Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: III Turniej Rycerski i £uczniczy na Zamku Lipowiec
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2009
Stron: 1, 2, 3, 4
Greg
Zdecydowanie ten turniej pozostanie w pamiêci nie tylko go¶ciom, ale i organizatorom. Praca i trud w³o¿ony w przygotowanie i zorganizowanie turnieju by³y naprawdê ogromne, ale wszystko rewan¿uj± zadowoleni go¶cie. G³ównym za³o¿eniem turniejów lipowieckich jest to, ¿eby wszyscy wracali z niego zadowoleni i z dobrymi wspomnieniami.

Bardzo dziêkujê wszystkim go¶ciom, którzy przyjechali na turniej za wspóln± zabawê, szczególnie tym, którzy byli ju¿ w czwartek i brali udzia³ w polowaniu, tym którzy wziêli udzia³ w fabule.

Muszê równie¿ bardzo podziêkowaæ zbrojnym i rycerzom, którzy stanêli po mojej stronie w konflikcie przeciwko Kanonikowi Têgowojowi z Bêdzina, to by³o dla mnie ogromnym zaskoczeniem kiedy na górnym dziedziñcu zaraz przed bitw± zapyta³em kto jest ze mn± i 80% stanê³o za mn±, naprawdê siê wtedy wzruszy³em, a jak potem po ka¿dym starciu Têgi mia³ coraz miej wojska... To by³o piêkne, "albowiem wszyscy jeste¶my jako te okruszki rzucane przez Pana na stó³".

Gratuluje wszystkim Zwyciêzcom, bo naprawdê siê starali i dali piêkny popis swoich umiejêtno¶ci.

Na razie tyle napiszê mo¿e potem co¶ jeszcze dopisze.

Na koniec mam jeszcze tylko pro¶bê - kto mo¿e niech mi wrzuci parê zdjêæ na maila turniejowego, bo by³em tak zajêty prac± na turnieju, ¿e prawie w ogóle go nie udokumentowa³em.

I proszê nie rozmawiajmy o ludziach, którzy zg³osili siê a nie przyjechali, bo to jest tylko ich strata. Szkoda tylko, ¿e nie dali znaæ odpowiednio wcze¶niej, bo na pewno znalaz³ by siê kto¶ na ich miejsce.

I ostatnie co mam do powiedzenia to to, ¿eby go¶cie na pro¶bê organizatorów nie pili jawnie z plastików, bo by³y przypadki kiedy upominali¶my osoby o to, a oni z pogard± siê ¶miali.
Piotr z Bêdzina
To ode mnie jeszcze kilka s³ów:

Chcia³bym ogromnie podziêkowaæ Tarnowskiemu Bractwu Rycerskiemu "Gladii Amici" za pomoc w niedzielnych zabawach plebejskich oraz wsparcie techniczne w postaci ³aw i sto³ów, które dodatkowo wtaszczyli na t± spor± górkê. Jeste¶cie WIELCY, DZIÊKUJEMY !!!

Andrzejowi i Ani ju¿ to mówi³em ale co tam, jeszcze raz napisze - Wszystkiego dobrego na nowej drodze ¿ycia (¿yczenia do przeczytania za 2 tygodnie smile.gif).

Karwat ja równie¿ mam nadziejê ¿e sie pojawisz za rok jako ciê¿kozbrojny szczerba.gif w szrankach bo inaczej usuwam Ciê z plakatu :P. Masz szczê¶cie ¿e Siwy i Bejdon doskonale reprezentowali Was zbrojnie smile.gif.
Marek Hilgendorf
No to ju¿ przechodzi wszelkie ludzkie pojêcie!!!
NIUNIEK!!!! Bi³e¶ siê w sobotniej inscenizacji po stronie biskupa jako lekkozbrojny!! S± ¶wiadkowie!!!
To piszê tak dla przypomnienia, bo jestem przekonany, ¿e ten epizod z Twojego pobytu na zamku móg³ ci umkn±æ...
Z powodu twojej obecno¶ci w moim oddziale musia³em zastosowaæ now±, specyficzn± komendê:
"Oddzia³ w ty³ zwrot! £apaæ Niuñka!
Najwiêcej energii zajê³o mi pilnowanie, by¶ nie zapl±ta³ siê miedzy ciê¿kozbrojnych....
Zatem oficjalnie zadajê k³am stwierdzeniu jakoby to Rafa³-Karwat-Niuniek-Ania nie bra³ udzia³u w walkach!!!

