Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: I Turniej Rycerski na Dworze Konrada Mazowieckiego - Zamek w Czersku
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2009
Stron: 1, 2, 3, 4
claymor
CYTAT(Tomal @ 15:22 18.03.2009) *
A propos piechoty, Dentysta nic nie wspomina³ to mo¿e ja zasugeruje jakie¶ manewry piechoty, tak jak na I³¿y ostatnio?

Przyda³o by siê za³atwiæ jakiego¶ dobrego fotografa albo kogo¶ z kamer± ¿eby by³a jaka¶ pami±tka
Szeherezada
Witam smile.gif
Saraceni Wam potrzebni? Wprawdzie nie wiem, czy Halfi siê wyrwie, ale skoro ja mam namiot, tygielek a i wkrótce porz±dne buty, to stwierdzi³am, ¿e przyda³oby siê trochê Franków ponawracaæ i opowiedzieæ Wam trochê bajek.
Pozdrawiam,
Szeherezada
claymor
Jako¶ Halfi w tym roku nie prowadzi Kawowej propagandy ... szkoda
Szeherezada
Halfi mo¿e i nie, ale ja siê rozgl±dam za sk³adnikami ... dzi¶ widzia³am cukier trzcinowy w sklepie... I przyprawy bêdê kupowaæ, wiêc nie p³acz za roz³o¿ystym dêbem, jak na pustyni znajdujesz palmê...
Sz.
Jewa
Witam smile.gif

Mam nadziejê, ¿e powtórka tego turnieju bêdzie za rok?.. W tym nie mo¿emy siê z siostrzyczk± zjawiæ- matury, nauka, i tym podobne nudy.
W zwi±zku z tym ¿yczê powodzenia organizatorom, szczê¶cia uczestnikom, pozdrawiam, i wysy³am nie-maturaln± czê¶æ Radomiaków (o ile ich przyjmiecie :D)
pozdrawiam,
Wied¼ma
Darius
Zg³aszam akces dwóch ³uczników z Bydgoszczy.
Saracen, a jak¿e...
AgusiaW
Cukieras trzcinowy jak zawsze u nas na kramie bêdzie:) Sól kamienna do smaku tak¿e, oraz kilka utensyliów przydatnych podczas parzenia kawki. Trzy Dêby polecaj± siê kawoszom.
O ile oczywi¶cie nas zaprosz±.Prosiiiiimy:D
Anuszka
co¶ wiadomo na temat zg³oszeñ do imprezy? na stronie zamku nic sie jeszcze nie pojawi³o, a impreza juz za miesiac ;)
niecierpliwa Anuszka
BoskiMisza
Witam wszystkich bardzo serdecznie!

Najmocniej przepraszam za ciszê w eterze, ale to nasz pierwszy turniej w Czersku, w zwi±zku z czym niektóre rzeczy zajmuja nam wiêcej czasu ni¿ mysleli¶my.

Co do formularza zg³oszeniowego i strony, to w tym tygodniu bêdzie ju¿ uruchomiony. Napewno dam znaæ kiedy.

Wstepnie planowany jest podzia³ na nastêpuj±ce hufce:
Hufiec Zakonny - Brat Wróbel
Hufiec Bagrita - Bagrit
Hufiec Mazowiecki - Gotard ze S³u¿ewia
Hufiec Pomorski - Dentysta (choæ on sam chyba jeszcze o tym nie wie... bigsmile2.gif )
Hufiec Ma³opolski - Marek z Bytomia
Hufiec Ruskojêzyczny - Sasza
Hufiec Smoczej Kompanii - Misza oraz Mario

W ka¿dym hufcu przewidziane jest oko³o 30 miejsc dla uczestników.

Informacja dla rzemie¶lników - niestety w tym roku nie mo¿emy zaproponowaæ zwrotów za przyjazd. Serdecznie zapraszamy i zapewniamy stargany, ale nie mamy wystarczaj±cego bud¿etu na zwroty. Za rok postaramy siê ¿eby by³y.

Generalnie bardzo proszê wszystkich o wyrozumia³o¶æ - to jest pierwszy turniej w Czersku, a poczatki zwykle nie s± proste. Szukamy ró¿nych ¼róde³ finansowania i nie jest najgorzej, ale wolê przestrzec, ¿e to nie bêdzie dok³adnie tak wygl±da³o jak na I³¿y. Za rok - napewno bêdzie lepiej, ale w tym roku mog± pojawiæ siê pewne niedogodno¶ci.

Co do samej imprezy - osoby chêtne zapraszamy od 30.04 i spokojnie mozna zostaæ do 3.05 lub 4.05 rano. Impreza oficjalnie koñczy siê uczt± w sobotê tj 2.05.

