Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: BN - turnieje eliminacyjne
> Prywatne Inicjatywy > Bitwa Narodów
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
ua
mapka dojazdowa:

tutaj ¶pimy ( tak trzeba zabraæ co¶ do spania ¶piwór karimaty etc )

http://maps.google.pl/maps?hl=pl&tab=wl

tutaj walczymy:

Sieradz ul. Mickiewicz hala Jednostki Wojskowej nie do pomylenia

po wje¼dzie do Sieradza trafimy na rondo ( nie wa¿ne od której strony by siê wjecha³o ) i Kierujemy siê na Konin za wiaduktem po prawej stronie jest hala

jak wygl±da Jednostka Wojskowa szczegó³owo napisze Pan Mateusz z Grójca:)
Hoorn
link do ¶pimy nie dzia³a smile.gif

a jak jest z mo¿liwo¶ci± wej¶cia dla widzów na t± sale wojskow± ???
Mateusz z Grójca
CYTAT(ua @ 20:45 15.11.2011) *
jak wygl±da Jednostka Wojskowa szczegó³owo napisze Pan Mateusz z Grójca:)

nie napiszê, nigdy nie by³em w JW w Sieradzu :P
ua
CYTAT(Hoorn @ 21:44 15.11.2011) *
link do ¶pimy nie dzia³a smile.gif

a jak jest z mo¿liwo¶ci± wej¶cia dla widzów na t± sale wojskow± ???

Link powtórze jak ¿ona wstanie:)

Hala Mosir ul. Sportowa przy parku gdzie by³ turniej

Sala do walki jest bodaj¿e na 500 miejsc dla publiczno¶ci wstêp wolny
Stalord
Je¿eli kto¶ bêdzie potrzebowa³ informacji, czy jakiejkolwiek pomocy na terenie Sieradza mo¿e dzwoniæ pod podane przeze mnie numery. Kilka osób z BRZS ju¿ od pi±tku bêdzie do dyspozycji.

Adam Pietrzak: 514322665

Mateusz Dutkiewicz: 793705287

Pozdrawiam i zapraszam do Naszego staro¿ytnego grodu! ;)
Daria Malinowska
Nie umiem ustawiæ lokalizacji na mapie i wrzuciæ linka ¿eby7 j± wy¶wietla³ . ¦picie sportowa 1 .

Czy kto¶ ma kontakt z Ryb± ?? Nie okre¶li³ siê co do jedzenia . PILNE !
Hub
PRZYPOMINAM ¯E KOLEJNY TURNIEJ ELIMINACYJNY JU¯ 3 GRUDNIA W GDYNI.

Tydzieñ po nim, w Warszawie bêdzie zorganizowane spotkanie kapitanów narodowych reprezentacji na BN z konferencj± prasow± dla mediów i spotkaniem na którym bêd± omawiane szczegó³owo zasady poszczególnych form walk na BN2012. Tak wiêc oficjalne regulaminy bêd± og³oszone po tym spotkaniu. Co jest jednak wa¿ne, wszystko wskazuje na to ¿e BN2012 bêdzie w Polsce. Jednak OFICJALNIE bêdzie to og³oszone na konferencji prasowej. Tak wiêc Panowie - pe³na mobilizacja, miejsce w Reprezentacji Polski trzeba bêdzie sobie wywalczyæ dobrze prezentuj±c siê na turniejach eliminacyjnych.

Jako kapitan i selekcjoner naszej kadry chcê tylko powiedzieæ ¿e oprócz zaliczenia minimalnie wymaganych 3 turniejów eliminacyjnych (z 6), bêdê zwraca³ uwagê na wszystkie cechy zawodników. W tym roku nie bêdzie powo³ywania ca³ych ekip, tylko poszczególnych osób, wiêc nawet zawodnicy którzy bêd± wychodziæ w sk³adach, które nie bêd± zwyciê¿aæ maj± szansê na miejsce w kadrze. Bêdê ocenia³ nie tylko ich umiejêtno¶ci indywidualne ale tak¿e zdolno¶ci efektywnego pracowania w grupie, pomagania kolegom itp. Wiêc nie tylko zawodnicy "sk³adacze" bêd± powo³ywani, tak¿e ludzie którzy potrafi± wzi±æ na siebie uderzenie dru¿yny przeciwnej daj±c szansê swoim kolegom na stworzenie przewagi liczebnej w polu. Walki maj± byæ ciê¿kie, ale te¿ czyste. Zawodnicy którzy bêd± ³amali regulamin, walczyli na kontuzje czy zachowywali siê agresywnie poza starciami tak¿e nie znajd± miejsca w kadrze.

