Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: VII Turniej Rycerski na Zamku w Liwie
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
S³awek zTarnowa
Witam!

W imieniu TBR - GA bardzo dziêkujê za zaproszenie na turniej. Kochane Liwiaki, by³ to i jest dla nas zaszczyt, ¿e mo¿emy siê mienic Waszymi przyjació³mi. Ju¿ kolejny raz prze¶wiadczacie nas o tym swoj± go¶cinno¶ci± icon_mrgreen.gif .

Wszyscy, z którymi zd±¿y³em zamienic choc kilka s³ów, a z którymi tylko na tym turnieju mog³em sie spotkac --pozdrawiam i dziêkujê.

Gacku...taka informacja ode mnie...po pi±tkowym wieczorze do³±czyli¶my do tej grupy bractw, o których mówi³e¶ mi wcze¶niej. Wiesz dlaczego i wiesz o co chodzi. Chocia¿ prawdopodobnie ta informacja jest dla Ciebie ca³kowicie obojêtna, ale ...gdybys mia³ miec w±tpliwo¶ci to ju¿ nie powiniene¶.
Avlvs Pontivs Tavrvs
Dziekowaæ wszystkim, wszystkim i wszystkim !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ale Szcgególne podziêkowania chcialem skierowaæ dla : Liwskich Dziweczyn , i chlopaków Liwiaków za to ¿e jestescie jacy jestescie , czy do bitki czy do pitki , czy do trzody ..Jestescie poprostu moimi przyjaciolmi kondony jedne:)smile.gifsmile.gif
dla moich braci z teamu " wladcy muchów " , dla serdecznych przyjaciol z DNA ktorzy mnie uzbrojali i ubierali..i uchlali:) i dla wszystkich ekip walczcych ...

Duza buzia dla was smile.gif

Masko , "I tu jest twoj ksi±dz !!!"
smile.gifsmile.gifsmile.gif
Grze¶ko z Osiêcin
Witam!
To ju¿ staje siê tradycj±, ¿e Liw to ¶wietny turniej. Z roku na rok co raz lepszy, a wiem co mówiê, bo pamiêtam zamierzch³e czasy I. turnieju. ¦wietna atmosfera, ¶wietni ludzie, ale najwiêksze pok³ony nale¿± siê dru¿ynie z Liwu , bo to dziêki ich pracy mamy tak jak mamy.
Dziêki wszystkim za wspólne "turniejowanie", we wszystkich jego formach.
Mówiê z pe³nym przekonaniem - Do zobaczenia.
Hub
Seba!
Wielkie dziêki za zaproszenie i za danie nam okazji do¶wiadczyæ tylu pozytywnych chwil na tym turnieju! By³o naprawdê super, pod wzglêdem towarzyskim, bojowym, ¿ywieniowym itp itd..
Co prawda troszkê mnie zdziwi³o ogl±danie telewizji podczas biesiady rycerskiej na zamku, ale
gdy zobaczy³em na filmie nagie sexi ³ydki Saszy wkomponowane w pe³n± p³ytê to przeszly mi wszelakie w±tpliwo¶ci co do stosowno¶ci tej projekcji ;)

co do wra¿eñ bojowych - super, dziêkujê wszystkim których mia³em okazjê pog³askaæ na ró¿ne sposoby w czasie naszych blaszkowych schadzek, szczególnie Emilowi i naszemu przyjacielowi ze wschodu ze ¶licznym toporo-m³otem bojowym za wyj¶cie w naszej 5tce na mele:)

przepotê¿na liczebno¶ciowo bojówka - jak tak dalej pójdzie to ch³opaki bêdziecie musieli zacz±æ
turniej o 8ej rano ¿eby skoñczyæ przed bitw± :p

apropos bitwy - mo¿e w przysz³ym roku przyda³oby siê jednak opanowaæ mêtlik daj±c jej
zasady normalnego bohurtu, bo nie wiadomo by³o czy le¿eæ po wywrotce czy wstawaæ i dalej siê klepaæ; kwestia zwyciêstwa jednej ze stron te¿ by³aby bardziej widoczna dla wszystkich.

jeszcze raz wielkie podziêkowania dla wszystkich Liwiaków, nie omieszkamy siê wam zwaliæ na g³owê
w przysz³ym roku szczerba.gif

acha.. niestety uczta by³a tak fajna, ¿e podczas niej zapodzia³ mi siê stalowy kielich / pucharek wysoki na jakie¶ 25cm, a ch³opcy ode mnie gdzie¶ posiali latarynkê ze szklanymi ¶ciankami..
ktokolwiek widzia³, ktokolwiek wie - proszê o kontakt na priva, dogadamy siê co do kwestii okupu ;)
Broda
Witam
Dziêkujê wszystkim za wspania³± atmosferê
Seba za¶wiadcz ¿e Broda zosta³a obciêta przy po¿egnaniu (aby nie pada³o do samego koñca)
Liwiacy (co wymy¶licie aby nastêpny turniej by³ jeszcze lepszy) skoro ten by³ taki wspania³y

Ps.EXCALIBUR dziêki za wszystko

1\2 Brody

troll
Witam.
Cieszymy siê, ¿e wszystkim siê podoba³o i ¿e dotarli¶cie szczê¶LIWie do domu.
Dziêkujemy za tak liczne przybycie i chcia³bym aby¶cie wiedzieli, ¿e dobry turniej to nie tylko organizacja, ale równie¿, a mo¿e i przede wszystkim zaanga¿owani uczestnicy, czyli Wy.

Pozdrawiam
Troll
Ryba
Eh...
Ja te¿ siê cieszê, ¿e Wy siê cieszycie.
Jednak za rok muszê za³o¿yæ kapelusz s³omiany podczas sêdziowania, gdy¿ przygrza³o mi ostro. Natomiast dla walcz±cych zorganizujemy obszerny baldachim icon_wink.gif
Szkoda, ¿e weekend to tylko 2 dni, gdyz mamy tyle pomys³ów na turniej, ¿e spokojnie móg³by trwaæ 3 dni.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i do zobaczenia.