PS. Andrzeju- nie masz mnie lubiæ, tylko nauczyæ musztry- potem mo¿esz mnie nawet nienawidziæ, hehehe

PS2. Powstaje nowa, "wyczesana" wersja ¶piewnika, tzw. Mega¶piewnik, w którym znajdzie siê kilkadziesi±t (oko³o 100) tekstów podzielonych na kilka kategorii. W przypadku niektórych tekstów galicyjskich, portugalskich, hiszpañskich i okcytañskich zostania podana wymowa.
¦piewnik bêdzie dostêpny na nowopowstaj±cej stronie Polonii Maior Occidentalis oraz u Bagrita, o ile podtrzymuje on swoj± propozycjê. Bêd± dostêpne dwie wersje- jedna z "wodotryskami", z reprodukcjami iluminacji, z didaskaliami i gloss±, któr± po wydrukowaniu na dobrym papierze bêdzie mo¿na ³adnie oprawiæ, a tak¿e wersja zubo¿ona zawieraj±ca jedynie same teksty- dla utrudnienia bêd± bez wymowy- to po to, ¿eby zachêciæ do ¶ci±gania wersji pe³nej.

T³umaczenia pozostawimy inwencji u¿ytkowników, bo uwa¿amy, ¿e pie¶ni ¶redniowieczne s± jak piêkne kobiety- nie trzeba ich rozumieæ, by siê nimi rozkoszowaæ

Teraz kiedy to og³osi³em ju¿ siê nie mo¿emy z Jimem wycofaæ i trzeba bêdzie siê sprê¿yæ. Pierwszy termin (zostawiam sobie furtkê na po¶lizg w robocie) to koniec wrze¶nia.

Wybór pie¶ni bêdzie subiektywny (proszê nie przysy³aæ maili z sugestiami- i tak je zignorujê), choæ pierwszy dzia³ to bêdzie swoiste "De Best Of" imprez XIII wiecznych, bo to ich uczestnicy s± g³ównym targetem tego dzie³a.
Têgowoj
B±d¼cie pozdrowieni!!!

Skoro i Kasztelan Lipowiecki swój g³os zabra³ to teraz i ja mogê.
Wróci³em ju¿ do ojca biskupa i skrupulatnie zda³em mu relacje z mojego poselstwa, a ten s³ucha³ i milcza³, jeno twarz jego zastyg³a w grymasie z³o¶ci a w oczach tego ¶wi±tobliwego mê¿a zago¶ci³ smutek...nad losem niewiernego rycerstwa. Potem listy kaza³ pisaæ, tre¶ci których mi nie ujawni³, ale zaufany brat Gregorius doniós³ mi ¿e do zakonów rycerskich pisa³. A gdy pieczêcie stawia³ w oczach jego by³o wszystko tylko nie mi³osierdzie. Dr¿yjcie zatem Ci którzy po niew³a¶ciwej stronie w bitwie stanêli.
Có¿ mogê powiedzieæ o tym turnieju...jeno „g³ód i mizeria”.....:-)

Dziêkuje wszystkim za wspania³± zabawê. Dziêkuje zbrojnym którzy do ostatka bronili czci ojca kanonika, Bagritowi z hufcem za jego tarcze i os³onê przed pacynkami... znoszê z was obowi±zek le¿enia krzy¿em. Malince który samotnie czci kanonika broni³ a¿ do koñca swego. Bratu Karolusowi i bratu Gregoriusowi za pomoc w spowiadaniu niewiast. Amorowi za nocne grubiañskie rycerzy rozmowy. Ci tez krzy¿em le¿eæ nie musz±.

Bracia strze¿cie siê Cudownej Inicjatywy Picia Alkoholu. w skrócie C... ona zabija.

