Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: III Turniej na dworze Konrada Mazowieckiego
> Inne > Kalendarium 2011
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Indar
Ma³e og³oszenie.
Prawdopodobnie w lutym tego roku zostawi³em na zamku w³óczniê z grotem. Piszê prawdopodobnie bo nigdzie jej nie ma a ostatnie miejsce gdzie by³em zbrojnie to w³a¶nie zamek czerski, jako¶ w lutym.
Wiem ¿e to kawa³ czasu, ale mo¿e wci±¿ gdzie¶ le¿y w jakim¶ zakamarku smile.gif.
Ewentualny znalazca mo¿e liczyæ na moj± ogromn± wdziêczno¶æ i w ogóle.
Tak wiem - zawsze co¶ gubiê.
K.
Mario_HH
Ale zio³a tylko z upraw z Mazowsza, bez dalekiego wschodu, bêdzie mia³a wiêc zapomnijcie o tym o czym my¶licie kryptonarkofani...:P
Indar
"...
Bo tu jest moje s³owiañskie Mazowsze, tu od zaorania zajaranie prostsze..."
smile.gif
Teyrnon
CYTAT(Indar @ 13:40 27.04.2011) *
"...
Bo tu jest moje s³owiañskie Mazowsze, tu od zaorania zajaranie prostsze..."
smile.gif

Podobno to Mazowieckie najlepiej klepie, choæ cz³owiek chodzi potem taki jaki¶ rozdra¿niony - spójrzcie na ksiêciunia Konrada ;)
BoskiMisza
Ej!

Przecie¿ wypalanie trawy jest nielegalne!
Dekret samego Ksiêcia Konrada! icon_wink.gif

Indar - rzuæ okiem na pierwsze sceny trailera. Jsiek nie ma w d³oniach przypadkiem twojej w³óczni?
Je¿eli to ona, to jest w budce biletowej na zamku.
Co do cegie³ to bêdê wiedzia³ jutro, jak bêdê na miejscu. A konkretnie to s± jakie¶ inne te ceg³y ni¿ normalne?

Pzdr
Misza
Indar
£ona! Toæ to ³ona!
Moja w³ócznia za³apa³a siê do filmu! smile.gif
Viator
Postanowi³a zrobiæ niezale¿n± karierê medialn± smile.gif

No i teraz bêdzie s³awny rycerz Krzy¶ko ze swoj± jeszcze s³awniejsz± w³óczni± smile.gif

CYTAT
A konkretnie to s± jakie¶ inne te ceg³y ni¿ normalne?
Inne. Te¿ pyta³em i ju¿ mi Indar wyt³umaczy³ ¿e to maj± byæ ceg³y do wypalenia a nie ju¿ wypalone.
Tomasz Jesionek
CYTAT
Bo tu jest moje s³owiañskie Mazowsze, tu od zaorania zajaranie prostsze...

