Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: BN - turnieje eliminacyjne
> Prywatne Inicjatywy > Bitwa Narodów
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
A.Fran
Sytuacja z opó¼nieniem CD i rozpoczêciem walk bez ekipy z busa trochê namiesza³a, z Warszawy doje¿d¿a³ te¿ kapitan Sierotek, a my byli¶my w kompletnej rozsypce przed przyjazdem £ukasza, który nas poprowadzi³ do 4 miejsca, a gdyby by³ na meczu z F¦, to inaczej by to wygl±da³o smile.gif
Podobnie jak Jaca, pierwszy raz walczy³em na powa¿nym bohurcie i zachêcam ka¿dego do spróbowania swoich si³. Dziêki nagraniom mo¿na bardzo ³atwo wy³apaæ b³êdy i poprawiæ je.

CYTAT
4.Czemu zapa³ ludzi do treningu koñczy siê zaraz po rozegraniu 5vs5, tyle zawsze jest gadania, ¿e trzeba zintensyfikowaæ treningi potrenowaæ wiêksze starcia grupowe i potem po turnieju okazuje siê, ¿e po³owa ludzi siê rozebra³a a druga po³owa ju¿ nie my¶li o niczym innym jak o rozebraniu. Ledwo uda³o mi siê znale¼æ dwóch sparingpartnerów na 1vs1. WSTYD i ¯ENADA !!! Po co tyle kilometrów, tyle godzin jechaæ, ¿eby po bagatela sze¶ciu starciach ju¿ jechaæ do domu. Czemu nie traktujemy tego jako mo¿liwo¶ci treningu z nowymi lud¼mi?

Walczymy w Warszawie.
Nomen illi Mors
Dzieki za impreze i walki. Tu filmiki od Fabryki:)

http://www.youtube.com/user/FabrykaSwin
nabi
Uwaga! Podczas eliminacji w Gdyni zgubi³em czarn± bluzê wojskow±, mia³a naszyty na prawym ramieniu symbol - 2 tarcze i miecz miêdzy nimi a nad nim s³owa "Quis custodiet ipsos custodies"
Bêdê niezmiernie wdziêczny je¶li kto¶ j± znalaz³ i mi ode¶le (tak odwdziêczê siê ale to do uzgodnienia).
ua
za chwilê oficjalne filmiki z Gdyni

ranking przedstawi³ Robert

zamykajmy wiêc powoli temat Gdyni i czekamy na Warszawê!
Robert Szatecki
CYTAT(ua @ 07:22 07.12.2011) *
ranking przedstawi³ Robert

Jakby kto¶ nie móg³ znale¼æ:
http://www.freha.pl/index.php?s=&showt...st&p=320932
Jastrzabek
Mam pytanie, czy ¿eby przyjechaæ do Warszawy na eliminacje trzeba mieæ swoj± dru¿ynê?? Bo jest nas 3 chêtnych z Krakowa, ale szczerzê w±tpiê, ¿e uzbieramy 5.
Wierny Piotr
Zg³o¶ siê, zawsze jest mo¿liwo¶æ do³±czenia siê do kogo¶ lub zmontowania 5 na miejscu.
Mateusz z Grójca
dok³adnie. Mo¿na zg³aszaæ siê indywidualnie nie ma wymogu zg³aszania pe³nych dru¿yn
Monika ksf
CYTAT(Jastrzabek @ 11:04 08.12.2011) *
Mam pytanie, czy ¿eby przyjechaæ do Warszawy na eliminacje trzeba mieæ swoj± dru¿ynê?? Bo jest nas 3 chêtnych z Krakowa, ale szczerzê w±tpiê, ¿e uzbieramy 5.
dobrze by by³o by kto¶ Kraków reprezentowa³ na BN w Krakowie (my Panie mo¿emy nosiæ zaledwie wodê) , przynajmniej w grupówce
Wierny Piotr
Dobra fucha smile.gif
jasmin
Moi drodzy, w ¶rodowisku wiele osób nie wie co to jest za wydarzenie (BITWA NARODÓW) oraz gdzie bêdzie itd.

Prosi³bym zatem, by powsta³ osobny dzia³ w kalendarium po¶wiecony BN na równi z dzia³em grunwald 2011; je¿eli tego administratorzy nie zrobi±, to TRZEBA ZA£O¯YÆ polsk± stronê po¶wiêcon± BN. Natychmiast. Mimo wszystko i tak warto tak± stronê za³o¿yæ, gdy¿ wiele osób bêdzie szuka³o informacji o wydarzeniu!!!

