Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Wroc³awscy ³ucznicy:)
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > £ucznictwo > Treningi i spotkania ³ucznicze
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Sulimo
11-12 sierpieñ na turniej mi pasuje smile.gif

fakt ostatnio w ¶rody nie by³o mnie, pogoda niepewna by³a, co mi akurat nie przeszkadza, jednak strza³om i ³ukowi jak najbardziej.

w t± ¶rodê te¿ nie wiem czy bêdê, muszê projekt skoñczyæ przed urlopem i siedzê po 12h w pracy :/

Wiadrus: nie widzia³em ¿eby kto¶ dzwoni³, na pewno masz dobry numer? wy¶lê Ci przez PM mój numer.
Dagr
Siemka!Pogoda by³a nie pewna wiêc tak¿e nie przyszed³em z tego samego powodu..smile.gif))
Mo¿e siê umówimy w t± ¶rodê???CZyli 18 lipca...??? O 16,30???
Sulimo
turniej czy trening? turniej to za szybko.
na treningu bêdê 17 lipca.
Wiadrus
CYTAT(Sulimo @ 09:06 16.07.2007) [snapback]194982[/snapback]
11-12 sierpieñ na turniej mi pasuje smile.gif
[..]

Wiadrus: nie widzia³em ¿eby kto¶ dzwoni³, na pewno masz dobry numer? wy¶lê Ci przez PM mój numer.

No jak od razu zg³asza siê 'abonent niedostepny' to wiesz, nie ma jak sprawdziæ :P

Ale niestety mam BARDZO Z£¡ WIADOMO¦Æ. Przez usta to mi nie przejdzie, wiêc patrzcie:

rant.gif
Wiadrus
tutaj jest propozycja na zastapienie nieod¿alowanej na wieki Wilczej ;) - oprócz grodu na Partynicach - ale tam nie ma dystansów odpowiednich, ponadto tamtejsza trawa ma w³a¶ciwosci 'strza³ogubne' ;)

pozdrawiam
Andzia h.Gryf
no to czekamy na rozwój wydarzeñ z sierpniowym/11-12/ turniejem ³uczniczym, Andrzeju? czy cos pomóc w tej sprawie?jak cos to pisz!ekipa z Lubania sie stawi:)
Andrzej Szkwarkowski
Witam

Lasek jak najbardziej ok tylko lesniczego znalesc musze.

Termin to 12 sierpnia (niedziela) strzelamy od ok 11 wiec na miejscu trezba byæ wczesniej, o 10.30

Jak sie uda to bedzie w lasku osobowickim jak nie to znajde inne miejsce

szczego³owe info w przysz³ym tygodniu
Andrzej Szkwarkowski
i jeszcze jednoi mi sie przypomnia³o

ma kto¶ KOSE taka do koszenia trawy? i moze mi udostepniæ to lasek bym lepiej przygotowa³ :D

z gory dzieki
Andzia h.Gryf
CYTAT(Andrzej Szkwarkowski @ 10:21 25.07.2007) [snapback]196183[/snapback]
i jeszcze jednoi mi sie przypomnia³o

ma kto¶ KOSE taka do koszenia trawy? i moze mi udostepniæ to lasek bym lepiej przygotowa³ :D

z gory dzieki

z mi³± chêci± bym Ci kose da³a bo posiadam takow±, nawet dobrze naostrzon± ose³k±, ale mamy do siebie 150 km, oby kto¶ na miejscu sie znalaz³ z kos± by³oby lepiej:) Chyba,¿e uda Ci siê za³atwiæ kosiarke na aku, je¶li takowe wogóle s±....?
Andzia h.Gryf
CYTAT(Andrzej Szkwarkowski @ 10:18 25.07.2007) [snapback]196182[/snapback]
Witam

Lasek jak najbardziej ok tylko lesniczego znalesc musze.

Termin to 12 sierpnia (niedziela) strzelamy od ok 11 wiec na miejscu trezba byæ wczesniej, o 10.30

Jak sie uda to bedzie w lasku osobowickim jak nie to znajde inne miejsce

szczego³owe info w przysz³ym tygodniu

Przysz³y tydzieñ ju¿ min±³, zosta³ nieca³y do turnieju...daj znaæ Andrzeju co s³ychaæ w sprawie turnieju, mamy przyjezdzac???
Andrzej Szkwarkowski
Witam Wszystkich

Przepraszam za zw³okê jednak¿e wiele spraw spowodowa³o, ¿e dopiero teraz mogê napisaæ szczegó³y.

