Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Lipiec] VIII Turniej Rycerski na Zamku Ogrodzienieckim ->
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2, 3, 4
taschen
Witam wszystkich frehowiczów serdecznie... mo¿e nie powinnam siê wtr±caæ, bo rycerzem nie jestem, a raczej do grona turystów zaliczyæ swoj± osobê mogê... ale jako baba, co to wszêdzie wlezie, wtr±cê siê do sympatycznej dyskusji Waszej...
... uwielbiam zamki i wszelkiego rodzaju ruiny, tak wiêc wracaj±c do miasta £ód¼ z po³udnia kraju naszego, po raz kolejny zajrza³am sobie na zamek w Ogrodzieñcu. Przyznam, ¿e nie by³am zachwycona tak wielkim t³umem, bo zamki „konsumowaæ” lubiê raczej w ciszy i spokoju... ale zosta³am i by³o absolutnie fantastycznie.... kolorowo i weso³o... a i rycerstwo prezentowa³o siê wy¶mienicie mimo upa³u. Po raz pierwszy by³am na takiej imprezie ( nie licz±c corocznych szaleñstw Grunwaldzkich i jarmarcznych festynów w Biskupinie ) i od dzisiaj zaczynam ¶ledziæ ¶cie¿ki, po których przemierzaj± kraj rycerze ze swymi giermkami...
Podoba³o mi siê niemal wszystko, z pewno¶ci± nie jestem tak jak Wy wyczulona na przejawy mroku... namioty; stragany - nawet te, na których zobaczyæ mo¿na by³o drewniane miecze, tarcze i maczugi... mo¿liwo¶æ wybijania monet i czerpania papieru te¿ stanowi³a atrakcjê.
Oczywi¶cie najbardziej podoba³y mi siê pojedynki rycerzy i bohurtów... i bitwa... ( tury¶ci siê poznali, co nie zmienia faktu, ¿e weso³o by³o ). Rycerstwu kibicowa³am z ca³ego serca, z przera¿eniem patrz±c jak mieczami wymachuj±, jak przewracaj± op³otki oddzielaj±ce ich od publiczno¶ci... prawdziwy duch rycerski... po cichu przyznam siê, ¿e najbardziej urzek³a mnie formacja z Bêdzina, któr± chyba ju¿ wcze¶niej gdzie¶ widzia³am... mo¿e pod Grunwaldem... tak bardzo, ¿e w niedziele zamiast prosto do domu jechaæ zahaczy³am jeszcze zamek w Bêdzinie...
Tak wiêc... ¿eby za bardzo siê nie rozpisywaæ... gratuluje udanej imprezy, wszystkich uczestników serdecznie pozdrawiam i chylê czo³a przed ich fantazj± i podziwiam pasjê...
.... du¿o zdjêæ pstryka³am, postaram siê w najbli¿szym czasie gdzie¶ je wystawiæ i pode¶lê linkê, mo¿e kto¶ bêdzie chcia³ zobaczyæ....

....NA SMOKA !!!!!!! smile.gif
FotoKnight
Kolejnych kilka fotek...

Pozdrawiam.
Krzy¶ko
CYTAT(Tomasz z Bienii)
- bieg dam - do tej konkurencji mam najwiêcej zastrze¿eñ, zmienianie zasad po zakoñczeniu jest co najmniej dziwne, i tutaj Krzy¶ku liczê na Twoje wyja¶nienia, które mi obieca³e¶.
- po raz kolejny mam spore zastrze¿enia co do zachowania ch³opaków z DCD w czasie bitwy, czy zrozumiecie kiedy¶, ¿e to, ¿e kto¶  ma na sobie wiêcej blach od Was, nie oznacza, ¿e jest on nie¶miertelny? usmieszek_06.gif  

1. Do biegu dam tylko oralnie sie przy³ozy³em bum.gif zasady ustala³y damy z naszego bractwa kwestiê t± poruszymy na zebraniu i zaraz po nim poinformujê ciê czemu tak zrobiono

2. My ch³opy z DCD (am)bitne jeste¶my i cu¿ ci na to mogê Tomaszu poradziæ devil.gif a tak na powa¿nie to nie s³ysza³em aby ktokolwiek z nas na ciebie narzeka³ i aby mówiono ¿e¶ immortalizowa³ czy harpagani³. Zapraszam na moje gg go¶cinne i wyja¶nisz mi dok³adnie zarzuty swe

BTW czy kto¶ poza T Konopczycem chciai³ jeszcze dusiæ narratora ?? shocked.gif
Browarek
Witam!
Turniej mo¿na zaliczyæ do udanych, bawi³em sie bardzo fajnie, aczkolwiek nie podoba³o mi siê kilka rzeczy:
- po pierwsze zgadzam sie z Plazm± szczerba.gif i Stworzonkiem, i¿ Grodziecki Oddzia³ Zbrojny powinien zaj±æ 1-sze miejsce w turnieju tañca
- po drugie nasze dziewczyny zosta³y pokrzywdzone w biegu dam anger.gif no.gif (przed rozpoczêciem konkurencji mogli¶my us³yszeæ, ¿e dziewczyny maj± jak najszybciej wykonaæ zadanie). Jednak gdy okaza³o siê, ¿e dwie dziewczyny z Siewierza zajmuj± pierwsze i drugie miejsce b³yskawiczenie pojawi³a siê ocena za styl dunno.gif i to mnie na turnieju rozczarowa³o najbardziej.....

