Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Lipiec] XIII-wieczne manewry w Ciechanowie -> 29-31.07
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2, 3, 4
Robert Bagrit
Data: 29-31 Lipiec

Nazwa wydarzenia: XIII-wieczne manewry na zamku w Ciechanowie
Organizator: £om¿yñska Grupa Odtwórstwa Historycznego "Spiritus Temporis"
Charakter imprezy: Datowana XIII w
Miasto: Ciechanów
Kraj: Polska
Indar
Pozdrowienia i poklony!
Skoro wiadomosc juz sie ukazala, docierajac na FREHA nieznannymi mi kanalami, nalezy napisac kilka slow od najbardziej zainteresowanych... :)
£om¿yñska Grupa Odtwórstwa Historycznego "Spiritus Temporis" organizuje kolejny juz raz "XIII - wieczne manewry na zamku w Ciechanowie". Wzorem ubieglego roku bedzie to impreza scisle datowana na wiek XIII, wylacznie na zaproszenia. Sprostowac jednak musze date imprezy, ze wzgledu na warunki postawione przez miasto zmuszeni zostalismy przystac na 29-31.07. Tak wiec mozecie juz rezerwowac sobie ten termin na Ciechanow.
Wszystkie szczegoly imprezy, i co najwazniejsze jak otrzymac zaproszenie, w najblizszym czasie.
klaniam sie raz jeszcze

Krzysztof "Indar" Babinski
bractwo@rycerze.pll
Marek Hilgendorf
He he!! Zgodnie z obietnic± pêknê, a przyjadê!!!!!
Wasek
Witam

Dla Smoczej Ciechanów to jedna z najwa¿niejszych imprez w kalendarzu na nadchodz±cy sezon.
Jestesmy na 100% i mam nadziejê, ¿e zabawa bêdzie taka jak rok wcze¶niej.

pozdrawiam
Wasek
Kinia
Kinia te¿ chce, Kinia te¿ chcê :D
Czekam na szczegó³y dotycz±ce zaproszeñ...
Bo nie wiem czy mam szanse siê zakwalifikowaæ.. icon_neutral.gif

pozdrawiam

Kinia
Ezber
Ech, oczekujê z niecierpliwo¶ci±. Mo¿e w tym roku uda mi siê co¶ wiêcej ni¿ tylko poczytaæ relacje na freha? Przyjecha³bym choæby jako turysta z zakazem zostawania na noc (bo nie wiem jak bêdzie z czasem, a raczej spodziewam siê, ¿e krucho). W zesz³ym roku narobi³em sobie smaku i niestety nie wypali³o - podobnie jak z I³¿±, [wzdech]. icon_cry.gif

P.S. A browar ciechanowski uruchomi³ produkcjê bardzo ciekawego piwa miodowego!
Pyton
CYTAT(Ezber)
P.S. A browar ciechanowski uruchomi³ produkcjê bardzo ciekawego piwa miodowego!

Hmm trzeba bêdzie to sprawdziæ nieco bli¿ej smile.gif
KhaToo
I my! I my! Tym razem postaramy siê zataszczyæ nasz coraz bardziej wypasiony sprzêt bojowy, ale ¿e to ciutek daleko, nie obiecujê icon_sad.gif Natomiast imprezy nie odpu¶cimy -je¶li nas zechecie!
Pawe³
Witam
W zeszlym roku nie dotarlismy ale w tym roku staniemy na glowieowie zeby przyjechac warrior.gif
pozdrawiam
£osiu
icon_wink.gif icon_wink.gif icon_wink.gif
cieszy mnie wykazywany entuzjazm w stosunku do naszej malej imprezy blinkie.gif

i aby pokusic was jeszce obiecuje , ze osobiscie postaram sie zadbac o nalezycie duza ilosc naszego podpiwku... co wy na to panowie? cool.gif
eRemita
£osza kochana:)
Obszyje sie i chocbym miala na rzesach stan±æ to sie pojawie - w koñcu pogadamy sobie normalnie smile.gif smile.gif smile.gif
Pozdrowienia dla ca³ej £om¿y smile.gif
vroobell
£osiu moja Ty kochana!!!
Przybêdê pêdem na ten podpiwek bigsmile2.gif
Vrabec
£osiu
Vrabec!!!! choilero!!! teraz to ja juz cie aza slowo trzymam!!! nie ma ze boli!!! pzryjezdzasz i tyle juz do warsaw podpiwek nie powedruje [ no chyba ze z toba po turnieju:>} bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif

a na ciebie eRe to z utesknieniem czekam!!!
Bienia
CYTAT(vroobell)
Przybêdê pêdem na ten podpiwek bigsmile2.gif
Vrabec

