Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Turniej w I³zy
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Armand
Fajny ten trailer, z motywem z bodaj "Highlandera" w tle smile.gif Za to smocze oczy Waska Pendragona bêd± straszyæ dzieci ;D
Piotr Niemir Kotowicz
No to nie pozostaje mi nic innego tylko zaprosiæ wszystkich rusinopodobnych i innych koczowników do hufca POROK. Miejsca Ci u nas dostatek. ;]
Pozdrawiam
claymor
ja miałbym tylko małą prośbę do organizatora turnieju łuczniczego. - Niech w tym roku będzie jakiś godny cel a nie na szybko wyszukany kawałek szmaty pośrodku słomianki:|
Tasi
CYTAT(claymor @ 15:39 13.04.2007) [snapback]186523[/snapback]
ja mia³bym tylko ma³± pro¶bê do organizatora turnieju ³uczniczego. - Niech w tym roku bêdzie jaki¶ godny cel a nie na szybko wyszukany kawa³ek szmaty po¶rodku s³omianki:|

...który po pierwszym trafieniu siê zwija i ni cholera w niego trafiæ devil.gif
ja w tym roku w ³uczniczym niestety nie wyst±pie - braki sprzêtowe (strza³y)

A tak BTW, czy to jest kolejny "ostatni rok bisoka" ? bo w regulaminie siê nie dopatrzy³em wzmianki -albo nie przeczyta³em wszystkiego

Pozdrawiam, Tasi
D±brówka
Witam!
Nie wyrzucicie mnie z tej ¶wietnej imprezy? Pewnie siê te¿ wybiorê, a zg³oszenie ze zdjêciem wy¶lê wkrótce.
A pytanie mam takie - jak jest z noclegiem w szkole, o którym by³a tu mowa?
Gloria podobno za³atwi³a nam, upad³ym kobietom, nocleg w namiocie, ale ¿e jestem miêciutka jak kaczuszka i czêsto bywa mi zimni, chcia³abym zapytaæ, czy na wypadek wielkich mrozów mo¿na siê przenie¶æ do szko³y ot tak, czy trzeba zawczasu mieæ zaklepan± swoj± miejscówkê z numerkiem i kluczem do karimaty?
Gloria z Krakowa
Wy¶lê zg³oszenie po nowej dostawie nici do haftowania:)

Mnie interesuje niedzielna Msza ¦w. Podobno ma byæ to msza historyczna. W zwi±zku z tym zapytam: na czym bêdzie polega³a jej oprawa muzyczna? Mam na my¶li g³ównie ¶piewane czê¶ci sta³e. Czy s± to XIV i XV wieczne "grunwaldzkie" wersje, czy te¿ nale¿y siê nauczyæ czego¶ innego Jakby co, polecamy siê z dwuosobowym g³osowym wsparciem.
Anuszka
Przejrza³am przed chwila strone turnieju i jakos nigdzie nie moge znale¿æ dokladnego planu imprezy i regulaminu do ³uczniczego.Moze jest to jakos sprytnie umieszczone gdzies, niestety nie uda³o mi sie dokopac do tych informacji
Martyna
Kiedy bêdzie akcja "Plakatowanie I³¿y I Okolic?".
Ja siê zg³aszam na plakatownika :D
madrath
Witam,
Nowo¶ci na stronce:

1. D³ugo wyczekiwane regulaminy - w dziale "Dla uczestników"
2. Plan ramowy imprezy. W koñcu domkniêty i potwierdzony.
www.turniejilza.pl
Pozdrowienia!
Black_Lotus
CYTAT
404 Not Found
The request /dokumenty/regulamin_luczniczy_2007.doc was not found on this server.

Czy tylko mi się nie wczytuje?
Szogun
CYTAT
Czy tylko mi siê nie wczytuje?