Ale Ogólnie bawi³em siê O.K pozdrawiam wszystkich uczestników oraz organizatorów

P.S Szczególnie pozdrawienia i podziêkowania dla Ja¶mina za m±dre s³owa yes.gif bigsmile2.gif
LuCK
CYTAT
pozdrawiam wszystkich a XIIIwiek zapraszam na lipowiec:)- to do s³aweczka i lucka.

Dziêkowaæ Zwierzaku, dziêkowaæ.
Niestestety na Ogrodzieñcu nie dane by³o mi siê pojawiæ, jednak mam nadziejê ¿e nadrobiê to w³a¶nie na Lipowcu, zw³aszcza ¿e by³em tam ju¿ na festiwalu ognia i ogromnie zamek mi siê spodoba³.
Ofka
Klan Knapkiewiczów z Umbra Sagittae k³ania siê nisko organizatorom: dziêki za wspania³± zabawê yes.gif !
Mamy nadziejê, ¿e zechcecia nas widzieæ u siebie za rok smile.gif
Kajeczka
Witam wszystkich! Mnie osobi¶cie siê bardzo Turniej w Ogrodzieñcu podoba³... Szczególnie program, ale frajd± by³y tak¿e ¶ciany wspinaczkowe icon_wink.gif . By³y tak¿e minusiki organizacji - brak bezp³atnej wody pitnej dla walcz±cych rycerzy, a tak¿e po wodê np. do mycia trzeba by³o wyruszaæ poza zamek, pod górê do szko³y. By³ te¿ trudny wybór dunno.gif - poniewa¿ tañce i walki odbywa³y siê jednocze¶nie. Poza tym wszystko by³o ok, no i w ogrganizacji pomog³a magia tego miejsca... Na koniec, podczas biesiady przysz³a niezwykle malownicza burza smile.gif . Mam nadziejê, ¿e mnie Krzy¶ko pamiêtasz icon_mrgreen.gif jestem Karina z Bogus³awa V :]. Fajnie komentowa³e¶ bitwê.
Ofka
Grupka weso³ych "wcze¶niaków" po¿yczy³o sobie od nas w czasie uczty wszystkie naczynia i sztuæce, kufelek ceramiczny i nó¿ sto³owy XIII wieczny. Szkoda, ¿e nie oddali...
Chcia³abym uprzedziæ wszystkich, ¿eby nie kupowali tych przedmiotów, je¶li kto¶ im je zaoferuje i dali nam znaæ kto sprzedaje tel: 600941933
Mamy zdjêcie kufla (s± charakterystyczne - robione na zamówienie - jest ich zaledwie kilka sztuk i znamy wszystkich ich prawowitych w³a¶cicieli) oraz g³owni no¿a (pech che, ¿e te¿ s± robione na zamówienie i w³a¶cicielami wszystkich jeste¶my my sami). Skradziony nó¿ by³ oprawiony w cis. Z 4 skradzionych talerzy dwa s± unikalne: czerpak do wody z balsy i patera z u³aman± czê¶ci±, któr± posiadam.
Zwa¿ywszy etos rycerstwa osoba przyw³aszczaj±ca sobie cudz± w³asno¶æ powinna byæ wykluczona ze spo³eczno¶ci rycerskiej choæby na zasadzie ostracyzmu (je¶li ju¿ nie uciêciem prawej d³oni) anger.gif
Ofka
Jak mo¿na za³±czyæ kilka plików jednocze¶nie?
Sz.Sobolewski
Nie tylko Wy Ofko ucierpieliscie z powodu kradziezy.

Nam w nocy z soboty na niedziele zniknal ceber spod namiotu face4.gif
Nie wiem, kto tego dokonal, nie chce tez wysuwac naszych podejzen,
bo wiem, ze moge kogos w ten sposob urazic. Zdjecia brak, a nawet gdyby bylo,
to takich jest masa. Wolalbym spotkac tego, co go sobie pozyczyl, niz odzyskac sam ceber anger.gif

No ale coz, chwasty sa w kazdym otoczeniu i dziwie sie, ze nie czyni sie zadnych postepowan
w tym kierunku, aby je wyciac. Moze to ci sami, o ktorych mowi Ofka. Kto wie...
Sa po prostu ludzie, ktorzy swoim durnym zachowaniem wzbudzaja podejzenia, wiec
niech to nie bedzie dla niektorych zaskoczeniem, badz wielkim urazeniem dumy.

