o widzê, ¿e fluflu bêd± lataæ w ró¿nych miejscach w tym roku
odno¶nie ³uków i rekonstrukcji to od lat ludzie jako¶ usilnie pracuj± nad strojem i uzbrojeniem, a przy ³uczniczych dalej nowoczesno¶æ w domu i zagrodzie. Popieram organizatorów, choæ rzeczywi¶cie polityczniej by by³o dodawaæ punkty ni¿ je odejmowaæ.
Pozdrawiam
Abrat
No dobra, mam jeszcze jedno ekstremalnie g³upie pytanie. Teraz ju¿ na stówê mnie wy¶miejecie;
Zdjêcie w cywilnych ciuchach oznacza fotê w ubraniach wspó³czesnych (cywil w slangu RR) czy historycznych ale nie-wojskowych (cywil w znaczeniu oficjalnym) i co to jest zdjêcie profesji? Wy tam u góry chyba macie inny ¿argon ni¿ my na dole.
O ile sie nie myle jest tak:
Zdjêcie w stroju cywilnym to fotka w stroju historycznym czyli w tym co macie na XIII.
Zdjêcie profesji to to co bedziecie robiæ na il¿y, czyli zbrojny wysy³a swoj± fotke w sprzêtach, rzemie¶lnik fotke kramu, a inni co nic nie robi± chyba nic nie wysy³aj±.
A ja mam z innej beczki pytanie, czy mo¿na przyjechaæ do i³¿y wcze¶niej, np w sobotê lub niedzielê? Oczywi¶cie niewymagamy jedzenia, a tylko miejsca na polu do rozbicia siê i s³omy do sienników:)
Pozdrawiam Robert De Traville
Czesc
Woleliby¶my zeby od poniedzia³ku ludzie przyje¿dzali
Pozdrawiam
Wasek
CYTAT(Wasek @ 10:25 19.04.2007) [snapback]187070[/snapback]
Czesc
Woleliby¶my zeby od poniedzia³ku ludzie przyje¿dzali
Pozdrawiam
Wasek
Dziêki za odpowied¼, w takim razie bêdê w poniedzia³ek:)
Pozdrawiam,
Robert De Traville
Nied³ugo na stronie turnieju pojawi siê regulamin bojowego turnieju konnego.
W tym roku we¼mie w nim udzia³ a¿ dwunastu je¼dzców: o¶miu z Dru¿yny Ksi±¿êcej, dwóch go¶ci z Rosji i dwóch go¶ci z Bêdzina. Bêdzie siê dzia³o! Konkurencje sprawno¶ciowe + konny buhurt!
Zapraszamy Panie do zajêcia miejsc w "Lo¿y Dam"
Bêdziemy siê popisywaæ
HMMMMMMMMm a wiec temat nagrody trw dalej .
A wiêc tak ze wzglêdu na liczne uwagi dotycz±ce historyczno¶ci nagrody wraz z fundatorem podjeli¶my decyzjê o zamianie.
Zwyciêzca Turnieju £uczniczniczego dostanie w nagrodê piêkny dyplom oraz U¶cisk Prezesa Smoczej Kompanii
Pozdrawiam
Wasek
PS
Coz powiem Tak jest mi troszeczke przykro chcieli¶my dobrze ale za to teraz bêdzie full wypass historycznie
No i siê prezes wk...
Ja ze swojej strony dodam, ¿e na stronach znaduje siê regulamin Turnieju Konnego
Panie i Panowie - rodzi siê nowa ¶wiecka tradycja - obok bojówek bêd± konne m³óce !
M.
Witajcie! I³¿a tu¿ tu¿, a ja pierwszy raz siê na ni± wybieram
. Oczywi¶cie wiêkszo¶æ uczestników znana jest ze zdjêæ jak np. wschodz±ca gwiazda kinematografii Piotr Wasek
.