Z tego co widaæ jest to NAJWA¯NIEJSZE wydarzenie dla ¶rodowiska walcz±cych w Polsce w roku 2012 i warto wokó³ niego zrobiæ odpowiedni pozytywny i radosny klimat ¶wiêta:D
Robert Szatecki
O ile dobrze wiem, to ju¿ tworzy siê polski serwis o BN
Monika ksf
CYTAT(Wierny Piotr @ 18:01 08.12.2011) *
Dobra fucha smile.gif
Blisko Bohaterów smile.gif
CYTAT(Robert Szatecki @ 15:04 09.12.2011) *
To jest okazja ¿eby wyj¶æ do szerszej publiczno¶ci z "rymcerskim" sportem i zapaliæ trochê nowych ludzi, szkoda przegapiæ.
PS Ju¿ nie offtopujê.
Hoorn
CYTAT

narazie dostêpne informacje s± na fejsie:
https://www.facebook.com/pages/Bitwa-Narodó...03370771?ref=ts

poza tym ch³opaki bardzo siê staraj± i troj± i mno¿± i wszêdzie ich pe³no aby promowaæ to wydarzenie:)

http://www.tvp.pl/styl-zycia/magazyny-snia...-polsce/5840967

http://www.youtube.com/watch?v=pPHdBKNCNLk

http://kultura.wp.pl/title,Bitwa-Narodow-c...2&_ticrsn=3

http://sport.trojmiasto.pl/Eliminacje-walk...-imp249404.html

i jeszcze gdzie¶ w telexpresie by³o teraz nie mogê znale¼æ
Robert Szatecki
CYTAT(Monika ksf @ 15:14 09.12.2011) *
To jest okazja ¿eby wyj¶æ do szerszej publiczno¶ci z "rymcerskim" sportem i zapaliæ trochê nowych ludzi, szkoda przegapiæ.
PS Ju¿ nie offtopujê.

¯aden offtop tylko sama prawda, wszyscy zdajemy sobie z tego sprawê.
Mateusz z Grójca
dzi¶ w sercu Warszawy odby³a siê konferencja dowódców reprezentacji narodowych dotycz±ca BN 2012.
Na pewno pojawi± siê w mediach jakie¶ informacje i materia³y.
Martin
Sluchajcie, albo ja sierota jestem i nie moge znalezc informacji, albo jest tragedia z ustalaniem dat eliminacji. W praktyce moze to wyeliminowac wielu zawodnikow. Ja juz wiem, ze w styczniu niemal na bank nie dostane urlopu, za pozno zglaszam. Stawia mnie to w takiej sytuacji, ze nie moge przepuscic zadnych innych eliminacji, jesli chce byc w skladzie na BN. A jak mam zaplanowac urlopy, jesli nawet styczniowe eliminacje nie maja ustalonego terminu?
Prosze, uwzglednijcie tez tych, ktorzy musza sie zdrowo napocic zeby przyjechac na eliminacje.
Józef
CYTAT(Mateusz z Grójca @ 18:46 09.12.2011) *
Na pewno pojawi± siê w mediach jakie¶ informacje i materia³y.

No to pomy¶lcie , by je tu umie¶ciæ
pozdrawiam
Dominik Szlosarczyk
Eliminacje do Bitwy Narodów w Kozieg³owach (woj. ¶l±skie) organizowane przez GRH Contubernium oraz BR Krystyna z Kozieg³ów Herbu Lis odêd± sie 10 marca. Wiêcej szczegó³ów wkrótce. Serdecznie zapraszamy!
Robert Szatecki
CYTAT(Martin @ 19:09 09.12.2011) *
Sluchajcie, albo ja sierota jestem i nie moge znalezc informacji, albo jest tragedia z ustalaniem dat eliminacji. W praktyce moze to wyeliminowac wielu zawodnikow. Ja juz wiem, ze w styczniu niemal na bank nie dostane urlopu, za pozno zglaszam. Stawia mnie to w takiej sytuacji, ze nie moge przepuscic zadnych innych eliminacji, jesli chce byc w skladzie na BN. A jak mam zaplanowac urlopy, jesli nawet styczniowe eliminacje nie maja ustalonego terminu?
Prosze, uwzglednijcie tez tych, ktorzy musza sie zdrowo napocic zeby przyjechac na eliminacje.