Mi te¿ sie nie wczytuje, dlatego nie wiem czy wezmê udzia³ w turnieju :P

Zg³oszenie wys³ane, mam nadziejê ¿e rozpatrzone bêdzie pozytywnie ^^
madrath
ech... literówka!
Martyna
Czo³giem.
A co z tymi plakatami?
Marcin Hajda¶
Co¶ mi nie chce dzialac ta strona z formularzem, od jakiegos czasu nie moge siê tam wbiæ.
D±brówka
Wszyscy siê skupili na formularzu i nikt nie odpowiedzia³, co ze szko³± ;-(. Ale nic to, przecie¿ jak spadnie ¶nieg nie wyrzucicie biednej marzn±cej kobiety.
Czy do tego¿ przybytku ciep³a i bie¿±cej wody trzeba siê zg³aszaæ do okre¶lonej godziny? A potem cisza nocna i ni dudu?
Robert Szatecki
Jakby co to tak¿e regulamin zamczyska siê nie wczytuje.
Pozdrawiam RS
Anuszka
Wlasnie zapozna³am sie z regulaminem turnieju ³uczniczego...hm,brak mi s³ów,jesli organizator chce karac minusowymi punktami za to ze ktos nie posiada nie-laminata to jest to dla mnie jawna dyskryminacja.Nie mowiac równie¿ o kutych grotach.Wszystko byloby ok gdyby zorganizowac dwa odrêbne turnieje, dla w pe³ni historycznie wyposazonych i dla ludzi z laminatami i grotami toczonymi.
W tym przypadku nawet dobry ³ucznik startuje z gorszej pozycji tylko dlatego ze ma gorszy ³uk. w kazdych zawodach zawodnicy maja wyznaczone standardy uzywanego sprzetu, tu to jakas parodia turnieju w ktorym nie ma miejsca na równe szanse.
Od 2003 roku biore udzia³ w turnieju ³uczniczym w I³¿y i niegdy jeszcze nie spotka³am sie z tak niepowaznym regulaminem.Mam nadzieje ze organizatorzy zastanowi± sie czy nie warto wprowadzic modyfikacji, bo tak,uczestników moze byc drastycznie malo.
Szkot
Zasadniczo, pobie¿nie, w sumie podpisujê siê WIELKIMI "WO£AMI" pod tym, co napisa³a Anuszka val.gif
Sextus Furius Pavo
odrazu zaznaczam ze nie znam sie na lucznictwie ale wedlug mnie organizator chce poprostu wyeliminowac nie historyczne luki moze to troche drastyczny sposob ale na nastepny sezon ludzie zaczna kupowac sobie repliki

tak jak napisalem wyzej dosyc drastyczny ale skuteczny sposob
Anuszka
nie powiedzia³abym ze taki skuteczny.Wielu nie stac na wymiane sprzetu, o wiele dro¿szego niz laminaty.I nie s±dze by ludzi masowo zaczeli wymieniac ³uki by w 2008 roku strzlac na I³zy czy inej imprezie z ³uku drewnianego. Ja nie mam nic przeciwko temu by zorganizaowac dwa turnieje z równymi szansami a nie w ten sposob "eliminowac" ludzi z laminatami.
Black_Lotus
Podpisuję się pod tym wszystkimi 4 łapkami i brzuszkiem, poza tym ucierpi na tym sportowa rywalizacja, a wątpię, że nawet ci turyści którzy są obeznani w temacie, a nie czytali regulaminu zauważyli z odległości 15-20m czy groty są kute czy tłoczone.
Aiuto
popatrz na to z drugiej strony , zyskaja na tym producenci i dystrubutorzy grotow kutych smile.gif
Fiodor Bie³yj
CYTAT(Anuszka @ 13:56 16.04.2007) [snapback]186733[/snapback]
(..) jesli organizator chce karac minusowymi punktami za to ze ktos nie posiada nie-laminata to jest to dla mnie jawna dyskryminacja.Nie mowiac równie¿ o kutych grotach..