Dla wszystkich którzy pierwszy raz, z pewno¶ci± jest to wielka niewiadoma, co zacz ci wszyscy ludzie i czy historie na temat I³¿y s± zbie¿ne z rzeczywisto¶ci±. Po dyskusji na temat Gniewu ciekawi mnie to wszystko jeszcze bardziej! Jak impreza siê spodoba i jak my siê spodobamy. Jedno jest pewne, ¿e bêdzie ciekawie, a jak dok³adnie o tym przekonam sie ju¿ za parê dni
. Zatem pozdrawiam serdecznie wszystkich, którzy zjad± na I³¿ê i do zobaczenia.
A po ca³ym turnieju postaram siê krótko opisaæ wra¿enia osoby debiutuj±cej.
Witam
Termin rejestrowania powoli dobiego do kioñca. W Poniedzia³ek wieczorem siadam i przegladam wszytkich co sie zarejestrowali.
Ci co siê jeszcze nie zarejestrowali niech szybko to robi± bo bedzie niedobrze.
A dzisiaj wyje¼dzam do I³¿y wiêc jak kto¶ ma ja¶ sprawe to prosze dzwoniæ
Mój tel 0605 666 636
Pozdrawiam
Wasek
Apelujê do organizatora, aby nie zmienia³ nagrody w ³uczniczym. Te "liczne" g³osy to tylko jakie¶ trzy osóbki, które zrobi³y du¿o szumu m±drz±c siê. My¶lê, ¿e ca³a reszta odebra³aby nagrodê z zadowoleniem (bo jest moim zdaniem kozacka). Nie ma sensu pozbawiaæ wszystkich fajnej nagrody (no chyba ¿e wygra jeden z tych mundrków, wtedy laurka hehe).
P.S. Swoj± drog± niektórym siê w d***** poprzewraca³o. Trzeba byæ niez³ym bucem, ¿eby jechaæ do kogo¶ na turniej i wy¶miewaæ siê z nagród itp.
A ja mam pytanie zwi±zane z rejestracja.O ile pamietam po jej wype³nieniu znajdowa³a sie informacja ze zostanie ona potwierdzona, ze kazdy dostanie na maila przypisany sobie numer.Niestety az dotad nie dosta³am zadnego potwierdzenia, tak samo wielu znajomych, ktorzy z niepokoja oczekuja.I³za juz tuz tuz w koncu...
Do zobaczenia na turnieju!
Ps. Moze nie wszyscy zajarzyli, ze na stronie turnieju sa do pobrania dzwonki na komorke w formacie .mid w wiekszosci wykonane przezemnie z nut nadeslanych od Pana Kowalskiego. Dzwonki znajduja sie w dziale do pobrania.
Kawalek filatelisci w wykonaniu kolezanki Joanny.
Nie bêdzie osobistego potwierdzania z przyczyn prozaicznych- ludzie zg³aszali siê do¶æ intansywnie po terminie, a wtedy wiêkszo¶æ Smoczej by³a ju¿ w I³¿y. Dlatego, je¶li nie dostali¶cie zawiadomienia od dowódcy swojego hufca, ¿e nie zostali¶cie zakwalifikowani, to znaczy, ¿e zostali¶cie i brak wiadomo¶ci oznacza dobr± wiadomo¶æ- to przekaza³ Wasek przez telefon.
Wiadomo¶ci z frontu:
Budowa trwa. Zapowiada siê nie¼le...
I tutaj info dla Jihadu
- mamy "M³ot na czarownice" w postaci Kangura, który to bêdzie was wycina³ za mroczne opcje. Tak wiêc pomimo tego, ¿e Smocza wschodu w wykonaniu pogañskim nie ogarnia, to jednak nie przejdzie nic mrocznego
a Kangury sie znaja na bliskim wschodzie ???????? zeby sie nie okazalo jak rok temu wszyscy odpowiedzialni za hist mowili "a wlasciwie ja sie nie znam"
CYTAT(Atakan al Vefa @ 18:48 28.04.2007) [snapback]187654[/snapback]
a Kangury sie znaja na bliskim wschodzie ???????? zeby sie nie okazalo jak rok temu wszyscy odpowiedzialni za hist mowili "a wlasciwie ja sie nie znam"
salam alejkum.