Za chwileczkê, za momencik pojawi siê dok³adniejsza agenda.

Pozdrawiam serdecznie
Misza
Martyna
Przedstawicielka I³¿y zapowiada swoj± obecno¶æ, uderzam do Siasi jak w dym.
BoskiMisza
Witam serdecznie!

Kolejna gar¶æ informacji, czyli plan turnieju

PLAN TURNIEJU

1.05.09 Pi±tek
11:00 – Oficjalne rozpoczêcie turnieju – powitanie grup i uczestników
11:15 – Turniej samojeden – eliminacje
11:15 – Turniej ³uczniczy – eliminacje – FOSA
13:30 – Obiad w obozowisku
13:30 – Turniej plebejski na zamku
14:30 – Pokaz konny – ³ucznicza
15:00 – Turniej samojeden – fina³y
18:00 – Pokaz konny – bojowa
18:45 – koncert muzyki dawnej
20:00 – Inscenizacja wieczorna
21:30 – Fire show
22:00 – biesiada

2.05.09 Sobota
11:00 – Turniej ³uczniczy – fina³y – fosa
11:15 – Turniej plebejski
12:00 – Pokaz konny – ³ucznicza
12:30 – Turniej dru¿ynowy zamczysko - eliminacje
14:00 – obiad
15:00 – 17:00 – Turniej dru¿ynowy – fina³y
17:00 – pokaz bojowej
18:00 – turniej plebejski
20:00 – Bitwa wieczorna – do upad³ego
21:30 – Fire show
21:45 – zamkniêcie turnieju
22:00 – Biesiada

3.05.09 Niedziela
Rano - ¦niadanie i pakowanie sprzêtu
Po po³udniu – wyjazd do domu.

Plan mo¿e jeszcze ulec zmianom, ale mniej wiêcej tak to bêdzie wygl±da³o.

Wszystkich rzemie¶lników chc±cych wzi±æ udzia³ w imprezie, proszê o zg³oszenia poprzez mail na adres: m_prokopiak@wp.pl
Napiszcie proszê jakie s± wasze zapotrzebowania odno¶nie miejsca na straganach oraz jaki z grubsza asortyment chcecie wystawiæ.

Pozdrawiam
Misza
Marek z Bytomia
Jo³
nie chcê byæ nachalny, ale przyda³oby siê zamie¶ciæ kryteria przyjêcia na imprezê oraz jaki¶ formularz zg³oszeniowy.
BoskiMisza
Jak s³usznie Marek zauwa¿y³ - najwyzsza pora na rejestracjê.

Bobon obieca³, ¿e formularz bêdzie dzia³a³ w ¶wiêta, tak wiêc szykujcie zdjêcia i ruszamy.

Co do kryteriów - to równie¿ po ¶wiêtach pojawi± siê na stronie zamku regulaminy i wymagania. Jednak jakiej¶ rewolucji nie przewidujemy - wymagania odno¶nie strojów i uzbrojenia s± takie same jak w I³¿y. Datowanie 1200 - 1300, co te¿ daje nam dosc du¿± swobodê, choæ preferowane jest uzbrojenie z pierwszej po³owy XIII wieku.

Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Bobon sie obijal, bo jeszcze nie ma formularza:)
Mario_HH
nic nowego...st±d ksywy: Bobon - nierobon i Bobik - nierobik...smile.gif
BoskiMisza
Z³y Bobono, z³y....

Bobik klêcz±c na grochu i zalewaj±c siê rzewnymi ³zami obieca³ poprawê. Na dobry poczatek dorzuci³ wiêcej informacji i zdjêæ na stronê www.zamekczersk.pl a dzi¶ ma ruszyæ formularz zg³oszeniowy.

Przepraszamy za opó¼nienia, ale to debiut w czersku - wszystko od nowa w zwi±zku z czym mamy du¿o wiêcej roboty i st±d te obsuwy...

Pzdr
Misza
Mo¶ka

A mogê zapytaæ siê nie¶mia³o, skoro rejestracja zaczyna siê tak pó¼no, do kiedy ma trwaæ?
Pozdrawiam,
Mosia.
BoskiMisza
W koñcu uda³o siê!

Zapraszamy do rejestracji pod adresem:
http://www.zamekczersk.pl/formularz/index.php

user: uczestnik
has³o: o!przynajmniejczysty

Rejestracja przewidziana jest do poniedzia³ku 27.04.2009.

Pierwszych potwierdzeñ proszê spodziewaæ siê w niedzielê 19.04.09

Tak wiêc szykujcie fotki, rejestrujcie siê i czekajcie na potwierdzenia.