loki08.gif
hm.. zdyskryminowani te¿ mog± siê poczuæ ci, którzy wydali s³awetn± "kupê kasy", czy za³atwili to jakkolwiek inaczej, by sprostaæ aspiracjom niniejszego przedsiêwziêcia icon_rolleyes.gif
Triss
Witam!
dziwiê siê trochê emocjonalnym reakcjom na regulamin turnieju ³uczniczego.
nie pierwsza to impreza, na której promowane s± ³uki drewniane.
w zesz³ym roku by³am an dwóch imprezach na których by³o podobnie (na jednej by³a¶ te¿ Anuszko, powinna¶ kojarzyæ) - co prawda punkty nie by³y odejmowane za laminaty, lecz dodawane za ³uki drewniane.
zrobili¶my te¿ eksperyment z punktami za strój do ³uczniczego.
w tej sytuacji niektórzy startowali "od zera" inni przed rozpoczêciem turnieju mieli ju¿ punkty - za ³uk i za strój.
oczywi¶cie niektórym siê nie podoba³ ten nasz pomys³, s± ludzie którzy do dzi¶ na nas przeklinaj± z tego powodu.
innym podoba³ siê na tyle, ze na w³asnych autorskich imprezach tez go zastosowali.
tak by³o i tak pewnie bêdzie tym razem.

tak tylko pisze w ramach dodania otuchy pomys³odawcom.

pozdrawiam serdecznie:-)
Triss
Anuszka
Wywo³a³am burzê,czego wcale nie chcia³am.Chodzi³o mi bardziej o to by zrównaæ szanse,bez odejmowania czy dodawania punktów.Jestem jak najbardziej za tym by odchodzic od laminatów i stosowac groty kute.Niemniej nie kazdy moze sobie pozwolic na taka zmiane w swoim sprzecie w krótkim czasie. Sprzêt jest wazny,ale umiejêtno¶ci ciut wa¿niejsze.Minus 15 punktów to mimo wszystko sporo,mozna to odrobic,ale nie kazdy urodzil sie mistrzem ³ucznictwa,taki minusowy start moze zniechecac,bo choc traktujemy turnieje ³ucznicze jako zabawe,jest w tym tez element wspolzawodnictwa i ma³ej adrenaliny.
Moim jedynym postulatem by³o usuniecie z regulaminu minusowych punktów lub zorganizowanie dwoch odrebnych turniejów, z tego co kojarze juz bywa³y juz w zesz³ym roku turnieje z takim rozdzia³em.
Punktowanie za sprzêt ma cel wtedy gdy za zgodne z realiami elemnty dostaje sie dodatkowe punkty, nie wowczas gdy sie je odejmuje bo cos sie niezgadza. Triss, wiem o jakiej imprezie mowisz i niestety musze stwierdzic ze akurat w tym przypadku by³o to kompletnym niewypalem.Ludzie dostawali punkty bo ktos kogos lubi³, a dostawali ich malutko bo tak sie komus podobalo.Nie bede wchodzic w szczegoly, tu jest to niewazne.
Raz jeszcze podkreslam, ze chcia³abm by wszyscy byli potraktowani równo.W przeciwnym razie zasada fair play zostanie tu naruszona...
madrath
Witam!

Mamy rok 2007...
Nie jest tajemnic±, ¿e kiedy¶ trzeba zacz±æ wymagaæ historycznie zgodnego sprzêtu. Tym bardziej, ¿e ten poprawny historczynie nie jest w chwili obecnej du¿o dro¿szy od "prawie-jak-historycznego".

Oczywi¶cie, podnios± siê g³osy (ju¿ siê podnios³y icon_mrgreen.gif ), ¿e "przecie¿ laminaty" - mimo to nale¿y i¶æ w kierunku coraz wiêkszej poprawno¶ci historycznej. Tam gdzie mo¿na zrobiæ to niewielkim kosztem (ró¿nice w cenie) tym bardziej.

Umówmy siê, ¿e ró¿nice w punktacji nie s± a¿ tak drastyczne. Nikogo to nie dyskwalifikuje, a jedynie motywuje do popracowania nad rekonstrukcj±.