To takze tyczy sie tego, co dzieje sie na polu bitwy... o tym doskonale wie Jasmin.

Zreszta, koniec smecenia.

Dziekuje Organizatorom za wspaniale chwile, ktore dane mi bylo przezyc w tak malowniczym krajobrazie.
Prawde mowiac, do Ogrodzienca jechalem bardziej z nastawieniem na relaks i turystyke, z racji mojej kontuzji i nie zawiodlem sie. To miejsce pozwala przeniesc sie w czasie. Szczegolnie noca, podczas burzy.

Impreze uwazam za bardzo udana i mam nadzieje, ze za rok dane mi bedzie przezyc poraz kolejny te wspaniale chwile smile.gif
Pozdrawiam
bosy
TERAZ JA; Wreszcie doszed³em do siebie bigsmile2.gif

Po pierwsze, wspó³czucie dla Ewów, Maciejów i Majków z Gostynia a tym co sobie zabrali ichnie w³asno¶ci niechaj lewice i prawice i inne cz³onki wisz±ce uschn± i na ucieche wróbli powiewaj±, a co!

II. Dziêki organizatorom za genialn± zabawê, ¶wietne miejsce na obóz (spali¶my na placu turniejowym, bajecznie by³o, zw³aszcza podczas nocnego sztormu) i za genialne jedzenie. Tu wtr±ciæ nale¿y o patencie Paw³a, co mi kaza³ t³uszcz jak ma³¿e je¶æ, co potem sprawi³o, ¿e nie pad³em jak... no wiecie kto smile.gif

III. Dziêki te¿ wszystkim, co na szabelki ze mn± wyszli, zw³aszcza Paw³owi (mam nadzieje, ¿e palec ju¿ mniej boli) i ¶licznej pannie ze wschodu, której imienia ni jak przypomnieæ sobie nie mogê. No i dziêki te¿ dla tych, którzy potykaæ siê mieli, ale jako¶ nie wysz³o...

IV. Dziêki serdeczne dla panny Agnieszki, ona wie za co, i proszê o kontakt, bo ja nie mam namiarów, a wiem, ¿e swoje jej da³em

V. Pozdrowienia dla dziewczyn z kilku bractw, którym myto p³aci³em kilka razy, niech na zdrowie im wyjdzie

Minusów jako tako nie ma, ja tam siê ¶wietnie bawi³em, a kiedy po³±czyli¶my si³y z Chojnowem, to ju¿ ca³kiem by³o ¶wietnie.

W tym miejscu serdeczne pozdrowienia dla Seby i czekam na foty!

Pozdrawiam w imieniu w³asnym i ca³ego BRKK h. Wiêzy! Chwa³a!

Do zobaczenia jak najwcze¶niej, mam nadzieje, ¿e na nastêpnym Ogrodzieñcu te¿ siê spotkamy.
jasmin
Czesc!!!

Ofka i Maja weszly do kregu tancerzy czarnej spirali na turnieju w Ogrodziencu - witamy panie wsrod milosnikow czarnej amfetaminy;), czyli tabaki.

Zanizylismy strasznie poziom na bojowym, za co naszych wiernych kibicow najmocniej przepraszamy:) Z sedziami tez juz nie dyskutujemy, szkoda czasu.
Na buhurcie spalismy, aby miec sily na wieczorne harce - podroz i calonocne harce daly sie we znaki. Zamek o wschodzie slonca jest przasny.

Browarek - chyba nie zrobilas tego, o czym rozmawialismy? Bylby to przedni zart;)

Sobol - bitwy nie bede komentowal - po prostu dopasuje sie do przeciwnikow, skoro ma byc nie po rycersku, to mi w to graj:) buzdyganem sciany burze, moge nawet rzucac, skoro nie musze rycerskich zasad przestrzegac wzgledem nich - ponoc sa super opancerzeni i nigdy sie nic nie stalo, zatem wytrzymaja.

Tomaszu z Bieni - po bojowym turnieju, sadze, ze musisz miano zmienic na "Tomasz! z bani;)" ja bede dodawal jedynie: w rzepke. Taki cios nawet komisarza Gordona byl w stanie powalic.

