Very nice movie!
Filmik super ju¿ siê doczekaæ nie mogê...
a tak swoj± drog±, gdzie¶ siê przewin±³ temat mo¿liwo¶ci d³u¿szego pobytu w Czerskiej go¶cinie, prawda to? bo co roku ciê¿ko siê wraca z Czerska i chêtnie bym i do 3 zosta³ je¶li jest taka mo¿liwo¶æ...
Jeste¶cie po prostu niesamowici.
Studio Black Stork rz±dzi!
Niestety ze wzglêdu na u¿ycie muzyki filmowej Jablonskiego, youtube blokuje nam d¼wiêk do filmu. St±d musimy u¿yæ Vimeo. Z tego portalu mo¿na sobie ¶ci±gn±æ film na dysk (po prawej stronie na dole jest ta funkcja - nie wiem czy nie trzeba siê zarejestrowaæ).
Je¿eli kto¶ bardzo chce i ma gdzie¶ miejsce gdzie mo¿na wrzuciæ 500mb to mogê mu przes³aæ wersjê w full HD 1080p. Ale ostrzegam ¿e nie ka¿dy komputer to uci±gnie.
A ile forsy chcia³ pan J. za pozwoleñstwo na wykorzystanie muzyki? Pytali¶cie?
¦wietny trailer, pe³en profesjonalizm !!! Gratulacje za chêæ i zapa³. Gra aktorów bardzo dobra
.
Ten filmik zrobi³ na mnie o wiele wiêksze wra¿enie ni¿ "Dawno temu..." Gratulacje!!!
ps. wiê¼niowie u Konrada maj± chyba niez³e ¿arcie...chyba, ¿e to by³a oponka pog³odowa:P:P
yaqbick- pisa³em ju¿, ¿e jak kto¶ niczego nie otrzyma³, ( znaczy siê, np. - "sorry,.. next year.".) to znaczy, ¿e jest w hufcu.
Zapowied¼ super, czuæ klimat jak w trailerze do i³¿y w 2005 r. Ujêcia naprawde na wysokim poziomie i godne pogratulowania, poprostu miód ;)
CYTAT(Jones @ 12:58 13.04.2011)
Je¿eli kto¶ bardzo chce i ma gdzie¶ miejsce gdzie mo¿na wrzuciæ 500mb to mogê mu przes³aæ wersjê w full HD 1080p. Ale ostrzegam ¿e nie ka¿dy komputer to uci±gnie.
Janek 500 MB na 6minut filmu to jeszcze lajcik, rekordem jaki widzia³em jest 1,5GB na 30 sekundow± reklamê, nie mogli¶my znale¼æ kompa który to by p³ynnie poci±gn±³...
CYTAT(Adams87 @ 12:43 14.04.2011)
Janek 500 MB na 6minut filmu to jeszcze lajcik, rekordem jaki widzia³em jest 1,5GB na 30 sekundow± reklamê, nie mogli¶my znale¼æ kompa który to by p³ynnie poci±gn±³...
A jaki ma to zwi±zek z turniejem?
Trailer bardzo nakrêcaj±cy, bije od niego klimatem turnieju
p.s
Ale, ¿e siê za³apa³em do ujêcia to jestem w szoku i bardzo siê cieszê ;D
Ja tylko mia³em na pocz±tku mêtlik kto jest kto, poniewa¿ dobrze znam zamek w Czersku i nie za³apa³em ¿e sceny krêcone najwyra¼niej w tym samym zamku przedstawiaj± raz Czersk a raz Kraków
no to by³ nasz podstawowy problem, stosowali¶my wiele zabiegów, ¿eby to omin±æ: kolorystykê strojów, inne o¶wietlenie, inna korekcjê kolorów i zmiany w osi akcji ale niestety - zamek by³ tylko jeden
Mo¿na by³o wprowadziæ inne t³o d¼wiêkowe - motyw muzyczny (skoro i tak "po¿yczona" muzyka nie przesz³a) albo zró¿nicowaæ naturalne t³o muzyczne, np. w Czersku daæ kapelê graj±c± jaki¶ skoczny kawa³ek w dalekim tle, i rozmowy daæ bez pog³osu, a na Wawelu chór mnichów ¶piewaj±cych godzinki, z pog³osem i rozmowy/kroki te¿ z lekkim echem.
Nie wiem czy zmienianie t³a muzycznego co 15 sekund nie zniszczy³oby dynamiki ca³ego obrazu. Ca³o¶æ jest wg mnie za krótka aby co chwilê przerzucaæ siê inn± muzyk±.
