Witam
Powioli czas leci wiêc mo¿e i my zapowiemy Imprezê organizowan± przez Smocz± Kompaniê
A wiêc jak co roku w d³ugi weekend majowy odbêdzie siê I³¿a .
Jubileuszowa bo po raz X a wiêc jak prztsta³o na organizatorów szykujemy wiele niespodzianek i chcemy zaskoczyc wszytkich mam nadziejê, ¿e w pozytywnym tego s³owa znaczniu.
Turniej jak zwyke bêdzie obraca³ siê w klimatach XIII wiecznych
Wkrótce szersze info
Pozdrawiam
Wasek
"...szykujemy wiele niespodzianek i chcemy zaskoczyc wszytkich mam nadziejê, ¿e w pozytywnym tego s³owa znaczniu."
a co Wasek, ¿enisz siê !?
CYTAT(nieczar @ 11:56 23.02.2007)
a co Wasek, ¿enisz siê !?
Te¿ mi zaskoczenie
Jaby siê nie ¿eni³ to by dopiero by³o
Niech mi bêdzie wolno wprosiæ siê jako pierwszemu na to prze¶wietne widowisko.
Je¶li Wasek siê ¿eni to wola³bym wiedzieæ wcze¶niej, przywieziemy w prezencie specjalny miód zaprawiony ¶rodkiem na potencjê..
spokojnei ¿enie siê ale dopiero w Pa¼dzierniku
Wiec a¿ takich atrakcji nie bedzie
Pozdrawiam
Wasek
Witam
Dosz³y mnie niepokoj±ce sluchy, ¿e w tym roku ostatnia I³¿a, mam ju¿ rozpaczaæ czy to tylko plotki?
Pozdrawiam
Piotrek D.
CYTAT(Piotrek D. @ 11:47 25.02.2007)
Witam
Dosz³y mnie niepokoj±ce sluchy, ¿e w tym roku ostatnia I³¿a, mam ju¿ rozpaczaæ czy to tylko plotki?
Pozdrawiam
Piotrek D.
¯ycie poka¿e.
Jednak my¶le, ¿e lepiej skoncentrowaæ siê na tegorocznej I³¿y ni¿ my¶leæ co bêdzie za rok
pozdrawiam
Wasek
A co¶ mi mówi³o, ¿eby wcze¶niej ni¿ zwykle zabraæ siê za szycie nowych ciuszków ;)
Fajnie, ¿e bêdzie, czego siê trochê obawia³em. Oby tylko pogoda dopisa³a ;)
Cze¶æ!!! do kogo siê zg³aszaæ? Czy podobnie jak rok temu bêd± hufce, do których siê trzeba zaci±gaæ? Fajne dni na imprezê - od wtorku do czwartku ...
Pozdrawiam
CYTAT(jasmin @ 09:02 26.02.2007)
Cze¶æ!!! do kogo siê zg³aszaæ? Czy podobnie jak rok temu bêd± hufce, do których siê trzeba zaci±gaæ? Fajne dni na imprezê - od wtorku do czwartku ...
Pozdrawiam
Czo³em
Oczywi¶cie s± hufce na i³zy jak co roku. Nied³uygo szersze info na stronie turnieju.
Bêd± tam równie¿ zasady zg³asznia siê na tegoroczn± impreze
Co do teminu to wiece jak by sie kto¶ upar³ to w przci±gu 9 dni mo¿e zaliczyæ 3 turnieje
Pozdrawiam
Piotr Wasek
Czy bitwa Saracenów z krzyżowcami się odbędzie?
CYTAT(Hrabia Chuszinow @ 22:09 28.02.2007)
Czy bitwa Saracenów z krzy¿owcami siê odbêdzie?
A stawi siê tyle saracenów, by mozna by³o bitwê przeprowadziæ? W±tpie...