Na koniec pro¶ba: Rycerzu A¶ zmieñ dietê bo takie ¶niadania ciê wykoñcz± icon_wink.gif

A wszystkim przypominam o le¿eniu krzy¿em.
BEJDON
Witam

Có¿ mogê dodaæ od moich poprzedników jedynie to ¿e zamek Lipowiec ma swój urok i tak wszystkich ludzi nastraja ¿e maj± ¶wietny humor i rewelacyjn± zabawê.
Równie¿ do³±czê siê do podziêkowañ dla organizatorów bo bez nich nie by³o by tej przemi³ej zabawy.
dla Grega, Bandita, Dusta, Mitiego, oraz wszystkim tym osob± którzy przyczynili siê ¿eby go¶cie mogli siê bawiæ prze te kilka dni.
Dziêkuje równie¿ za czas spêdzony w przemi³ym i doborowym towarzystwie jak zawsze jest to dla mnie odskocznia od dnia codziennego gdzie cz³owiek nie musi o niczym innym my¶leæ. Zal jest jedynie wracaæ.
pozdrawiam Tomek (Bejdon)
Tomal
No to nadszed³ czas i na Mnie, o turniej mo¿na mówiæ tylko w superlatywach, bo Lipowiec to po prostu czysta esencja dobrej zabawy i klimaty trzynastki. smile.gif
Zacznê od trochê mniej przyjemnych rzeczy a mianowicie od harców, od razu na wstêpie pragnê przeprosiæ wszystkich którzy mogli odnie¶æ jakie¶ kontuzje, je¿eli bêdziecie chcieli siê bawiæ za rok to do³o¿ê wszelkich starañ ¿eby podnie¶æ poziom bezpieczeñstwa, ju¿ w tej chwili mogê powiedzieæ ¿e:
a) manewry bêd± konieczne, i zapewne zrobimy je rano kiedy bêdzie mniej turystów i wiêcej miejsca.
b) w harcach zamkowych bêd± braæ udzia³ tylko tarczownicy, drzewców ki w korytarzach to z byt du¿e niebezpieczeñstwo.
A teraz czas na achy i ochy, no wiêc tak:
Chwa³a organizatorom Lipowczykom i Wilkom za do³o¿enie wszelkich starañ aby zabawa na zamku by³a prze¶wietna. Gregowi i Banditowi za ogromny wysi³ek w³o¿ony w przygotowanie ca³o¶ci i cierpliwo¶æ do nas.
W tym roku na harcach odby³y siê obiecane gwa³ty Lublin i Smocza a w szczególno¶ci S³oñce Mazowsza do³o¿yli¶my starañ aby dziewczyny by³y "zadowolone". bum.gif
Nocna bojówka miodzio, jednak jako sêdzia powiem tylko jedno przy samych pochodniach ledwo co widzieli¶my zadawane ciosy. bigsmile2.gif
Wielkie dziêki wszystkim za czwartkow± imprezê za rok przywiozê wiêcej naszej lubelskiej Per³y devil.gif
Pi±tkowe polowanie to by³o co¶ w szczególno¶ci ostatni dzik który ucieka³ na plecach przed Bagritem bigsmile2.gif
Ha!! wreszcie po 3 Lipowcach za³apa³em siê na bigos, no i by³o warto jak to siê mówi do trzech razy sztuka.
Uczta! to by³o co¶ zreszt± jak zawsze, nie musze mówiæ o ludziach dolewaj±cych piwa, trzeba im tylko dziêkowaæ ¿e nie wypili wszystkiego po drodze do naszych kubeczków. bigsmile2.gif Jak rok temu by³y tañce i to chyba ju¿ bêdzie obowi±zkowy punkt Lipowca, lecz zespó³ skoñczy³ graæ akurat jak dziedziniec zrobi³ siê pe³ny od tañcz±cych, szkoda... icon_sad.gif Oczywi¶cie podziêkowania nale¿± siê te¿ za cebrzyk jak to Misza powiedzia³ z "Jezuralem" bum.gif
Wielkie dziêki Omakom i Smoczej za urodzinowe party w sobotê, za picie z Cudownej Inicjatywy Picia Alkoholu (niech skrót ka¿dy ukuje sobie w g³owie), no i za gruszkê (dojecha³a do Lublina devil.gif ) poza tym za poranny mosting w niedziele.
To by³em Ja czyli Tomal który dosta³ celtyckie imiê Onanix
Mario_HH
CYTAT(Têgowoj @ 08:49 11.08.2009) *
Bracia strze¿cie siê Cudownej Inicjatywy Picia Alkoholu. w skrócie C... ona zabija.