Tak sie sklada, ze i owszem
Zasady dla saracenów sa takie same jak dla reszty uczestnikow turnieju.
1. Steój ma byc spojny historycznie , zarówno pod wzgledem okresu, kroju jak i materialow.
2. Uzbrojrnie jak wyzej.
3. Rozumiem ze podobnie jak lacinnicy czy stepowy wschod, sycyryni beda posiadali minimalna wiedze na temat epoki, zwyczajow, strojow i sytuacji politycznej panstwa z którego pochodza.
4. Informuje rowniez, ze ktos taki jak saracen musial byc muzulmaninem i innej opcji nie ma, a zatem
napoje szejtana. Jak odtwarzacie to bez zmilowania,.
5. Podstawowa znajomosc zasad wprowadzonych przez proroka mile widziana.
6.Sugeruje rowniez przygotowac dywaniki i czadory.
Wspolczesne marokanskie, tureckie czy inne post otomanskie ciuchy nie wchodza.podobnie jak w przypadku zachodu jezeli sadzicie, ze mogly by sie pojawic jakies watpliwosci co do waszego stroju prosze zaopatrzyc sie w rycinki, co wczesniej bylo juz sygnalizowanw przez organizatorow.
".. i niech traba waszego slonie nigdy nie trafi w kaktusy. "
Kangur napisa³CYTAT
4. Informuje rowniez, ze ktos taki jak saracen musial byc muzulmaninem i innej opcji nie ma, a zatem dunno.gif napoje szejtana. Jak odtwarzacie to bez zmilowania
W armiach "saraceñskich" s³u¿y³o sporo najemników niemuzu³mañskich- np. Ormianie w seld¿uckim su³tanacie "Rum", ³ucznicy piechoty u Nur al- Dina, ca³e oddzia³y ró¿nych formacji w Egipcie Fatymidów etc. etc.
Poza tym, w literaturze krajów muzu³mañskich, mimo oficjalnych zakazów istnia³ w±tek zwi±zany z u¿ywaniem alkoholu, ewoluuj±cy wrêcz w kierunku poezji mistycznej (liryka sufich) a tak¿e poematy bachiczne,
chamrijjaty. Na deser cytat z Abu Nuwasa, absolutna klasyka literatury arabskiej, IXw.;
"Mnie czaruje towarzysz przy porannym winie,
który w po³udnie traci i mowê, i rozum.
czeka³em d³ugo a¿ stanie na nogi.
On podniós³ siê dopiero przed zachodem s³oñca.
Spojrza³ na niebo i rado¶nie wrzasn±³;
- To ju¿ poranek! Znowu mo¿emy piæ!
Chcia³ z³apaæ kielich, ale nie da³ rady [...]
Rzek³em wiêc do sakiego; - Daj mu teraz piæ
Pobieg³ natychmiast wykonaæ mój rozkaz"
Saki to arabski nalewacz wina ;) A w Iranie, w samym ¶rodku re¿imu ajatollahów Ormianie pêdza wódkê na rodzynkach, którê pije pó³ Teheranu ;) Zachowa³y siê te¿ urocze fragmenty liryki perskiej, gdzie s± sformu³owania typu "...wole splamiæ winem mój dywanik modlitewny"(!). Oczywi¶cie zawsze jest to literatura dysydencka w stosunku do ustalonych norm, ale jednak. Aha, w islamie sa 4 g³ówne szko³y teologiczne- bodaj hanaficka do XIII wieku nie potepia³a picia pewnych napojów alkoholowych.
Na pewno "Saraceni" powinni korzystnie wyró¿niaæ siê na tle takich, co odtwarzaj±c zakonników po uczcie le¿± pod sto³ami... [No offence - ci którzy szanuj± tradycje zakonne nie obra¿± siê na pewno...]