Mi³o to s³yszeæ icon_mrgreen.gif Chyba w takim razie bêdzie trzeba uruchomiæ produkcje na jeszcze wiêksz± skale ni¿ w tamtym roku icon_wink.gif Ju¿ sie boje co to bedzie... icon_wink.gif blinkie.gif
IzoldaMD
Witam!!!
Nie podarowa³abym sobie tego, gdybym opu¶ci³a taka impreze, gdzie otoczenie jest piêkne ( Zamek, ³±ki no i rzeczka bigsmile2.gif ), klimat rewelacyjny, a ludzie fantastyczni. Wiec juz dzi¶ zapowiadam swoj przyjazd icon_mrgreen.gif . Czy w tym roku równie¿ bêdzie k±piel w rzeczce devil.gif bo nie wiem czy wzi±æ giez³o na przebranie? mad.gif
Bart
Hej!

A jak tam te warunki przyjazdu? icon_wink.gif Podsy³aæ komu¶ zdjêcia ? ¯yciorysy? Wszyscy chwalili imprezê, grzech by nie wzi±¶c udzia³u.

Zdrufko
Bartek
Indar
Witam
Prosimy o troszke cierpliwosci... Juz niedlugo zamiescimy dokladniejsze informacje co, gdzie, kiedy i dlaczego wlasnie tak a nie inaczej. Zyciorysow prosze nam nie wysylac, chyba ze ktos mial arcyciekawe zycie i chce sie tym podzielic. :) Zdjec tez na razie nie, ale przygotowywac juz mozna.
klaniam sie i pozdrawiam
Indar
Wasek
A ch?opaków i dziewczeta z ?omzmy b?dzie mozna zobaczyc w I?zy i tam si? przed nimi wdzi?czy? i zabiegac o zaproszonko smile.gif smile.gif na turniej w Ciechanowie

pozdrawiam
Wasek
Indar
Piotrze, chyba nie sadzisz ze moze nas zabraknac na Ilzy? Okazji do wdzieczenia bedziesz mial wiec sporo, nawet tak na zapas. Skombinujemy Ci jakies specjalne zaproszenie :)
Ere, z radoscia powitamy Cie na zamku.
klaniam sie nisko
Indar

ps. Magdus, giezlo na zmiane jest konieczne. W tym roku przewidwany jest rowniez "mostkowy pojedynek kobiet" - ale bez oszustw jakich dopuszczali sie panowie :)
JAS
Witam !!!
mam nadzieje ?e dla mnie zaproszenie juz wydrukowane i gotowe do wys?ania bigsmile2.gif . Mo?e by tak w tym roku turniej zapa?niczy na mostku? doczeka? si? ju? nie mog?.

Wasek w tym roku nie dam si? tak ?atwo wyrzuci? ze swojego namiotu.

?osiu wiesz czego masz nawa?y? crazy.gif ( Indar w tym roku nie uciekniesz wujkowi jasiowi i pamietaj w ?redniowieczu nie by?o 2KC smile.gif )

No i mam nadziej? ?e wreszcie kto? pokona Bagrita juniora w bojówce
£osiu
Jasiu piekny!!! sciagaj Gruzi ze soba i odstawiamy znow mala loze szydercow!!!!!

Jasiu.... :twoje miasto , twoj podpiwek..."

a i pamietaj " ja sie z wami.... bawic nie bede!!!"

icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif
IzoldaMD
Kochany Indarku!!! Oczywi¶cie dotatkowe giez³o juz przygotowa³am!!! Ten pojedynek kobiet mo¿e byæ ca³kiem ciekawy bigsmile2.gif je¿eli oczywi¶cie nie bêdzie "oszustw" devil.gif devil.gif devil.gif Juz nie moge sie doczekaæ spatkania heart.gif blinkie.gif blinkie.gif blinkie.gif
Indar
Witam
Sama mysl o pojedynku w giezlach nie pozwala mi skladnie myslec... :) Prosze wiec o wybaczenie mi owego belkotu ktory zamieszcze ponizej.
Juz niedlugo na FERHA dostepny bedzie regulamin i wstepny plan imprezy, stanie sie to jak tylko zaczniemy ruszac glowami... Niedlugo rowniez zaktualizowana zostanie strona turniejowa http://turniej.rycerze.pl/ . Za to juz teraz prosimy wszystkich chetnych do skosztowania podpiwku o nades³anie zdjêæ w stroju cywilnym na adres - bractwo@rycerze.pl. Osoby ktore mialy szczescie odwiedzic nas w zeszlym roku nie maja takiego obowiazku.
Zapraszamy rowniez wszystkich rzemieslnikow do zglaszania swoich kramow.

