ruchomego worka - kazde trafienie 3 pkt, worek lniany czy jakis inny wewn±trz kartony. Tniemy kartony na wysokosc worka, rolujemy je i taka "tube" wk³adamy w worek - prawid³owo zrobiona jest nie do przestrzelenia
7 strzelanie do tarczy - stojac na "balkonie" czyli nie z fosy ale tam na gorze - warunek: trzeba miec jakas tasme by ludzie na dole nie weszli w pole ostrza³u
8 konkurencja rodem z Thorgala - strza³y z grotami typu "Y" i scinanie sznurków
9 strzelanie do tarczy - na czas, rozsadnym czasem jest 45sek. w tym czasie mozna oddac jakies 8 strza³ów, jednak jesli zawodnicy nie maja takiej ilosci strza³ to 30 sek wystarczy by kazdy mia³ mozlwosc wystrzelenia 5 strza³ lub wiecej jak mu sie uda.

wszystkie konkurencje nie musza wystapiæ. Dystanse to 15-50m rozne dla roznych konkurencji.

Wiadomo strza³y i ³uki tradycyjne lub historyczne sportowe odpadaja. Strój historyczny wymagany, jak ktos nie ma to niech sie zg³osi moze cos poradzimy. Reszta zasad podobnie jak w poprzedniej edycji (czytaj w tym temacie- gdzies jest :D)

po turnieju gril, kie³baske i "piwo" lub jakis inny tymbark we w³asnym zakresie

tyle info, jak sie cos pojawi to dawac mi znac. Na razie ma³y odzew - czyzbyscie po³amali ³uki czy moze zajeliscie sie garncarstwem :D

pozdrawiam etc
G³owañ
Witam

£uku nie po³ama³em ale strza³y tak :D Mam nadziejê ¿e nowe promienie wkoñcu do mnie przy¶l± bo maj± ju¿ miesiêczne opó¼nienie o ile nie lepiej smile.gif A co do garków to chyba nie o mnie, hê ?

Jasne ¿e bêdê na turnieju i równie¿ zapraszam wszystkich chêtnych bo zabawa zapowiada siê przednia !

pozdrawiam
hiril
ja tez bede
rossomak
S³awa! Turniej aktualny?Dopiero teraz trafi³em na info:/.Mo¿e uda mi siê dojechaæ.Mam pytanie odno¶nie strza³ z grotem Y , czy trzeba je samemu przywie¿æ, czy zapewniacie takowe?
Andrzej Szkwarkowski
Witam

Zapraszam wszystkich

strza³y z grotami "Y" ja zapenwniam- bedzie ich 6 sztuk dla wszystkich wiec prosze o ostroznosc

Jedyna przeszkad± w realizacji turneiju-pikniku bedzie ulewna burza z piorunami, mam jednak nadzieje ze pogoda sprawi sie i bedzie ladniusio :D
Budzi¶miech
hehe andrzejku:) ja te¿ bêde bo jak by mnie byc nie moglo ;p
Andrzej Szkwarkowski
Witam

I po wszystkiemu :D
Uda³o sie, zabawa przednia, pogoda mega fajna

dziekujê Wam ludziki za przyjazd

zajete miejsca

Andrzej ________________90 rota piesza bocke oraz nieformalna organizacja "AA"
1 Artur herbu Jastrz±b ____ 81 Chor±giew Piastów ¦laskich
2 Ania _________________62 Opolskie Bractwo Rycerskie

[pozosta³e pozycje usuniête przez Vslv]

pe³ne zestawienie jest ponizej
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik

Link do fotek
http://sqid.fotosik.pl/albumy/162179.html#e

Pozdrawiam i mam nadzieje na nastepne wspólne strzelania
Sulimo
witam, niedawno przenios³em siê do Wrocka i szukam tutejszych ³uczników - widzê, ¿e co¶ siê tu dzieje, je¶li mo¿na to chêtnie przybêdê na nastêpne spotkania. s± jakie¶ nowe terminy treningów/turniejów/spotkañ?
G³owañ
Witam