P.S. Proponujê tak¿e niektórym potrenowaæ wiêcej w ci±gu roku, gdy¿ nasza bojówka to nie czasówka icon_wink.gif i widaæ by³o zmêczenie u niektórych po minucie walki.
Proponujê æwiczyæ du¿o na wbitym palu, zabezpieczonym gruba lin± - technika walki i wytrzyma³o¶æ w b³yskawicznym tempie polepszaja siê.
Viator
No to słÃ³wko ode mnie (nadal jako widza).

To niesamowite, ale podzielam zdanie, że z roku na rok turniej o pierścień księżnej Anny jest coraz lepszy. Brawa gorące.

Reżyserowany ostatni pojedynek Olgierda to był po prostu majstersztyk (nagrałem cały i co oglądam to mi się bardziej podoba).

Artyleria i efekty saperskie podczas bitwy były perfekcyjne (dobrze, żeś przywiózł tyle prochu, mości Brodo), z obsypywaniem widowni grudami ziemi włącznie, a zarazem bezpieczne.

Niehistorycznie, ale perspektywicznie postrzegam coraz większy zapał dzieciaków i poszerzenie oferty dla nich o całkiem realistyczne, choć plastikowe, hełmy. Jest to inwestowanie w przyszłość i tworzenie potencjalnej bazy rekrutacyjnej dla Ruchu Rycerskiego na nasze stare lata.

A teraz (konstruktywna) krytyka:

Pacynki były chyba zbyt lekkie i koślawe, latały na wszystkie strony kręcąc młynka, a poza tym łuki o naciągu kilku kilogramów nie nadają się do turnieju, bo można się samemu trafić w stopę... tutaj pozdrowienia dla Amazonek icon_wink.gif

Nie jestem pewien czy to ludzie mają takie dziwne imiona czy tylko herold nie zawsze sobie z nimi radził (zapamiętałem imię "Galahard" zamiast "Galahad", ale było ich więcej) - poza tym warto też, by herold umiał operować blazonowaniem i nazwami podstawowych herbów... wiem, czepiam się... bo heraldyka to mój konik.

...no i chyba jednak przyjdzie Wam część Toyek wprowadzić do wioski. Ale jeśli udałoby się ją powiększyć to byłoby coś. W tym roku nawet historyczne namioty nie wszystkie się zmieściły.

Coś też nie wyszło z tą selekcją rzemieślników... Ja wiem, sponsorzy. Bogiem a prawdą naliczyłem wszystkiego cztery kramy trzymające poziom: snycerkę (i mennicę) u Brody, kram skórniczy Marzeny, papiernię i jeden z kramów ze strojami. No i Artefakt miał w jednym rogu stoiska kilka historycznych odlewów: zaponę, garstkę skuwek, chyba dwie klamerki i trzy końcówki od paska, i to wszystko. Ciekawe że nie było Arma s.c., która jest zawsze i wszędzie - się znudziła czy dojechała w niedzielę?

Ale ogólnie to było na mocną szóstkę. Lepiej niż rok temu. Gratulacje raz jeszcze !!!

Pozdrawiam!
Agata Witkowska
Witam
to by³ mój trzeci turniej w Liwie. Jak zwykle udany i sympatyczny. Organizatorzy dok³adaj± starañ ¿eby impreza by³a coraz lepsza, i to widaæ. Nie bedê zbyt oryginalna, jesli napiszê, ¿e jedynym wiêkszym minusem by³ brak tojek wewn±trz obozu. Brawa za pokaz sztucznych ogni!!!!!!
Dziêkujê i pozdrawiam, a Puencie i jego dwóm kole¿ankom gratulujê tañca. Bardzo mi sie podoba³ Wasz pokaz.
Uk³ony
A.W.
Kubala
a czy mistrz równowagi i zapasy w koñcu sie odby³y?
Marcin Waszkielis
Oczywiście było bardzo milutko. Dzięki Włatcom Móch za wspólnom walkę, dzięki wszystkim, z którymi miałem przyjemność walczyc na bojówce. Bohurt był najlepszy w histori RP, a to dzięki zakazowi zapasów.
No i respekt za to co Ryba pokazał z Przemkiem przed bitwą.
Do zobaczenia za rok!!!
Mo¶ka
Witam smile.gif

Turniej w Liwie jak zwykle wy¶mienity :D Zabawa na ca³ego :D W Liwie jak co roku zbiera siê maksymalnie imprezowa ekipa, co¶ piêknego... ¯a³ujê tylko, ¿e nie mog³am zostaæ na afterparty...

Widzê, ¿e bitwa na balony/w b³ocie/w rzece sta³a siê ju¿ tradycj± co mnie baaaaaaaaaaaaardzo cieszy, najbardziej rozrywkowy punkt programu :D
Du¿y szacunek za inscenizacjê, szczególnie za pojedynek przed ni±, Ryba i Przemek - super uk³ad, nie mog³am oderwaæ od was wzroku smile.gif Ró¿owo-niebieski dym mocno zalatywa³ fantasy, ale to jest inscenizacja, wiêc pod publikê jak najbardziej ok.
Bohurt super - bez zapasów naprawdê ¶wietna naparzanka, mi³o by³o patrzeæ, a¿ szkoda, ¿e jestem kobiet±. Chocia¿ Mai te¿ dawa³a ostro czadu smile.gif
Dziêkujê bardzo za konkurs tañca z ogniem. Tintale, powiem ci to jeszcze raz - by³a¶ boska smile.gif Broda - cebrzyk z brod± jest wspania³y, tylko ¿al mi bêdzie zdj±æ t± brodê, by go u¿yæ :P

Co do toi, to rzeczywi¶cie szkoda, ¿e nie ma dla nas osobnych, mog³yby byæ nawet poza obozem, zrobione jak na grunwie - na kluczyk, który by³by u wartownika. Ale dobrze chocia¿, ¿e by³y w porê czyszczone, i ¿e nie by³o z górk±, jak w zesz³ym roku. wiêc luz.

