Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Turniej w Dêbnie "O z³oty warkocz Tar³ówny" 18-19 wrze¶nia
> Inne > Kalendarium 2010
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Jarek Przyby³o
Jak w temacie. Zapraszamy juz po raz hmmmm.. piêtnasty. Dêbiñskie b³ota ju¿ czekaj±. W tym roku z racji rocznicy grunwaldzkiej bêdzie te¿ epizod z tym zwi±zany ale tak go zrobimy ¿e kopary opadn±. Dla ciê¿kozbrojnych ¿o³d oraz inne atrakcje. A poza tym, jak to zwykle bywa, dla ka¿dego co¶ ciekawego.
Zapraszam :-)))
Kichigai
Trzeci Najemny Oddzia³ Piechoty Japoñskiej po raz czwarty stawi siê. Ju¿ rzucam tematem na forum i zbieram ludzi smile.gif
Yan
Na nas, tak jak i rok temu tak¿e mo¿ecie liczyæ : )
Kichigai
Yan pamiêtaj, ¿e rzuci³e¶ mi wyzwanie na pó³toraka smile.gif
Czy w tym roku bêdzie te¿ turniej szarf??
Ju¿ chyba tradycyjnie spytam, czy bêdzie Taki miniaturowy osobny turniej na miecz d³ugi...Ch³opakom z Rabsztyna ¶wietnie wyszed³ ten pomys³...
A i czy bêdzie ten sam sokolnik co rok temu..Kole¶ by³ ¶wietny a kr±¿± ju¿ o nim legendy...Wiêc musi byæ smile.gif
yasha
Dobrzyñców nie zabraknie i tego roku:P
Yan
Pamiêtam Krzysiu bum.gif
Kichigai
Kuba...Ale kto by siê czepia³... smile.gif
Kiedy bêd± znane wymagania odno¶nie blach i konkurencji ³uczniczych...
Wiem, wiem...Od razu pytam siê o rzeczy które pewnie jeszcze nie s± do koñca ustalone..Ale taki ju¿ jestem smile.gif
Odno¶nie walk o chor±¿ego zaklepujê rolê chor±¿ego smile.gif
Yan
O matko, wybacz mi, popierniczy³o mi sie : / Jeszcze nie doszed³em do siebie po naszym turnieju ; P
Slavu
Krakowska Choragiew Nadworna z chêci wiedzi b³ota Dêbna
dawno w nich nie brodzi³em a dobrze je wspominam.
Gregor z Krakowa
Jarku, bêdê.... bêdziemy...
rossomak
Te¿ bym chcia³... smile.gif
Rafal BRZM
Te¿ chcia³bym sobie postrzelaæ z tak doborowym towarzystwem które siê zapowiada smile.gif

Mogê devil.gif ??
von Sowitz
My¶lê ¿e i troche "wczesnych" nie zaszkodzi... smile.gif
Grupa "Widar" z Rzeszowa równie¿ przybedzie... icon_wink.gif
yasha
CYTAT
My¶lê ¿e i troche "wczesnych" nie zaszkodzi... smile.gif
Grupa "Widar" z Rzeszowa równie¿ przybedzie... icon_wink.gif

bigsmile2.gif zobczymy jak tam u was postepy w chrystianiacji aniol.gif
keritt
my te¿ my te¿ ! Prozê o zaproszenie dla grupy !
Tomasz z £añcuta
Zakon ty¿ prosi o pozwolenie przybycia bum.gif
Szymon Okrutny
Leliwa z pewn± tak± nie¶mia³o¶ci± prosi o zaproszenie smile.gif
mam nadziejê, ¿e nas nikt nie wygoni.
w tym roku ca³± noc postrzelamy z æwieræ-kolubryny na cze¶æ pani Dyrektor Zamku. Hura!
Damian Lakomski
Witam,
Do kiedy mo¿na wysy³ac zg³oszenia?
Czy bêdzie osobny turniej miecza d³ugiego?

Pozdrawiam w±tkowiczów
Kichigai
CYTAT
Czy bêdzie osobny turniej miecza d³ugiego?

