Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Lipiec] VIII Turniej Rycerski na Zamku Ogrodzienieckim ->
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2, 3, 4
vilandra
chcia³am serdecznie pogratulowaæ podejmowania takich decyzji dzieñ przed rozpoczêciem turnieju anger.gif fajnie, ¿e nie dowiadujemy siê tego ju¿ po samym przyje¼dzie...
Halldis(Naamah)
Vilandra Ty chociarz wiesz czy mo¿esz przyjechaæ a my nie bardzo... ale to tylko szczegó³y szczególiki
The_Fish
A my ju¿ wiemy ¿e nie przyjedziemy bo nam znowu transport nawali³ icon_sad.gif Taki los ekipy bez samochodu niestety... icon_sad.gif
Mimo wszystko zyczê wszystkim mi³ej zabawy!
vilandra
CYTAT(Nammah)
Vilandra Ty chociarz wiesz czy mo¿esz przyjechaæ a my nie bardzo... ale to tylko szczegó³y szczególiki

qrcze no to faktycznie nie za weso³o icon_sad.gif a z tego co wiem to wszyscy organizatorzy s± ju¿ na miejscu... spróbuj mo¿e ³apac kogo¶ na komórkê, ewentualnie mogê s³u¿yæ pomoc± bo ju¿ dzisiaj jadê wiêc na miejscu mogê siê popytaæ organizatorów... gdyby¶ siê zdecydowa³a to zg³o¶ siê na prv to podam Ci numer telefonu... pozdroofka
Zwierzak z Bêdzina
CYTAT(Bowmen)
Witam

Niestety muszê powiadomiæ ogó³ i¿ wczoraj na zebraniu organizacyjnym zosta³a podjêta decyzja i¿ na zamku mog± siê rozbijaæ tylko namioty historyczne namioty cywilne mog± byæ rozbite na placu szkolnym lub na placu turniejowym poza murami zamku. Za zaistnia³± sytuacjê przepraszam. Wszelkie pytania dotycz±ce zaistnia³ej sytuacji proszê kierowaæ do osób odpowiedzialnych za tê decyzjê.

no i bardzo dobra decyzja:)
pochwalam j±smile.gif
pozdrowienia i do zobaczenia na turnieju:)
Rabiega
Pozdrawiam organizatorów.Turniej, jak rozumiem, robicie tylko dla siebie, turystów maj±c w cytopyge ?
Spyta³em ( parê postów wy¿ej) o program imprezy - i nikt nie raczy³ odpowiedzieæ.
Zwróæcie uwagê, szanowni organizatorzy, ¿e bodaj jako jedyni olali¶cie na tym forum czynno¶æ poinformowania o planie imprezy postronnych, acz zainteresowanych.
Pozdrawiam raczej ch³odno.
FotoKnight
Zaparaszam do zerkniêcia na fotki z turnieju.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich, a szczególnie Tomka Konopczyca i jego ma³¿onkê Agnieszkê.
http://img240.imageshack.us/my.php?image=o...0705r0850ml.jpg
http://img121.imageshack.us/my.php?image=o...0705r1752kx.jpg
http://img121.imageshack.us/my.php?image=o...0705r0974fk.jpg
http://img121.imageshack.us/my.php?image=o...0705r1693yy.jpg
vilandra
CYTAT(Zwierzak z Bêdzina)
CYTAT(Bowmen)
Witam

Niestety muszê powiadomiæ ogó³ i¿ wczoraj na zebraniu organizacyjnym zosta³a podjêta decyzja i¿ na zamku mog± siê rozbijaæ tylko namioty historyczne namioty cywilne mog± byæ rozbite na placu szkolnym lub na placu turniejowym poza murami zamku. Za zaistnia³± sytuacjê przepraszam. Wszelkie pytania dotycz±ce zaistnia³ej sytuacji proszê kierowaæ do osób odpowiedzialnych za tê decyzjê.

no i bardzo dobra decyzja:)
pochwalam j±smile.gif

tu nie chodzi w tej chwili o s³uszno¶æ decyzji czy namioty cywilne czy historyczne, tylko o termin podania informacji dla przyje¿d¿aj±cych... 2 dni przed turniejem to stanowczo zbyt krótko zw³aszcza, ¿e podczas wcze¶niejszych rozmów z organizatorami by³o zapewniane, ¿e namioty cywilne mog± przyje¿d¿aæ... dla mnie osobi¶cie sytuacja nie sprawi³a ¿adnych problemów, bo i tak pomimo namiotu cywilnego rozbi³am siê przed zamkiem (pojawi³o siê w koñcu jakie¶ dziwne maskowanie)...
przy okazji chcia³abym podziêkowaæ serdecznie organizatorom za wspania³y turniej... bawi³am siê rewelacyjnie i my¶lê, ¿e nie tylko ja smile.gif biesiada - palce lizaæ, towarzystwo - przekochane, natañczy³am siê znów do upad³ego i marzê o tym ¿eby znów przyjechaæ na turniej!!! pozdrowionka dla Tatusia i wujków i wielu innych wspania³ych ludzi, którzy byli sk³onni do szaleñstw ze mn± i nie tylko bigsmile2.gif
Kane
Jestem ju¿ w domu po turnieju. Chcia³bym:
- podziêkowaæ organizatorom za turniej
- przeprosiæ wszystkich z którymi siê nie po¿egnali¶my - wiecie jak jest: by³o przedstawienie, spieszyli¶my siê na autobus ... Bêdziemy siê ¿egnac podwójnie przy nastêpnym spotkaniu smile.gif
Têgowoj
No i ju¿ w domu.
Zakoñczywszy rycerskie zmagania i porzuciwszy trudy obozowego ¿ycia siedzê ju¿ w zaciszu swojego pokoju, a przed oczami wci±¿ przesuwa mi siê panorama ogrodzienieckiego zamku w akompaniamencie okrzyków, wiwatów i g³o¶nych wystrza³ów. Có¿ nie bêdzie ³atwo rzuciæ siê w wir codziennego ¿ycia. Ta poturniejowa melancholia sk³oni³a mnie do napisanie tych kilku zdañ aby choæ na chwilê jeszcze przenie¶æ siê w ten turniejowy czas i utrwaliæ wspomnienia których niezmy³a nawet niedzielna burza.
A dzia³o siê wiele i wiele warte jest zapamiêtania. Co siê za¶ tyczy rzeczy niegodnych naszej pamiêci to......ju¿ nic nie pamiêtam.
Chcia³bym z³o¿yæ podziêkowania organizatorom za ca³y trud i wysi³ek który musieli w³o¿yæ w przygotowanie tej imprezy. By³o fajnie. Du¿o turniejowych emocji i gor±ca temperatura (zw³aszcza w sobotê smile.gif ), a tak¿e co warte polecenia innym organizatorom brak ci¶nienia. Lu¼no i z u¶miechem; i tak trzymaæ dalej.
Jako dowódca dziêkuje Dobromirowi za to ¿e jak zwykle chêtnie i dzielnie stawa³ w naszych szeregach

Na zakoñczenie jeszcze jedno podziêkowanie. Dziêkuje swojemu oddzia³owi. Za to ¿e jak zwykle by³o wspaniale i jak zwykle bez ¿adnych problemów potrafili pogodziæ zabawê z obowi±zkami, a tak naprawdê to za to ¿e s± Wilkami przez du¿e W, (nawet Zwierzak który godnie reprezentowa³ nas w konkurencjach kuflowych a na koniec podczas burzy podszywa³ siê pod legolasa bigsmile2.gif ) Kto nie lubi Zwierza?

Ma³a pro¶ba, je¶li kto¶ z was ma zdjêcia to proszê o jaki¶ kontakt.( Podczas sobotniego upa³u przys³owiowy szlag trafi³ moje akumulatory i zdjêæ mamy jak na lekarstwo. icon_sad.gif )
Puenta
Oto garstka wra¿eñ z turnieju. By³em tam po raz pierwszy i zamek (czy mo¿e jego ruiny) zrobii³y na mnie bardzo du¿e wra¿enie. Wygl±d i okolice bardzo malownicze. A na dodatek przed burz± na tle piorunów wyglada³ cudownie.

Inne rzeczy rzucaj±ce siê w oczy:
1. Niestety bardzo du¿e ilo¶ci mroku. Takiego z premedytacj± (uczestnicy w trampkach i glanach, suknie z suwakiem itp.), wynikaj±cego z po¶piechu, lub zrozumia³ego brau kasy (choæby sanda³ki rzemykowe u du¿ej ilo¶ci dziewcz±t, lub inne kierpce - to mogê zrozumieæ), oraz lenistwa (czy po to siê jedzie na turniej by je¶æ i piæ piwo z plastiku? gliniane i drewniane naczynka niedostêpne?). Kaleczy to trochê charakter turnieju.
2. Wy¿wienie: Ca³kiem konkretne i nie¼le rozwi±zane. Zdecydowany plus smile.gif
3. Uczta: REWELACJA!!! Ró¿norodno¶æ, smak i odpowiednie ilo¶ci. Nawet deszczyk nie przeszkadza³ specjalnie. Klimat trochê zbli¿ony do Bêdzina sprzed bodaj dwóch lat.
4. Bojówkê troche wypaczy³a temperatura, ale ca³kiem nie¼le siê prezentowa³a.

