Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: BITWA NARODÓW
> Prywatne Inicjatywy > Bitwa Narodów
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Viator
smile.gif Dziêkujê, polecam siê na przysz³o¶æ.
BUHURTEU
Спасибо Viator (Dziêkuje Viator)

Я поставил ваш перевод на web странице URL:
http://buhurt.eu/pl_index.html
внизу в разделе:
Zapraszamy autorów

Ещё раз спасибо (Dziêkuje)
и хороших выходных
Ваш
BUHURTEU

BUHURTEU
aniol.gif Добрый день всем!
Пытаюсь перевести
URL: http://buhurt.eu
c русского языка на польский язык.
URL: http://buhurt.eu/pl_index.html

У меня получается плохо.
Буду благодарен за хороший перевод на польский язык
хотя- бы одного абзаца.

Отдельное спасибо Viator
за перевод раздела "Zapraszamy autorów"
Это внизу WEB страницы:
URL: http://buhurt.eu/pl_index.html

ВАШ BUHURNEU
Viator
OK, mam nadziejê ¿e w niedzielê znajdê trochê czasu ¿eby chocia¿ kawa³ek przet³umaczyæ, dzisiaj na pewno nie zd±¿ê.
Proponujê zacz±æ od poprawienia tych przek³adów (zrobionych automatycznym translatorem jak siê zdaje), które ju¿ tam s± na stronie, bo to nie mo¿e tak zostaæ, ludzie bêd± siê z Was ¶miaæ. I dopiero potem polecimy dalej.
---
Хорошо, я надеюсь найти несколько времени в воскресение чтоб' перевести хотя какой-то фрагмент. Сегодня не успею.
Прежде всего предлагаю улучшить что уже (наверно автоматически) перевдено. Это я считаю необходимым - по-моему оставить того на сайте без изменений нельзя, будут с Вас смеяться всласть.
Потом попробуем идти подальше.
---
Привет, друг!
Andrzej (Андрей) / Viator
BUHURTEU
Dziêkuje Viator

Перевидено автоматически и с помощью статей в WEB.
Согласен, что смеются уже всласть точно.
Оставить этого на сайте без изменений нельзя.

Первый фрагмент -очень важен.
Будет время начните с первого фрагмента пожалуйста.

ВАШ BUHURTEU

Viator
Хорошо.
Надеюсь завтра окончить всё.
Пойдёт на info@buhurt.eu.
A./V.
BUHURTEU
Dziêkuje Viator
Viator
У меня какая-то проблема с кодированием фонта... Вы получили вторую часть перевода?

Viator
BUHURTEU
Всё получил спасибо
проблема с кодирование у меня я не Киеве и местный провайдер не воспринимает правильно вашу кодировку.
Завтра буду дома в Киеве
и всё поставлю на сайт
Я получил и письмо на английском

Ещё раз большое
спасибо Viator
Ваш BUHURTEU
Viator
@BUHURTEU

Я рад что я смог помочь.
Будет ли у тебя что-то ещё - пиши, посмотрим.
Пока, Сергей!

*

Przepraszam za ca³± tê korespondencjê "obok tematu" z Siergiejem tutaj, ale maile wysy³ane na priv dochodzi³y w obie strony tak rozformatowane, ¿e nie sz³o ich odczytaæ - mo¿e to ewentualnie podczy¶cimy pó¼niej. Pozdrawiam wszystkich i zapraszam na polskojêzyczn± stronê jego portalu www.buhurt.eu, która wed³ug s³ów Siergieja powinna byæ ju¿ dzisiaj wieczorem poprawiona i czytelna.
I zapraszam w jego imieniu do pisania swoich relacji po polsku (na info@buhurt.eu), o które prosi³.

Pa,

A./V.
BUHURTEU
Добрый день Viator
Сегодня вернулся домой в Киев
И сразу поставил Ваш перевод с Вашей фотографией
http://buhurt.eu/pl_index.html
Искренне благодарю Вас за Вашу поддержку
и великолепный перевод на польский язык.

Ваш
BUHURTEU
Jean-Philippe
Hello, I currently live in France and i am fond of bohurt fights. I would like to join the Polish team at the Battle of the Nations. (It's very difficult to find some frenchies who dare to join eastern europe fights)

Is it possible ? Anyone to contact or maybe somewhere to apply ?