Mam nadziejê, ¿e kiedy¶ powstanie wersja pe³nometra¿owa - no, przynajmniej pó³godzinna.
Miodnie! Smoki jak zawsze pokaza³y klasê. Dawno nie czu³em siê tak zmotywowany i ¿±dny klimatu
Chêtnie przyjechaliby¶my ju¿ w czwartek wczesnym wieczorem, je¶li to nie jet problem. Gdyby¶cie potrzebowali jakiej¶ pomocy, to chêtnie jej udzielimy.
Oczywi¶cie zg³aszam siê do warty na zamku! Obiekt strze¿ony nie musi byæ jasno sprecyzowany. Równie dobrze mo¿e to byæ plandeka jak i sam Ksi±¿ê. Wiadomo - strze¿onego Pan Bóg strze¿e.
Liczê równie¿ na bogat± ofertê kupców. Nigdzie nie da siê tak dobrze zaopatrzyæ jak na Czerskim targu.
By³aby jaka¶ mo¿liwo¶æ wystawiæ listê obecnych na Czersku rzemie¶lników wraz z asortymentem? Planujê ma³e zakupy a taka lista przyda³aby siê pewnie nie tylko mi...
Czy jest juz plan z godzinami konkurencji/pokazów na pi±tek i sobotê . Na niedziele widzia³em na stronie gminy, ale na sobotê nie, chyba te¿ nie ma w tym temacie na fre
Salve Fratres!
http://www.zamekczersk.pl/?NR=107Pozdrawiam Grzegorz
http://www.zamekczersk.pl/?NR=107Wiele razy sprawdza³em, ale by³ temat ale nie by³o tre¶ci:) i tak dziêkujê
Salve!
Sprawdza³em nawet stronê po angielsku, ale by³o jescze mniej tre¶ci
Manewry lekkiej piechoty w sobotê poprzedzaj±ce 5/5 lekkozbrojnych to nie jedyne manewry, które siê odbêd±. Te z programu bêd± mia³y po prostu formê pokazu dla publiczno¶ci (oprócz waloru æwiczebnego dla nas). Bêdziemy lepiej rozgrzani do "pi±tek".
Pierwsze manewry po³±czone z nauk± komend itp. zrobimy ju¿ w pi±tek z t± ekip±, która siê ju¿ zjedzie. Nie musimy siê nawet przebieraæ w stroje. Kolejne manewry proponujê ok 10.30-11.00 w sobotê (lub nieco pó¼niej, w ka¿dym razie przed 12) i kolejne ok 11-12 w niedzielê.
Manewry poza tymi z programu nie musz± siê odbywaæ na zamku, mo¿emy siê pobawiæ w obozie, w koñcu robimy to dla siebie.
Wys³a³em PW, ale napiszê i tutaj.
Przypominam o glinianych ceg³ach (surowe, nie wypalone) i o drewnie na Trebusz. Gdzie bêdzie strzelaæ - hufiec cel wy³onimy w trakcie tajnego g³osowania.
Mazowieckim przypominam o wiadomo¶ci któr± do Was wys³a³em - kto nie odpowiedzia³ proszê szybko to zrobiæ.
K.
Witam serdecznie!
Nie by³o mnie przy necie przez jaki¶ czas, przez co nie odpisywa³em na PW. Przepraszam i obiecujê poprawê - dzi¶ postaram siê na wszystko odpowiedzieæ.
Co do turnieju, to tak jak pisa³ Marek - manewry lekkie w programie, nie oznaczaj± ¿e nie bêdzie innych manewrów w ci±gu dnia / dni. Poprostu te jedne bêd± oficjalnie przed publik±.
Zapraszamy do sadu od czwartku, ¶mia³o mo¿na zostaæ do 02.05 wieczorem, czy nawet d³u¿ej, ale s±dzê ¿e po paru dniach ¶redniowiecza, opcja ciep³a wanna i gor±cy posi³ek przed prac w ¶rodê, mog± byæ bardzo kusz±ce.
Do samego turnieju jeszcze tylko 11 dni!!!
