Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: BN - turnieje eliminacyjne
> Prywatne Inicjatywy > Bitwa Narodów
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
£ukasz P
Czy planujecie opublikowaæ listê zg³oszonych osób/dru¿yn ?
(przed turniejem)
Nomen illi Mors
Tak lista bedzie opublikowana. Na razie:
CD
Exy
£AN
Sierotki
5 osób bez ekip
Fabryka Swiñ
agresiva56
A kto dok³±dnie bez ekipy??
Dentystek
Sierotki:
Adrian Frankowski
Tomasz Rybak
£ukasz Pilski
Jacek Barañski

Osoby wolne:
Piotr Celej
Jakub Kwiecieñ
Damian Walter
Maciej ¦wis³owski

Oczywi¶cie potwierdzili siê te¿ Exy, Cannabis Dei i £.A.N

Tutaj info na portalu trojmiasto.pl: http://sport.trojmiasto.pl/Eliminacje-walk...-imp249404.html
agresiva56
Sierotki to nazwa dru¿yny!!!
Dentystek
Wiem smile.gif Pamiêtam jak powsta³a milion lat temu smile.gif
Dlatego zrobi³em linijkê odstêpu miêdzy Sierotkami, a osobami wolnymi. Tak samo Nomen illi Mors wypisa³ Sierotki w¶ród dru¿yn i osobno osoby bez dru¿yn.
Robert Szatecki
Aktualny ranking 5vs5 dla eliminacji: http://www.freha.pl/index.php?s=&showt...st&p=320932
Adrian Sttra¿ak
Mam pytanie czy przewidziana jest jakie¶ miejsce noclegowe dla dró¿yn które by przyjecha³y w pi±tek .Czyli krótko by nie przed³ó¿aæ czy jest nocleg na jakiej¶ sali z pi±tku na sobotê noi w sam± sobotê jakby kto¶ chcia³ sobie spokojnie w niedzielê do domu pojechaæ nie ukrywam ¿e mnie to bardzo interesujê gdy¿ mnie to siê tyczy bardzo bo planujê przyjazd na eliminacjê z moimi kochanymi ratoro¶lami z c ca³± trójk± dzieciaczków które przy okazji sobie chcia³y troszkê trójmiasta pozwiedzaæ.
Dziêkujê za informacjê i przepraszam je¶li namiesza³em.
Dentystek
Jak pisa³em prywatnie, ale dobrze ¿eby wszyscy wiedzieli: sala jest od pi±tku od 19 do niedzieli. Spanie na innej sali ni¿ walka, ale w ramach tego samego budynku.
Co do jedzenia: Posi³ek bêdzie po zmaganiach dowieziony. Niestety po maksymalnych utargach uda³o siê zbiæ cenê na 14 z³ za obiad który sk³ada siê z ¿urku, Dewolaja, ry¿u, surówek. Cena na 1 osobê oczywi¶cie. Kaskê na obiad zbierzemy w sobotê wiêc nie ma problemu je¶li chodzi o zg³aszanie. Kto bêdzie ten dostanie bo dok³adn± liczbê podajemy w sobotê smile.gif
Jakby co to telefon do mnie: 696059231
Emil z Gi¿ycka
W jakim sosie ten dewolaj?
Dentystek
Wpadnij i zobacz smile.gif
Hub
do kosztów tak¿e nale¿y doliczyæ 5 zeta od osoby na naszego fotografa / filmowca który dostarcza nam wiele wra¿eñ gdy zrobi swoj± robotê smile.gif
Jakub z Ortelsburga
to razem 20 peleenów:) mam pro¶bê czy mo¿e mi kto¶ powiedzieæ gdzie dokladnie mia³bym wysi±¶æ je¶li jade poci±giem (która stacja) i potem jak doj¶æ w razie czego?

