Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: V Ogólnopolski Turniej Rycerski w Piasecznie
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2, 3, 4
chytrusek
Witam! w zesz³ym roku byli¶my na turnieju i mamy mi³e wspomnienia. Mamy nadziejê na zaproszenie w tym roku. Pozdrawiamy. Dorota i Pawe³
Przemko zwany Zychem
Wiem, ze pewnie powinienem umiescic to na poczatku, tuz po postach Brzarta, ale jakos nie zdazylem.

Bardzo bym prosil wszelkich rzemieslnikow, ktorzy chcieliby wystawic swoj towar na sprzedaz na naszym radosnym turnieju o zgloszenie takiej checi do mnie, na email:

zychster @ gmail com

Wymagamy od kramiarzy posiadania wlasnego kramu, najlepiej pod postacia namiotu. W tym roku nie bedzie drewnianych domkow, w ktorych mozna bylo sie rozlozyc z towarem.
Oczywiscie bede sam dzwonil/pisal do znanych mi lub poleconych rzemieslnikow, ale o kims moglem nie slyszec smile.gif

Co do turnieju luczniczego: Tak, bedzie. To oficjalna informacja ;]
Michal
Dzieñdobrywieczór! Czy jeszcze moszna siê zapisaæ na tak wy¶mienicie rekomendowany turniej do Piaseczna - jeden weso³y namiocik, 7-8 osób, trzech walcz±cych i kilku statystów??
Rafa³ Pr±dzyñski
A ja ze swej strony chcê nadmieniæ ¿e mam dziure w spodniach i jestem wkurzony , w zwiazku z czym bardzo chetnie dam siê atakoweæ czy to na drewno czy na ¿elazo o poranku np zamiast kazania czy jako¶ tam siê czas wygospodaruje do seminarjum - mamnadziejê - Brzart - Ty gospodarz - zaplanuj.
Artur Brzychcy
CYTAT(Michal @ 21:36 28.02.2007) *
Dzieñdobrywieczór! Czy jeszcze moszna siê zapisaæ na tak wy¶mienicie rekomendowany turniej do Piaseczna - jeden weso³y namiocik, 7-8 osób, trzech walcz±cych i kilku statystów??

Oczywi¶cie zapraszamy miejsc jeszcze jest. A w tym roku wiele atrakcji dodatkowych, o tym za dwa tygodnie

pozdrawiam
Fionn
Artur mam nadzieje, ¿e EC te¿ wliczasz do osób które chc± przyjechaæ... bo jak nie to my siê z Tob± policzymy devil.gif
Pestka
Chêtnie przyjadê do Piaseczna, du¿o dobrego s³ysza³am o tej imprezie. Czy jeszcze nie jest za pó¼no? smile.gif
Artur Brzychcy
Bez EC jak bez rêki, zapraszamy, zapraszamy.
Je¶li wszystko siê powiedzie to w tym roku powinnobyæ du¿o lepiej ni¿ kiedykolwiek. cool.gif
Artur Brzychcy
Hegemonie, kazanie jest tradycj±, a tradycji trzeba strzec!!!!
Je¶li bêd± chêtni do walki na palcaty to zrobimy tak± mo¿liwo¶æ w niedzielê.
Pozdrawiam
Morrigan
Hmm Hegemonie w zesz³ym roku nie by³o kazania wiêc w tym roku MUSI byæ!!!
Rafa³ Pr±dzyñski
Co za bzdury - oczywi¶cie ¿e by³o kazanie w piasecznie - nie by³o na grunwie i na drugim uniejowie by³o tylko dwa zdania bo to by³y tzw"wakacje rycerskie".

A¿esz was!!! Czekajcie!!! Walnê wam 30 minut z tak± ilo¶cia materia³u do przemy¶leñ ¿ê ze mnie Papierza zrobicie aby tylko daleko do Rzymu wys³aæ !!!
Morrigan
CYTAT(Rafa³ Pr±dzyñski @ 10:33 13.03.2007) *
Co za bzdury - oczywi¶cie ¿e by³o kazanie w piasecznie - nie by³o na grunwie i na drugim uniejowie by³o tylko dwa zdania bo to by³y tzw"wakacje rycerskie".