Dla mnie najwiêkszym minusem by³o to, ¿e uczestnicy nie chowali siê z butelkami, fajkami itp. Ludzie, jak mamy odtwarzaæ ¶redniowiecze, to wypada³oby t± wodê/redbulla/mleczko czy co tam przelaæ do kufelka i na luziku wypiæ, a nie za¶miecaæ obóz plastikiem. Nie rozumiem, dlaczego trzeba ludzi goniæ do tego, by siê z tym chowali, czemu ca³y czas nie jest to po prostu naturalne.
Natomiast w porównaniu z zesz³ym rokiem du¿o mniej plastiku w strojach, za co bardzo du¿y plus :D

Jeszcze raz dziêkujê za wy¶mienit± imprezê, na pewno zawitam za rok :D

Pozdrawiam,
Mosia.

PS. Na turniej tañca z ogniem po¿yczy³am Ijonowi swoj± pochodniê i nie dosta³am jej z powrotem. Zapomnia³am siê o ni± upomnieæ, ale mam nadziejê, ¿e jest jest gdzie¶ bezpieczna w baga¿ach Iona albo zbiorach Liwiaków. Proszê o kontakt na priv...
Kakofonix
Hej,
ogromne podziêkowania dla organizatorów dla wielki wysi³ek w³o¿ony w organizacjê imprezy.O ile kierowaæ ma³± imprez± jest wzglêdnie ³atwo - o tyle wielk±, tak aby wszyscy byli zadowoleni jest nies³ychanie trudno. A Wam ta sztuka z roku na rok siê udaje coraz lepiej! Nawet tojtoje (fujfuje) w tym roku by³y jakby mniej obrzydliwe.

Dziêkujê te¿ wszystkim kompanionom za mi³e towarzystwo i za ogromn± inwencjê - ja bym nie wpad³ na pomys³ organizacji zawodów w podpalaniu papieru toaletowego. S³owa uznania za pomys³, odwagê i wytrzyma³o¶æ na ból!

Pozdrawiam, Kakofonix GOH Routiers
Seba Liw
Czołem

A teraz kilka słÃ³w od "Ojca Dyrektora" bigsmile2.gif .
W pierwszej kolejności to wielkie dzięki dla Was za przybycie w tak licznej grupie na nasz turniej i dokładam się do słÃ³w Trola że dobry turniej to nie tylko praca organizatora lecz także zaangażowani uczestnicy. Gdyby nie Wy to nic z tego by nie wyszło. Mam nadzieję iż podołaliśmy tegorocznemu przedsięwzięciu, pod względem ilości osób był to nasz największy turniej, razem z Liwiakami było nas ponad 320 osób. W turnieju bojowym startowało ponad 60-sięciu walczących, dlatego bojówka trwała ponad cztery godziny i to głÃ³wnie przez to nie wyrobiliśmy się już z innymi konkurencjami tego dnia. Nie wiem jak Wam, ale efekty pirotechniczne na bitwie spowodowały pojawienie się uśmiech radości na mojej twarzy devil.gif . Cóż to może tyle na początek, będę się starał sukcesywnie odpowiedać na Wasze sugestie i uwagi (mam nadzieję że dużo ich nie będzie bigsmile2.gif ), a także złożę oficjalne podziękowania, jak tylko trochę zregeneruję organizm to biorę się za pisanie.

Pozdrawiam
profesor
Na wstepie ja też chciałbym podziekować wszystkim uczestnikom, którzy do nas przybyli (czasem z bardzo daleka)
Co roku staramy się coraz bardziej udoskonalać nasz turniej. Mamy mnóstwo nowych pomysłÃ³w, które staramy się wprowadzać aby uatrakcyjnić turniej tak dla uczestników jak i widzów. Niestety "rzeczy" nowe mają tą wadę, że są nowe i nie zawsze wiadomo do końca jak wyjdą i ile naprawdę zajmą czasu, dlatego wystąpiło kilka potknięć czasowych. Tak jak ktoś już wcześniej zauważył doba powinna mieć dużo wiecej niż 24 godziny, a weekend wiecej niż dwa dni.

CYTAT(Viator @ 01:03 21.08.2007) [snapback]198113[/snapback]
.........Nie jestem pewien czy to ludzie mają takie dziwne imiona czy tylko herold nie zawsze sobie z nimi radził (zapamiętałem imię "Galahard" zamiast "Galahad", ale było ich więcej) - poza tym warto też, by herold umiał operować blazonowaniem i nazwami podstawowych herbów... wiem, czepiam się... bo heraldyka to mój konik.

...no i chyba jednak przyjdzie Wam część Toyek wprowadzić do wioski. Ale jeśli udałoby się ją powiększyć to byłoby coś. W tym roku nawet historyczne namioty nie wszystkie się zmieściły.

Przepraszamy jeżeli czyjeś imię bądź nazwa grupy zostały przekręcone. Brało sie to z tego, że dostawaliśmy je czasami w ostatniej chwili pisane odręcznie (a wiadomo jak to bywa z pismem odręcznym)
Co do herbów to podstawowe na pewno tak, ale spora część uczestników posługuję się herbami wymyślanymi, badź "składanymi" z różnych elementów występujących w historii, co w/g mnie jest jak najbardziej dopuszczalne, ale dopóki sami coś o swoim herbie nie powiedzą to nikt inny nie zgadnie jak się nazywa i co oznacza.

Teraz czas na toyki

Toyki w obozie to zły pomysł, już kiedyś testowany: śmierdzi, zabiera miejsce (którego i tak mało), problem z czyszczeniem ( bo samochód do czyszczenie musi wjechać miedzy namioty do obozu)

Ilość toyek z roku na rok zwiększamy. Mam nadzieję, że w końcu uda się osiągnąć tą optymalną liczbę, aby wszyscy byli zadowoleni, a niebieskie budki nie zasłoniły całego zamku, bo terenu raczej nie uda się powiekszyć.
Wojciech z Gdañska
Seba, ale ja muszê ponarzekaæ na pirotechnikê na inscenizacji diabel.gif te wybuchy zabrudzi³y mojego wypasionego, rêcznie szytego wappenrocka icon_sad.gif