Tylko nie zrób ob³awy na dilerów przy kramach bigsmile2.gif
Ulrich
Good day, Misza!
I don't know will you be able to check your e-mail today in the evening or tomorrow morning. Please don't worry, we've received all your letters. I hope it will reduce the number of questions from the border guards. Our company is going to arrive on friday morning at 8:22 a.m. in Warsaw.
brat Helmrich
Witam . Jadê do Czerska z Elbl±ga , wyje¿d¿am w pi±tek ok 13 , jadê przez Sochaczew i Grójec , mam ze dwa wolne miejsca wiêc mogê kogo¶ zabraæ jak mu bêdzie po drodze . Pozdrawiam brat Helmrich .
£ukasz Lewandowski
Równie¿ siê stawimy na Czersku z ca³ym kramem, jak zwykle bêdzie mo¿na nabyæ wszelkiego rodzaju pasy rycerskie, pasy cywilne damskie i mêskie, sprz±czki nabijki , akcesoria do strojów- zapinki etc. Na kramie równie¿ bêdzie trochê uzbrojenia, ceramiki i innych akcesoriów. W tym roku sprezentujemy równie¿ jak±¶ nagrodê specjaln± na turnieju, ale w jakiej konkurencji to siê przekonacie na miejscu ;)
Tomasz z Chwarszczan
Ktos moze jedzie w piatek z wroc³awia i ma 1 wolne miejsce?lub wraca do wroc³awia w poniedzia³ek?
pzdr
Viator
CYTAT
W tym roku sprezentujemy równie¿ jak±¶ nagrodê specjaln± na turnieju, ale w jakiej konkurencji to siê przekonacie na miejscu ;)
Zawody w zaciskaniu pasa? A w finale wieszanie siê na pasku. ;)
KhaToo
Rzucê jeszcze tematem. Z Czachówek P³d. do Góra Kalwaria albo Czersk bez zawijania o Warszawê kto¶ zna jaki¶ pewny i sprawdzony sposób? Prywatne busy nie og³aszaj± siê w internecie, pks nie jedzie, pkp przez Warszawê, taxi jak znam ¿ycie we¼mie 50z³ za to gupie 10km;P
Mario_HH
No dobra, Smocza w³a¶nie rusza do Czerska...smile.gif
Do zobaczenia smile.gif
Viator
Kajetanie, kiedy wysiadacie w tym Czachówku i w ile osób?
KhaToo
¯art na tym polega, ¿e ja sam jeden. Agniecha z naszym kramem zabra³a siê z Wilkami, a ja ci±gle dumam, czy zamkn±æ na weekend sklep z pami±tkami w mie¶cie turystycznym w czasie d³ugiego weekendu;) i wyrwaæ siê na Czersk, czy trochê popracowaæ. Z kas± cienko, wiec chyba tym razem odpuszczê Czersk. Z tego te¿ powodu, gdyby mi siê tak w ostatniej chwili jednak uwidzia³o jechaæ, ¿eby nikogo specjalnie nie anga¿owaæ kombinujê nad komunikacj± miejsk±. Do Warki poci±g mia³ by dojechaæ planowo 14.40, do Czachówka po³udniowego lub górnego ko³o 15.10 w pi±tek oczywi¶cie. Dojechaæ to ma³y piku¶, zawsze siê cz³owiek jako¶ dotoczy, gorzej wróciæ;)
Viator
Wróciæ to te¿ piku¶, bo jak ju¿ bêdziemy wszyscy na miejscu to znacznie ³atwiej znajdziesz kogo¶ ¿eby siê z nim zabraæ, a nawet jak nie do Czachówka to byle do jakiej¶ innej stacji czy dworca PKP/PKS.
Mechme
Jedzie mo¿e kto¶ z Warszawy na Czersk i ma wolne 3 miejsca w piatek w godzinach 15-18 ? bigsmile2.gif
Micha³ ¯elazo
Czy kto¶ na Czersku bêdzie mo¿e mia³ ³adowarkê na gniazdo miniUSB 2.0 ??? Zgubi³em ³adowarkê od kamerki w³a¶nie... angsad.gif
Je¶li kto¶ by mia³ i móg³ siê podzieliæ to proszê o kontakt, bêdê w Mieszczañskim
Marek Hilgendorf
Spróbujê co¶ znale¼æ (w sensie ³adowarkê), mo¿e bêdzie pasowaæ, tylko bêdzie k³opot gdzie to pod³±czyæ..
Wyje¿d¿am dzi¶ ok 20, tak wiêc je¶li kto¶ bêdzie potrzebowa³ ze mn± kontakt to proszê na 509 273 710
Viator
Je¿eli kasa zamkowa, ta standardowa przy tojkach, bêdzie czynna, to najlepiej skorzystac z pr±du tam, bo blisko zamku a nikt niepowo³any nie wejdzie.
claymor
CYTAT(Micha³ ¯elazo @ 12:59 28.04.2011) *
Czy kto¶ na Czersku bêdzie mo¿e mia³ ³adowarkê na gniazdo miniUSB 2.0 ??? Zgubi³em ³adowarkê od kamerki w³a¶nie... angsad.gif
Je¶li kto¶ by mia³ i móg³ siê podzieliæ to proszê o kontakt, bêdê w Mieszczañskim

Wezmê
KhaToo
Oj kusi turniej, kusi. Ju¿ prawie siê podda³em, ale jeszcze ta ostatnia iskierka uparcie siê tli!:P Z Warszawy Zachodniej do Czerska w sobotê raniutko, ko³o 8.30-9.00 kto¶ mo¿e pomyka? Ofkors mogê poczekaæ jak by jecha³ nieco pó¼niej:) Za transport mogê oddaæ w dukatach, albo ³y¿kach, haftowanych torebeczkach lub innym dobrem z mojego kramiku:P
Selekos
Mogê Ciê zabraæ, mam nadziejê, ¿e nie masz du¿o rzeczy icon_wink.gif (zadzwoñ do mnie- 504 673 077).