A teraz gar¶æ przemy¶leñ dotycz±cych turnieju tanecznego. Niestety mam kilka zastrze¿eñ. Warto przemy¶leæ takze ocenianie dopasowania tañca do stroju, historyczno¶æ tañca i tego typu rzeczy. Mo¿naby prosiæ uczestników o wypowiedzenie siê co do tañca prezentowanego przez nich. Pochodzenie, epoka i tego typu rzeczy. ¦rednio podoba³o mi siê to, ¿e grupa, która zatañczy³a najlepiej i mia³a w pe³ni historyczne stroje w ogóle nie zosta³a doceniona. Ch³opaki i dziewczyny od Caina (Kane'a?) powinni zdobyæ pierwsze miejsce. Dru¿yna która wygra³a niestety nie posiada³a w ogóle odpowiednich strojów. Tenisówki jako obuwie historyczne wg. mnie s± troche kontrowersyjne. Ich tañce by³y ³adnie wygl±daj±ce i dobrze zgrane, ale jednak w po³owie nie by³y to w ogóle tañce ¶redniowieczne (tak jak XVII-wieczny Scotch Cap, który ja osobi¶cie bardzo lubiê, ale chyba nie zaprezentowa³bym go na konkursie). Podobnie zreszt± ¶liczne rusa³ki, które pokaza³y co¶ na krzta³t tañców irlandzkich. Dziewczyny s± strasznie sympatyczne, ale ich tañce nie mia³y nic wspólnego z datowaniem turnieju.

Tym niemniej dumny jestem z naszego drugiego miejsca. Zw³aszcza, ¿e nasze stadko powsta³o naprêdce z cz³onków trzech bractw i jednego osobnika niestowarzyszonego (na pi±tkê wszystkich crazy.gif ). Niestety nie mogli¶my zostaæ na zakoñczenie turnieju i nie wiem nawet czy udalo siê nam co¶ zdobyæ. Tak czy siak wytañczy³em siê ca³kiem konkretnie (czêsto lecia³a muzyka i da³o siê potañczyæ tak spontanicznie, przerwy w konkursie dawa³y mo¿liwo¶æ potañczenia w du¿ych grupach, a na uczcie te¿ troche tego by³o).

Podsumowuj±c: Impreza mimo kilku minusów by³a naprawdê udana. Bawilem siê ¶wietenie. Spotka³em kilkoro dobrych znajomych, pozna³em dodatkowych paru. Szczególnie serdecznie pozdrawiam dziewczêta z Siewierza. Do zobaczenia jeszcze w sezonie gdzie¶ i kiedy¶ (rzek³ Plazma bigsmile2.gif )!
stworzonko
Moje podsumowanie turnieju, na pocz±tek plusy:

- ogromny plus dla organizatorów za przygotowanie piêknie zrobionej bitwy oraz dla Krzysia za jego wci±gaj±c± narracjê (co prawda na koniec zas³ania³am mu bu¼kê rêk±, ale to ju¿ po bitwie by³o :) ;

- ró¿norodno¶æ konkurencji, szczególnie warto by³o zwróciæ uwagê na walki grupowe, by³y niez³e;

- piêkna okolica, garstka mi³ych, kochanych luldzi, których pozdrawiam (pozdrawiam tak¿e niemi³ego Puentê :) ;

- turniej ³uczniczy - ciekawie zrobiony;

- ciep³e schronienie przed deszczem w postaci szko³y i ciep³a woda pod prysznicem :).

No i minusy:

- zgadzam siê z Puent± co do konkursu tañców, by³ on wed³ug mnie niezbyt dopracowany, uczestnicy nie wiedzieli tak naprawdê czego maj± siê spodziewaæ. Ró¿norodno¶æ wykonywanych tañców, niekoniecznie historycznych by³a prawdopodobnie ciê¿kim orzechem do zgryzienia dla sêdziów, ale wydaje mi siê, ¿e by³a o niestety ich wina. Zdziwi³ mnie brak regulaminu, ¿adnej wzmianki o datowaniu wykonywanych tañców... Fakt faktem dla mnie Grodziecki Oddzia³ Zbrojny by³ pewnikiem na pierwsze miejsce, i spotka³o mnie prawdziwe rozczarowanie. Zastanawiaj± mnie kryteria, jakimi kierowali siê sêdziowie. Ciekawi mnie równie¿ fakt dlaczego ogl±dali oni wystêpy z podwy¿szenia, gdzie nie sposób by³o dostrzec np. ruchu stóp tancerzy...

- Bieg Dam. Zadziwiaj±co dziwne kryteria oceniania. Bieg dam kojarzy siê zazwyczaj z zadaniem dla bia³og³ów, które nale¿y wykonaæ dok³adnie i w jak najkrótszym czasie. Wiêkszo¶æ osób, które mia³y ju¿ styczno¶æ z takimi zabawami, w tym i dziewczyny z Siewierza, wobec braku przedstawionego regulaminu, w sposób tradycyjny przyjê³o swoje zadanie. Niestety przy og³oszeniu wyników spotka³a nas niemi³a niespodzianka, albowiem wtedy to dowiedzia³y¶my siê, ¿e w ogrodzienieckiej wersji biegu dam przznaje siê równie¿ punkty za szeroko pojêt± gracjê (tak, ¿e pierwsze miejsce mo¿na by³o zaj±æ posiadaj±c czas dwukrotnie d³u¿szy ni¿ najszybsza uczestniczka zabawy). Wygl±da to mniej wiêcej tak jak gdyby przyznaæ pierwsze miejsce ³ucznikowi, który nie trafi³ w tarczê, ale strzela³ z ³adniejszego wed³ug sêdziów ³uku, a trzecie miejsce ³ucznikowi trafiaj±cemu w dziesi±tkê, lecz z brzydszego ³uku, nie informuj±c uprzednio, ¿e takie w³a¶nie kryteria bêd± brane pod uwagê...

- Biesiada. Niestety nie bêd±c miêso¿erc± nie mo¿na by³o zbytnio siê naje¶æ, doskwiera³ równie¿ brak ³awek (które w chocia¿by ma³ej ilo¶ci mo¿na by³o stworzyæ z kilku desek, pozbywiaj±c siê ich z palisady).

Podsumowuj±c... £adna okolica i sprzyjaj±ce warunki do poprzebywania w gronie znajomych.
Kedzierzawy
Witajcie
Na wstepie chcialbym zlozyc podziekowania Tarnowskiemu Bractwu Rycerskiemu G.A. za swa goscine i transport ...bog zaplac smile.gif tracker.gif blinkie.gif

A teraz s³ow kilka o imprezie, co prawda bylem sam jeden jak palec ale swietnie sie bawilem i to wystarczy zeby milo wspominac ten turniej bo nalezal do udanych pod wzgledem organizacyjnym jak i ........(wszystko smile.gif)Juz nie moge sie doczekac nastepnego Ogrodzienca na ktory przyjedziemy w troche wiekszym skladzie.Oby byl jeszcze lepszy niz ten. blinkie.gif bigsmile2.gif

Z rycerskim pozdrowieniem
Kêdzierzawy herbu TWK
Robroj
Witam!
na wstepie chcialbym podziekowac organizatorom za zaproszenie na turniej.
Osobiscie bylem pierwszy raz na zamku Ogrodzienieckim i wywarl na mnie ogromne wrazenie, udalo nam sie rozbic wewnatrz zamku, szkoda ze niesteyt na samej gorze co odbilo sie na moim i tak juz rozwalonym kolanie angsad.gif ale nie narzekam moglem miec gorzej smile.gif
Chcialem tez przeprosic wszystkich za to, i¿ nie wygralismy wszystkich konkurencji - zrobimy to za rok smile.gif hihi
Przyznam sie szczerze iz wyczekiwalem walk kobiecych.. ale podobno sila wyzsza zadecydowala iz sie nie odbeda takowe.. szkoda ale zyje sie dalej.
wilkim plusem dla mnie byly prysznice w szkole.. moze dla innych to jest standard ale nie dla mnie.. letni prysznic byl dla mnie zbawienny w te uplane dni.
Oczywiscie dziekuje innym uczestnikom za super zabawe przez ten czas, Kejnowi za dyspute na temat losow i zepsucia RR :P
Zostal tez tutaj poruszony temat tancow... nie znam sie na datowaniu tancow wiec nie wypowiem sie, jednakze poziom "wystroju" pewnych grup tanczcacych odstarszyl mnie i ucieklem na inna strone zamku.
Dla mnie sporym minusem i nie tylko dla mnie z tego co zauwazylem po rozmowach byla barzdo nieska ilosc mijsc siedzacych na biesiadzie, upychalismy sie gdzie sie dalo.. jedlismy na stojaco albo w bramie.
A propo biesiady - to miesko bylo pychota!! smile.gif
jako ze nic wiecej nie przyhodzi mo do glowy to napisze iz mam bardzo pozytywne wrazenia co do turnieju i jak pan Bog da to zobaczymy sie za rok smile.gif

