Czo³em
Wojtek, zgadza siê rozmawia³em z Ijonem kilka dni temu, czyli zaproszenie ju¿ macie.
Pozdrawiam
Witam,
wys³a³em zg³oszenie w imieniu grupy Pugnatores Aeterni.
Czy mogê liczyc na odpowiedz.
PS. Jestem jedn± z niewielu osób która umie poskromiæ kakafoniksa :>
Czo³em
Maska, macie zproszenie (przes³a³em odpowied¼). Poskromiæ co masz na my¶li, bo brzmi bardzo gro¼nie
.
Pozdrawiam
Groźnie!!!!!!
Tak jak śpiew Andrzeja zwanego kakafoniksem :>
Cała chorągiew na grunwie cierpiała :>
Weźmiemy ze sobą 20m liny konopnej i knebel :>
To oczywiście żarcik :>
Pozdrawiam i do zobaczenia na turnieju (bardów)
pytanie natury formalnej :>?
kiedy przewidziany jest czas na scanki rodzajowe???
czy sami możemy zdecydować kiedy bedziemy je wykonywać :>?
Seba, my równie¿ jedziemy z Ijonem, ale zg³oszenie oczywi¶cie wy¶lemy, mam nadziejê, ¿e mo¿e ju¿ i dzi¶.
Pozdrawiam.
Czy bedzie koncert? A je¶li tak to jaki?
pozdr.
CYTAT(maska @ 13:12 26.07.2007) [snapback]196307[/snapback]
PS. Jestem jedn± z niewielu osób która umie poskromiæ kakafoniksa :>
Chaire!
A ja siê nie bojê - na zawistnych konkurentów do s³awy wezmê pó³toraka
.
Kakofonix
andrzej :> ja nie pije twojego miodu :>
A tak ¿eby nie by³ offtop:
jeszcze pytanie co do scenek. ile maj± trwaæ.
czy mo¿e byc co¶ z klasyków literatury W.S.???
Szalom
A nie prawda ¿e mecz w ga³kê odbêdzie siê po raz pierwszy - 2 lata temu by³ mecz Rosja - Polska który wygrali¶my 1-0...gdzie on bêdzie?Kiedy dok³adnie?Ja siê piszê!!!
A co do turnieju - szykujcie siê na Z£O i zorganizujcie ze dwie karetki wiêcej na bitwê
Pozdrawiam
Gacek
Bractwo Rycerskie Excalibur
CYTAT(ianek @ 11:59 29.07.2007) [snapback]196579[/snapback]
Szalom
A nie prawda że mecz w gałkę odbędzie się po raz pierwszy - 2 lata temu był mecz Rosja - Polska który wygraliśmy 1-0...gdzie on będzie?Kiedy dokładnie?Ja się piszę!!!
A co do turnieju - szykujcie się na ZŁO i zorganizujcie ze dwie karetki więcej na bitwę
Pozdrawiam
Gacek
Bractwo Rycerskie Excalibur
Nieeeeee, tylko nie Kali... Litościiiii
Czo³em
Agato, tak jak w zesz³ym roku bêdzie gra³ zespó³ "Browarius"
.
Tintale, je¿eli jedziecie z Ijonem to wszystko jasne.
Maska, jak najbardziej mog± byæ klasyki, a trwaæ to mog± maksymalnie do 4 godzin
.
Przepraszam ¿e odpowiadam tak hurtem, ale nie by³o mnie kilka dni, a reszta mojej ekipy chyba ju¿ uciek³a z kraju przed robot± zwi±zan± z turniejem
.
Kiedy mo¿na spodziewac siê jakiego¶ programu imprezy? I jak w koñcu stoi sprawa z konkursem bardów?
Pozdro
CYTAT(JAS @ 19:58 21.07.2007) [snapback]195777[/snapback]
Ryba napisa³:
No i masz juz odpowied¼ dociekliwy Trollu jaskiniowy
hehehe
P.S. W tym roku nie pijemy, jeno walczymy, czyt. tworzymy ostr± dru¿ynkê wyluzowanych rusa³ek i do przodu.
Ju¿ to widzê - w pierwszym szeregu rusa³ka Ryba, ze swoim rusa³kowym rozwarstwiaj±cym siê mieczem za 1600 z³, w rusa³kowo niebieskim wapenroku i piêkn± popêkan± w rusa³kowym stylu tarcz±.