CYTAT
Dywaniki modlitewne...? Szczerze odradzam próby odtwarzania elementów religijnych innych ni¿ np. halaka (kazanie). To dzi¶ raczej dra¿liwy temat.
dodatkowo w obozie saracenów,
mia³em siê pokazaæ ale nie jako muzu³manin lecz chrze¶cijañski Maronita z Libanu. W obozie saraceñskim z uwagi na blisko¶æ kultury materialnej, choæ odrêbno¶æ religin±.
Je¶li chodzi o zabawowe odtwarzanie praktyk religijnych - jakichkolwiek, nie tylko islamu - to te¿ by³ bym przeciwny
Napisa³em
mia³em poniewa¿ najpierw okaza³o siê, ¿e muszê byæ w domu 2-go
, a wczoraj okaza³o siê, ¿e taki jeden co mi mia³ uszyæ butki do stroju, jako¶ nie zd±¿y³
. I ogólnie ....
pozdr.
Abrat
CYTAT
Zasady dla saracenów sa takie same jak dla reszty uczestnikow turnieju. (...)
Czyli to nie bêdzie kolejna impreza, gdzie saraceni to staty¶ci w rêcznikach na g³owie?
Super!
Nie powinno byæ ulg dla ludzi robi±cych wschód, tylko dlatego, ¿e jest ich ma³o, bo ci co siê staraj± i maj± naprawde fajne rzeczy s± myleni z rêcznikog³owymi.
Ciekawe ile ludzi zostanie po Kangurowym odsiewie?
Pozdr.
P.S. Jak zobacze, ¿e który¶ saracen wsiada do samolotu- zastrzele
Ja ze swej strony również odradzam zabawę w praktyki religijne, no chyba że według specjalnego scenariusza na przedstawieniu.
Ani sam nie zamierzam nic takiego robić!
Co do alkoholu to Gwardia Saladyna już w zeszłym roku, przynajmniej nominalnie, odstawiła trunki wyskokowe jak i inne nieobyczajne elementy prowadzenia się.
Współczesne stroje muzułmańskie, jeśli jakieś były, z tego co się orientuję zostały odstawione w ostatnim czasie. Nie wiem oczywiście jak sytuacja wygląda u osób spoza Gwardii, jeżeli takowe będą.
Co do kwestii wiary w armiach " saraceńskich " to Armand ma rację.
Pozdrowionka i do zobaczenia!
CYTAT(Selekos @ 22:58 29.04.2007) [snapback]187744[/snapback]
(...)
P.S. Jak zobacze, że któryś saracen wsiada do samolotu- zastrzele
zależy dokąd lot
CYTAT(Aradpa @ 14:44 29.04.2007) [snapback]187713[/snapback]
Tak sie sklada, ze i owszem
Zasady dla saracenów sa takie same jak dla reszty uczestnikow turnieju.
1. Steój ma byc spojny historycznie , zarówno pod wzgledem okresu, kroju jak i materialow.
2. Uzbrojrnie jak wyzej.
3. Rozumiem ze podobnie jak lacinnicy czy stepowy wschod, sycyryni beda posiadali minimalna wiedze na temat epoki, zwyczajow, strojow i sytuacji politycznej panstwa z którego pochodza.
4. Informuje rowniez, ze ktos taki jak saracen musial byc muzulmaninem i innej opcji nie ma, a zatem
napoje szejtana. Jak odtwarzacie to bez zmilowania,.