Zaprzeczam !!! To z³e jêzyki ludzkie, pomówienia!!! Têgowoju Ona zabija tylko w ma³ych ilo¶ciach !!!
W wiêkszych to lekarstwo. Zreszt± zobaczysz za rok...

CYTAT(Tomal @ 10:04 11.08.2009) *
Wielkie dziêki Omakom i Smoczej za urodzinowe party w sobotê, za picie z Cudownej Inicjatywy Picia Alkoholu (niech skrót ka¿dy ukuje sobie w g³owie), no i za gruszkê (dojecha³a do Lublina devil.gif ) poza tym za poranny mosting w niedziele.
To by³em Ja czyli Tomal który dosta³ celtyckie imiê Onanix

Nie ma problemu:) Nam te¿ siê podoba³a imprezka urodzinowa przy dybach...przypuszczam, ¿e zdjêcia z niej bêd± dobre...
Poranny mosting jak najbardziej siê uda³. Ja wyszed³em tylko za potrzeb± i zosta³em ponad 3 godziny...
za rok musimy powtarzaæ mosting co rano...smile.gif
pozdrawiam Mario
Jimmy
CYTAT(Jewa @ 21:26 10.08.2009) *
Aczkolwiek i u nas s³ychaæ by³o tych Twoich potworów :D

Bardzo ¶mieszne.
...
No dobra. Nawet Szrama uciek³ z komnaty.

CYTAT(Marek Hilgendorf @ 07:42 11.08.2009) *
Z powodu twojej obecno¶ci w moim oddziale musia³em zastosowaæ now±, specyficzn± komendê:

Taaaa. Za pierwszym razem prawie waln±³em mega rotfla.
A skoro jeste¶my przy biciu siê - w harcach wprawdzie nie chcia³o ju¿ mi siê braæ udzia³u, ale na inscenizacji czyja¶ w³ócznia przynajmniej dwa razy mignê³a mi tu¿ przed twarz±. Wydaje mi siê, ¿e tak to akurat nie powinno byæ.

CYTAT(Marek Hilgendorf @ 07:42 11.08.2009) *
PS2. Powstaje nowa, "wyczesana" wersja ¶piewnika, tzw. Mega¶piewnik

Potwierdzam, zw³aszcza ¿e teraz siê ju¿ nie wykpiê. Chocia¿ z podawaniem terminu bym siê raczej nie ¶pieszy³ - Amor niestety kompletnie nie ma pojêcia o sk³adzie LOL. A chcia³bym, ¿eby typograficznie to by³o bardzo dobrze przygotowane.

Zdjêcia postaram siê wrzuciæ w ci±gu kilku dni.

pozdrawiam
Jimmy
Anula
Podziêkowania sypi± siê jak li¶cie jesieni± i mój listek te¿ do³±czam.
Impreza na zamku Lipowiec mia³a tak niesamowity klimat, który oczywi¶cie poza samy miejscem stworzyli organizatorzy i uczestniczy, który na d³ugo zapadnie mi w pamiêci.

Szczególne podziêkowania dla Bandita, który zdradzi³ w jednej z naszych rozmów, ¿e nasze zg³oszenie by³o ostatnim przyjêtym przed zamkniêciem listy go¶ci.... zg³aszam swój udzia³ ju¿ na przysz³oroczny Lipowiec ¿eby nie czekaæ z niecierpliwo¶ci± na zaproszenie. Zamierzam wys³aæ zg³oszenie 1 stycznia 2010 bigsmile2.gif

¦wiêty Cebrzyk i ¶lina ¦wiêtego Hieronima urzek³y mnie tak ¿e mimo postanowienia, ¿e ju¿ nie bêdê pi³a ze wzglêdu na niedzielny powrót do Poznania i konieczno¶æ odstawienia Jimma i Amora w ca³o¶ci do domu, przy³±czy³am siê do picia pijacy.gif