Hmm czy¿bym przeoczy³a icon_rolleyes.gif w tym roku nie przegapiê skoro ma trwaæ a¿ 30 min icon_mrgreen.gif
Rafa³ Pr±dzyñski
A ja sobie my¶lê ¿e zrobimy z tego oficjalny punkt programu smile.gifsmile.gifsmile.gif, kto nie przychodzi na kazanie gania bez ¶niadania. smile.gif Medievalnie bêdzie no niiii
Dark
Zaciê¿na Kompania Rycerska Ziem Po³udniowych zg³asza gotowo¶æ do wziêcia udzia³u w turnieju, jak siê da oczywi¶cie. Informacje dodatkowe proszê s³aæ na kompania@pokazyrycerskie.pl

Pozdrawiam Kacper
Artur Brzychcy
W tym roku podczas uczty muzyka na ¿ywo, a o¶wietlenie pochodbniami. W obozie równie¿ wyznaczone miejsce dla pl±sów.
Pozdrawiam
Morrigan
Je¶li to nie tajemnica to kto bêdzie gra³ ??
Sylwia Grela
Morigan - co Ty robi³a¶ na Pisecznie zesz³ym, skoro przegapi³a¶ i kazanie i jedzonko? Hmmm....

A graæ bêdzie Abalienatus (potwornie przepraszam za poprzedni b³±d w nazwie zaspo³u) :-)

Zapraszam do zg³aszania sie do konkursu tañców (bêdzie, oczywi¶cie, jak co roku). Szczegó³y konkursu za kilka dni.

Bu¼ki i ryjki
Morrigan
CYTAT(Sylwia Grela @ 16:49 30.03.2007) [snapback]185211[/snapback]
Morigan - co Ty robi³a¶ na Pisecznie zesz³ym, skoro przegapi³a¶ i kazanie i jedzonko? Hmmm....

Jak to co walczy³am o mój kufelek piwa bo Toffik chcia³ go zabraæ :P. OO Abalientusi mi³o, mi³o icon_mrgreen.gif
A czy konkurs tañca mo¿e sie odbyæ w jakim¶ zaciemnionym miejscu ??

P.S nie podawajcie na uczcie soku z porzeczek icon_mrgreen.gif
Cedrik
Pelikany ju¿ od kilku lat maj± przyjemno¶æ pojawiania siê na jak¿e mile wspominanym i niew±tpliwie wyczekiwanym przez nas turniejów Piasecznie. Mamy nadzieje i w tym roku siê pojawiæ je¿eli jeste¶my mile widziani smile.gif
sitko
witam
ja tam pierwszy raz na Piasecznie by³em w zesz³ym roku,z ramiona EC do tej pory mam ¶lady na plecach jak mnie kto¶ po trawie przeciagno³ podczas grania w football. icon_mrgreen.gif ogólnie mi sie podoba³o, kilka uwag:
- po pierwsze Michal niewal wiêcej w ten dystrybutor od piwa, jak niechce lecieæ to z beczki ci±gnij,
- po drugie, mam nadzieje ¿e ju¿ takich incydentów niebêdzie. (zainteresowani chyba wiedz± o co chodzi) legia.....
my¶lê pojawiæ sie z malutkim kramem, ale nie wiem czy bêde móg³ porostu usi±¶æ pod drzewem i po³o¿yæ przed sob± moje produkty, bo raczej nie sk±stru³óje do tego czasu namiotu

P.S niewolno sie reklamowaæ na freha dlatego nie pisze czym handluje, nie jest to reklama a zapytanie,
tak dla moderatorów admin-patrzy.gif admin-patrzy.gif admin-patrzy.gif
Rafa³ Pr±dzyñski
Kazanie bêdzie w nowych szatach wêdrownego diakona icon_mrgreen.gif , grzesznicy miejcie nadziej± - ³achudry nie miejcie nic!!!
Micha³ Templarem zwany
Hegi czyli rozumiejac twojego posta twoja szata wedrowego Diakona to...... nic devil.gif clap.gif tongue.gif bigsmile2.gif szczerba.gif
Majdyk
Witam wszystkich

Je¿eli wszystko dobrze pójdzie to i ja siê zjawiê. Jako tata mam bardzo du¿o obowi±zków i ciê¿ko siê wyrwaæ. W najgorszym wypadku zjawiê siê w sobotê na dzieñ jako ³ucznik.