Komes - gdyby nasz namiot dolecial do Moskwy, jak sugerowales, w polaczeniu z ostatnimi wydarzeniami w kraju, by to oznaczalo, ze Polska rozpoczela inwazje na Rosje:D

Czarny Rycerz i Natasza - dzieki za samochodziki dla Tomka i mile spedzenie wieczoru i nocy w gronie rowiesnikow:)

Babciu - wczoraj ogladalem cie w telewizji lodzkiej, byla relacja z Bedzina i jeszcze migawki z innych turnieji, powiedzialas madre slowa.
Niedosz³a
CYTAT
V. Pozdrowienia dla dziewczyn z kilku bractw, którym myto p³aci³em kilka razy, niech na zdrowie im wyjdzie

Przepraszam, ale ostatniego dnia myta nie odebra³y¶my icon_wink.gif Odbijemy to sobie na innym turnieju bigsmile2.gif
Pozdrowienia dla wszystkich od Rusa³ek Irlandzikich smile.gif
bosy
No jako¶ tak wysz³o z tym mytem, ale wiesz co, daj mi adresy wszystkich zainteresowanych i jak bedê gdzie¶ w pobli¿u to uregulujemy kreszte p³atno¶ci, ok? smile.gif

Pozdrawiam serdecznie

Aha, to by³o chyba najlepsze myto, jakie musia³em p³aciæ
Niedosz³a
A to tylko dlatego ¿e by³y¶my na tyle ³askawe ¿eby zrezygnowaæ z drugiej formy p³atno¶ci myta icon_wink.gif A o zaleg³e myto nie martw siê, na pewno siê upomnimy icon_wink.gif A wszystkie zainteresowane to Jelenia i okolice, wiêc jak bêdziesz w pobli¿u... smile.gif
bosy
No to sobie pozwiedzam, hehe. A co do drugiej p³atno¶ci, to wiecie, chyba a¿ tak nie nabroi³em icon_redface.gif , co? Ale je¶li wasza wola taka, to trudno, po¶wiêce siê... Tylko co na to powie moja dziewczyna smile.gif
Niedosz³a
Wiêc pozostaniemy przy pierwszej formie bigsmile2.gif
bosy
dobra, nie ma sprawy, s³uchaj, masz moje gg: 4336919, jak by co to pisz tam, bo nas wywal± z tego forum, pozdrawiam serdecznie wszystkie Rusa³ki Irlandzkie; buziaki (kolejne do myta)
Browarek
CYTAT
Browarek - chyba nie zrobilas tego, o czym rozmawialismy? Bylby to przedni zart;)

Hmm... nie zrobi³As ?? :D:D nie nie zrobi³em ale juz bêdê wiedzia³ na przysz³o¶æ -- dziêki za lekcjê bigsmile2.gif
A naukê bêdê kontynuowa³ w S³upsku hihi tongue.gif przygotuj jaki¶ dyplomik ukoñczenia kursu!! bigsmile2.gif bigsmile2.gif
Tomko Konopczyc
Ja¶min, niestety ten twój przypadek ze wczesnymi to na Ogrodzieñcu ju¿ coroczna tradycja. W podobnej sytuacji by³ m.in. Kane. Myslê, ¿e ch³opaki wcze¶niaki powinni siê cieszyæ, ¿e jednak jeste¶my rozs±dnymi ludzmi, bo bior±c pod uwagê ich opancerzenie i nasz coraz wiekszy brak cierpliwo¶ci wobec ich zagrañ to zamiast tarana organizatorzy powinni byliby zbudowaæ kilka toboganów, na których mo¿na by paru zwiezæ bezpiecznie na dó³ i wsadziæ do gipsu.

taschen

Bêdzin jest zawsze do us³ug tajemniczej nieznajomej, a bramy naszego zamku czekaj± otwarte.
taschen
Za zaproszenie dziêkujê, z pewno¶ci± bywaæ bêdê... czêsto przeje¿d¿am w odleg³o¶ci niewielkiej...
a z zamkowej wie¿y ciekawe widoki... a i „czarny rycerz” dobrze karmi...
...wczoraj, po ciê¿kim dniu, w³±czy³am telewizor na minut kilkana¶cie i co zobaczy³am... Zamek w Bêdzinie.... to musi byæ mi³o¶æ.... pozdrowionka serdeczne
jasmin
Tomek, ponoc mowia, ze nie sa rycerzami i nie musza przestrzegac zasad rycerskich (chociazby decyzje organizatora: zadnej drzewcowki ...), zatem to my wychodzimy na czochowe baby. Chlopaki zas sie nie ciesza z tego ze jestesmy rozsadnymi ludzmi, gdyz nawet do poziomu pomyslenia o tym nie dorosli. Detal.

Cos milego teraz:
Komes, ty czochowa babo, w Bierkowicach najpierw napijemy sie piwa, a potem bede z reszta ekipy spiewal ci sprosne piosenki pod twa chalupa, abys mial romantyczny wieczor. W Ogrodziencu sie nie udalo, gdyz organizacja komnaty z dziurami w scianach (okna niby to nazywaja) i z taka akustyka wnetrz byla by pozbawiona sensu. Potem bysmy wmawiali turystom, ze to jeki bialej damy albo cos takiego ... W Bierkowicach na pszczoly z pasieki sie to zwali;) ze tak glosno ...smile.gif)))))) to bedzie nasza zemsta za zle oko, ktore rzuciles na nasz namiot:p