Robroj
Yenova
Witajcie
Dziêkuje wszystkim za wspania³± atmosferê podczas turnieju. Pok³ony dla organizatorów za uczte - naprawde by³a super. Szkoda tylko ¿e niemog³am na niej d³u¿ej zostaæ - zmêczenie po wystêpie z ogniemda³o o sobie znaæ wczesniej ni¿ siê spodziewa³am icon_wink.gif . Dziêkuje ch³opakom z Ogrodzieñca za mo¿liwo¶æ wspólnego wystêpu bigsmile2.gif
Pozdrowienia dla wszystkich uczestników i do zobaczenia
Anka z Tarnowa
vilandra
je¶li wszyscy wypowiadaj± siê o turnieju tañca, to ja te¿ z chêci± co¶ napiszê... faktycznie bardzo brakowa³o jakiego¶ konkretnego regulaminu, tak naprawdê nie wiadomo co mo¿na by³o tañczyæ a czego nie... czy tylko tañce dworskie czy mo¿e branle... my¶lê, ¿e w przysz³ym roku organizatorzy popracuj± jeszcze nad t± kwesti± bo b±d¼ co b±d¼ to dla nich te¿ by³ pierwszy tego typu turniej... ze strojami to ju¿ zupe³nie inna sprawa, bo w sumie tañcz±c dworskie tañce powinni¶my te¿ mieæ odpowiednie stroje - ale darujcie ¿ebym w takim upale ubiera³a na siebie warstwy aksamitu i tony ubrañ... musia³a wystarczyæ suknia mieszczañska...natomiast jak najbardziej zgadzam siê, ¿e trampki NIE S¡ odpowiednim obuwiem... to ju¿ chyba lepiej tañczyæ boso - nie by³o z tym problemu bo teren by³ pozamiatany i sama próbowa³am... osobi¶cie jestem niezmiernie dumna z naszego 3 miejsca i nie wiem jak to siê sta³o, bo tañczymy dopiero pó³ roku... Puenta by³e¶ ¶wietny - zw³aszcza w Petit Riens bigsmile2.gif pamiêtaj, ¿e jeste¶ naszym kolejnym idolem... jeszcze raz dziêkujê wszystkim, którzy niezmordowanie tañczyli pod scen± i dali mi siê wy¿yæ tanecznie.... pozdroofka dla wszystkich tancerzy smile.gif
jasmin
Debesciarskie to byly burze, ktore od soboty przechodzily nad zamkiem:) I te pioruny, ktore lataly miedzy chmurami nad naszymi glowami. Mozna cos takiego zorganizowac na przyszly rok?
Puenta
Idolem jestem mo¿e, ale za puszczenie Wam muzyki z po¿yczonej ode mnie p³ytki bigsmile2.gif No có¿... Jako¶ Alta Danza, czy ludzie od Sola i Gosi (maj± tak pokopan± nazwê, ¿e nigdy jej nie pamiêtam), tañcz± w strojach pe³nych i dopasowanych. Wszystkie te robe itp. na pewno nie s± wygodne przy ¶wiec±cym s³oneczku, ale wygl±da to o wiele lepiej. Ale to o co mi chodzi³o, to by tañcz±cy mieli na sobie chocia¿ kamizelkê, jesli nie dublet, a tañcz±ce przynajmniej te nakrycia g³owy. Kiep¶ciutko wyg±da sama bielizna (a co¶ takiego kilkoro ch³opaków w sobotê prezentowa³o). Brak obuwia te¿ jest taki sobie, ale faktycznie wygl±da to lepiej ni¿ te dziwne twory, które mia³y tam miejsce. Zaznaczam, ¿e "Irlandzkie Rusa³ki" (tak± sobie g³upi± nazwê u³o¿y³em) wygl±da³y malowniczo i ¶licznie. Zadu¿y³em siê w nich od razu. Ale ja tak mam heart.gif

Warto te¿ siê popytaæ przed konkursem o ludzi z bractw, którzy siê znaj± na tañcach. S± czêsto takie osoby, a nie bior± udzia³u w turnieju bo np. nie maj± swojej grupy na miejscu. Mo¿na je w³±czyæ do komisji je¶li samemu ma siê nie za du¿e do¶wiadczenie. System sprawdzi³ siê ju¿ na kilku turniejach, gdzie jury to nie koniecznie sami organizatorzy (Liw, Piaseczno dajmy na to)
Joanna K.
Witam.
Dziekuje wszystkim za wspaniala zabawe!Dzieki calemu TBR 'GA', organizatorom und wszytskim innym bractwom za cudowna atmosfere i klimat. By³o super icon_mrgreen.gif!Zamek jest cudowny!!! blinkie.gif Z Ogrodzienca zabralam fajowe wspomnienia bigsmile2.gif devil.gif Dzieki za pokaz ogniowy wszystkim w niego zaangazowanym devil.gif
Caly turniej bardzo mi sie podobal, narracja do bitwy byla swietna. Zgadzam sie niestety z tym, ze na biesiadzie bylo malo miejsc (mnie sie naszczescie udalo usiasc i spokojnie skonsumowac icon_cool.gif )
Gratulujê zwyciêstw naszym rycerzom bigsmile2.gif i gratulujê Madzi i Slawkowi heart.gif
Jakby ktos mial fotki, to jesli mozna, niech tu wrzuci.
Czekam na nastepny Ogrodzieniec!!
Elen
Witajcie! Na samym pocz±tku chcia³abym podziêkowaæ organizatorom za przygotowanie ca³ego turnieju, dobr± organizacje i atmosferê ca³ego turnieju. smile.gif Osobi¶cie by³am pierwszy raz na zamku w Ogrodzieñcu i bardzo mi siê podoba³o. Je¶li wszystko bêdzie w porz±dku to za rok te¿ siê wybiore. smile.gif To teraz wra¿enia:
- turniej bojowy- dobra organizacja, przebieg sprawny( zw³aszcza w sobotê kiedy by³ niemi³osierny upa³) i na koniec gratulacje dla zwyciêzców ( nie chwal±c siê byli od nas z TBR"GA" bigsmile2.gif ). CHWA£A IM !!!
- wy¿ywienie- jedzonko bylo pycha zw³aszcza na uczcie smile.gif, jednak najbardziej smakowa³a mi grochówka, która w moim przypadku by³a jedzona gdzie¶ ok. godziny 17 po zakonczeniu turnieju bojowego w sobotê i byla pierwszym porz±dnym posi³kiem w tym dniu smile.gif
- uczta- jedzonko smaczne nawet bardzo, szkoda tylko ¿e bylo tak ma³o miejsca do siedzenia i musieli¶my sie ¶ciskaæ lub je¶æ w bramie,mimo deszczu mo¿na by³o potañczyæ( to nic ¿e suknia by³a potem troche mokra smile.gif )
- bieg dam- ciekawy sposób oceniania i ciekawa konkurencja, komentarze te¿ by³y ¶wietne smile.gif
Ogolnie jeszcze raz wielkie podziêkowania dla organizatorów. Prysznice w szkole to faktycznie by³a ¶wietna sprawa szczególnie w sobotê kiedy by³ straszny upa³. smile.gif Jeszcze raz wielkie podziêkowanie dla wszystkich za wszystko( nie zapominaj±c o ludzikach z naszego TBR"GA" dziekuje wam za te dwa dni i do zoabczenia na treningu heart.gif ).Na koniec gratulacje dla Madzi i S³awka. heart.gif
Pozdrawiam wszystkich do zobaczenia na kolejnym turnieju. icon_wink.gif
S³owianka
Bardzo dziêkujê organizatorom Ogrodzieñca za ¶wietny turniej. Bawi³am siê nieprzyzwoicie cudownie i nawet upa³ i s³oñce (moi najgorsi wrogowie)nie zdo³a³y mi zepsuæ humoru.

Krajobrazy z zamkiem zapieraj± dech w piersiach. Zazdroszczê szczerze mo¿liwo¶ci mieszkania w tak piêknej okolicy!

Generalnie organizacja by³a o wiele lepsza ni¿ na wielu turniejach i to by³ ogromny plus. Do tego plusa zaliczyæ i podkre¶liæ by trzeba godne warunki w jakich mieszkali¶my (pochwa³y dla noclegu w szkole i prysznica).
Jedzonko ok a podczas uczty to ju¿ tylko paluszki po cichu lizaæ (gdy¿ to damie nie przystoi ;) ). Jab³ecznik amore mio...robaczki drogie dajcie mi proszê przepis bo inaczej zginê marnie i w upodleniu nie mog±c kosztowaæ takich pyszno¶ci.

Ca³a uczta by³a wspania³a a pogoda sobotniej nocy ze swymi efektami integruj±cymi i ¶wietlnymi nada³a kilmatu zamiast jako¶ strasznie przeszkadzaæ.

Co do niehistoryczno¶ci to rzeczywi¶cie by³o du¿o mroku. Wiem jednak ¿e apel o zwiêkszenie poziomu nie tylko nale¿a³oby skierowaæ do organizatorów ale tak¿e do ludzi, którzy siê ni± wykazali. Wiem ¿e czêstokroæ wystarczy ma³y wk³ad finansowy ¿eby unikn±æ mroku, kwestia chêci i po¶wiêcenia czasu. Ludkowie moi naprawdê warto siê bardziej postaraæ.