Pozdrawiam
Misza
Jak ju¿ wspomina³em tu i ówdzie, tradycyjnie przygotowujê uproszczon± liturgiê godzin w wersji ³aciñskojêzycznej (tylko wezwanie+jutrznia i nieszpory, a w ka¿dej z nich oprócz hymnu i kantyku tylko jeden psalm zamiast trzech). Poniewa¿ kilka osób prosi³o mnie o to, aby siê mog³y zapoznaæ z tekstami wcze¶niej, bêdê kolejno wrzucaæ na Picasê plansze w miarê pisania. W tej chwili w albumie jest umieszczona pierwsza chronologicznie godzina liturgiczna czyli pi±tkowe nieszpory wraz z kantykiem i psalmem, plus kilka tekstów biblijnych, które bêd± potrzebne do nastêpnych godzin. Ostatni± "godzink±" by³aby niedzielna jutrznia. Godziny modlitw ustalimy na miejscu.
Przy okazji zmieni³em formê plansz - dot±d drukowa³em po prostu sformatowany tekst czcionk±
1456Gutenberg na drukarce, co by³o podwójnie niehistoryczne (nie do¶æ ¿e druk komputerowy, to jeszcze czcionka o 250 lat za pó¼na), a przy okazji ma³o czytelne, bo tê czcionkê ciê¿ko siê czyta. Zdecydowa³em wiêc, ¿e tyle, ile zd±¿ê, przepiszê francusk± minusku³± z pocz±tku XIII w, o wiele bardziej pasuj±c± i wyra¼niejsz±. Tu ma³a pro¶ba, bo spróbujê odbiæ to w jakich¶ 30 czy 40 egzemplarzach, i za permisj± mego pana, Krzysztofa, poprowadziæ ranne i wieczorne modlitwy, ale dla wszystkich chêtnych mo¿e odbitek nie wystarczyæ. Je¶li wiêc kto¶ jest zdecydowany wzi±æ udzia³ w liturgii godzin i ma mo¿liwo¶æ, niech wydrukuje i we¼mie ze sob± w³asny egzemplarz. Nie wiem, jak inne hufce, ale raczej widzê udzia³ na zasadzie pe³nej dowolno¶ci, nie chcemy nikogo zmuszaæ do ³amania swoich przekonañ nawet w imiê historycznej poprawno¶ci.
Link do albumu:
2011-04-29 Czersk - Liturgia horarum
Ale¿ my¶lê, ¿e wszystko odbêdzie siê dok³adnie jak w ¶redniowieczu. Czê¶æ "spo³eczeñstwa" bêdzie uczestniczyæ, czê¶æ nie. Pan patrymonialny mo¿e nakazaæ swoim ludziom wziêcie udzia³u, a dowódca wojskowy mo¿e zostaæ wy¶miany przez w³asne ¿o³dactwo zajête pok±tnym cudzo³óstwem (z wyj±tkiem jutrzni, któr± owe ¿o³dactwo zignoruje w objêciach Morfeusza).
Ze swojej strony zawsze bêdê poleca³ naukê ³aciñskich tekstów, choæ sam pewnie w tym przedsiêwziêciu udzia³u nie wezmê- moje upodobania kr±¿± raczej wokó³ innego rodzaju twórczo¶ci tego okresu.
Nie mówi±c ju¿ o tym, ¿e gdyby¶my chcieli zrobiæ wszystko tak jak w ¶redniowieczu, to 90% chêtnych nie wiedzia³aby co zrobiæ z kartk± i gdzie ten tekst ma górê a gdzie dó³.
No, ale przymkniemy na to oko.
Witam,
Je¿eli wasz hufiec chce wygraæ Bouhurt Wie¿, je¿eli potrzebuje ludzi zaprawionych w bojach, osmalonych ¿arem bitwy i gotowych bez mrugniêcia okiem, rzuciæ siê na najgorszego wroga, to SMOCZA KOMPANIA ci pomo¿e!!
Jak to bywa w najemnych kompaniach, Smocza chêtnie wynajmie swoje ostrza! Oferujemy:
- kilku mê¿ów w sile wieku, zaprawionych w bojach, dla których ¶mieræ to powszedni chleb.
- wsparcie markietankowo - dopingowe.
- prawie 100% wygran± (bo chyba ja bêdê sêdzi± g³ównym tej konkurencji
)
Ale warunki stawiamy twaarde!
Primo - dzielimy siê wygran± bek± piwa pó³ na pó³
Drugie primo - nie odchodzimy od beki dopóki nie opró¿nimy jej razem z naszymi towarzyszami broni
Trzecie primo - kibelek mo¿ecie zachowaæ dla siebie.
Czy s± jacy¶ chêtni?
Mam zamiar przyjechaæ na Czersk turystycznie, noo mo¿e nie do koñca bo mam pytanie odno¶nie rzemie¶lników - jakie kramy przewidujecie w tym roku ?