Pozdrawiam!
Mateusz
Darius
Mam nadzieje ze z tymi laminatami to ¿art, znam realia ³ucznicze i zakrawa to na lekki absurd. Oczywi¶cie rozumiem pobudki,ale taka postawa ca³kowicie zmarginalizuje turniej ³uczniczy, byæ moze zniechêci wielu doskona³ych ³uczników (chyba ze o to chodzi).
Moze rzeczywi¶cie wydzieliæ punktacje dla ³uczników z drewnianymi? Niech maj± swoj± w³±sn± chwa³e. karanie ludzi tylko za to ze nei staæ ich na dobry ³uk drewniany, bo niedobry rzeczywi¶cie drogi nie jest, bardzo mi sie nie podoba. A co maja powiedzieæ mi³o¶nicy ³uku wschodniego? Saraceni z drewnianymi angolami czy jak? mo¿e maj± sobie refleksy do nich dokleiæ?
Je¶li chodzi o groty to samo, fajnie miec kute, ale te¿ nie ka¿dy mozê sobie na nie pozwoliæ. Chcialem tez zaznaczyc ze strzelanie ostrymi grotami kutymi wymaga od organizatorów lepszego przygotowania tarcz (sic!) bo s³abe sie rozleca przed koñcem turnieju. Mo¿na by uczuliæ zeby tych toczonych nie pokazywac ludziom na oczy jak sie jest w obozie, ale do samego turnieju powinny byæ dopuszczone na równych prawach.
Pozdrawiam
Ksi±¿e Wszebor
Ja z kolei nie rozumiem jednego, skoro organizator wyznacza regu³y swojego turnieju to powinno siê do niego dostosowaæ. Je¶li nie spe³niam jakims tam warunków to nie biorê udzia³u wtej konkurencji. Nie ma w tym roku odpowiednich os³on na kolana i ³okcie wiêc niebirê udzi³u w bojowym i to wszystko. Przysz³ym roku je¶li bêdê chcia³ startowaæ muszê postaraqæ siê bardziej .
Mansonik
Proste , podpisuję się pod tym co napisał Wszebor.

Iłża rozwija się z roku na rok , fajnie by było , żeby za rok nikt już w temacie nie wspominał z oburzeniem o faworyzowaniu łuków drewnianych , bo będzie to faktem i każdy się przyzwyczai. Organizatorzy i tak naprawdę zrobili potężne ustępstwo przywracając szkołę jako nocleg , jest to chyba jeden z ostatnich bastionów syfu na tym turnieju , tak naprawdę jak nie będzie noclegu w szkole , ludzie poszyją namioty na za rok czy na za dwa. Jak nie będzie laminatów to ludzie kupią drewniane , i tak metodą eliminacji na turnieju będą ludzie z coraz lepszym sprzętem. Nikt nikogo na siłę do piaskownicy nie ciągnie , należy się cieszyc , że nie jest to całkowity zakaz laminowanych łuków i odlewanego badziewia(cieszyc?). Każdy kto pożyczy łuk już jedzie na turniej jako wielki łucznik i nie ma etykietki "Jasia" , może pora wreszcie postawic na dobrze zrobionych łuczników.
Co do szkoły to oczywiscie nie dotyczy ludzi z małymi dziecmi , albo innych osób z różnych powodów nie za bardzo mogących spac w namiocie i na słomie...
Pozdrawia ten co nie zauważa belki w swoim oku bigsmile2.gif
Indar
CYTAT
Mam nadzieje ze z tymi laminatami to ¿art, znam realia ³ucznicze i zakrawa to na lekki absurd

Realia ³ucznicze, a rekonstrukcja to dwie odmienne sprawy. To co powiedzia³ Ksi±¿e, regu³y narzuca organizator, w tym przypadku Smocza Kompania. Rozumiem ¿e komu¶ mo¿e siê to nie podobaæ, ale niestety - ci±gniemy w górê.
k³aniam
I.
D±brówka
Kolejna burza mnie przyæmi³a i nadal nic o szkole.