Generalnie podzielam opiniê Puenty co do konkursu tanecznego. Nie chcê siê zbytnio powtarzaæ, wiêc napiszê tylko ¿e ja tak¿e siê cieszê z naszego drugiego miejsca i bardzo dziêkujê Edyci, Krassusowi i Puencie za wsparcie swoimi przemi³ymi zasobami osobowymi sk³adu grupy tanecznej i ¶wietn± zabawê przy przygotowaniach do wystêpów smile.gif

Po¿egnania i ca³uski dla tych z którymi siê nie po¿egna³am ( z powodu wczesnego wyjazdu i wykoñczenia tanecznymi szaleñstwami).

Chwa³a Wam drodzy organizatorzy za ten wysi³ek i rewelacyjne jego efekty! CHWA£A CHWA£A CHWA£A
S³awek zTarnowa
Witam!
W imieniu TBR"GA" pragnê gor±co podziêkowaæ Organizatorom za kolosalny wysi³ek, za to, ¿e moglismy byæ i - co wiêcej- nie tylko byæ, ale i w ka¿dej chwili naje¶æ siê do syta!!,za optymizm, który i nam sie udzieli³ i ..w ogóle CHWA£A!!!!!!!( OSOBISCIE TE¯ PRAGNÊ NA FORUM JESZCZE RAZ PODZIÊKOWAÆ, W IMIENIU SWOIM I MOJEJ PANI, ANDRZEJOWI MROZIÑSKIEMU, ZA TAK UROCZYSTE WYEKSPONOWANIE NASZEJ MA£EJ UROCZYSTO¦CI ZARÊCZYNOWEJ CO ZWIELOKROTNI£O NASZ WIELKI SENTYMENT DO ZAMKU OGRODZIENIECKIEGO I LUDZI, KTÓRZY TWORZ¡ EKIPÊ ORGANIZATORÓW) Powtórzê- CHWA£A!!szczerze ¿a³ujê, ze zabrak³o nam pucharowego wina na wszystkich znajomych, nie mówi±c o wszystkich innych którzy byli na turnieju.
dziêkujê tez wszystkim bractwom i uczestnikom turnieju za fenomenaln± atmosferê jak± razem stworzyli - nie bêdê pozdrawia³ imiennie, bo nie chcê kogo¶ pomin±æ- Ci z którymi rozmawialismy, biesiadowalismy, wymienialismy uwagi(zw³aszcza po jednej podczas turnieju bojowego-kaza³em potem naszym ch³opakom silniej walic, zeby nikt nie mia³ pretensji do nas czy do sêdziów smile.gif :>- sam mocniej pucowa³em, i przepraszam za he³my icon_wink.gif ...i mia³em w tym roku mniejsz± tarczê(czy ktos zauwa¿y³??--i ju¿ muszê robic now±, bo niektórzy zamiast we mnie uparli sie sie w ni± walic:>), niech wiedza, ¿e w ich stronê pok³ony!!!
Gratulujê wszechstronno¶ci i nagrody Kein'owi- chwa³a za ochotê na multum konkurencji w taki skwar! i prepraszam, ze nie zd±¿y³em pogratulowaæ jeszcze na turnieju- wci±g³a mnie org. wyjazdu i liczenie strat po malowniczej burzy:)
I Przepraszam, jesli ktos us³ysza³ moje pocz±tkowe narzekania na brak ³aw na uczcie- potem zrozumia³em sens tego zabiegu(pacn±³em siê w czo³o gdy zacz±³ graæ zespó³ a ludzie tanczyæ i zw³aszcza wtedy jak nasza grupka tancerzy ognia wraz z grup± gospodarzy rozswietlili ca³y dziedziniec feeri± p³omieni)
Na koniec dziêkujê wszystkim moim ludziom za ogrom pracy, wspania³y klimat, za to ze zawsze by³a woda do picia, ze nic nie trzeba by³o dwa razy powtarzaæ- ma³o tego- nic nieraz nie trzeba by³o mówiæ, za przestrzeganie zasad naszych i turniejowych, za palenie w stroju w odosobnionych miejscach i umiarkowan± zabawê!Chwa³a i Wam za to!!! szczerba.gif yes.gif icon_mrgreen.gif
Dziêkujê te¿ Wojom Peruna za wspóln± drogê bum.gif , oraz innym przedstawicielom grup, które te¿ by³y z nami w jednym wielkim autokarze-Krakowskiej Chor±gwi Najemnej, dwóm wspania³ym ch³opakom z Kongregacji Swiêtego Jana Chrzciciela i Konradowi z grupy tarnowieckiej, która przez jeden rok nauczy³a sie wiêcej ni¿ niejedna grupa przez wiele lat.
dziêki Wam wszystkim!
vilandra
CYTAT(Puenta)
Idolem jestem mo¿e, ale za puszczenie Wam muzyki z po¿yczonej ode mnie p³ytki  :grin:

no jasne, za to te¿... a za p³ytkê naprawdê wielkie DZIÊkUJÊ... zginê³y mi 3 i cud, ¿e wogóle co¶ zatañaczyli¶my... przy okazji serdeczne podziêkowania dla dziewczyn z Siewierza za muzykê do Fiore de virtu... je¶li chodzi o strój to czujê siê usprawiedliwona - nie by³am w samej bieli¼nie, mia³am odpowiednie butki i nakrycie g³owy, reszta moich te¿... no mo¿e z wyj±tkiem Bartka, bo paradowa³ w samej koszuli... sk³ad jurorski mia³ byæ podobno inny, ale 2 dziewczyny które mia³y sêdziowaæ musia³y wyjechaæ w sobotê o 18... ale zgadzam siê, ¿e mog³yby w jury zasi±¶æ równie¿ osoby spoza organizatorów, znaj±ce siê równie¿ na tañcach...
Puenta - te Twoje "Irlandzkie Rusa³ki" to dziewczyny z Chojnika, które na nas równie¿ robi± duuuuuuuuuuu¿e wra¿enie swoimi umiejêtno¶ciami tanecznymi...
Krzy¶ko
w³asnie wsta³em i zabieram siê do skrobania

Z rzeczy przykrych
1. Siewców mroku namierzymy i za rok zwrócimy na nich baczniejsz± uwagê przy zaproszeñ rozdawaniu
2. Turniej tañca zmodernizujemy tak aby nikt w±tpliwo¶ci nie mia³