pozdrawiam

Jakub
Dentystek
Stacja Gdynia G³ówna jest najbli¿ej, a wrêcz blisko. http://maps.google.com/maps?saddr=gdynia+P...mp;t=m&z=16
Robert Szatecki
Panowie ma³a uwaga do eliminacji, zastanówmy siê w jaki sensowny sposób ograniczyæ wielko¶æ pola, parê razy by³em na wschodzie i oni zawsze stawiaj± na ma³e szranki. Je¿eli wszystkie eliminacje bêdê siê dobywa³y na wielkich halach to w du¿ej mierze trenujemy nie te elementy walki, które powinni¶my. Oczywi¶cie moja uwaga dotyczy ju¿ kolejnych eliminacji nie tych w Gdañsku bo tu ju¿ zosta³o za ma³o czasu.
£ukasz P
Na filmach ze wschodu z imprez halowych, przewijaj± siê palety. To siê nie sprawdza ?
Hub
Panowie, ¿adne palety anger.gif anger.gif anger.gif

odk±d nasze turnieje halowe s± filmowane i fotografowane, musimy przywi±zywaæ wiêksz± uwagê do tego jak to wygl±da. Piszecie o sponsorach to siê zastanówcie czy rzemie¶lnicy którzy robi± piêkne historyczne rzeczy by chcieli mieæ baner na palecie? proszê was. czy próbuj±c przekonaæ du¿ego sponsora kupiê go pokazuj±c walkê miedzy paletami? b³agam, my¶lcie trochê.

Na Bitwie Narodów bêdziemy k³a¶æ nacisk na historyczno¶æ bardzo du¿y - to bêdzie nasza wizytówka dla wielu widzów i bêdê siê stara³ dopilnowaæ ¿eby by³a taka by nikt siê za nas nie wstydzi³. To ¿e inne ekipy maj± ró¿ne niehistoryczne patenty to nie znaczy ¿e te¿ tak bêdziemy mieæ.

w Warszawie bêd± SZRANKI. I raczej bêdziemy walczyæ tylko w butach historycznych.

o te rzeczy proszê tak¿e organizatorów kolejnych eliminacji, oczywi¶cie w miarê ich mo¿liwo¶ci.

pozdro,

Hubert
Robert Szatecki
CYTAT(Hub @ 00:28 01.12.2011) *
w Warszawie bêd± SZRANKI. I raczej bêdziemy walczyæ tylko w butach historycznych.

nie mam butów:( ale pod wzglêdem handlowym rozumiem ideê.
Hub
ale masz 1,5 miesi±ca ¿eby je mieæ.
oczywi¶cie bêd± dopuszczone gumowe podeszwy ¿eby¶my siê nie pozabijali na ¶liskim parkiecie.
Robert Szatecki
Wszystko w rêkach Siuksa:)
ua

jak ju¿ zosta³ podniesiony problem butów

ze wzglêdu na du¿y wzrost turniejów halowych ( w tamtym roku by³y 4 ; 2 buhurtowe i 2 1 na1) w tym roku bêdzie ich 6 samych bhurtowych nie wspominaj±c o 1 na 1; potrzebujemy butów do rywalizacji na sali wymagana jest gumowa podeszwa tak aby nie wypaczyæ rywalizacji sportowej a z drugiej strony aby "bia³e adidasy" nie wystawa³y z pod zbroi ( razi jak jasna cholera ). Chcecie sponsorów ?

Obecnie pula nagród za turnieje jest poka¼na i nagrody nie bêd± symboliczne!

Chcecie wiêcej wychodzicie do turniejów halowych jak do......... turniejów nie jak do treningów, ³adne jaki wyczyszcone blachy itp.

Hubert wyra¼nie napisa³, ¿e budujemy reprezentacjê wiêc ja tylko zwrócê uwagê :

bêdziemy reprezntowaæ Nasz kraj na arenie miêdzynarodowej nie tylko pod wzglêdem osi±gniêæ sportowych ale tak¿e bêdziemy reprezentowaæ Polskê i ca³y nasz ruch !

Je¶li chcemy aby "za nami" stali "wszyscy" poziom nie tylko walk musi siê znacz±co podnie¶æ a szanse na to s± choæby w³a¶nie poprzez naszych sposnsorów !

PS. zamówienie grupowe na buty "ala historyczne do hali" grupowe wyjdzie zdecydowanie taniej bêdzie mo¿liwo¶æ negocjacji ceny itp. a mo¿e "konkursu ofert od producenta:)
agresiva56
Z tymi butami zgadzam siê w 100 % pokaza³em filmiki ch³opakom z jujitsu i pierwsze co zapytali dlaczego Hoorn jest w trampkach....
Marek z Myslowic
Tak z innej beczki, co dzi¶ znalaz³em na kwejku smile.gif

http://kwejk.pl/obrazek/709532/lol,u,mad,?.html
Hub
Wracaj±c do spraw organizacyjnych.
Dziêki hojno¶ci naszych sponsorów, których lista siê ci±gle wyd³u¿a, wiemy ju¿ na 100% ¿e nagrody zostan± przyznane pierwszym trzem sk³adom które uzbieraj± najwiêcej punktów podczas turniejów eliminacyjnych. Za "ekpiê" uwa¿amy 8 osób. I teraz - od kapitana dru¿yny zale¿y ju¿ jak je przydzieli swoim ludziom, to ich wewnêtrzna sprawa.
Ja w swojej ekipie zaproponowa³em takie rozwi±zanie:

Ka¿dy kto pojawi³ siê na pojedynczych eliminacjach wypracowuje "cegie³kê".
Jak kto¶ by³ na 3 turniejach, bêdzie mia³ 3, jak kto¶ by³ na 5, bêdzie mieæ 5.
Potem z puli nagród robimy taki podzia³ ¿eby ka¿dy dosta³ tyle na ile zas³u¿y³.

Co do listy konkretnych nagród to by¶my siê jeszcze wstrzymali, poniewa¿ jak mówi³em sytuacja ze sponsorami jest hm.. dynamiczna smile.gif Na pewno jest o co walczyæ, wiêc oprócz motywacji - walki o miejsce w Reprezentacji Polski, warto pamiêtaæ o nagrodach dla najlepszych smile.gif

Przypominam raz jeszcze, ¿e aby zostaæ kandydatem do Reprezentacji, trzeba zaliczyæ 3 turnieje eliminacyjne. Powo³ujê poszczególne osoby nie dru¿yny, wiêc nie wa¿ne gdzie walczysz, wa¿ne jak walczysz, czy wspó³pracujesz z kolegami, masz dobry sprzêt.. wiele czynników bêdê braæ pod uwagê.

Do zobaczenia w Gdyni!
Hoorn
Drugie eliminacje za nami

Jak zwykle bawi³em siê ¶wietnie mimo ciê¿kich batów , ale raz siê wygrywa raz przegrywa, jedzonko przednie, troszkê zamieszania z sal± no ale to si³a wy¿sza przynajmniej poogladali¶my sobie ¿eñskie dru¿yny siatkarek ))))) jak skacz±,znaczy graj± smile.gif))

Co do walk jak zwykle Canabisi rozjechali wszystkich tym razem naprawdê jak jeszcze na Sieradzu Exy czy £an próbowa³y z nimi walczyæ tak na Gdyni Canabisi dos³ownie rozjechali wszystkich, no mo¿e raz moim zdaniem zaskoczeniem by³a walka z Sierotkami które sprawi³y trochê problemów, wogóle moim zdaniem Sierotki pokaza³y siê z dobrej strony.
Niestety ca³y turniej up³yn±³ pod znakiem szto, pojawi³o siê du¿o niejasno¶ci odno¶nie zasad, chyba przyczyn± nie jest napinka tylko brak komunikacji i przekazu informacji ja sam niesamowicie spokojny cz³owiek da³em sie ponie¶æ emocj± ale jak siê dowiedzia³em dopiero po turnieju sedziowie mieli inne zasady i co¶ za co zosta³em na Sieradzu posadzony tutaj by³o dozwolone a chodzi mi o wstawanie z trzeciego punktu podparcia jesli jest to powalony przeciwnik, nie wnikam czy to dobre czy z³e , ja siê dostosuje do zasad tylko trzeba je jasno okre¶lic bo tak dochodzi do nieporozumieñ, no napinki troszke by³o niestety, chyba tylko sierotki przyjmowa³y wszystko ze stoickim spokojem smile.gif)),w ka¿dym razie za du¿o szto szto moze nie tyle co jak s³ysza³em z opowie¶ci na wschodzie ale jak na polskie standardy za du¿o ,
wa¿na uwaga dla wszystkich walcz±cych aby nie podnosic siê z ziemi bo to wprowadza zamieszanie i takich sytuacji te¿ kilka by³o, bicie po gwizdku, czy 1 vs 3-4 , te¿ nie powinno siê zdarzaæ i ju¿ siê nie zdarza³o, walki mia³y zacz±c sie o 13 o tej godzinie w blachach by³ £an, Sierotki i ta czê¶æ Exów która dojecha³a, je¶li jest obsuwa co czêste i zrozumia³e (chocia¿ nie wiem czemu smile.gif) to niech zostanie og³oszona dla wszystkich smile.gif) i nie chodzi mi i tak wiadomo ¿e Canabisi s± najlepsi to niepowtarzalna prawda z któr± siê nie k³ócê smile.gif ale jakby w korkach sta³a np. Fabryka a ju¿ nie mówiê o jakim¶ nowym teme gdzie¶ pod Wroc³awiem na przyk³ad to chyba turniej i tak by siê zacz±³ równe zasady dla wszystkich, wchodzenie w pole mia³o byæ do trzech powtórzeñ nie wa¿ne czy s± to Canabisi czy nikomu nieznany sk³adak, Ollo polecia³ bez tarczy bo sêdziowie ju¿ chcieli oddac nasze starcie , na inne dru¿yny siê czeka³o jak siê ³adnie ubior±, ¿eby¶cie mnie ¼le nie zrozumieli nie chodzi mi o personalne wypominanie tylko to trzeba poprawiæ, zawodnicy bardziej ogarniêci a sêdziowie bardziej konsekwentni, niestety kontuzje w wiêkszej ilo¶ci ni¿ na Sieradzu, wychodzi chyba regu³a im mniejsza sala tym wiêcej kontuzji, chocia¿ na Gdyni sala moim zdaniem by³a oki, no mo¿na by pomy¶leæ o oponach na ¶ciany jak na Bêdzinie ¿eby nie przerywaæ staræ pod ¶cian± bo to wytr±ca z rytmu a czasem pozwala z³apaæ drugi oddech lub wrêcz odwrotnie smile.gif