----

Witam, obecnie mieszka we Francji i jestem lubi±cy bohurt walki. Chcia³bym do³±czyæ do zespo³u polskiego w Bitwie Narodów. (Trudno znale¼æ jakie¶ Francuzi, którzy odwa¿± siê przy³±czyæ wschodnich walk Europa)

Czy to mo¿liwe? Ka¿dy, aby skontaktowaæ siê czy mo¿e gdzie¶ z³o¿yæ wniosek?
Jean-Philippe
I have my answer smile.gif

Great !
Hub
Przysz³oroczna Bitwa Narodów zapowiada siê nie¼le - du¿o wiêcej reprezentacji zaprezentuje siê na turnieju, bo organizatorzy obni¿yli minimaln± wielko¶æ reprezetnacji do 8 zawodników (fajterzy do indywidualnego i jedna pi±tka bohurtowa). 4 kraje bêd± wystawiaæ pe³ne reprezentacje, Rosja, Ukraina, Bia³oru¶ i, mam nadziejê, Polska.

bêdê wrzucaæ tu info jak tylko co¶ bêdzie wiadomo nowego.
Robert Szatecki
A czy wiadomo w jakim terminie odbêdzie siê w przysz³ym roku ta impreza? Ponownie na³o¿y siê ona na Byczynê?
Hub
pewnie tak.. ale potwierdzenie bêdê mieæ w najbli¿szym czasie
Hub
A wiêc mam potwierdzenie - termin tegorocznej Bitwy Narodów jest ju¿ wyznaczony.
29.04-03.05, z tym ¿e trzeba bêdzie wyjechaæ pewnie 28ego rano.

Miejsce - jeszcze w tym roku pozostaniemy przy Chocimiu.

Projekt siê rozwija, nie bêdê siê o tym teraz tu rozpisywa³. Fakt jest taki, ¿e dosz³y nowe kraje/narody do BN. Raczej na pewno do pi±tki Rosja, Bia³oru¶, Ukraina, Polska i Litwa dojdzie:
Francja, W³ochy, USA i Quebec, a mo¿e kto¶ jeszcze smile.gif Generalnie formu³a siê nie zmienia, mo¿emy wystawiæ 4 go¶ci do 1 na 1 w triatlonie, 4 pi±tki i oczko. Bêdzie baaardzo ciekawie :D
kara¶ - zly harcownik nr1
Quebec... brzmi jak Kebab shocked.gif

a tak na serio to spoko, ze dochodza nowe kraje, bedzie ciekawiej, mniej monotonii (moze wlochy wygraja z rosja bigsmile2.gif ?)
Robert Szatecki
Czemu termin musi zahaczaæ o weekend majowy:(
Mateusz z Grójca
trzeba decydowaæ Robuniu smile.gif
Ryba
Fakt, szkoda ¿e znowu BN odbêdzie siê w weekend majowy. Jak tym razem nie pojadê z moimi przyjació³mi na zlot motocyklowy to mnie Baca wykluczy ze stanowiska zarz±dczego i stracê fuchê "ochroniarza" zlotu icon_wink.gif
No ale jeszcze zobaczymy...
Przemko zwany Zychem
Baca to niech lepiej da filmy z Miñska albo go wykluczymy ze spo³eczeñstwa ;]
Ryba
Ok, Filmiki mam.
Musze teraz jako¶ je skompresoiwac i na Youtubie zmiesciæ - na jednym dok³adniej widac jak Gacek w do¶æ subtelny sposób rozwala dwóch kolesi icon_wink.gif
£ukasz P³aza
Termin majowy pewnie dla tego, ¿e to wolny czas we wszystkich czterech g³ównych krajach (ach te pami±tki komunizmu devil.gif )

Trzeba siê zdecydowaæ Robert - dla mnie ta impreza bije formatem i poziomem sportowym wszystkie inne i to wielokrotnie, je¿eli kto¶ chce siê liczyæ w Europie (a za nied³ugo - po prawdziwym zaanga¿owaniu siê USA - na ¶wiecie) to po prostu musi tam byæ. Nikt nie konsultuje terminu Olimpiady z mistrzostwami poszczególnych krajów, nie ta ranga imprezy.