Z rzeczy przyjemnych:
Dziêkujê wszystkim którzy na nasz turniej przybyli i brali w nim czynny udzia³
Chwa³a naszemu kateringowi za jedzonko które by³o bardzo dobre i w du¿ej liczbie (Leo rz±dzi icon_mrgreen.gif )
Wielkie podziêkowania dla Gladi Amici (wiem juz jak to wymówiæ bum.gif ) za okraszenie biesiady fireshowem
S³awa tym którzy pomogli nam bronic naszej DCD-owej palisady podczas bitwy
i wszystkim tym którym podoba³ sie narrator icon_cool.gif
Niech bogowie czuwaj± nad narzeczonymi
S³awek zTarnowa
Gladii Amici zawsze do us³ug!
I dziêkujê za ¿yczenia!!! smile.gif
Grze¶ko z Osiêcin
Witam!
Korzystaj±c z okazji chcia³bym wyraziæ swoj± rado¶æ z mo¿no¶ci przebywania na Zamku Ogrodzienieckim w tych dniach. Wielkie podziêkowania dla organizatorów za przygotowanie i prowadzenie. Zabawa by³a przednia. Dziêkujê te¿, za to, ¿e maj±c najbardziej historyczny spo¶ród niehistorycznych namiotów mog³em go wstawiæ na górze i obserwowaæ cudne krajobrazy po prze³amaniu wstrêtu porannego do promieni s³oñca.
Chcê pozdrowiæ i podziêkowaæ tym, których szczególnie zapamiêta³em:
- przede wszystkim Tomkowi z Konopczyc i jego ca³ej kompanii, za mo¿no¶æ pogawêdki i odpoczynku w ich obozie, Tomek pamiêtaj, ¿e mia³e¶ wstawiæ avtarek, i jeszcze Paw³owi za kanapkê;
- Ja¶minowi za rozmowy o praktyce, a nie teorii i wiele cennych uwag;
- Kaenowi za za przyjêcie do jego dru¿yny bohurtowej;
-Tomkowi z Bienii za wci±gniêcie do dru¿yny bohurtowej;
-Mi¶kowi za gulasz do kaszy, mniam;
-S³awkowi z Tarnowa, gratuluj±c postawy w bojówce z nadziej± na prawdziw± minutkê w przysz³o¶ci;
i wszystkim, których pozna³em, a których z powodu swojej wczesnej sklerozy nie wymieni³em. Chcê te¿ przeprosiæ za to, ¿e nie po¿egna³em siê jak nale¿y, ale moje baga¿e sp³ywa³y drog± w stronê podzamcza i je goni³em.
Pozdrawiam i do zobaczenia.
Grze¶ko z Osiêcin
Jeszcze raz ja.
Zapomnia³em o Macieju z Gostynia: naprawdê ¿yczê powodzenia w organizacji turnieju. Dzwoni³em do Zoo w P. Maj± s³onia, ale bez prostaty, i tylko jednego, ale obiecali, ¿e przy¶l± dwie mocno zgarbione ¿yrafy i bêdzie dobrze.
Wspólnie z Tomkiem z utêsknieniem czekamy na "Upadek Kartaginy" po³±czony ze ¶wiêtem trampakrzy.
Pozdrawiam.
Na S³onia!!!
S³awek zTarnowa
Bardzo mi³o mnie po³echta³a na sercu ta pochwa³a i uk³ony w Twoj± stronê Grze¶ku z Osiêcin, i mam nadziejê, ¿e rych³o sie spotkamy na którym¶ turnieju, co by pogadaæ sobie na temat praktyk i teoryj ¿eby nadrobiæ te zaleg³o¶ci. W koncu "Co ma wisiec nie utonie" i jakbysmy siê mieli znowu spotkaæ , to kopnij mnie - gdybym Ciê nie pozna³ (heh- juz nowy awatar- teraz poznam:> ) Tez z wieloma lud¼mi chcia³em jeszcze po turnieju choæby pogadac i porz±dnie siê po¿egnaæ, ale deszcze ulewne i walka o suchy sprzêt zaprz±tnê³y i moja uwagê:>
serdecznie pozdrawiam
S³awek z Tarnowa
Grze¶ko z Osiêcin
Witam!
S³awku, w niedzielê przed koñcem (dobrej pogody) jechali¶my pod górê na tym samym moim wózku (wozie - kombi).
Pozdrawiam.
S³awek zTarnowa
hie hie hie hie---w³a¶nie skojarzy³em na sekundê przed Twoj± odpowiedzi±!!!! bum.gif crazy.gif bum.gif .....serdecznie pozdrawiam !(i wyrozumia³± ma³¿onkê równie¿ icon_wink.gif - wiesz o co chodzi icon_wink.gif . Dziêki jeszcze raz!!! smile.gif
S³awek z Tarnowa
100krotka
ano, burza w sobotê by³a piêkna; dobrze ¿e nad nami przesz³a bez ¿adnych wiêkszych ekscesów. My zrobili¶my sobie Discovery Chanel-siedli¶my na murach przy bramie i ogl±dali¶my pioruny w oddali; potem schodzi³o siê coraz wiêcej ludzi do nas ;)
turniej tañca-rezcywi¶cie, przyda³ by siê jaki¶ regulamin... my zatañczy³y¶my akurat w wiêkszo¶ci reele, bo nie by³o ograniczenia co do historyczno¶ci. i uznalysmy,ze bêd± one dosæ efektowne smile.gif
biesiada wspania³a smile.gif jedynym minusem tu by³o to, ¿e zabrak³o pr±du i nie mozna bylo tañczyæ... to te¿ przyczyni³o siê do tego, ze ludzie strasznie szybko siê rozszli do podgrup... a tañcowaæ w deszczu to zawsze by mo¿na ;)
ciekawa nazwa "rusa³ki irlandzkie" smile.gif thx
Angelika z Bêdzina
ja równie¿ przy³anczam sie do wielkich podzienkowañ organizatorom za wspania³± impreze bigsmile2.gif blinkie.gif

- równei¿ wielkie dziêki moim ch³opakom z dru¿yny za gigantyczne dawki rozrywki zw³aszcza w nocy z pi±tku na sobote bum.gif cool.gif bum.gif ( hehe nasi i Rafa³ od Bogus³awa V wiedz± o co chodzi cool.gif )
- Agnieszce, Tomkowi za czuwanie nad nami i odwóz do domu i a przedewszystkim za dobr± zabawe blinkie.gif bigsmile2.gif
- Edycie i Krassusowi za winko na scenie crazy.gif pijacy.gif oraz Karolowi za cebrzyk pijacy.gif
- Leo'wi pat.gif za nape³nienie nietylko mojej miski serwowanymi pyszno¶ciami tracker.gif
- Andrzejowi za wybieranie dla mnie i Ka¶ki ciasta z brzoskwiniami z wieksz± ilo¶ci±
nadzienia tracker.gif tracker.gif te ciacho poprostu wymiata³o blinkie.gif
- wszystkim tym z którymi spêdzi³am biesiade i czas przy ognisku smile.gif
- Krzy¶kowi za niez³e komentarze do bitwy ovation.gif i wszystkim walka.gif za widowisko
- oczywiscie równie¿ podziêkowania dla w³a¶ciciela( przepraszam ale nie umiem zapamiêtaæ jak masz na imiê smile.gif ) Negry za wypozyczenie nam jej bigsmile2.gif (hehe a nie wierzy³e¶ ¿e z nami pójdzie szczerba.gif szczerba.gif )
- oraz gratuluje wszystkim zwyciêsc± usmieszek_02.gif i walka.gif CHWA£A WAM !!! ovation.gif
- i pozdrowienia dla wszystkich których tu nie wymienia³m smile.gif

A co do pogody to pi±tkowy i sobotni upa³ crazy.gif devil.gif by³ koszmarny ale wieczorna sobotnia burza to by³o co¶ piêknego blinkie.gif gdy¿ to nada³a najlepszy klimat biesiadzie yes.gif ale za to niedzielne burze to ju¿ by³a przesada i zw³aszcza ta druga napêdiz³am nam ma³ego stracha shocked.gif bo jak siedzieli¶my przed odjazdem na dziedziñcu to walne³o w zamek i posypa³y siê kamienie obok nas... icon_cool.gif (hehe pisze to zeby nie by³o na nas ze zamek demolujemy bigsmile2.gif )

i mimo tak udanej imprezy mam jeden ¿al do organizatorów icon_sad.gif bo pisali od was wcze¶niej ze bedzie damska bojówka a tu nic dunno.gif "ani widu ani s³ychu" dunno.gif a tak sie nakrêci³am na to anger.gif

noo to chyba tyle...

Angelika smile.gif
Rayla Scarlett
Witam!
Chcia³abym podziêkowaæ organizatorom ca³ego turnieju respekt.gif a tak¿e wszystkim Bractwom! Ani upa³ ani deszcz podczas uczty nie by³ w stanie popsuæ dobrej zabawy. ¯al by³o siê rozstawaæ z tym cudownym miejscem jakim jest Ogrodzieniec, zamek robi wra¿enie. Najbardziej podoba³o mi siê w czasie uczty - mury roz¶wietlane piorunami, pyszne jedzonko, muzyka i tañce, taniec z ogniem ( Asica, Madzia, Ania, Hagen jeste¶cie the best!) no i og³oszenie zarêczyn S³awka i Madzi - gratulujê kochani smile.gif Hehe, Ogrodzieniec connected people :D
Na koniec jeszcze raz dziêkujê wszystkim Przyjacio³om Miecza czyli Bractwu "Gladii Amici" smile.gif Za wszystko co by³o jest i bêdzie bigsmile2.gif
Zwierzak z Bêdzina
Heh... i po turnieju, niby by³em starsznym leniem ale na linach dzisiaj w robocie zasno³em na wysoko¶ci 20 metrów, a co by by³o gdybym jednak wyszed³ do zapasów...

Aha na przysz³y rok chcem burze i deszczyk tak ciep³y i obfity, wtedy stworze ma³y oddzia³ legolasów:)

przepraszam mój oddzia³ ¿e by³êm tak daleko od nich, ale mam nadziejê ze zrozumiecie mnie:) icon_sad.gif

Aha.. obiecuje ze na przysz³y rok wyst±piê w tych zapasach i bojówce i tak dale i tak dalej...
pozdrawiam wszystkich a XIIIwiek zapraszam na lipowiec:)- to do s³aweczka i lucka.
K³apy z Tarnowa
Witam, pozdrawiam, sciskam i dzienkuje bigsmile2.gif wszystkim ktorzy byli i sie zajeb... bawili crazy.gif Dolaczam wyrazy rozne w tym i szacunku do moich ludzi poprzedzajacych moja wypowiedz: bum.gif organizatorom calej imprezy, wszystkim tanczacym ( chociaz nie mialem okazji ich zobaczyc ), kucharzowi ( chociaz nie mialem okazji duzo zjesc bo wczesnie polazlem spac ), firedancerom ( ktorych nie zobaczylem bo juz spalem crazy.gif ), wszystkim ktorzy sie bili ( w tym rownierz ktorzy mnie bili bum.gif ), naszemu regiemu i naszej kochanej damie ( wszyscy wiedza chyba dlaczego trza im gratulowac blinkie.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif ), wszystkim licznym bractwom, wolnym i swawolnym rycerzom, ktorzy zaszczycili tenze turniej.

Nie wymieniam imionami bo nie chce nikogo pominac ( oraz dlatego ze ja duzo z ludzmi gadalem a jak kto gupi zapominalem sie w sumie pytac o miano bum.gif bum.gif ). Mam nadzieje ze mi to wybaczycie i na Lipowcu z wiekszoscia z was bedzie mozna odswiezyc pamiec ( i stworzyc blizsze kontakty bo jestescie naprawde super king.gif ) icon_cool.gif BYlo zajefajnie icon_mrgreen.gif

Pozdrowienia w szczegolnosci dla ludzi ktorzy zaciagneli mnie jako najemnika do bohurtu...bohurta czy jak to tam sie odmienia szczerba.gif dzieki wam moglem sobie dluzej powalczyc.

