Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Wolin - 10 festiwal wikngów i S³owian --> 6-8 sierpnia
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2004
Stron: 1, 2, 3, 4
Erik Slavssen
CYTAT(Mirek_koval)
Sa juz gdzies zdiecia z ¶lubu?

Tak na szybko jedna fotka. ¯eby wszystkim by³o wiadomo jak Vlasta ¶licznie wygl±da³a na uroczysto¶ci.

Pozdrawiam
CICHY_
Nadal s³yszê bêbny, a Wy?
CICHY
Sigurd
Ufff. Cichy, pocieszy³e¶ mnie, ¿e nie ja jeden to s³yszê - ju¿ siê ba³em, ¿e mam ostrego schiza :-)
Imbram
BUM BUM BAM BAM
Cihy za bêbny masz u mnie plus 10 do cicho¶ci smile.gif Czego¶ mi zaczyna brakowaæ. Codziennie oko³o 14.30 odczówam pustke. Wam tez tak sie dzieje? icon_cool.gif
Mirek_koval
Kurcze spac nie mozna - bo nie graja !!!
Boran
Witam!
Po raz pierwszy mia³em zaszczyt odwiedziæ Wolin i muszê przyznaæ - wra¿enia s± niesamowite.

Przede wszystkim dziêkujê Synom Gromu za go¶cinê i Panser Galter Drott za nieugiête podtrzymywanie przyja¼ni pijacy.gif Snorri - tego twojego specyfiku d³ugo nie zapomnê
Po drugie - pijane regaty rz±dz±!!! (a¿ dziw, ¿e jeszcze nikt o tym nie wspomnia³)
po trzecie BUM BUM BAM BUM BUM BAM - te¿ s³yszê

Pozdrawiam

!!!NO HEADSHOTS = NO FUN!!!
Sigurd
Ja przy okazji apelujê do wodzirejów bitewnych - na przysz³osæ proszê bez klêkania ca³ej lini w oczekiwaniu na starcie :-) - kto nosi nagolennice koszowe ( tzw bizanty ) ten bêdzie wiedzia³, o co biega. Poza tym, Ruscy jako¶ nie klêczeli tylko stali jak mê¿czy¼ni smile.gif
Valgard
Wlasnie mi uswiadomiliscie, ze i ja mam syndrom powrotu z Wolina - lupu cupu we lbie.
Ma ktos moze nagranie z dzwiekiem tego bebna?
Valgard
CYTAT(Brodar)
Swoj± drog±, Ruski z ostrym toporem za³atwi³ mnie tak, ¿e przez najbli¿sze tygodnie chyba sobie szabl± nie pomacham bum.gif . Nowiutka tarcza, poprzebijana w kilku miejscach na wylot te¿ do wymiany...

Moze na przyszlosc przydalaby sie jakas kontrola wnoszonej broni - nie czekajmy na gorsze wypadki?
Pietrula
Wolin w tym roku by³ CUDOWNY.
Poza tym Ruscy to troche sie dziwni zrobili- moj kumpel przywalil jednemu w chelm a on zaczal sie burzyc do niego o to! Bêbnow rzeczywiscie brakuje dunno.gif
Dziêki dla Vlasty i Eryka za urz±dzenie wspania³ego wesela!
Szkoda ze Wolin nie trwa tydzien...........
Hendomir
Witam , by³ czad , ten tuman kurzu podczas walki i ten bemben t³oczy³ adrenaline w ¿y³y teraz wiem czo czuli ludzie w Xw. przed bitw± .... i te hekto litry piwa wypite z przyjació³mi hehehe .Ale zgadzam siê ¿e d¼wiêku bêbna brakuje okrutnie, ciê¿ko zasn±æ ..Heh Siugurdzie wreszcie siê u¶cisneli¶my smile.gif taki zjazd powinien trwaæ tydzieñ,jak¿e ciê¿ko po tych kilku dniach wróciæ do rzeczywisto¶ci.......Szkoda tylko ze nasi barcia ze wschodu robili takie przypa³y ale có¿ smile.gif jak im Drakar wp³yna do obozowiska w nocy to sie wszyscy zszokowali ,nie wiem czy wszyscy widzieli wyscigi drakarów hehehe ale to by³ czad .No to do nastêpnej imprezy!
BoBeK
Dajcie fotki z bitek bo brakuje
Brodar
No w³a¶nie, wiêcej fotek!
Mo¿e kto¶ ju¿ ma jakie¶ na stronie?