Uk³ony tracker.gif dla organizatorów za ¶wietn± organizacjê i logistycznie przygotowanie imprezy dla takiej ilo¶ci go¶ci. Jedna rzecz która mnie zasmuci³a to to ¿e Czar Par i Bieg Dam odby³ siê w w niedzielne popo³udnie. Niestety ze wzglêdu ilo¶æ kilometrów które czeka³y mnie do pokonania, oko³o 13 musieli¶my zabieraæ d..... w troki.
Mo¿e jakie¶ wyniki kto wygra³?

pozdrawiam i do zobaczenia za rok :-)
Anula

P.S. Drugim potworem jestem ja diabel.gif spac.gif
Piotr z Bêdzina
Niechaj bêdzie wiadomo i¿ najlepsi na III Turnieju Rycerskim i £uczniczym na Zamku Lipowiec byli:

Turniej Bojowy
1.Kotu - Tarnowskie Bractwo Rycerskie "Gladii Amici"
2.Malinka - Tarnowskie Bractwo Rycerskie "Gladii Amici"

Turniej £uczniczy
1.Sagit - Smocza Kompania
2.Kanishy - Smocza Kompania
3.Pawe³ Tolik

Czar par
1.Rycerz Godfryd z ma³¿onk± Brunhild± - Kompania Czerwonego Smoka
2.Rycerz A¶ z ma³¿onk± Magdalen± - Tarnowskie Bractwo Rycerskie "Gladii Amici"

Za waleczno¶æ i wytrwa³o¶æ w turnieju dru¿ynowym wyró¿nieni zostali:
Bejdon - Bractwo Rycerskie Ziemi Miechowskiej,
Malinka - Tarnowskie Bractwo Rycerskie "Gladii Amici"

Najlepszym Heroldem zosta³:
Rycerz K³apy - Tarnowskie Bractwo Rycerskie "Gladii Amici"

CHWA£A IM !!
BoskiMisza
Z opó¼nieniem, ale wcze¶niej dochodzi³em do siebie…

Fantastyczny turniej! Wielkie podziêkowania dla organizatorów za ¶wietn± organizacjê!
Ju¿ dawno nie miale tak, ¿e w ogóle nie chcia³o mi siê wracaæ do rzeczywisto¶ci. Po kolei:
1. Strona fabularna – du¿y plus! Jednak fajniej jest uczestniczyæ w zmaganiach opieraj±cych siê na jakiej¶ historii, ni¿ t³uc siê bez wiêkszego ³adu i sk³adu. Tutaj te¿ brawa dla orgów, ¿e uda³o im siê wywa¿yæ stronê fabularn±. By³o ciekawie, a nie zmusza³o wszystkich uczestników do nadmiernego wczuwania siê w role, co do¶æ czêsto siê nie udaje.
2. Harce! – Fantastyczna sprawa! Dla samych harców warto pojawiæ siê w Lipowcu! Ganianie po zamku, nag³e zdrady, ucieczki korytarzami w poszukiwaniu swoich towarzyszy, jêki chêdo¿onych dziewic i jêki tych zawiedzionych…. (patrz Samotne i Wypiête)
3. Uczta – jak zwykle przepyszna, zarówno dla cia³a jak i ducha.

Bardzo chcia³em podziêkowaæ za urodzinow± niespodziankê! Dawno nie mia³em takiej radochy! I nie chodzi tu o obecno¶æ Cudownej Inicjatywy czy te¿ witamin w postaci gruszek.

Chcia³bym te¿ przeprosiæ za swoje ekscesy wieczorne. Okaza³o siê, ¿e nadmiar ³aski z cebrzyka ¦wietego Stefana, czy te¿ brak umiaru w spo¿ywaniu potu ¦wiêtego Dionizego, mo¿e sprawiæ nadmiar o¶wiecenia, co koñczy siê pomroczno¶ci± jasn±. Tak wiêc wszystkich jeszcze raz przepraszam…

Jedyne co mi siê nie podobalo w turnieju, to… ¿e nie przyjecha³em w czwartek. Obieca³em sobie, ¿e w nastêpnym roku pojawiê siê tak wcze¶nie jak to tylko siê da.

