Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: 2012 TURNIEJE
> Inne > Kalendarium 2012
Stron: 1, 2, 3, 4
Ewa z Raciborza
Regulamin Biegu Dam

I. ZAPISY OGÓLNE

1. W konkurencji mo¿e wzi±æ udzia³ ka¿da niewiasta bior±ca udzia³ w turnieju (równie¿ rzemie¶lnicy) i ubrana w sukniê z epoki.
2. W biegu nie mog± braæ udzia³u mê¿czy¼ni przebrani za niewiasty, niewiasty w spodniach (ze wzglêdu na wyrównanie szans) oraz nale¿±ce do bractwa organizuj±cego turniej.
3. Z jednej grupy (np. bractwa rycerskiego) mo¿e startowaæ dowolna liczba niewiast.
4. W zale¿no¶ci od liczby uczestników organizator mo¿e poprzedziæ w³a¶ciwy Bieg Dam eliminacjami ? punktacja z eliminacji nie jest pó¼niej brana pod uwagê.
5. Konkurencje w biegu s± zró¿nicowane w taki sposób, aby ka¿da niewiasta mog³a znale¼æ w nich co¶ dla siebie.

II. ZAPISY SZCZEGÓ£OWE ? Turniej majowy w Byczynie ? 2012
1. Zg³oszenia do biegu dam bêd± przyjmowane podczas nadsy³ania zg³oszeñ na turniej oraz w sobotê 5 maja 2012 najpó¼niej do godz. 11.00 lub zamkniêcia listy (osoby które zg³osi³y siê przed turniejem proszone s± w tym czasie o potwierdzenie).
2. Eliminacje (je¿eli bêd± konieczne) odbêd± siê przed w³a¶ciwym biegiem po zakoñczeniu oficjalnego powitania na dziedziñcu (po godz. 11.15)(ostateczna informacja zostanie przekazana po ustaleniu liczby uczestników) i bêd± obejmowa³y 2 konkurencje na punkty:
- zrêczno¶ciow± ? max 5 punktów
- dotycz±c± wiedzy ?kuchennej? z okresu ¶redniowiecza ? max 5 punktów
Do nastêpnego etapu przejd± niewiasty z najwy¿sz± punktacj±.
W przypadku, je¿eli wyrównany poziom wiedzy i umiejêtno¶ci Dam nie pozwoli na wy³onienie najlepszych, organizator zastrzega sobie mo¿liwo¶æ dodatkowej konkurencji niespodzianki.
3. ?Bieg Dam? bêdzie siê sk³ada³ z trzech równorzêdnych konkurencji, z których suma punktów wy³oni zwyciê¿czyniê.
W ka¿dej z konkurencji obowi±zuje ta sama punktacja
I miejsce ? 5 punktów
II miejsce ? 4 punkty
III Miejsce ? 3 punkty
IV miejsce ? 2 punkty
V miejsce ? 1 punkt
nie ukoñczenie konkurencji lub nie wziêcie w niej udzia³u ? 0 punktów
4. Je¿eli czas pozwoli lub je¿eli 3 konkurencje nie wystarcz± do rozstrzygniêcia, której z niewiast nale¿y siê laur pierwszeñstwa, organizator zastrzega sobie mo¿liwo¶æ przeprowadzenia czwartej rozgrywki.
5. Szczegó³owe za³o¿enia ka¿dej z konkurencji zostan± przedstawione tu¿ przed biegiem.
6. Podczas zmagañ uczestniczki bêd± mog³y wykazaæ siê swoj± zrêczno¶ci±, szybko¶ci±, umiejêtno¶ci± perswazji (skierowanej do p³ci przeciwnej ?), kierowania s³u¿b± i wiadomo¶ciami dotycz±cymi kultury ¶redniowiecza
7. Nagrodzone zostan± trzy pierwsze miejsca
I miejsce 250 z³
II miejsce 150 z³
III miejsce 100 z³
8. Wszelkie pytania dotycz±ce Biegu Dam mo¿na kierowaæ w czasie turnieju do Agnieszki Berkowskiej (Noire ? Rota Piechoty Miejskiej Aquila) lub przed turniejem na jej adres (pelias@interia.pl)

