CYTAT
8:00 Eliminacje do turnieju ³uczniczego
Nie za wcze¶nie?
CYTAT
18:00 Zapasy w borowinie
Jejku jej! Podoba mi sie! Tylko musze wyczaiæ odplamiacz do bialego giezelka coby pozostalo biale. Ciekawa jestem zasad (lub ich braku) tej konkurencji
pozdrawiam
Kinia
A co Kinia? Chcesz wziaæ w tym udzia³? W sumie to jak siê bawic, to siê bawiæ :D
W zwi±zku z tegorocznymi manewrami zastêpuj±cymi paradê ca³ego obozu prosiliby¶my wszystkie grupy maj±ce tak± mo¿liwo¶æ o zabranie ze sob± jak najwiêkszej liczby broni drzewcowych które z pewno¶ci± je uatrakcyjni±.
Pzdr. Koper
UWAGA!!!Je¿eli to mo¿liwe prosiliby¶my wszystkie zaproszone grupy o zabranie ze sob± broni palnej typu hakownic,piszczeli etc. które bardzo pomog± nam przy inscenizacji zdobywania zamku bêd±cej oddechem ¶wie¿o¶ci i spektakularno¶ci w porównaniu do tradycyjnego chudowskiego napadu na u¶pion± krzy¿ack± wioskê.
Pzdr. Koper
witam
a moze by tak ta borowine zrobic w poniedzialek?? badz co badz to ubrudzenie giezla, ktorego moze byc trudno doprac,
chyba ze w nagrode bedzie mozna wyznaczyc faceta do prania
pozdrawiam
kless
niestety dowiedzialem sie wczoraj, ze turniej sprawnosci rycerskich nie odbedzie sie w tym roku ze wzgleduna zapchany plan dni... zeby nie poszly na marne nauczone juz wiersze i piesni, w zamian proponujemy 'turniej' poetycki w czasie uczty... to, czy sie odbedzie, jest zalezne od ilosci zgloszonych chetnych...
zainteresowanych przepraszamy
W zwi±zku z pytaniami: je¶li tylko Los pozwoli to Turniej Legend Arturiañskich odbêdzie siê z wielkim rozmachem. Watmanowi chodzi o Turniej Sprawno¶ci Rycerskich, który przenosimy na przysz³o¶æ.
Proszê o zg³oszenie siê do mnie tych ludzi którzy chcieli jechaæ we wtorek do Chudowa!
Ze wzglêdu na nieciekaw± pogodê na Chudowie POJAWIAMY SIÊ W ¦RODÊ DO PO£UDNIA
Kless, to moze bez giezla? O ile to mniej prania :D A tak wogole to pozdrowienia od starego smoka :D
Smok Migu¶, ja prosze o nieskladanie takich ofert mojej zonie bo wiesz ...
, w tym roku bedzie duzo niewidocznych noc± odciagow od namiotow
Pozdrawiam
Zonie? No to moje szczere gratulacje :D Rozumiem teraz Twoja niechec sprzed lat do nawiazywania blizszych kontaktow ze mna przez Kless :D Jeszcze raz gratuluje wyboru i wszystko co naj dla Was :D Na szczescie bede tylko w dzien, jako namolny turysta, moze mnie nikt nie pozna :D
dziekuje
Istnieje du¿a szansa na to, ¿e historyczni bêd± mieli zni¿kê na browarka. O szczegó³y pytaæ siê na miejscu.
Hmm, znizka? To moze jednak sie przebiore :D Moze wystarczy sam slomiany kapelusz? :D
W³odzimierz Ku¶mierowski
Wybaczcie nam, w tym roku nie damy rady do Was zawitaæ
. Mamy sporo pracy z przygotowaniami do naszej imprezy. Przy okazji ponawiam zaproszenie, wszelkie info. jest na forum Chor±gwi.
Witam
Mo¿e mnie kto¶ poinstruowaæ jak dostaæ siê do Chudowa na miejsce Jarmarku z Katowic?
