Witajcie
Dziekuje wszystkim za pojawienie sie za ³uczniczym. Mam nadzieje, ze sie podoba³o jesli nie to piszcie skargi i za¿alenia :D moze je rozpatrze nastepnym razem :D
poni¿ej wyniki ³uczniczego
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznikpozdrawiam wszystkich serdecznie i do zobaczenia na nastêpnych strzelaniach
Skargi?! Za¿alenia?!!
...¿e co, ¿e mo¿e gradu jednak by³o trochê za ma³o...
Oby wiêcej takich sympatycznych spotkañ!
Pozdrowionka dla wszystkich... i innych te¿
...i przepraszam, ¿e trafi³em tego biednego rycerzyka w kolano, hihi
Witajcie ))
Widzê, ¿e we Wroclawskim grodzie du¿o siê dzieje od 06 )))
Ja lucznictwem interesujê siê od niedawna i planujê zakup luku. Je¶li Wasze spotkania maj± charakter otwarty, to chêtnie bym przyszedl z lukiem (je¶li ju¿ go bêdê mial) lub bez )).
Gdzie odbêdzie siê kolejne spotkanie?
Aha, mo¿e kto¶ z Was zd±¿y przeczytaæ: jutro w Kliczkowie majówka rycerska, serdecznie zapraszam, bylem w zeszlym roku i bylo przednio.
pzdr, j.
No w grodzie podczas duzych imprez ciê¿ko strzelaæ, wogole trudno :P. W trakcie imprez jest duzo turystów (choæ zarobic czasem mozna), i na podgrodziu strzelac sie nie da. Zas na zewn±trz nie ma wa³u i strzaly ³atwo gin± w trawie. Gdy ludzi nie ma duzo, z kolei dystanse s± niezadowalajace [max 25 m] i to stoj±c przy bramie, a celuj±c na drugi koniec palisady
Podsumowuj±c: grod nadaje sie tylko na rekereacyjne strzelanko [plus to gromkie 'wow' wycieczkowiczów , gdy sie trafi w 10 z 10 m xD]
Witam,turniej ³uczniczy w Lubaniu 28 czerwca, info na priv:)
Witam !!
Czy wiadomo mo¿e kiedy bedzie jakies strzelanie na Osobowicach
!?
Slyszalem ze imæ jegomo¶æ ANDRZEJ zaniemóg³ na zdrowiu co nieco ....
Pozdrawiam
Czarnakatana (vel Platicbug)
CYTAT(CzarnaKatana @ 09:09 08.05.2008)
Witam !!
Czy wiadomo mo¿e kiedy bedzie jakies strzelanie na Osobowicach
!?
Slyszalem ze imæ jegomo¶æ ANDRZEJ zaniemóg³ na zdrowiu co nieco ....
Pozdrawiam
Czarnakatana (vel Platicbug)
Ja te¿
Ostatnio (jakie¶ 2 tygodnie temu) zachcia³o mi siê na Osobowice.
Fajnie, z tym ¿e 2 "ale":
1) komary w okolicy 17.00 zachowuja siê tam tak, jakby w ¿yciu cz³owieka nie widzia³y (albo trafi³am na taki a nie inny dzieñ)
2) trochê zaros³o... Ma kto¶ kosê?
Mo¿e sam Andrzej siê wypowie w kwestii zdrowia - co¶ ostatnio nieciekawie, ale zapowiada siê na lepsze.
witajcie
niestety nie sa to plotki o moim zdrowiu...
kolano sobie powaznie rozwali³em i mysle ze w tym sezonie nie bede strzela³ czeka mnie jeszcze jedna operacja (rekonstrukcja wiêzade³)...
no ale jesli bede chodzi³ na tyle sprawnie ze dokustykam na osobowice b±dz gdzies indziej to Wam moi drodzy zafunduje ma³y pikniko turniej :D ale to za ok 3 tugodnie lub niestety kolo wrzesnia jeszcze sie odezwe w tej kwestii :D
pozdrawiam
Andrzej
super, ja siê piszê.
szybkiego powrotu do zdrowia!
pzdr, j.