Szczegó³owo konkurencje bêda omówione przed biegiem dam, aby wyrównaæ szanse wszystkich uczestniczek. Bêd± to:
Pierwsza czê¶æ - bieg na czas z przeszkodami
Druga czê¶æ - si³a perswazji - scenka
Trzecia czê¶æ - ³owy - czê¶æ interaktywna z publiczno¶ci±
robin_
Teraz dopiero zwróci³em uwagê - warto¶c nagród w ³uczniczym jest wyzsza niz w bojowym, to rzadko siê zdarza ;) , Stefan - czy jedwabna ciêciwa do longbow bêdzie ok ? Zamówi³em w³a¶nie mega mocny jedwab do wschodnich ³uków.
braciszek Boullii
My¶lê, ¿e nie powinno byæ problemu. B±d¼ co b±d¼ jedwabny szlak istnia³ i jedwab do nas dociera³ smile.gif Ale to Stephan decyduje ostatecznie.
stephan z yam
czy ja wygl±dam jak z³o chodz±ce i wrzód na ¿yci by siê do wszystkiego czepiaæ?
[gdyby kto w±tpi³ - to odpowied¼ brzmi nie smile.gif ]

panowie...jedwabne ciêciwy s± dopuszczone w regulaminie

i nie bêdê pyta³ czy staæ by³o biednego bowmana na jedwab, bo robin to przecie¿ bogaty bowmaker smile.gif

efendi
Witam!
Mam tak± nie¶mia³± pro¶bê, proszê mnie zawiadomiæ mailowo(andrzej.kosciuk@wp.pl), kto przyje¿d¿a wcze¶niej , tzn przed 4.05. Chcemy siê troszeczkê przygotowaæ, tak ¿eby nikt nam z g³odu nie pad³ i doczeka³ turnieju zachowuj±c si³y. Wiadomo¶æ dla walcz±cych, w turnieju bojowym wezm± udzia³ tak¿e zbrojni z Czech ,Austrii i Niemiec. No i ca³a reszta smile.gif
Pozdrawiam
efendi
Gallahad
Witam wszystkich frehowiczów, jest to mój pierwszy post na forum wiêc przepraszam za ewentualne b³edy.

Wiem ¿e temat by³ ju¿ omawiany ale mam kilka pytañ i kilka spostrze¿eñ.

Czy dla grpy B zakazane s± szczecinki z w³osia jako podpórka pod strza³e ( mam tak± od roku jest przyklejona i bojê siê ¿e dem±tuj±c j± podre oklejenie w mojej kaji ktb )

Czy nie ciekawsz± formu³± by³o by gdyby dalej istnia³ podzia³ A i B ale strzelaliby¶my wszyscy razem. Ju¿ t³umacze. Chodzi o to ¿e chetnie postrze³a³bym razem z Panem Robinem i innymi Panami, czytaj±c ca³y temat i wszystkie posty wtym i Pana Robina wyczyta³em ¿e on te¿ wola³by mieæ wiêksze grono wspó³zawodników. Pozatym wszyscy zapominamy ¿e to co dla nas jest jasne dla postronnego gapowicza bêdzie niezrozumia³e. No bo co mu powiemy ,, Proszê Pañstwa a teraz strzelaæ bêd± rownie¿ przebrani Panie i Panowie tylko ci s± bardziej " A tak, razem strzelamy wszystko jest punktowane tak samo, warunki pogodowe, takie same, i dobry sprawdzian czy wszystkie te ,, nowoczesne " udogodnienia siê sprawdzaj± ( szczerze w±tpiê). I tak zwyciêsca by³by móg³ byæ naprzyk³ad zwyciêzc± seri A i seri B. lub dowolnej kombinacji. Nic siê nie zmienia a nikt nie czuje siê ograniczony i zabawa wiêksza. No chyba ¿e chodzi tu podzia³ na lepszych i gorszych ( mniej autentycznych i chyba mniej siê staraj±cych ).