KhaToo
Jadê, choæbym siê mia³ skichaæ, a kichaæ bêdziemy wszyscy. Jak by kto¶ mia³ mo¿liwo¶æ zgarniêcia mnie o owej 8.30-9.00 z wawy zachodniej, to zostawiam numerek 600-021-617. Lub z równie wielk± ochot± z Góry Kalwarii ko³o 10.00 jak pkp nie zawiedzie. Mo¿e s± gdzie¶ inni spó¼nialscy, to mo¿na siê zabraæ busem. W kupie ra¼niej.
_czarny_
Czy kto¶ wraca w sobotê, czyli dzisiaj wieczorem po 22-ej do warszawy? Okrutna sytuacja z tymi po³±czeniami komunikacyjnymi...
£azarz
Salve Fratres!

Jeszcze w drodze (czyli w pracy), ale mam pro¶bê do wszystkich którzy w tym roku byli na Czersku. Zagin±³ Robert B. Widziano go ostatnio przy wie¿y bramowej Zamku Czersk w sobotê 30.04.2011 w okolicach godz. 15 ale pó¼niej wszelki s³uch o nim zagin±³. Podobno jakie¶ informacjê o Robercie posiada³ trêdowaty ¿ebrak który zbiera³ ja³omu¿ê, ale pomimo intensywnego ¶ledztwa s³owa nie powiedzia³. Pod koniec przes³uchania zorientowali¶my siê ¿e to niemowa. Zdjêcie ¿ebraka który jako ostatni widzia³ Roberta B. poni¿ej. Je¿eli kto¶ z was posiada jakiekolwiek informacjê o zaginionym Robercie B. proszê o kontakt na priw. Zakon potrafi doceniæ dobre informacjê.

Pozdrawiam Grzegorz

ps. pe³na relacja z Czerska + kilkaset zdjêæ po powrocie ok 5 -6 maja.
Gregor z Krakowa
a my¶la³em ze jak wstane, bêdzie tu juz strona postów z podziêkowaniami... a tu bede pierwszy:P

Czersk, na pierwszej imprezie , smoczej imprezie, bylem tam chyba dwa lata temu, na pó¿nym czersku ie licz±c pogody by³o dobrze, mimo pewnych dziñdzibo³ów:P
I³za, poziomowo genialna, przyzwyczai³a mnie do wysokiego poziomu org i kultury, ale kram szed³ cieñko- teraz moge powiedziec ze wszystko sie zmieni³o, in plus.

Impreza genialna, bardzo mi sie podoba³o, w zasadzie wszytsko, podejscie org i Miszy do sprawy, pierwszy raz na imprezie widzia³em g³ownego orga który ³azi od ludzia do ludiza i pyta czy czego¶ mu nie potrzeba- duuuuuu¿y szacun, naprawde. Wbi³o mnie w ziemie...
Rekonstruktorzy stawiaja na jako¶æ, kramowo zobaczy³em ogromny potencja³- jak wspomina³em traktowana po macoszemu XIII znajdzie u mnie swoisty wariant czasowy i obiecuje zrobic kilka fajnych rzeczy- dziekuje wszytskim za zakupy, gawêdê przy ladzie i nie tylko. Fajnie z was ludzie, dziêkuje i napewno do zobaczenia...

