Drugie eliminacje za nami
Jak zwykle bawi³em siê ¶wietnie mimo ciê¿kich batów , ale raz siê wygrywa raz przegrywa, jedzonko przednie, troszkê zamieszania z sal± no ale to si³a wy¿sza przynajmniej poogladali¶my sobie ¿eñskie dru¿yny siatkarek ))))) jak skacz±,znaczy graj±
))
Co do walk jak zwykle Canabisi rozjechali wszystkich tym razem naprawdê jak jeszcze na Sieradzu Exy czy £an próbowa³y z nimi walczyæ tak na Gdyni Canabisi dos³ownie rozjechali wszystkich, no mo¿e raz moim zdaniem zaskoczeniem by³a walka z Sierotkami które sprawi³y trochê problemów, wogóle moim zdaniem Sierotki pokaza³y siê z dobrej strony.
Niestety ca³y turniej up³yn±³ pod znakiem szto, pojawi³o siê du¿o niejasno¶ci odno¶nie zasad, chyba przyczyn± nie jest napinka tylko brak komunikacji i przekazu informacji ja sam niesamowicie spokojny cz³owiek da³em sie ponie¶æ emocj± ale jak siê dowiedzia³em dopiero po turnieju sedziowie mieli inne zasady i co¶ za co zosta³em na Sieradzu posadzony tutaj by³o dozwolone a chodzi mi o wstawanie z trzeciego punktu podparcia jesli jest to powalony przeciwnik, nie wnikam czy to dobre czy z³e , ja siê dostosuje do zasad tylko trzeba je jasno okre¶lic bo tak dochodzi do nieporozumieñ, no napinki troszke by³o niestety, chyba tylko sierotki przyjmowa³y wszystko ze stoickim spokojem
)),w ka¿dym razie za du¿o szto szto moze nie tyle co jak s³ysza³em z opowie¶ci na wschodzie ale jak na polskie standardy za du¿o ,
wa¿na uwaga dla wszystkich walcz±cych aby nie podnosic siê z ziemi bo to wprowadza zamieszanie i takich sytuacji te¿ kilka by³o, bicie po gwizdku, czy 1 vs 3-4 , te¿ nie powinno siê zdarzaæ i ju¿ siê nie zdarza³o, walki mia³y zacz±c sie o 13 o tej godzinie w blachach by³ £an, Sierotki i ta czê¶æ Exów która dojecha³a, je¶li jest obsuwa co czêste i zrozumia³e (chocia¿ nie wiem czemu
) to niech zostanie og³oszona dla wszystkich
) i nie chodzi mi i tak wiadomo ¿e Canabisi s± najlepsi to niepowtarzalna prawda z któr± siê nie k³ócê
ale jakby w korkach sta³a np. Fabryka a ju¿ nie mówiê o jakim¶ nowym teme gdzie¶ pod Wroc³awiem na przyk³ad to chyba turniej i tak by siê zacz±³ równe zasady dla wszystkich, wchodzenie w pole mia³o byæ do trzech powtórzeñ nie wa¿ne czy s± to Canabisi czy nikomu nieznany sk³adak, Ollo polecia³ bez tarczy bo sêdziowie ju¿ chcieli oddac nasze starcie , na inne dru¿yny siê czeka³o jak siê ³adnie ubior±, ¿eby¶cie mnie ¼le nie zrozumieli nie chodzi mi o personalne wypominanie tylko to trzeba poprawiæ, zawodnicy bardziej ogarniêci a sêdziowie bardziej konsekwentni, niestety kontuzje w wiêkszej ilo¶ci ni¿ na Sieradzu, wychodzi chyba regu³a im mniejsza sala tym wiêcej kontuzji, chocia¿ na Gdyni sala moim zdaniem by³a oki, no mo¿na by pomy¶leæ o oponach na ¶ciany jak na Bêdzinie ¿eby nie przerywaæ staræ pod ¶cian± bo to wytr±ca z rytmu a czasem pozwala z³apaæ drugi oddech lub wrêcz odwrotnie
na koniec pozytywnie jak dla mnie sporo nowych twarzy i chyba o to chodzi
i piêkne akcje
czekam na filmiki szczególnie dwóch, masowanie Macka Ma³eckiego pod ¶cian± gdzie ka¿dy cios przesuwa³ przeciwnika o ciosów by³a masa, no i widowiskowy pó³obrót Siwego z Exów a¿ widownia wstawa³a z miejsc i s³ychaæ by³o jêkniecie bólu i zachwytu
)
tak by³o czekam na filmiki i na Warszawê
))