By³abym bardzo d¼wiêczna
Pozdrawiam selerdecznie
Visenna
Oj Visenno, kilka postów (albo stron) wcze¶niej jest opis.
Pozdrawiam
jako ¿e juz wróci³em przegapiaj±c uczte czego potwornie ¿a³ujê wra¿eniami podzieliæ siê chcia³bym
zimno mokro b³otno brudno ludno mglisto s³onecznie ciep³o sympatycznie czyli wszystko by oboz mia³ swój klimat
sliczny sta³ sobie trebuchet (pozdrowienia i zyczenia szykiego powrotu do zdrowia dla Piotra)
manewry (zw³aszcza nocne próby...), bitwy, oblêzenie (pozdrawiam tego co przywali³ mi nogê bram±)
Dziki Cz³owiek i Pokrak
zasadzka na Lira
i ogolne podziekowania dla organizatorow i uczestnikow
dzieki za swietna zabawe, najlepszy chudow na ktorym bylem
p.s Wata sprzedales w koncu te 4 ostatnie piwa za 4,5 za sztuke ?
By³o naprawde super, ¶wietna impreza, wiecej takich. Wielkie brawa dla organizatorów i uczestników.
Pozdrawiam
Witam wszystkich!
By³o fantastyczne!
Gratuluje ¶wietnych pomys³ów, ¶wietnej realizacji, ¶wietnej organizacji
Pysznej uczty dla cia³a oczu itd ;)
Pozdrawiam wszystkich gor±co z mokrego Krakowa
p.s. uz sie nie moge doczekac na zdjêcia dawaæ prosze jak najszybciej je tu
Chudów - nazwa myl±ca.
T³usty wypas i tyle
Konfraternia bawi³a siê ¶wietnie za co dziêkuje wielce wszystkim którzy
siê do tego przy³o¿yli (zbyt wiele by wymieniaæ).
Specjalne podziêkowania z mojej strony dla ekipy która
pope³ni³a zabawê a'la mit arturiañski. Ubaw mia³em przedni.
Szczególnie wymiataj±cy by³ level z dzikim mê¿em & pokrakiemi
I tu sprostowanie - to nie by³a kie³basa tylko snickers
Impreza bajkowa- dos³ownie i w przeno¶ni
Pomys³ z fabularyzowan± konwencj± turniejow± jest wspania³y- o niebo autentyczniejszy, ni¿ zu¿yte i nudne do wyrzygania klepanie "co pó³ godziny", ¿eby zabawiæ otêpia³ych turystów. Potrzeba do tego wyobra¼ni, wczucia siê w atmosferê gry turniejowej oraz wiedzy o epoce- tego organizatorom nie zabrak³o.Têskni±c za dawn± atmosfer± spotkañ w Ko¿uchowie, odnalaz³em tu troche tego klimatu. Szkoda tylko, ¿e turnieju ró¿ nie by³o. Na wspomnienie o tej imprezie sk³ada sie kalejdoskop ma³ych barwnych impresji- a to taniec po uczcie, a to pokaz "Everlasting flame" (budz±cy w mê¿czy¼nie poetê i zwierza zarazem
) przechodzacy jakby naturalnie w ...kanonadê sztucznych ogni (ob³êdne wra¿enie), spontaniczny chórek dziewczyn które za¶piewa³y kawa³ek z "Into the labirynth" Dead can Dance, monthy pythonowski pokaz Najemnej, Dziki m±¿ z Pokrakiem, Czarownik z Saracenami etc etc Dziekujê Druidowi i Gwynowi za cierpliwo¶æ i pomocne uwagi w trakcie naszych "konsultacji szyrmajsterskich"
Bartkowi za zaproszenie i ogólnie za wszystko - wybacz ¿e nie zd±¿y³em sie po¿egnaæ, i wszystkim z którymi spêdza³em czas czy to przy winie i ¶piewie (Drzewiak, ¶piewaj±c z Tob± cz³owiek poddaje gard³o ciêzkiej próbie
), czy nader pouczaj±cych rozmowach o blaszkach, archiwach i gablotach (muzealnych
)
Witam wszystkich serdecznie, tu pirackie radio Puszcza (sie), DJ Szumilas,
Juz w domu po trzech dniach Jarmarku.