O to to to to...Ja prawie co roku próbujê forsowaæ ten pomys³..Z marnym skutkiem..Ale nie mam za z³e tego orgom...Musieli by robiæ dwie nagrody etc...Co jest zrozumia³e nie mog± (chyba) sobie pozwoliæ w napiêtym kosztorysie na dodatkowe koszty..Jak tak to luz sprawa zamkniêta i bawimy siê dalej...
Ale je¶li chodzi o mnie to mo¿na by by³o zrobiæ tak jak na Rabsztynie..Wszyscy razem walcz±..Ale pó³toraki tylko ze sob± do wykruszenia siê a tarczownicy ze sob±..Je¶li z pó³toraków zostanie jeden to leje siê z tarczownikami..Mo¿e Bóg da i dojdzie gdzie¶ wysoko...
Damianie d³ugo æwiczysz??
Damian Lakomski
ze 3 latka... jak dla mnie to turniej d³ugich moze byæ bez nagrody - mo¿e byc i dyplom dla wygranego...
no ale reszta dlugich te¿ musi sie wypowiedzieæ czy to im pasi i czy bedzie choc 10 chetnych. Ale pomysl z podzialem i potem z polaczeniem z walkami tarczownikow tez nieglupi (ale wolalbym osobny turniej). zawsze mozna zmieniec sie w tarczownika po zakonczeniu serii dlugimi
Damian Lakomski
さようなら – sayounara ;)
Kichigai
Ode mnie bêdzie 3..(taki plan) Ty czwarty...Jeszcze z 5 by siê pewnie znalaz³o...O Yan mówi³e¶, ¿e masz u mnie walkê na pó³toraka..Proszê 5...Damy radê..
Ale fakt inni co na pó³toraka by chcieli i¶æ powinni siê wypowiedzieæ czy taki pomys³ jaki opisa³em a przylooka³em na Rabsztynie im pasujê...
Jarku w tym roku te¿ trzeba bêdzie mieæ szarfy?? Mam nadziejê, ¿e tak bo to dobry pomys³ by³ smile.gif Walki by³y do¶æ wyrównane przez to, ¿e w pary siê dobierali ludzie o podobnych poziomach co eliminowa³o przypadki ³±czenia dewastatorów z kompletnymi pocz±tkuj±cymi
Damian Lakomski
Co¶ mi brakuje tutaj datowania imprezy i chocia¿ spisu konkurencji. Moge dostac jakie¶ info?
Kichigai
Datowanie: najczê¶ciej od IX/XI przez XIII/XV oraz XVII..Koñcz±c na pokazach kawalerii z okresu 20-lecia miêdzy wojennego...W zesz³ym roku swe umiejêtno¶ci pokazywali nawet Rzymianie...Ogólnie mówi±c najszersze datowanie z mo¿liwych smile.gif
Robert Szatecki
Jakub poniewa¿ i ja mam zamiar przyjechaæ broniæ tytu³u z zesz³ego roku to mo¿esz tak¿e mnie i mojego brata liczyæ do turnieju miecza d³ugiego, wiêc do 10 uczestników coraz bli¿ej:)

Co siê tyczy turnieju szarf to tylko proponowa³bym trochê zmieniæ jego zasady, gdy¿ rok temu by³o pewne zamieszanie. Moja propozycja: Organizatorzy wybieraj± rozpoczynaj±cego turniej i on wybiera sobie przeciwnika, osoba która wygra dostaje szarfê i wskazuje osobê, która wybiera kolejnego przeciwnika z wykluczeniem, ¿e nie mo¿e wybraæ osoby, która walczy³a przed chwil±. Walki trwaj± dopóki nie zostanie na placu czwórka finalistów.