Pozdrowienia rownierz dla wszystkich Micha³ów i sedziow ktorzy mieli z nami problemy podczas bojowki...bo sie polapac ciezko szlo bum.gif

A tak na marginesie to ja jestem ten Micha³ Herbu Gozdawa ( zielono czarny, jezeli ktos zapamietal i ma do mnie kontakt niech wali w dym bo naprawde chcialbym utrzymac z wami kontakt ) devil.gif

Pozdrowienia dla was wszystkich

Fechmistrz TBR "GA"
K³apy z Tarnowa
Aaaaaaa no i jeszcze przecierz pozdrowienia dla Bedzina !!! bo to musze powiedzec. Zwierzak dzieki za pozwolenie do zabawy na trebuszu devil.gif poprostu jestescie genijalni. Tak sie napalilem na takie cacko ze na pewno bedziemy kombinowac...A trafienie w drugi trebusz chyba bylo najfajniejszym motywem calej BITWYYYYYY Ihaaaaaaaaa bum.gif

Fechmistrz TBR "GA" ( a avatarka moze bede miec po tym turnieju jezeli jakies fajne zdjatko wyszlo, tak co by mnie rozpoznali Ci ktorzy nie kojarza szczerba.gif )
Tomko Konopczyc
Tegoroczny turniej w Ogrodziencu uwa¿am za bardzo udany. Ju¿ piszê dlaczego:
- ¶wietna atmosfera, która decyduje w 50 % o powodzeniu imprezy,
- fajna biesiada ( choæ sama sceneria takiego zamku powodujê, ¿e przebywanie na nim to czysta rado¶æ ),
- bardzo dobry pomys³ ze zorganizowaniem buhurtu- mimo koszmarnego upa³u ubawili¶my siê i wywalczyli solidnie ( bardzo dziêkujê za mo¿liwo¶æ przerzucenia go¶ciem z dru¿yny przeciwnej przez obie barierki - ¿artujê, wszystko odby³o siê ostro, ale bezpiecznie ),
- ciekawa bitwa ( bardzo fajny pomys³ i wykonanie drewnianej palisady ).
A propos bitwy, bramy i taranu to do historii chyba ju¿ przejdzie sposób wykorzystania go przez atakuj±cych, którzy zamiast podjechaæ i uderzaæ we wrota belk± zastosowali wariat a'la radziecki czo³g i próbowali kilkakrotnie wjechaæ nim w bramê ( nie bêdê pisa³ co krzycza³ patrz±c na to spod swego he³mu stoj±cy za mn± w szeregu Pawe³ z Bêdzina-jego konstruktor).
Natomiast co do komentarza przed bitw±: Krzy¶ko na rany, co¶ Ty tam wygadywa³ przez chyba 15 minut????????????!!!!!!!!!! NIc nie wiem, bo pot zalewa³ mi uszy, ale mia³em ochotê wyj¶æ zza bramy i Ciê udusiæ. Ch³opaki ode mnie za chwilê wyjeliby chyba spod che³mów karty, playboye i lucki strike'i, albo zaczêliby robiæ zak³ady kto wytrzyma d³u¿ej, Ty czy my. Ale to nie Wietnam wiêc stali¶my tylko czekaj±c na atakuj±cych. Jako znany gadu³a po tym do¶wiadczeniu obiecujê, ¿e zawsze bedê my¶la³ o tym, ¿e kto¶ s³ucha tego co ja gadam i mo¿e marzy o tym, ¿eby wbiæ we mnie nó¿. Ale tak w ogóle to ja gadu³a pozdrawiam serdecznie Ciebie gadu³ê.
Co do mroku to po roku ubieg³ym ba³em siê, ¿e bêdzie wyziera³ z ka¿dego k±ta i dziêki bogu pozytywnie sie rozczarowea³em. Wprawdzie by³o go zdfecydowanie zbyt du¿o i to w wydaniu czêstokroæ masakrycznym: sanda³y na rzepy, jeansy, o dio! trampki, ale postêp jest ogromny i poziom wzrós³ naprawê sporo, a w/w okropno¶ci by³y na szczê¶cie sporadyczne. Ch³opaki i dziewczyny tak trzymaæ, wszystkich mroczno¶ci nie da siê nigdy wy³apaæ. Patrz±c na Wasze wysi³ki my¶lê, ¿e poziom bêdzie stale wzrasta³, a niektórzy wasi go¶cie zrozumiej±, ¿e trzeba trochê wiêcej wysi³ków z ich strony.

Teraz czas na pozdrowienia i podziêkowania:
- oczywi¶cie jak zawsze wszelkie mo¿liwe najgorsze wra¿enia i uczucia ze spotkania z Surojadk±,
- jak zawsze wszelkie najlepsze ze spotkania z Macijem, Ew± i Maj± z Umbra Sagittae,
- dla Ja¶mina za jego tradycyjny obozing i mo¿liwo¶æ przys³uchania siê jego dialogom z synem,
- dla Bogus³awów V za "sztukê latania" ( wybaczcie ale umar³em ze ¶miechu jak Wasz namiot po tym jak powiedzia³ Rafa³ " 80 kilo stali-wiatr go nie ruszy" odlecai³ w kierunku Moskwy wykonuj±c efektowne salto), ale przede wszystkim za uwiêzienie mnie w karczmie przy Waszym stole,
- pozdrowienia dla Grze¶ka z Osiêcin, ch³opaków z Tarnowa ( gratulacje za bojowy ), BOGów, Krakowskiej Rycerskiej, Gar¶ci Talarów, Puenty.

Osobne podziêkowania dla mojej dru¿yny za Wasz± postawê, zw³aszcza w buhurcie. Swietnie siê spisali¶cie. W krótkim czasie stali¶my siê zgran± i fajn± gromadk±. Jestem z Was bardzo dumny i cieszê siê, ¿e tacy jeste¶cie, a to dopiero pocz±tek.

Podziêkowania dla organizatorów i wyrazy zrozumienia dla waszego zmêczenia- szczególnie Andrzeja Mroziñskiego i Waldka.

P.s.

Zgodnie z tym co napisa³ Grze¶ko Maciejowi z Gostynia rozmowy ze Sl±skim Ogrodem Zoologicznym w sprawie s³onia trwaj±. Równie¿ w³±czone zosta³y do tego odno¶ne s³u¿by weterynaryjne w celu walki z prostat± wy¿ej wymienionego, aby mo¿na by³o rzec po zrealizowaniu przez Ciebie planów: ale jaja. W imieniu swoim i mojego ech szkoda gadaæ Surojadki gwarantujê, ¿e dalsza czê¶æ rad jak zorganizowaæ turniej rycerski nast±pi.
Kane
Nareszcie mam si³ê napisaæ cokolwiek wiêcej ni¿ poprzednio.

- Puenta i Stworzonko - dziêkujê za Wasze uznanie dla naszego tañca ale nie my¶la³em nawet o wygranej. Taniec traktujê jako element kultury ¶redniowiecznej ale tak naprawdê to jestem zbrojnym i mój krok bardziej do szyku pasuje ni¿ do tañca. Micha³a te¿. Nie ujmujê niczego naszym damom ale same niewiele zdzia³aj± smile.gif Nie mamy ¿adnych zastrze¿eñ do sêdziów (których przy okazji pozdrawiamy serdecznie), co do wygl±du innych grup nie mogê siê wypowiadaæ bo polecia³em ubieraæ siê do "bojówki".

- Grze¶ko z Osiêcin - mo¿e kiedy¶ Ty we¼miesz mnie do dru¿yny ... Szkoda tylko ¿e tak szybko dostali¶my, ale Wilczyska trudno jest "przej¶æ". Generalnie to pozdrawiam ca³± dru¿ynê z buhurtu.

- Tomko Konopczyc - Ty zbóju! Po naszej walce liczy³em nowe ¶lady na he³mie!! W odwecie bêdê Ciê tru³ moim piwem devil.gif

- S³awek z Tarnowa - dziêkujê za gratulacje chocia¿ nie mysla³em ¿e jestem a¿ taki wszechstronny, Andrzeja te¿ bêdê musia³ czym¶ podtruæ devil.gif Szybko odpad³em z turnieju ale ogl±da³em do koñca i by³em pewny ¿e Ty wygrasz.