Poza tym, chyba widzia³em przed bitw± Janusza z Banderii z kamer±. Jak by powsta³ z tego taki fajny filmik jak ten z I³¿y, to normalnie czad by by³.

S³awa braty!
Boran
CYTAT(Valgard)
CYTAT(Brodar)
Swoj± drog±, Ruski z ostrym toporem za³atwi³ mnie tak, ¿e przez najbli¿sze tygodnie chyba sobie szabl± nie pomacham bum.gif . Nowiutka tarcza, poprzebijana w kilku miejscach na wylot te¿ do wymiany...

Moze na przyszlosc przydalaby sie jakas kontrola wnoszonej broni - nie czekajmy na gorsze wypadki?

Kontrola by³a, przynajmniej w pi±tek jak walczy³em. Widaæ za ma³o dok³adna.

CYTAT
Szkoda ze Wolin nie trwa tydzien...........

Nikt nie broni zostac parê dni d³u¿ej... ale to ju¿ du¿e ryzyko dla w±troby szczerba.gif

Pozdrawiam
Przemur
Kontrola by³a taka jak trzeba, tylko zawsze siêznajdzie nieco ludzi, którzy nie maj± ¿adnego poczucia honoru i na bitwê id± z czym¶ innym ni¿ na kontrolê. A wiele wypadków zdarza siê przez to, ¿e na bitwê wybiega ca³kowicie ¶wie¿y gnojek, bez do¶wiadczenia i umiejêtno¶ci, ¶ciskaj±cy w³ócznie, czy duñski topór, bo by³a to najtañsza broñ jak± móg³ kupiæ.
Co do d³ugo¶ci trwania, to Wolin samoczynnie siê wyd³u¿a- w tym roku sporo ludzi by³o ju¿ w ¶rodê, a niektórzy byli nawet wcze¶niej. Jeszcze parê lat i bêd± od poniedzia³ku.
Nikifor
fotek jest sporo jak ktos ma na jakies ochote ( wydarzenia z samego programu ( w tym slub eryczka klatka po klatce) lub same bitwy -niech wali na priv bede cos wysylal!
Boran
CYTAT
wiele wypadków zdarza siê przez to, ¿e na bitwê wybiega ca³kowicie ¶wie¿y gnojek, bez do¶wiadczenia i umiejêtno¶ci, ¶ciskaj±cy w³ócznie, czy duñski topór, bo by³a to najtañsza broñ jak± móg³ kupiæ

Rozwi±zaniem moglby byæ jaki¶ 'egzamin' umiejêtno¶ci. Tylko jak tu sprawdziæ kilkuset wojowników?! Poza tym ka¿dy dowódca powinien wiedzieæ, kto u niego jak walczy i kogo mo¿e dopu¶ciæ do bitwy.
krax
Bêdê nudna,ale powtorze-gdzie ten bêben!?! Impreza byla ¶wietna.Szczególnie sobotni wieczór mia³ niesamowity klimat-nie pamiêtam imprezy na której tañczy³o tyle osób naraz. Niedzielny wieczór by³ spokojny,ale bardzo,bardzo mi³y za spraw± ¶piewaj±cych czechów respekt.gif Oczywi¶cie cierpiê teraz na syndrom powrotu z Wolina,szczególnie,¿e po 12h siedzê w pracy tears.gif By³oby bardzo fajnie,gdyby to wszystko trwa³o d³u¿ej,ale my¶lê,¿e nie wiele osób przetrwa³oby tygodniowy Wolin crazy.gif pijacy.gif
Demony prêdko¶ci z Elag street rz±dz± devil.gif
jarljarbi
Faktycznie Wolin powoli siê wyd³u¿a, wiêksza czê¶æ naszej Dru¿yny dotar³a w poniedzia³ek wieczorem, a i tak zajêli drugie miejsce smile.gif . Chwa³a oraganizatorom, ¿e nie robi± trudno¶ci z wsze¶niejszym rozbieciem obozu. Moim zdaniem w tym roku ogólnie oraganizacja bez zarzutu, co budzi podziw, zwa¿ywszy na liczbê uczestników Festiwalu. widaæ, ¿e Jomsborg Vineta nabiera do¶wiadczenia.
Rugiewit
Nocne wy¶cigi "drakarów" by³y super. Kaliszfornia jak nic by wygra³a, gdyby nie ten obóz ruskich na torze wodnym. bigsmile2.gif

Wiwat Czesio sternik!!! yes.gif respekt.gif
Ulf Ko¶cisty
CYTAT
Nocne wy¶cigi "drakarów" by³y super. Kaliszfornia jak nic by wygra³a, gdyby nie ten obóz ruskich na torze wodnym.