Oficjalne podziekowania dla wszystkich Waznych Ludzi zlozy pewnie Prezes, jak juz powroci, ja tutaj zupelnie prywatnie i stronniczo.
Bawilem sie swietnie za co dziekuje Wszystkim.
A teraz w jakiejs kolejnosci...
Dziekuje Puszczy, bo gdyby nie ciezka praca tych ludzi, to w zyciu nie zobaczylbym szostej edycji naszej skromniutkiej imprezy. Tutaj szczegolnie Mari, Justynie - za polowanie, Andrzejowi za oboz, Koprowi za walki,Prezesowi za prezesowanie, reszcie - za trud wlozony,
Dziekuje Aiutowi, Kangurowi i calej TaSMie za inspiracje do zorganizowania serii przygod arturianskich, ale rowniez za ofiarny wspoludzial we wcielaniu projektu w zycie,
Dziekuje wszystkim, ktorzy zechcieli sie wlaczyc w nurt narracji opowiesci o smialkach szukajacyh Bardzo Waznej Relikwii, zarowno jako Uczestnicy, jak i NPs,
Dziekuje Piotrowi za trebuszet i calej Konfraterni za ciagla gotowosc do pomocy (jak co roku zreszta)
Dziekuje Druidowi i wszystkim piechociazom za manewry
Dziekuje Wolnej Kompanii Najemnej Poznan za wielce udany come back, za zapewnienie waznych dla Organizatorow walk wlasciwie w trakcie calego turnieju,
Dziekuje Waskowii calej Smoczej Kompanii za pomoc w poniedzialek kiedy oboz juz sie wlasciwie pakowal a trzeba bylo...
Dziekuje Ogniokretkom za genialny pokaz niedzielnego wieczoru i Glorii i Kini za bloto - doceniam tak doskonala reakcje na potrzeby Organizatorow.
Dziekuje Wartownikom - dzieki Waszemu poswieceniu bylismy bezpieczni
Dziekuje Wszystkim Innym, ktorzy reagowali blyskawicznie na zmieniajaca sie sytuacje i byli caly czas chetni do pomocy.
Teraz kilka uwag:
1) Nasza rekonstrukcja: trudno mi przyjac wlasciwie tylko dwie rzeczy (ale ja sie generalnie nie znam, wiec czekam az mnie ktos oswieci), a mianowicie- spozywanie trunkow, ktore zadna miara nie mogly byc spozywane w okresie 1380-1420, a wiec w tym, ktory obejmuje Jarmark i po drugie - spozywanie (nagminne) napojow slodzonych w stylu coca-coli i sprite'a, lodow i innych. To schizofreniczna rozbieznosc - nitujemy czepce przy helmach bedacych rekonstrukcjami zachowanych eksponatow ... i paradujemy w hiper-historycznym stroju lizac loda, ze sie tak wyraze.
2) Jarmark Chudowski to impreza, ktora wspolorganizujemy - jesli macie jakiekolwiek uwagi, propozycje, chcecie jakos pomoc nam w orgaznizacji nastepnego - piszcie, chetnie wysluchamy i postaramy sie wprowadzic w zycie.
Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do dyskusji... o Jarmarku i o rekonstrukcji w ogole.
Szumilas MD
Bartosz Chmielnicki
Stowarzyszenie Bractwo Rycerskie Puszczy Pszczynskiej
Haj!
To nie by³ Chudów - to by³ Cudów.
Dlaczego? Bo tak cudownego turnieju siê nie zapomina.