- WIELKIE DZIÊKI DLA EKIPY OBS£UGUJ¡CEJ TARAN W CZASIE BITWY (chcia³em o tym wspomnieæ pierwszy ale Tomko mnie uprzedzi³), dziêki Wam prze¿yli¶my chwile zdziwienia, zw±tpienia i weso³o¶ci

- Organizatorom ju¿ dziêkowa³em ale nie zaszkodzi drugi raz: DZIÊKUJÊ W IMIENIU CA£EGO ODDZIA£U! Jak wy¶cie to zrobili ¿e w tym roku po piwo nie sta³o siê przez pó³torej godziny? bigsmile2.gif yes.gif

Móg³bym pisaæ jeszcze du¿o ale nie chcê wszystkich zanudzaæ.
Podsumowuj±c - do Ogrodzieñca przyje¿d¿am od paru lat i bêdê to robi³ dalej, nawet jakbym mia³ szturmowaæ bramê mad.gif
K³apy z Tarnowa
A to jeszcze raz ja szczerba.gif
CZy ktos juz wrzucil zdjecia na jakas stronke ??
Bo jezeli tak to by milo bylo je zobaczyc bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif
Ewelina
By³o suuuper! W Ogrodzieñcu na turnieju by³am pierwszy raz, bawi³am siê znakomicie. Przyjemna atmosfera, fajni ludzie, organizatorzy na medal. Za to wszystko dziêki. Ponadto pozdrawiam panów bez rêczników i myd³a, z którymi Wilki czeka³y na k±piel w szkole smile.gif ; panie, z którymi ja czeka³am w kolejce do prysznica (szczególnie Patrycjê, do której zwróci³am siê per „pani” icon_wink.gif ); „zakonnego” braciszka skrapiaj±cego nas wod± podczas turnieju (niech Mu Bóg to wynagrodzi w czym sam chce bigsmile2.gif ).
A teraz przyszed³ czas na prywatê: muszê podziêkowaæ ch³opakom z oddzia³u za te wszystkie emocje, których dostarczyli chyba nie tylko mnie. Nie ma na ¶wiecie przyrz±du, który zmierzy³by moje têtno, kiedy „wstawiali¶cie” icon_wink.gif siê w szrankach.
Karolowi dziêkujê za to, ¿e wierzy, w to, ¿e kiedy pomagam mu siê ubieraæ na bojówkê to wygramy, chocia¿ nie wygrali¶my.
Gosiu, Patrycjo, Olgo – buziaki za wspólne zdzieranie sobie garde³. Moje jeszcze nie dosz³o do siebie. A tak w ogóle to ch³opaki mogliby nam podziêkowaæ za to noszenie wody i doping, no nie?
Basi, Kruszynie, Kubkowi, Têgowojowi – dziêkujê za nocne Polaków rozmowy o szambach.
Ca³uski dla wszystkich, którzy uczestniczyli w niedzielnej sesji zdjêciowej na zamku. Fajnie by³o nie?
No i siostrzany u¶cisk dla mojego osobistego brata za determinacjê i nie wymiêkanie z racji st³uczonej nó¼ki. Publika Ciê kocha! smile.gif
A w ogóle to wszyscy jeste¶my fajowi i tyle!
A by³abym zapomnia³a: pozdrawiam ogrodzienieckie biedronki.
Wstawianie siê przy szrankach, trebeusze i koñczyny gór±!
M¶ciwoj (wilki)
Po pierwsze witam wszystkich Frehowiczów!!!
Po drugie dziêkujê i gratuluje wszystkim organizatorom turnieju w Ogrodzieñcu, by³o naprawdê nie¼le, brakowa³o paru rzeczy jak np. s³omy do sienników, ale to mo¿na pomin±æ. Natomiast brak wody by³ dokuczliwy. Jedzonko by³o zdecydowanie lepsze ni¿ w zesz³ym roku, to siê chwali. Trochê mroku siê przewinê³o, no ale przed mrokiem uciec siê raczej nie da (przynajmniej na razie). Jestem znów trochê zawiedziony kramami. Mam spore zastrze¿enia co do sêdziowania w turnieju, sporo trafieñ by³o nie zaliczanych i do¶æ czêsto by³y zaliczane trafienia p³azem, co by³o ewidentnie widoczne (mo¿e mia³em lepsze miejsce do obserwacji ni¿ sêdziowie). To tyle na temat mojej oceny turnieju.
Najpierw wielkie dziêki dla Dobromira za wsparcie w bohurcie, by³o super. KOCHAMY CIÊ DOBRO!!!
Dalej, wielkie gratulacje dla Tarnowa za zajêcie ca³ego podium w turnieju na ostre, samolubstwo Wasze nie zna granic icon_wink.gif . Gratulacje dla wszystkich, a w szczególno¶ci dla S³awka, ¶wietnie ich wytrenowa³e¶, liczê na spotkanie w Lipowcu.
Oczywi¶cie nie móg³bym pomin±æ moich towarzyszy broni i wielkich przyjació³, PARKI BANDYTÓW to by³y dopiero emocje, zapasy pierwsza klasa, jeste¶cie ¶wietni!!!
Na koniec wielkie dziêki dla moich Wilczych braci za bohurt, za czas jaki dali¶cie mi w walce i ¶cianê z tarcz. Ogólnie bohurt by³ srogi, bêcki konkretne, a jak dosta³em w okolice kolana (miejsce punktowane oczywi¶cie) to pad³em i mia³em ochotê powiedzieæ „to ju¿ jest koniec, ja ju¿ nie mogê wystêpowaæ” (dzieñ bez reklamy by³by dniem straconym). Ca³e szczê¶cie Bóg kocha krzy¿owców i da³em rade wstaæ i walczyæ dalej z moimi braæmi. Wci±¿ kuleje. Dziêki i chwa³a wszystkim walcz±cym dru¿ynom, srogie bêcki by³y.
To na tyle.
JEROZOLIMAAA!!!
Tomasz z Bienii
Witam i pozdrawiam wszystkie osoby, których nie znalaz³em przed wyjazdem, niestety musia³em siê trochê spieszyæ. usmieszek_10.gif
Czym dalej od turnieju tym bardziej pozytywnie go oceniam, ale ju¿ tak mam, ¿e zostaj± mi w g³owie tylko same mi³e wspomnienia.
Chcia³bym jednak zwróciæ uwagê na kilka kwestii:
- turniej bojowy - wiem, ¿e mia³em spore pretensje co do zasad i jako¶ci sêdziowania, ale to jest Wasz turniej i to Wy decydujecie o zasadach, a pozostali mog± albo siê podporz±dkowaæ albo nie startowaæ, wiêc przepraszam za zamieszanie ( zreszt± je¶li bym zaj±³ 3 miejsce tak jak w zesz³ym roku to by mi siê pewnie te zasady podoba³y)
- turniej ³uczniczy - bardzo fajne konkurencje, ale mam pewn± propozycje,nie tylko do Was ale do wszystkich bractw organizuj±cych turnieje ³ucznicze. Jest coraz wiêcej strzelaj±cych,wiêc spokojnie mo¿na wprowadziæ osobne konkurencje dla ³uczników i ³uczniczek. Niewiasty strzelaj± z o wiele mniejsz± si³±, wiêc ich strza³y nara¿one s± o wiele bardziej chocia¿by na podmuchy wiatru, a obowi±zek strzelania w mêskim stroju to dla mnie skrajne nieporozumienie (nie zapominajcie o tym, ¿e kobiety za chodzenie w mêskich ciuchach p³onê³y na stosach).
- bieg dam - do tej konkurencji mam najwiêcej zastrze¿eñ, zmienianie zasad po zakoñczeniu jest co najmniej dziwne, i tutaj Krzy¶ku liczê na Twoje wyja¶nienia, które mi obieca³e¶.
- po raz kolejny mam spore zastrze¿enia co do zachowania ch³opaków z DCD w czasie bitwy, czy zrozumiecie kiedy¶, ¿e to, ¿e kto¶ ma na sobie wiêcej blach od Was, nie oznacza, ¿e jest on nie¶miertelny? usmieszek_06.gif

Dalej ju¿ tylko same pozytywy:
- bitwa - jak zwykle w Ogodzieñcu ze ¶wietnym scenariuszem, du¿e brawa za pomys³ respekt.gif
- buhurt - nareszcie sobie powalczy³em, startowanie jako najemnik w dwóch dru¿ynach to jest to...
- a na tañcach siê nie znam, wiêc siê nie wypowiadam...

Szczególne podziêkowania dla:
- Kane'a za pamiêæ i zaproszenie do dru¿yny
- Grze¶ka z Osiêcin za wspóln± walkê
- Wilków i ch³opaków z Czerwionki za lekcjê pokory podczas buhurtu
- Ja¶mina i ca³ej Dru¿yny Rycerskiej Bogus³awa V za wspólny szyk na w czasie bitwy
- organizatorów, a w szczególno¶ci dla Krzysztofa, Janusza i Andrzeja za w³o¿ony wysi³ek.

