Witam! w zesz³ym roku byli¶my na turnieju i mamy mi³e wspomnienia. Mamy nadziejê na zaproszenie w tym roku. Pozdrawiamy. Dorota i Pawe³
Wiem, ze pewnie powinienem umiescic to na poczatku, tuz po postach Brzarta, ale jakos nie zdazylem.
Bardzo bym prosil wszelkich rzemieslnikow, ktorzy chcieliby wystawic swoj towar na sprzedaz na naszym radosnym turnieju o zgloszenie takiej checi do mnie, na email:
zychster @ gmail com
Wymagamy od kramiarzy posiadania wlasnego kramu, najlepiej pod postacia namiotu. W tym roku nie bedzie drewnianych domkow, w ktorych mozna bylo sie rozlozyc z towarem.
Oczywiscie bede sam dzwonil/pisal do znanych mi lub poleconych rzemieslnikow, ale o kims moglem nie slyszec
Co do turnieju luczniczego: Tak, bedzie. To oficjalna informacja ;]
Dzieñdobrywieczór! Czy jeszcze moszna siê zapisaæ na tak wy¶mienicie rekomendowany turniej do Piaseczna - jeden weso³y namiocik, 7-8 osób, trzech walcz±cych i kilku statystów??
A ja ze swej strony chcê nadmieniæ ¿e mam dziure w spodniach i jestem wkurzony , w zwiazku z czym bardzo chetnie dam siê atakoweæ czy to na drewno czy na ¿elazo o poranku np zamiast kazania czy jako¶ tam siê czas wygospodaruje do seminarjum - mamnadziejê - Brzart - Ty gospodarz - zaplanuj.
CYTAT(Michal @ 21:36 28.02.2007)
Dzieñdobrywieczór! Czy jeszcze moszna siê zapisaæ na tak wy¶mienicie rekomendowany turniej do Piaseczna - jeden weso³y namiocik, 7-8 osób, trzech walcz±cych i kilku statystów??
Oczywi¶cie zapraszamy miejsc jeszcze jest. A w tym roku wiele atrakcji dodatkowych, o tym za dwa tygodnie
pozdrawiam
Artur mam nadzieje, ¿e EC te¿ wliczasz do osób które chc± przyjechaæ... bo jak nie to my siê z Tob± policzymy
Chêtnie przyjadê do Piaseczna, du¿o dobrego s³ysza³am o tej imprezie. Czy jeszcze nie jest za pó¼no?
Bez EC jak bez rêki, zapraszamy, zapraszamy.
Je¶li wszystko siê powiedzie to w tym roku powinnobyæ du¿o lepiej ni¿ kiedykolwiek.
Hegemonie, kazanie jest tradycj±, a tradycji trzeba strzec!!!!
Je¶li bêd± chêtni do walki na palcaty to zrobimy tak± mo¿liwo¶æ w niedzielê.
Pozdrawiam
Hmm Hegemonie w zesz³ym roku nie by³o kazania wiêc w tym roku MUSI byæ!!!
Co za bzdury - oczywi¶cie ¿e by³o kazanie w piasecznie - nie by³o na grunwie i na drugim uniejowie by³o tylko dwa zdania bo to by³y tzw"wakacje rycerskie".
A¿esz was!!! Czekajcie!!! Walnê wam 30 minut z tak± ilo¶cia materia³u do przemy¶leñ ¿ê ze mnie Papierza zrobicie aby tylko daleko do Rzymu wys³aæ !!!
CYTAT(Rafa³ Pr±dzyñski @ 10:33 13.03.2007)
Co za bzdury - oczywi¶cie ¿e by³o kazanie w piasecznie - nie by³o na grunwie i na drugim uniejowie by³o tylko dwa zdania bo to by³y tzw"wakacje rycerskie".
Hmm czy¿bym przeoczy³a
w tym roku nie przegapiê skoro ma trwaæ a¿ 30 min
A ja sobie my¶lê ¿e zrobimy z tego oficjalny punkt programu
, kto nie przychodzi na kazanie gania bez ¶niadania.
Medievalnie bêdzie no niiii
Zaciê¿na Kompania Rycerska Ziem Po³udniowych zg³asza gotowo¶æ do wziêcia udzia³u w turnieju, jak siê da oczywi¶cie. Informacje dodatkowe proszê s³aæ na kompania@pokazyrycerskie.pl
Pozdrawiam Kacper
W tym roku podczas uczty muzyka na ¿ywo, a o¶wietlenie pochodbniami. W obozie równie¿ wyznaczone miejsce dla pl±sów.