Dziêkuje Martinowi za bojówkê, fajna konwencja- obiecuje poprawê:P, Wajcha- dzieki za tarcze, Pytel- rêkawica sie przyda³a- dziekuje- chce tak±!
Dziêi Amorowi za goscine w hufcu i zapach jajecznicy o poranku, samym nim sie najad³em, ale za rok chce spróbowac!
MOrganowi za s±siedztwo- i centralne na pierwszej uczcie! piromanie podpalaczu:P
Miszy, Smokom za go¶cine- wróce na peewno:P
Wszytskim go¶ciom na kramie, mam nadzieje ze owocnie i mi³o spedziliscie czas droczac sie z krakowskim skner± i dusigroszem- oby wam s³u¿y³o :P wszytskich zapraszam do korespondencji- czego nie by³o- obiecuje ze bedzie, wystarczy napisaæ

dziekuje i jeszcze raz- by³o gruuuba¶nie:P
S³awomir z Che³ma
Wiêc bêdê drugi smile.gif, to by³ debiut na turnieju XIII wiecznym naszego nowego projektu. Bawili¶my siê przednio, ogromne dziêki dla S³awka z Tarnowa za przygarniêcie nas do swojego hufca. Dziêkujê tak¿e mongo³om oraz Krzy¶kowi z £om¿yñca za go¶cinê przy stole i ognisku.
Wielki szacunek dla wszystkich przeciwników w turnieju samojeden z którymi mia³em przyjemno¶æ siê potykaæ.

Pozdrawiam!
S³awomir z Che³ma

Edit. Gregor mnie ubieg³ smile.gif
Arek h. Pa³uki
Przedmówcy tyle ju¿ powiedzieli, ¿e trudno co¶ dodaæ. Wyjazd na prawdê przedni. Podziêkowania dla wszystkich ju¿ wymienionych, wielkie podziêkowania dla £azarzy z Warszawy i ca³ej ekipy z Hufca Ma³opolskiego za mile spêdzony czas.
S³awku jeszcze raz gratuluje wygranej w 1na1.
Kanishy
Ja ciut z innej strony....
zagin±³ telefon nokia. Prawdopodobnie w obozowisku.
Je¶li ktokolwiek widzia³ ktokolwiek wie to bardzo o kontakt na priv.

Kani

ps.Ze swojej i Sagita strony dziêkujemy wszystkim uczestnikom Turnieju £uczniczego i gratulacje dla zwyciêzców !
Teyrnon
Jako Pierwszy z Altan Orda Jin Ulus chcia³bym podziêkowaæ Miszy, oraz reszcie Smoczej za ¶wietn± organizacjê i mo¿liwo¶æ uczestnictwa w tej zacnej imprezie.
Selekosowi i Ludziom ze Wschodniego, Krzy¶kowi z £om¿yñca wraz z hufcem Mazowieckim oraz Ma³opolskiemu za dobr± zabawê i przyja¼nie wrogi klimat.
CYTAT(£azarz @ 11:03 18.03.2011) *
Ale OK przyjmujê wyzwanie - warta stawia skrzynkê wódy dla tego kto podprowadzi Choragiew smile.gif smile.gif smile.gif

Zakonnym mimo drobnych nieporozumieñ za tê dawkê przygody, £ysemu za "skrzynkê wódy" na nastêpnej imprezie, a braciom ze wschodu za wsparcie merytoryczne podczas negocjacji :P
Tomasz Jesionek
W Czersku by³em pierwszy raz w ¿yciu, jak równie¿ by³ to dla mnie debiut w datowaniu XIII. Widok obozu w sadzie pe³nego kwitn±cych drzew oraz potêga samego zamku wypali³y w mojej pamiêci trwa³y ¶lad. Ten turniej bêdzie dla mnie "lektur± obowi±zkow±" co do tego jestem w 100% pewien smile.gif
Wielkie dziêki Smokom za tak udan± imprezê. Ogromne podziêkowania dla Krzy¶ka oraz wszystkich z Mazowieckiego za przyjêcie mnie do Hufca, wspólne obozowanie, rozmowy oraz walkê ramiê w ramiê. Zaszczytem dla mnie by³o Was poznaæ smile.gif Mam nadziejê ¿e nie zawiod³em i godnie reprezentowa³em Hufiec. Szczególne podziêkowania dla Andrzeja z Sielca za dach nad g³ow± oraz Andrzeja "Viatora" za poratowanie transportem w niedzielê. Doprawdy uratowa³e¶ nam skórê smile.gif
Welkie podziêkowania dla bêdziñskich Wilków (szkoda ¿e nie przyjechali¶cie wiêkszym sk³adem icon_sad.gif ) oraz Bractwa z Lipowca za wiele mi³ych spotkañ i rozmów przy miodku.
No i oczywi¶cie podziêkowania dla Selekosa za transport w pi±tek po³±czony ze zwiedzaniem Warszawy bigsmile2.gif Podró¿e kszta³c± bigsmile2.gif
Anio³
To ja z podobnej jak Kani strony - wczoraj wieczorem znaleziono na kostce s³omy przy torze ³uczniczym (fosa) nowiusieñk± drewnian± miskê typu korytko i we³nian± fioletow± czapeczkê. Podejrzany o w³a¶cicielstwo jest ³ucznik z Poznania, bo strzela³ jeszcze w czasie naszych æwiczeñ, ale pewno¶ci nie ma...
Za to ze Smoczego obozowiska przez pomy³kê zgarnê³am czyi¶ czarny dzbanek...
Mogê wrzuciæ zdjêcia znalezionych sprzêtów.