Klaniam sie nisko
Indar
Wasek
CYTAT(Indar)
Witam
Sama mysl o . Osoby ktore mialy szczescie odwiedzic nas w zeszlym roku nie maja takiego obowiazku.

ufffffffff.........
By³em rok temu wiêc nie musze. A juz sie ba³em smile.gif

pozdrawiam
Wasek
Kenia
Ja tylko w kwestii tej bitewki na mo¶cie. My¶lê, ze rozwi±zaniem naprawdê fair by³oby gdyby panowie najpierw zrehabilitowali siê za swoje zesz³oroczne oszustwa. bigsmile2.gif
A potem pomy¶limy czy rehabilitacja by³a odpowiednia jako¶ciowo tongue.gif

No to frugo blinkie.gif
Kenna

Dobry majonez nie jest z³y.
vroobell
Witam
Jako, ¿e obieca³em to dziewczêtom wiêc piszê: Indarze mój drogi i £osiu kochana - jak nie zaprosicie Kini i Visenny na Ciechanów to osobi¶cie oblegnê Was w zamku i przeprowadzê jednoosobowy szturm, i klnê siê na moj± lampkê, ¿e zdobêdê Ciechanów.
A tak bardziej powa¿nie, to mam nadziejê, ¿e znajdzie siê kawa³eczek miejsca na mój sto¿ek?
Pozdrawiam
Vrabec
Bartosz
sto¿ków oby jak najwiêcej:)
tylko w moim namiocie mo¿e byc jeden stozek:)

:P
Manson
Jesli zechcecie Kawalerowie Mieczowi bardzo chetnie przybeda swa wesola kompanija na wasz znamienity turniej, poprawilismy nieco uzbrojenie od czasu Ilzy wiec bedzie ful wypas bum.gif zdjecia gdzie mamy wysylac?
Indar
hum...
Zdjecia w stroju cywilnym (choc nie pogardzimy rowniez tymi ukazujacymi "bojowy") prosze slac na adres: bractwo@rycerze.pl, i odradzam zwlekanie - liczba miejsc jest niestety ograniczona.
Do tego prosze dodac zyciorys i list motywacyjny... :)
W chwili obecnej trwaja prace nad zmodyfikowaniem strony turniejowej oraz dokladnym programem imprezy. Jak zwykle prosze o cierpliwosc.
klaniam sie nisko
I.
Kinia
A czy osoby paraduj±ce przed wami na I³¿y, czytaj Kinia i Visenna te¿ musz± uwieczniaæ sie na fotografiach i s³aæ je? Czy wystarczy fakt paradowania przed wami na I³¿y? tongue.gif

pozdrawiam

Kinia
KhaToo
A ja mam nadzieje, ¿e bêdzie mo¿liwo¶æ wyst±pienia w bitwie jako ch³opstwo obrzucaj±ce cebul± wszystko co siê rusza i ma na g³owie garnek. Specjalnie na te okoliczno¶æ przygotowa³em full wypas strój ch³opski bigsmile2.gif Ponad to zabiore ma³y kramik, je¶li mo¿na. Doczekaæ siê ju¿ nie mogê! Jeruna, ale bydzie gryfnie.
Bartosz
hm
przede mn± nikt nie paradowa³....
bu
no ale ja u³omny jestem:)

co do ch³opów obejmujê honorowy patronat:)
z pytaniami do mnie jak jakies w±tpliwo¶ci
smile.gif
bêd± bêd±smile.gif
"cebula cebula, w mordê pa³ka w dupe rura":)
Visenna
CYTAT(Bartosz)
hm
bu