Pêdz±cy po polu niczym rusa³ka podskakuj±c z nogi na nogê ponad mleczami wyrastaj±cymi spod jego stóp. A wokó³ pszczó³ki, ptaszki i muzyka z diry dancing. Po ca³ym tym rusa³kowym tañcu i k±pieli w rusa³kowej rzece ( z t± k±piel± nic pewnego ) oraz trzech rusa³kowych koktailach nasza rusa³ka zalicza piêkn± rusa³kow± zwa³eczkê typow± dla rusa³ki Ryby.
W odpowednim czasie, miejscu i sytuacji zwa³eczki s± mile widziane i nie nale¿y tego powstrzmywaæ.
eee.chyba juz za stary jestem na takie szaleñstwa jak dwa sezony z rzêdu...
Od walki tez bym odpocz±³ w sumie, ale w tym roku poeksperymentujê na Liwie. Z pewnymi szaleñcami za¿yjemy pewn± dawkê bielunia i wtedy pójdziemy na bitwê...mo¿e byæ ciekawie - a jak bawiæ sie to na ca³ego.
CYTAT(Ryba @ 01:28 01.08.2007) [snapback]196770[/snapback]
CYTAT(JAS @ 19:58 21.07.2007) [snapback]195777[/snapback]
Ryba napisa³:
No i masz juz odpowied¼ dociekliwy Trollu jaskiniowy
hehehe
P.S. W tym roku nie pijemy, jeno walczymy, czyt. tworzymy ostr± dru¿ynkê wyluzowanych rusa³ek i do przodu.
Ju¿ to widzê - w pierwszym szeregu rusa³ka Ryba, ze swoim rusa³kowym rozwarstwiaj±cym siê mieczem za 1600 z³, w rusa³kowo niebieskim wapenroku i piêkn± popêkan± w rusa³kowym stylu tarcz±.
Pêdz±cy po polu niczym rusa³ka podskakuj±c z nogi na nogê ponad mleczami wyrastaj±cymi spod jego stóp. A wokó³ pszczó³ki, ptaszki i muzyka z diry dancing. Po ca³ym tym rusa³kowym tañcu i k±pieli w rusa³kowej rzece ( z t± k±piel± nic pewnego ) oraz trzech rusa³kowych koktailach nasza rusa³ka zalicza piêkn± rusa³kow± zwa³eczkê typow± dla rusa³ki Ryby.
W odpowednim czasie, miejscu i sytuacji zwa³eczki s± mile widziane i nie nale¿y tego powstrzmywaæ.
eee.chyba juz za stary jestem na takie szaleñstwa jak dwa sezony z rzêdu...
Od walki tez bym odpocz±³ w sumie, ale w tym roku poeksperymentujê na Liwie. Z pewnymi szaleñcami za¿yjemy pewn± dawkê bielunia i wtedy pójdziemy na bitwê...mo¿e byæ ciekawie - a jak bawiæ sie to na ca³ego.
Mo¿e na pocz±tek zacznijcie od kory kruszyny.
Gwarantuje wam, ¿e jakby potem ustawiæ wam na drodze do toi - toi nawet podwojony sk³ad bohurtowy z Grunwaldu, to i tak siê przebijecie.
Co do turnieju bardów to na razie jeszcze bardów za ma³o ( chyba dwóch ) wiêc o turnieju trudno mówiæ, ale termin sk³adania zg³oszeñ jeszcze nie up³yn±³. Nawet gdyby turniej takowy siê nie odby³ my¶lê, ¿e nikt nie bêdzie mia³ za z³e jakby kto¶ na biesiadzie pobrzd±ka³ i za¶piewa³.
witam
zg³aszam ¿e Bêdziniaki te¿ sie obowi±zkowo zjawi± w tym roku
w liczbie 10 sztuk
... no i ¿eby nie by³o Tomko obieca³, ¿e mo¿e tym razem nie bêdzie deszczu, bo wiêkszo¶æ swojej deszczowej energii wyczerpa³ na Grunwaldzie
pozdrawiam Kapral
Witam
No to w końcu Będzin pojawi się na turnieju w Liwie
.