Pozdrawiam
Tomko Konopczyc
Ale¿ Ja¶minie, ja rzuca³em z³e oko na wasz namiot? Ja tylko przez chwilê poczu³em siê jak na pokazach lotniczych w Góra¿ce i przypomnia³y mi siê archiwalne filmy jak sp³on±³ i spad³ Graf Zeppelin.
Jan zwany Kit±
Serdeczne podziêkowania dla gospodarzy za wspania³e przyjêcie Cze¶æ Wam i Chwa³a, równocze¶nie przepraszam ¿e nie po¿egnali¶my siê jak nale¿y. Ulewa sp³uka³a nas doszczêtnie i ockneli¶my siê dopiero w Czerwnionce zaleg³o¶ci odrobimy w Opolu. Ca³ej braci rycerskiej za o¿ywienie ¶redniowiecznej magii na terenie zamczyska, mroków w tej atmosferze nie zauwa¿y³em jeno szlachetnych rycerzy i wszystkie nasze promieniuj±ce rado¶ci± damy jak i panny.
Szczególne podziêkowania kierujê do:
-Leona, za jego kunszt kulinarny.
-Jacka Pieczonki, za bycie naszym dobrym duchem podczas bohurtu i niez³omn± wiarê w nasze umiejêtno¶ci;
-Wilków za nieodst±piene nas w bitwie;
-Marcina z ¯arek za pe³ne po¶wiêcenia wsparcie w bohurcie;
-Tomkowi z Bieni za podniesienie na duchu;
-Keina za ciekaw± rozmowê w pi±tkowy wieczór, zaproszenie do nas jest nadal aktualne.

Wybaczcie t± gar¶æ refleksji, któr± jako cz³owiek g³êboko wie¿±cy kierujê jeno do braci w wierze.
W niedzielny poranek w cudownej kapliczce na podzamczu staraniem gospodarzy zosta³a zorganizowana specjalnie dla nas msza ¶wiêta. W kapliczce tej czeka³ na nas Bóg, jak badzo go zranili¶my, kiedy ujrza³ ma³± garstkê z po¶ród nas, dziêkuj±c± mu za opiekê, zdrowie, rado¶æ ¿ycia i mo¿liwo¶æ prze¿ywania tak piêknych chwil.
Czy¿ nie ¶lubowali¶my strzec wiary!
Je¶li ,,Regu³a Rycerska" nie ma pozostaæ tylko ¶wistkiem papieru bez znaczenia to odnajd¼my w niej g³êboki sens, który sprowadza ca³e nasze ¿ycie do zachowañ i czynów wiêkszych ni¿ tylko zjadanie chleba.
100krotka
CYTAT(Browarek)
Jednak gdy okaza³o siê, ¿e dwie dziewczyny z Siewierza zajmuj± pierwsze i drugie miejsce [...]

ma³e sprostowanie:
2gie miejsce by³o moje :]
czyli nie Siewierz, lecz Chojnik :P

ale to chyba nie tylko o gracjê chodzi³o, bo "nasza" Kuraczka bieg³a wspaniale [jak Czerwony Kaptuek ;)] i dosta³a tylko nagrodê pocieszenia

bosy, nie martw siê, odbierzemy myto na najbli¿szym turnieju, na którym siê spotkamy :]
Skuirri
Ja siê dok³adam do podziêkowañ dla organizatorów smile.gif by³o naprawdê cudownie, choæ na miejscach dla cywilek spa³o siê naprawdê p³asko ;)
Co do turnieju tañca - podoba³y siê rusa³ki? jak tak to czemu narzekacie? ;)

Pzdr od rusa³ek inrladzkich smile.gif
Niedosz³a
Skuirri nie narzekaj, tylko ciesz siê, ¿e uda³o nam siê unikn±æ eksmisji z zamku smile.gif Poza tym zawsze to jaka¶ atrakcja, gdy zasypiasz na jednym koñcu namiotu, a budzisz siê na drugim bigsmile2.gif
kotu
szybkie pytanko - ma kto¶ fotki z tej imprezy na jakims serwerze ?
Pawe³ £agódka
Witam! I ja tam by³em :D Zameczek jest CUDNY! Zakocha³em siê w nim w chwili przyjazdy gdy po ciemku rozbija³em namiot pod wie¿±. Turniej bojowy fajnie siê ogl±da³o tak samo buhurcik podziwiam Was ch³opaki, ja bym w takie s³oñce nie wychodzi³ :] Bitwa, no taran by³ miodzio pó¼niej widzia³em ¿e pos³u¿y³ jako hu¶tawka dla dzieci {nale¿a³o podjechaæ taranem pod bramê i posadziæ na nim dzieci one by roznios³y bramê w drobny mak}:D uczta nigdy nie zapomnê tego smaku miêska :D by³ taki, taki doskona³y a t³uszcz spod skóry mrrrrr :D nie pamiêtam co siê dzia³o w niedziele przed odjazdem ale za to sobota po uczcie przy ognisku, która¶ czê¶æ cia³a mnie boli po wyci±gniêciu mnie w ¶rodku nocy z namiotu za nogi bo „wino podano” :D Podziêkowania dla organizatorów super impreza !!!!! chcê jeszcze ;) a i w niedziele przypomnia³o mi siê jedno wydarzenie. Widzia³em paj±ka chyba albo jakiego¶ dziwnego go¶cia co siê wspina³ na zamek bez zabezpieczenia na du¿± wysoko¶æ szczena mi opad³a :o ;) Jeszcze raz dziêki Wszystkim i do zobaczenia jak Bóg da za rok!
PS. ma kto¶ foty ? z milu¶k± chêci± bym poogl±da³
mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif
bosy
100krotka
CYTAT
bosy, nie martw siê, odbierzemy myto na najbli¿szym turnieju, na którym siê spotkamy :]