I tutaj podziêkowania dla:
- organiazatorów za superowsk± imprezê (najlepsza, przebi³a wszystkie);
- trzy cudowne muzykantki z którymi spêdzi³em trzy przecudowne wieczory graj±c i ¶piewaj±c;
- wszystkich zbrojnych (niesamowita inicjatywa w³asna - w ¿yciu takiej nie widzia³em);
- wszystkich których zna³em i dopiero teraz pozna³em i bawi³em siê rewelacyjnie;
- i wszystkich-wszystkich bez wyj±tku (bo bym musia³ pisaæ ze trzy godziny wszystkich wymieniaj±c
)
Jeszcze raz serdeczne dziêkujê.
A i jeszcze dla ogniokrêtek ¿yczenia (jestem fanem waszych sukien
). I jeszcze podziêkowania za te cudowne fajerwerki które ogl±da³em z rozdziawion± paszczêk±.
A kto nie by³, niech ¿a³uje.
Zdjêcia wkrótce.
Pa
Witam
Ju¿ w domu, wiec kilka s³ów i ja dorzuce.
na Chudów je¼dze od 3 lat i z roku na rokjest coraz fajniej. Tegoroczny Chudów by³ super. Bawi³em sie jak nigdy.
Wielkie podziekownia dla organizatorów. Staneli na wysoko¶ci zadania. A radio Chudów by³o naprawde niezle.
o tym, ¿e impreza by³a super najlepiej moze swiadczyæ fakt, ¿e w ponieniedzialek jak juz faktycznie wiekszo¶æ sie pakowa³a bez zadnego trudu mozna by³o skrzykn±æ ekipe walczacych . I tu dziêki Ordo Militaris, Ta¶mie, krakowiakom oraz Koprowi, Smoczej ¿e uczestniczyli w ostatniej potyczce dnia.
jeszcze raz wielki dziêki oby tak dalej.
POazdrawiam
Wasek
Pozdrowienia dla panien i mê¿om wszelakim, a rycerk± siê pa³aj±cym!
Zdarzy³o siê tego¿ roku, i¿ z wysuniêtego na daleki zachód zak±tka ¦l±ska, wyruszy³a ma³a wyprawa, której celem turniejowe zmaganie na zamku w Chudowie by³o. Tako¿ siê sta³o ¿e i mnie dane by³o tej zacnej zielonogórskiej kompaniji towa¿yszyæ. To, co opowiadano o Chudowie, przesz³o moje oczekiwania bardzo znacznie. Nie czas mi teraz jeno po nocy ciemnej, pewnikiem po pró¿nicy pisaæ, bo i tak s³awa tego¿ turnieju i organizuj±cych go ludzi na Polskê ca³± siê rozleje. My zapewniamy was imæ Bartoszu i was Wojtku, ¿e pochwa³ê ow± tak¿e ziemie zachodnie us³ysz±. Przeto w imieniu Bractwa Rycerskiego Zielonej Góry dziekujê za wspania³y turniej, który¿ pewnikiem jest najwierniej odtwarzaj±cym ¶redniowiecze turniejem, z po¶ród wszystkich.
Konie umêczone pochowalim ju¿ do stajen, ale wdziêcznym bardzo, za to co nam Puszcza Pszczyñska w sierpniowe dni A.D. 2005 zgotowa³a. Niechaj ci których nie by³o, szlochem siê zanios±.
My odwdziêczymy siê podsy³aj±c fotki:)
Co do pomys³ów - to w kolejnym po¶cie cusik naskrobiê.
Pozdrawiam serdecznie - ¿a³uj±c ¿e tylko 4 dni Chudowski zamek Ogl±da³em.
To teraz ja.
Prawd± jest, ¿e Chudów co roku jest coraz bardziej wypasiony, cieszê siê, ¿e mog³em przyjechaæ ju¿ w ¶rodê, za rok te¿ na pewno bêdê staa³ siê byæ jak najwcze¶niej. Pe³no fajnych ludzi, trebusz, uczta, ognie, arturiañski larpik i borowina na koniec, a to wszystko na jednej imprezie
Co do pokraka
, heheh, prawie siê udusi³em swoj± w³asn± smycz± jak skaka³em z mostka i j± przydepn±³em
Trudno teaz pozdrawiaæ ka¿dego z osobna, wiêc dziêkujê wszystkim za ¶wietn± zabawê zbiorowo.