To by³ obóz ruskich a ja ca³y czas my¶la³em ¿e to latarnia morska tak ¶wieci. Co za g³upek rozbija³ by obóz na ¶rodku morza mad.gif S³awa wszystkim! Imd, Boran, Jorund i tak wam nie wybaczê ¿e nikt nie zanius³ mnie do namiou i na sianie spa³em pijacy.gif !
Pozdrawiam
Ulf
Valgard
CYTAT(Przemur)
Kontrola by³a taka jak trzeba

To ja przepraszam, ale w sobote kontroli przed walka nie zauwazylem - przynajmniej mnie nikt nie obejrzal, ale moze macie racje - ja juz zylem bitwa, nie zwracalem uwagi na kontrole.
A tak z zupelnie innej beczki - ciezko powrocic do przyszlosci. Na szczescie moze jeszcze pare wyjazdow wypali w tym roku.
Slawa!
Sigurd
Nikifor, wy¶lij zdjêcia do Storma, który wrzuci³ moje na stronkê - mo¿e i twoje do³o¿y to siê zrobi ca³kiem spory album po¶wiêcony Wolinowi.

Przy okazji: poszukiwany jest osobnik kradn±cy w nocy namiot znad ¶pi±cego w³a¶ciciela :-). poni¿ej zamieszczam jego portret pamiêciowy ( niestety to jedyny, jaki uda³o siê zachowaæ ) - mo¿e kto¶ zidentyfikuje ?
Przemur
CYTAT(Valgard)
CYTAT(Przemur)
Kontrola by³a taka jak trzeba

To ja przepraszam, ale w sobote kontroli przed walka nie zauwazylem - przynajmniej mnie nikt nie obejrzal, ale moze macie racje - ja juz zylem bitwa, nie zwracalem uwagi na kontrole.

Kontrola by³a w pi±tek i to powinno wystarczyæ o ile kto¶ nie jest ¶mieciem i trzyma siê zasad. A je¿eli kto¶ wnosi na pole niesprawdzon± uprzednio broñ, to wstyd dla niego i dla dru¿yny, z której jest. Oczywi¶cie ¶mieæ ma wstyd g³êboko, ale poczucie honoru jest czym¶ co trudno sprawdziæ na takiej imprezie. Byæ mo¿e rozwi±zaniem by³oby wpuszczanie do Wolina tylko grup i ludzi legitymuj±cych siê jakim¶ do¶wiadczeniem i odpowiedni± reputacj±.
Valgard
Przemurze - zgadzam sie z Toba. Ale to jak widac nie wystarcza i niestety wojowie ze wschodu wnosili niebezpieczna bron. Brodar ma teraz pocharatana reke a nazwanie tego kto mu to zrobil "smieciem" zapewne nic nie zmieni. Ja uwazam, ze kontrole broni powinny byc przed kazdym wejsciem na pole bitwy i sam chetnie sie poddam takowej - byle byla. Na pewno pomoze to tez przy demaskowaniu "smieci".
Koniec - wiecej nie napisze na ten temat - Wolin 2004 byl na tyle swietna impreza, ze szkoda mowic o niedociagnieciach.
Sigurd
Kolejna sprawa to te ¶mieszne niby - duñskie topory czyli malutkie ¿ele¼ce na d³uuuugim trzonku ( by³y po naszej stronie te dziwad³a ) - zróbcie co¶ z tym w koñcu bo to wiocha ! To nie jest konkretnie do organizatorów Wolina, bo to co¶ pojawia siê prawie na ka¿dej imprezie - trzeba to jako¶ wyeliminowaæ, bo nied³ugo pojawi± siê i w³ócznie rodem ze staro¿ytnej Macedonii na 5 metrowych drzewcach smile.gif
Brodar
Z tego wynika, ¿e je¶li kto¶ nie szed³ do bitwy w pi±tek a jedynie w sobotê, móg³ wnie¶æ wszystko...
Inna sprawa, ¿e jako¶ nie mogê siê dopatrzyæ celowo¶ci takiego dzia³ania. Co kieruje ludzmi wnosz±cymi na pole ostr± broñ? Czyste chamstwo?
Nie rozumiem ich.

Dobra koñczmy temat. Raz siê tylko z czym¶ takim na tegorocznym Wolinie spotka³em. Poza tym walki by³y naprawdê fajne i wydaje mi sie, ¿e chamskich zagrywek by³o w bitwach mniej ni¿ w tamtym roku.