No i wielkie dziêki za wyrozumia³o¶æ!!!
madrath
login to : chcenaturniej
Lepiej brzmi bigsmile2.gif

m.
Tomal
Mam nadzieje ¿e formularz wys³any pod starmym loginem jest poprawny?
BoskiMisza
Tak zg³oszenie dosz³o
madrath
CYTAT(Tomal @ 13:39 16.04.2009) *
Mam nadzieje ¿e formularz wys³any pod starmym loginem jest poprawny?

Ta... bigsmile2.gif

A teraz nadgorliwcom i formalistom:
"trza by³o formularz robiæ samemu" i nie podskakiwaæ bo wasze zdjêcia zyskaj± na mroczno¶ci i tym samym udzia³ w turnieju stanie pod znakiem zapytania szczerba.gif Na przyk³ad kol. Mario wstawi³ takie zdjêcie /które nie bardzo pasuje na XIII/:
Anuszka
hm, czy tylko ja mam problemy z dostaniem sie do formularza?? icon_sad.gif sezam nie chce mi sie otworzyc dunno.gif
Ezber
CYTAT(Anuszka @ 18:51 16.04.2009) *
hm, czy tylko ja mam problemy z dostaniem sie do formularza?? icon_sad.gif sezam nie chce mi sie otworzyc dunno.gif

Mo¿e tak jak ja, wpisujesz stary login?
Marek Hilgendorf
Ja tak troszkê nie na temat rejestracji, ale by³em dzi¶ u Krzy¶ka £obosa, który zamierza zjawiæ siê z lnami (i pewnie we³n±, bo te¿ ju¿ ma w ofercie), tak, ¿e szykowaæ kasê, bo bêdzie j± mo¿na wydaæ na materia³!!!
Indar
Wydaje mi sie ¿e mylicie login z has³em, has³o jest te same od pocz±tku.
I.
S³awek zTarnowa
A mo¿na uzyskaæ informacjê, którzy rzemie¶lnicy i z jakim asortymentem w ogóle bêd±? Mnie szczególnie zale¿y na Walerce albo kim¶ od niego...
Aubrey
Sta³o siê, rejestracja dokonana
Anuszka
hm, no wiec uda³o mi sie sezam otworzyc smile.gif , ale mam watpliwosci czy zg³oszenie "dojsz³o" dunno.gif ach, co za nerwówa przed ta ostr± selekcj± devil.gif
AgusiaW
Buuuu! Naszej ekipy nie ma w podanym spisie, a po wpisaniu nazwy w wolne pole wyskakuje b³±d "Error select: grupy"... angsad.gif
Jendrzej
CYTAT(AgusiaW @ 21:12 17.04.2009) *
Buuuu! Naszej ekipy nie ma w podanym spisie, a po wpisaniu nazwy w wolne pole wyskakuje b³±d "Error select: grupy"... angsad.gif

No w³a¶nie?
AgusiaW
I co poczniemy biedne ¿uczki;P
Piotrek D.
Ej no Smoki ja sie dopisuje do listy za¿aleñ! Nie da sie dopisaæ grupy xP
A Radom chcia³ sie zg³osiæ do Bagrita!
KhaToo
O jerona, chyba dzia³a:)
BoskiMisza
Przepraszamy za wszelkie niedogodno¶ci!

Co do zg³oszeñ, to wp³yne³o ich ju¿ ponad 100 wiêc zaraz zaczynam przebieranie.

Wiadomo¶æ dla dowódców - od ¶rody powinien dzia³aæ panel admini9stracyjny dla dowódców, ¿eby¶cie mogli przejrzeæ zg³oszenia w swoich hufcach.

Tak wiêc wkrótce spodziewajcie siê potwierdzeñ!

Pozdrawiam
Misza
madrath
Witam,

Przypominam o rejestracji. Bez niej nie ma szans na przyjazd na turniej szczerba.gif

Dzisiaj posz³y potwierdzenia do osób które przesz³y przez gêste sito selekcji.

I tu ma³a uwaga:
Osoby które wstawiaj± zamiast zdjêcia obrazki zawieraj±ce teksty w stylu "nie mam zdjêcia ale bêdzie ok" "w chwili obecnej nie mam sensownego zdjêcia ale omówi³em to ju¿ z XX" mog± zapomnieæ o potwierdzeniu rejestracji devil.gif

Zasady s± banalnie proste - do poniedzia³ku 27.04 Ci którzy chc± wzi±æ udzia³ w imprezie mog± uzupe³niæ swoje braki w formularzu zdjêciami wysy³anymi na adres info@zamekczersk.pl (w tytule proszê podaæ imiê i nazwisko oraz hufiec).

W dobie cyfrówek zdjêcie w stroju nie jest problemem.