Spory fail, ale mam nadziejê, ¿e dasz radê byc na innych eliminacjach.

Btw. Materia³ z dzisiejszej Panoramy:
http://tvp.info/panorama/wideo/09122011-1800/5690278
niestety sa jakie¶ problemy z odtwarzaniem tego. interesuj±cy nas materia³ jest w 24 minucie
Józef
No i mo¿e wypada³o by gdzie¶ wstawiæ informacjê o dacie samego wydarzenia?
(gdzie i kiedy)
By ludzie , którzy chc± to zobaczyæ mogli za³atwiæ urlop.
nie ukrywam , ¿e sam jestem zainteresowany
pozdrawiam
Robert Szatecki
To bêdzie w d³ugi weekend majowy wiêc z urlopem wiêkszo¶æ ludzi nie powinna mieæ problemów. Tak czy siak dzisiaj po spotkaniu dowódców powinni¶my mieæ ju¿ wszystkie informacje co i jak.
doktor
Panowie, ¦wiêta za pasem i szef mnie naciska, ¿ebym okre¶li³ siê kiedy w styczniu ma mnie nie byæ w pracy... Ja rozumiem, ¿e zorganizowanie takich eliminacji to ciê¿ka praca, ale nie mogê dowiedzieæ siê o terminie w ostatnim momencie angsad.gif
Termin styczniowych eliminacji, plizzz...

Wojtek z Kielc
Mateusz z Grójca
poczekajcie, minie weekend po konferencji i bêdzie co¶ wiadomo. Organizacja siê nie obija. Uwierzcie.
Krzysztof Szatecki
CYTAT(Martin @ 19:09 09.12.2011) *

Równie¿ liczê ze Ci siê uda. Wkoñcu chcemy wystawiæ najlepszy mo¿liwy sk³ad wiec nie powinno Ciê w nim zabraknaæ (przynajmniej moim zdaniem).

Pozdrawiam
£ukasz P
CYTAT(Robert Szatecki @ 11:44 04.12.2011) *
4.Czemu zapa³ ludzi do treningu koñczy siê zaraz po rozegraniu 5vs5, tyle zawsze jest gadania, ¿e trzeba zintensyfikowaæ treningi potrenowaæ wiêksze starcia grupowe i potem po turnieju okazuje siê, ¿e po³owa ludzi siê rozebra³a a druga po³owa ju¿ nie my¶li o niczym innym jak o rozebraniu. Ledwo uda³o mi siê znale¼æ dwóch sparingpartnerów na 1vs1. WSTYD i ¯ENADA !!! Po co tyle kilometrów, tyle godzin jechaæ, ¿eby po bagatela sze¶ciu starciach ju¿ jechaæ do domu. Czemu nie traktujemy tego jako mo¿liwo¶ci treningu z nowymi lud¼mi?

W Gdyni nie tylko mordercy na Sz. szukali sparingpartnerów. I nie tylko oni mieli problem ze znalezieniem kogo¶ do walki.
Na taki turniej eliminacyjny zje¿d¿a sporo ludzi i mo¿na znale¼æ kogo¶ na swoim poziomie.
Wychodz±c na przeciw potrzebom osób chc±cych powalczyæ 1v1 stworzy³em formularz:

https://docs.google.com/spreadsheet/viewfor...0OFAweFN6Z1E6MQ

Umie¶ci³em w nim podstawowe pytania - maj± one na celu tylko i wy³±cznie u³atwienie skojarzenia partnerów ( bigsmile2.gif ).

Zasada jest taka :
Chcesz walczyæ PO turnieju eliminacyjnym wype³niasz formularz. Z osób które formularz wype³ni± zestawiê listê par wg. znacznika level (aby unikn±æ zbyt du¿ych dysproporcji w umiejêtno¶ciach walcz±cych).
Monika ksf
CYTAT(£ukasz TeMuGyn Pilski @ 12:01 12.12.2011) *
W Gdyni nie tylko mordercy na Sz. szukali sparingpartnerów. I nie tylko oni mieli problem ze znalezieniem kogo¶ do walki.
Trzeba by³o tylko tych morderców na Sz skojarzyæ z reszt± poszukuj±cych : ). Te 5 levelów to jest interesuj±ce, dlaczego akurat 5? Mo¿esz gdzie¶ na freszce je zdefiniowaæ?
£ukasz P
CYTAT(Monika ksf @ 13:23 12.12.2011) *
Trzeba by³o tylko tych morderców na Sz skojarzyæ z reszt± poszukuj±cych : ).