czesc
bydgoscy ³ucznicy po raz 3 organizuja korespondencyjny turniej
w dniach 25-26 (godzinowo mozna sie dogadaæ i co do dnia takze)
wszystkich chetnych zapraszam do zg³oszenia sqid@op.pl
musi byc nas canajmniej troje by¶my mogli wzi±sc udzia³
na razie ja sie zg³aszam i pawe³ (czarna katana vel placidbug)
------------------------------------
edit:
juz jest pare osob, czekam jeszcze na niezdecydowanych i tych co to jeszcze nie wied¿a :d
Jesli nie bedziecie podawali terminu to sam wybiore :d
-----------------------
edit2
dodaje linka z regulaminem itp
http://bydgoscylucznicy.phorum.pl/viewtopic.php?p=2358#2358--------------------------------
zg³aszajcie sie
Ja standardowo zajme sie organizacj±
Ja ju¿ te¿ siê zg³osi³em. Czekamy na G³owania, mam nadziejê, ¿e w tym roku zaszczyci nas swoj± obecno¶ci±.
Ah, postaram ¶ci±gn±æ pewn± kole¿ankê z okolic ww
Pozdrawiam
Piszê siê. W razie czego mam stojak, s³oneczko i tarcze FITA, tylko nie mam jak tego przewie¼æ.
Osobowice w zesz³ym roku by³y ok.
W strojach?
stroje historyczne niobowi±zkowe - mog± byc zwyk³e "szmat³awce :D"
dwa miejsca sa do wybory - tak jak pisa³em albo osobowice albo kolo lotniska (na lotnisko dam mapke dojazdowa)
miejsce bedzie zaleza³o od tego co uda mi sie za³atwic
ps
sulimo dzieki my¶le ze stojak i tarcza sie przydadza tylko jeszcze sam sie zastanawiam nad transportem - jakby co to dam znac na pw albo gg
Przepraszam Wszytskich za zamieszanie
turniej poprowadzi Micha³ Czarnecki aka Wiadrus
Ja w www terminie jade do warszawy i nie bede mog³ poporwadziæ tego strzelania;/
wszelki pytania odno¶nie terminu i miejsca prosze kierowac do niego - udziela³ \sie w tym temacie takze PW ³atwo mozna napisaæ.
powodzenia
CYTAT(Andrzej Szkwarkowski @ 21:17 21.10.2008)
turniej poprowadzi Micha³ Czarnecki aka Wiadrus
wszelki pytania odno¶nie terminu i miejsca prosze kierowac do niego - udziela³ \sie w tym temacie takze PW ³atwo mozna napisaæ.
Tak w³a¶nie to ja bêdê organizatorem turnieju i mam nadziejê, ¿e sprostam oczekiwaniom uczestników i g³ównych organizatorów
Wielka odpowiedzialno¶æ
To tyle na wstêpie, do konkretów.
Turniej odbêdzie siê w sobotê 25.10 o godzinie 13. Jak ewidentnie nie pasuje, krzyczeæ, mo¿e uda siê jeszcze co¶ przesun±æ (wiadomo transport tarcz etc. ju¿ wstêpnie umówiony.).
Miejsce to ju¿ nie bêd±, jak w zesz³ym roku, Osobowice, ale tereny nieopodal lotniska, raczej lepsze ni¿ dawna nasza strzelnica.
Za³±czam mapki dojazdu.
Dojazd autobusem 406, jedzie ulic± Graniczn±. Potem kierowac siê wg mapki, ewentualnie na restauracjê 'Orle Gniazdo' [ul. Strachowicka 42A (dojazd od ul. M. Przyb³y)]. Tak, bedzie mo¿na co¶ zje¶æ.
Reszta bez zmian.
Pozdrawiam
jak rozumiem stojak, tarcze itp. s± ju¿ za³atwione i nie muszê swoich ci±gn±æ?
na t± now± miejscówkê mam blisko
Witajcie
III edycja Turnieju Korespondencyjnego we Wroc³awiu odby³a siê dzisiaj w piêknych okoliczno¶ciach przyrody. Choæ sporo osób nie mog³o dzisiaj strzelaæ razem z nami (w porównaniu do zesz³ego roku, gdzie ³uczniów by³o 16 chyba) ale i tak zabawa by³a przednia.