I ostatnia sprawa zgadzam siê co do rozpoczêcia turnieju o 10 w sobotê komu zale¿y ten bêdzie grzeczny w pi±tek 2 piwka i spaæ, ok. Ale nie zgadzam siê w zadnym razie z odbyciem fina³u w niedziele o 9 rano. Powodów jest kilka:

- o tej spartañskiej godzinie nie bêdzie ¿adnych ludzi tzw,. gapowiczów a onich wyra¿nie tu zapomniano a ja ich bardzo szanujê, bo ka¿dy kiedy¶ by³ jednym z nich, tak ja jeszcze 2 lata i rok temu. Dodtkowo w du¿ej mierze to za ich pieni±¿ki wszyscy siê bedziemy bawiæ i ¶wiêtowaæ, bo nie jest to impreza zamkniêta tylko równie¿ dla gapowiczów.

- w±tpiê czy o tej godzinie powstaj±, wszelkiej ma¶ci rycerze i damy, postronni obserwatorzy z innych bractw i kompanii itp. Bêdziemy strzelaæ przy pustych trybunach. w ciszy i spokoju, to czemu nie odrazu w szczerym polu o ¶wicie.

- nale¿e do opolskiego bractwa rycerskiego, co oznacza ¿e bêdê jednym z wspólgospodarzy i nie do koñca jest tak ¿e zale¿y mi na chlaniu, ale kto¶ tych chlej±cych musi siê zaopkiewaæ przygotowaæ du¿o rzeczy na nastêpny dzieñ co w praktyce oznacza pój¶cie spaæ nie wcze¶niej ni¿ o drugiej. A i tak du¿o osób bêdzie ¶piewaæ piosenki i hucznie siê bawiæ.

-Musimy wstaæ o 8ej ¿eby zacz±æ o 9ej bo tak chce sfrustrowana Pani ¯yrafa, która obra¿a organizatora Pana Styphena z Yam, bo Pani ¯yrafie zda¿y³o siê mieæ kaca giganta ( swoj± drog± jak du¿ego trzeba mieæ kaca ¿eby zrezygnowaæ wogule z zawodów ). Pytam siê w imie czego. Jedyny argument jaki znajduje to dojazd do domu kogo¶ z wybrze¿a b±dz z bieszczad, o ile mi wiadomo Pani Zyrafa jest z wroc³awia wiêc bêdzie czasu a czasu.. INNYCH NIE MA, A, BO PANI ZYRAFA TAK CHCE. Czy¿by chêæ wyeliminowania tych którz przyjechali, postrzelaæ pobawiæ siê na uczcie, pogawedziæ, potañczyc, spêdziæ mi³o czas ze znajomymi. Normalnych. A jak wymagamy takiego profesjonalnego podej¶ci to ja dla pani ¿yrafy proponujê profesjonalistów PZ£ oni nie pij± na zawodach. http://www.archery.pl/

- i ostania sprawa kto¶ tu zapomnia³ ¿e to jest zabawa i przyjemno¶æ. Dla wszystkich nie tylko dla jednej sfrustrowanej Pani ¯yrafy ( swoja drog± czujê siê obra¿ony nazwaniem mnie przypadkowym strzelcem i trzymaj±cy poziom typowo polski z racji tego ¿e mam ochotê napiæ siê ze znajomymi, a Pani trzyma jaki poziom- w³oski, angielski. z tego co Pani pisze to czêsto trzymamy go razem po polsku. dodam tylko ¿e na ca³e szczê¶cie nie pani organizuje ten turniej wiêc se mo¿e Pani chlapn±æ ile dusza zapragnie )

- dlaczego nie mog± zadecydowaæ o tym najbardziej zainteresowani, czyli FINALI¦CI, DEMOKRATYCZNIE SIÊ DOGADUJ¡C. PROSTE.