Pozdrawiam
Je¶li to nie tajemnica to kto bêdzie gra³ ??
Morigan - co Ty robi³a¶ na Pisecznie zesz³ym, skoro przegapi³a¶ i kazanie i jedzonko? Hmmm....
A graæ bêdzie Abalienatus (potwornie przepraszam za poprzedni b³±d w nazwie zaspo³u) :-)
Zapraszam do zg³aszania sie do konkursu tañców (bêdzie, oczywi¶cie, jak co roku). Szczegó³y konkursu za kilka dni.
Bu¼ki i ryjki
CYTAT(Sylwia Grela @ 16:49 30.03.2007) [snapback]185211[/snapback]
Morigan - co Ty robi³a¶ na Pisecznie zesz³ym, skoro przegapi³a¶ i kazanie i jedzonko? Hmmm....
Jak to co walczy³am o mój kufelek piwa bo Toffik chcia³ go zabraæ :P. OO Abalientusi mi³o, mi³o
A czy konkurs tañca mo¿e sie odbyæ w jakim¶ zaciemnionym miejscu ??
P.S nie podawajcie na uczcie soku z porzeczek
Pelikany ju¿ od kilku lat maj± przyjemno¶æ pojawiania siê na jak¿e mile wspominanym i niew±tpliwie wyczekiwanym przez nas turniejów Piasecznie. Mamy nadzieje i w tym roku siê pojawiæ je¿eli jeste¶my mile widziani
witam
ja tam pierwszy raz na Piasecznie by³em w zesz³ym roku,z ramiona EC do tej pory mam ¶lady na plecach jak mnie kto¶ po trawie przeciagno³ podczas grania w football.
ogólnie mi sie podoba³o, kilka uwag:
- po pierwsze Michal niewal wiêcej w ten dystrybutor od piwa, jak niechce lecieæ to z beczki ci±gnij,
- po drugie, mam nadzieje ¿e ju¿ takich incydentów niebêdzie. (zainteresowani chyba wiedz± o co chodzi) legia.....
my¶lê pojawiæ sie z malutkim kramem, ale nie wiem czy bêde móg³ porostu usi±¶æ pod drzewem i po³o¿yæ przed sob± moje produkty, bo raczej nie sk±stru³óje do tego czasu namiotu
P.S niewolno sie reklamowaæ na freha dlatego nie pisze czym handluje, nie jest to reklama a zapytanie,
tak dla moderatorów
Kazanie bêdzie w nowych szatach wêdrownego diakona
, grzesznicy miejcie nadziej± - ³achudry nie miejcie nic!!!
Witam wszystkich
Je¿eli wszystko dobrze pójdzie to i ja siê zjawiê. Jako tata mam bardzo du¿o obowi±zków i ciê¿ko siê wyrwaæ. W najgorszym wypadku zjawiê siê w sobotê na dzieñ jako ³ucznik.
Fotka mojego Janka
http://www.empikfoto.pl/index.php?m=foto_h...ame=gangsta.jpghttp://www.empikfoto.pl/index.php?m=foto_h...we-czytanie.jpgBuziaki
no to najwy¿szy czas i na Piasecznie siê zjawiæ ;)
Templar ...
G³upcze ...ja jestem po¿±dnym £AJDAKIEM !!!!!
CYTAT(Rafa³ Pr±dzyñski @ 12:00 28.04.2007) [snapback]187603[/snapback]
Templar ...
G³upcze ...ja jestem po¿±dnym £AJDAKIEM !!!!!
Mo¿e i po¿adnym, ale o wizerunek trzeba dbaæ :p Jak piszesz, ze ³ajdacy to ³ajdacy .
Nie stosuj mi tu Orwellowski zagrañ pt" wszytskie zwerzeta sa równe, ale niektóre s± równiejsze........