5. Podstawowa znajomosc zasad wprowadzonych przez proroka mile widziana.
¦miem w±tpiæ ;)
2. Je¶li robiê ciê¿kozbrojnego to spokojnie mogê wyj¶æ do walki z mieczem zachodnim i nikt nie mo¿e siê przyczepiæ, gdy¿ powszechnie wiadomo, ¿e Saladyn sprowadza³ z Europy drewno, stal, konie oraz broñ
3. Popieram
4. Tu ju¿ Armand napisa³ co trzeba, ale nie zapominajmy o: konwertytach a tak¿e o ludziach, którzy go¶cili u saracenów i cieszyli siê ich przyja¼ni±
5. Tego wielu muzu³manów nie zna do koñca. A co z pó¼niejszymi hadisami czy te¿ szaria??
6. Czadory nie by³y jedynym nakryciem g³owy, co poka¿ê na I³¿y a raczej moja Pani
Niemniej mo¿emy to omówiæ podczas picia kawy
na któr± ciebie zapraszam
No no, ma kto¶ jakie¶ foty z turnieju ?
no i po imprezce:) dzieki wielkie dla smoków za kawał pracy przy imprezie:)
podziekowania kolejno :
wymoderowaneCYTAT(Aradpa @ 14:44 29.04.2007) [snapback]187713[/snapback]
Wspolczesne marokanskie, tureckie czy inne post otomanskie ciuchy nie wchodza.
podobnie jak w przypadku zachodu jezeli sadzicie, ze mogly by sie pojawic jakies watpliwosci co do waszego stroju prosze zaopatrzyc sie w rycinki, co wczesniej bylo juz sygnalizowanw przez organizatorow.
heheh a mialo byc tak pieknie .... a wyszla familiada z żenującym żartem prowadzącego, a raczej depresją kapitana w sytuacjach skrajnych
paraliz kaczki a raczej cepeliowe wzdrygiwanie przed bramą smoczej mysle ze skutecznie obnizalo morale .... czyzby dywersja
Witam!
kilka s³ów ode mnie po I³¿y. zdjêæ te¿ mamy trochê,ale trzeba najpierw znale¼æ czas,¿eby je gdzies upchn±æ.
To pierwsza moja I³¿a, wiêc nie mam porównania.
Dziêkujê Organizatorom za zaproszenie oraz przygotowanie atrakcji wszelakich.
Dziêki Hufcowi Dolno¶l±skiemu za przygarniêcie i towarzystwo. wiele niezapomnianych chwil przy ognisku:-) niezapomnianych, bo jeszcze d³ugo bêdê ¶mierdzieæ wedzonk±:-)mi³o by³o siê spotkaæ z niektórymi po raz kolejny, a z czê¶ci± po raz pierwszy.
pozdrowionka:-)
Triss
No to i moja kolej aby dorzucić kilka słÃ³w:
Dziękuje organizatorom za mase pracy jaką włożyli w to abyśmy sie świetnie bawili,dobrze pojedli i popili no i przede wszystkim udanie spędzili czas. Chwała WAM !!!
wymoderowaneMimo mroźnych nocy bede wspominał dość ciepło tegoroczną Iłżę.
Do zobaczenia za rok
.
Pozdrawiam
Piotr
Witam!
Ja równie¿ po raz pierwszy pojawi³am siê na I³¿y i przy okazji pierwszy raz w XIII w. Muszê przyznaæ, ¿e wszystkie ochy i achy jakie s³ysza³am o tym turnieju znalaz³y potwierdzenie w rzeczywisto¶ci! Kawa³ dobrej roboty! Wspania³a atmosfera, przepyszne ¶niadanka(nie udawa³o mi siê dotrzeæ na inne posi³ki), no ale przede wszystkim doborowe towarzystwo!!! Szczególnie gor±co pozdrawiam hufiec dolno¶l±ski i Bagrita, w których spêdzi³am najwiêcej czasu, na³apa³am najwiêcej klimaciku i które to najbardziej pomog³y mi w uporaniu siê z zapasami winka
Nie chcê robiæ koncertu ¿yczeñ, pozna³am zbyt wiele nies³ychanie przyjaznych osobników jak równie¿ wybawi³am siê z tymi poznanymi ju¿ wcze¶niej, dlatego wszyscy maj± prawo czuæ siê przeze mnie pozdrowieni i wirtualnie wy¶ciskani
Pozdrawiam,
Zosia Mosi± zwana.