- proponuje zeby zawody zacz±æ o godzinie 12ej wszyscy wyspani, u¶miechniêci i zadowoleni gdzie strzelamy i dla naszej przyjemno¶ci i dla przyjemno¶ci innych. A argument o kacu jest ¶mieszny bo tak jak nam napisa³a wspomniana Pani ¯yrafa kto traktuje to powa¿nie nie zaryzykuje trzês±cej siê rêki. PROSTE

CYTAT(stephan z yam @ 22:31 17.03.2012) *
³ucznik... wszystko fajnie; zapowiada siê ¿e zaczniemy przed 10:00

to raz a dwa; jednak wychodzi na to ze w niedziele wiêkszo¶æ ludzi jedzie i ma kaca i je¶li nie wyjazd wczesny to pó¼ne kacowe wstawanie rozwala dwudniowo¶æ turnieju;
chêtnie zrobiliby¶my pi±tek sobota - ale zarz wyskocz± ci, którzy pracuj± w pi±tek.. i nie mog± 1dnego dnia wolnego wzi±æ.. etc...

Je¿eli ludziom przeszkadza kac w dokoñczeniu turnieju, to oznacza tylko jedno - nie przyjechali na turniej, a jedynie spotkaæ siê ze znajomymi. Absolutnie nie nale¿y takowych zaliczaæ do grona ³uczników tylko do przypadkowych strzelców. A ju¿ podejmowanie decyzji na temat kszta³tu turnieju na podstawie tego, ze sobie uczestnicy pochlej± jest tym bardziej ¿enuj±ce, bo pochlaæ mogê sobie w domu codziennie i nie musze po to jechac a¿ do Byczyny. Zreszt± sama nie jestem ¶wiêta - w³a¶nie ze wzglêdu na "z³e samopoczucie" nie bra³am udzia³u w drugim dniu zawodow na mojej pierwszej Byczynie. Ale do nikogo nie mia³am pretensji, w miarê mijania kaca coraz bardziej w¶cieka³am siê na siebie. I tyle. A drugi dzieñ mo¿e siê zaczaæ o 9 i skoñczyæ o 12 - jest czas na policzenie wyników i dojechanie do domu, nawet tym co z daleka. Jeszcze raz powtarzam - jak kto¶ ma kaca i nie jest w stanie wstaæ, to znaczy, ¿e turniej ³uczniczy jest dodatkiem do ca³ej reszty. A je¿eli ma z tym problem sêdzie - no có¿, ja jak organizujê turniej nie pijê ani kropelki, bo wiem, ze mam pewne zadania. A jak wiedz± Ci co mnie znaj±, walczyæ muszê ze sob± ca³± soba, bo za ko³nierz nie wylewam. Ale trzeba sobie zadaæ pytanie - czy to co robiê jest profesjonalne, czy zalezy mi na wysokim poziomie czy te¿ mam to w dupie i trzymam poziom typowo polski. Je¿eli tak, to moze lepiej napisaæ, ¿e bêdzie to rewia mody i piknik ³uczniczy, a nazwê turniej ³uczniczy zarezerwujmy na imprezy, gdzie ka¿dy ³ucznik odda minimum 80 strza³ów, na rundy czeka 15 minut max, ma warunki, które go nie obra¿aj± i liczy siê jego kunszt.
¯yrafa
Drogi Gallahadzie