Ale poza tym to thanx.gif za turniej
Kalietis
Witam! smile.gif
Turniej by³ rzeczywi¶cie udany, wiele atrakcji, mnóstwo nowych ludzi, co najwa¿niejsze - ciekawych ludzi. Nie sposób wszystkiego tu wyraziæ w s³owach... wiêc nie bêdê gadaæ.
Co mnie tu ci±gle krêci... tak, ¿eby zapytaæ...
Oj, ma kto¶ przepis na t± sobotni± karkówkê? icon_mrgreen.gif
Nie mog³am wytrzymaæ... po warcie przy bramie z w³óczni± w sobotê, jak dosta³a mi siê w ³apki ta karkówka... to o niczym innym nie my¶lê od tamtej pory... Tak, mo¿e sama bym co¶ podobnego spróbowa³a zrobiæ ;P

No i oczywi¶cie, te¿ siê cieszê, ¿e innym siê podoba³o smile.gif)

Pozdrawiam, "Kobieta z Dzid±" :D ;)
Kalietis
Angelika z Bêdzina
witam

był to mój pierwszy Liw, i od razu zaznaczam czy wam sie to podoba czy też nie, że wasz turniej zapisuje jako jeden ze stałych, obowiązkowych punktów moich co sezonowych wyjazdów bigsmile2.gif mimo że mamy spory kawałek Polski do was aaa.gif

tak jak pisałam byłam pierwszy raz i bawiłam sie rewelacyjnie, jest to chyba najlepszy turniej na jakim byłam w tym sezonie smile.gif.
Okolica przepiękna, ekipa do imprezowania też bardzo dobrze dobrana, organizatorzy ogarnięci i zawsze dostępni i pomocni, i mimo zmęczenia zawsze uśmiechnięci smile.gif.
Bojówka, troszkę długa, ale ciekawa
Bitwa efektowna zwłaszcza efekty pirotechniczne i buhurtowe podejście;
Buhurt rewelacyjny i tu gratulacje dla zwycięzców

Ale i tak najbardziej rewelacyjna była bitwa balonowo-błotna i potem kontynuacja w rzece icon_mrgreen.gif , było genialnie, ubawiłam i uwaliłam a raczej zostałam uwalona błotem nieziemsko ( na szczęście po paru godzinach prania mojego giezła, udało mi sie doprowadzić je do stanu pierwotnego i jest znowu białe blinkie.gif ) tylko zastanawia mnie dlaczego nagle stałam sie głÃ³wnym , ruchomym celem na tej błotnej bitwie ... bum.gif ale i tak było bosko i tak jak zostało to powiedziane w rzece: " za rok na tej samej łące, o tej samej godzinie, z większą ilością balonów, rewanż!!" lol2.gif

I oczywiście czekam (i nie tylko ja) na jakiekolwiek zdjęcia z tej bitwy!!

A ja przyznaje sie że zrobiłam sporo zdjęć i filmików i postaram sie jak najszybciej co nieco tu umieścić, ale i też tak jak obiecałam płytki z całością też zostaną przekazane, a ewentualnych jeszcze chętnych na płytki to czekam na zgłoszenia

I to chyba na tyle... jeszcze raz Liwiaki wielkie dzięki za wspaniałą zabawę na waszym turnieju love3.gif jesteście wielcy clap.gif

aha no i oczywiście wielkie pozdrowienia dla ekipy KALI-mandżaro z sobotnio-niedzielnej nocy przy ognisku bigsmile2.gif hehe powtórka za rok hehehe.gif

pozdrawiam Angelika -( Kapral) :P ta najbardziej upaćkana w bitwie balonowo-błotnej bum.gif

PS> tak jak obiecałam Pscóle -> Pscóła OBSMAROWYWUJĘ cię na freha bum.gif
Bzyku
CYTAT(Angelika z Bêdzina @ 16:27 21.08.2007) [snapback]198168[/snapback]
PS> tak jak obieca³am Pscóle -> Pscó³a OBSMAROWYWUJÊ ciê na freha bum.gif

Rzek³abym, ¿e trochê ma³o. Czeka³am na trochê wiêcej Z£YCH tekstów, ale DZIÊKI :D
przynajmniej jedna osoba, która obieca³a i dotrzyma³a s³owa! :P

buziaczki smile.gif
Pscó³a
Carolus
ZUO!!!

Turniej by³ wed³ug mnie najlepszym na jaki pojechali¶my Kleksow± ekip± icon_mrgreen.gif
Seba, Ryba, Wi¶nia oraz reszta Liwiaków odwalili kawa³ dobrej roboty by przygotowac turniej; wielkie dziêki tak¿e dla liwskich kobiet (zw³aszcza dla Rybeñki, ¿e przymyka³a oko kiedy podbiera³em szame przy ¶niadaniu tongue.gif ). clap.gif

Bitwa i Yohurt byly [beeep]onga!!! bum.gif icon_cool.gif
Starcia bitewne by³y mi³o wyczerpujace i da³y satysfakcjê dobrej walki-nic dziwnego wiêc, ¿e zmêczeni, ale z u¶miechem na gêbach, ¶piewali¶my So³data, wracaj±c do obozu.
Równie¿ efekty pirotechniczne da³y czadu, obsypujac nas ziemi± i zalewaj±c wrêcz nieprzeniknionym dymem (Kap³an Peruna, ten co zwin±³ p³achtê ze szkolnego biurka, modli³ siê w oparach czerwono-zielonych rac dymnych respekt.gif ) crazy.gif pijacy.gif

Uczta dobrze zorganizowana-nareszcie by³ myk, ¿e wpuszcza siê ludzi na ucztê godzinê po bitwie i dania g³owne id± dopiero po zjedzeniu przystawek; dziêki temu wszyscy walcz±cy mieli czas by w spokoju z³o¿yæ sprzêt do namiotów i spokojnie wyk±paæ siê w Liwcu.
Szkoda tylko, ¿e zapasy browara skoñczy³y siê na 90 litrach na ponad 300 osób. mad.gif
Ciekawym elementem by³ film o zesz³orocznym Liwie-du¿o ¶miechu i mi³e wspomnienia (tak¿e MROK gdy na wietrze furkocze mi toilet papier crazy.gif )