Pozostałym grupom które otrzymały od nas zaproszenia pisemne na Grunwaldzie przypominam o
terminie zgłoszeń - 5 sierpień.
Pozdrawiam
Seba
Witam
W zwi±zku z tym i¿ mamy zamiar zoorganizowaæ licytacjê z której dochód przeznaczymy na zbo¿ny cel, prosimy wszystkich rzemie¶lników, którzy odwiedz± nasz turniej o przekazanie po jednym przedmiocie ze swoich produktów na aukcjê. Mamy nadziejê ¿e zrozumiecie nasze intencje i pomys³ spotka siê z Wasz± aprobat±.
W³a¶nie zosta³y zakoñczone prace nad tratwami do "Mistrza Równowagi", zastanawiamy sie tylko czy bed± p³ywa³y czy te¿ pójd± na dno
, ale Mistrz Konstruktor vel Profesor jest pewny swych obliczeñ i ma byc wszystko git
.
Pozdrawiam
Czołem
Zamieszczam, program turnieju.
Sobota
8.00 Śniadanie
10.00 Uroczyste rozpoczęcie Turnieju
11.00 Turniej kuszniczy i łuczniczy
11.30 Turniej bojowy
13.00-15.00 Obiad
14.00 Gry i zabawy plebejskie
15.30 Turniej myśliwski
16.00 Wielobój rycerski
17.00 Koncert zespołu „Brovarius” cz.I
18.00 Bitwa o Zamek
19.30 Przedstawienie „Pasowanie na Rycerza”
21.00 Biesiada
21.00 Koncert zespołu „Brovarius” cz.II
22.30 Turniej „Taniec ognia”
24.00 Pokaz sztucznych ogni
Niedziela
8.00 Śniadanie
10.30 Konkurs tańca i stroju
11.30 Pokazy obyczaju i walk rycerskich
12.00 Zabawy plebejskie (mecz piłki nożnej Liw kontra reszta świata, po meczu dla ochłody bitwa balonowa)
13.00-14.30 Obiad
13.00 Turniej „Mistrz Równowagi”
14.00 Bohurt (walki grupwe)
15.30 Uroczyste zakończenie turnieju
17.00 – 20.00 Zabawa dla publiczności przy muzyce na żywo
Zastrzegamy sobie prawo zmiany poszczególnych punktów.
Pozdrawiam
Seba, buhurt w niedzielê? Przecie¿ my umrzemy po sobotniej biesiadzie?
A poza tym o 14.00 w niedzielê pewnie sporo ludzi bêdzie siê ju¿ zbieraæ.
Moze jednak w sobotê?
Seba,zostanie dla nas co¶ do ¿arcia?czy tak jak w zesz³ym roku?bo nie da³o sie biesiadowaæ podczas koncertu:/
Czo³em
Tomku w zwi±zku z tym i¿ biesiada w Liwie jest bardzo skromna, praktycznie nic nie bêdzie do jedzenia, do picia tym bardziej, zreszt± jak co roku, w zwi±zku z tym nie musisz siê martwiæ o zdrowie na niedzielê
. Nie wiem czy wiesz ale nasz turniej jest bezakoholowy, tak ¿eby do g³owy Ci nie przysz³o przemycanie w³asnego aloholu, mamy czujniki na to
Tomku Brovariusie, ¿arcie dla Was bêdzie zbukrowane w tajemnej skrytce. Zrobimy tak ¿eby by³o dobrze, biorê to na siebie.
Pozdrawiam
Menelu, ja mogê Ci pod kieck± trochê ¿ar³a przechowaæ :D Nie bój siê. W ogóle fajnie ¿e jedziesz, bo moje Sombrowe ch³opaki mnie zostawili... I jadê bez nich. A niech siê wypchaj±, sama wygram fireshow (¿art). ;)
Ja siê nie boje o ¿are³ko,zawsze mam awaryjne pivo:D Chcia³em tylko pobiesiadziæ:)Zgadza siê,Sombrowe chopy ciebie i nas zostawili:/nie wiedz± co trac±:D:D
Czo³em
Od dzi¶ wiemy ¿e na pewno bêd± zapasy (sumo i bêd± troszkê perwersyjne). Tak ¿e zapraszamy wszystkich chêtnych do stawienia siê na polu startowym, bêdzie czadzik
, gwarantujê
.