¯yczê wszystkim, aby ten byczyñski turniej wreszcie okaza³ siê turniejem marzeñ, wreszcie nasyci³ ³uczników mo¿liwo¶ci± strzelania od rana do nocy w warunkach najlepszych mo¿liwych. Mam nadziejê, ¿e poziom kunsztu ³uczniczego bêdzie przynajmniej równie wysoki jak w poprzednich latach, ¿e gapowicze bêd± mogli podziwiaæ same dziesi±tki i profesjonalnych strzelców. ¯e bêd± stali z rozdziawionymi buziami i komentowali trafienia w ich mniemaniu niemo¿liwe.
Nie przypominam sobie, ¿ebym nazwa³a Ciebie konkretnie przypadkowym strzelcem, ale skoro uwa¿asz siê za takiego i czujesz siê obrazony, to juz nie mój problem.
Tak ju¿ na koniec powiem jedno - sam fakt, ¿e rozpêta³a sie taka dyskusja jest dla mnie dziwny. Od ustalania zasad turnieju jest organizator i nie bardzo wiem, dlaczego wszystkich nas tak zapêdzi³o w kozi róg dyskutowanie na ten temat. Mo¿e dlatego, ¿e organizator jak chor±giew na wietrze zmienia³ zdanie pod wp³ywem postow i nie potrafi³ twardo powiedzieæ - koniec dyskusji, ja tu rz±dzê. Stephen - przepraszam, wiem ¿e mia³e¶ najbardziej przer±bane parê tygodni miêdzy innymi przez takie marudy jak ja, ale znasz nas i wiesz, ¿e to nie wynika ze z³o¶liwo¶ci, tylko z dobrych chêci.
Mam nadziejê, ¿e wszyscy bêdziecie zadowoleni i ¿e pewnego dnia zrozumiecie o co w ogóle nam chodzi³o. Dla nas wa¿ne jest strzelanie, ³ucznicy których znam maj± okazjê mierzyæ siê z najlepszymi z ca³ego ¶wiata i to oni bêd± dla mnie stanowiæ wyznacznik poziomu luczniczego, a nie Ci co s± tylko mocni w gêbie. Do poziomu, którzy reprezentuj± doprowadzi³y ich setki, jak nie tysiace godzin spêdzonych z ³ukiem i walk± z w³asnymi slabo¶ciami. W ³ucznictwie liczy siê ³ucznictwo, a nie model szarawarów.
¯yczê wszystkim dobrej zabawy i niech wygra najlepszy! ( o 9 lub o 12 - wszystko mi jedno, bo przecie¿ jestem z Wroc³awia ;)

stephan z yam
zaczniemy jak jest napisane i podejmowanie tego tematu mija siê z celem; kto siê zjawi ten strzela, odpada przechodzi dalej kibicuje etc

dziêki mo¿liwo¶ciom jakie mamy w tym roku - tzn 4rem torom, jest szansa strzelania równoczesnego, ale jak napisalem, z ró¿nych wzglêdów, najpierw pierwsze rundy strzel± semi, pó¼niej bêda strzelali rekonstruktorzy.

przerwa dla wszystkich - z posi³kiem i odpoczynkiem [a w tym czasie konie etc] bêdzie i dalsza kontynuacja zawodów do wieczora

[¿yrafa] jak chor±giew [ale patrz jaka du¿a ca³e 102kg] - no cu¿ - kogo¿ jak nie mnie boli to, bior±c pod uwagê, ze jak gdzies napisa³em wcze¶niej regulamin w wersji pierwotnej by³ nastawiony na dyskusjê i delikatne zmiany - takowe zmiany zosta³y wprowadzone, regulamin wersja ostateczna te¿ zal±czony jest i jego bêdziemy przestrzegaæ [chyba ¿e na miejscu sie oka¿e ¿e trzeba go nieco nagi±æ - bo deszcz, bo 2 tory etc...]

Ewa z Raciborza
Odprawa dowódców odbêdzie siê w sobotê o godz. 9.00 rano.
efendi
Powoli bêdziemy zamieszczaæ wyniki :
Bieg dam
1.Mara Mikulova Z Tabora(Czechy)
2.Patrycja Jod³owska-Nowogrodzieckie Bractwo Rycerskie
3.Stefania Dziadkowiak-Druzyna ³ucznicza ze Szczytna
stephan z yam
wyniki ³uczniczego:

semi-rekonstruktorzy:

1: Piotr Gonet
2:Andrzej "szkwarek" Szkwarkowski
3: Pawe³ "boulli" Nowak

rekonstruktorzy:

1: £ukasz Nawalny
2: Krzysztof "czarny" Doliñski
3: Jerzy "jorgu¶" Kubiak
4: Piotr "baniak" Urbaniak

najlepiej strzelaj±ca niewiasta: ¿yrafa

dru¿ynowo - nikogo nie zg³oszono

pe³na lista od æwieræfina³ów + ilo¶æ punktów wystrzelanych:

1: piotr gonet:458
2: szkwarek:423
3: boulli:415
4: nikita:395
5: legolas: 391
6: ³ukasz nawalny:367
7:¿yrafa:327
8: leszek stefaniak:320
9: jorgu¶:311
10: szeryf:297
11: jorek:287
12: zbyszko:279
13: asia:259
14: Andrzej:200
15: b³aszczuk:154
16: piero¿ek:150

rekonstruktorzy:

1: £ukasz nawalny:321
2: Krzysztof "czarny"Doliñski:278
3: Jerzy "jorgu¶" Kubiak:270
4: Piotr "baniak" Urbaniak : 193
5: Olga Nawalny: 181
6:Anrdrzej: 171
7: Zbyszko : 155

gratulacje wszystkim:) bo ka¿dy celny strza³ to zwyciêstwo
pozdrawiam
stephan z yam
Ewa z Raciborza
bieg dam
I m. Klara Mikulova z Tabora (Czechy)
II m. Patrycja Jod³owska - Nowogrodzieckie Bractwo Rycerskie
III m. Stefania Dziatkowiak - Dru¿yna £ucznicza ze Szczytna

konkurs na naj³adniejszy glejt
I m. Po³ocki Zwi±zek (Bia³oru¶) - autorzy: Dzmitry¦wiacki i Iwan Iwanow
II m. Dru¿yna Kusznicza z Czerwionki - autor: Tomek Fic "Pysio"
III m. Wolna Kompania £ucznicza z Grodu Lubañ - autor p. Doliñska

bieg rycerski
I m. ¦l±ska Rota najemna
II m. Opolskie Bractwo Rycerskie
III m. OPI - Lukas Podesva (Czechy)

blossfechten
I m. Ivo Lechner (Czechy)
II m. Radim Dole¿el (Czechy)
III m. Stanislav Kafka (Czechy)

Ewa z Raciborza
turniej bojowy

uczestnicy: 28 osób
Polska: 12
Litwa: 4
Niemcy: 2
Austria: 5
Bia³oru¶: 2
Czechy: 3

I tura
Raul z Litwy - Robert Szatecki z Warszawskiej Akademii Miecza
Tedi z Czerwionki - Damian z Orzysza
Ariel z Czerwionki - Maciek z Opolskiego Bractwa Rycerskiego
Sutek z Czerwionki - Marek z Opolskiego Bractwa Rycerskiego
Promil z Czerwionki - Dzmicer z Bia³orusi
Kuba z Czerwionki - Evpatiy z Bia³orusi
Vincent z Litwy - Wariat z Opolskiego Bractwa Rycerskiego
Balian z Litwy - Maladik z Austrii
Artur z Litwy - Lorenz z Austrii
Norman z Niemiec - Martin z Austrii
Franz z Niemiec - Gunter z Austrii
Raca z Czech - Jacek z Austrii
Opi z Czech - Szymon z Nowogrodzieckiego Bractwa Rycerskiego
Mamut z Czech - Jacek z Opolskiego Bractwa Rycerskiego

II tura
Robert Szatecki z Warszawskiej Akademii Miecza - Jacek z Opolskiego Bractwa Rycerskiego
Tedi z Czerwionki - Jacek z Austrii
Maciek z Opolskiego Bractwa Rycerskiego - Gunter z Austrii
Marek z Opolskiego Bractwa Rycerskiego - Martin z Austrii
Dzmicer z Bia³orusi - Lorenz z Austrii
Evpatiy z Bia³orusi - Balian z Litwy
Wariat z Opolskiego Bractwa Rycerskiego - Opi z Czech

III tura
Robert Szatecki z Warszawskiej Akademii Miecza - Lorenz z Austrii
Tedi z Czerwionki - Dzmicer z Bia³orusi
Maciek z Opolskiego Bractwa Rycerskiego - Evpatiy z Bia³orusi
Martin z Austrii - Wariat z Opolskiego Bractwa Rycerskiego