Pozdrawiam, RS
Spokojnie stronê sarcenów wspomog± te¿ poganie
Zeby tylko poganie nie okazali siê tak mroczni jak sama nazwa
Nie uprzedzajmy jednak faktów - lada moment na stronie pojawi siê formularz rejestracyjny i informacje dla uczestników. Na razie siedzimy po uszy w papierach i przy organizacji...
Je¿eli uda nam siê zrealizowaæ za³o¿enia to teren imprezy bêdzie ogromny - mo¿na sobie to zobaczyæ w dziale "Dla sponsorów" na stronce www.turniejilza.pl
Pozdrowienia!
Galahad ... na kilku zbrojnych mo¿esz ¶mia³o liczyæ, wszystko zalezy od tego, czy ludzie zd±¿± ze strojami
, ale dla smaczku mogê dodaæ, ¿e szykuje siê wiêksza intryga ni¿ zwyk³e starcie miêdzy nami a niewiernymi (czyli wami ;) )
racja , intryga bêdzie,...
Ordo Milites Calatrava deklaruje przyjazd w sile 6 osób do walki i 1 do cywila b±dz na lekk± piechte...
CYTAT(Halfgar @ 08:52 01.03.2007)
Galahad ... na kilku zbrojnych mo¿esz ¶mia³o liczyæ, wszystko zalezy od tego, czy ludzie zd±¿± ze strojami
, ale dla smaczku mogê dodaæ, ¿e szykuje siê wiêksza intryga ni¿ zwyk³e starcie miêdzy nami a niewiernymi (czyli wami ;) )
Mam nadziejê, ¿e jak najwiêcej Was bêdzie:)
Pozdrawiam
a czy bêd± jakie¶ kramy? ;)
Zapytam z czystej ciekawo¶ci. Czy w tym roku równie¿ szykuje siê jaki¶ trailer oraz akcja plakatowania okolicznych miast?
http://turniejilza.pl/index.php?strona=hufcePamiêtajcie ... tylko Jihad ma kawê free
reszta có¿ .... oka¿cie dobr± wolê
to porozmawiamy
Bêd± kupony - kawony i pami±tkowe bad¿esy z paruj±cymi kubeczkami?:)
z badgesami nie jest z³y pomys³
je¶li kto¶ mi szybko takie zrobi
Bêdziemy plakatowaæ, ale o tym jeszcze za wcze¶nie.
Co do trailera
bêdzie ale w nieco innej formie - wszystko w swoim czasie.
Odwiedzajcie stronkê regularnie bo lada moment pojawi siê formularz rejestracyjny. Prace nad nim trwaj± bo chcemy, ¿eby by³ naprawdê fajny.
Pozdrowienia!
a ja widzê, ¿e my ju¿ nie mamy wyj¶cia i musimy przyjechaæ...
skoro tak jest napisane na stronie turnieju... ;)
Pozdrówka
Rok temu dali¶my czosnku i nie uda³o nam siê przyjechaæ. W tym roku powinno siê udaæ. S± jeszcze miejsca? Mam siê u kogo¶ meldowaæ, oficjalnie sk³adaæ wniosek o zaproszenie lub co¶ podobnego? Starym zwyczajem mogê zabraæ kramik?
Chyba tak siê ju¿ zestarza³em, ¿e mam k³opoty ze wzrokiem... Czy gdzie¶ jest ju¿ dostêpny formularz zg³oszeniowy????
CYTAT(Marek Hilgendorf @ 13:24 05.04.2007) [snapback]185857[/snapback]
Chyba tak siê ju¿ zestarza³em, ¿e mam k³opoty ze wzrokiem... Czy gdzie¶ jest ju¿ dostêpny formularz zg³oszeniowy????
Jeszcze nie ...
CYTAT("Bobon 30 marca")
Odwiedzajcie stronkê regularnie bo lada moment pojawi siê formularz rejestracyjny. Prace nad nim trwaj± bo chcemy, ¿eby by³ naprawdê fajny.
Witam,
Na stronie turnieju www.turniejilza.pl umie¶cili¶my link do formularza rejestracyjnego.