Turniej siê odbêdzie o godzinie 10.30 a samo strzelanie zacznie siê ok 11 w lasku osobowickim. Adres hmm osobowicka 179? (ostatni budynek jest na osobowickiej 177 a wej¶cie do lasku jest tu¿ za nim)

konkurencje wypisane zosta³y w tym temacie ze dwa razy i nie chce siê powtarzaæ :D papatrzcie na strone nr 3 lub 4 tam s± prawie na pewno, regulamin to: mile widziane stroje historyczne (tak naprawdê s± obowi±zkowe ale jak kto¶ jedzie z daleka to mogê nagi±æ zasady ale niekoniecznie :D) same dystanse mog± ulec niewielkiej modyfikacji lub te¿ ilo¶æ tarcz jedak¿e bez szkody dla Was. Wezcie jak mo¿ecie jedzonko i piæku tego Wam nie zapewie jednak¿e zapewniam dobra zabawe. Jak by¶cie miêli jakiekolwiek problemy z dojciem na miejsce turniejowania to poprosze o telefon 503659749.

W zasadzie to tyle, wszelkie problemy rozwi±zemy wspolnie na miejscu.

iumpreza jedniodniowa tylko na nidziele 12 sierpnia ³uki i strza³y historyczne lub stylizowane na takie

pozdrawiam wszystkich i zapraszam
Andzia h.Gryf
No w końcu:) Trzymałeś nas w niepewności:)haha
Łużycka Drużyna Łucznicza z Lubania się stawi:) pozdrawiam
Wiadrus
Czy to tutaj, na mapce pod nr 27? Je¶li tak, to dojazd wygl±da tak, jak prowadzi ¿ó³ta linia, tj. od strony mostu Milenijnego wje¿d¿amy do lasku i zaraz obok dwóch s³upków po starym p³ocie/bramie zanurzamy siê w gêstwienie (uwaga sporo ¶cie¿ek-widmo)

icon_mrgreen.gif

Sulimo
na 99% bêdê, postaram siê ¶ci±gn±æ te¿ tych z PGD, co nie pojad± do Sierakowa.
czy w turnieju mo¿e uczestniczyæ osoba, która nie ma (jeszcze) stroju?
Dagrr
Spokojnie...Z PGD pzyjdzie duzo osob wiec luzzz....Do zobaczonka!
elfka
WItajcie.
Jestem pocz±tkuj±c± ³uczniczk±. Chcia³abym przyj¶æ poobserwowaæ jutrzejszy turniej. Mam nadziejê, ¿e widzów nie obowi±zuj± stroje historyczne. By³am raz w Lasku Osobowickim i szuka³am strzelnicy, ale chyba nie znalaz³am (albo nie rozpozna³am). Mo¿e przyda³oby siê jakie¶ wspomaganie dla tych, którzy bêd± tam pierwszy raz - na przyk³ad znaki albo przewodnicy.
Do zobaczenia.
Wiadrus
Da³em mapkê [kilka postów w górê] ;)

Owszem, dostaæ siê jest szalenie trudno, szczególnie kiedy siê jest w ww. lasku po raz pierwszy - do dzi¶ nie jestem pewien czy to tam :P

Jasne, przyjd¼, bêdzie nam mi³o.
Skwarek
Hej,

No to widzê, ¿e ja bêdê tym pierwszym, który rzuci kamieñ.... wróc.... nie kamieñ.... gar¶c wra¿eñ. Fajnie by³o. Sporo ludzi, ba¿anty, zaj±ce....komary, weso³a gromadka nie ma co.
Mi³o siê strzala³o..... ale to wszystko nic. Na co¶ inego chcia³bym zwrócic uwagê: te Wroc³awskie ³uczniczki... no jestem pod wra¿eniem! Ja nie wiedzia³em ¿e niewiasty tak mog± strzelac (a wiem cos o tym, bo i moja laska czasem za ³uk chwyci). Czapki z g³ów.
I to nie mo¿e tak byc, ¿e we Wroc³awiu ich tyle a u nas w £u¿yckiej Dru¿ynie £uczniczej, to ani jednej (Andzia - teraz wje¿d¿am Ci na ambicjê)!
Andrzeju strze¿ siê i strze¿ swoich ³uczniczek, bo publicznie zapowiadam, ¿e bêdziemy próbowali parê podkra¶c/podkupic/odkupic/porwac.
Co Wy na to dziewczyny?

