Witam serdecznie!
Có¿ mogê rzec... Dziêêêkujeeemy!!!!
Wielkie dziêki dla wszystkich uczestników, za naprawdê udany turniej! Z mojego punktu widzenia, by³o naprawdê super. Moje podziêkowania dla:
1. Przede wszystkim dowódcom hufców:
- S³awkowi z Tarnowa
- Markowi - Amorowi
- Grzesiowi z Omaców
- Robertowi Baritowi
- Selekosowi
- Bratu Wróblowi
- Saszce
- Indarowi
Panowie, to dziêki wam, osoby z tak ró¼nych, czasem skrajnych podej¶æ do rekonstrukcji, mog³y odnale¼æ swój k±cik na turnieju. Tak jak kto¶ wspomnia³, hufce by³y ró¿ne, w ka¿dym panowa³a inna atmosfera, ale wszêdzie by³o sympatycznie, a poziom rekonstrukcji z roku na rok wybitnie siê poprawia.
2. Wszystkim uczestnikom konkurencji - bardzo mnie cieszy ¿e uznali¶cie program na tyle ciekawym, aby tak licznie braæ w nim udzia³. Gratuluje wszystkim zwyciêzcom, a przede wszystkim S³awkowi z Che³mna, za prze³amanie hegemonii wschodnich go¶ci i w koñcu zdobycia pierwszego miejsca w samojeden.
3. Co do nagród, to mam do wrêczenia nagrodê dla zwyciê¿czyni w biegu dam. Zainteresowan± proszê o kontakt na priv
4. Szczególne podziêkowania dla:
- Grzesia i Amora - za tak fanastyczne przygotowanie siê do Turnieju Wie¿. Mam nadziejê, ¿e w³o¿ony trud siê op³aci³ i zabawa by³a na tyle dobra i¿ rekompensowa³a wysi³ek. W zamian, chocia¿ Smocza, wspeirana przez Rosjan i Mazowsze, spu¶ci³a wam têgie baty
, to wy otrzymujecie nagrodê, czyli prywatnego tojka w przysz³ym roku.
- Roberta Bagrita - za wprowadzanie niesamowitego klimatu! W³a¶nie dziêki takim inicjatywom, ten zamek o¿ywa i czuæ klimat prawdziwego rycerskiego turnieju.
- Selekosa - za poprowadzenie turnieju oszczepniczego i ufundowanie oszczepu
- Kani i Sagitowi - za prowadzenie ³uczniczego
- Kakofonixa i Puszki Pandory - za ci±g³e muzykowanie - to podobnie jak dzia³alno¶æ Roberta B. sprawia, ¿e czuæ t± niesamowit± atmosferê.
- Spida z Draconi - za to ¿e nie by³o roboty, przy której by nie robi³. Czasem nawet wiêcej ni¿ osoby ze Smoczej
- Wszystkim sêdziom konkurencji bojowych - gdyby nie wy, to by siê nic nie odby³o
- Go¶ciom ze Wschodu - z Moskwy, Kaliningradu, Bia³orusi, Litwy oraz £otwy - jak równie¿ Saszce za opiekê nad nimi. Szczególne brawa dla ch³opaków z Miñska, ¿e wystartowali w turnieju konnym!
Na koniec chcia³em podziêkowaæ Smoczej Kompanii za pracê w³o¿on± w imprezê. Szczególne podziêkowania dla Beksa, M³odego Jasia, D³ugiego, Antka i Micha³a (Guta) - za ca³y trud logistyczno - wysi³kowy. Wielkie brawa dla nich! Dziêkujê te¿ niewiastom - smoczycom o dbanie o nasze pe³ne brzuszki oraz porz±dek (tak¿e moralny) w naszym obozie.
Z spraw przykrych, to jedynie bolesny okaza³ siê Bieg Rycerski. Zapisa³o siê wiele osób, a wystartowa³y trzy... Najbardziej mnie dziwi to, ¿e w zesz³ym roku konkurencja mia³a wielu chêtnych i wysz³a bardzo zabawnie. My¶la³em, ¿e w tym roku bêdzie wiêcej uczestników, a tu lipa... Przy tym biegu, jak on siê nie odbywa, to bolesne jest nie tylko to, ¿e jeste¶my w dupie z programem, ale równie¿ ¿e ch³opaki przez parê godzin zbijali z desek tor przeszkód, a wy to macie w dupie. W dodatku desek i ¿erdzi za frajer te¿ nie rozdaj±...
Z samego hufca Mazowieckiego wydyma³o nas 5 osób, a z zakonnego 12 osób. W pozosta³ych hufcach nie by³o zbyt wielu k³amczuszków, ¶rednio 1 osoba na hufiec.
O tym ile razy pisa³em o podchodzeniu z g³ow± do formularza, to nawet nie bêdê wspomina³...
Generalnie naprawdê mi³o by³o Was wszystkich znowu spotkaæ i jeszcze raz dziêkujê w imieniu swoim i Smoczej, za przybycie na zamek w Czersku!
Do zobacznia, mam nadziejê, wkrótce!
Pozdrawiam
Misza