Jeszcze raz wielkie podziêkowania dla Grega, Têgowoja, Bandita i reszty ekipy dziêki którym powsta³a tak zajebista impreza!! Pamiêtajcie, ¿e bêdê nadal lobowa³ i naciska³ aby¶cie przynajmniej dwa razy w roku robili tam imprezy! Mo¿e np. co¶ pó¼n± jesieni±?

Pozdrawiam
Misza
Wilka
Witam!
Piotrze z Bêdzina zapomnia³e¶ napisaæ, ¿e zwyciêzc± pi±tkowej wieczornej bojówki by³ Mitti z Lipowca (który zosta³ przywrócony do turnieju przez decyzjê naszej Lo¿y Dam smile.gif ).
A teraz czas na to co mi siê podoba³o, a co nie ;) .

Pomys³ z polowaniem by³ super po prostu respekt.gif !!! Udzia³ w nim sprawi³ mi ogromn± frajdê! I dziêkujê Jewie za to, ¿e u¿yczy³a mi swojego ³uku i strza³ abym mog³a zapolowaæ moro.gif .
W ogóle bardzo podoba³a mi siê fabu³a i przybycie pos³a na zamek.

Nocne harce - muszê powiedzieæ, ¿e od zesz³ego roku znacznie poprawi³ siê ich poziom. Nie by³o czego¶ takiego, ¿e napastnicy w sumie nas z³apali ale tak na dobr± sprawê same musia³y¶my z tych komnat wychodziæ. By³y¶my naprawdê porywane szczerba.gif !

No i oczywi¶cie nie muszê chyba wspominaæ wspania³ej bitwy (z której zdjêcia mojego autorstwa niebawem pojawi± siê na forum naszego bractwa), niezapomnianej uczty, wspania³ego klimatu, super ludzi itp. tid. thanx.gif .

Jedyne moje ¿ale to to, ¿e na uczcie NIE BY£O UPOLOWANYCH PRZEZ NAS DZIKÓW aaa.gif !!! Zamieni³y siê w kurczaki? To, ¿e nie dostali¶my naszej kebebowej komnaty (no ale wtedy by³oby chyba za piêknie ;) ) oraz fakt, ¿e zespó³ tak szybko siê zmy³ z uczty.

Na koniec dziêkujê jeszcze mojemu bractwu za wspaniale spêdzony czas, organizatorom za ca³y trud w³o¿ony w przygotowanie tej imprezy, Mittiemu za syrop na kaszel, S³awkowi za wyja¶nienie jak smaruje siê mleko szef.gif , Wielkiemu £owczemu za poprowadzenie nas na ³owy oraz wszystkim z którymi dane mi by³o spêdziæ mi³o czas

Przepraszam, ¿e zdo³a³am po¿egnaæ siê tylko z garstk± ludzi ale stwierdzi³am, ¿e budzenie Was o 5 nad ranem to straszne barbarzyñstwo usmieszek_01.gif .

Do zobaczenia za rok i po trzykroæ "Oj, tam" warrior.gif !!!
dolomar
Dziêkujê za wspania³± imprezê. Zamek cudo. Las te¿. Ka¿dy punkt programu doprowadza³ mnie do ekstazy. Nie ¿a³ujê ¿adnej chwili spêdzonej z zamkowiczami ( z których ponad 90 % to nowo poznani ). I przede wszystkim Organizatorom, nawet nie chcê my¶leæ ile pracy w³o¿yli¶cie w przygotowania i przebieg lipowieckiej zabawy.
Fajowe zdjêcia Claymor, nasze wkrótce.
Pozdrawiam
Agnieszka ( Najemna Rota Piesza Lublin )
Sagitt
Witam

Ju¿ pod swoim loginem jeszcze raz dziêki za wspania³± imprezê.