Jako datę proponuję następny weekend. Może sobota? - godzina do ustalenia.
Sulimo
CYTAT(G³owañ @ 13:19 15.04.2007) [snapback]186654[/snapback]
Witam

Jako datê proponujê nastêpny weekend. Mo¿e sobota? - godzina do ustalenia.

ten weekend mam zajêty :/ koñczê projektu w pracy, eh... od d³ugiego weekendu mam soboty-niedziele wolne, póki co tylko popo³udnia w dni robocze. by³bym jednak d¼wiêczny za jakie¶ namiary kontaktowe na priva.

pozdrawiam
G³owañ
Witam

Je¶li chce kto¶ razem postrzelaæ to zapraszam w niedzielê (13.05) Bêdê strzelaæ od 12.00 jako¶ - a je¶li zjawi sie wiêcej osób to mo¿e ma³y turniejik zrobimy.

Zapraszam WSZYTKICH !

pozdrawiam
G³owañ
Witam

Je¶li chce kto¶ razem postrzelaæ to zapraszam w niedzielê (13.05) Bêdê strzelaæ od 12.00 jako¶ - a je¶li zjawi sie wiêcej osób to mo¿e ma³y turniejik zrobimy.

Zapraszam WSZYTKICH !

pozdrawiam
Ciwun
Za³o¿ony zosta³ album ze zdjêciami z Waszego biwaku ³uczniczego 31.03.2007 http://photofile.ru/users/miroslaw1949/2677455/
hiril
Mo¿e jakie¶ strzelanko w najbli¿szy weekend?
Andrzej Szkwarkowski
Witam Was wszystkich

Co powiecie na powtorke turneiju? Data wstepnie to hmm tak się porobiło że nie wiem kiedy, jakoś koniec lipca, konkurencje podobne do tych co ostatnio, miejsce bez zmian, tory przy wilczej.

Piszcie na prv lub na sqid@op.pl ze zgłoszeniami chciałbym wstepnie podliczyć uczestnikow.

Tym razem możę uda mi sie ufundować nagrode :D

zapraszam do dzielenia sie sugestiami.

Pozdrawiam Andrzej
G³owañ
Ja będę na 100 %

A przy okazji zapraszam wszystkich chętnych na trening we wrocławskim grodzie na partynicach. 9-10 czerwiec . Mile widziane stroje z epoki smile.gif

pozdrawiam
yoann
Witam!

Kto¶ gdzie¶ strzela w weekend?
Chêtnie siê podepnê, podpatrzê, postrzelam [mam nadziejê ¿e nie postrzelê ;)]
Sulimo
witam

poniewa¿ na wczorajszym strzelaniu zebra³a siê przypadkowo ca³kiem poka¼na grupa ³uczników mam propozycjê.

wraz z Panzer Galter Drott rozpoczêli¶my regularne treningi ³ucznicze na strzelnicy w parku wschodnim, ¶rody od godz. 16.30. je¶li kto¶ chce postrzelaæ to zapraszamy.

mo¿e tak umówiæ siê na turniej w który¶ weekend? np. 14 lipiec?
Dagrr
Witam!!!Mo¿na zrobiæ ma³y turniej w ¶rodê czwartego lipca???To za 6 dni...Zrobiæ zrzutê i jak±¶ nagrodê ufundowaæ... clap.gif
Pozdro Dagr!
Andrzej Szkwarkowski
Witam

w ¶rode jak najbajdziej :D

a zamiast fundowania nadrody to mo¿na z³o¿yæ sie po 5-10 z³ i rozdaæ pomiedzy 3 pierwsze miejsca :D

Kto zaj±³ by sie przygotowaniem ¶rodowego turnieju? jak z konkurencjami? Tarczami itp.