Hehe... no bo widzisz, ¿eby paradowaæ przed kim¶ specjalnie to najpierw trza wiedzieæ przed kim bigsmile2.gif
Niestety nie wszystkich ludzi bêd±cych na I³¿y kojarzy³am icon_sad.gif
Bartosz
"Niestety nie wszystkich ludzi bêd±cych na I³¿y kojarzy³am "
nadrobiæ, koniecznie nadrobiæ bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif icon_wink.gif

swoj± drog± tolerowaæ pogromów u nas nie bêdziemy - jakby kto¶ nie pamiêta³ na pierwszym ognio pokazie w I³¿y zaatakowano "¿ywym" ogniem Jacka odtwa¿aj±cego postaæ ¯yda
skandal skandal skandal
i kupa u¶miechów

smile.gif
Tatar
Witajcie!
O kturym Ciechanowie tu hodzi? Bo zsnalazlem dva ...
http://www.pilot.pl/index.php3?Z_CITY_NAME...orm_t=1&lang=pl

Dzieki!
Pozdrawiam!
The_Fish
Pozwole sobie zabraæ g³os w tej kwestii chyba wyj±tkowo bêdê uprawniony bigsmile2.gif - naturalnie chodzi o Ciechanów w Mazowieckiem!! ( "miasto powiatowe" , to brzmi dumnie bigsmile2.gif )
P.s. Przy okazji uspokoje wszystkich zesz³orocznych bywalców zesz³orocznej edycji - nie planujê w tym roku swoj± nielubian± osob± psuæ Wam zabawy bigsmile2.gif Opu¶ci³em w ci±gu zesz³ego roku "¶cie¿kê mroku" i nie mam zamiaru na ni± wracaæ szczerba.gif
Marek Hilgendorf
Indarze i Bartku- wpraszam siê do was i nie bêdê przysy³a³ ¿adnych zdjêæ ¿yciorysów i podañ!!!!!
Marek Hilgendorf
Poza tym nie opuszczê za nic popisów moich córeczek!!! Vis, Kinia- tatu¶ jest z was dumny!!!!
Kinia
CYTAT
hm
bu

Ja tam paradowalam przed wszystkimi. Jednymi bardziej innymi mniej tongue.gif Tylko widocznie nie ka¿dy na mnie uwage zwraca³ ale w sumie sie nie dziwie cool.gif

Tatusiu love3.gif
Visenna
CYTAT(Marek Hilgendorf)
Poza tym nie opuszczê za nic popisów moich córeczek!!! Vis, Kinia- tatu¶ jest z was dumny!!!!

To siê nazywa kochany tatu¶ icon_mrgreen.gif

Gdzie nasz ojciec tam i my blinkie.gif
Mechme
Witam!
A czy ludzie z batalionu ch³opskiego te¿ maj± fotki przesy³ac szczerba.gif "cebula cebula cebula czosnek zbudujemy sobie mostek...." devil.gif Mam nadzieje ¿e zostan± dopuszczeni ludzie z obsugi pirery i batalion ch³opskiego do bitwy bigsmile2.gif smile.gif
Pozdrawiam!
Indar
Marku, a moze byc:
"Marek Hilgendorf wraz z towarzystwem i corkami", czy musi byc imiennie?
Na ewentualny slub tez chcesz? :)
I.
Bartosz
hm
ja obserwowalem wszystkie atrakcyjne kobiety... z ogniami równie¿...
no ale co¿ w otoczeniu "¯yda" nikt nie zwraca na mnie uwagi...bu

no có¿ fekalny dowcip plus osobisty wdziêk...smile.gif
co do ch³opów - je¶li byli¶cie w ubieg³ym roku to luz czekajcie na zaproszenie, je¶li nie to przysy³ajcie zdjêcia koniecznie i szybko

hej:)
Mansonik
Bataliony ch³opskie powoli rosn± w si³ê... icon_mrgreen.gif
Chyba jako Genera³owie batalionów bêdziemy musieli wcze¶niej przeprowadzic manewry z samymi tylko ch³opami... smile.gif
Bartosz
Hej
zapowiadam uroczy¶cie, ¿e ju¿ w pi±tek (pewnie wieczorem) bêdzie tu zamieszczony plan imprezy
zdradzam, i¿ nie bêdzie turnieju bojowego jako takiego.... lecz modyfikacja o nazwie "wyzwanie"
w niedzielê bêd± manewry ch³opskie a tam min. podlizywanie siê panu na czas:) oraz zabawy na mostku

reszta w piatek
(sorki plan wymaga uprzedniej konsultacji z w³adzami miasta)
jo³
Marcin Chy³a
CYTAT
Indarze i Bartku- wpraszam siê do was i nie bêdê przysy³a³ ¿adnych zdjêæ ¿yciorysów i podañ!!!!!