Finali¶ci
I miejsce - Robert Szatecki z Warszawskiej Akademii Miecza
II miejsce - Maciek Dembski z Opolskiego Bractwa Rycerskiego
III miejsce - Dzmitry ¦wiacki z Po³ockiego Zwi±zku z Bia³orusi
IV miejsce - Tedi - Dru¿yna Kusznicza z Czerwionki

efendi
zosta³o trochê ró¿no¶ci,min.telefon , ale zablokowany. Kto poda jaki i co ma przywi±zane, dostanie go poczt± smile.gif
Ewa z Raciborza
Kilka zdjêæ z Byczyny

https://picasaweb.google.com/Wawotschnitz/ByczynaMajowa2012R

Ps: Dziêkujê wszystkim uczestnikom warsztatów kaligraficznych - przebieg³y w mi³ej atmosferze. Je¶li bêdzie potrzeba i chêci - mo¿e spotkamy siê przy innej okazji, æwicz±c kolejny krój pisma.
juror40
W imieniu dru¿yny ,,£uczników ¶w. Jerzego,, sk³adam najserdeczniejsze podziêkowania z racji, i¿ w tak zacnym gronie go¶ciæ mogli¶my. Chylê czo³a organizatorom owego turnieju oraz pozdrawiam wszystkich ³uczników, z którymi mieli¶my przyjemno¶æ wspó³zawodniczyæ. Dziekujemy za wspania³± zabawê...Jerzy ,,jorgu¶,, Kubiak
Knurek
Czarny Kruk z Czêstochowy SERDECZNIE DZIÊKUJE ZA GO¦CINÊ>JAK ZWYKLE BY£O SUPER>
Robert Szatecki
Dziêkujê za bardzo udany turniej, doskona³a organizacja, wszystko odbywa³o siê o czasie, du¿a uczta gdzie ka¿dy móg³ siê naje¶æ i wygodny nocleg:) Do zobaczenia w przysz³o¶ci:)
Judyta
bardzo udany tureniej. ¶wietne pokazy. jestem pod wra¿eniem grupy fireshow smile.gif
Pimor
Ciekaw by³em wyników turnieju, Gallahadzie vel Piero¿ku. Tak siê wym±drza³e¶, a tu proszê, moja Pani ¯ona ¯yrafa spra³a Ciê na 177 punktów, by³e¶ ostatni no i nawet na drugi dzieñ turniejowy nie przyszed³e¶. Ot, chichot historii.
Robert Szatecki
Nie ma nic lepszego ni¿ takie sprawdzenie forumowych znawców:D
MaciejSRN
Wielkie dziêki ca³emu OBR za naprawdê dobr± impreze! Mam nadzieje ¿e w czerwcu ugo¶cimy was tak samo dobrze jak wy nas!!! ;)
Macbeth
¦l±ska Kompania Najemna dziêkuje za mo¿liwo¶æ wziêcia udzia³u w turnieju:) Impreza by³a przednia i d³ugo pozostanie w naszej pamiêci ( zw³aszcza Stephan pojawiaj±cy siê nagle i ¶piewaj±cy "Ja i mój Jay Jay";) )
Adsumus
A bêd± jakie¶ zdjêcia z obu ³uczniczych?
braciszek Boullii
Powiem szczerze, ¿e nie wiem czy kto¶ robi³ zdjêcia. Raczej ka¿dy pilnowa³ aby strza³y lecia³y w odpowiednim kierunku.
Adsumus
No nie spodziewam siê, ¿eby strzelaj±cy zdjêcia robili :P a ich obs³uga techniczna bardziej :D
Pawe³ £agódka
Jad³a i napitku dostatek pok³ony dla efendiego za pomoc w trakcie przejazdu miêdzyturniejami wszystko ¶wietne nawet pogoda super :D :D dziêkuje w imieniu swym i bractwa
baki997
W imieniu wszystkich ch³opców z Lisów sk³adam serdeczne podziêkowanie organizatorom za doskonale zorganizowan± imprezê ,kucharzom za przepyszne jad³o i rywalom za dobr± i tward± walkê.
efendi
Przepraszam ¿e tak pó¼no, ale mamy wyt³umaczenie smile.gif , chcê i ja podziêkowaæ wszystkim za zaj....st± zabawê w czasie turnieju. Mam nadzieje ze konwencja,nowa, sie sprawdzi³a, tym bardziej ¿e zdanie juz 10 pañstw uczestnicz±cych(nie chwalimy siê psss.gif)by³o pozytywne.Ale bez wk³adu pracy cz³onków OBR to by³aby doopa. I tu chce wszystkim OBR-podziêkowaæ za trud i prace któr± w³o¿yli w organizacjê tego turnieju.
Pozdrawiam
No i jeszcze na koniec, Hubert, gratulacje za BN, tak tzrymaæ!!!!!
stephan z yam
Adsumus : wojtek od nas robi³ zdjêcia...jak pomniejszy i wrzuci w picassê - pode¶lê link.
a Ewka da³a linka do zdjêæ od siebie - trochê ich jest smile.gif