Strzela³o nas 5 osób (3 wcze¶niej zadeklarowane). Sulimo wrzuci fotki jakie¶ to zobaczycie, ¿e by³o warto przyj¶æ (tutaj mówiê do G³owania :P)
No, ale nie ma siê co boczyæ na nikogo, przynajmniej szybko i sprawnie posz³o pomimo, ¿e to ja organizowa³em.
Fotki z imprezyPozdrawiam i do nastêpnego strzelanka!!
fotki wys³a³em Micha³owi, gdzie¶ znajdziemy dla nich miejsce
Pogoda by³a idealna, spêdzili¶my mi³o czas. Do nastêpnego strzelania!
edit:
usun±³em za³±czniki fotek, zapomnia³o mi siê ¿eby fotek bez strojów tu nie wrzucaæ
Je¿eli robili¶cie zdjêcia to wy¶lijcie je n aforum bydgoskich ³uczników . NIe ujawniajcie tam jednak uzyskanych wyników.
Je¿eli robili¶cie zdjêcia to wy¶lijcie je na forum bydgoskich ³uczników . NIe ujawniajcie tam jednak uzyskanych wyników.
Mo¿e jakie¶ noworoczne strzelanko? Bo na sylwestrowe to trochê ju¿ pó¼no.
Wiem, ¿e zimno i ¶nieg (¶nieg! Pada!), ale mo¿e... Mo¿e jesli ciut siê pogoda poprawi...
Witam
Otórz chcieli¶cie noworoczne strzelanie to spe³niam Wasz± pro¶be :D
strzelamy w sobote albo niedziele 24-25 styczen od godziny 11 (sam dzien sie jeszcze dobierze).
Z jakiej okazji - kolejna edycja bydgoskiego turneiju korespondencyjnego regulamim poni¿ej
http://bydgoscylucznicy.phorum.pl/viewtopic.php?t=556zg³oszenia proszê kierowac do mnie sqid@op.pl albo na gg
nad przebiegiem i sama organizacj± ja bede czuwa³ :D
Witam
Otórz chcieli¶cie noworoczne strzelanie to spe³niam Wasz± pro¶be :D
strzelamy w sobote albo niedziele 24-25 styczen od godziny 11 (sam dzien sie jeszcze dobierze).
Z jakiej okazji - kolejna edycja bydgoskiego turneiju korespondencyjnego regulamim poni¿ej
http://bydgoscylucznicy.phorum.pl/viewtopic.php?t=556zg³oszenia proszê kierowac do mnie sqid@op.pl albo na gg
nad przebiegiem i sama organizacj± ja bede czuwa³ :D
Witam
Strzelamy w sobotê 24 stycznia o godzinie 11
strzelac bedziemy kolo lotniska - jak tam dojechac jest opisane w tym topicu, ³acznie ze zdjêciami satelitarnymi :D
pozdrawaim i do zobaczenia
Andrzej
Witam,
Czy Wroc³awscy £ucznicy jeszcze siê czasem spotykaj± na treningi?
Witajcie
Chcê Was poinformowaæ, ¿e za niemal 2 tygodnie (28-28 11 2009) odbywa siê V edycja turnieju ³uczniczego (ogólnopolski, w systemie korespondencyjnym).
Jak zwykle zbieramy grupê do reprezentacji Wroc³awia. Mam nadziejê, ¿e wszystko ³adnie wypali:)
Szczegó³y oraz dok³adny REGULAMIN na forum Bydgoskich £uczników:
http://bydgoscylucznicy.phorum.pl/viewtopic.php?t=725Co do dok³adnego terminu (sobota czy niedziela) ani miejsca (klify, Graniczna, Osobowice) jeszcze nie wiem. Zg³aszaæ siê nale¿y do pi±tku, 27 listopada br.
Zg³aszaj±c podajcie, z jakich ³uków bêdziecie strzelaæ (wa¿na klasyfikacja)
Witam
Zg³aszam swój udzia³ - w kategorii - ³uki tradycyjne T ( strzelam z Grozera)
Czekam na dalsze info odno¶nie terminu i miejsca.
Pozdrawiam
PS
Mam propozycje, mo¿e w sobotê (21.11) wspólny trening przed zawodami.