Witam. To była również dla mnie pierwsza Iłża (jak i w ogóle turniej XIII-wieczny). Będę ją wspominał pozytywnie, bo powiedzieć "ciepło" nie wypada.
Tak tytułem rozwinięcia: Bardzo ładnie przygotowane obozy. Wszystko było bliskie perfekcji. Świetne pokazy / turnieje / konkurencje. Taki udział koni w inscenizacji robi wrażenie. A efekty pogody będę leczył jeszcze kilka dni, choć na złość w czwartek zdążyłem się nawet opalić.
wymoderowane
Do zobaczenia w przyszłych latach. Przy odrobinie szczęścia powalczę już choćby w Pusi Fighcie (tylko takiego zapisu program nie cenzurował)...
Witam, witam i - nie bawi±c siê w ¿adne wyliczanie komu i za co - serdecznie dziêkujê. Chocia¿ jednak - ca³emu Hufcowi Dolno¶l±skiemu w ca³o¶ci i ka¿demu z osobna i Gyuli, który w brawurowy sposób - przy pomocy A( r )mora - poprowadzi³ ³uczniczy, na którym da³em
jak chyba nigdy dot±d. Ale i tak by³o fajnie
pozdrawiam
Jimmy
Witam!!!
Pozdrawiam i dziękuję organizatorom za super turniej. Było dużo lepiej niż rok temu, nie tylko z pogodą ale i organizacją.
wymoderowane
Wielki szacunek dla wszystkich konnych, jesteście świetni!!!
Pozdrawiam!!!
Witam
Na tegorocznej Ilzy bylo super, mimo, iz dzien wczesniej musialem sie zawinac z powodu przeziebienia. Swietnie sie bawilem i takiego turnieju jeszcze nie bylo. Poznalem sporo nowych ludzi i popilem ze starymi znajomymi. Az chce sie robic po prostu ten turniej.
A teraz wyliczanki i pozdrowienia:
wymoderowane
Oi!
Krótko mówi±c. By³a to moja pierwsza I³¿a, ale - jak mam nadziejê - nie ostatnia. Atmosfera by³a tak ciep³a, ¿e nie by³o nawet czasu zastanawiaæ siê nad niedoci±gniêciami natury meteorologicznej. Pozna³am ¶wietnych, przesympatycznych ludzi, którym wszystkim dziêkujê. Za go¶cinê, muzykowanie, bajania i po prostu u¶miechniêt± obecno¶æ. Odliczam ju¿ dni do przysz³ego roku, jednocze¶nie lecz±c dzikie efekty nag³ego pojawienia siê s³oñca.
Aha: niech jeszcze tylko kto¶ spróbuje powiedzieæ, ¿e Saraceni s± dzicy i okrutni;->
Ojej... I ja już wróciłem, wykąpałem się, odespałem troche... pora na podziękowania
Dla Smoczej Kompanii za kolejny, jeszcze lepszy turniej, za to ile pracy włożyli w przygotowanie tego, za świetne fajerwerki (brakowało mi smoka.... ) i za to, że zainwestowali duuużo w pogodę tego roku (pierwszy dzień się nie liczy:P)
wymoderowane
Pozdrowienia!
PS. Jak tylko znajdę siłę na zrzucenie zdjęć na komputer, to dam coś na Freszkę:) A i ja prosiłbym o fotki, filmy też chętnie jakieś zobaczyłbym!!
Ukasz
no to i ja co nieco napisze:
byla to moja pierwsza impreza i bardzo udana bawilem sie swietnie jednak myslalem ze ludzie bardziej dbaja o "klimat" sredniowieczny np. palenie przy ognisku
no a teraz male pozdrowienia i podziekowania dla:
Smoczej Kompani za swietny program imprezy oraz za zbudowanie obozu
wymoderowanepozdrawiam
To i moja kolej
Po primo dziêkujê organizatorom za wspania³y turniej, pogodzie za s³oñce
.
duo ca³ej reszcie ekipie i nawet pacanom ktorzy lali siê w szkole za to ¿e oszczêdzili moj spiwór :P
Równie¿ za to ¿e moglismy machaæ poiami z nasz± ekip± i mam nadzieje ¿e za rok zespól happyfire te¿ bedzie mia³ swój udzia³
dziêkuje publiczno¶ci za to ¿e dopisa³a i ochronie za to ze chrania³a
No i ogólnie wielki szacun dla wszystkich.