Dodam ¿e przepchnêli¶my chyba jedno wa¿ne ustalenie. Mianowicie ka¿da reprezentacja wystawia oprócz walcz±cych tak¿e sêdziów (osobno). Walki bêd± sêdziowane TYLKO przez sêdziów z innych krajów. Znaczy to np. ¿e walki 1 vs 1 Polaka z Rosjaninem nie mo¿e liczyæ nikt z naszych krajów. To moim zdaniem ogromny krok naprzód w stronê przejrzysto¶ci i poprawno¶ci turnieju.
Robert Szatecki
No rzeczywi¶cie bêdê musia³ to rozwa¿yæ.
GyrosS
Jak w tym roku bêdzie wygl±da³ sk³ad RP?
Emil z Gi¿ycka
To zale¿y od Smudy. Na razie stawia na Fabiañskiego, Peszkê, Lewandowskiego, B³aszczykowskiego, to jego pewniacy, a z reszt± nie wiadomo jeszcze. Jak za wino mo¿na wylecieæ to pewnie na Ukrainê nikt nie pojedzie.
Adsumus
Wiadomo, ¿e Boruca ju¿ nie powo³a, a jak Szczêsny zaliczy jeszcze parê dobrych wystêpów to kto wie...
GyrosS
Ja raczej zada³em pytanie dotycz±ce sk³adu na Bitwê Narodów 2011 smile.gif
Mateusz z Grójca
Jelenie wybieraj± siê?
Hub
pierwszeñstwo dostan± ekipy które osi±gnê³y jakie¶ wyniki w pi±tkach w zesz³ym sezonie, nie zamykam siê te¿ na nowe kompilacje które bêd± mog³y siê zaprezentowaæ na warsztatach bohurtowych które ogarniemy w nowym roku. jak chêtnych bêdzie wiêcej to przeprowadzi siê turniej kwalifikacyjny. istotny szczegó³ - sk³ad do turnieju pi±tek ma liczyæ 8 osób.
GyrosS
Ta .....jelenie siê wybieraj± ....... :D W tym roku bez wymówek
ua
Dlatego co by ustaliæ kto pojedzie (je¶li oczywi¶cie Pan Kapitan pozwoli ) w okolicach 14 lutego; przeprowadzimy w centaralnej Polsce turniej dla piêknych panów ze wzglêdu na datê pod patronatem Rysia Lwie Serce

oczywi¶cie bêdzie on pierwszy najwspanialszy i naj pod ka¿dym wzglêdem

robocza nazwa : InterGalaktyczne Mistrzostwo Mistrzów w Rozpizdieniu

bêd± sk³adki !

obecno¶æ obowi±zkowa

szczegó³y wkrótce
Mateusz z Grójca
niez³y awans, na 2011 kwalifikacje, pamiêtaj±c ¿e w 2010 jecha³ ka¿dy kto móg³ i mia³ takie ¿ycznie.
GyrosS
Na dzieñ dzisiejszy wiem, ¿e Rota nie uzbiera 8 na BN, tote¿ czy istnieje szansa i¿ bêdê móg³ dobraæ zawodników do sk³adu na tym turnieju InterGalaxy?
£ukasz P³aza
Jasne ¿e bêdzie mo¿na (a nawet trzeba) dobieraæ ludzi z tych którzy nie maj± wiêkszych ekip. Najlepiej od razu zapytaj tych którzy z wami walczyli w 2010 np. Piotrka Ziai i Radka - oni siê z wami nie¼le zgrali.
GyrosS
No to oni w pierwszej kolejno¶ci :P, w³a¶ciwie wiesz oni jak s± na turnieju to maj± u nas wstêp wolny.
Problem w tym, ¿e Piotrek nie pojedzie z powodów osobistych, Radzio nie da³ mi jeszcze odpowiedzi, a i tak wiem ¿e bêdzie nas ma³o (oko³o 6) wiêc 2-3 zawodników muszê jeszcze dobraæ.
Pojecha³bym na ten turniej i mo¿e znalaz³o by siê parê m³odych talentów :P.
Tylko nie róbcie tego turnieju w okolicach 14 lutego bo ja jestem we Francji w okresie 16-19 luty (jako¶ tak), zróbcie go pó¼niej ;]
Hub
spokojnie, wolnych strzelców bêdzie sporo wiêc bêdzie w czym wybieraæ. planujê zabraæ w tym roku do 35 osób w blachach, bo ze sprzêtem obozowym po prostu w 2 autokary wiêcej siê nie zabierzemy. cywili bêdziemy te¿ ograniczaæ do minimum, i - co wa¿ne - bierzemy tylko tych którzy bêd± mieæ jak±¶ funkcje - albo jako pomoc techniczna jakiej¶ ekipy albo jako osoba do ogarniania obozu. nie bêdzie po prostu miejsca na jasiów beztrosko pij±cych ukraiñskie piwo przez ca³y dzieñ.
Mateusz z Grójca
CYTAT(Hub @ 18:06 16.12.2010) *
nie bêdzie po prostu miejsca na jasiów beztrosko pij±cych ukraiñskie piwo przez ca³y dzieñ.