W sprawach myta rozmawia³em juz z Ani±, moje gg znacie, wiêc piszcie bigsmile2.gif

Pawe³ £agódka,
CYTAT
która¶ czê¶æ cia³a mnie boli po wyci±gniêciu mnie w ¶rodku nocy z namiotu za nogi bo „wino podano”

Pawle, wiesz doskonale, ¿e rozkaz mistrza jest rozkazem, wiêc nawet przez wzgl±d na nasz± dobr± znajomo¶æ musiali¶my... Wybacz i mam nadzieje, ¿e ta bol±ca czê¶æ cia³a ju¿ tak nie dokucza, a wina i tak nie pi³e¶ angsad.gif
Pawe³ £agódka
jak nie :D rano na kaca pi³em ;P troszke tego waszego czerwonego i ¿ubróweczke za 2,40 ;P prawie ca³± sam wypi³em bo mnie suszy³o ;') devil.gif
Stanis³aw Kossakowski
W imieniu KCR dziekujemy oganizatorom za zaproszenie. Otmosfera Ogrodzieniecka jak widze po latach dalej sie nie zmienila. Pozostaje ju¿ tylko kwestia wytepienia ostatnich bastonów mroku, ale to chyba tak jak wszedzie.

Pozdrowienia dla wszystkich z szczególnym uwzglednieniem Bedziniaków !!

Nasze fotki przez kilka najbli¿szych dni bêd± le¿a³y pod www.kossakowski.lama.net.pl/ogr.rar (37 MB)
stworzonko
CYTAT(Kane)
(...) Tak naprawdê to jestem zbrojnym i mój krok bardziej do szyku pasuje ni¿ do tañca.

Niestety zgodziæ siê nie mogê, bo gdybym mia³a z wzystkich tañcz±cych par wybraæ najlepsz±, to (oczywi¶cie oprócz mnie i £ukasza :D ) wybra³abym Ciebie i Madziê. A ufaj±c Twoim s³owom, w takim razie rycerzem musisz byæ zacnym, i przeciwników pokonywaæ nawet samym spojrzeniem :).

CYTAT(Tomasz z Bienii)
(...) Obowi±zek strzelania w mêskim stroju to dla mnie skrajne nieporozumienie.

CYTAT(Piotr z Bêdzina)
(...) Obowi±zkowe przeszywki i czepce by³y lekk± przesad± w tym wypadku.

Macie troszkê racj, bo g³ówka od kaptura kolczego (patrz, Browarek, napisa³am kaptura :D ) troszkê bola³a i zamiast koncentrowaæ siê na celu, my¶la³am o tym, ¿eby mi g³owa na ziemiê nie spada³a.

Z reszt± organizatorzy mówili, ¿e strzelaæ nale¿y tak jak dawniej strzelano, czyli ³ucznicy z pe³nym uzbrojeniem... A czy widzia³ kto¶ kiedy¶ na ikonografii kobietê w sukni, przeszywce i kapturze? To wed³ug mnie by³o bardziej mroczne, ni¿ strzelanie w przypadku dziewczyn bez uzbrojenia. Ale to ju¿ decyzja organizatorów. Jaka by³a, tak± przyjê³am i dziewi±tym miejscem i jednym punktem do fina³u siê pochwaliæ mogê :).

CYTAT(100krotka)
CYTAT(Browarek)

Jednak gdy okaza³o siê, ¿e dwie dziewczyny z Siewierza zajmuj± pierwsze i drugie miejsce [...]

ma³e sprostowanie:
2gie miejsce by³o moje :]
czyli nie Siewierz, lecz Chojnik :p

ale to chyba nie tylko o gracjê chodzi³o, bo "nasza" Kuraczka bieg³a wspaniale [jak Czerwony Kaptuek ;)] i dosta³a tylko nagrodê pocieszenia

Ja pewna jestem, ¿e Ania mia³a pierwszy czas. O swoje drugie miejsce siê k³óciæ nie bêdê, bo ani mi to nie przystoi ani rado¶ci nie sprawi. Z reszt± tylko za to nieuhonorowanie Ani mi by³o przykro, bo to by³a lekka przesada. A je¶li nie chodzi³o o gracjê ani o czas, to czym kierowali siê sêdziowie? Zadziwiaj±ce...