Mam pro¶bê o zdjêcia z turnieju ³uczniczego oraz niewiastê, która robi³a zdjêcia miêdzy innymi mnie. Bardzo bym prosi³ o przes³anie fotek lub wrzucenie ich gdzie¶.
meil: sagit@silva-rerum.net.pl

Pozdrawiam

Sagit
Rafal BRZM
No to ju¿ przechodzi wszelkie ludzkie pojêcie!!!
NIUNIEK!!!! Bi³e¶ siê w sobotniej inscenizacji po stronie biskupa jako lekkozbrojny!! S± ¶wiadkowie!!! To piszê tak dla przypomnienia, bo jestem przekonany, ¿e ten epizod z Twojego pobytu na zamku móg³ ci umkn±æ...

Wiem wiem, wszystko pamiêtam Marku-Amorze, no mo¿e z raz wyszed³em przed szereg ale proszê nie krzycz ju¿ na mnie, obiecuje poprawê i le¿enie krzy¿em devil.gif

Widzisz i mo¿na siê czego¶ nauczyæ bigsmile2.gif

Najwiêcej energii zajê³o mi pilnowanie, by¶ nie zapl±ta³ siê miedzy ciê¿kozbrojnych....

I nawet zadba³em o twoj± kondycjê, co by Twe stare ko¶ci troszkê przaszno¶ci i skowyrno¶ci nabra³y old.gif

Zatem oficjalnie zadajê k³am stwierdzeniu jakoby to Rafa³-Karwat-Niuniek-Ania nie bra³ udzia³u w walkach!!!

Jeszcze w ramach t³umaczenia siê to chodzi mi o szranki i walki bohurtowe ciê¿ko zbrojnych!!! a nie inscenizacjê

A tak w ogóle to: chyba Ty crazy.gif hehehe.gif
Mario_HH
ja mam natomiast pytanie czy nie znalaz³y siê gdzie¶ zagubione przeze mnie fanty czyli czarna czapeczka ze smokiem oraz czerwona lniana koszula? Je¶li tak to poproszê o info.
pozdrawiam
Mario

P.S. Dobrze, ¿e C.I.P.A. nie zginê³a...smile.gif
siwius

Wielkie podziêkowania dla organizatorów i szacownych go¶ci za wspania³± zabawê na tegorocznym Lipowcu. Gratulacje dla zwyciêzców wszelkich konkurencji... Proszê o wybaczenie je¶li kogo¶ urazi³em swym niestosownym i nie¶wiadomym zachowaniem... dzia³anie uczty i „gruszki” odczuwam jeszcze dzisiaj...

Pozdrawiam Siwy
Yenova
W imieniu Tarnowskiego Bractwa Rycerskiego"Gladii Amici" serdecznie dziêkujê organizatorom i wszystkim wspó³uczestnikom za mile spêdzony czas love3.gif . Ju¿ zg³aszamy siê na przysz³oroczny turniej (o ile dostaniemy zaproszenie happy.gif).

Z Andrzejem bardzo dziêkujemy za wszystkie ¿yczenia thanx.gif (Gregu liczymy na to ¿e ju¿ nied³ugo bêdziemy Tobie i Twojej wybrance sk³adaæ takie same ¿yczenia).

Pozdrawiam
Anka z Tarnowa
Wilka
Witam!
Mia³abym jeszcze jedn± pro¶bê do dziewczyny, która robi³a zdjêcia w trakcie polowania - by³abym strasznie wdziêczna gdyby mog³a je udostêpniæ do ogl±dania aniol.gif .
Pozdrawiam!
Joanna
Witam:)

Dopiero dzi¶ odzyska³am pe³nie si³ po turnieju smile.gif . A to oznacza, i¿ by³ wyborny smile.gif .

Z turniejowych "eventów" szczególnie podoba³y mi siê nocne pojedynki, harce i konkurs heroldów smile.gif, bardzo fajny pomys³, tylko trzeba jeszcze trochê popracowaæ nad organizacj± - kto kiedy wychodzi, kiedy ma mówiæ bo to nie zawsze sz³o g³adko.

Biesiada z zespo³em wy¶mienita - mo¿na by³o i potañczyæ i po¶piewaæ nasze XIIItkowe, tudzie¿ inne, pie¶ni :D

Dziêki wszystkim z którymi dane mi by³o wspaniale spêdziæ czas oraz przemi³ym organizatorom - odwalili kawa³ naprawdê dobrej roboty.