A tak generalnie to ¶wietnie siê bawi³am i teraz trzeba mnie ¶ci±gaæ na ziemiê wehiku³em czasu smile.gif

Korinka
Dziêki wszystkim za fajn± imprezê smile.gif Indarowi za to, ¿e mnie nie zabi³, Helfikowi za herbatê, ekipie imprezowej, ¿e uda³o im siê niczego nie zniszczyæ u nas w namiocie ;P
jedyny minus, to brak ³a¼ni, mo¿na by pomy¶leæ nad czym¶ takim na przysz³o¶æ ;) no i to ucztowe piwo, ale có¿, bywa ;)
Poza tym jak zawsze super - ale wiadomo, ¿e na Smocz± mo¿na liczyæ ;)

PS - nie Misza, nie poka¿ê ;P
Bard W³óczykij(yaqbick)
Z mojej strony wielkie podziêkowania dla Miszy i orgów za znakomit± imprezê, S³awkowi za miejsce w hufcu i pawilonie i, w zasadzie, ca³ej reszcie obozowiczów za to, ¿e nie poæwiartowali¶cie mnie za moje ko³ysanki na sza³amajce.

By³o zacnie. Na pewno zjawiê siê za rok
KhaToo
Ja tak¿e gor±co dziêkujê za mo¿liwo¶æ uczestniczenia w tak wspania³ej imprezie z roku na rok coraz lepszej.
Boskiemu Miszy za zainteresowanie ka¿dym uczestnikiem i zaanga¿owanie oraz ca³ej smoczej i ka¿demu, kto przy³o¿y³ chocia¿by palec do organizacji i dbania o dobry przebieg turnieju.
Amorowi i gastronomom z hufca za zaanga¿owanie w ¿ywienie mimo mojej ca³odziennej nieobecno¶ci w obozie. ¦lubujê wierno¶æ Hufcowi Mieszczañskiemu puki ¶mieræ nas nie roz³±czy oraz obiecujê wiêksze zaanga¿owanie przy kolejnej okazji.
Selekosowi za transport "tam".
Mitowi za transport "z powrotem".
Dyskusje oko³o-handlowe jak zawsze ciekawe i sympatyczne.
Pogodzie, ¿e nie okaza³a siê wredn± suk±.
Dla takich dni warto ¿yæsmile.gif
Saszka
Impreza co rok to lepsza;) atrakcje tak¿e coraz bardziej przyjemne dla cia³a i duszy. Mam nadziejê ¿e bohurt wie¿ wejdzie na sta³e do programu imprez

Oczywi¶cie ogromne podziêkowania w imieniu NRP dla Smoczych organizatorów,
dowódców Hufców Amorka i Grze¶ka OMACa, jak i dla ca³ej ekipie z po³±czonych hufców Najemnego i Mieszczañskiego za wspania³± klimatyczn± imprezê, mo¿liwo¶æ spotkania znajomych twarzy i oczywi¶cie genialnie spêdzony czas.

Miejmy nadziejê ¿e wczorajszy konny turniej te¿ wejdzie na sta³e do programu, mo¿e organizatorzy powinni rozwa¿yæ przed³u¿enie toru dla je¼d¼ców?
Bitwa przyjemna i klimatyczna, walcz±c w szykach mo¿na by³o poczuæ klimat epoki.
Aleee mo¿e warto by³oby zrobiæ walcz±cym w przysz³ym roku troszkê wiêcej miejsca do walki? Trochê ¶cisku by³o i trzeba by³o nie¼le siê namêczyæ by dopchaæ do przeciwnika.