Pozdrawiam
Witam
Czy znajd± siê chêtni do konkursu na najd³u¿sz± brodê (ja nie startuje)
Nie wiem czy mam szykowaæ nagrodê
Broda
Witajcie!
Ja mam pytanie odno¶nie bojowego. Czy do turnieju dopuszczeni
bêd± zawodnicy walcz±cy dwiema sztukami broni siecznej?
pozdrawiam i do zobaczenia na Zamku
Mam takie pytanie. Jako ¿e wybieramy siê do Was samochodem, nie zmieszcz± nam siê drzewce do namiotu. Jeden jest sk³adany, brakuje nam drugiego. Czy da³oby siê za³atwiæ jaki¶ dwumetrowy kijaszek?
CYTAT(Broda @ 19:29 12.08.2007) [snapback]197579[/snapback]
Witam
Czy znajd± siê chêtni do konkursu na najd³u¿sz± brodê (ja nie startuje)
Nie wiem czy mam szykowaæ nagrodê
Broda
Owszem, znajd± siê, szykowac nagrodê.
Czo³em
Broda we¼ i zadeklaruj swoj± brodê w intencji pogody, bo kiepskie prognozy s± na termin naszego turnieju.
Pozdrawiam
Czy w tym roku tak¿e sponsoringiem zajmuj± siê zak³ady miêsne?
Pozdrawiam
Witam!
Mam takie pytanie: czy ktos znalazlby miejsce w samochodzie dla 3 osob i 2 kompletow sprzetu? Mozemy dojechac do Warszawy, Bia³egostoku, Olsztyna, jestesmy z Ketrzyna i Gizycka. Jesli znajdzie sie chetny nas zabrac to prosze o kontakt na gg 10436466 lub kom 669631188.
pozdrawiam
dzieki z góry
Czo³em
Je¿eli chodzi o sponsoring to bêd± zak³ady miêsne
. Mamy ndziejê ¿e micha w tym roku bêdzie ok.
Pozdrawiam
Dwie bronie sieczne s± dopuszczane na naszym turnieju bojowym, choæ ciê¿ej siê liczy zadawane ciosy...ale damy radê.
Pozdrawiam
wITAM
Moja broda ju¿ dawno siê zdeklarowa³a i mówi ¿e pogoda jest gwarantowana
Dzisiaj Jadê do Warszawy na wszelki wypadek porozmawiam z Kretm
Pozdrawiam
Czo³em
Broda trzymam Ciê za s³owo, co ja plote trzymam Ciê za brodê
Pozdrawiam
Witam
Nie zabierajcie psów które boj± siê wybuchów mam sporo prochu
Broda
No to pora wyruszyæ na Liw! Mam nadziejê, ¿e ten jeden maszt do namiotu, o który niedawno pyta³am, siê znajdzie... A je¶li nie, to pójdê do lasu z siekierk± i sama znajdê. ;P Zamierzam dobrze siê bawiæ i poznaæ wielu ludzi! Do zobaczenia wkrótce!
Hie hie za nieca³± godzinkê wyruszam (z pierwszym rzutem Routiersów ... ) ... oj bêdzie siê dzia³o
hie hie Seba mam nadzieje ,¿e gard³o masz zdrowe przywo¿e nadmiary behrovki :P.
Pozdrawiam
No i już po... Jeszcze raz dziękuję organizatorom za taki wspaniały turniej i mile spędzony weekend!
Najbardziej podobały mi się kąpiele w rzeczce, no i oczywiście fireshow! Za rok wbijamy z większą ekipą, bo na prawdę warto było! Ale mam nadzieję, że jeszcze przedtem gdzieś sie spotkamy.
Pozdrawiam!
Dziekuje wszystkim liwiakom za wspaniały turniej.Podziekowanie dla wszystkich walczących w bojówce bitwie i bohurtach,
jeszcze sie w tym sezonie tak nie wybawiłem nawet ukruszone zeby mi nie przeszkadzają
specjalne podziekowania dla Wołczka za lekcje której udzielił mi w bojowym.
Pozdrawiam Mordechaj
o ja cie....
Seba, powiem Ci, ze to by³ najlepszy turniej w ktorym bra³em dotychczas udzia³.
Wielkie gratulacje dla calej ekipy organizujacej i wymyslajacej konkurencje - ubawilem sie przednio...