Co do ³uków, wprawdzie nie strzelam, ale za to rekonstruujê inne rzeczy zawziêcie ju¿ jaki¶ czas, i maj±c I³¿ê za turniej renomowany z wielkim strachem i wstydaniem majestatu zaczê³am siê powa¿nie przygotowywaæ, szyæ rêcznie lnian± nici± itd. i szczerze mówi±c zrobi³o mi siê przykro, ¿e pojawi³y siê takie g³osy. Ci, którzy mówi± o dyskryminacji powinni siê zastanowiæ, jak czuj± siê ludzie, którzy swoj± ciê¿k± krwawic± i nieprzespanymi nocami staraj± siê uczyniæ turniej maksymalnie koszernym, klimatycznym i wspania³ym, i nagle maj± ogl±daæ takie kuku.
Darius
Z w³adz± sie nie dyskutuje, jasne ze je¶li chce sie startowaæ to trzeba zaakceptowac regulamin smile.gif Chcia³em tak naprawde zaapelowac jedynie o sprawiedliwe traktowanie ³uczników i podkresliæ znaczenie umiejêtno¶ci. Nie chciua³bym wprowadzaæ jaki¶ antagonizmów typu drewno-laminat, bardzo szanuje ludzi d±¿±cych do doskona³o¶ci w tym co robi±, choæ wypraszam sobie 'odlewane badziewie' w odniesieniu do wielu bardzo zacnych ³uków niedrewnianych, a czasem i drewnianych ale na wierzchu laminowanych. W jednym bêde uparty, Saraceni i inni wschodni maj± pod górkê w ³uczniczym bo naturalne ³uki refleksyjne sa bardzo bardzo trudno dostêpne, a inny ³uk tu nie bedzie pasowa³. Jesli sie myle i jest u nas producent takich ³uków, których cena nie zwali z nóg, to bardzo prosze mnie o¶wieciæ. Osobi¶cie s³yszalem o próbach produkcji takich i ¿ycze zeby sie udawa³y, bo to co¶ wiêcej ni¿ struganie kija. Mo¿e doporwadzi to do tego ze znajd± siê wschodni z naturalnmymi refleksami.
Postuluje wiêc tylko ¿eby moze wschodnich nie karaæ, bo sa przymuszeni stosowac takie ³uki jakie s± dostêpne, niemi³o tak byc z góry utr±canym.
DOBRA JUZ. KONIEC BIADOLENIA
Pozdrwiam
Gyula
Prawda jest taka ze kawalek patyka wystrugac (chociaz tez trzeba miec wiedze) a zrobic reflexa to duza roznica ;)
Z dostepnoscia nie jest tak kolorowo jak z reszta lukow chociaz juz jest coraz lepiej,
W PL juz jest 5 sztuk Grozerow, a i cena jest coraz bardziej przystepna, w kazdym razie nie jest to juz taki wydatek jak 2-3 lata temu.
Kompletowanie blach tez wymaga sporego nakladu, a jednak coraz wiecej osob ma porzadny sprzet i nie marudzi, zestaw natural+komplet strzal historycznych wychodzi wcale nie drozej.
jedam von blabo
Dodam kilka s³ów od siebie...

Organizatorzy wk³adaj± mase czasu i w³asych si³ tylko po to by¶my poczuli siê jak w interesuj±cym nas okresie. Tym samym skoro oni kogo¶ zapraszaj± to maj± prawo w zabawie jak± organizuj± ustaliæ takie warunki jakie im sie podoba, nawet najbardziej absurdalne. Co nie znaczy, ¿e uwa¿am i¿ dyskryminowanie niehistorycznosci jest z³e.