Jeszcze raz ogromne podziêkowania i do zobaczenia na kolejnym turnieju;)
Pozdrawiam Saszka z Lublina
Ulf Ko¶cisty
CYTAT(£azarz @ 11:03 18.03.2011) *
Ale OK przyjmujê wyzwanie - warta stawia skrzynkê wódy dla tego kto podprowadzi Choragiew smile.gif smile.gif smile.gif
Zakonnym mimo drobnych nieporozumieñ za tê dawkê przygody, £ysemu za "skrzynkê wódy" na nastêpnej imprezie, a braciom ze wschodu za wsparcie merytoryczne podczas negocjacji :P

Ze swojej strony mogê tylko powiedzieæ: A co ja mogê? Mieæ skrzynkê koszernej wódki, a nie mieæ skrzynki koszernej wódki to ju¿ dwie skrzynki wódki smile.gif

Dziêki wielkie organizatorom za niesamowit± imprezê!

Szczególne podziêkowanie dla hufca Ma³opolskiego i Wschodniego za przygarniêcie mnie dokarmianie pomoc z gratami i wspólne b³aznowanie. Czasem nie jest ³atwo siedzieæ okrakiem na p³ocie. Ju¿ ³atwiej siedzi siê ze skrzypcami na dachu :P
Dziêki równie¿ wszystkim tym, z którymi mia³em okazjê siê wspólnie bawiæ podczas moich ci±g³ych wêdrówek miêdzy obozem, a zamkiem, a których wymieniæ po kolei by³o by ciê¿ko.
Do zobaczenia na nastêpnych imprezach.
Yogesh
Ponownie spêdzi³em bardzo mile czas na imprezie organizowanej przez Smocz±.

Dziêkujê wszystkim, którzy stworzyli niesamowity klimat tego wydarzenia.
Jestem pod wra¿eniem poziomu rekonstrukcji wielu osób, szczególnie tych z "terenów wschodnich", naprawdê, patrz±c na to jak wygl±dacie i siê bawicie ma siê motywacjê by nad sob± pracowaæ. smile.gif

Pozdrawiam!

EDIT: Prosi³bym w miarê mo¿liwo¶ci o dzielenie siê zdjêciami oraz nagraniami,
poniewa¿ zgapili¶my siê i nikt z naszej grupki nie mia³ diabelskiej maszynki zatrzymuj±cej obrazy.
£azarz
Salve Fratres!

Dziêki Smokom smile.gif

Plusy:
- pogoda
- towarzystwo
- logistyka
- atmosfera

Minusy:
- zbyt ma³o miejsca na sobotni buhurt
- prawie zerowa ilo¶æ ciê¿kiego rycerstwa ¶wieckiego. Chwa³a tym co wyszli ale gdzie ten sobotnio-wieczorny smaczek walki z czasów dawnej I³¿y??

Pozdrawiam Grzegorz
Teyrnon
https://picasaweb.google.com/pwachlewski/Tu...rskiCzersk2011# jedyne znalezione jak do tej pory.
winnajola
Podziêkowania za mo¿liwo¶æ wziêcia udzia³u w imprezie.

Noc, cieñ zamczyska, porykiwania potwornych szczudlarzy i w koñcu NIESAMOWITA BITWA!

A¿ ciarki przechodzi³y... co za klimat!

Po czym¶ takim zupe³nie zapomnia³am o porannych nerwach z nieszczêsnym roofem -dziêki Misza za wyrozumia³o¶æ ;)
te 200 kilosów w upale i korkach nauczy mnie na przysz³o¶æ przewidywania nieprzewidywalnych sytuacji.

Joanna
Witam

Kilka godzin temu wróci³am do cywilizacji wiêc siedz±c w ciep³ym, czystym ³ó¿eczku mogê napisaæ parê s³ów.

Mi siê podoba³o - jak zawsze, a to dziêki super ekipie - jak zawsze:) hehe.