PS - i jeszcze specjalne podziêkowania dla OMACu i kompanii za "przyjêcie urodzinowe" - jeste¶cie super smile.gif

A tu moje zdjêcia
http://picasaweb.google.pl/bbr.bialystok/Lipowiec2009#
Joanna K.
Zatem i ja jako mê¿ny rymcerz co¶ napiszêsmile.gif.

Dziêkujê wszystkim za wspania³± (jak co roku z reszt±!) zabawê i ten niepowtarzalny lipowiecki klimat!! By³o naprawdê super:), nawet do pogody nie mo¿na mieæ zastrze¿eñ. Uczta spe³ni³a moje oczekiwania- Anio³y s± boskie!! no i nie by³o ryb z g³owami bigsmile2.gif. Zespó³-super.

Hmm... co do diety- bêdê musia³ to dok³adnie przemy¶leæ!! 0,7 daje mi w koñcu tê krzepê!!;) (hehehe, ale wtedy wypali³am bum.gif )

PS. Dziêkujê Kotowi za wiadomo co icon_wink.gif

Pozdrawiam,

rycerz A¶ diabel.gif

Jewa
http://www.zbrojnadruzyna.fora.pl/viewimage.php?i=521 (je¶li ju¿ kto¶ ogl±da³, to jest dodane du¿o wiêcej zdjêæ)
i http://www.zbrojnadruzyna.fora.pl/viewimage.php?i=658 (druga czê¶æ, sporo zdjêæ z bitwy)
Jimmy
To ja te¿ dorzucê obiecane fotki

pozdrawiam
Jimmy
OLGU¦
Witam^_^
przepraszam, ¿e dopiero teraz, ale nie mia³am wcze¶niej czasu:[.
Oto moje zdjêcia:
http://chomikuj.pl/Galvayra
choæ jeszcze s± w trakcie dodawania w tej chwili^_^.
Dziêkujê wszystkim za wspania³y turniej i mam nadzieje, ¿e w przysz³ym roku oka¿e siê równie udany. Gratulujê wszystkim zwyciêzcom - jeste¶cie wielcy.

Pozdrawiam Wszystkich
Nadworny Fotograf Olga z Bêdzina^_^
Anio³
Id±c za dobrym przyk³adem przedpi¶ców równie¿ ja postanowi³am opanowaæ w koñcu tajniki publikowania zdjêæ. Efekty dostêpne tuatj: http://picasaweb.google.pl/AgaAnioll/Lipowiec2009#
Przepraszam, ¿e z takim opó¼nieniem, ale naprawdê zarobiona jestem anger.gif

aniol.gif
Julietta
Warto Aniele czekac bylo ! Boki mozna zrywac czytajac komentarze do kazdego ze zdjec ! smile.gif
CYTAT(Anio³ @ 08:27 20.08.2009) *
Id±c za dobrym przyk³adem przedpi¶ców równie¿ ja postanowi³am opanowaæ w koñcu tajniki publikowania zdjêæ. Efekty dostêpne tuatj: http://picasaweb.google.pl/AgaAnioll/Lipowiec2009#
Przepraszam, ¿e z takim opó¼nieniem, ale naprawdê zarobiona jestem anger.gif

aniol.gif

Tomal
Lepiej pó¼no ni¿ wcale, nareszcie pojawi³y siê nasze Rotne zdjêcia: http://www.rota.yoyo.pl/lipowiec_2009.html mi³ego ogl±dania bigsmile2.gif
Marek Hilgendorf
Tomal- mój firewall twierdzi, ¿e to strona hakerska- zrób co¶ z tym waszym hostingiem!!
Tomal
Ahaa... no to musisz Marku poczekaæ a¿ przeniose stronê na nowy serwer bo Ja do obecnego ju¿ ca³kowicie nie mam si³y.
Sunniva (Roscia Barbara)
Po ciê¿kich przej¶ciach zdjêcia Roty na tymczasowym adresie smile.gif http://chomikuj.pl/Sunniva_Skaldmaer
Tomal
Po przej¶ciach wreszcie strona ¿yje i dzia³a prawid³owo, wiêc i nasze zdjêcia tak¿e.

http://www.najemna.yoyo.pl/lipowiec_2009.html
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.