na koniec pozytywnie jak dla mnie sporo nowych twarzy i chyba o to chodzi smile.gif i piêkne akcje smile.gif czekam na filmiki szczególnie dwóch, masowanie Macka Ma³eckiego pod ¶cian± gdzie ka¿dy cios przesuwa³ przeciwnika o ciosów by³a masa, no i widowiskowy pó³obrót Siwego z Exów a¿ widownia wstawa³a z miejsc i s³ychaæ by³o jêkniecie bólu i zachwytu smile.gif)

tak by³o czekam na filmiki i na Warszawê smile.gif))
Jakub z Ortelsburga
Witam!

Nie bêdê siê rozpisywa³. By³o naprawdê fajnie i dziêki dla wszystkich. No i do zobaczenia w warszawie;p

pozdrawiam

Jakub
Robert Szatecki
Hoorn zgadzam siê, ¿e trzeba dobrze planowaæ swoj± podró¿ ale na polskie drogi nie ma zmi³owania a w momencie kiedy po³owa uczestników (w tym z g³ównym selekcjonerem) dopiero jedzie nie ma co dyskutowaæ i trzeba przesun±æ imprezê. Wydaje mi siê, ¿e na Sieradzu te¿ przecie¿ impreza siê przesunê³a i nikt nie narzeka³. Ca³e to ci¶nienie na pocz±tku by³o ¶mieszne tym bardziej kiedy potem nie wiadomo czemu w po³owie imprezy nagle by³a przerwa ponad 30 minut.

Co do moich uwag:
1.Tak jak siê spodziewa³em Fabryka te¿ rewelacyjnie walczy³a, by³o ciê¿ko. Mam nadziejê, ¿e ch³opaki bêd± je¼dzili na kolejne imprezy.
2.Pochwa³a nale¿y siê tak¿e Sierotkom, czwarte miejsce to rewelacyjny wynik dla nowej dru¿yny.
3.Sala znacznie lepsza do naszej zabawy ni¿ ta w Sieradzu. By³o mniej biegania wiêcej uderzania, ¿eby tak dalej:)
4.Czemu zapa³ ludzi do treningu koñczy siê zaraz po rozegraniu 5vs5, tyle zawsze jest gadania, ¿e trzeba zintensyfikowaæ treningi potrenowaæ wiêksze starcia grupowe i potem po turnieju okazuje siê, ¿e po³owa ludzi siê rozebra³a a druga po³owa ju¿ nie my¶li o niczym innym jak o rozebraniu. Ledwo uda³o mi siê znale¼æ dwóch sparingpartnerów na 1vs1. WSTYD i ¯ENADA !!! Po co tyle kilometrów, tyle godzin jechaæ, ¿eby po bagatela sze¶ciu starciach ju¿ jechaæ do domu. Czemu nie traktujemy tego jako mo¿liwo¶ci treningu z nowymi lud¼mi?
ua
na Sieradzu te¿ by³a przerwa tak dla przypominienia po po³owie walk

druga kwestia specialnie na Sieradzu napisa³em na freha ¿e turniej zaczyna siê o 13 gdzie faktyczna godzin± rozpoczêcia by³a 14 a i tak zaczynali¶my z po¶lizgiem 45 minut