... beszczelny i prostacki jak zwykle ... i za to go kochamy icon_mrgreen.gif
eRemita
... a ja sie wprosze do namiotu Panów z Legnicy alias WUNDERTEAMU ... szczerba.gif
Parys
A masz pewno¶æ, Droge eRe, ¿e Ciê przyjmiemy?
eRemita
Drogi Parysie heart.gif nie chatuj, bo dostaniemy ostrzezenie mad.gif . Nie mam pewnosci, ze zostane przyjeta pod dach WUNDERTEAMOWEGO namiotu. Szczegolnie, ze jak to wczoraj okresil Hajncz normalnie dalam ciala shocked.gif . W sensie wirtualnie. Bo niestety nie jade na Czoche... Ale na Ciechanow - jak to juz publicznie obiecalam - musze sie wyrwac. A co. W koncu nie samym Groonvem czlowiek zyje... blinkie.gif

Uklony dla XIII-wieczniakow, ze szczegolnym uwzglednieniem WUNDERTEAMU
eRe

PS. Parysku, Pó³Bo¿e icon_wink.gif , widze, ze wrzuciles jedno z dwoch swych intelektualnych zdjec read.gif , jednak ja wole te w szlafroczku... icon_redface.gif Jest bardziej jazzy yes.gif
Bartosz
Oto i nasze plany odno¶nie umilenia wam ostatniego w lipcu weekendu:

Plan manewrów 30-31 lipca 2005 roku
- przyje¿d¿ajcie kiedy chcecie - tydzeñ przed imprez± z pewno¶ci± bêdziemy ju¿ zamek zamieszkiwaæ, a jak chcecie na gotowe:) to w pi±tek

1.Sobota – 30 lipca
a) 11:00 - 14:30 blok poranny a w nim:
- oficjalne rozpoczêcie manewrów - powitanie bractw
- konkurs dla dam
- "wyzwanie" - walki piesze rycerstwa
ubogo? - czytajcie dalej:)

B) 16:00 - 19:00 blok wieczorny a w nim:
- manerwy ³ucznicze:
strzelanie do tarcz na dziedziñcu
strzelanie z murów zamkowych do tarczy ustawionej na dziedziñcu
rzucanie z murów zamkowych klockiem drewnianym w wchodz±cego po drabinie saracena (symulowanego przez kostkê s³omy)
rzut kamieniem z murów zamkowych w stoj±cego na dziedziñcu saracena (he³m na kostce s³omy)
wywracanie drabiny z saracenem (tu nie bêdzie symulacji)
- zabawy dla dzieci

c) inscenizacja bitwy
- 19:00 – 20:00 – przygotowania do bitwy (zamek na ten czas zamkniêty dla turystów)
- bitwa oko³o godziny 20
- po niej je¶li si³ starczy i rado¶ci Panom rycerzom bêdzie ma³o co¶ ala "Kr±g zdrady" - jak w ubeg³um roku - wedle chêci

d)biesiada w "sali rycerskiej" oraz moc atrakcji wewn±trz i na dziedziñcu - zapewniamy my oraz czê¶æ naszych go¶ci (fireshow na zameczku to bêdzie co¶smile.gif

2.Niedziela – 31 lipca
okoliczni ch³opi na s³u¿bie u ksiêcia Konrada II Mazowieckiego korzystaj±c z tak uroczystego, niecodziennego wydarzenia jakim s± manewry na zamku w Ciechanowie, wyb³agali u swego pana mo¿liwo¶æ przeprowadzenia w³asnych zabaw i æwiczeñ...
- oko³o godziny 11:00 manewry ch³opskie a w nich: uwaga .... ja wiem, ¿e nie ka¿dy nad ranem otrzyma beczkê z wod± po ogórkach jak Wasek:)... ale ch³opi po pijaku turniejowac siê bêd± jeszcze .... przezabawniej jak s±dzêsmile.gif
i tak proponujemy
walka rycerza z ch³opem
bieg ch³opów z kostkami s³omy na czas
jedzenie cebuli na czas
podlizywanie siê Panu rycerzowi na czas
rzut workiem cebul na odleg³o¶æ
trening walki formacji ch³opskiej - maszerowanie, doskonalenie ataku wid³ami, grabiami i cepami
zabawy ch³opskie na mostku
mis mokrego gieze³ka:)smile.gifsmile.gif (sa ju¿ zapisane pierwsze uczestniczki)
- szturm rycerzy na scenê (szturm na dziedziñcu z urzyciem drabin - jak w ubieg³ym roku)
- 15:00 zakoñczenie oficjalne
my bawimy siê ile chcemy

Organizatorzy zastrzegaj± sobie mo¿liwo¶æ zmian w planie bez podawania przyczyn.