Yohurt pobi³ jednak wszystko na g³owê! devil.gif bum.gif maniac.gif
Walki po raz pierwszy pokaza³y kto co potrafi-bez zapasów i podcinania mo¿na by³o hardcorowo powalczyæ i wybawiæ siê d³uzej ni¿ parê sekund-dobre te¿, i¿ dyskwalifikuje siê ca³± dru¿ynê za nieprzestrzeganie zasad; ale sed lex, dura lex.
Dziêkowaæ tak¿e Olczakowi z Reihli, i¿ kiedy zosta³em sam pod koniec starcia, chcia³ walczyæ razem ze mn±, stawiaj±c dobr± walkê ponad pewnym zwyciêstwem. respekt.gif

Na bitwie balonowej by³o trochê za ma³o tych balonów, jednak prawie wszyscy piêknie przemokli, a i publiczno¶ci siê dosta³o moro.gif
Co do tratw, Andriu ponownie wystartuje w przysz³orocznych zawodach, majac do pomocy silniki Saszkowo-Olkowe, czy te¿ piratów lub policjê wodn±... XD

No to by³oby na tyle-jak kogo¶/co¶ pomin±³em to dopiszê pó¼niej-i tak siê za bardzo rozpisa³em tongue.gif

p.s. niestety, przypomnia³o mi siê, musze napisac o paru przykrych sprawach, a dok³adniej ludziach...

PSCÓ£A!!!!
Popscu³a ca³a imprezê; by³a niemi³a, z³a, gwa³ci³a ludzi po nocach, wydajac nieartyku³owane d¼wiêki i r¿ê¼enia, przez co nie mogli¶my spaæ! Razem z Iankowsk± zmusi³y Konopke do u¿ycia myd³a, przez co przesta³ fetorzyæ; zaowocowa³o to bezowocn± noca, bo Aga siê skar¿y³a, i¿ nie czuj±c teraz nic od mê¿a, przesta³a równie¿ czuæ co¶ do niego XD
Chadza³a równie¿ wewn±trz namiotu w gie¼le i u¿ywa³a siennika uszytego z niehistorycznego materia³u!
Ja nie wiem co orgowie wymy¶l± by j± jeszcze bardziej obsmarowaæ, ale w Kleksach dostanie za swoje niehistoryczne zachowanie-spijamy Wierta tak, by mu nie stan±³ XD
Zreszt± jej stary to Cezary, a stara to Barbara i na dodatek pierze w rzece! XD

ZUO!!!
Seba Liw
Witam ponownie wszystkich uczestników turnieju w Liwie

Je¿eli chodzi o Wasze sugestie to bêdê siê stara³ po kolei na nie odpowiadaæ, a oto pierwsza czê¶æ zaczynam:

Kubala
-je¿eli chodzi o konkurencje, które siê nie odby³y, czyli zapasy, mistrz równowagi, turniej my¶liwski to po prostu nie by³o kiedy z tym wystartowaæ, zabrak³o na to czasu. Turniej mia³ siê zakoñczyæ o 15.30 w niedzielê a wrêczanie nagród rozpoczêli¶my o 18.10. Powiem tak, kiedy¶ zachodzili¶my w g³owê co tu zrobiæ ¿eby ca³y czas siê co¶ dzia³o, a teraz nasze pomys³y przeros³y nas i nie uda³o siê zrobiæ wszystkiego co zamierzali¶my, powiem krótko zabrak³o nam jednego dnia, wiêc pomys³ Viatora z przed roku aby turniej trwa³ 3dni zda³by egzamin.

p911
-nastêpna sprawa bolców w szrankach przy bojówce, istotnie powinny byæ zabezpieczone i takie zabezpieczenia by³y , jednak w nat³oku dzia³añ nie zosta³y za³o¿one, nasz wina.

-Je¿eli chodzi o organizacjê ruchu przy wyje¼dzie to bardzo przepraszam ale tego to my ju¿ na pewno nie damy rady zrobiæ. Mam zbyt ma³o ludzi i nie damy ogarniaæ akcji które dziej± siê poza placem turniejowym, a nie staæ na wynajêcie ludzi do tego celu.

Kopernik
- Nie ma takiej szansy aby ³uk i kusza nie zachodzi³y na bojowy, bo wtedy turniej musia³ by trwaæ 4dni.

Wojciech z Gdañska
- Ponownie temat ToiToji, zamówili¶my o dwa wiêcej ni¿ w zesz³ym roku, niestety okazuje siê ¿e i to jest za ma³o. Mieli¶my dodatkowo trochê zabawy jak co roku z Bytowiakami bo nie uda³o im siê tym razem dmuchn±æ nam toia ale za to przywie¼li ze sob± du¿± ilo¶æ k³ódek, którymi zamykali nam toiki a my musieli¶my przecinaæ k³ódki.

C.D.N

Pozdrawiam
Ryba
To nie w moim stylu, ale s³owo dro¿sze od pieniêdzy zatem:

Pscó³a zdemoralizowa³a¶ wiêkszo¶c wojska na naszym turnieju, nic nie robi³a¶, tylko siê obija³a¶, wypija³a¶ ca³e piwo etc....no nie to nie w moim stylu poza tym jak dla mnie to wszystko by³o ok i fajna z Ciebie dziewczyna smile.gif

Co do niektórych konkurencji to trzeba bêdzie pomy¶leæ o wcze¶niejszym rozpoczêciu turnieju, np. o 9 rano i tyle. Ale to jeszcze przedyskutujemy wspólnie.
Ciesze siê, ¿e wszyscy chwal± nowe zasady bohurtowe, bo walka faktycznie jest o wiele ciekawsza i mocna oraz udowodnili¶my, ¿e mo¿na powaliæ przeciwnika bez zapasów i podchaczania.

Pozdrawiam
Kalietis
Heheh, ja nikomu nie obiecywa³am...
ale obsmarujê Pscó³ê za to, ¿e ¶mia³a drwiæ z mojego rozwijaj±cego zajêcia...
...jakim by³o struganie patyków na strza³y :P

:D

i to by³o w pi±tek, i nigdy tego nie zapomnê ;P
devil.gif

Pozdrawiam :D

Ponawiam pro¶bê, ¿eby nie by³o offtopa ;) :
Jakby kto¶ mia³... jaki¶ kontakt z t± karkówk±... tongue.gif
Lirael
Witam smile.gif

Turniej baaardzo mi sie podoba³ :D. Wielu fajnych ludzi pozna³am. Jedzenie na biesiadzie(które pomaga³am robiæ) by³o boskie tongue.gif . Bitwa balonowo-b³otna by³a najlepsza :D(pozdrowienia dla Kuby i Szymka :*). Szkoda,¿e to wszystko tak szybko siê skoñczy³o angsad.gif. Mam nadzieje, ¿e wszyscy bêd± mile wspominaæ turniej smile.gif

P.S.
Eksi robie dla Andrzeja dziewuchê ;) ju¿ s± nogi :D(bêdzie bardzo zgrabna :D).