I jeszcze tylko zaleg³e podziêkowania:
- Dla ekipki z Siewierza, za mi³o spêdzony czas, szczególnie ten w czasie biesiady, kiedy to byli¶my w szkole :);
- Dla Puenty, za to ¿e przyby³ i za mi³e po¿egnanie (jednak nie jeste¶ taki strasny i niedobry);
- Dla Madzi z Grodzieckiego za krótkie, ale mi³e pogawêdki i dla Oli z Grodzieckiego za wskazówki na temat "Co mam teraz robiæ? Lludzie mnie uczesali!" :);
- Dla Tomasza z Bienii, czyli naszego Tomasza z Siewierza, b±d¼ "Tomasza, z bani" (ciekawy pomys³, Ja¶min :D ), za kilkakrotne wstawienie siê za mn± na turnieju;
- Dla Nalepy z Dru¿yny Czarnego Dêbu za po¿yczenie przeszywki na ³uczniczy ( nie ma to jak suknia z XV i przeszywka z X :D);
- Dla Browarka za po¿yczenie kaptura kolczego;
- Dla Basi i Marty za po¿yczenie ¿eli pod prysznic :D :);

I wybitne niepodziêkowania dla:
- Poloneza Tomasza z Bienii, który nie chcia³ mnie podwie¼æ do sklepu :).
Sendilkelm
Wielkie dziêki za zaproszenie sk³adam, które jak co roku wiele wra¿eñ i niezapomnianych prze¿yæ ze sob± niesie. Impreza by³a naprawdê przednia bawi³em siê przednie a o bitwie pisa³ nie bêdê gdy¿ s³ów nie mam[by³a wspania³a].

PS
Za incydent z hakiem szczerze przepraszam.
Bowmen
Witam

No tak co do strzelania kobiet w stroju bojowym ³uczniczym - turniej by³ rycerski i turniej ³uczniczy te¿ by³ rycerski je¶li trzymaæ siê w 100% historii to widzia³ kto¶ kobietê na turnieju w ¶redniowieczu w innej roli jak widz? - ale do serca uwagi wezmê i na przysz³y rok o ile zdrowie i umiejêtno¶ci pozwol± bêd± konkurencje dla rycerzy i dam oddzielnie. Choæ jak Magda z Siewierza zauwa¿y³a czepiec kolczy i ca³y strój mia³ byæ utrudnieniem i chyba by³ skoro wszyscy na niego zwrócili uwagê i o to w³a¶nie chodzi³o.
Co do wcze¶niaków to zgadzam siê z przedmówcami lubiê ich i waleczno¶æ doceniam ale czasami nie rozumiej± ¿e rycerstwo to rycerstwo i trzeba siê tu wykazaæ i inn± technik± walki i innymi manierami i wychowaniem zarówno na polu bitwy jak i po za nim. No có¿ wczesniakó w tym roku mia³o nie byæ ale siê pojawili ... A nie wypada Rycerzom go¶ci nie przyj±æ i z zamku wyprosiæ skoro drog± znu¿eni.
Jeszcze pragnê podziêkowaæ wszystkim tym którzy wraz ze mn± twierdze na bitwie szturmowali i sw± waleczno¶ci± siê wykazali wspomnê tych których zapamiêta³em: Wilkom za ich zdyscyplinowanie, Dru¿ynie z Czerwionki za ich waleczno¶æ, Dru¿ynie Bogus³awa V za nieustêpliwo¶æ, Mi¶kowi i Tomkowi z Bienia za wsparcie pancerne i wszystkim Tym którymi mog³em dowodziæ - CHWA£A WAM!!!
Kedzierzawy
witajcie
czy na prawde nie posiadacie zadnych zdjec z tej imprezy?? jak macie i mozecie wrzocic tu to byl bym wdzieczny blinkie.gif
Bowmen
Witam
Na stronce http://voila.pl/gd4c8 jest zamieszczone kilka fotek z naszego turnieju. Zapraszam do ogl±dania.
Têgowoj
No to i ja dorzucê kilka fotek, jak to siê zwyk³o mówiæ lepiej pó¼no ni¿ wcale. bigsmile2.gif

http://voila.pl/s209b

mi³ego ogl±dania
Kane
CYTAT(Jan zwany Kit±)
Wybaczcie t± gar¶æ refleksji, któr± jako cz³owiek g³êboko wie¿±cy kierujê jeno do braci w wierze.
W niedzielny poranek w cudownej kapliczce na podzamczu staraniem gospodarzy zosta³a zorganizowana specjalnie dla nas msza ¶wiêta. W kapliczce tej czeka³ na nas Bóg, jak badzo go zranili¶my, kiedy ujrza³ ma³± garstkê z po¶ród nas, dziêkuj±c± mu za opiekê, zdrowie, rado¶æ ¿ycia i mo¿liwo¶æ prze¿ywania tak piêknych chwil.
Czy¿ nie ¶lubowali¶my strzec wiary!
Je¶li ,,Regu³a Rycerska" nie ma pozostaæ tylko ¶wistkiem papieru bez znaczenia to odnajd¼my w niej g³êboki sens, który sprowadza ca³e nasze ¿ycie do zachowañ i czynów wiêkszych ni¿ tylko zjadanie chleba.