Krzysztof z Obornik
Witaj Pawle, mam ca³kiem zgrabny filmik o waszych zmaganich ³uczniczych, szlachetna pani ¯yrafa i inni te¿ s± tam, filmik bêdzie u Efiego w grodzie za parê dni, podczas kuszników
pozdrawiam
braciszek Boullii
To super, w niedzielê siê zg³oszê.
efendi
Witam!
Ci co byli wcze¶niej, to widzieli pierwsze strza³y naszego najnowszego dziecka.
Potem nie mogli¶my juz strzelaæ bo ludzie stanêli samochodami.
No to Ci co nie widzieli , moga teraz zobaczyc jak to dzia³a.
http://www.youtube.com/watch?v=LpZoHqg48tE
http://www.youtube.com/watch?v=eWW3nb0bnNg
Pozdrawiam
efi
greg36
CYTAT(efendi @ 16:49 07.05.2012) *
zosta³o trochê ró¿no¶ci,min.telefon , ale zablokowany. Kto poda jaki i co ma przywi±zane, dostanie go poczt± smile.gif

ten telefon byl czarno granatowy i mial przywieszke malego gloda i czerwone serduszko . ten model telefonu to alcatel . tam tak powinno pisac . a z tylu telefonu pisalo one touch
i znak orange,
Czyli jak zwykle, nie ³askawy turniej dla telefonów ze Szczytna smile.gif
a mo¿e i bisok anglik siê zawieruszy³?
efendi
CYTAT(greg36 @ 18:26 17.05.2012) *
CYTAT(efendi @ 16:49 07.05.2012) *

ten telefon byl czarno granatowy i mial przywieszke malego gloda i czerwone serduszko . ten model telefonu to alcatel . tam tak powinno pisac . a z tylu telefonu pisalo one touch
i znak orange,
Czyli jak zwykle, nie ³askawy turniej dla telefonów ze Szczytna smile.gif
a mo¿e i bisok anglik siê zawieruszy³?

Wysy³aj adres,telefon wy¶lemy smile.gif Bisoka niestety nie by³o.
Pozdrawiam
efendi
Krzysztof z Obornik
do Boulliiego
hej, wysy³a³em na PW, ale, jako ze w tych komputernych sprawkach co¶ odstajê, nie wiem czy dosta³e¶ wie¶æ, filmiki s± dla ciebie u Efiego
uk³ony
yakris
CYTAT(efendi @ 14:06 13.05.2012) *
Witam!
Ci co byli wcze¶niej, to widzieli pierwsze strza³y naszego najnowszego dziecka.
Potem nie mogli¶my juz strzelaæ bo ludzie stanêli samochodami.
No to Ci co nie widzieli , moga teraz zobaczyc jak to dzia³a.
http://www.youtube.com/watch?v=LpZoHqg48tE
http://www.youtube.com/watch?v=eWW3nb0bnNg
Pozdrawiam
efi

Gratulacje. Warto by³o pokombinowaæ!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.