Pozdrawiam wszystkich co byli na turnieju smile.gif
Bzyku
CYTAT(Kalietis @ 19:59 21.08.2007) [snapback]198192[/snapback]
Heheh, ja nikomu nie obiecywa³am...
ale obsmarujê Pscó³ê za to, ¿e ¶mia³a drwiæ z mojego rozwijaj±cego zajêcia...
...jakim by³o struganie patyków na strza³y :P

JA? NIGDY!!!! xD

Lirael --> oj bêdzie ZUO xD

pozdrawiam
Pscó³a

Ps. Wszystkim obsmarywaczom bardzo dziêkujê smile.gif
Jednak¿e zapomnieli¶cie jeszcze ca³ego Exa obsmarowaæ. Czekam na poprawê :P
Kalietis
Na mnie Excalibur zrobi³ dobre wra¿enie :P
Mili, uprzejmi, spokojni, wrêcz ZA spokojni :D ;)
Amoresso
To by³ mój pierwszy turniej w Liwie i jestem pod ogromnym wra¿eniem. Wielkie podziêkowania dla Liwiaków za tak wspania³y turniej
Zabawa by³a przednia i wra¿enia z tych dwóch dni zapamiêtam na d³ugo smile.gif
Bitwa balonowa->b³ota->w rzeczce, przebija³a wszystko clap.gif
Wszystko by³o naprawdê super, no prawie tongue.gif

jeden minus...
za ma³o miejsc na biesiadzie... ale dobre jedzonko wynagrodzi³o wszystkie bóle zwi±zane z brakiem miejscówki clap.gif

Pozdrowienia,
Amoresso
Seba Liw
no to jadê dalej:

Tomko Konopczyc
- I dobrze zrobi³e¶ ¿e nie poprosi³e¶ o nó¿kê zamiast skrzyde³ka bigsmile2.gif .

Hub
- Je¿eli chodzi o bitwê by³o wyra¼nie powiedziane trzy starcia przy trzecim do bólu ale gin± Litwini. Nie moja wina ¿e czê¶æ nie kuma³a.

Broda
- Uroczy¶cie za¶wiadczam i¿ w pó¼nych godzinach popo³udniowych na Sali rycerskiej zosta³a obciêta broda, Brodzie. Chwa³a mu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Viator
- Je¿eli chodzi o pacynki to nie by³y ko¶lawe tylko ³ucznicy byli nietrze¼wi blinkie.gif i dlatego krzywo lata³y (oczywi¶cie ¿artujê), pacynki robili¶my sami ( 200szt.) i zabrak³o czasu na selekcjê patyków.

- co do heroldów to siê nie wypowiem, generalnie konwencja zapowiadania mia³a byæ lu¼na mog³o byæ na weso³o b±d¼ powa¿nie.

- je¿eli chodzi o rzemie¶lników, có¿ dla mnie by³o ok.. Zale¿a³o nam aby by³o jak najwiêcej rêcznych wyrobów np. stoisko ceramiki w rogu mo¿e i nie historyczne ale przyci±ga³o turystów.

- Obozowiska nie da siê ju¿ powiêkszyæ, a sprawa namiotu historycznego stoj±cego poza obozem, powiem tak nawet gdyby w obozowisku by³ tylko jeden namiot to oni i tak rozstawili by swój w tamtym miejscu, bo to by³y dziwol±gi z Bytowa bigsmile2.gif pod wodz± prezesa Mi¶ka bum.gif ( od trzech lat ju¿ rozstawiaj± namiot w tamtym miejscu, powód to prawdopodobnie chrapanie Mi¶ka, jest niewiele cichsze od ich bombard chat.gif nie mówi±c ju¿ nic o jego ****unach ). W obozie ku mojej uciesze, spokojnie by³o jeszcze miejsce na dwa namioty.

Agata Witkowska

- nie ma takiej opcji aby do obozowiska wstawiæ toiki po prostu lipnie by to wygl±da³o namioty historyki i niebieskie kibelki dunno.gif no miejsca dla nich, to w obozie nie ma. Jedyne co powinno byæ to s³up w centralnym miejscu obozu, a na nim klucze do dwóch tojek i tak zrobimy.

Kubala
- niestety nie odby³ siê mistrz równowagi i zapasy, jak wcze¶niej pisa³em turniej zakoñczy³ siê oko³o 18.30.

Pozdrawiam
Rayla Scarlett
I ja dziękuję organizatorom za kolejny turniej (mój trzeci). Z roku na rok przybywa atrakcji, jak choćby wyścigi na rzeczce, no i wróżka na zamku :D Nie podobał mi się tylko pomysł z prezentowaniem w bojówce -co niektóre wypowiedzi były bardzo nierycerskie.