Link znajduje siê w zak³adce "Dla uczestników"
Pozdrowienia!
Mateusz
P.S.
Supertajemne has³o to "
szklaneoko" z dedykacj± od zespo³u formularzowego dla Prezesa Waska
Tak jak Bobon napisa³, formularz jest na stronce. Po¶wiêcili¶my sporo czasu siedz±c po nocach z zapa³kami w oczach, aby wygl±da³, jak i dzia³a³ jak nalepiej. W razie problemów, bad¼ uwag natury technicznej piszcie na helkar@op.pl
pozdr
Krzy¶
czy jest jakis termin do ktorego mozna wysylac zgloszenia??
Wstepny deadline jest 20-go kwietnia.
Do³±cz fotkê w cywilnym stroju; do³±czam i nic i w kó³ko ten sam komunikat i nie mo¿na wys³aæ zg³oszenia ....
hmm, dziwne.
Formularz przyjmuje nazwy plikow zawierajace litery dzuze, male, polskie znaki, liczby, oraz znaki takie jak _ - \ / . : i spacje.
Moze masz tam jakis znak spoza ww.
Jesli tak, sprobuj zmienic naze pliku.
dodam komunikat do javascriptu, zeby wyswietlal info o akceptowalnych nazwach pliku.
Przepraszam za niedogodnosci.
Krzy¶
A ja mam pytanie do uczestników któzy nie maj± namiotów histerycznych: jak sobie radzicie?
Pozdrawiam
Ukasz Spode £ba
CYTAT(Ukasz Spode £ba @ 23:24 08.04.2007) [snapback]186086[/snapback]
A ja mam pytanie do uczestników któzy nie maj± namiotów histerycznych: jak sobie radzicie?
Pozdrawiam
Ukasz Spode £ba
radzimy sobie jak zwykle, czyli tak samo jak na wszystkich innych imprezach - zostajemy przygarniêci do namiotów naszych przyjació³.
czy to by³o podchwytliwe pytanie?
Hym.. nie, to nie by³o podchwytliwe pytanie. Ja w sumie jestem nowy, siedzê w tym dopiero jeden sezon, a w I³¿y za bardzo przyjació³ nie pozna³em i ciê¿ko mi bêdzie znale¼æ jak±¶ miejscówkê (nocowa³em w szkole). Na tak± okoliczno¶æ nie by³em gotowy
... No chyba, ¿e Indar mi pomo¿e, bo z nim tylko pokonwersowa³em bardziej
Po prostu chcia³em wiedzieæ
Czy¿by w tym roku nie by³o noclegu w szkole?
Nie ma noclegu w szkole, z tego co s³ysza³am, choc s³ysza³am z trzeciej reki, bo sama nie planowa³am w niej spaæ. za daleko od "centrum wydarzeñ"
mo¿e wypowie siê ktos bardziej zorientowany.
a znalezienie miejsca u kogos w namiocie nie jest trudne. tylko trzeba uderzyæ bardziej personalnie - nie na forum publicznym , ale do konkretnego cz³owieka z pro¶b± o przenocowanie.
i co ja mam zrobić
Tak czytam i czytam a nadal mam przed oczami stan szkoły po zeszłym roku
Załatwiłem szkołe. Bedzie mozna nocowac w szkole lecz przysięgam jak dojdzie do podobnych sytuacji co w zeszłym roku zabije
Jutro juz wszystkie informacje o turnieju powinny być dostępne
Pozdrawiam
Wasek
CYTAT(Wasek @ 13:45 10.04.2007) [snapback]186192[/snapback]
i co ja mam zrobiæ
Tak czytam i czytam a nadal mam przed oczami stan szko³y po zesz³ym roku
No w³a¶nie ja te¿ pamiêtam jej stan i przez to podejrzewa³am, ¿e mog± byæ z ni± problemy. Wstyd i womit
.
Hej!
W dziale "Rekrutacje" rozpocz±³em agresywn± kampaniê werbunkow± do Hufca Pomorskiego.