No w³a¶nie o to chodzi aby nie. Jak Krzysio chodzi³ szukaæ sparingpartnerów to widzia³em w oczach ludzi strach jak przed szatanem. I potem trudno mi by³o znale¼æ kogo¶ dla siebie.
Chodzi o to aby zg³osili siê ludzie o ró¿nych umiejêtno¶ciach i bez strachu mogli z kim¶ powalczyæ na w³asnym poziomie.
CYTAT(Monika ksf @ 13:23 12.12.2011) *
Te 5 levelów to jest interesuj±ce, dlaczego akurat 5?

Domy¶lna warto¶æ w google form dla pola typu scale. W kontek¶cie swojego wyst±pienia sam siê dobrze definiuje.
Krzysztof Szatecki
Mo¿liwosci walk po turnieju bohurtowym jest od groma, oto kilka propozycji:
1) Walka turniejowa 1na1
2) Walka bohurtowa 1na1 do obalenia
3) Walka bohurtowa 1na1 przez okre¶lony czas
4) Walka sparingowa na zasadach PWR np 3 x 1/1,5/2 min wedle uznania
5) Walki bohurtowa 1 na kilku do obalenia zawodników przeciwnej dru¿yny.
6) Walki w dowolnej konfiguracji kilku na kilku (2na2 ; 3na2; 3na3 itp)

Mo¿liwo¶ci jest bardzo wiele, a poniewa¿ walki te nie maja ¿adnego znaczenie - nie sa rankingowane itp, wiec nie rozumiem tego braku zainteresowania.

Ja np szuka³em nawet przeciwników do walki 3 na 1, choæ z za³o¿enia wiem ze ma³e s± szanse na to abym tak± walkê wygra³, ale wkoñcu chodzi o trening a nie o wygran±. O wygrana walczymy wcze¶niej w czasie turnieju 5na5.
£ukasz P
CYTAT(Krzysztof Szatecki @ 14:01 12.12.2011) *
Mo¿liwo¶ci jest bardzo wiele, a poniewa¿ walki te nie maja ¿adnego znaczenie - nie sa rankingowane itp, wiec nie rozumiem tego braku zainteresowania.

Odpowied¼ jest prosta:
Straszysz ludzi smile.gif

St±d idea wstêpnego zorganizowania walk. Aby kto¶ kto wychodzi móg³ za³o¿yæ ¿e nie zostanie zmasakrowany.

edit:

1) Walka turniejowa 1na1
2) Walka bohurtowa 1na1 do obalenia
3) Walka bohurtowa 1na1 przez okre¶lony czas
4) Walka sparingowa na zasadach PWR np 3 x 1/1,5/2 min wedle uznania
5) Walki bohurtowa 1 na kilku do obalenia zawodników przeciwnej dru¿yny.

A pomys³ jest bardzo dobry.
Formularz zmieni³em. Zachêcam do wype³niania.
Chêtnie wys³ucham nastêpnych sugestii co do tre¶ci formularza.
Krzysztof Szatecki
Bym to rozumia³ je¶li bym szuka³ ludzi tylko do walk 1na1. Ale skoro proponowa³em nawet walkê 3na1 to nawet 3 pocz±tkujacych(a proponowa³em wszystkim, tak¿e zaawansowanym) mia³o by wielkie szanse mnie obaliæ.

Ps: Brawa dla kolegi z F¦ który jako jedyny wyszed³ do walki ze mna 1na1 i jako¶ nic sie nikomu nie sta³o.