Informacje dodatkowe:
Ogólne:
a) zapewniamy ogrodzony teren na obozowisko dla namiotów historycznych (tylko i wy³±cznie - wzór histeryczny byæ musi, materia³ niekoniecznie - nie lateks ale bawe³na spoko)
B) zamek zamkniêty dla turystów w pi±tek od godziny 21:00, w sobotê od godziny 19:00
c) uczta w sali rycerskiej, bêdzie pysznie i wybornie... spodziewany wystêp Sfinksów i "ognistych dzierlatek":) i kto wie co nam do glowy wpadnie...

Opis konkurencji:
"wyzwanie"
"Rycerze Zielonej Podwi±zki" (bia³ego gieze³ka) to sta³a za³oga zamku oraz kilku okolicznych rycerzy. Przyjêli oni tê nazwê specjalnie na czas manewrów, by wspólnie rzuciæ wyzwanie t³umnie przyby³emu na zamek rycerstwu z ca³ego Mazowsza a nawet z innych dzielnic. Czyni± tak wedle zwyczaju by wykazaæ siê przed piêknymi damami oraz towarzyszami broni umiejêtno¶ciami szermierczymi oraz by czas sobie umiliæ pojedynkami.
Czy go¶ciom uda siê pokonaæ za³ogê zamku i pozrywaæ z ich ramion zielone wstêgi?

wiadomo¶æ dla podejmuj±cych wyzwanie
- mo¿na rzucaæ wyzwanie jednemu rycerzowi lub grupie (max 3) lub te¿ samemu stawaæ w zespole 2 lub 3 osobowym - o ile przeciwnik wyrazi zgodê, na placu boju mog± zetrzeæ siê równie¿ zespo³u po max. 3 rycerzy od podwi±zki i go¶ci
- mo¿na stawaæ konno lub pieszo wedle uznania - konie przygotujemy (g³owa ze sklejki i kijek miêdzy nogami - postaramy siê to zrobiæ tak by by³o na maksa lekkie i mobilne), kopie to oko³o 2 metrowe kije z porz±dnymi pacynami
Jak walczymy:)
- Rycerze Zielonej Podwi±zki s± zgrupowani po jednej stronie placu turniejowego - go¶cie po przeciwleg³ej
- go¶æ pragn ±cy stan±æ do boju podchodzi w rynsztunku do drzewa (lub jego substytutu) z zawieszonymi na nim tarczami herbowymi Rycerzy Zielonej Podwi±zki, uderza kopi± w herb zawodnika, z którym chce walczyæ
- Rycerz zielonej Podwi±zki mo¿e odmówiæ wyzwania tylko jesli ma awariê sprzêtu lub jest zmêczony poprzednim pojedynkiem
- obaj przeciwnicy ustalaj± miêdzy sob± czy walcz± konno czy pieszo - bêdzie przegroda oddzielaj±ca dwóch konnych .... ale mo¿na ganiaæ siê w kó³ko - wsie chwyty dozwolone (równiez skakanie przez barierkê)
- Rycerz Zielonej Podwi±zki ma obowi±zek przed walk± podej¶æ do lo¿y dam i prosiæ, któr±¶ z nich o przewi±zanie zielonej wstêgi na ramieniu lub nodze:)
- go¶æ równie¿ mo¿e staraæ siê o przychylno¶æ dam - tylko broñ Ciê panie braæ zielon± wst±¿ke:)

za "wyzwanie" nie ma nagród itp. - prawdopodobnie zwyciê¿y Piotru¶ Bagrit ale jeszcze nic nie jest przes±dzone (brak konsultacji z rodzin±smile.gif

rycerzy chc±cych wst±piæ do okoliczno¶ciowej formacji "Rycerze Zielonej Podwi±zki" serdecznie zapraszam na pw najwygodniej. By³oby uroczo gdyby sk³ada³a siê ona z osób walcz±cych u nas w roku ubieg³ym - tak sentymentalnie:)
ale wsio do ustalenia
bêdzie siê dzia³o

dodamy z wielk± rado¶ci±, ¿e w tym roku za zabawy na mostku przewidujemy na maksa atrakcyjn± nagrodê przechodni±smile.gif

Pozdrawiam
zapraszam
zielone podwi±zki bêd± wypa¶nie zielone, lniane, szyte rêcznie:)
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.