Witajcie wroc³awscy ³ucznicy, Andrzej szczególnie, mam mo¿liwo¶æ zarezerwowania bardzo du¿ego terenu po nieczynnym motocrossie w Wilczynie k. Obornik ¦l (ok 8-10 ha, 400m x 250 m) na zawody ³ucznicze lub treningi. mo¿emy zrobiæ próbê na Andrzejki lub w pobli¿u tej daty, dojazd ³atwy, mo¿na obozowaæ (choæ teraz zimno) zrobili¶my z Efendim udane warsztaty rycerskie w maju z obozowaniem. Czy was to interesuje? Teren mo¿e byæ wielokrotnie u¿ywany. Andrzeju, daj znaæ?
Witajcie
Turniej odbêdziê siê w niedzielê 29 listopada 2009 o godzinie 13. Jezeli komus ewidentnie nie pasuje, godzinê mo¿na przesun±æ nieco.
Strzelamy tam gdzie ostatnio, tj przy ulicy Drzyma³y (boczna Granicznej). Mozliwy dojadz autobusem. (mapka w tym poscie:
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=81...amp;start=167# Na razie chêæ udzia³u zg³osi³o 6 osób.
Dziêki za mi³± zabawê w zesz³ym tygodniu!
Mo¿e jutro kto¶ ma ochotê popykaæ?
W razie czego bêdê od ok. 9.30 na Drzyma³y.
Witam
Chcia³bym zaprosiæ ka¿dego kto strzela z ³uków tradycyjnych i nie tylko i je¼dzi na nartach biegowych na biathlon ³uczniczy, który bêdzie mia³ miejsce w dniach 16-17 stycznia w Przygodziczkach 100 km na pó³noc od Wroc³awia.
Jako, ze nie jest to impreza historyczna (choæ strzelaæ bêdziemy g³ownie z ³uków tradycyjnych) o¶mielam siê wstawiæ tylko link do informacji o imprezie:
http://lucznictwokonne.pl/imprezy/biatlon/biatlon2.html
czesc
organizuje piknik ³uczniczy 10.04
takze zaraszam wasz wszystkich, bedzie mozliwo¶ pogadania przy ognisku/grilu postrzelania z ³uku i pochwalenia sie swoim sprzetem :D
bedzie to prawie ca³odzienny piknik bo zacznie sie kolo 10.30-11.30 w lasku osobowickim albo kawa³ek za factory, lokalizacja i inne potrzebne rzeczy beda podane w trakcie postepow prac nad przygoptowaniem.
Kto bywa³ na poprzednich piknikach ten wie a kto nie bywa³ ma okazje przyjsc
pozdrawiam
Andrzej
Czuje siê zaraszony :P Jak mi nic nie pokrzy¿uje planów to postaram siê byæ.
W sumie czemu nie, o ile nic mi nie pokrzy¿uje planów mog³abym przyjechaæ ;)
Chêtnie równie¿ przybêdê a i postaram siê kogo¶ ¶ci±gn±æ od siebie ;]
czesc
Wyjasni³o sie. Piknik bedzie na placyku przy restauracji orle gniazdo, przy ulicy przyby³y. mapka dojzadowa jest w tym watku
zapraszam wszystkich, strzelanie zaczynamy o godzinie 11 tak¿e lepiej przyjedzcie chwilke wczesniej :D
i jak macie mozliwosc to wezcie ze sob± drewno na ognisko - miejsce mamy zapewnione
------------
edyta
http://www.freha.pl/index.php?act=attach&a...st&id=14357http://www.freha.pl/index.php?act=attach&a...st&id=14358http://www.freha.pl/index.php?act=attach&a...st&id=14359Za³±czam mapki dojazdu.
Dojazd autobusem 406 (albo 109. 609.409 tylko one jada ulica zernick± tak¿e musicie sprawdziæ na ktorym przystanku wysia¶c i jak dojs na miejsce), jedzie ulic± Graniczn±. Potem kierowac siê wg mapki, ewentualnie na restauracjê 'Orle Gniazdo' [ul. Strachowicka 42A (dojazd od ul. M. Przyb³y)]. Tak, bedzie mo¿na co¶ zje¶æ jak wezmiecie ze sob± :D we¿cie tez drewno bo jest miejsce na ognisko
powtarzam mój post z jesieni:
Witajcie wroc³awscy ³ucznicy, Andrzej szczególnie, mam mo¿liwo¶æ zarezerwowania bardzo du¿ego terenu po nieczynnym motocrossie w Wilczynie k. Obornik ¦l (ok 8-10 ha, 400m x 250 m) na zawody ³ucznicze lub treningi. mo¿emy zrobiæ próbê na Andrzejki lub w pobli¿u tej daty, dojazd ³atwy, mo¿na obozowaæ (choæ teraz zimno) zrobili¶my z Efendim udane warsztaty rycerskie w maju z obozowaniem. Czy was to interesuje? Teren mo¿e byæ wielokrotnie u¿ywany. Andrzeju, daj znaæ?