A propo zapisywania siê wed³ug mnie idea dobra. Niech kazdy kto bêdzie mia³ ochotê powalczyc siê pozapisuje a pó¼niej przed samym turniejem pokazemy ile mamy zawodników na jakim poziomie i ju¿ przynajmniej bedzie wiadomo kogo szukaæ na sali je¶li chce siê powalczyæ.
Celej
Krzystofie, ja bym chêtnie dosta³ bêcki od Ciebie, ale jak szuka³e¶ przeciwnika to ju¿ Sierotki siê rozebra³y, wynik³o to z faktu, i¿ mieli¶my info, ¿e hala ma byæ zdana do okre¶lonej godziny (nie powiem od kogo to s³ysza³em- gdzie¶ to w kuluarach kr±¿y³o) natomiast co do formularz stworzonego przez £ukasza, nikt nie wie jak z kontuzjami czy po prostu zmêczeniem bêdzie, prostym sposobem by³oby gdyby przed ca³ym turniejem 5 vs 5 organizatorzy og³osili, ¿e na koñcu s± walki. Ja wyobra¿am je sobie w postaci:
du¿y bohurt (uczestniczy oko³o 40 osób, ale nawet jakby by³o 12 vs 12 mieszanych sk³adów to by³oby mo¿na poæwiczyæ z drzewcem zza szeregu, etc. a pó¼niej co¶ na kszta³t krêgu honoru w turniejach wczesno¶redniowiecznych- walczymy w parach przez czas 1 lub 1:30 min, przy ka¿dej walce sêdzia pilnuj±cy by nie by³o fauli, po up³ywie czasu gwizdek sêdziego g³ównego 2-3 min przerwy i zmiana przeciwników. I tak a¿ nie zostanie fina³owa para- kondycha i wytrzyma³o¶æ bêd± warunkowaæ jak d³ugo siê walczy, no i chyba nikt nie bêdzie narzeka³, ¿e mu ma³o. Dla jasno¶ci mam nadziejê siê pojawiæ w Warszawie i walczyæ po turnieju pi±tek.
Monika ksf
W Chêcinach ch³opaki same z siebie prosi³y Roberta o sparring po turnieju, Krzysiek nie gryzie, potrafi³ siê nawet do mnie na turnieju dostosowaæ (level gdzie¶ w przedziale 0-1 : ) ).
A.Fran
proponujê za³o¿yæ osobny temat na ustawki sparingowe po eliminacjach
ua
Dobra dobra zanim temat uro¶nie w czê¶æ dysksyjno teoretyczn± .

Zacznijmy od tego aby po 5 na 5 bez przerwy czyli jakie¶ 2 do 3 h przeprowadziæ po ma³ym max 30-45 minut odpoczynku 21 na 21!

potem walka na wy¿ej wymienionych zasadach

a jak chêtnych bêdzie tak du¿o i zg³oszeñ te¿ to mo¿e warto zostaæ i powalczyæ!

Mordercy na Sz. dobre|smile.gif

£ukasz P
Odzew jest.
Poniewa¿ z sêdziami nie powinno byæ problemu, jedyne co pozostaje to ustaliæ czy bêdzie czas na przeprowadzenie takiej zabawy. Jak dostanê oficjaln± odpowied¼ ¿e czas bêdzie, to za³o¿ê osobny temat aby nie za¶miecaæ tego.
Na razie proszê siê wstrzymaæ z komentarzami co do tego pomys³u.
Emil z Gi¿ycka
Nie zapomnijcie za³o¿yæ grupy na fajsie.
agresiva56
To ja szukam ludzi którzy po turniejach napij± siê piwka zamiast spadaæ do domu...
jasmin
i zdjec na nk'

co do innych tematow - rozwiazanie, dzialajace:
1. org ustala program imprezy;
2. jezeli org wrzuca w program eliminacji wydarzenia inne niz 5x5 to zakladac nalezy, ze org wystawia do tego ludzi, jesli nie, to GOSCIE MUSZA zgloscic takie propozycje z wyprzedzeniem (bo org nie ma sali, jest spocony, albo robi zdjecia na facebooka)
3. pomimo tego ze org jest spocony robi zdjecia itp, to jak dochodzi do godziny x ktora zapowiadal, to wystawia ludzi i cwiczy nawet we wlasnym sosie
4. znajac emila, jak bedzie robil sobie zdjecia na dacebooka, to po minucie dolaczy do cwiczacych;
5. znajac braci sz. jak beda robic zdjecia z laskami to dolacza do emila;
6. znajac organizatorow, to zadzwonia po kolegów z ³ks tfu to nie ta impreza; ale pkt 1-3 stosujcie;