PS kto ma berka ?
Ja mam Berka :D:D:D
A teraz tak no tego nie... chciałem podziekować Organizatorą za cały ogrom pracy jaki włożyli w imprezę...było swietnie.
I teraz pokolei:
wymoderowane
Do zobaczenia Zaś..
Pzdr B.Broda:)
Ja mo¿e ze swojej strony... Je¶li chodzi o fotki, to bêd± jutro, jak wybiorê co nieco. A tu macie jedno, jakie mi siê uda³o zrobiæ. Serduszko
http://img525.imageshack.us/my.php?image=serduszkojz4.jpgI jeszcze zareklamujê zdjêcie z ilza.info które mnie po prostu zabi³o.. jest przepiêkne, gratulacjê dla fotografa:
http://www.ilza.info/index.php?NR=386&...;ONE_FOTO=2164#Ukasz Spode £ba
mam wra¿enie, ¿e prawie sam Dolno¶l±ski dziêkuje, ale mniejsza z tym
buziaki dla:
syækich, którzy w tym roku zawitali na turniej
znakomitych organizatorów
ca³ego Dolno¶l±skiego
i wszystkim których zna³am wcze¶niej, b±d¼ pozna³am dopiero
buziaki za:
oczywi¶cie berki :D
¶wietn± zabawê
du¿o procentów (kaca i ból g³owy)
bieg dam (Roma rz±dzi, Sasza berkuje)
spalenie wioski ch³opów
cieplutkie ognisko
mase u¶miechniêtych mordek
etc
nie chc±c nikogo pomin±æ,i zajmowaæ du¿o miejsca, imiennie nie bêdzie, jednak wszystkim których mia³abym wymieniæ dziêkuje (no, mo¿e dla Mosi buziak jeszcze, bo mnie co¶ tak korci)
do zobaczenia
Zatem i ja popełnię jakieś dziękczynienie...
Gratuluję Smokom wysokiego poziomu jeździectwa bojowego. To było coś co na mnie zrobiło największe wrażenie. Organizacja imprezy na wysokim poziomie. Jedzonko smaczne i poziom ciuchowy imprezy całkiem niezły.
Muszę ze swej strony podziękować tym którzy pomogli mi w organizacji mszy. Po pierwsze Waskowi, który zapewnił miejsce na celebrację i w każdej chwili pomagał jak było potrzeba. Szczególne podziękowanie dla księdza Anzlema, za samą msze i posługę kapłańską na turnieju. Dziewczynom ze Świty Św. Wita czyli Glorii i Dąbrówce, oraz Abdullahowi/Piotrowi za oprawę muzyczną liturgii. Fernerowi za ministranture a Maliniakowi i Misi za pomoc w przygotowaniu ołtarza etc.
Jeśli chodzi o dalsze podziękowania to muszę je skierować do hufca zakonnego, bo to jedyny hufiec jaki w całości przybył na mszę.
wymoderowane
Gdybym nie przespał, z powodu grypy, prawie dwóch dni z pewnością mógłbym wiecej powiedzieć, ale cóż...
Jeśli kogoś interesi rekonstrukcja liturgiczna to proszę na priwa...
Pozdrawiam wszystkich
No jak wszyscy to wszyscy i ja też!
OGROMNIASTE podziekowania dla organizatorow bylo wspaniale! Jedzonko przednie, program super i organizacja takze!
wymoderowane
No i czekam na przyszly rok... czas juz odliczam... ;)
Historia stara jak świat - kończy się impreza, sypią się podziękowania... więc i ja trochę posłodzę.