BACH!!!!!!!! Janek, rozwali³e¶ mnie. Wcale nie robiê sobie jaj, powa¿nie mówiê. Te¿ nie by³em na tej mszy i by³o mi trochê g³upio bo mog³em zd±¿yæ. Ju¿ prawie o tym zapomnia³em a tu czytam Twoj± wypowied¼. Ale masz racjê.
Pozdrawiam i czekam na nastêpne spotkanie i rozmowê.
Kane
CYTAT(stworzonko)
CYTAT(Kane)

(...) Tak naprawdê to jestem zbrojnym i mój krok bardziej do szyku pasuje ni¿ do tañca.

Niestety zgodziæ siê nie mogê, bo gdybym mia³a z wzystkich tañcz±cych par wybraæ najlepsz±, to (oczywi¶cie oprócz mnie i £ukasza :D ) wybra³abym Ciebie i Madziê. A ufaj±c Twoim s³owom, w takim razie rycerzem musisz byæ zacnym, i przeciwników pokonywaæ nawet samym spojrzeniem smile.gif.

... i dlatego w³a¶nie przegra³em bojówkê w pierwszej walce bum.gif
Ale to fajnie ¿e kto¶ ma o mnie dobr± opiniê, dziêkujê Ci.
S³awek zTarnowa
Kane,,, i co z tego, ¿e odpad³e¶ w pierwszej walce?!
Kane
CYTAT(S³awek zTarnowa)
Kane,,, i co z tego, ¿e odpad³e¶ w pierwszej walce?!

NIC! To by³ tylko taki drobny komentarz do tego co napisa³a Stworzonko smile.gif
S³awek zTarnowa
Hie Hie...i DOBRZE!!!!! szczerba.gif szczerba.gif szczerba.gif

Kuniec ¶wiata by nast±pi³. gdyby szacunek nale¿a³ siê tylko tym, co rze¼nicz± ..
stworzonko
Ale Kane w³a¶nie rze¼niczy, tylko mu co¶ nie posz³o :).
S³awek zTarnowa
...heh---drogie Stworzonko--ja wiem bum.gif --chodzi o to, ¿e i najlepsi maj± prawo czasem do ma³ego wypadku szczerba.gif tongue.gif
Arbor
Jestem winien wyja¶nienie. Krótko napisze. Nie byli¶my wstanie w ci±gu 5 dni zmieniæ planów. 5 dni przed imprez± dosz³o do nas sms'em zaproszenie smile.gif Do tego czasu my¶lelismy, ¿e limit miejsc nas wykasowa³.

Nie obrazili¶my siê, wiêc i wy siê nie obra¼cie za nasza absencjê.

Urwa!

:D
Kris Templar
[- bieg dam - do tej konkurencji mam najwiêcej zastrze¿eñ, zmienianie zasad po zakoñczeniu jest co najmniej dziwne, i tutaj Krzy¶ku liczê na Twoje wyja¶nienia, które mi obieca³e¶.
- po raz kolejny mam spore zastrze¿enia co do zachowania ch³opaków z DCD w czasie bitwy, czy zrozumiecie kiedy¶, ¿e to, ¿e kto¶ ma na sobie wiêcej blach od Was, nie oznacza, ¿e jest on nie¶miertelny? usmieszek_06.gif

Witaj Tomaszu!
Przepraszam ¿e tak pózno ale lepiej pózno ni¿ wcale....Po prostu tak d³ugo zajê³o mi dotarcie do odpowiednich osób. I co ustali³em jak my¶lisz? Nic! Powiedziano mi, ¿e wszystko zosta³o przeprowadzone w najlepszym porzadku z zchowaniem czystych regu³. Cóz mogê Ciê jedynie jeszcze raz przeprosiæ, Ciebie i wszystkich tych, którzy poczuli siê w jakikolwiek sposób dotkniêci!
Czo³em
Tomasz z Bienii
Najwa¿niejsza jest Krzy¶ku dobra zabawa a tej m.in. dziêki Tobie by³o pod dostatkiem.
JediNight
Tomaszu... podobno wczesniej miales jakies male zastrzezenia co do sedziowania na bojowce na tym turnieju? anger.gif
Tak wiec przypomne ci ze na turnieju w Siewierzu twe sedziowanie bylo o ..... rozbic mad.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.