Pozdrawiam Robert
Kichigai
Robercie...Je¶li bêdziesz szuka³ ekipy do obrony chor±¿ego to wiedz, ¿e masz mój miecz smile.gif
No no no smile.gif Coraz wiêcej pó³toracznych smile.gif Rewelacja smile.gif rewelacja smile.gif
Bogus³aw z Tarnowa
Witam!
Bogus³aw z tarnowa wraz z rodzin± prosi równie¿ o ¿yczliwe przyjêcie.Jarku czy mo¿emy znowu pobyæ trochê po¶ród starych znajomych?
Pozdrawiam Bogus³aw z Tarnowa.
Bogus³aw z Tarnowa
Przepraszam ale zapomnia³em..........
Kuba ....
Co......
Chcesz dostaæ????
No.......
Pozdrawiam!
Jendrzej
Hultaje i Swawolnicy te¿ chêtnie siê stawi± na tak zacn± imprezê
Kichigai
Bogus³awie..Ju¿ zaczynam trenowaæ bum.gif bum.gif bum.gif
Yan
Je¶li bêdzie tak¿e turniej miecza d³ugiego, to mo¿ecie mnie wliczyæ : ) Fajnie by bylo, jakby mo¿na by³o wzi±æ udzia³ tak¿e w tarczy i jedynce : ) Nagród byæ nie musi, wystarczy dyplom i satysfakcja ; D
Kichigai
No..Widzê ekipa twarda siê zbiera...
Damian
Robert z bratem
Yan
Ode mnie trzech/czterech
Namawiam jednego cz³owieka z Zakonu Rycerzy Boju Dnia ostatniego Okrutny go zw±...
No to ju¿ mamy 8/9 osób....Jarku..Mo¿na szaleæ..Tylko trzeba by by³o osobne rankingi..Ale to chyba nie problem...Dwie szarfy na ramie je¶li kto¶ walczy TYLKO w danej jednej konkurencji..A je¶li chcê zaliczyæ miecz d³ugi i tarczê..To proponujê dwie szarfy na lewej rêce (tarcza)...I dwie na prawej..Wiod±ca przy mieczu d³ugim..I je¶li przegra to odwi±zuje mu siê z odpowiedniej ³apy..Co Wy na to??
leszek s
Te¿ by¶my chcieli zakosztowaæ waszych b³ot w tym roku i nie tylko. Pokornie prosimy o zaproszenie.
Prisoner
Wyborowa Chor±giew Pancerna Falco te¿ chêtnie przyjmie zaproszenie na t± imprezkê. Zacne towarzystwo siê zapowiada bigsmile2.gif
Hylan
Zakon Rycerski Ziemi Bieckiej równie¿ prosi o w³±czenie w poczet tak zacnych osobisto¶ci. Czekamy na zaproszenie.
Kichigai
Jarku, Sebastianie..Pamiêtam narzekali¶cie, ¿e nikt ZNÓW nie skorzysta³ z Waszego namiotu dla go¶ci...Czy tym razem mo¿na siê w nim zainstalowaæ na czas imprezy ??
Outsider
Artyleria ze "Z³otego Krzy¿a" te¿ chêtnie siê zjawi na blotkach dêbiñskich smile.gif Zg³oszenie w toku.
.Axel.
Witam,

Dru¿yna Zabrzañskich Drabów chêtnie przyjedzie i wyst±pi w turnieju ³uczniczym.
Jendrzej
Witam
Panie Jacku prosi³ pan o namiary na sokkolnika i inne informacje ale nie mogê wys³ac na priwa poniewa¿ ma pan pe³n± skrzynkê a innego kontaktu z panem nie mam.Proszê o kontakt .
Pozdrawiam
Józef
Przepraszam ,gdzie le¿y to Dêbno ?
pozdro
Robert Szatecki
CYTAT(Józef @ 12:16 08.08.2010) *
Przepraszam ,gdzie le¿y to Dêbno ?
pozdro

W Ma³opolsce pomiêdzy Krakowem a Tarnowem
Józef
Trochê daleko .Szkoda.
pozdro
Jarek Przyby³o
Co to znaczy daleko ? Do Dêbna zewsz±d jest blisko :-)). Panowie, wygl±da na to ¿e miecz d³ugi zaistnieje jako nowa konkurencja :-). Z miejscowego rycerstwa te¿ pewnie ze dwóch siê znajdzie.
Za dwa, trzy dni wiêcej szczegó³ów co do programu.
Kichigai
CYTAT
Panowie, wygl±da na to ¿e miecz d³ugi zaistnieje jako nowa konkurencja :-)

TAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bum.gif bum.gif bum.gif bum.gif bum.gif bum.gif bum.gif
Yan
Bomba : D Od nas na pewno bede ja, na 90% kumpel te¿ : )
Sebastian
Pozdrawiam wszystkich

Moi drodzy, wszyscy stali bywalcy, zacni rycerze i damy, których znaj± nasze oczy - s± jak zwykle mile widziani, a nawet serdecznie proszeni do wspólnej zabawy. Zabawy, która jak co roku wieñczy nie jeden sezon RR i dodatkowo daje mnóstwo, wielo epokowych atrakcji ;)
Natomiast wszyscy inni chêtni zakosztowania s³ynnych Dêbiñskich b³ot: wystarczy, ¿e jakikolwiek nasz dobry znajomy zapewni o w³a¶ciwym, pretendenta podej¶ciu do odtwórstwa historycznego. Jeszcze inaczej, mo¿na wys³aæ prywatnie zado¶æ czyni±ce informacje o sobie.
Odno¶nie innych broni do tej pory dopuszczane by³y warunkowo - ostatecznie oponent musia³ siê na ni± zgodziæ. Nadal preferujemy tarczê i miecz, nie ukrywam jednak, i¿ walka mieczem d³ugim, dwurêcznym jest ekscytuj±ca, ale niestety znaczenie bardziej kontuzjogenna (cia³u i zbroi ;). Zastanowimy siê nad tym - nie chcemy ignorowaæ tylu g³osów naszych przyjació³.
Turniej my¶lê, ¿e o ile przyjmie ten zaszczyt - rozpocznie zesz³oroczny czempion ;) Z wielk± rado¶ci± u¶cisnê go na przywitanie... ;)

Sebastian
Kichigai
CYTAT
Z wielk± rado¶ci± u¶cisnê go na przywitanie... ;)

Nie Ty jeden chêtnie to uczynisz...Robercie nie potrzebujesz aby chor±¿ego???

Sebastianie czekamy na regulamin na miecz d³ugi...
Bogus³aw z Tarnowa
Witam!
Jak¿e siê cieszê ¿e znowu mozna bêdzie spêdziæ czas ze starymi przyjació³mi.Czekam na program turnieju ale jaki on by nie by³ to znów bedzie sposobno¶æ aby zobaczyæ starych znajomych! Niech zwycie¿± najlepsi i chwa³a im za to !!!!!!!!
Pozdrawiam Boguslaw z Tarnowa.
Robert Szatecki
CYTAT(Sebastian @ 20:33 09.08.2010) *
Turniej my¶lê, ¿e o ile przyjmie ten zaszczyt - rozpocznie zesz³oroczny czempion ;) Z wielk± rado¶ci± u¶cisnê go na przywitanie... ;)
Sebastian

Dziêkuje Sebastianie, bêdzie to dla mnie zaszczyt rozpocz±æ turniej smile.gif

CYTAT(Kichigai @ 21:05 09.08.2010) *
CYTAT
Z wielk± rado¶ci± u¶cisnê go na przywitanie... ;)

Nie Ty jeden chêtnie to uczynisz...Robercie nie potrzebujesz aby chor±¿ego???

Jakub oczywi¶ci zapraszam Ciebie do pi±tki, choæ liczy³em, ¿e bêdziesz w stanie si³ami swojej grupy wystawiæ w tym roku w pe³ni japoñsk± dru¿ynêsmile.gif

Pozdrawiam Robert

Kichigai
CYTAT
choæ liczy³em, ¿e bêdziesz w stanie si³ami swojej grupy wystawiæ w tym roku w pe³ni japoñsk± dru¿ynê

Te¿ tak s±dzi³em....Ale mo¿e nie wyj¶æ angsad.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.