CYTAT(Glendziol @ 16:25 17.04.2011)
By³aby jaka¶ mo¿liwo¶æ wystawiæ listê obecnych na Czersku rzemie¶lników wraz z asortymentem? Planujê ma³e zakupy a taka lista przyda³aby siê pewnie nie tylko mi...
Popieram pytanie
A ja znów przypomnê siê z pytaniem o turniej ³uczniczy. Chcia³bym wiedzieæ co wchodzi a co nie? Jakie ³uki wchodz±, czy wchodz± ciêciwy ze wspó³czesnych tworzyw, czy na ciêciwie mo¿e byæ "siode³ko" do strza³y, czy strza³y mog± mieæ wspó³czesne nasadki do ciêciwy, czy strza³y mog± mieæ wspó³czesne groty, jaka bêdzie odleg³o¶æ oddawania strza³ów?
Czy w konkurencji rzutu oszczepem rzucamy w³asnym czy wszyscy rzucaj± jednym konkursowym?
CYTAT(Teyrnon @ 00:20 24.04.2011)
Czy w konkurencji rzutu oszczepem rzucamy w³asnym czy wszyscy rzucaj± jednym konkursowym?
Za Boskim :
"W przypadku rzutu, napewno my zapewniamy jednakowe oszczepy dla wszystkich uczestników."
Swoj± drog± sam siê dziwiê, ¿e wiêkszo¶æ rzemie¶lników nie daje w tym temacie znaæ,
¿e przyje¿d¿aj±, z czym, dlaczego, jak...
To ja mo¿e napiszê jak by³o w zesz³ym roku z ³uczniczym.
- Laminaty (bisoki, grozery, etc etc.)- tak
- ³uki sportowe "naje¿one" tymi wszystkimi farfoclami- nie
- ciêciwy dakronowe (czy z innego tworzywa)- tak
- "b±czki" na ciêciwie- tak
- podpórki pod strza³y na ³êczysku- nie
- groty toczone do strza³- tak
- osady z tworzywa sztucznego- nie
- lotki z tworzywa sztucznego- nie
- lotki np. z pergaminu- tak (choæ chyba nikt nie mia³)
- promienie strza³ z tworzywa- nie
- okulary podczas strzelania- tak
- karwasze sportowe z tworzywa sztucznego- nie
Tak by³o w zesz³ym roku. Nie zapowiadano rewolucji, wiêc pewnie tak te¿ bêdzie i tym razem
A co do rzemie¶lników- u mnie w hufcu bêdzie Gregor, KhaToo (ju¿ ciê zapowiedzia³em- musisz byæ!) i Helfi.
Co do innych nie wiem
ano bêdê, kram powinien byæ w miere pe³ny, jako ze wyprzedzi go tylko ten na rêkawce....
wiec eda kapelusze rogo¿yniwe, czapy filcowe, d³ubane miski, latarenki, patynki, no¿e i sztylety, szpileczki , badgesy, paski pewnikiem, podwi±zki, ca³a masa skór, moze barany, i reszta ta³atajstwa z www.institorium.pl
jak kto¶ co¶ chce, to mu przywioze, bede zobowi±zany jednak za maila, pw czy cokolwiek innego w zasadzie - "gregor przywie¼ mi dwie skóry z barana, trzy kapelusze, nóz taki a taki i 3 m2 licowanej skory bydlecej w kolorze sraczki"
z pozdrowieniami, i cholera w krk pada, na czersku ma byæ ³adnie....
Zazwyczaj pisa³em co mam mieæ, ale w tym roku i kram ma³y i wyjazd niepewny. Bierzemy masê coif-ów, bo tury¶ci je uwielbiaj±. Drobne rzeczy AGD typu ³y¿ki, mo¿e jeszcze jakie¶ no¿e siê znajd±, chyba miska lub dwie siê osta³y. Haftowane torebeczki i sakieweczki, kilka kapturów. Jaki¶ d³ugi pasek skórzany pewnie te¿ siê trafi, jak kto¶ nie bêdzie mia³ czym siê opasaæ. Chyba kute szpilki do namiotu te¿ jeszcze i mo¿e inne, drobne kowalstwo biwakowe. Kilka tabliczek woskowych. Pewnie jaka¶ drobnica, zobaczymy co siê osta³o. W tym roku nie zrobili¶my dobrego zaopatrzenia, bo i plany na biznes by³y nieco inne. W sumie jednak trochê taniego sprzêtu dla pocz±tkuj±cych lub zapominalskich zawsze siê znajdzie.