S³usznie.
Nie bêdzie te¿ kupowania i noszenia radzieckich mundurów i prób wykonania strachów na wróble. Nie bêdzie niczego.
Przemko zwany Zychem
A bêdzie przytulanie majorów ukraiñskiej milicji?
Bez tego siê nie obêdzie mam nadziejê.
Mateusz z Grójca
zobaczymy ;)
Piter - zly harcownik nr2
zapowiada siê bardzo ciekawie i bêdzie wiele wyzwañ w przysz³ym roku.

Pozdrawiam smile.gif
GyrosS
Bêdzie jak co roku. smile.gif B±d¼my realistami, tzn spodziewam siê i¿ na BN bêdziemy w lepszej formie ze wzglêdu na to i¿ BN nie stanowi dla wiêkszo¶ci ju¿ nowo¶ci. Nie bêdzie ju¿ tego podniecenia (no mo¿e poza tymi co bêd± 1 raz np Ja).
Wiecie czego siê tam spodziewaæ, jakiego poziomu walk, brak tego szoku sugeruje lepszy wynik.
Mam nadziejê i¿ CD, Reihl i mo¿e my zajdziemy do¶æ wysoko w 5x5, dla ostatniej 5 bêdzie to sprawdzian, ale te¿ wierzê i¿ dadz± rade.
Mateusz z Grójca
ciekawe czy miejsce do walki bêdzie w tym samym miejscu, czy nie przypadkiem gdzie¶ na kocich ³bach.
W zesz³ym roku walczyli¶my na polu ze spadkiem i zdarza³y siê te¿ dziury w trawie.
Tam egzamin zda³yby æwieki w podeszwie, ale jak za³o¿ymy æwiekowane buty a turniej odbêdzie siê gdzie¶ na bruku albo kocich ³bach?
jasmin
Wstêpnie bym siê pisa³ do roli jasia, sêdziego, t³umacza i pomocy obozowej;Je¶li mnie we¼miecie.
Daria Malinowska
Mo¿e pora za³o¿yæ temat o nadchodz±cej Bitwie Narodów ?;)
Daria Malinowska
CYTAT(jasmin @ 12:45 22.12.2010) *
Wstêpnie bym siê pisa³ do roli jasia, sêdziego, t³umacza i pomocy obozowej;Je¶li mnie we¼miecie.

dobry ochmistrz jest w cenie

pozwolê sobie zarekomendowaæ Ja¶mina:

- w miarê kulturalnie zagoni 'jasiów" do pracy w taki sposób ¿e oni bêd± zadowoleni a ci co walcz± bêd± mieli ograniête wiele spraw - jedzenie; picie ; pomoc przy noszeniu gratów a jak bêdzie trzeba to i "cu¶" za ich pomoc± upichci

kurka z konta ¿ony to by³em ja

Ada¶

£ukasz P³aza
Ja te¿ my¶lê ¿e co¶ dla Ja¶mina siê zawsze znajdzie.
Daria Malinowska
A czy Pan Kapitam planuje w tym oku zbiorowe ¿ywienie ?? My¶lê , ¿e o dosyæ istotna kwestia i przynajmniej walczacym rozwi±za³aby spory problem .
Je¿eli tak zg³aszam siê dobrowolnie na kucharê :D moje wcze¶niejsze do¶wiadczenie na pewno siê przyda smile.gif
Lirael
Zg³aszam siê jako:
-kucharka,
-techniczna,
-obozowa,
-markietanka.
czy moge liczyæ na to,¿e pojadê??smile.gif
Emila
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.