( wyjasnienie to nie jest broñ Bo¿e naje¿dzanie na kogokolwiek, tylko bratnie przytyki pomiedzy Wyspiarzami... )
Witam,
Be³chatowskie Bractwo Rycerskie zg³asza chêæ uczestnictwa w V Ogólnopolskim Turnieju Rycerskim w Piasecznie. Bêdziemy mieli namiot historyczny i zjawimy siê w ok. 4-5 osób. Mam nadziejê, ¿e w tym roku ju¿ nic nie stanie nam na przeszkodzie i uda nam siê dojechaæ.
Pozdrawiam,
Ernest z Be³chatowa, Namiestnik Be³chatowskiego Bractwa Rycerskiego
Witam!
Wolno jak najbardziej pojawiæ siê ze swoim kramem.
Be³chatów - czekamy nas was i zawsze zapraszamy.
Czy jest gdzie¶ zamieszczony harmonogram turnieju? Chcia³bym siê zjawiæ na jeden dzieñ i wzi±æ udzia³ w turnieju ³uczniczym (je¿eli oczywi¶cie tacy ³ucznicy z doskoku s± mile widziani) i mam pytanie kiedy jest on planowany.
Niestety jednak nas nie bêdzie.
Przepraszamy.
Mam nadziejê, ¿e bardzo nie namota³y¶my.
Wiedziem
Plan Turnieju 2007
Sobota 23.06. 2007
11.00 - Oficjalne powitanie gości. odczytanie Reguły i Kodeksu Rycerstwa Polskiego.
Wręczenie glejtów i rozpoczęcie Turnieju. Rozpoczęcie jarmarku i animacji średniowiecznych.
11.30 Rozpoczęcie Bojowego Turnieju Pieszego o Złote Jajo (minutówka).
12.30 Turniej Strojów
15.30 Turniej Bojowy Konny
16.30 Turniej Łuczniczy
17.30 Turniej w rzucie włÃ³cznią
18.00 Turniej Bojowy Pieszy (punktówka)
20.30 Obchody Nocy Świętojańskiej a po niej wspólna uczta i tańce i swawola do białego rana.
Niedziela
11.00 Rozpoczęcie drugiego dnia Turnieju, rozpoczęcie jarmarku i animacji średniowiecznych.
11.10 Turniej zapaśniczy
12.30 Turniej Tańców
13.00 Zakończenie Turnieju oraz wręczenie nagród.
A Ja , nachalnie mówie ,¿e bêde
Mogê ???????
Z powodu braku wielkich bud¿etów turniej znów na zaproszenia, wiêc jak zwykle wszystkich chêtnych zapraszam do mailowania do mnie.
Co z fotografami?
Czy tez musza miec zaproszenia?
Czy, zeby wszedzie wchodzic wszedzie:) musza przywdziac cos z epoki, czy w cywilnym ubranku?
Czy z bractwem przybyc, czy samodzielnie?
Bardzo prosze o kontakt ksksikora@yahoo.com
Serdecznie pozdrawiam
Kaska
Hej!
Mnie te¿ naturalnie nie zabraknie, nie darowa³bym sobie odpuszczenie najlepszego turnieju w sezonie
Co bêdzie z tymi walkami grupowymi dla niewy¿ytych? W±tek jako¶ tak umar³ ¶mierci± naturaln±, a szkoda.. Jakby co¶ to ja jestem chêtny, he³m ju¿ po p³azikowym buzdyganie wyklepa³em, mo¿na go masakrowaæ znowu :D
pozdrawiam
Bartek P.
Je¿eli chodzi o grupówki to Prywatna oczywi¶cie chêtnie siê stawi. Patrz±c po zg³aszaj±cych siê zapewne chêtnych bêdzie wiêcej - skrzykniemy siê wiêc na miejscu, jak zwykle po punktówce i powalczymy. Rzecz jasna pod warunkiem ¿e organizatorzy nie bêd± mieli nic przeciwko temu.
Organizatorzy nie bêdê mieli nic przeciwko jezeli grupy bêd± 6 na 6 osób, a broñ to miecze, Nie mile widziana drzewcówka i buzdygany. Przepraszam, ale takie ju¿ pokojowe to piaseczno
A warhammery
. No to mo¿e chocia¿ cepy bojowe cooooo?? a ma³a szar¿a na kopie??? Ale taka malutka.
Oczywi¶cie dostosujemy sie do wszelkich wymogów. W ogóle lepiej porozmawiaæ o tym na miejscu i wszystko sobie spokojnie wyja¶niæ. Wa¿ne ¿e jest wola do walki i organizatorzy s± za.