Pozdrowienia dla wszystkich uczestników turnieju, oby w przysz³ym roku turniej odby³ sie w nie mniejszym sk³adzie.

z ³uczniczym pozdrowieniem... sztrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

£ukasz
Andzia h.Gryf
CYTAT(Skwarek @ 19:59 13.08.2007) [snapback]197664[/snapback]
I to nie mo¿e tak byc, ¿e we Wroc³awiu ich tyle a u nas w £u¿yckiej Dru¿ynie £uczniczej, to ani jednej (Andzia - teraz wje¿d¿am Ci na ambicjê)!

okok, jakos jak widzisz nie mam za bardzo czasu z³apac za ³uk i sie szkolic, zawsze zajmuje sie fotografowaniem WAS w akcji, no i gotowaniem...ktos musi to robic w druzynie/dla druzyny...poza tym Juras przedstwicielem jest rodziny jakby co:)hihi...
Andrzej Szkwarkowski
Witajcie

mi³o sie strezela³o, by³o cudownie. Mam nadzieje, ze wybaczycie jakie¶ ma³e niedociagniecia

moich anio³ków nikomu nie oddam :D o op³atach nie moze byc mowy, sam je szkoli³em i tylko po to by dzielnie stwawa³y z Wami w konkurencjach :D, chyba sie uda³o

Jeszcze raz dzieki za tak liczne przybycie.
Asmund
No, strza³a! icon_mrgreen.gif

Turniej wypas, szkoda, ¿e komary tak ciê³y.
ma kto¶ jakie¶ fotki?
To proszê na maila: asmund_pgd@o2.pl albo o linka do stronki.

Pozdrawiam!
G³owañ
No wy na sylwestrowe strzelanko jakie¶ ?
Witko
czemu nie!? Po sylwestrze (byle na trze¼wo icon_wink.gif mo¿na by siê spotkaæ i postrzelaæ. Mi w zesz³ym roku si nie uda³o ale teraz mam nadziejê ¿e wypali.
Andrzej Szkwarkowski
czesc wam

je jestem ZA :D

kto podejmuje sie realizacji? Jakby co to s³u¿e pomoca (tarcza, worek i sama pomoc jako taka)

pozdrawiam
Wiadrus
CYTAT(Witko @ 11:25 15.12.2007) *
czemu nie!? Po sylwestrze (byle na trze¼wo icon_wink.gif mo¿na by siê spotkaæ i postrzelaæ.

Czemu po? Tradycja nakazuje W sylwestra smile.gif
Niestety chyba tylko Osobowice wchodz± w grê, chyba ¿e kto¶ ma inny pomys³...

Niemniej jednak ja chêtnie :P

Pozdrawiam
yoann
Chêtnie postrzelam, bo od jesieni jako¶ smutno ³uk wisi...
Bêdê obserwowala temat - mam nadziejê, ¿e uda mi sie przybyæ.

Pozdrawiam!
Andrzej Szkwarkowski
Witam

Spojrza³êm w kalendarz i moze zamiast w nowy rok to strzelanie zrobic w ostatni weekend tego roku, nie bedzie problemów z kacem :D i efektem "niechcenia" Osobowice jak najbardziej owinny byc ok.

Tylko jak to jest z sylwkiem macie na miejscy czy udajecie sie w podboje innych miast i wosek :D bo nie wiem czy jest sens taszczenia tarczy i innego rodzaju sprzetu jak maja przyjsc 2 osoby.

wypowiadajcie sie i podejmijmy decuzje kiedy bedzie najlepiej strzelac :D

pozdrawiam
G³owañ
To co 30 gru. (niedziela) pasuje ?