Pozdrawiam,

M.
/wielki rejestrator/
BoskiMisza
Dzisiaj posz³a czê¶æ potwierdzeñ.

Te osoby, które nie dosta³y potwierdzenia - prosze nie panikowaæ. Nie zostali¶cie odrzuceni, tylko nie satrczy³o mi dzi¶ czasu na przejrzenie wszystkich zg³oszeñ.

Zreszt± je¿eli kto¶ siê nie za³apie, to te¿ dostanie mailem odpowied¼ ¿e sie nie dosta³ i dlaczego

Pozdrawiam
Misza
Szkot
Jako ¿e mia³em problemy techniczne z rejestracj± i nie wiem czy wszystkie dane przesz³y, zg³aszam niMniejszym tutaj, i¿ pragnê wybraæ siê na Czersk w jednej grupie (jako Zakon Kawalerów Mieczowych) wraz z Patrycj± "Pati" G³owick± oraz Alicj± G³owick±. CHYBA jeste¶my zg³oszeni do hufca zakonnego. Mamy 2 namioty "sto¿ki".

Micha³ "Szkot" Radomski
KhaToo
Zaczyna byæ straszno;)
Aubrey
Ciemno wszêdzie, g³ucho wszêdzie co to bêdzie co to bêdzie...
BoskiMisza
Nie panikujmy!

z nades³anych zg³oszeñ potwierdzalno¶c jest na poziomie 7 - 8%, wiêc 1/10 ¿e sie uda³o!

To taki ¿arcik... bigsmile2.gif

Potwierdzenia s± wysy³ane rêcznie, w zwi±zku z czym to trochê trwa, ale na bie¿±co bêd± dosy³ane. Dzi¶ kolejna porcja.

Pozdrawiam
Misza
KhaToo
A wchodzi w grê jaka¶ korupcja perfidna? ¦winiaka albo kie³bas sznur...
Jinx
Nie wiem jak jest z innymi ale ja potwierdzenie ju¿ odsta³em clap.gif
BoskiMisza
Ale¿ jak najbardziej!

Wszelkie formy przekupstwa jak najmilej widziane!! bigsmile2.gif

Dzi¶ kolejna partia potwierdzeñ. ¯eby uspokoiæ cze¶æ osób - prawie wszyscy spe³niaj± kryteria wiêc na 90% spodziewajcie siê potwierdzeñ.

Tylko tak jak powiedzia³ Bobon - nie wysy³ajcie "¶miesznych zdjêæ" jako swoich, bo z imienia i nazwiska to wiêkszo¶ci osób nie kojarzê i nie wiem czy to zajebisty rekonstruktor siedz±cy w rr od lat czy jaki¶ pocz±tkuj±cy zgrywusek.

Jak nie macie zdjêcia czy co¶, to napiszcie w uwagach, ¿e zdjêcie do¶lesz pó¼niej, czy cokolwiek - zawsze mo¿emy siê dogadaæ.

Pozdrawiam
Misza
jasmin
Szukam transportu z Krakowa do Czerska dla 1dnej osoby z mego pocztu - to walcz±cy - Osoba siê dopasuje z godzin± odjazdu w czwartek wieczór/pi±tek rano oraz w niedzielê.
Proszê o kontakt na priv, gg czy tel;

Pozdrawiam
J
£azarz
Salve Fratres!

Braciszkowie z Olsztyna maja wolne miejsca w busie je¿eli kto¶ stwierdzi ¿e mu po drodze to chêtnie zabior±.
Chêtni piszcie lub dzwoñcie:
Zakon kawalerów Mieczowych
Marcin
GG 710878
tel. 0514 283 517

Pozdrawiam Grzegorz
KhaToo
A jedzie kto¶ ze ¦l±ska z okolic Katowic?
BoskiMisza
Witam serdecznie

Zg³oszenia potwierdzone - jak widaæ nie by³o tak strasznie i odsiewu du¿ego nie by³o. Je¿eli kto¶ nie dosta³ potwierdzenia, to porsze o kontakt na maila b±d¼ pw -jest du¿a szansa ¿e mail nie dotar³.

Obozowisko zacznie siê rozbijaæ generalnie od Czwartku rano, ale je¿eli kto¶ by chcia³ wcze¶niej np w srodê, to s±dzê ¿e te¿ jest taka mo¿liwo¶æ.

Do zobaczenia ju¿ wkrótce!

Misza
Aubrey
Ja jeszcze zapytam o parkingi, gdzie siê kierowaæ po przybyciu.
Marek z Bytomia
Ja jadê z Bytomia w czwartek, wyjazd miêdzy 12 a 14. Uprzedzam jednak, ¿e podró¿ do ³atwych nie bêdzie nale¿a³a gdy¿ jadê UAZ-em 469B - g³o¶no, powoli, trzêsie czyli atrakcje jak w wozie drabiniastym.

EDYCJA: Nie aktualne - mam komplet.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.