Organizatorom po trzykroć: chwała! za organizację, zabawa była przednia. Podziękowania dla wszystkich, z którymi świetnie się bawiłem i tym, którzy w jakikolwiek sposób przyczynili się do tego, że było tak, jak było;) Tym, z którymi do późna wysiadywało się przy dolnośląskim ognichu dziękuję tak samo, jak uczestnikom miodnych wypraw na zamek. Na końcu pozdrowienia dla tych, z którymi bronić przyszło kawałka wspólnej, wiejskiej ziemi, który koniec końców i tak musieliśmy spalić sami;)
SIANO!
Witam,
Ludzie ile mozna pisac pozytywów, przeciez były też negatywy, jakby nie było mrok mroka mrokiem poganiał :P , ale to nie wina smoczej:
wymoderowaneNo ale trzeba wyliczyć troche nagatywów, ludzie była mowa zero palenia fajek (papierosów) w obozie , ale nieee oni muszą, tak samo piwo w puszkach (bleeeee), ja byłem pierwszy raz nie powiem że nie , ale zawiodłem sie.
teraz ludzie zaczna mnie cytować i zaprzeczać "Ja nie widzialem ani jedne fajki" jasne jasne a cytujcie mnie.
To jest masówka, ale Smocza sie starała, a że niektórzy przyjechali tyko cie nawalić i potłuc, no cóż tacy ludzie
Pokaz sztucznych ogni i "W jak Wasek" > POdsumowanie całego turnieju :P
Pozdrawim i Iłże oceniam na
(?)
To ja te¿!
By³o ¶wietnie - klimat na najwy¿szym poziomie i jak zwykle najlepsze zespo³y muzyczne. Szacunek dla ca³ej Smoczej za wysi³ek w³o¿ony w zorganizowanie i prowadzenie turnieju. W tym roku program ustawiony idealnie. Tym co nie przyjechali trzeba pokazac wszystkie foty i filmiki z turnieju (chocia¿ one nie oddadz± jednej zylionowej tego jak by³o fajnie), ¿eby wiedzieli, jaki pope³nili b³±d i dlaczego maj± przyjechac w przysz³ym roku.
Pozdr.
no tak, Smoczej oczywi¶cie wielkie podziêkowania za organizacje- ca³o¶c pracy podkreslala monumantalno¶æ
obozu. Miejsce na kramik wyborne, nic wiecj nie potrzebowalem...
dziêki wszystkim za wspolnie spedzony czas, milo bylo spotkac znajomych po kilku miesiacach przerwy, przepraszam ze pewne okoliczno¶ci wyeliminowaly mnie z zycia nocno-imprezowego. postaramy sie nadrobic przy okazji.
mnie równiez, jak to czytam wy¿ej zaskoczy³a mala "koszerno¶c" historycznej czesci tyrnieju tj palenie przy ogniskach, wszechobecne plastiki i inne wspó³czesno¶ci np na biesiadach czy posi³kach. ale cóz, pilnujmy sie z tym sami a bedzie lepiej.
jeszcze raz dziêkuje i do zobaczonka.
Tak, bylo sporo jarania w strojach, ale plastikow i puszek specjalnie niezauwazylem.
Witam!
Wszystko co dobre to się szybko kończy, można by rzec. Na szczęście pozostają wspomnienia wspierane filmami i fotografią. Tak więc wrzucam tu garść wspomnień w postaci cyfrowej
http://voila.pl/4ht52 Pozostaje mi życzyć miłego oglądania.
A teraz słÃ³w kilka o turnieju. Fakt dużo plastików i innych takich i to u osób, których bym nigdy o to nie posądził, ale tego nikt poza nimi samymi nie zmieni. Zresztą wciąż ktoś podnosi ten temat, jak widać bez większego skutku.
Turniej świetny. Konie mnie powaliły – kawał ciężkiej pracy. GRATULUJE.
Na koniec podziękuję:
wymoderowanePozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.