O ile mnie pamiêæ nie myli to wiêkszo¶æ uczestników Il¿y deklaruje chêæ maksymalnego, w miare mo¿liwosci rekonstrowania epoki. Wiec powinni¶my siê chyba cieszyæ, a przynajmniej szanowaæ organizatorów i komisje historyczn± ¿e ustalaj± regu³y z roku na rok wy¿sze. Bo o ile sie nie myle nie robi± tego z czystej z³o¶liwo¶ci ale w celu poprawienia jako¶ci imprezy, ktróra jest te¿ dla nas.

Tak czy inaczej popieram eliminowanie niehistorycznych sprzêtów. Mam nadziejê ¿e ci cie¿kozbrojni co nie maj± nitowanek nie bêd± dyskryminowani w bojowym. Waga tych kolczych wystarczaj±ca przyczynia sie do dyskryminacji tongue.gif

Pozdrawiam
Adam
Ania ¯uk
CYTAT(D±brówka @ 10:50 14.04.2007) [snapback]186576[/snapback]
Witam!
Nie wyrzucicie mnie z tej ¶wietnej imprezy? Pewnie siê te¿ wybiorê, a zg³oszenie ze zdjêciem wy¶lê wkrótce.
A pytanie mam takie - jak jest z noclegiem w szkole, o którym by³a tu mowa?
Gloria podobno za³atwi³a nam, upad³ym kobietom, nocleg w namiocie, ale ¿e jestem miêciutka jak kaczuszka i czêsto bywa mi zimni, chcia³abym zapytaæ, czy na wypadek wielkich mrozów mo¿na siê przenie¶æ do szko³y ot tak, czy trzeba zawczasu mieæ zaklepan± swoj± miejscówkê z numerkiem i kluczem do karimaty?

To ja powrócê do pytania D±brówki icon_wink.gif Nie trzeba mieæ numerka na karimatê, je¶li komu¶ bêdzie zimno, mo¿e zawsze przenie¶æ siê do szko³y. A je¶li od razu chce zaznaczyæ, ¿e nocuje w szkole niech wybierze opcjê "inne" w formularzu, bo kiedy by³ tworzony noclegu w szkole mia³o nie byæ. To info od samego Prezesa icon_mrgreen.gif
Martyna
£uki ³ukami, itp, itd, etc, a co z tymi plakatami? Pozdro :d
Wasek
ojej ale burza

A wiec tak :

1. Czy czasem od kilku lat nie by³o turniejów ³uczniczych pod has³em "Ostatni rok Bisoka" wiec i tak poszli¶my na rêkê, ¿e tylko odejmujemy punkty
2. Nie biedzie zmiany w regulaminie. W tym roku bêdzie nagroda w postaci £uku od Grozera wiêc wart siê napociæ.
3. Ludzie my naprawdê staramy sie by na I³zy by³o wam naprawdê dobrze a wiêc proszê by¶cie postarali sie równie¿ i nam zrobiæ ma³± przyjemno¶æ i podporz±dkowaæ sie regulaminowi.

Uwa¿am dyskusje na temat regulaminu ³uczniczego za zamkniêt±

Pozdrawiam
Wasek
Gyula
Co do konkurencji i przydatnych strzalach, dla ludzi chcacych dodatkowo uzbierac punkty:

Etap III - Idziemy na łowy- polujemy na kuropatwy
Strzaly flu flu jak zrobic przydatny link:
http://www.trueflightfeathers.com/guide.htm
http://www.africanarcher.com/fluflu.htm
Dla mniej wtajemniczonych dlaczego takie, chociaz mozna i zwyklymi ;)
lataja wolniej, nie poleca w kosmos, glownie do celow ruchomych rzucanych itp... tak w skrocie.

Etap V - Smoczy ogień:

Strzaly plonace - moze byc zwykla strzala nie koniecznie ze specjalnym grotem i raczej przewidziana do spalenia.
Szybki latwy przepis, skuteczny, strzaly nie gasna podczas lotu z reflexow (tych najszybszych tez)
Kawalek - pasek szmaty lnianej, bawelnianej nasaczyc mieszanka wykonana z nafty zmieszanej ze smola (proporcje tak dobrac zeby byla klejaca sie maz, ale nie lejaca).
(mozna tez wziasc lepik, szmate porzadnie przesmarowac). Owinac nia strzale przy grocie, zrobic cos w stylu kokonu, owalne nie za duze (nie kule) max ok 2-3cm, dlugie na max 5cm. owinac cienkim drutem i przesmarowac jeszcze raz nieduza warstwa smoly.