Jeszcze mi w uchu piszczy po artylerii, wszystko mnie boli i chce jeszcze...
Duzo konkurencji, szkoda ze niektore jednoczesnie.
Miñsk by³ gór± na ³uczniczym, ale szczerze mowiac poziom ktory reprezentowali ³ucznicy nie byl zadowalajacy - mowie tu takze o naszym bractwie. Cóz, nie pozostaje mi nic innego jak obiecac poprawe za rok! Super sprawa z tratwami, szkoda ze zapasy i mistrz rownowagi nie odbyly sie wg, grafiku, ale co za duzo to i ¶winia nie zje. Mecz i nastepujaca po nim bitwa wodna wyciagnely ze mnie resztki si³...
Po raz pierwszy podoba³o mi sie wszystko :]
Moze poza prezkupstwem Ijona(ale to tylko ze wzgledu, ze nie mam kasy na ³apówki...;))
Na koniec pozdrawiam wszystki starych i nowych znajomych i...
moze spotkamy sie w pultusku ;)
p.s. Gratulacje Tintale :* gratulacje Kopernik:* i inni ;]
p.s.2 nie widzial ktos moze mojej drewnianej miseczki? zgubi³em
W imieniu Chor±gwi Rycerstwa Ziemi Lubelskiej chcia³bym podziêkowaæ organizatorom i uczestnikom za wype³nienie weekendu niezapomnianymi chwilami. Turniej obfitowa³ w bardzo wiele ciekawych konkurencji, nie sposób by³o siê nudziæ. Oby wiêcej takich imprez.
Pozdrawiam.
witam
ja rowniez chcialem pogratulowac turnieju
mam jednak 2 uwagi:
1) moze lepiej byloby jakos zabezpieczyc te 2 stalowe prety w ogrodzeniu przy wejsciu w szranki - strach pomyslec co by sie moglo stac gdyby ktos kogos pchnal na nie i weszly miedzy blachy...
2)turniej sie rozrasta, coraz wiecej widzow - moze czas pomyslec o jakiejs organizacji i kierowaniu ruchem przy wyjezdzie z parkingow na droge.
mi sie podobalo
pozdrawiam
No i po kolejnym Liwie. Znowu ¶wietna zabawa. Widaæ wielki wk³ad pracy w³o¿ony przez Liwiaków. Fajna uczta, multum bij±cych siê ludzików na bojówce, genialne pomys³y z konkurencjami wodnymi i wieeeeele innych atrakcji. Osobi¶cie szkoda mi jedynie braku innych zespo³ów tañcz±cych.
Mam nadziejê, ¿e wyjdzie projekt powiêkszania "terenu turniejowego".
Pozdrawiam i do zobaczenia mo¿e jeszcze w tym sezonie, a za rok na pewno!
To mój pierwszy post (chyba) po zminie nicka z Kopernicus na Kopernik. Chcia³em przeprosiæ organizatorów, za to i¿ nie mog³em uczestniczyæ do koñca i odebraæ nagrody za 1 miejsce w turnieju ³uczniczym - nieskromno¶æ ;) Z powodów rodzinnych musia³em ewakuowaæ siê w sobotê po pó³nocy, jednak fireshow i sztuczne ognie widzia³em
Z opowiadañ s³ysza³em, ¿e zabawa jaka by³a w niedzielê pobi³a rekordy zabawowo¶ci :D Organizacja oczywi¶cie super, micha wporzo. Gratulacje dla naszego Bractwa - 3 osoby w finale ³uczniczego - znów nieskromono¶æ - a co
Przepraszam wszystkich z którymi sie nie po¿egna³em. Mam nadziejê, ¿e spotkamy siê w Pu³tusku. Nieoficjalny hazardowy turniej ³uczniczy, który rozpoczêli¶my - skoñczymy za rok ;)
Jeszcze ma³a sugestia dla organizatorów. Oczywi¶cie nie wiem czy to jest mo¿liwe, ale spróbujê choæ temat poruszyæ. Czy jest jaka¶ szansa, aby rozdzieliæ turniej ³uczniczy i bojowy? Tak by nie by³y w tym samym czasie. Jest u nas kilka osób, które i walcz± i strzelaj± z ³uku. W tym roku nie by³o to jeszcze dla nas uci±¿liwe, gdy¿ jeste¶my jeszcze nie dozbrojeni, ale za rok, ju¿ trzeba bêdzie wybieraæ. Nie wiem czy problem tyczy siê te¿ innych ludzi, czy ju¿ sie pogodzili z losem.