A i bym zapomnia³. No i jeszcze specjalne pozdrowienia dla Plazmy... bigsmile2.gif

P.S. W podpisie zamie¶ci³em link do tematu "Turnieje przyjazne dla Wegetarian". Wiem, z opowie¶ci uczestników, ¿e biesiada wiêkszo¶ci osób bardzo smakowa³a, ja natomiast zjad³em cztery suche bu³ki i jednego ogórka, którego kupi³em sobie w karczmie, nie mam oczywi¶cie o to ¿adnych pretensji do organizatorów, temat za³o¿y³em po to by poznaæ opinie innych wegetarian o mo¿liwo¶ci nape³nienia brzucha na ró¿nych turniejach.
ernest
Witam serdecznie. Dziêki za przyjêcie oraz zapewnienie wy¶mienitej zabawy.Organizacyjnie by³o znacznie lepiej ni¿ w roku ubieg³ym. Wiem ile to kosztuje wysi³ku i po¶wiêcenia wiêc tym bardziej wielkie gratulacje dla organizatorów
z pozdrowieniami
Bieszczadnik
Piotr z Bêdzina
Witam.
Na turnieju w Ogrodzieñcu byli¶my z moj± piêkn± Bia³og³ow± pierwszy raz i naprawde ¶wietnie sie bawili¶my (do tego stopnia ¿e ja praktycznie zapomnia³em o istnieniu mroku (by³o kilka przypadków gdzie nie da³o sie nie zwróciæ uwagi, ale niesamowita atmosfera ruin zamku i bardzo dobrze zorganizowanego turnieju w pe³ni je rekompensowa³y)).
Jak najbardziej nale¿± siê s³owa uznania dla wszystkich walcz±cych (potykaæ siê w takim ukropie to naprawde by³o wielkie wyzwanie i chyle przed wami czo³a).
Dla braci z oddzia³u S³awa i Chwa³a za wielkiego ducha walki i nieustêpowanie nikomu pola -
Grzesiowi za stawanie do boju mimo kontuzji kolana (Ko¶ciuszko !!!), Paw³owi Tolikowi za walkê mimo gro¼nej kontuzji kciuka, Kubie za wytrzyma³o¶æ, Karolowi za wstrzemiêrzliwo¶æ (chwilow± do piwa icon_wink.gif ), Arkowi za to ¿e patrz±c na niego mog³em byæ dumny ¿e mam takiego Brata, no i oczywi¶cie Dobromirowi, na którego jak zawsze mo¿na by³o liczyæ.
Popieram i zgadzam siê równie¿ z Tomaczem z Bienii na temat osobnej konkurencji dla niewiast ³uczniczek (obowi±zkowe przeszywki i czepce by³y lekk± przesad± w tym wypadku).

Oczywi¶cie w imieniu walcz±cych i staj±cych do zapasów Wilków dziêkujê za wsparcie wodne i werbalne naszych kochanych Bia³og³ów tracker.gif tracker.gif tracker.gif (mojej drugiej lepszej po³owie w szczególno¶ci heart.gif). Sam niestety nie wyrobi³em sie ze sprzêtem ale na lipowcu staje do bitwy choæby sie wali³o i pali³o.
Zwierzak nie martw siê o zapasy bo laura zwyciêstwa i tak zosta³a w oddziale ( icon_arrow.gif mój Brat icon_wink.gif respekt.gif ).
Niestety nie mogli¶my zostaæ na biesiadzie ale co tam, nadrobi sie w przysz³ym roku.

Jeszcze raz dziêkujê organizatorom za ¶wietn± zabawê i do zobaczenia w przysz³ym roku

Pozdrawiam
Troche wiêksza po³owa (wagowo icon_wink.gif ) z Parki Bandytów tongue.gif
JEROZOLIMAAA !!!
kotu
witam wszytkich smile.gif

Chcia³em przede wszystkicm podziêkowaæ organizatorom za przygotowanie tak wspania³ego turnieju, szczególnie u¿ek³ mnie gródek(wie¿a ci¶nieñ bigsmile2.gif ) no i sama bitwa. Turniej bojowy spoko, a ci co mieli ma³o mogli sie wy¿yæ na bohurcie(szkoda ¿e tak szybko odpadlismy anger.gif ) Niestety musze sie zgodzic ¿e ³awek na uczcie by³o ciutke ma³o ale i tak ka¿dy kto chcia³ to pojad³ i popi³. No i oczywscie gratulacje dla ch³opaków za zajêcie ca³ego podium i wogóle......za swietn± zabawe

ps- i tak najlepsza by³a burza...yyy a czy burza nie jest mroczna ? dunno.gif

pozdro
Bowmen
Witam

W imieniu Organizatorów i w³asnym chcia³bym serdecznie podziêkowaæ wszystkim przyby³ym Bractwom i Go¶ciom za uczestnictwo w Naszym turnieju.
Wszelkie uwagi na temat organizacji we¼miemy pod rozwagê aby w przysz³ym roku jeszcze lepiej móc Was ugo¶ciæ.
Chwa³a niech bêdzie zwyciêzcom wszystkich konkurencji na naszym turnieju!!!
I mam nadziejê ¿e zobaczymy siê u Nas na turnieju za rok w jeszcze wiêkszym gronie!!!
Czo³em
Tomko Konopczyc
Kane

Z wielk± niecierpliwo¶ci± czakam na rozpoczêcie trucia mnie Twoim piwem. Zesz³oroczne by³o ¶wietne. Gratulacje nagrody za wszechstronno¶æ. nale¿a³a Ci siê.
S³awek zTarnowa
Witam ponownie! muszê tu naskrobaæ odpowied¼ na wypowiedzi po mojej ostatniej wypowiedzi crazy.gif smile.gif

Zwierzak!:>---Spieszczeniem mojego imienia spowodowa³es, ¿e teraz to juz na pewno przyjedziemy na Lipowiec chocbyscie juz nas nie chcieli:>....zreszt± zawsze jeszcze mo¿na usypac wa³y recumwalancyjne i ostatecznie u¿yæ tarana w konwencjonalny sposób icon_wink.gif ...chocia¿ dosz³y mnie s³uchy ¿e sposób uzycia tarana podczas sobotniej bitwy by³ obliczony na wywo³anie u obronców poczucia bezsi³y spowodowanej zaskoczeniem--w kazdym razie- nie wiem kto go "pcha³", ale chodzi o to ¿eby by³o weso³o, a turysci pewnie i tak siê nie poznali:)

Tomkowi z Konopczyc, Kane'owi i M¶ciwojowi i innym dziêkujê w imieniu naszej brygady za gratulacje na forum za bojówkê. I tu kilka s³ów przy okazji- wyja¶nieñ.Mianowicie--ja i tak bardzo siê cieszê z mojego drugiego miejsca, bo nie s±dzi³em ¿e w tym roku w ogóle cokolwiek wywalczê...jak to bywa..od wielu dni liza³em rany po solidnym uderzeniu w miêsieñ ³ydki(To dlatego w tym roku tak nie skaka³em wokó³ przeciwników tongue.gif )
U nas ch³opaków trenujê nie tylko ja..jest ca³y zespó³ wzajemnego wspierania i eksperymentowania, i przyznam siê , ¿e jesli chodzi o walki techniczne to preferujemy miecze d³ugie, ale jakos tak g³upio w trzynastowiecznym uzbrojeniu na takim turnieju...ewentualnie kurtuazyjnie (to do Wilków) pobawimy sie wasterami poza konkurencjami na Lipowcu(co Wy na to??) smile.gif zwyciêzca tegoroczny bojówki to nasz- (duma, duma, duma) ,ch³opak o fenomenalnej pamiêci, ale zanim pozna³ nasz system- to juz sam w sobie potrafi³ bardzo wiele.A Micha³ Góra- Górecki, który tez jak ja mia³ drugie miejsce, tak naprawdê pochodzi z bractwa z Dobczyc, które jest z nami w sojuszu...ale tu sie pochwalê--wiele z tego co robi dobrze, przyswoi³ sobie u nas i jest na tyle obiecuj±cym punktownikiem i skromnym ch³opakiem, ze wró¿ê mu w rr, jak siê bêdzie rozwija³ , du¿o zwyciêstw. .......hehehe...wiêc nasze samolubstwo ma jakie¶ granice szczerba.gif

serdecznie wszystkich jesscze raz pozdrawiam! Dla mnie osobi¶cie by³ to chyba najlepszy turniej w ¿yciu!

S³awek zTarnowa
Tomasz z Bienii
CYTAT(Tomko Konopczyc)
Kane, gratulacje nagrody za wszechstronno¶æ. nale¿a³a Ci siê.

Ja bym tylko doda³, ¿e nale¿a³a siê ju¿ od kilku lat respekt.gif
Aneska
Witam wszystkich frehowiczów smile.gif
Chcia³am równie¿ z³o¿yæ podziêkowania za zorganizowanie ¶wietnego turnieju rycerskiego i mile spêdzony czas w gronie rycerzy, giermków, mieszczan, kmieci... :P
By³ to z pewno¶ci± mój najlepszy wyjazd w gronie przesympatycznych ludzi i dziêki im za to, ¿e mog³am spêdziæ z nimi te 2 dni tyczy siê to przede wszystkim TBR - jeste¶my super i najlepsi :D... ¿al by³o wyje¿dzaæ, bo tak szybko mo¿na siê przezwyczaiæ do jednej ciasnej sukienki, glinianej michy i drewnianej ³ychy smile.gif
Chwa³a organizatorom za biesiade w zamku, bo w po³±czeniu z burz± i b³yskami piorunów da³a niesamowity klimat.
Przede wszystkim gratulacje dla Madzi i S³awka, my¶lê ¿e mieli¶cie wyj±tkowe zarêczyny i chyba wszyscy bêd± je wspominaæ tak samo jak Wy. Wszystkiego najlepszego na nowej drodze ¿ycia heart.gif
Wszystkim starszym damom dworu,damom dworu, nowincjuszkom i pretendentkom dziêki za wspólny wyjazd, krêcenie poi, wspólne pojenie rycerzy i wiele innych.
Wszystkim dzielnym rycerzom i nie tylko rycerzom CHWA£A za wygrane bitwy, jeste¶my z Was dumni smile.gif
Dziêkuje wszystkich uczestnikom. Wszyscy jeste¶cie super bigsmile2.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.