Czo³em!
Ja te¿, ja te¿ - w³a¶ciwie wszystko ju¿ napisano, nic dodaæ, nic uj±æ :-)
taka imprezka. Wyrazy szacunku dla organizatorów, naprawdê kawa³ dobrej roboty.
Pozdrowienia
Witam, teraz ja:
Nie powiem tu nic oryginalnego oswiadczajac,ze turniej byl niesamowity.
Super atmosfera w obozowisku, ktore udalo sie utrzymac w nalezytym porzadku, tzn nie bylo widac plastikow i tym podobnych rzeczy, poza tym organizacja na medal.
Dodatkowo te wieczorne imprezy... Co tam sie dzialo... Strach sie bac...
Jedno male zastrzezenie: Motyw z legendami arturianskimi, rewelacja, tylko, ze mialem wrazenie, ze dzialy sie troche poza zasiegim ludzi, ktorzy nie brali w nich udzialu. Brakowalo mi wciagniecia w nie reszty uczestnikow.
Poza tym nie mam zastrzezen.
Pozdrawiam.
Ja równie¿ chcia³am siê przy³±czyæ do ogólnych podziêkowañ za wspania³± imprezê. Dziêkujê organizatorom za ¶wietne pomys³y, Drollsom i Pro Musica Antiqua za koncerty (wymiatacie!), Kini i Wojciechowi za przedni± zabawê w b³ocie:) i wszystkim, dziêki którym VI Jarmark w Chudowie mia³ prawdziwie ¶redniowieczny klimat. Szczególne pozdrowienia dla muzykantów, impresariów i klakierów, z którymi mia³am zaszczyt poha³asowaæ:-) Oby tak dalej, liczê na powtórkê!
Gdyby kto¶ przypadkiem znalaz³ br±zowy sopranowy flet, który posia³am gdzie¶ w trawie... ;-PP
Drzewiak, dzieki za trafna uwage - wierze, ze wlaczysz sie w ulozenie przyszlorocznej fabuly - to na pewno nam pomoze. Mam nadzieje ze rzeczywiscie uda nam sie zaangazowac wiecej osob - w tym roku byl to prototypowy pomysl, bedzie ulepszany.
A tak w ogole to zastanawiam sie nad osobnym tematem na FREHA poswieconym rekonstrukcji poznosredniowiecznego jarmarku, licze na ostra dyskusje o granicach naszych mozliwosci (lody?, piweczko? inne trunki?) a takze na miliony pomyslow ulepszen.
Pozdrawiam
DJ Szumilas (MD)
Bartosz Chmielnicki
SBRPP
Nie bêdê oryginalny i powiem, ¿e bawi³em siê wy¶mienicie. Wielki
dla Puszczy i Fundacji za przewspania³y jarmark oraz dziêki wszystkim zgromadzonym za towarzystwo podczas wieczornych zabaw.
Fajerwerki rulez! Chudów
Pierwszy raz by³am na Chudowie i mam nadziejê nie ostatni, by³o po prosytu fantastycznie!!!! Mo¿e pó¼niej napiszê jeszcze kilka s³ów ale najpierw musze wypocz±æ po ca³ej nocy spêdzonej w samochodzie (bo najwiêkszy minus tej cudownej imprezy to to, ¿e jest trochê daleko od Gdañska... )
Pozdrówka
Och, po prostu impreza super!!!! Wspaniali ludzie, niesamowity klimat i najpiêkniejsze fajerwerki ajkie w ¿yciu widzia³am!!!!!!