Z jednym siê zgodzê sêdziowanie wypad³o "s³abo" a byli ludzie którzy siê zg³osili, byli na sali pierwszy raz zap³acono frycowe na usprawiedliwienie:

- trzeba koniecznie przygotowaæ d³ugie lagi z chor±giewkami tak aby sêdziowie mogli bezpiecznie interweniowaæ -tego brakowa³o

- szranki trzeba siê oswoiæ z my¶l± ¿e s± konieczne zarówno dla ca³ej walki jak i bezpieczeñstwa sêdziowania !

uczmy siê na b³êdach

PS. Robert jestem osob± punktualn± i sobie t± cechê cenie z jednej strony piszesz ¿e wszyscy powinni byc traktowani jednakowo z drugiej piszesz ¿e na WAS trzeba poczekac gdzie tu logika! Nie by³o decyzji o przesuniêciu turnieju by³a opó¼nienie ze wzglêdu na siatkarki, mieli¶my zacz±æ o 13 zaczê³o siê prawie o 15!

Nie ma ¶wiêtych krów 3 dru¿yny by³y w balchach i czeka³y; nie poddano waszych walk walkowerem bo rozumiemy "polskie drogi" i przypadki ad maior ale to jest nauczka dla WAS jak i dla wszystkich podró¿ planujemy tak aby byæ wcze¶niej i byæ na czas!

BN rz±dzi siê tak¿e regulaminem i tam nikt na nas nie bêdzie czeka³, za pierwszym razem przyjechali¶my o 5 rano a o 10 zaczeli¶my walki !

Mateusz z Grójca
no nieoficjalnie chyba mogê powiedzieæ, ¿e w warszawie szranki bêd± i wcale nie z palet ;)
nieoficjalnie równie¿ podpowiem, ¿eby powoli my¶leæ nad historycznym obuwiem z odpowiedni± podeszw±...

mo¿e kapitan mnie nie skarci za ten wyciek..
Jakub £adyñski
Chcia³em w swoim imieniu , podziêkowaæ F¦ za przygotowanie turnieju i przeprosiæ za swoje zachowanie w dwóch kontrowersyjnych sytuacjach, my¶lê, ¿e wynika³y one z kilku czynników(wa¿na jest szybka reakcja sêdziów) , ale de facto wina le¿a³a po mojej stronie i to w ogóle nie podchodzi pod dyskusjê. Wiem nad czym pracowaæ, wiêc ogarnê tê kwestiê jak najszybciej.
Wa¿n± kwestiê poruszy³ Hoorn, jak jest w koñcu z tym 3 punktem podparcia, kiedy ta sytuacja ma miejsce a kiedy jeszcze nie. Uwa¿am, ¿e nie mo¿e byæ tak , ¿e osoba twardo stoj±ca na nogach pochylaj±ca siê nad obalonym przeciwnikiem jest usuwana z pola tylko dlatego , ¿e jest w zetkniêciu z obalonym( ma ³eb na jego klacie... cokolwiek z takich pierdó³) w takich akcjach przecie¿ bardzo czêsto siê to widzi. Tyle ode mnie , do zobaczenia w Warszawie! smile.gif
Robert Szatecki
CYTAT(ua @ 12:24 04.12.2011) *
PS. Robert jestem osob± punktualn± i sobie t± cechê cenie z jednej strony piszesz ¿e wszyscy powinni byc traktowani jednakowo z drugiej piszesz ¿e na WAS trzeba poczekac gdzie tu logika! Nie by³o decyzji o przesuniêciu turnieju by³a opó¼nienie ze wzglêdu na siatkarki, mieli¶my zacz±æ o 13 zaczê³o siê prawie o 15!