Szczegó³owe zasady przedstawiê przed walkami bo póki nie ma oficjalnych regulaminów na BN2012 nie ma co t³umaczyæ na polski starych zasad. Nie ma w nich niczego specjalnego, ostatnie powa¿ne turnieje pi±tek odbywa³y siê na tych zasadach b±d¼ lekko modyfikowanych, wiêc nie bójcie siê ¿e s± jakie¶ nietypowe. Broñ - je¶li stwierdzimy ¿e siê nie nadaje to siê nie nadaje i walcz±cemu przed wyj¶ciem w pole trzeba bêdzie j± wymieniæ. W razie jaki¶ pytañ jestem do dyspozycji

pozdro, Hubert

Mighty Gacek
BN w Polsce - Fuck Yeah!
kara¶ - zly harcownik nr1
a mi troche szkoda. oczywiscie w polsce lepiej dla nas, wlasna publika, tanszy dojazd... ale strasznie lubilem te majowy wyjazdy do d¿ungli szczerba.gif
Hub
spokojnie, jeszcze BN wróci na wschód pewnie.. ;)
Adros
Mo¿ecie mi wys³aæ regulamin turnieju na adros91@gmail.com, by³bym bardzo wdziêczny:)

PS. Mo¿e jeden z turniejów eliminacyjnych mo¿e móg³by odbyæ siê w £odzi:)?
lemil
Bêdê bójcie siê devil.gif

Mam wolne miejsce w aucie na 1 osobê + blachy.

Pozdro
Jakub £adyñski
Adros, przecie¿ Sieradz jest 40 km od £odzi :P
Mateusz z Sieradza
Sieradz jest oko³o 50 - 60 km od £odzi smile.gif
A teraz tak.
Dojazd na salê na której bêd± walki:
na rondzie zjazd na Turek, pó¼niej za wiaduktem w prawo i jedziecie prosto i za chyba 4 blokiem skrêt w lewo. Na bloku jest taka niebieska tablica z napisem "Hala sportowa" wje¿d¿acie tam i na wprost w bramê. Pó¼niej ju¿ siê nie da zgubiæ.
Jakby co¶ to stacho poda³ dwa numery na które mo¿ecie dzwoniæ w razie problemu
Mateusz z Grójca
CYTAT(Jakub £adyñski @ 14:58 18.11.2011) *
Adros, przecie¿ Sieradz jest 40 km od £odzi :P

a odno¶nik do regulaminu jest podany na drugiej stronie w±tku.. dunno.gif
Robert Szatecki
Bardzo dobry turniej, wszystkie dru¿yny pokaza³y siê od dobrej strony, nikogo nie mo¿na by³o lekcewa¿yæ. Czekam na kolejne:)
P.S. Super jedzenie jak za 8 z³smile.gif
Halszka1986
Turniej rycerski w hali Sieradz 2011
Zdjêcia wykona³a Halina Maciejczak
Mateusz z Grójca
dziêki za zdjêcia smile.gif

Dziêki za turniej - by³o ekstra. Byle tak dalej do Maja a zobaczycie - Polska bêdzie mistrzem ¶wiata smile.gif
Hoorn
Mocny turniej Canabisi rozjechali wszystkich, ale ka¿da dru¿yna mia³a swoje chwile chwa³y lub udane akcje , fajnie ¿e pojawi³y siê nowe osoby i ekipy , jedzonko rzeczywi¶cie dobre za t± cenê, dzieki Staszkowi za nocne woja¿e samochodowe i dziêki dru¿ynie sk³adaków za wytrwa³o¶æ do koñca i wywalczenie zaszytego 4 miejsca smile.gif)) bum.gif szczerba.gif bigsmile2.gif

a w g³owie jeszcze mi huczy Oraj pole na traktore
kara¶ - zly harcownik nr1
hop siup hop siup cztery baby osiem dup!

bylo zaiste srogo. dzieki wszystkim ekipom za walke. na pewno tym razem nie bylo "chlopcow do bicia", oby tak dalej
Hub
mili panowie w teleexpressie :D

13:50

http://tvp.info/teleexpress/wideo/20112011-1700/5580207
Hub
tradycyjnie dziêkujê Halszce za fotki i link do pe³nej relacji z turnieju w telewizji regionalnej smile.gif
Wojciech W¶ciek³y
Dziêkujê w imieniu TiR-a smile.gif
lemil
Ja równie¿ dziêkujê za jak zawsze za.....± zabawê, Jak siê na...æ to tylko z wami lub przeciwko wam :P.