Do Sulimo, park wschodni to byæ mo¿e tory na wilczej? czy znalezliscie jeszcze jakies inne miejsce?

Pozdrawiam Andrzej

PS je¶li byscie potrzebowali pomocy w ¶rodowym turnieju to ja mam s³omianke, 2 kartonowe tarcze i worek do strzelania (taki do zawieszenia), dajcie tylko znaæ i skombinujcie transport bo ja samochodziku nie posiadam ;/
Andrzej Szkwarkowski
Witam

Kilka spraw techniczno organizacyjnych odnosnie turneij, ktory chce zrobić pod koniec lipca.

Liczba potrzebnych strzał: 7sztuk

konkurencje:
1 strzelanie do tarczy - standardowe
2 strzelanie do tarczy - stojac tyłem tzw. partyjskie
3 strzelanie do tarczy - z przyklęku tzw. scytyjskie
4 strzelanie do tarczy - z równoważni, decha + pieniek
5 strzelanie do tarczy - na skupienie, 2m sznurka, strzelamy 3 strzałami , po kazdej turze mierzymy obwód trójkąta sznurkiem i odcinamy ta czesc, strzelaja osoby ktorym pozostał sznurek- punktowanie tej konkurencji jest proste, strzela sie do tarczy centrycznej 5 pól i zlicza sie punkty, ktore dany łucznik zyskał czyli lepiej skupiac sie na srodku by miec wiecej pkt. (w przypadku nietrafienia strzała w tarcze zawodni konczy udział w tej konkurencji)
6 strzelanie do ruchomego worka - kazde trafienie 3 pkt,
7 konkurencja rodem z Thorgala - strzały z grotami typu "Y" i scinanie sznurków
8 strzelanie do tarczy - na czas - 30 lub 45 sek

możliwe wariacje konkurencji np z róznych dustansów:
-podchodzimy do tarczy i co 3 m oddajemy po 2 strzały.

Dystanse od 15 do 35m

nie wszystkie konkurencje musza sie odbyć (nie wiem czy zdobede groty "Y"-mam zamiar je wykuć ale z tym zobaczymy, za długo sie za nie zabieram, dlatego nei chce obiecywać :D)

termin proponuje 11 lub 12 sierpnia dajcie znać czy to wam odpowiada. (od razu mówie ze 28.07 i 04.08 odpada) wiec turneij odbedzie sie albo 21(22) albo dopiero 11 sierpnia.

Pozdrawiam wszystkich
Andrzej
Dagrr
No z terminem to raczej nie;/Poniewaz w tym samym czasie jest Wolin;)A trwa od 20-22 lipca..;/
Andrzej Szkwarkowski
Witam

dzieki za info o wolinie, w takim razie proponuje 11 lub 12 sierpnia, wtedy chyba nic waznego sie nie odbywa (przynajmnije dla mnie :D )

pozdrawiam Andrzej

neniejszym ustalam date turneiju na 11 (lub 12) sierpnia i teraz juz chyba bedzie bez zmian
Wiadrus
CYTAT(Dagrr @ 11:27 28.06.2007) [snapback]193780[/snapback]
Witam!!!Mo¿na zrobiæ ma³y turniej w ¶rodê czwartego lipca???To za 6 dni...Zrobiæ zrzutê i jak±¶ nagrodê ufundowaæ... clap.gif
Pozdro Dagr!

by³ ktos?? Ja by³em o 17.00 i ¿ywej duszy, a Sulimo, choæ by³a ¶roda i godzina odpowiednia, nie przyszed³, co wiêcej, nie odbieral telefonu... bigsmile2.gif

Powiedzcie, przestraszy³ Was deszczyk [czyt. niepewna pogoda - deszczu nie bylo], czy byliscie wczesniej??
No nic, postrzela³em sam (no, by³ jeszcze go¶æ z bloczkowym) i te¿ fajnie by³o :P

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.