Nie na nas tylko na po³owê uczestników. Mogli¶cie walczyæ w 3 niepe³nych sk³adach i sobie rozegraæ turniej. po prostu ogromny by wyszed³.
jasmin
CYTAT(ua @ 12:24 04.12.2011) *
Z jednym siê zgodzê sêdziowanie wypad³o "s³abo" a byli ludzie którzy siê zg³osili,

Uwagi sêdziowskie (liczne, i wiele was uwag zaskoczy) podam jutro, "gdy emocje juz opadn±smile.gif" - do wielu kontrowersyjnych sytuacji tak¿e.
Pozdro
Hoorn
CYTAT
Nie na nas tylko na po³owê uczestników. Mogli¶cie walczyæ w 3 niepe³nych sk³adach i sobie rozegraæ turniej. po prostu ogromny by wyszed³.

:D ale ile punkciorów do rankingu by¶my natrzepali jezyk.gif sesesese
Robert Szatecki
CYTAT(Hoorn @ 16:38 04.12.2011) *
CYTAT

:D ale ile punkciorów do rankingu by¶my natrzepali jezyk.gif sesesese

no niekoniecznie bo ilo¶æ punktów jest zale¿na od ilo¶ci dru¿yn tak to w najlepszym wypadku:) Nie ma co tego d³u¿ej roztrz±saæsmile.gif Tylko nie rozumiem po co robimy t± przerwê w po³owie turnieju. Czemu ona s³u¿y?
ua
czyli rozumiem Robert ¿e na NAS w Warszawie ca³a reszta poczeka?
Mateusz z Grójca
s±dzê ¿e poczeka. Chyba ¿e siê oka¿e ¿e turniej sie zaczyna a wy wyje¿d¿acie dopiero z £odzi. Przecie¿ nie na tym to polega ¿eby robiæ jedni drugim pod górkê.

W regulaminie BN obowi±zywa³a w poprzednich latach regu³a wg której mo¿esz wstaæ z 3 punktu podparcia pod warunkiem ¿e powsta³ tylko w przypadku gdy obali³e¶ go¶cia i siê na nim opar³e¶. Wszystkie inne - odpadasz.
Mateusz z Grójca
i trzecim pkt podparcia nie mo¿e byæ twoja czosnek o kulistych kszta³tach ani twoje cyce :P wiêcej nie pamiêtam
ua
CYTAT(Mateusz z Grójca @ 17:59 04.12.2011) *
s±dzê ¿e poczeka. Chyba ¿e siê oka¿e ¿e turniej sie zaczyna a wy wyje¿d¿acie dopiero z £odzi. Przecie¿ nie na tym to polega ¿eby robiæ jedni drugim pod górkê.

czyli 2 h? bigsmile2.gif

dobra nie o to chodzi ¿eby siê przerzucaæ jak dzieci w piaskownicy, raczej chodzi mi o fakt ¿e kto¶ czeka³ czyli 3 i pó³ ekipy .

Wierny Piotr
Znalaz³em pierwsze filmiki http://www.youtube.com/user/TheWalter1939#p/u
Celej
http://www.youtube.com/watch?v=JY9IkCw8Dxs&feature=g-upl ca³o¶æ walk Sierotek.
pozdrawiam i dziêki za walkê
Celej
Oliwska Dru¿yna Najemna Inogici
nabi
Je¶li jest kto¶ w posiadaniu filmiku z walki £AN vs EXY to by³bym niezmiernie wdziêczny gdyby wrzuci³ tu link, albo przes³a³ na priv/mail/cokolwiek.
Hub
Dziêkujê za organizacje turnieju ca³ej F¦, na warunki jakie mieli¶my wysz³o ca³kiem nie¼le.

Od razu mówiê - z wawy wyjechali¶my busem o 7.15 rano. Nie mówicie ¿e za pó¼no ¿eby zd±¿yæ na 13t±. I by¶my byli na czas gdyby nie wywrócony tir i zamkniêta trasa i objazd i ca³y trypel.

Zamieszanie z zasadami wynika³o z tego ¿e nie mia³em szans zrobiæ odprawy tak jak na Sieradzu.
I dlatego od samego pocz±tku by³ chaos organizacyjny, który potem m.in. siê prze³o¿y³ na niepotrzebne dyskusje z sêdziami.

Uwaga do samych walk dla przysz³ych organizatorów - w miarê mo¿liwo¶ci trzeba oddzieliæ pole walcz±cych od czekaj±cych na walki, najlepiej szrankami. Bo by³o kilka sytuacji które by³y niebezpieczne, starcia by³y przerywane itp. W szrankach do tych sytuacji by nie dochodzi³o.

Druga sprawa - trzeba za³atwiæ dla sêdziów przynajmniej d³ugie zó³te chor±gwie którymi by mogli interweniowaæ w sytuacjach gdy zawodnicy nie s³ysz± komendy "stop".