Z uwag - na uczcie fajnie by by³o mieæ trochê o¶wietlenia - jak na I³¿y kiedy¶ (lampionik itp.) bo czêsto potraw szuka³o siê po omacku;].

Na wiêcej nie mam ju¿ si³y.
Dziêki wszystkim.

Lady Draconia
W imieniu swoim i ca³ej grupy dziêkujê Smoczej za bardzo mile spêdzony czas. Dali¶cie czadu, jak zwykle zreszt±. Bardzo fajnie by³o móc ogl±daæ te wszystkie zmagania, pokazy oraz oczywi¶cie wzi±æ udzia³ w inscenizacji, mimo,¿e by³am tylko skromn± ch³opk±/Siewc± Zio³a:) Pogoda by³a ¶wietna, niestety wczoraj i dzi¶ siê chwilami psu³a. Jednak te te ma³e niedogodno¶ci wynagradza³ niesamowity klimat imprezy. Z ca³ego serca chcia³abym te¿ podziêkowaæ Zakonowi ¶w £azarza za wczorajsz± opiekê, oraz dzisiejsz± nieocenion± pomoc przy sk³adaniu namiotu. Chcê te¿ podziêkowaæ wszystkim z którymi dane mi by³o zamieniæ choæ kilka s³ów. Do zobaczenia za rok.

Pozdrawiam

A¶ka - Lady Beatrice Maleficia - Siewca Zio³a.

PS. Zgubi³am przy umywalkach srebrn±, szerok± obr±czkê, zdobion± na brzegach. Warto¶æ sentymentalna. Je¶li kto¶ j± przypadkiem znalaz³ - bêdê dozgonnie wdziêczna.

EDIT POST:
Zapomnia³abym. Dziêkujê ka¿demu, ale to absolutnie ka¿demu rycerzowi/damie, którzy wrzucili choæ grosik do puszki z któr± kwestowa³am na rzecz dzieciaków. Jeste¶cie wielcy, wspaniali, etc:)
Dziêkujê Sarze i Radowi z £azarzy za trzymanie mnie w pionie i ustawiczne poprawianie humoru.
Podziêkowania i pozdrowienia dla ¯ytniej, za pogawêdkê o Nocy Kupa³y:) A¿ po¿a³owa³am ¿e nie bywam na wczesno¶redniowiecznych imprezach.
Dziêkujê te¿ pewnemu osobnikowi za dobitne pokazanie mi jak jest naprawdê i wyprowadzenie z b³êdu raz na zawsze.
To chyba na tyle.
£azarz
Salve Fratres!

Kilka zdjêæ z Czerska https://picasaweb.google.com/10934531341458...20110430Czersk#

Pozdrawiam Grzegorz
Tomasz Jesionek
Kilka?? Przegl±darka mi siê zawiesi³a przy wczytywaniu Picassy bigsmile2.gif Fajne zdjêcia z konnego i bojówki. Gdyby kto¶ mia³ foty z bitwy i 5vs5 lekkich to poproszê smile.gif
Bard W³óczykij(yaqbick)
Bardzo mile bêd± te¿ widziane filmiki z przemarszów(szczególnie hufca ma³opolskiego)
Piotr z Bêdzina
Wielkie brawa dla Smoków za kolejn± wspania³± imprezê. To by³ kawa³ dobrej roboty !
¦wietnie wypocz±³em w doborowym towarzystwie delektuj±c siê klimatem genialnego obozowiska.
Konkurencja z wie¿ami MUSI wej¶æ na sta³e do planu turniejowego ! Niesamowita zabawa, po prostu CZAD ! Tutaj te¿ dorzucê podziêkowania dla Amora i Grze¶ka za podzielenie siê "klejnotami" devil.gif .

Podziêkowania dla S³awka i ca³ego Ma³opolskiego oraz mojego drugiego brata Grega smile.gif za to ¿e byli sob± i ¿e dane mi by³o w koñcu stan±æ z Wami ramie w ramie.

Uk³ony dla Indara za wykwintn± go¶cinê smile.gif.

Uwaga co do miejsca na bitwe - przy takiej ilo¶ci walcz±cych naprawdê by³o ciasno, zdecydowanie przyda³oby siê wiêcej miejsca.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.