P.S. Tak sobie my¶lê ¿e jakby znale¼æ parê mocnych 3-4m dr±gów to mo¿na by zrobiæ ma³y eksperyment ze starciem kolumn pikinierskich (jak na Miêdzyrzeczu) - Artur co my¶lisz w temacie mo¿liwo¶ci zorganizowania takiego w³a¶nie buhurtu? (potrzebowali by¶my jakich¶ dr±gów zamiast pik)
a ja jestem u niemców na robotach
ja nie chce jechaæ
ja chce na piaseczno
Maska i po co by³o siê pchaæ na roboty przymusowe :P
Hmmm... a ja w³asnie sie zastanawiam jak ja cholercia tam do was dojadê... bo w tym roku samochodu mieæ nie bêdziemy...a namiot trza bêdzie samemu na plecach d¼wigaæ
HA!
Ale mi siê w g³ówce popie przestawia³o! my¶la³em O JA niewierny! ¿e to w ten ³ykend bêdzie turnir, a to jeszcze tydzieñ..
O rado¶ci i rozkoszy , bêdê siê móg³ zjawiæ w takim razie nieco bardziej oficjalnie ni¿ na 2h, pobiæ, popiæ, pospaæ, po... i ¿aden egzamin mi ju¿ na drodze nie stanie(raczej)
Niniejszym, bardzo nieuroczy¶cie, i z pe³n± za¶ciankowo¶ci± mych manier, wpraszam siê w liczbie 4 :D
Hej,
czyjest mo¿liwo¶æ, aby na imprezeie by³ dodatkowo turniej bardów?
Artur --- co jest --- nie ma kazania ani seminarjum jakopunktów programu????
witam wszystkich.
ja króciutko.
Grójec stawi siê w liczbie conajmniej 4 pancernych,
ale miejmy nadziejê ¿e dojdzie nawet do 6 ta liczba.
do bojowego powinno wyj¶æ nas 4, no i jak nie sami
to zmontujemy z kim¶ jak± ekipê, ¿eby tak jak rok temu
troszkê zmêczyæ P³azika i jego kolegów w grupowym :p
do soboty!
Przepraszam, ze tak mila dyskusje przerwe ogloszeniem technicznym. ;]
Jesli ktos z kramarzy/rzemieslnikow nie ma jeszcze mojego numeru telefonu to prosze sobie zanotowac: 607514675 i kontaktowac sie ze mna w dzien turnieju.
Ale bryndza. Tañce s± w niedzielê w tym roku? W takim razie chyba nie damy rady wyst±piæ. Odpadnie nam jedna kluczowa osoba, która w niedzielê rano ma byæ w Poznaniu, a bez niej w naszym sk³adzie nic przyzwoitego nie zatañczymy.
A mo¿e da³oby siê przesun±æ to na sobotê? Czy to kwestia taka, ze Alta np. nie mo¿e? Jakby co, to pro publico bono mo¿emy sobie zatañczyæ to co mieli¶my na konkursie i tyle.
My przyjedziemy zgodnie z planem. Mo¿e nie doczyta³em czego¶ ale nie wiem jak Was tam znale¼æ w Piasecznie???
Jak wjedziesz do piaseczna to pytaj o park od razu ci wska¿±, tylko uwa¿aj sporo uliczek z ruchem w jedna stronê
Puenta: niestety on jest przeniesiony z soboty. nie da się. BTW lepiej tańczyć nawet bez najlepszej osoby niż w ogóle nie tańczyć.
Piotr Koc: jeżeli autobusem to przystanek SZKOLNA i faktycznie najłatwiej się zapytać o park. jeżeli jedziesz samochodem to z Warszawy wjeżdza sie prosto Puławską (strzałka na centrum <hahaha>), na drugich światłach w lewo i w drugą uliczkę w prawo (druga uliczka jest kiepsko widoczna) i park będzie widoczny po prawej stronie.
To nie chodzi o "najlepszo¶æ" osoby. Chodzi o to, ze bez niej nie zatañczymy ¿adnego tañca, który planowali¶my bo æwiczyli¶my je tylko w takim sk³adzie. A jak w konkursie mamy tañczyæ jakie¶ praczki czy inny badziew znów, to ja dziêkujê... Ale pokonkurujecie sobie wobec tego sami z sob±
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.