Pozdrawiam
Dentysta
Witam.
W imieniu Szramy chcia³em zaprosiæ do hufca Dolno¶l±skiego. Oczywi¶cie podobnie jak Pomorski jeste¶my ponadregionalni - ka¿dy kto spe³ni wymagania organizatorów i zostanie zaakceptowany mo¿e liczyæ na miejsce w hufcu.
Wszyscy którzy byli u nas w zesz³ym roku maj± automatycznie zapewnione miejsce.
Od razu poinformujê i¿ w obozie bêdzie ¶ci¶le przestrzegany zakaz "jawnego" u¿ywania dóbr wspó³czesnych, plastików, puszek itp. Jeste¶my na to bardzo uczuleni, zale¿y nam na historyczno¶ci obozu.
Je¶li krêci Ciê rekonstrukcja w pe³nym tego s³owa znaczeniu to TWOJE miejsce jest w hufcu Dolno¦l±skim!
Pamiêtaj - Nawet Mazowsze idzie do ¦l±ska!
Indar
ps. ewentualne pytania proszê kierowaæ do Szramy.
I.
No to ju¿ polec± podziêkowania: pierwsze
Indarowi za miejsce w wypo¿yczonym ju¿ namiocie
kupi³e¶ moj± duszê
Waskowi za za³atwienie szko³y, bêd± mieli gdzie spaæ ludzie ode mnie z grupy, o ile wype³ni± formularze, dziêki Wasku.
Pozwolê sobie wtr±ciæ 3 s³owa do wypowiedzi Indara.
Ubieg³oroczni uczestnicy hufca, którzy nadal zg³aszaj± chêæ udzia³u w w/w, s± gor±co proszeni o zg³aszanie sie do mnie oraz o rejestracjê na stronie turnieju. Ponadto zostan± oni nawiedzeni przez mnie w najbli¿szych dniach
Wszystkich nowych, spe³niaj±cych wymogi turnieju, bardzo proszê o kontakt z mn± lub jeszcze lepiej z koleg± Indarem.
Witam.
Podaje linka do krótkiego zwiastuna tegorocznego turnieju. Z przyczyn najrozmaitrzych, w tym roku, nie jest to opowie¶æ fabularna, lecz raczej co¶ co pokazuje imprezê sam± w sobie. Mo¿e bardziej zachêci tych co jeszcze nie byli. :-)
http://download.draconia.pl/ilza_trailer_2007.mpgA je¶li ju¿ mowa o I³¿y i rycerskiej kinematografii, to Smocza "superprodukcja" pt "Dawno temu w I³¿y", dalej jest realizowana. Tych co nie byli, zapraszam na stronê filmu www.smoczakompania.pl/film
Witam,
Osoby chc±ce nocowaæ w szkole maj± w formularzu wybraæ miejce noclegu "inne"?
Czy to wystarczy, czy jeszcze gdzie¶ trzeba siê wpisac ?
Pozdrawiam, Tasi
Wasek, ³adne oczka na trailerze
W³a¶nie, te¿ chcia³em zapytaæ to o co pyta Tasi...
pozdrawiam
Salve Fratres !
Jak w tamtym roku zapraszam do hufca rycerzy zakonnych braciszków wszystkich zakonów. W tamtym roku hufiec powsta³ do¶c pó¼no, by³ niezbyt liczny, ale zaistnia³ (i nawet siê ogrodzi³
) , ale teraz mam cich± nadzieje, ¿e braciszkowie licznie zasil± szeregi mojego hufca
. W razie jakichkolwiek pytañ zapraszam na priv, mój adres: jarkur@wp.pl ewentualnie GG 4565466 skype: hospitaller1 lub komórka 607817624
Pamiêtajcie, ¿e tylko poddaj±c siê pod moje rozkazy mo¿ecie liczyæ na darmow± kawê
i szansê na Raj
w ¿yciu przysz³ym
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.