Final - Strzelanie bojowe

Dla tych co dotra do konca, przydaly by sie strzaly pancerne do przebijania blachy,
nie bede sie rozpisywal na ten temat, na sieci mozna znalezc wiele co do tego jaki grot do czego.
Wedlug wlasnego uznania dobierzcie sobie groty.
Beda do przebicia blachy 2-2,5mm i 1-1,5mm czyli glowa i serce.
Serce bedzie male ale z cienszej blachy latwieszej do przebicia, glowa z grubszej trudniejszej ale latwiejsza do trafienia.

Ot w sumie tyle, jak macie jakies pytania to pytajcie.
Darius
Gyula, dzieki za spokojny g³os w tej burzy ( do której poniek±d sam przy³o¿y³em rêkê) do tego z praktycznymi radami. 5 naturalnych grozerów w PL jako¶ nie pociesza, tym bardziej ze s± jak s³ysza³em, w cenie niez³ego samochodu. Ale wierzymy ¿e bedzie lepiej.
Pozdrawiam wszystkich
Ania ¯uk
Ja ze swej strony chciałam zachęcić panie do wzięcia udziału w biegu Dam. To będzie konkurencja dla prawdziwych Dam, bez łapania kur itp. tongue.gif Nie ma się czego obawiać!
Anuszka
A co¿ bedzie wchodzic w zakres biegu dam? smile.gif Jesli to nie tajemnica oczywiscie... devil.gif
Triss
Mniam, mniam,mniam. Bieg dam obecny te¿ na XIIIwiecznej imprezie, juz siê obawia³am ¿e bêdzie trzeba siê pozegnac z tego typu rozrywkami na jaki¶ czas (czyli na czas XIIIwiecznego sezonu).

czy na ten bieg dam trzeba siê wcze¶niej zg³aszaæ i je¶li tak to do kogo?

pozdrawiam
T.
Gyula
Nie ma za co ;)
To ja zdementuje te bajki jakoby naturale byly takie potwornie drogie, owszem byly ale od jakiegos czasu sa ok polowe tansze czyli za niecale 2,5 tys juz mozna miec wypasionego ;)
pisze tu oczywiscie o Grozerach bo ceny za oceanem zwalaja z nog a nie sa wcale takie wypasione
i rewelacyjne te luki np Salukiego (wija sie jak weze)
Mozna tez kupic naturala mongola za jakies 300$.. ale chyba juz bym wolal bisoka chociaz tego to ja wzyciu nie tkne ;)

Dobra koniec w tym temacie, na temat turnieju jest ten watek a nie o lukach ;)

Pozdrawiam!

CYTAT(Darius @ 12:00 17.04.2007) [snapback]186876[/snapback]
Gyula, dzieki za spokojny g³os w tej burzy ( do której poniek±d sam przy³o¿y³em rêkê) do tego z praktycznymi radami. 5 naturalnych grozerów w PL jako¶ nie pociesza, tym bardziej ze s± jak s³ysza³em, w cenie niez³ego samochodu. Ale wierzymy ¿e bedzie lepiej.
Pozdrawiam wszystkich

