CYTAT(ttin @ 16:51 21.05.2007) [snapback]189803[/snapback]
hmmm... cos mi tu nie gra... bo wymogiem sa sienniki, ale organizator juz sianka nie zapewnia ;) przeciez nie mozna wymagac od ludzi, zeby sobie swoje siano do siennika wozili na turniej. juz odpowiadam na argument, ze jest sloma: siennik to siennik, a nie slomnik. spanie na sienniku wypchanym sloma jest bardzo nieprzyjemne (wiem, bo sprawdzalam). dlatego postuluje, aby nie dyskryminowac osob z karimatami zamiast siennikow
.
Przepraszam, ale mnie te¿ co¶ nie gra. Pos³anie zwane umownie siennikiem jest zwyczajowo na wszystkich turniejach wype³niane s³om± i tak te¿ jest u nas ( mówimy o sprasowanych i wi±zanych kostkach ³odyg zbóz, bo siano to suszona trawa- bo byæ mo¿e rozmijamy siê znaczeniowo przy terminie "s³oma" i mówimy dok³adnie o tym samym). Spanie na odpowiednio wypchanym takow± sienniku jest bardzo wygodne. Odno¶nie niewygodnego spania to zgodnie ze starym przys³owiem " jak sobie po¶cielesz tak sie wy¶pisz " wszystko zale¿y od tego jak sobie t± s³om± ten siennik wype³nisz. Poza tym przecie¿ wyra¼nie jest napisane, ¿e nie musz± byæ sienniki- mog± byæ skóry, koce we³niane, ³ó¿ka historyczne. Zaznaczyli¶my, ¿e dopuszczamy te¿ karimaty ( choæ niechêtnie), ale prosimy o ich ukrycie w siennikach, wiêc nie ma ¿adnej dyskryminacji. Co do niewygody.... Hm, niewygodny jest dublet, bo sie napina przy schylaniu, niewygodne jest spanie w namiocie na pochy³ym podzamczu, szczypawice wchodz± do uszu. W ogóle to wszystko jakie¶ takie niewygodne. Co za¶ do niewygody spania na sienniku wypchanym s³om± to informujê, ¿e poza mozliwo¶ciami wymienionymi powy¿ej pozostaje najbli¿szy hotel czterogwiazdkowy, który znajduje siê w odleg³o¶ci 12km w Katowicach. Ceny przystepne , obs³uga dyskretna i jak wygodnie.
Wybacz, ¿e sie nabijam, ale nie mog³em wytrzymaæ.
Pozdrawiam Ciê oczywiscie serdecznie- ksiê¿niczko na ziarnku grochu.
Tomko
P.S.
polecam przeczytanie ze zrozumieniem punktu 17 zasad obowi±zuj±cych na turnieju - post 47 autorstwa Angeliki z Bedzina oraz mój post nr 36, gdzie wyra¼nie piszê jak powy¿ej i wszystko stanie siê jasne.