Je¶li kto¶ by³ by zdecydowany na zakup latarenki -s± w dziale targowisko jako mój temat- mo¿na pisaæ do Agnieszki, mo¿e jak±¶ wykona, ale obiecaæ nie mogê.
Przy okazji. Jak by kto¶ ze ¦l±ska -Ja Pszczyna, Agnieszka D±browa, wiem wiem, Zag³êbie to nie ¦l±sk- mia³ dwa miejsca siedz±ce w autku i trochê placu na baga¿ -normalne torby + niedu¿y namiot sto¿ek- to tego owego ³adnie siê u¶miecham, zrzuta na paliwo i nawet kanapki zrobiê :D :D :D
Albo jak kto¶ jedzie poci±gami to mo¿na by siê zabraæ wiêksz± ekip±.
Lub kto¶ z Mazowsza zna metodê przemieszczania siê na odcinku Radom-Czersk, Warka-Czersk bez konieczno¶ci dojazdu do Warszawy Zachodniej i bez u¿ycia kradzionego pod sklepem roweru;)
Bêdê jecha³ z Wroc³awia w pi±tek wcze¶nie rano mam jedno miejsce dla osoby z ma³± ilo¶ci± gratów. Dawaæ znaæ na PRIV
CYTAT
Lub kto¶ z Mazowsza zna metodê przemieszczania siê na odcinku Radom-Czersk, Warka-Czersk bez konieczno¶ci dojazdu do Warszawy Zachodniej i bez u¿ycia kradzionego pod sklepem roweru;)
http://mapy.google.pl/maps?f=d&source=...ie=UTF8&z=9Tras± E77 do Grójca przez Bia³obrzegi a potem do Góry Kalwarii? Stamt±d jest skrêt na rondzie.
Roweru tam raczej nie potrzeba;)
Chodzi³o mi o metodê zak³adaj±c± u¿ycie ¶rodka komunikacji miejskiej.
CYTAT(KhaToo @ 10:02 24.04.2011)
Podbijam pytanie. Jak siê jedzie od Krakowa/od Kielc poci±giem to jest jaka¶ sensowna przesiadka (bus, PKS, poci±g, furmanka, cokolwiek) bez konieczno¶ci pchania siê do samej stolicy?
Mo¿na spróbowaæ dostaæ siê poci±giem do Warki (zatrzymuj± siê tam niektóre pospieszne i TLK-i) lub do Piaseczna. Z Warki do Góry Kalwarii mo¿na dojechaæ pks-em, z Piaseczna albo autobusem albo poci±giem podmiejskim. Ale to tylko teoria, nie wiem jak to wygl±da w praktyce...
Najdalej palcem po mapie dojecha³em do Warki. Info kolejowemu mogê jako¶ tam uwierzyæ, raczej cz³owiek nie dowie siê, ¿e w zasadzie to tego poci±gu nie ma.
Potem jako takie info jest na stronie
http://www.pksgrojec.pl/rozklad.php Po klikniêciu Warka jest bus do Warszawa Metro Wilanowska przez Góra Kalwaria. Pewnie jedzie drog± tu¿ obok Czerska, ale czy stanie gdzie¶ opodal, czy dopiero w Górze tego nie wie nikt. Od po³udnia kraju ¿aden poci±g nie jedzie przez Kalwariê, wszystko zawija przez Warszawê i dopiero potem wraca na dó³.
CYTAT
Pewnie jedzie drog± tu¿ obok Czerska, ale czy stanie gdzie¶ opodal, czy dopiero w Górze tego nie wie nikt.
Tak, jest przystanek przed G.K. na wysoko¶ci Czerska (pozostaje stamt±d ok 2km z buta do zamku).
Je¶li by³oby wiêcej osób do odebrania z tej Warki czy Piaseczna o podobnej porze to mo¿e uda siê za³atwiæ jaki¶ dodatkowy busik?
My¶lê te¿, ¿e w ka¿dym hufcu znajdzie siê kilku kierowców, którzy przyjad± w pi±tek i jak ju¿ wy³aduj± swoje graty to w zamian za zrzutkê na paliwo bêd± w stanie podjechaæ wieczorem po Tych-Którzy-Utknêli-Po-Drodze, na ten przystanek przy odje¼dzie na Czersk na pewno, a jak bêdzie gard³owa sytuacja to nawet i do Warki... We¼cie wszyscy komórki, dobrze na³adujcie i wymieñcie miêdzy sob± numery do swoich "hufcowych" i kilku innych kolegów, i w razie czego bêdziemy kombinowaæ.