Gdybym chcia³a pozdrawiaæ i dziêkowaæ wszystkim to pewnie nie da³abym rady, ale specjalnie muszê podziêkowaæ Agacie, za pomys³ z dowiezieniem piwa, jeste¶ prawdziw± wied¼m±, sprowadzaj±c± wszystkich na z³± drogê
Jestem zachwycona imprez± w Chudowie. By³am pierwszy raz i bawi³am siê wy¶mienicie. £uczniczy ¶wietny, a "Legendy" ...wprost brak mi s³ów!! Ogólnie ¶wietne pomys³y nietypowe i zaskakuj±ce.
ps. szczególne pozdrowienia dla uroczych s±siadów, którzy bardzo umilali nam pobyt
Moja pierwsza impreza wyjazdowa, pierwsza na XV wiek - mam nadziejê, ¿e nastêpne te¿ bêd± takie
. Sprowadzanie piwa o czwartej rano rz±dzi, nie wspominaj±c o nocnych wyprawach z latarenk± do fosy zamkowej... Jakbym mog³a co¶ ponarzekaæ to tylko tyle, ¿e czasem trudno by³o siê dopchaæ, by co¶ zobaczyæ na pokazach.
Fantastyczny turniej, fantastyczny:)
Dobry i s³uszny, jak na turniej XVwieczny:) Niesamowite by³y sztuczne ognie i legendy arturiañskie...
I pomimo ró¿nych drobnych niedogodno¶ci jak zagubienie w terenie po zmroku (Jezu, gdzie by³a ta dziura w p³ocie... gdzie ten p³ot sie w ogóle koñczy?!) i problemy z dojazdem bawi³am siê znakomicie.
Tak¿e przesiaduj±c w Faktorii z Kangoo, £osiem i czarodziejem Aiutem:D
P.S. £osiu, a mo¿e KLOPSIKÓW????....;)
W imieniu Wolnej Kompani Najemnej Poznañ dziêkujê organizatorom VI Jarmarku w Chudowie.
Có¿ dodaæ? Niew±tpliwie tegoroczny Jarmark nale¿a³ do jednej z najlepszych imprez w kraju. Zarówno organizatorzy jak i uczestnicy wykazali siê du¿± inicjatyw±, dziêki czemu mogli¶my siê naprawdê dobrze bawiæ.
Szczególnie pragnê podziêkowaæ wszystkim zbrojnym bior±cym udzia³ w Rankingu, oraz osobom które w jakikolwiek sposób przyczyni³y siê do jego realizacji.
A teraz w swoim imieniu...
Wielkie dziêki Aiutowi, Kangurowi, Dzikiemu Mê¿owi i Pokrakowi, Czerwonym Rycerzom, Czarnemu Rycerzowi, Wied¼mom, Czarodziejowi, Pustelnikowi, Rycerzom i jego kopiom, oraz wszystkim tym którzy mieli udzia³ w tym przedsiêwziêciu a ich nie wymieni³em.
Chocia¿ nie wiadomo, czy kiedykolwiek te s³owa przeczytaj± - dziêkujemy grupie z Serbii.
I przede wszystkim dziêkujemy naszym kompanom (czytaæ: zaprzyja¼nionym ludziom z innych bractw) od kufla i nie tylko...
A oto moje uwagi:
- inscenizacja bitwy by³a zbyt krótka;
- momentami by³o zbyt du¿e stê¿enie turysty/m2 - przynajmniej w naszym poznañskim zak±tku;
- na uczcie brakowa³o owoców.
To jeszcze i ja s³óweczko... Zrobi³am sobie roczn± przerwê i musze powiedzieæ, ze impreza sprzed dwóch lat i tegoroczna ró¿ni± siê znacznie, wielki - rzec by mo¿na milowy krok- w rozwoju
Drogi Bartoszu, w kwestii, przepraszam za wyrazenie, lodów - moze to faktycznie ma³o historyczne, ale trudno siê oprzeæ takim smakom. Mo¿e po prostu za³atwcie na przysz³o¶æ jaki¶ marny catering to nie bêdzie tak ciagn±æ?