Pozdrowienia dla Radzynia i Stargardu, oraz wszystkich tych z którymi siê dobrze bawi³em, oraz tych znajomych dla których nie mia³em czasu. Aga pifkoo - mam nadziejê ¿e popijemy w Pu³tusku :D
Ja równie¿ dziêkujê, w imieniu Chor±gwi Ziemi Gdañskiej, Liwiakom, walcz±cym i bawi±cym siê ;) Doskona³e zakoñczenie moich wakacji (niestety nigdzie ju¿ nie jadê w tym roku
)
Ja dodam jeszcze jedn± uwagê - niech dla RR bêd± oddzielne toi-toi'e bo ledwie zd±¿y³em przed bitw± za³atwiæ twardy problem przez kolejkê turystów.
Pozdrawiam,
Wojciech z Chor±gwi Ziemi Gdañskiej
W imieniu V Kolumny dziêkujê za wspania³y weekend i niezapomniane chwile na Waszym turnieju
Pojawili¶my siê w Liwie po raz pierwszy i jeste¶my pod ogromnym wra¿eniem..
Liczymy równie¿ na zaproszenie w przysz³ym roku
Parê fotek
:
http://www.piatakolumna.prv.pl
My równie¿ bardzo dziêkujemy. By³o bardzo mi³o , rozrywkowo i wypoczynkowo. Najbardziej niezapomniane: bitwa balonowa i harce b³ote, no i potem to co sie dzia³o w rzece.
Ogromne wra¿enie zrobi³a na mnie obsada kuchenna r±bi±ca swymi delikatnymi d³oñmi ogromn± siekier± kurczaki na obiad. To z tego powodu ba³em siê poprosiæ o nó¿kê zamiast skrzyde³ko.
Witajcie,
Dziêkuje wam za wspania³± zabawê :> za rok postaram siê podnie¶ swój poziom i pokazac na co mnie naprawdê staæ w bojówce. Bitwa super :> przygotowanie artyleryjski jak na froncie zachodnim podczas pierwszej wojny ¶wiatowej. Nastêpn± bitwê pod Liwem rozstrzygn± armaty :> starcia piechoty super trzy fajowe akcje dwa razy le¿a³em.
Dziêkuje ca³ej za³odze kuchenno-ucztowej za niesamowit± prace któr± wykona³a.
Ostre kiszone ogórki rz±dz±. Mamie ju¿ da³em przepis :>
Liwiec to fajna rzeczka, konkurencje wodne s± super
Pozdro dla Saszki „ tu jest twoja parafia…”
Z£OOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moi drodzy!! Pragnê zakomunikowaæ, ¿e kolejny turniej zosta³ zePSuty xD
by³o [beeep]ONGO :D
Wieczorne rozmówki z Ryb± i ploty jakie us³ysza³am by³y DOSKONA£E
Usmarowanie pewnego faceta sa³atk± te¿ :P
Wywalenie Gitarzysty to gwó¼d¼ do trumny mojej /i nie tylko xD/ reputacji xD
LUDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!! BY£O SUPPPPPPPPPPPPEEEEEEEERRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!
Liw - UUUUUUUUUUU!!!!!!!! YEAHHHHHHHH!!!!!!!! --> czytaj super dziêkowaæ
Sebastian - dziêkujê, za to, ¿e wybacza³e¶ mi jak robi³am z siebie g³upka na twoich oczach xD
Gryfy - Co ja bym bez Was zrobi³a!! xD
Koki - on bêdzie wiedzia³ co :P
Tarnów - Dziêki za reanimacjê Andrzeja
Dziêkujê tak¿e Grajkowi za to, ¿e sobie poszed³ xD
mog³abym jeszcze pisaæ, ale obieca³am sobie, ¿e nie bêdzie wazeliny, bo jeszcze co¶ zePSuje xD
PSCÓ£A :D
Ps. Ludzie no.... obiecali¶cie mi co¶... DALEJ!! NIE OCI¡GAÆ SIÊ!! :D
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.