Ania ¯uk
No, wola³abym, ¿eby to by³a niespodzianka, ale na pewno nie bêdzie nic okropnego. Sugesti± mo¿e byæ tytu³: nie po p³ótno, nie plebejski (¿adnych kur icon_mrgreen.gif ) ale DAM devil.gif Zapisy na I³¿y. Mêczê te¿ Waska, ¿eby by³y sensowne nagrody- panie zawsze s± poszkodowane, ma³o jest dla nich mo¿liwo¶ci wygrania czego¶.
Wilka
Je¿eli turniej DAM to mo¿e pantofelka bêdzie trzeba zgrabnie zgubic alboco... :P .
Chcia³am równie¿ wesprzec Martynê w jej bezskótecznych próbach dowiedzenia siê co z plakatami? Bo I³¿a tu¿-tu¿ a plakatów jak ni by³o tak ni ma... Fakt, ¿e nie nale¿y siê z nimi ¶pieszyc ale chyba ju¿ na nie pora smile.gif .
Pozdrawiam!
Wasek
CYTAT(Wilka @ 21:16 17.04.2007) [snapback]186931[/snapback]
Je¿eli turniej DAM to mo¿e pantofelka bêdzie trzeba zgrabnie zgubic alboco... :P .
Chcia³am równie¿ wesprzec Martynê w jej bezskótecznych próbach dowiedzenia siê co z plakatami? Bo I³¿a tu¿-tu¿ a plakatów jak ni by³o tak ni ma... Fakt, ¿e nie nale¿y siê z nimi ¶pieszyc ale chyba ju¿ na nie pora smile.gif .
Pozdrawiam!

Jejku dziewczyny wyluzujcie plakaty bêd± kiedy przyjdzie na to pora nie musicie za¶miecaæ forum tylko i wy³±cznie dlatego , ze chcecie zobaczyæ plakat . W i³zy mam wra¿enie, ze i tak wszyscy wiedza ze turniej bêdzie a wy o plakatowaniu dowiecie si pierwsze

Pozdrawiam
Wasek
Tasi
Witam,
Tak BTW o plakatach,
Starachowice mozemy oplakatowaæ - w sumie w tamtym roku przyjecha³o od nas bardzo du¿o osób devil.gif , ale to jeszcze szczegó³y siê ustali (mozesz te¿ porozmawiaæ z Paul± Piechowsk±)
Co do okolic I³¿y, to w Ostrowcu my¶le, ¿e koledzy te¿ mog± rozplakatowaæ. Ew. mozemy sprobowaæ te¿ w Skar¿ysku co¶ rozwiesiæ... no i jeszcze zostaje Radom,
W ka¿dym razie jak bêd± juz plakaty to mo¿na ustaliæ szczegó³y

Heh, nareszcie siê zarejestrowa³em na turniej cool.gif - dopiero co skoñczy³em szyæ ostatnie ciuszki - igla jeszcze ciep³a bum.gif

Pozdrawiam, Tasi
Mo¶ka
Mam pytanko:
czy termin nadsy³ania zg³oszeñ - 20 kwietnia - jest ostatecznie ostateczny? icon_wink.gif czy zg³oszenie wys³ane np. 2 dni pó¼niej ma jeszcze szansê zostaæ rozpatrzone?
madrath
Powiem tak,

20 jest wstêpnym deadlinem - z prostej przyczyny - w ten pi±tek jedziemy do I³¿y przygotowywaæ turniej.

Pó¼niejsze zg³oszenia mog± spowodowaæ to, ¿e kto¶ nie dostanie noclegu w szkole, albo nie bêdzie dopuszczony do jakiej¶ konkurencji. Miejcie tego ¶wiadomo¶æ. Tak wiêc spieszyæ siê, spieszyæ! devil.gif

Mam te¿ pro¶bê do wype³niaj±cych pola formularza. To, ¿e nie ma kontroli b³êdów na niektórych polach nie oznacza, ze nale¿y wpisywaæ jakie¶ farmazony. Przysparza nam to mnóstwo roboty przy czyszczeniu bazy. Tak wiêc - nie wiesz co napisaæ - nie pisz nic... rant.gif
Bartosz Broda
A ja nêdzna istotka mam pytanie.... Czy jedzie kto¶ z Okolic O¶wiêcimia,Krakowa lub okolic... i ma wolne miejsce w samochodzie?? Prosze o odpowied¼ na PW

Pozdrawaim
B.Broda
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.