Witam i pozdrawiam wszystkie osoby, których nie znalaz³em przed wyjazdem, niestety musia³em siê trochê spieszyæ.
Czym dalej od turnieju tym bardziej pozytywnie go oceniam, ale ju¿ tak mam, ¿e zostaj± mi w g³owie tylko same mi³e wspomnienia.
Chcia³bym jednak zwróciæ uwagê na kilka kwestii:
- turniej bojowy - wiem, ¿e mia³em spore pretensje co do zasad i jako¶ci sêdziowania, ale to jest Wasz turniej i to Wy decydujecie o zasadach, a pozostali mog± albo siê podporz±dkowaæ albo nie startowaæ, wiêc przepraszam za zamieszanie ( zreszt± je¶li bym zaj±³ 3 miejsce tak jak w zesz³ym roku to by mi siê pewnie te zasady podoba³y)
- turniej ³uczniczy - bardzo fajne konkurencje, ale mam pewn± propozycje,nie tylko do Was ale do wszystkich bractw organizuj±cych turnieje ³ucznicze. Jest coraz wiêcej strzelaj±cych,wiêc spokojnie mo¿na wprowadziæ osobne konkurencje dla ³uczników i ³uczniczek. Niewiasty strzelaj± z o wiele mniejsz± si³±, wiêc ich strza³y nara¿one s± o wiele bardziej chocia¿by na podmuchy wiatru, a obowi±zek strzelania w mêskim stroju to dla mnie skrajne nieporozumienie (nie zapominajcie o tym, ¿e kobiety za chodzenie w mêskich ciuchach p³onê³y na stosach).
- bieg dam - do tej konkurencji mam najwiêcej zastrze¿eñ, zmienianie zasad po zakoñczeniu jest co najmniej dziwne, i tutaj Krzy¶ku liczê na Twoje wyja¶nienia, które mi obieca³e¶.
- po raz kolejny mam spore zastrze¿enia co do zachowania ch³opaków z DCD w czasie bitwy, czy zrozumiecie kiedy¶, ¿e to, ¿e kto¶ ma na sobie wiêcej blach od Was, nie oznacza, ¿e jest on nie¶miertelny?
Dalej ju¿ tylko same pozytywy:
- bitwa - jak zwykle w Ogodzieñcu ze ¶wietnym scenariuszem, du¿e brawa za pomys³
- buhurt - nareszcie sobie powalczy³em, startowanie jako najemnik w dwóch dru¿ynach to jest to...
- a na tañcach siê nie znam, wiêc siê nie wypowiadam...
Szczególne podziêkowania dla:
- Kane'a za pamiêæ i zaproszenie do dru¿yny
- Grze¶ka z Osiêcin za wspóln± walkê
- Wilków i ch³opaków z Czerwionki za lekcjê pokory podczas buhurtu
- Ja¶mina i ca³ej Dru¿yny Rycerskiej Bogus³awa V za wspólny szyk na w czasie bitwy
- organizatorów, a w szczególno¶ci dla Krzysztofa, Janusza i Andrzeja za w³o¿ony wysi³ek.
A i bym zapomnia³. No i jeszcze specjalne pozdrowienia dla Plazmy...
P.S. W podpisie zamie¶ci³em link do tematu "Turnieje przyjazne dla Wegetarian". Wiem, z opowie¶ci uczestników, ¿e biesiada wiêkszo¶ci osób bardzo smakowa³a, ja natomiast zjad³em cztery suche bu³ki i jednego ogórka, którego kupi³em sobie w karczmie, nie mam oczywi¶cie o to ¿adnych pretensji do organizatorów, temat za³o¿y³em po to by poznaæ opinie innych wegetarian o mo¿liwo¶ci nape³nienia brzucha na ró¿nych turniejach.