S³awa!
Storm
CYTAT(Sigurd)
Nikifor, wy¶lij zdjêcia do Storma, który wrzuci³ moje na stronkê - mo¿e i twoje do³o¿y to siê zrobi ca³kiem spory album po¶wiêcony Wolinowi.

Do³o¿y do³o¿y smile.gif
Mo¿ecie przysy³aæ zdjêcia (tylko nie przesadzaæ z wielko¶ci± smile.gif) na maila lord_storm@go2.pl.
Proszê o nieprzysy³anie maili powy¿ej 3 MB (jak macie wiêcej to uprzed¼cie i podzielcie maila na dwa).

Pozdrawiam.
Pietrula
Mam pro¶be jakby kto¶ mog³ to bardzo prosze rownierz o wys³anie jakich¶ zdjec na pietrula@op.pl Bede dozgonnie wdzieczny a jak przydazy sie jakas okazja to zaspiewam naszego druzynowego smyrdka bigsmile2.gif w ramach podziekowan
Sigurd
Zamiast traciæ czas na wysy³anie dla ka¿dego z osobna lepiej wys³aæ od razu Stormowi ( zmniejszcie fotki w Adobe, ACDSee czy innym programie ) - stamt±d niech sobie ka¿dy ¶ci±ga do woli.
Storm - dziêki za udostêpnienie miejsca !
Imd
CYTAT(Ulf Ko¶cisty)
Imd, Boran, Jorund i tak wam nie wybaczê ¿e nikt nie zanius³ mnie do namiou i na sianie spa³em

Ulfie tak s³odko spa³e¶, ¿e nie mieli¶my serca Ciê ruszaæ. I chocia¿ uciek³a Ci poduszka, to przykry³am Cie ³adnie i stwierdzi³am, ¿e sen dobrze Ci zrobi. No chyba nie zmarz³e¶?
Serdeczne pozdrowienia dla Nat, Borana, Ulfa, Jorunda, Sympatycznej Czarnow³osej, której imienia nadal nie pamiêtam icon_redface.gif , Thorgrima i wszystkich starych dobrych znajomych...
Kadlin
http://www.janusz.iav.pl/
w dziale galeria Wania i Janusz umie¶cili ju¿ zdiecia z Wolina :-)
Pozdrawiam!
Sigurd
Fajne zdjêcia ale dlaczego takie ma³e ? Pozostaje pewien niedosyt...
Kadlin
Sigi co rozumiesz pod ma³e? Chcia³by¶ zobaczyæ znarszczki na nosie wojów z drugiej lini szczerba.gif . Pogadaj z Januszem mo¿e specjalnie dla ciebie umie¶ci super ultra wielkie bigsmile2.gif
Pozdrawiam!
Sigurd
Kaju. s³oñce ty moje - mo¿e z drugiej linii to nie ale z pierwszej by siê przyda³o smile.gif. Nie nale¿y oszczêdzaæ aparatu w takich sprzyjaj±cych warunkach jak Wolin...
Kadlin
Nie wtedy nale¿y chowaæ aparat lub inne cenne rzeczy i uciekac co si³ w nogach z pola bitwy.
Wierz mi, ¿e Demony Prêdko¶ci zi Elag street rownie¿ po tym Wolinie wiedza co to znaczy szar¿a Rosjan bum.gif
A zdiecia do¶æ agresywnych potyczek, jak to Wolin, to i tak uwa¿am ¿e sa bardzo dobre smile.gif
Buziaczki!
Aga
Masz racje Kaju, nie ma to jak ucieczka z pe³nym rogiem wody z pola bitwy gdy pêdzi na ciebie tlum wojownikow warrior.gif aktualnie nie zbyt przyja¼nie nastawionych. devil.gif

Ale i to da³o siê znie¶æ. Podej¿ewam, ¿e wiêkszo¶æ z nas po pierwszym dniu sk³ada³a mod³y do s³oñca ¿eby nas tak nie mêczy³o tracker.gif na wiele siê to jednak nie zda³o.. no có¿, bywa.

A swoj± drog± te¿ nie moge siê doczekaæ prezentacji filmu Janusza. Widzia³am kilka fragmentów tuz po bitwach i zapowiadaj± sie calkiem nie¼le. smile.gif
No i oczywi¶cie Elag street rzadzi!!!!!