Fotka mojego Janka
http://www.empikfoto.pl/index.php?m=foto_h...ame=gangsta.jpg
http://www.empikfoto.pl/index.php?m=foto_h...we-czytanie.jpg

Buziaki
lewa
no to najwy¿szy czas i na Piasecznie siê zjawiæ ;)
Rafa³ Pr±dzyñski
Templar ...
G³upcze ...ja jestem po¿±dnym £AJDAKIEM !!!!!
icon_mrgreen.gif
Micha³ Templarem zwany
CYTAT(Rafa³ Pr±dzyñski @ 12:00 28.04.2007) [snapback]187603[/snapback]
Templar ...
G³upcze ...ja jestem po¿±dnym £AJDAKIEM !!!!!
icon_mrgreen.gif

Mo¿e i po¿adnym, ale o wizerunek trzeba dbaæ :p Jak piszesz, ze ³ajdacy to ³ajdacy .
Nie stosuj mi tu Orwellowski zagrañ pt" wszytskie zwerzeta sa równe, ale niektóre s± równiejsze........

( wyjasnienie to nie jest broñ Bo¿e naje¿dzanie na kogokolwiek, tylko bratnie przytyki pomiedzy Wyspiarzami... )
Ernest z Be³chatowa
Witam,

Be³chatowskie Bractwo Rycerskie zg³asza chêæ uczestnictwa w V Ogólnopolskim Turnieju Rycerskim w Piasecznie. Bêdziemy mieli namiot historyczny i zjawimy siê w ok. 4-5 osób. Mam nadziejê, ¿e w tym roku ju¿ nic nie stanie nam na przeszkodzie i uda nam siê dojechaæ.

Pozdrawiam,
Ernest z Be³chatowa, Namiestnik Be³chatowskiego Bractwa Rycerskiego
Artur Brzychcy
Witam!
Wolno jak najbardziej pojawiæ siê ze swoim kramem.
Be³chatów - czekamy nas was i zawsze zapraszamy.
RAF
Czy jest gdzie¶ zamieszczony harmonogram turnieju? Chcia³bym siê zjawiæ na jeden dzieñ i wzi±æ udzia³ w turnieju ³uczniczym (je¿eli oczywi¶cie tacy ³ucznicy z doskoku s± mile widziani) i mam pytanie kiedy jest on planowany.
Wiedziemka
Niestety jednak nas nie bêdzie.
Przepraszamy.
Mam nadziejê, ¿e bardzo nie namota³y¶my.
Wiedziem
Artur Brzychcy
Plan Turnieju 2007

Sobota 23.06. 2007

11.00 - Oficjalne powitanie gości. odczytanie Reguły i Kodeksu Rycerstwa Polskiego.
Wręczenie glejtów i rozpoczęcie Turnieju. Rozpoczęcie jarmarku i animacji średniowiecznych.
11.30 Rozpoczęcie Bojowego Turnieju Pieszego o Złote Jajo (minutówka).
12.30 Turniej Strojów
15.30 Turniej Bojowy Konny
16.30 Turniej Łuczniczy
17.30 Turniej w rzucie włÃ³cznią
18.00 Turniej Bojowy Pieszy (punktówka)
20.30 Obchody Nocy Świętojańskiej a po niej wspólna uczta i tańce i swawola do białego rana.

Niedziela

11.00 Rozpoczęcie drugiego dnia Turnieju, rozpoczęcie jarmarku i animacji średniowiecznych.
11.10 Turniej zapaśniczy
12.30 Turniej Tańców
13.00 Zakończenie Turnieju oraz wręczenie nagród.
Avlvs Pontivs Tavrvs
A Ja , nachalnie mówie ,¿e bêde smile.gif

Mogê ???????