Seba - fotki i filmiki niebawem Ci prześlę smile.gif

Pozdrawiam!
Mitek
Witam
Z pozycji kibica - turysty kolejny znakomity turniej. To trzeci Liw na którym by³em i za ka¿dym razem jest fajniej. Wielkie dziêki dla Bractwa Liwskiego za ogrom pracy organizacyjnej. W przysz³ym roku chyba bedziecie musieli pomysleæ o drugim zamku. Obsuwy czasowe (Profesor) nie maj± znaczenia byle tylko by³a zachowana kolejno¶æ programowa.
Na parkingach miejsce by³o zawsze a to ¿e czê¶æ gawiedzi parkuje przy drodze gdzie popadnie (a co na to mieszkañcy) Zatory w newralgicznych porach mo¿na roz³adowaæ robi±æ ruvch jednokierunkowy z wykorzystaniem gruntówki wzd³u¿ rzeki która wychodzi ju¿ za rondem- wystarczy dwóch go¶ci z radyjkiem - da siê zrobiæ (jakby co jestem do dyspozycji)
Szkoda tylko ¿ê nie mog³em zobaczyæ nocnych atrakcji (ma³a córeczka) ale syn juz od dwóch lat æwiczy (teraz ma 5.5 roku) dziêki waszym pokazom.
Jeszcze raz dziêki i serdeczne pozdrowienia dla wszystkich Wolnych Ludzi ¦redniowiecza
Broda
Witam
Wszyscy chwal± to ja ponarzekam
Ten scyzoryk którym obcinano mi brodê by³ bardzo têpy
Wi¶nia znowu zmarnowa³ papier toaletowy (dobrze ¿e nie chcia³ kie³basy)N
Nikt na mnie nie krzycza³ ¿e strzelam w nocy
Nie mog³em spokojnie przej¶æ aby kto¶ mnie nie zaczepi³
Excalibur bardzo ¿le sie zachowywa³ nie mogli¶my nic zrobiæ sami zawsze nam pomagali
Artur p³atki jem co dziennie na ¶niadanie
Dziewczyny dlaczego jeste¶cie tak mi³e
NAJGORSZE BY£Y WRONY KTÓRE KRAKA£Y RANO A NIE TUPA£Y JAK MEWY
1\2 Brody

Z³y Wojtu¶
O przepraszam ale ja osobi¶cie ¿yczy³em g³o¶no strzelaj±cym w nocy bardzo nie³adnych rzeczy, tak z przyzwyczajenia jako¶. Turniej uwa¿am za wy****owy. Buhurt w niedziele - miodzio, zw³aszcza dru¿yny z drzewcami by³y bardzo ciekawe.
Bitwa milutka równie¿ - ostrza³ artyleryjski da³ czadu. Jedyne co mo¿naby poprawiæ to oznakowanie stron jakimi¶ przepaskami czy czym¶ takim - po zmieszaniu szyków wkrada³o siê czasem trochê zdezorientowania - mój ci on czy nie, lutowaæ czy zostawiæ ?? Jakie¶ szarfeczki czy cu¶ podrasowa³yby dynamikê walki.
Na uczcie ¿are³ko bardzo smaczne, do³aczam sie tez do peanów na cze¶æ sobotniej karkówki. No i fireshow clap.gif kto widzia³, wie o co chodzi. Jednym s³owem gratulacje, dzieki ¿e mog³em siê u was pobawiæ!!
P J
CYTAT(Rayla Scarlett @ 23:18 21.08.2007) [snapback]198216[/snapback]
Nie podoba³ mi siê tylko pomys³ z prezentowaniem w bojówce -co niektóre wypowiedzi by³y bardzo nierycerskie.

Pozdrawiam!

...HMMM ¿e tak zacznê... Ka¿dy rycerz dzielnie chc±cy sie swym mêstwem wykazaæ w bojowym turnieju mia³ s³ugê swego heroldem przez niektórych zwanym wystawiæ. Wiadomo to by³o ju¿ od dawien dawna gdy¿ w pergaminach z regulaminem tego¿ ¿e turnieju skryba nasz wspomnia³ o tym . Mniemam ¿e wszyscy rycerze pi¶mienni byli lub chocia¿ co mnichów uczonych mieli na dworach co by sie z tym zapoznaæ.Bo przecie¿ zasady wykazania swego mêstwa znaæ powinni nim do boju wyszli. Wiêc te wszystkie patetyczne i nieco mniej napuszone zapowiedzi jak tez i te zwyk³e, ¶mieszne i mniej ¶mieszne oraz te niestosowne jak twierdza niektórzy , s± ¶wiadectwem obycia rycerskiego ..

Ja jako jeden z sêdziów asystentów (liniowy) nie s³ysza³em wyrazów wulgarnych za¶ kilka nieco dosadniejszych komentarzy o podtek¶cie obyczajowo-miedzyp³ciowym . ba twierdzê ze by³ to bardzo dobry pomys³ urozmaicaj±cy i wyrózniaj±cy nasza bojówkê .

Dawno temu ..ogó³ rycerstwa by³ niepi¶mienny a przed bojem nie takie teksty lecia³y...
P J
A teraz pozdrowionka dla wszystkich którzy byli na zamku w LIWIE i przyczynili sie do klimatu na turnieju ..
oraz szczególne

Cibor thx za pomoc w marszu do obozu po bitwie .. by³o ciê¿ko oj by³o(39,2celsjusza)
Broda za ca³okszta³t i ten zajzajer tongue.gif
Sasza pamietaj ....tu jest twoja parafia....
Joanna K.
Ja tak¿e chcia³abym podziêkowaæ Liwiakom za kolejny turniej:)
Muszê pochwaliæ jedzonko,a uczta, to w ogóle miodzio!
¦wietnie siê bawi³am na mistrzu równowagi icon_mrgreen.gif a i na bitwie by³o fajno;P
Szkoda, ¿e tak ma³o tañców by³o:(, ale za to fireshow super- dziewczyny TBR-ówki kosiam Was;*

asicowe pozdrowionka
Agata Witkowska

ja mam pytanie - dlaczego broda nie zosta³a sciêta na uczcie, jak to by³o w poprzednich latach?
Wojciech z Gdañska
CYTAT(Joanna K. @ 09:03 22.08.2007) [snapback]198227[/snapback]
¦wietnie siê bawi³am na mistrzu równowagi icon_mrgreen.gif a i na bitwie by³o fajno;P

To w koñcu by³ mistrz równowagi? aaa.gif
Bzyku
Mam pytanie.

Czy kto¶ nie znalaz³ mo¿e ZEGARKA Z NATIONAL GEOGRAPHIC i 2óch PIER¦CIONKÓW /jeden z takimi bia³ymi kryszta³kami i jeden a la w±¿/

Za wszelkie info bêdê BARDZO wdziêczna!!

pozdr
Pscó³a
p911
CYTAT(Seba Liw @ 18:57 21.08.2007) [snapback]198186[/snapback]
-Je¿eli chodzi o organizacjê ruchu przy wyje¼dzie to bardzo przepraszam ale tego to my ju¿ na pewno nie damy rady zrobiæ. Mam zbyt ma³o ludzi i nie damy ogarniaæ akcji które dziej± siê poza placem turniejowym, a nie staæ na wynajêcie ludzi do tego celu.

oczywiscie rozumiem, ze to nie Wasza rola smile.gif moze warto pogadac z Policja - w koncu od tego sa smile.gif
Mo¶ka
CYTAT(Agata Witkowska @ 09:10 22.08.2007) [snapback]198228[/snapback]
ja mam pytanie - dlaczego broda nie zosta³a sciêta na uczcie, jak to by³o w poprzednich latach?