No i osobowice oczywi¶cie smile.gif
Ares
Ja oczywiscie jestem ZA..:)Jak dla mnie przyszly weekend jest ok...Czyli...chyba 30.12.07...
£uk sobie wisi tak smutno i a¿ siê prosi o jakies strzelanko wiec czemu mu odmawiac..smile.gif
P.S.Tym bardziej ze to ostatnia okazja w roku 2007..;) clap.gif
G³owañ
Og³aszam oficjalnie ¿e Sylwestrowe Strzelanko odbêdzie siê na by³ej strzelnicy w Lasku Osobowickim dnia 30 Grudnia roku 2007 !

Start o godzinie 11:00 !

Wszystkich Zapraszam Serdeczne !
yoann
oj, i zima - o tej porze na 99% bêdê podró¿owa³a na drugi koniec kraju...
Jednak na kolejne strzelanko siê piszê [o ile nie w terminie zjazdu...].
Dajcie znaæ, prooooooszê smile.gif

Pozdrawiam - i korzystaj±c z okazji, ¿yczê radosnego Bo¿ego Narodzenia, pe³nego prawdziwej Mi³o¶ci.
I jeszcze wszelkiego dobra w 2008 - prostych strza³, giêtkich ³uków, celnych trafieñ (i udanych treningów).
j.
Wiadrus
To jak, wszyscy wiedz± jak trafiæ?
---
Edyta mówi, ¿e wyniki turnieju s± nastêpuj±ce:

1. Miejsce - Ja icon_mrgreen.gif
2. i 3. - nie ma -

18 strza³ na pocz±tku, pozosta³o 17 - brzydki rykoszet icon_sad.gif

Szkoda, ¿e nikt nie dotrzyma³ mi towarzystwa :P
Andrzej Szkwarkowski
cze¶æ
w dniach 9-10 lutego bydgoscy ³ucznicy organizuj± turniej korespondencyjny.
We wroc³awiu ja jestem odpowiedzialny za przebieg. Jak macie ochote to dajcie mi znac.

tu jest regulamin
http://bydgoscylucznicy.phorum.pl/viewtopi...a25ca5aba426f43

jak kto¶ jest chêtny to zg³aszaæ sie na priv'a by forum nie zasmiecac.

pozdraiwm Andrzej
Andrzej Szkwarkowski
strzelamy w niedzelê 10,02,08 ok godziny 11

strzelamy na OSOBOWICACH

zbiórka o 11 chwilka rozgrzewki i zaczynamy turniej

pozdrawiam Andrzej
Andrzej Szkwarkowski
Witam

oto wyniki turnieju
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik
wszystkim dziekuje za udzia³ - zwyciêzc± gratulujemy

pozdrawiam Andrzej
Wiadrus
Chyba zrobiê szczegó³owe statystyki - jestem ciekaw, które miasto/druzna jest najlepsza smile.gif
Turniej bardzo fajny, z niecierpliwo¶ci± czekam na nastêpny :P A propos, zdjêcia s± gdzies nasze? Asmund!!
Andrzej Szkwarkowski
Witam po do¶æ d³ugiej przerwie

Mam chêc zorganizowaæ powtórke zesz³orocznych "pikników" ³uczniczych.
Termin 29 marca
czas rozpoczecia 11 (ale wszyscy maj± byc o 10.30)

Stroje i ³uki dopasowane do odtwarzanego okresu, nie ma mowy o ³ukach sportowych lub bloczkowych. Strza³y drewniane, podporki pod strza³e - ok, celowniki nie.

Konkurencje jak ni¿ej, dystanse beda ró¿ne z zakresu 15-40m
Jest szansa ze bedzie to pol±czenie turneiju 2D ze zwyk³ym strzelaniem z przeszkodami (rownowa¿nia, strzelanie ty³em i innymi ciekawostkami). Wszystkie konkurencje nie musza wyst±pic jak równie¿ mog± pojawiæ sie nowe

Miejsce stara strzelnica na Osobowicach (w lasku)- jak dojechaæ juz pisa³em wczesniej 3 lub 4 strona w tym temacie

Przewidziana nagroda za 1 miejsce-jeszcze nad ni± pomy¶le :D (moze byæ cenna albo smieszna- zobacze na co pozwoli mi czas)