A powa¿nie - wydaje mi siê, ze mo¿na wyznaczyæ pewn± enklawe w cateringu w³a¶nie, gdzie mimo stroju historycznego mozna tam siê zajadaæ i zapijaæ z plastiku. Natomiast latanie w obozie z lodem w garsci well... mnie te¿ jako¶ w oko ku³o.
Co do zastrze¿eñ mam jedno - bitka w borowinie. Otóz wiem od Watmana, ze na pro¶bê pañ zosta³o to przerzucone na dzieñ ostatni. I wysz³o jak wysz³o. Chcia³am zauwa¿yæ, ze o tej bitce pisali¶cie w planach dnia i ja np. przygotowa³am sobie dodatkowe giez³o na tê okoliczno¶c. Walka ostatniego dnia by³a o tyle pozbawiona sensu, ¿e
po pierwsze wszyscy wyjezdzaj± (patrz te panie co chcia³y to na ostatni dzieñ przenie¶æ, jako¶ ich nie by³o...) pakuj± siê, przebieraj± w cywilki i ogólnie nie maj± g³owy, a
po drugie lepiej jest wyp³ukac to giez³o z b³otka i wysuszyæ na wantach namiotu niz wie¼æ takie upaækane przez setki kilometrów. Tudzie¿ wyp³ukane i kompletnie mokre.
Borowinkê postulujê dnia pierwszego
A tak w ogóle super ekstra i dziêki wszystkim za ¶wietn± zabawê.
No to Frugo.
Kenna
A ja tylko dorzucê dwie z ponad 300 fotek, które pope³ni³em. My¶lê, ¿e w jaki¶ tam sposób oddaj± klimat imprezy...
Chudów czy¶ci z³e wspomnienia z imprez mediewalnych z si³± taranu
By³o wystrza³owo
Dziêkujê serdecznie za ponad trzy spêdzone w niesamowity sposób dni.
Odbudowali¶cie moj± wiarê w imprezy "mediewalne".
P.S. Wiêcej zdjêæ - za jaki¶ czas na stronie Kompanii. Proszê o cierpliwo¶æ, musimy przenie¶æ stronê na nowe, pojemniejsze konto. Na pocz±tek uzupe³nimy zaleg³o¶ci w galerii, pó¼niej od¶wie¿eniu ulegnie równie¿ sama strona.
-
A gdzie bedzie mo¿na obejrzeæ pozosta³e ?
hajwa pajwa!
Dzieki wielkie Puszczankom i Puszczanom ze dali nam mozliwosc zrealizowania tego chorego projektu ( a raczej wykorzystyjac nasze sugestje sami go zrealizowali) "legend" ...zeczywiscie nie udalo nam sie zaangarzowac w fabule wszystkich ktorych chielismy ( czyli wszystkich uczestnikow) ale jesli Dr. Szumilas i Fundacja pozwola w pszyszlym roku uda sie to lepiej ...wiekie dzieki dla czarnych czerwonych i dzikich mezow-rycerzy ,pustelnikow i wiedzm , szlachetnych rycerzy i ich pocztow ze potrafili zamienic nasze mgliste konfabulacje w fajna ( jak mi sie zdaje zabawe) RUDUDU!!
Aiuto, jak dostane posade dziekiego meza za rok to moge sam przygotowac lokacje i zwiazane z tym rzeczy. dobrym pomyslem by bylo jakby poszczegolne "czaptery" przygotowywali poszczegolni ludzie, wtedy byli byscie odciazeni od robienia wszystkiego .
Aha, male ogloszenie parafialne:
Chyba pozostailem u Was lyzke i miske drzewniana. Na misce po bokach wyrzezbione byly rozne zawijasy, a na spodzie wyryte inicjaly M.D. Uczciwemu znalazcy chetnie postawie browarasa, bo jestem do niej bardzo przywiazany.
P.S. Korinko - Nie jestem szybki, tylko towarzyski.
Babel: Nie bede sie z toba calowal ty pedale!