Bazowo proponuje, by w warszawie za dodatkowy punkt programu przyj±æ:
a rozpoczêcie g³ównych eliminacji o 10 maks, zakoñczenie o 14:00potem 2 ha przerwy na obiad, zwiedzanie miasta, wywiady z pras±; o 16 maksymalnie:
1. starcie dru¿yny numer 1 po³±czonym sk³adem dru¿yny 3 i 4; np 1 starcie
2. starcie dru¿yny numer 2 z po³±czonym sk³adem numer 5 oraz 6; np 1 starcie
3. Dru¿yny 1,5,6 kontra 2,3,4; np 3 starcia
Æwiczenia potraktowaæ jako obowi±zkowe; Zosta³y 4ry spotkania do g³ównego wydarzenia. Tylko 4ry spotkania;
Blok B traktujcie jako ZGRANIE kandydatów do dru¿yny. Dru¿yna musi kumaæ komendy KAPITANA. Dru¿yna musi KUMAÆ Taktykê i mieæ parê trików opracowane.

Hoorn
Polecam wszystkim filmik promo z Gdyni smile.gif robi wra¿enie
Mighty Gacek
Do Ja¶mina - Dopracujcie najpierw sêdziowanie a potem siê spuszczajcie nad programem imprezy, bo z tym poziomem umiejêtno¶ci i oceny sytuacji na BN bêdzie wam naprawdê ciê¿ko, o wchodzeniu miêdzy walcz±cych Rosjan i Ukrainców nawet nie wspominam bo to samobójstwo...

I to nie jest ¿adem przytyk, po prostu jak ogl±dam po raz kolejny filmiki w Gdyni to widac Fail na Failu przeplatany z b³êdnym os±dem i podkrêcaniem zawodników do k³otni...
Mateusz z Grójca
wszystkich którzy czekaj± na oficjalne wiadomo¶ci nt warszawskich eliminacji proszê o jeszcze jeden dzieñ cierpliwo¶ci, jutro powinni¶my otrzymaæ ostateczne ustalenia.
Pewne jest teraz ¿e turniej odbêdzie siê w pierwszej po³owie stycznia.
jasmin
CYTAT(Mighty Gacek @ 14:28 14.12.2011) *
Do Ja¶mina - Dopracujcie najpierw sêdziowanie ...

Chyba ju¿ nie muszê, bo:

4. Szkolenia kadry sêdziowskiej i trenerów o¶rodków szkoleniowych;
Nie bêdê siê pcha³ przed orkiestrê, skoro jest miejscowe stowarzyszenie w to zaanga¿owane:)

Szymon z Gdañska vel. ¦wiñski Ksi±¿e
hej hej i co z tymi eliminacjami bo niektórzy oprócz pracy maj± te¿ sesjê smile.gif i to czasem dwie smile.gif
Robert Szatecki
CYTAT(Szymon (Niuniek) Andrzej Sawicki @ 20:08 15.12.2011) *
hej hej i co z tymi eliminacjami bo niektórzy oprócz pracy maj± te¿ sesjê smile.gif i to czasem dwie smile.gif

biedactwa smile.gif
Mateusz z Grójca
Zgodnie z obietnic±, podstawowe informacje:

WARSZAWSKI TURNIEJ ODBÊDZIE SIÊ W DRUGI WEEKEND STYCZNIA

14-15.01.2012

miejsce to bêdzie hala sportowa DOSiR Praga pó³noc - tam te¿ bêdzie zapewnione spanie
(istnieje mo¿liwo¶æ ¿e za ten nocleg bêdzie jaka¶ minimalna sk³adka, ale to jeszcze siê oka¿e)
Wiêcej szczegó³ów takich jak godzina rozpoczêcia, mapki dojazdowe itp na pewno pojawi siê z czasem, na razie za³atwiajcie wolne i ustalajcie sobie tak czas ¿eby jak najliczniej zjechaæ na eliminacje.
Robert Szatecki
Po turnieju bêdzie masa atrakcji dla chc±cych walczyæ wiêc przygotujcie zapas Power Capsów
Wicher
W zwi±zku z tym, ¿e tr±bie o tym na lewo i prawo w¶ród znajomych to dopytam czy wej¶cie dla publiki jest darmowe i czy bêdzie dla nich jaki¶ bezpieczny k±cik.

I jeszcze jedno, czy to ma byæ faktycznie impreza dwu dniowa? Czy to tylko awaryjne drzwi dla orgów?

PZDR
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.