to jest dalej aktualne a nawet wiosn± bardziej
K
dzieki krzysztofie za propozycje - przyznam ze oposci³em sie troszke i w tym temacie i RR i w strzelaniu ale jak nadal masz mozliwo¶c to warto sie zastanowic i zorganizowac co¶ na wieksza skale. zobaczymy jak teraz bedzie z frekwencja
Andrzeju, teren jest bardzo du¿y i otoczony lasem, jak siê uzbiera w was ochota to daj znaæ, sam strzeli³em na próbê odleg³o¶ci ok 250 m, i jeszcze by³o do¶æ przestrzeni, ludzie z mocnymi ³ukami mo¿e strzel± dalej. hej K
pimor w grudniu bedzie organizowa³ koleny turniej korespondencyjny, na osobowicach
niebawem pewnie sam poda szczego³y
pozdrawiam
Andrzej
Wszystkich zainteresowanych zapraszam do Lasu Osobowickiego (strzelnica). Prosze pisac do mnie na maila piotr.gonet@o2.pl to wybierzemy odpowiedni dla wszystkich termin (sobota lub niedziela). Nie chce nic z gory ustalac bo to wprowadza tylko niepotrzebne zamieszanie. 11-12 grudnia (weekend) to termin w ktorym musimy sie zmiescic, najlepiej godziny okolopoludniowe ze wzgledu na dojazd i swiatlo.
Jezeli ktos z Was dysponuje slomianka i stojakiem to mam mozliwosc transportu na terenie Wroclawia.
Przewiduje ognisko - zatem zachecam do zabrania: luk, 5 strzal,kielbaski i piwo (dla niezmotoryzowanych). Kilka godzin na swiezym powietrzu i dobra zabawa gwarantowana
WROCLAW
Turniej korespondencyjny ktorego regulamin znajdziecie na
http://bydgoscylucznicy.phorum.pl/viewtopic.php?t=853 Organizujemy w Lesie Osobowickim na strzelnicy w sobote 11 grudnia o godzinie 11 tej.
Wszystkich zapraszam z kielbaskami i sprzetem. Bedzie ognisko, bedzie strzelanie.
Dojazd jest prosty - przy wjezdzie do Lasu skrecamy w las:) w prawo, glowna droga (powinna byc rozjezdzona przez auta) idziemy kilkaset metrow az zobaczymy po lewej dwa poniemieckie slupy (dawna brama ). Napis ukradli szwedzi, wiec nie spodziewajcie sie rewelacji typu praca poplaca czy cos w tym stylu. Bez obaw wchodzimy przez brame i idziemy prosto az uslyszymy smiechy i chichy - jakies 200 metrow.
TAm juz bedziemy strzelac , grzac lapki przy ogniu , piec kielbaski i dobrze sie bawic.
W razie czego prosze glosno krzyczec to nadciagnie odsiecz:)
czesc, ja bede co juz ustalili¶my na pw i zapraszam wszystkich
Najwy¿ej nam dupska poodpadaj± z mrozu. Piszê siê...
Mieszko i ja te¿ zamierzamy siê pojawiæ!
co tam ¶nieg i mróz jak mnie ¶niego nie zasypie to postaram siê byæ. Aczkolwiek nie jestem zmotoryzowany wiêc by³bym wdziêczny je¶li za³apa³bym siê na jaki¶ transport
Piszê siê na turniej. Dojadê z O³awy, mogê kogo¶ po drodze zgarn±æ.
Mam s³oneczko, stojak, tarcze FITA. Je¶li jest potrzeba to mogê zabraæ.
Tradycyjnie przyjdê zamkn±æ listê
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.