Krzysztof. ¦wi±tkiewicz
Pewnie pieniom na temat Jarmarku w Chudowie jeszcze d³ugo nie bêdzie koñca, zgodnie przy³±czam siê do chóru.
Bia³y Pustelnik
Ja rowniez chcialbym podziekowac organizatorom bylo na prawde fajnie, mimo moich wybrykow
obiecuje poprawe jesli kiedys jeszcze bedzie mi dane stawic sie na Waszym Jarmarku. Jedyny mankament to ten 8 godzinny dojazd ale bylo warto, trzeba pokonywac te roznice geograficzne.
pozdrawiam wszystkich z ktorymi sie bawilem
P.s. Drzewiaczku nie moge sie oprzec twoim czarujacym loczkom
Chudów 2005 - najlepszy z dotychczasowych.
Do³±czam siê do podziêkowañ dla organizatorów, a szczególnie dla Wojtka
Odwalili¶cie kawa³ naprawde porz±dnej roboty ...
Od 2003 roku kiedy to pierwszy raz by³em na tej imprezie Chudów post±pi³ gigantyczny krok naprzód co zauwa¿yæ mo¿na chyba najlepiej na stronce Kakaja na której fotki sprzed 2 lat sie znajduj±.W tym roku dosz³o parê ¶wietnych pomys³ów które na pewno zagoszcz± u nas na d³ugo tj. uczta,aturian no i manewry piechoty przed oficjelami.Wielki dziêki dla wszystkich uczesników za tak liczny przyjazd jak w kraj pójdzie fama jak wygl±da³ tegoroczny Chudów to nie niewiem gdzie wszyscy upchniemy siê za rok.
Teraz parê prywatnych podziêksów:
-Dla Chmiela za to ¿e ci±gle ma si³ê przyje¿d¿ac rano i wracaæ wieczorem a za dnia zasuwaæ z mikrofonem i nawijaæ chocia¿ w domu ma ciekawsze zajêcia ni¿ dogl±danie bandy przebierañców,dla Hani i Ewy za ¿ywienie nas,dla Justyny i Mari za ³uczniczy (nie wiem co bêdziecie musia³y wymy¶liæ ¿eby za rok to przebiæ),dla Andyego za ordnung w obozie,dla Prezesa za prezeskê
-Dla G¿dacza,Seweryna i Druida za sêdziowanie przy samowtórze
-Dla ca³ej WKNP za ci±g³e siedzenie w szrankach.Dziêki wam i rankingowi ci±gle co¶ siê tam dzia³o i fundancja nie w³±zi³± nam na g³owy
-Dla Druida za podjêcie siê dowództwa nad nasz± "karn±" grup± na manewrach.Wysz³o fajnie i 100 razy lepiej ni¿ ubieg³oroczne przemarsze
-Dla Waty ¿e niecnie wykorzystuj±c mój stan wepchn±³ mi o 3 nad ranem 2 piwa po 4,50
-Dla Cedrica za to ¿e opatrywa³ mnie po nocy jak siê ur¿n±³em w palec kroj±c rogala po ciemku
-Dla wszystkich kolesi (zarówno fizycznych jak i logistów) za pomoc przy stawianiu wie¿y
-Dla Gabrysi dzieweczki z bagien która zgubi³a kotka za to ¿e zwiod³a sprytnego Kopra
-No i dla Trollskiego za ¿e tak jak obieca³ przetrzepa³ mi dupê podczas próby przej¶cia mostu Dzikiego Mê¿a
-¯yczenia szybkiego powrotu do zdrowia dla Piotrka po wypadku z trebuszem
A ju¿ w nied³ugim czasie czê¶æ z oko³o 700 zrobionych fotek a potem jak zgodzi siê fundacja trochê filmów jako ¿e ca³y Chudów zosta³ obkrêcony na kamerze.
Koper
P.S.Przepraszam osobê której wpakowa³em siê do pos³ania po uczcie a zmy³em cichaczem nad ranem dla mnie pobudka z kim innym obok siebie by³a równym zaskoczeniem.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.