W zesz³ym roku te¿ by³a ¶cinana na afterparty o ile dobrze pamiêtam...

Ech Broda, prawda jest taka, ¿e wszyscy chc± twej brody smile.gif
profesor
CYTAT(Wojciech z Gdañska @ 09:27 22.08.2007) [snapback]198230[/snapback]
CYTAT(Joanna K. @ 09:03 22.08.2007) [snapback]198227[/snapback]

To w koñcu by³ mistrz równowagi? aaa.gif

Nie by³o, ale tratwy te¿ siê dobrze giba³y, wiêc na bezrybiu i rak ryba.

P.S. Ryba to nie o tobie by³o, ty jeste¶ - RYBA TROPIKALNA
P J
Kamilski ,
co do Ryby to to jest chyba Ryba Pi³a blinkie.gif
tak ten gatunek w atlasie Ryb i rybów klasyfikuj±..
Seba Liw
Czołem

Co do brody Brody to w zeszłym roku była ścinana na biesiadzie, w tym roku Broda nawet się sam upominał żeby mu ją obciąć na biesiadzie, ale ja już nie miałem sił i czasu aby to zrobić bo musiałem rozpoczynać Taniec Ognia złapałem tylko kilka łych bigosu i wpieriod, musiałem jeszcze zorganizować sędziów, paliwo itd. gdyby nie Ijon to nie dałbym rady rozpocząć Turnieju Ognia. Broda nawet się za to na mnie lekko obraził ale ochlastaliśmy mu brodę w niedzielę na afterparty, tylko trochę tępym sztyletem, tak że o goleniu moszny bigsmile2.gif nie było mowy. Broda przepraszam Cię za moja opieszałość z obcinaniem na biesiadzie ale zrozum jedno goniło drugie i już nawet tak prostym sprawom nie dawałem rady reszta moich ziutków żarła i była tak wykończona że nie miałem sumienia brać ich do jakiejkolwiek roboty, na przyszłość muszę zakupić sobie ze dwie dodatkowe głowy albo prościej, zrobić sobie ze dwa klony.

Pozdrawiam
Barkas
Jest filmik z Tygodnika Siedleckiego z bitwy
http://www.youtube.com/watch?v=vmM7KJgKnoE
Wszystkim wielkie dziêki za udzia³.
Tintale
Mo¶ka, Ty równie¿ nie¼le dawa³a¶ czadu na fireshow! Tak± konkurencjê chcê mieæ zawsze! smile.gif
Wiem, ¿e jaka¶ pani/dziewczyna nagrywala trzy ostatnie wystêpy do muzyki wybranej z listy. Robi³a te¿ do¶æ sporo zdjêæ. By³abym wdziêczna, jakby je udostêpnila! smile.gif
lemil
W koñcu przysz³a pora i na mnie. Chcia³bym podziêkowaæ w pierwszej kolejno¶ci wszystkim Liwiakom za super zorganizowany turniej By³ to mój pierwszy turniej w Liwie i by³o naprawdê z…e!!! Jedzenie przepyszne, konkurencje daj±ce siê zapamiêtaæ i daj±ce wycisk.
( jeste¶cie wielcy). bigsmile2.gif

Dalsze podziêkowania dla:
Hubertowi za danie mi szansy u siebie w dru¿ynie na bohurcie blinkie.gif ,. Routiersom za mi³e wspólne obozowanie, Mo¶cie za to ¿e jest (a co!!)

W przysz³ym roku te¿ siê stawie do boju.

P.S. komu nie podziêkowa³em to przepraszam, wiêcej grzechów nie pamiêtam

Pozdrawiam Emil
Angelika z Bêdzina
Tintale tylko nie pani :P a¿ tak staro i powa¿nie sie nie czuje smile.gif i to ja robi³am te fotki i nagrywa³am filmiki ca³y czas póki mogê to wrzucam je na serwery i bêd± udostêpnione w ci±gu paru dni... wiêc musicie uzbroiæ siê w troszkê cierpliwo¶ci smile.gif

no i zapomnia³am wcze¶niej napisaæ ze jogurty przy ¶niadaniu rewelacyjny pomys³- to by³o to co uwielbiam rano najbardziej smile.gif

no i oczywi¶cie zapomnia³am pozdrowiæ i jeszcze raz podziêkowaæ mojej kochanej Oleñce z Gryfów, ¿e jednak sie zdecydowa³a i zosta³a do koñca turnieju pomimo innych planów na ten weekend bum.gif

pozdrawiam Angelika/Kapral
Edwina
To by³ mój trzeci turniej, ale pierwszy od tej drugiej strony smile.gif by³o ¶wietnie, choæ roboty nie brakowa³o... Pogoda te¿ dopisa³a, bo nie pada³o a i skwaru nie by³o. Ludzie super, atmosfera równie¿...

Bitwa by³a ¶wietna, tañce ognia te¿ (pok³on dla dziewczyn za wielkie umiejêtno¶ci)
szkoda tylko, ¿e to jedynie dwa dni...

PS. Wielkie dziêki dla Norberta za to, ¿e jako jeden z nielicznych nie chrapa³ w nocy na wie¿y, a przynajmniej nie tak g³o¶no jak inni... icon_wink.gif
Seba Liw
Czo³em

Apropo wró¿ki to czy kto¶ z uczestników turnieju by³ u niej, bo ja muszê siê przyznaæ ¿e ba³em siê i¶æ, grom wie co bym us³ysza³, a mo¿e to ¿e ten turniej w Liwie by³ ostatni dunno.gif .

Pozdrawiam
Agata Witkowska
Wiem ¿e przynajmniej jedna osoba by³a:)
POdziwiam za odwagê.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.