Trzecia sprawa - dla walcz±cych - proszê na warszawskie eliminacje dopracowaæ swój wygl±d. Kwestia obuwia - je¶li siê potwierdzi hala bez ¶liskiej klepki to bêd± wymagane buty historyczne.

£ukasz P
Na wstêpie dziêkujê za bardzo przyjemny turniej.

Od swojej strony podpisujê siê w zasadzie pod tym co napisano. Szranki, p³achty dla sêdziów etc..

Trochê prywaty :
Z sali YCMA nie wysz³a ze mn± moja bu³a (rêkawica). Jest do¶æ charakterystyczna jak na bu³ê smile.gif. Ma wnitowane dwa paski skóry w ¶rodek. Je¶li kto¶ takow± znalaz³ proszê o kontakt - odwdziêczê siê.
Robert Szatecki
£ukasz rêkawice ma Marcin, w pi±tek odbiorê j± od niego.
£ukasz P
CYTAT
£ukasz rêkawice ma Marcin, w pi±tek odbiorê j± od niego.
Git smile.gif
Krzysztof Szatecki
Tak tylko wypowiem sie co do tego czekania na dru¿yny. Jakby nie by³o w naszym busie jecha³y dwa sk³ady Canabisów,Exy i dwie osoby z sierotek. Jakby nie by³o stanowi³o to po³owê uczestników turnieju. Ca³y czas by³ kontakt z Hubim, wiêc wszyscy powinni wiedzieæ, ¿e bedziemy spó¼nieni z powodu polskich dróg. Je¿eli na turnieju w Wawie dowiemy siê wcze¶niej ze mo¿emy rozegraæ turniej trzech dru¿yn czy te¿ poczekaæ godzinkê i zrobiæ turniej sze¶ciu.... napewno poczekamy.

Pozdrawiam
jasmin
Uwagi sêdziowskie - dotycz± g³ównie sêdziowania i prowadzenia.

Pamiêtajcie proszê, ¿e wraz z rang± spotkania ro¶nie presja i wymagania dotycz±ce sêdziowania - by by³o rzetelne, uczciwe a spory by³y rozstrzygane bezstronnie natychmiast. Ja przyjecha³em na to spotkanie w charakterze wsparcia, st±d moje pociechy i me rozproszenie gdy¿ nie nastawia³em siê na napinki wybaczcie zatem me chwilowe rozproszenie i to, ¿e od razu urwa³em siê po spotkaniu - obowi±zki rodzinne:)

Nie wiem w jaki sposób powsta³a drabinka turniejowa, ale mo¿na umie¶ciæ schemat kolejno¶ci walk dla 3, 4,5 oraz 6ciu dru¿yn, tak by sêdzia g³ówny robi³ tylko wydruk a dru¿yna losowa³a swój numer na li¶cie. Przy ilo¶ci 7 w górê chyba bêdzie najsensowniej robiæ ju¿ grupy?

Proponujê, by na ka¿de spotkanie, ka¿da dru¿yna przywioz³a 1 SUW (sêdziowskie urz±dzenie wskazuj±ce) w postaci kija ala castorama 2 m d³ugi i ¶rednica 2 do 3 cm z chor±giewk± 30 cm na 30 cm; suw mo¿e byæ w barwach dru¿yny na zachêtêsmile.gif Dentystek dobrze ¿e przygotowa³ te wska¼niki na szybko i warto wykorzystaæ pomys³. Ba, dru¿yna mo¿e zasponsorowaæ suw'y dla sêdziów w barwach dru¿yny - reklama i marketing dzwigni± handlu.

Pozdrawiam
Mateusz z Grójca
najpierw lepiej pozwólcie kapitanowi reprezentacji zrobiæ przed turniejem odprawê i bêdzie wiadomo jak sêdziowaæ. Tak jak by³o w Sieradzu.
JacekB(Borcke)
Ja równie¿ chcia³bym podziêkowaæ za mi³± kole¿eñsk± atmosferê podczas eliminacji w Gdyni.
Tak uszczegó³awiaj±c to by³o moje pierwsze tak powa¿ne zetkniêcie siê z walkami bohurtowymi.
Jestem pod wielkim wra¿eniem i o ile do stycznia naprawiê kolano, jako sierotka ;) zobaczymy siê w Warszawie.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.