Na razie tyle informacji

konkurencje:
1 strzelanie do tarczy - standardowe
2 strzelanie do tarczy - stojac ty³em tzw. partyjskie
3 strzelanie do tarczy - z przyklêku tzw. scytyjskie
4 strzelanie do tarczy - z równowa¿ni, decha + pieniek
5 strzelanie do tarczy - na skupienie, 2m sznurka, strzelamy 3 strza³ami, po kazdej turze mierzymy obwód trójk±ta sznurkiem i odcinamy ta czesc, strzelaja osoby ktorym pozosta³ sznurek- punktowanie tej konkurencji jest proste, strzela sie do tarczy centrycznej 5 pól i zlicza sie punkty, ktore dany ³ucznik zyska³ czyli lepiej skupiac sie na srodku bymiec wiecej pkt, lub gdy 1 strza³a posz³a z boku to wszystkie tam pos³ac co pozwoli zaoszczedzic sznurek. W przypadku nietrafienia chociaz 1 strza³± odcina sie 1m sznurka.
6 strzelanie do ruchomego worka - kazde trafienie 3 pkt, worek lniany czy jakis inny wewn±trz kartony. Tniemy kartony na wysokosc worka, rolujemy je i taka "tube" wk³adamy w worek - prawid³owo zrobiona jest nie do przestrzelenia
7 konkurencja rodem z Thorgala - strza³y z grotami typu "Y" i scinanie sznurków
8 strzelanie do tarczy - na czas, rozsadnym czasem jest 45sek. w tym czasie mozna oddac jakies 8 strza³ów, jednak jesli zawodnicy nie maja takiej ilosci strza³ to 30 sek wystarczy by kazdy mia³ mozlwosc wystrzelenia 5 strza³ lub wiecej jak mu sie uda.

Pikniek bedzie jednodniowy, wezcie ze sob± jedzonko i picie (krzes³a i gril i wszystko inne co moze sie przydac ja pikniku - ja postaram sie wszystko za³atwiæ ale od przybytku g³owa nie boli)

pozdrawiam
Bartek z Chojnika
Wróci³em z wygnania, to pewnie i siê pojawimy z ma³¿owink±
Nazgulisko
jak najbardziej jestem za!!:D clap.gif
G³owañ
I ja siê pojawiê.
hiril
to ja te¿ bêdê i przyprowadzê kolegê
Valdez
Je¿eli zostanie mi wybaczony brak stroju to i ja chêtnie siê pojawiê.
Powinno mi siê udaæ, chocia¿ mo¿e mi wypa¶æ przeprowadzka, ale to nic pewnego. W ka¿dym razie mam nadziejê przybyæ i chêtnie postrzelam. Kto¶ w koñcu musi byæ na koñcu listy wyników, nie? (nie strzela³em od zesz³orocznego turnieju w kwietniu):P

Andrzej Szkwarkowski
Witajcie

Zapraszam wszystkich, w stroju lub bez niego :D tylko jak kto¶ bedzie swieci³ go³± dup± to... hmm musi byæ p³ci ¿eñskiej i mieæ ³adny ty³ek :D

pozatym nie bedzie scinania sznurków - nie uda³o mi sie na czas zorganizowac grotów zato wymy¶le kilka nowych równie ciekawych konkurencji :D

pozdrawiam Andrzej
rossomak
Nie bedzie ? Szkoda.. icon_cry.gif W³asnie z Karibu ostatnio na treningu æwiczylismy trafianie sznureczków ... smile.gif R.
G³owañ
Ile mniej wiêcej bêdzie luda Andrzejku ?
Adsumus
Patrz±c na zdjêcia ¿a³uje, ¿e nie mia³em jak ³uku przywie¼æ z domu i siê pojawiæ...
yoann
Przednia impreza!
Dziêkujê jeszcze raz za strzelanie i dobr± zabawê - organizatorowi i uczestnikom!
Gratulujê zwyciêzcom - ³uczniczym snajperom smile.gif

Strza³a!

PS Bartku, a gdzie niepal±cy smok? ;)
rossomak
Witam!
W imieniu Dzikich Rosomaków dziêkujê za udan± ³ucznicza imprezê. Mimo kapry¶nej pogody , bo i grad by³ smile.gif to strzelanko my¶liwskie bardzo udane.Niech ¿a³uj± Ci co nie byli..
Do rych³ego zobaczenia na nastêpnym strzelanku smile.gif
>>>----------> R.

p.s. a wiewiórki te¿ nie ma.... icon_wink.gif
yoann
Nieszczê¶liwego muflona z przestrzelonym ... ;) te¿ brakuje...
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.