Adi Twoja gleba bêdzie s³awna :]

Pozdrawiam
Nivelis
zdjêcia z Sieradza:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3...3000&type=1

Paczka do ¶ci±gniêcia dla nie posiadaj±cych FB:
http://www.sendspace.com/file/7f09ze

Filmiki zacznê wrzucaæ dzisiaj wieczorem
Halszka1986
CYTAT(Hub @ 21:36 20.11.2011) *
tradycyjnie dziêkujê Halszce za fotki i link do pe³nej relacji z turnieju w telewizji regionalnej smile.gif

Tym razem to nie moje zdjêcia. (Mój aparat nie da³ rady zrobic zdjêc w takim o¶wietleniu)
Zdjêcia wykona³a Pani Halina Maciejczak.
Podziêkowania oczywi¶cie przeka¿ê
Macko
...no by³o sympatycznie...i poza kilkoma minimalnymi obsówkami - wszystkie fighty sz³y szybko i bez zbêdnych opó¼nieñ.... fajnie, ¿e nie by³o niepotrzebnych dyskusji...ani toczenia piany niepotrzebnej... jak dla mnie..by³o git....teraz Gdañsk...:-)

PS. te¿ siê podpisujê pod tym, ¿e 8 z³ za takie jedzonko....to mistrzostwo....
Halina
CYTAT(Mateusz z Grójca @ 05:45 26.10.2011) *
To prawda, wspominaj±c sobie turniej w Zduñskiej Woli, trzeba przyznaæ ¿e sz³o jak z automatu.
Bêdzina siê nie naogl±da³em...

Szkoda ¿e w zesz³ym roku by³y tylko dwa, na pewno w tym zdobêdziemy wiêcej do¶wiadczenia i w Maju uderzymy na pe³nej kurwie!

Podajê link do zdjêæ z turnieju w Zduni.Warto powspominaæ.
https://picasaweb.google.com/10037380322691...ZdunskaWola2011
Adrian Sttra¿ak
Pozdrawiam wszystkich uczestników naszych swpólnych walk naprawdê na wysokim poziomie nie da siê ju¿ olaæ kogo¶ tylko ze wzglêdu ¿e go nie znam im wiêcej razy siê wspólnie bedziemy spotykaæ na takich eliminacjach bohurtowych tym lepiej dla reprezentacji jak i rozwoju dobrych zawodników którzy maj± mo¿liwo¶æ zmierzenia i oklepania siê z najlepszymi. A Polska musi du¿o walczycz w 5 by dorównaæ wschodowi. Brakowa³o mi 1 rzeczy mo¿e Hubert to przemy¶li i zrobi na Gdañsku walk 21 na 21 jak byli by chêtni kiedy¶ musimy wkoñcu zacz±æ to wspólnie æwiczyæ zerknijcie na filmiki eliminacyjne Rosjia Ukraina i Bia³oru¶ jak nie maj± swojch sk³adów ekipy na 21 to robi± sk³adane by sie oklepaæ i przerobiæ parê wariantów czy to z drzewcówkami czy lotnymi ekipami flankuj±cymi.
Pozdrawiam raz jeszcze Bohurtowe gwiazdy z Teleexpresu jak mówi± u mnie w Stra¿y i do zobaczenia w grudniu na Gdañsku.
P.S> Jak byli by chêtni a wierzê ¿e bêd± to oprucz 5 turniej eliminacyjnych Bohurtowych do BN Reprezentacja powinna siê czê¶ciej spotykaæ powiedzmy na jaki¶ turniejach które bed± wiêkszo¶ci pasowa³y.
Nivelis
Pierwsze 5 filmików z Sieradza, nieobrobione, przeci±gniête renderem tylko:

http://www.youtube.com/user/BitwaNarodow2012#p/u
Ci±g dalszy dzisiaj :P

Docelowy filmik bêdzie kompilacj± najlepszych akcji i dodatkowych scen.

Hoorn
Bardzo dobry pomys³ na kompilacje najlepszych akcji smile.gif) ah to bêdzie epickie smile.gif)))
krecik_77
Mocno rozjechali¶cie parkiet na sali ? szczerba.gif
Maj
No niestety parê rysek siê pojawi³o angsad.gif. Ale Pan Prezydent wzi±³ to na siebie za co mu wielkie dziêki smile.gif
Hub
OK, zamykamy powoli w±tek Sieradza, otwieramy Gdyni.