S³awa wojownikom!!
Nat
CYTAT
wiêkszo¶æ z nas po pierwszym dniu sk³ada³a mod³y do s³oñca ¿eby nas tak nie mêczy³o

no raczej.... bigsmile2.gif ale da³o siê jako¶ prze¿yæ
ma kto¶ jeszcze zdjêcia? pan LukaS podj±³ siê profesjonalnego reportazu - z tego co pisa³ przed Wolinem - wiêc teraz prosimy grzecznie o podzielenie siê efektami!
Demony szybko¶ci rz±dz±, moje panie bigsmile2.gif mad.gif devil.gif
krax
No tak-zgadzam siê z przedmówczyniami.Jak widaæ Demony rz±dz± te¿ w tym temacie cool.gif
Sigurd
Proszê tu wiêcej nie wpuszczaæ zbirek z Birki - strasznie siê rozpanoszy³y :-) i zaraz zdominuj± ten topic !
Kadlin
Dobra, Zbirki z Birki beda sie trzymaæ z daleka ale Strzygi Mokoszy nie popuszcza tongue.gif rant.gif tongue.gif pijacy.gif tongue.gif
A Sigi pamiêtaj, ¿e z nami ca³e Elag Street

Buziaki!
Sigurd
Na strzygi to mamy ko³eczki zaostrzone :-P

Nikt nie rozpozna³ zbója, co kradnie namioty ?? Przecie¿ zamie¶ci³em taki wyra¼ny portret angsad.gif
Nikifor
Sigurd ja go znam to twoje alter ego:) Otar:-)
Sigurd
No popatrz Niki, z tej strony go jeszcze nie pozna³em ass.gif
Imbram
Sigi zdjecie podejrzanego doprawdy zmusza do zadumy. Ju¿ nawet nie próbuje dochodziæ w jakiej sytuacji zosta³o zrobione i jaki by³ jej ogólny kontekst. heart.gif
Sigurd
S³usznie Imbi, nie dochod¼ - prawda mog³aby okazaæ siê nie do zniesienia dla normalnego cz³owieka smile.gif
Przemur
Bez urazy, ale to zdjêcie to dowcip naprawdê niskiego lotu. Gratulacje.
Wracaj±c do tematu, to mam nadziejê, ¿e za rok Wolin bêdzie mniejszy, bo momentami za bardzo by³o czuæ, ¿e niekórzy przyjechali tam prosto z Woodstock'u, przy czym nie bardzo dostrzegali ró¿nicê miêdzy tymi imprezami. Mam nadziejê, ¿e bêdzie wiêksza selekcja, bo Wolin, to chyba nie jest najlepsze miejsce na pierwsz± imprezê tego typu w ¿yciu.
Poza tym wielka szkoda, ¿e nie odby³ siê konkurs tatua¿u...
krax
Sigurd Strzygi Mokoszy s± niezniszczalne pijacy.gif mad.gif !!!
Fakt konkurs tatua¿u siê nie odby³,ale nie wiecie kto zosta³ mistrzem Europy w przeci±ganiu liny po¶ladkami?
My¶lê,¿e fajny by³by równie¿ konkurs gotowania,je¿eli doszed³by do skutku-tyle,¿e nie w formie proponowanej przez organizatorów(dziwny pomys³ miêdzynarodowych zespo³ów),a zwyczajnie-kto ma ochotê ten gotuje,albo dru¿ynami. My by³y¶my gotowe robiæ próbne gotowanie przed wyjazdem... pat.gif
Przemo
dziekujemy bardzo wszystkim zdolnym rzemieslnikom i dzielnym wojom za wspolne tworzenie niezwyklej atmosfery jubileuszowego Festiwalu Wikingow w Wolinie oraz za pomoc w jego przygotowaniu i organizacji. Jednoczesnie liczymy na cenne uwagi i wskazowki ktore pomoga nam uniknac ewentualnych "potkniec" przy kolejnej edycji naszego Festiwalu.

Stowarzyszenie Wikingow i S³owian "Wolin-Jomsborg-Vineta"
Gunnar
S³awa!
Trochê po czasie ale lepiej pó¼no ni¿ wcale....

http://gunnar.freewebpage.org/MOJE%20WYPRA...OLIN%202004.htm

Zapraszam do mojej galerii na mojej stronie. Zdieæ jest...215!Wiêc jest co ogl±dac. bigsmile2.gif

PS: Co siê stalo z tym rannym wojownikiem w niedziele?? Kto¶ co¶ wie o jego stanie zdrowia??

Festiwal by³ naprawdê super!! Byle tak dalej.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.