Hej
oto zapowiedziane zmiany w planie imprezy
" 2.Niedziela – 31 lipca
okoliczni ch³opi na s³u¿bie u ksiêcia Konrada II Mazowieckiego korzystaj±c z tak uroczystego, niecodziennego wydarzenia jakim s± manewry na zamku w Ciechanowie, wyb³agali u swego pana mo¿liwo¶æ przeprowadzenia w³asnych zabaw i æwiczeñ...
- oko³o godziny 11:00 manewry ch³opskie a w nich: uwaga .... ja wiem, ¿e nie ka¿dy nad ranem otrzyma beczkê z wod± po ogórkach jak Wasek:)... ale ch³opi po pijaku turniejowac siê bêd± jeszcze .... przezabawniej jak s±dzê
i tak proponujemy
walka rycerza z ch³opem
bieg ch³opów z kostkami s³omy na czas
jedzenie cebuli na czas
podlizywanie siê Panu rycerzowi na czas
rzut workiem cebul na odleg³o¶æ
trening walki formacji ch³opskiej - maszerowanie, doskonalenie ataku wid³ami, grabiami i cepami
zabawy ch³opskie na mostku
mis mokrego gieze³ka:) (sa ju¿ zapisane pierwsze uczestniczki)
- szturm rycerzy na scenê (szturm na dziedziñcu z urzyciem drabin - jak w ubieg³ym roku)
- 15:00 zakoñczenie oficjalne "
z powy¿szego wynik³o jakoby ch³opstwo bawic siê tylko mia³o
szturm rycerzy wygl±da przy tym ubogo
czujne oko frehowiczów wychwycilo tê dysproporcje i przekaza³o, ¿e tak byæ nie mo¿e
tak wiêc Konrad II og³osi³ zbieranie buraków co wiêkszo¶ci ch³opów z zamku wymiot³o:)
a tak serio
to na niedzielê miêdzy 11 a 15 chcemy zrobiæ solidny szturm na zamek zakoñczony zdobywaniem sceny przy pomocy drabin
ch³opi
...
oczywi¶cie ale jako dodatek, t³o, kto nie ma opancerzenia a nie che tylko siê przygl±daæ bedzie mia³ mo¿liwo¶æ weso³o siê pobawiæ
ale powta¿am to bêdzie tylko t³o do zmagañ rycerzy
na pewno nie bêdzie tak, ¿e rycerz bêdzie siê nudzi³ bezczynnie stoj±æ gdy "pod³y" ch³opek bêdzie rzuca³ w kolegê cebul±....
ilo¶æ po¶wiêconego ch³opom miejsca w poprzedniej wersji planu wynik³a z mojej grafomani, fghtgnbjhnj taaaaaaa przedewszystkim na mózg mi pad³o i tworzy³em ch³opskie manewry oraz "KOPYTKO"
tak wiêc skrótowa informacja dla zainteresowanych:
w niedzielê walki, walki, szturm na zamek !!!!
ch³opi to spontan dla fanatyków grabii:)
i tak powinno zosataæ forever
je¶li macie do planu uwagi
prosze ¶mai³o piszcie
impreza jest dla was
i mo¿ecie j± modyfikowac
(do pewnego stopnia oczywi¶cie - jako byæ mo¿e przysz³y konserwator zabraniam przestawiania murów zamkowych oraz strzelania "trebuszem" w wie¿e:))m
("m" mi siê wkrad³o)
Fiodorze oczywi¶cie jeste¶ zaproszony
nasz bud¿et pêka i st±d ograniczenie miejsc (zaproszeñ)
mailowo powinny byæ ju¿ rozsy³ane a listownie w najbli¿szej przysz³o¶ci
pozdrawiam
Bartosz
ps. uwagi uwagi uwagi - zg³aszajcie, wszystko by¶cie wy i my (poprostu my wszyscy) bawili siê dobrze i tak jak chcemy