3 grudnia turniej organizowany przez Fabrykê. Zapraszamy wszystkie grupy z pó³nocnej Polski, nawet te które s± zainteresowane BN, do uczestnictwa w nim. Im nas wiêcej tym lepiej i stajemy siê wszyscy bogatsi o kolejne do¶wiadczenia bojowe.

My ruszamy z Wawy duzym busem, CD i EXy. jakby kto¶ by³ chêtny do busa to proszê pisaæ do mnie, mo¿e siê uda wbiæ to niego. Planujemy wyjechaæ raniutko w sobotê i wróciæ po turnieju do wawy bo kilka osób nie mo¿e zostaæ do niedzieli w trójmie¶cie.
Dentystek
Dok³adnie, zapraszamy do nas 3 grudnia. Przyje¿d¿aæ mo¿na w pi±tek wieczorem. W sobote ruszamy nie wcze¶niej ni¿ o 12-13. Obiad przewidziany, jednak prosimy wysy³aæ zg³oszenia dot. ilo¶ci osób na zgloszenia @ fabrykaswin.pl
Nomen illi Mors
Wydaje mi sie ze adres do Zg³oszeñ jest nieczytelny w wypowiedzi Dentyska :P

zgloszenia@fabrykaswin.pl
Hub
proponujê 13t±, tak na wszelki wypadek smile.gif
£ukasz P
Jest jaki¶ dedlajn zg³oszeñ?
Piotr (Tankred) Z G³ogowa
Witam
oprócz zg³aszania sie indywidualnie na ka¿d± impreze muszê siê jeszcze gdzie¶ zapisaæ?

Hub
nie, zawodników rejestrujemy przed turniejem, nigdzie indziej
ua
CYTAT(Hub @ 22:03 24.11.2011) *
nie, zawodników rejestrujemy przed turniejem, nigdzie indziej

a ja ze swojej strony dodam tylko jedn± ale bardzo istotn± rzecz DATOWANIE: od wczesnego po XVII wiek - wystarczy mieæ bezpieczne blachy!!!! mo¿e jaka¶ ekipa wczesna "pancernie uzbrojona" chcia³ by spróbowaæ ¿e o rzuceniu bezpo¶rednio rêkawicy Zakonom z XIII nie wspomnê co rok narzekacie ¿e nie macie z kim walczyæ na XIII no có¿ w/g datowania BN - macie wystarczy ruszyæ czosnka o kulistych kszta³tach!

Boran
CYTAT
DATOWANIE: od wczesnego po XVII wiek - wystarczy mieæ bezpieczne blachy!!!! mo¿e jaka¶ ekipa wczesna "pancernie uzbrojona" chcia³ by spróbowaæ

Przejrza³em regulamin z zesz³ego roku - tam jest mowa o okresie od XIII do XVI...
Dla wczesnych raczej nie ma szans na spe³nienie wymogów opancerzenia przy zachowaniu historyczno¶ci...
ua
CYTAT(Boran @ 12:23 25.11.2011) *
CYTAT
DATOWANIE: od wczesnego po XVII wiek - wystarczy mieæ bezpieczne blachy!!!! mo¿e jaka¶ ekipa wczesna "pancernie uzbrojona" chcia³ by spróbowaæ

Przejrza³em regulamin z zesz³ego roku - tam jest mowa o okresie od XIII do XVI...
Dla wczesnych raczej nie ma szans na spe³nienie wymogów opancerzenia przy zachowaniu historyczno¶ci...

prawda rzeczywi¶cie mnie z tymi wczesnymi trochê ponios³o:)
Szymon z Gdañska vel. ¦wiñski Ksi±¿e
Zapraszamy do Gdyni smile.gif

https://www.facebook.com/event.php?eid=113937642055725
Robert Szatecki
Dla tych co nie wiedz± co ich czeka film promocyjny z zesz³otygodniowej imprezy:
http://www.youtube.com/watch?v=kwn4bOtCKIg&feature=share
ua
Sponsorzy:
"Spes - Medieval Market"
www.medieval-market.biz/pl

www.wiernypiotr.pl
ua
http://www.facebook.com/pages/Bitwa-Narod%...=page_new_likes

Jeszce dzisiaj ma³e wyja¶nienie i o¶wiadczenie !
JakubZS±cza
Promo z Sieradza fajne wyszlo! A te wjazd w 0:58 byl naprawde piekny!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.