W czwartek wieczorem i w pi±tek po po³udniu mogê przewoziæ ludzi z Góry Kalwarii, lub Warki (chocia¿ wola³bym z G.K.) na Czersk- dajcie mi tylko wcze¶niej znaka
je¶li chodzi o komunikacje to s± PKSy z dworca zachodniego oraz ze stacji metra wilanowska, z tym ¿e trzeba uwa¿aæ bo nie ka¿dy PKS podje¿d¿a bezpo¶rednio do Czerska, czê¶æ przeje¿d¿a drog± oddalon± o jakie¶ 2km od rynku i po skomunikowaniu z kierowc± mo¿e nas wysadziæ przy stacji benzynowej (tylko radze patrzeæ bo potrafi± tej stacji nie zauwa¿yæ
)
Wyczai³em po³±czenie powrotne Czersk-Warka,.D³uga
http://www.pksgrojec.pl/rozklad_new/tpo_5125931.html Skoro jest w t±, to musi byæ i w odwrotn±. Ale który to jest, to ju¿ nie dojd± po informacjach internetowych. Z Warki to ju¿ potem pó³ biedy. Niech mi kto¶ jeszcze podpowie, bo bardzo rzadko je¿d¿ê busami, 2.05 to w ¶wiecie autobusów ¶wiêto czy dzieñ roboczy?
Kilka spraw organizacyjnych:
1. Smocza na miejscu bêdzie jako¶ od czwartku od po³udnia. Je¿eli bêdziecie wcze¶niej, to kierujcie siê do sadu.
2. UWAGA RZEMIE¦LNICY - w sobotê do 9:00 rano, nale¿y wyjechaæ samochodami z zamku, bo pó¼niej bêd± w niej rozstawione kasy biletowe.
3. W tym roku równie¿ konieczne bêd± nocne warty w nocy z soboty na niedzielê i niedzieli na poniedzia³ek w godzinach 00:00 - 8:00 rano. Wachty podzielimy miêdzy hufce. Na hufiec nie bêdzie przypada³o wiêcej jak jakie¶ 3h stró¿owania.
Rzemieslnicy jacy bêd±:
1. Gregor z Krakowa - ju¿ napisa³ z czym
2. KhaToo - podobnie jak Gregor ju¿ siê zareklamowa³
3. Helfi - wyroby gliniane, skrzynie, koszyki
4. Lorifactor - paski
5. Morgan - miecze, no¿e, tasaki itp.
6. Starkov - rzeczy z ¿elaza, g³ównie sprzêt obozowy.
7. Ulf - wyroby z br±zu
8. Kto¶ z tkaninami
9. Zielarka
10. Janette - stroje historyczne
11. £uki, strza³y, ko³czany itp.
I wielu innych, których z g³owy nie mogê sobie przypomnieæ, za co przepraszam. Zapewniam, ¿e asortyment bêdzie ró¿norodny, najlepszej jako¶ci i w najlepszych cenach na Mazowszu, albowiem Konrad niskie c³a na produkty na³o¿y³.
A z innej beczki, to ju¿ szykujecie taktykê na Bouhurt wie¿? Smocza trenuje twardo i nadal gotowa jest podnaj±æ swe ostrza innemu hufcowi!
Od czwartku bêdê dostêpny wy³±cznie pod telefonem - 601 323 438.
Do zobaczenia ju¿ za parê dni!
Pozdrawiam
Misza
Przypominam wszystkim zainteresowanym, ¿e bêdê mia³ ze sob± wydrukowane 2 (s³ownie: DWA) ¶piewniki, zatem ka¿dy, kto chce wzi±æ udzia³ w ¶piewaniu pie¶ni w nich zawartych proszony jest o zatroszczenie siê o w³asny egzemplarz.
Przypominam te¿ chêtnym, ¿e pierwsze manewry drzewcówkami odbêd± siê w pi±tek w ci±gu dnia bez konieczno¶ci przebierania siê w historyki. Bêd± po³±czone, rzecz jasna z nauk± niemieckich komend.
Przesiadka w Warce z PKP na PKS ma wadê w postaci pó³godzinnego spaceru z baga¿ami pomiêdzy dworcami. Trzeba wzi±æ to pod uwagê, planuj±c rozk³ad podró¿y. ;)
CYTAT
9. Zielarka
Nie wiedzieæ czemu to mnie najbardziej zainteresowa³o
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.