Kaska Sikora

Z powodu braku wielkich bud¿etów turniej znów na zaproszenia, wiêc jak zwykle wszystkich chêtnych zapraszam do mailowania do mnie.

Co z fotografami?
Czy tez musza miec zaproszenia?
Czy, zeby wszedzie wchodzic wszedzie:) musza przywdziac cos z epoki, czy w cywilnym ubranku?
Czy z bractwem przybyc, czy samodzielnie?
Bardzo prosze o kontakt ksksikora@yahoo.com
Serdecznie pozdrawiam
Kaska
The_Fish
Hej!
Mnie te¿ naturalnie nie zabraknie, nie darowa³bym sobie odpuszczenie najlepszego turnieju w sezonie smile.gif
Co bêdzie z tymi walkami grupowymi dla niewy¿ytych? W±tek jako¶ tak umar³ ¶mierci± naturaln±, a szkoda.. Jakby co¶ to ja jestem chêtny, he³m ju¿ po p³azikowym buzdyganie wyklepa³em, mo¿na go masakrowaæ znowu :D
pozdrawiam
Bartek P.
£ukasz P³aza
Je¿eli chodzi o grupówki to Prywatna oczywi¶cie chêtnie siê stawi. Patrz±c po zg³aszaj±cych siê zapewne chêtnych bêdzie wiêcej - skrzykniemy siê wiêc na miejscu, jak zwykle po punktówce i powalczymy. Rzecz jasna pod warunkiem ¿e organizatorzy nie bêd± mieli nic przeciwko temu.
Artur Brzychcy
Organizatorzy nie bêdê mieli nic przeciwko jezeli grupy bêd± 6 na 6 osób, a broñ to miecze, Nie mile widziana drzewcówka i buzdygany. Przepraszam, ale takie ju¿ pokojowe to piaseczno smile.gif
£ukasz P³aza
A warhammery tongue.gif . No to mo¿e chocia¿ cepy bojowe cooooo?? a ma³a szar¿a na kopie??? Ale taka malutka.
Oczywi¶cie dostosujemy sie do wszelkich wymogów. W ogóle lepiej porozmawiaæ o tym na miejscu i wszystko sobie spokojnie wyja¶niæ. Wa¿ne ¿e jest wola do walki i organizatorzy s± za.

P.S. Tak sobie my¶lê ¿e jakby znale¼æ parê mocnych 3-4m dr±gów to mo¿na by zrobiæ ma³y eksperyment ze starciem kolumn pikinierskich (jak na Miêdzyrzeczu) - Artur co my¶lisz w temacie mo¿liwo¶ci zorganizowania takiego w³a¶nie buhurtu? (potrzebowali by¶my jakich¶ dr±gów zamiast pik)
maska
a ja jestem u niemców na robotach angsad.gif
ja nie chce jechaæ angsad.gif
ja chce na piaseczno angsad.gif
Micha³ Templarem zwany
Maska i po co by³o siê pchaæ na roboty przymusowe :P
Fionn
Hmmm... a ja w³asnie sie zastanawiam jak ja cholercia tam do was dojadê... bo w tym roku samochodu mieæ nie bêdziemy...a namiot trza bêdzie samemu na plecach d¼wigaæ
Rotmiszcz
HA!
Ale mi siê w g³ówce popie przestawia³o! my¶la³em O JA niewierny! ¿e to w ten ³ykend bêdzie turnir, a to jeszcze tydzieñ..
O rado¶ci i rozkoszy , bêdê siê móg³ zjawiæ w takim razie nieco bardziej oficjalnie ni¿ na 2h, pobiæ, popiæ, pospaæ, po... i ¿aden egzamin mi ju¿ na drodze nie stanie(raczej)
Niniejszym, bardzo nieuroczy¶cie, i z pe³n± za¶ciankowo¶ci± mych manier, wpraszam siê w liczbie 4 :D
Kakofonix
Hej,
czyjest mo¿liwo¶æ, aby na imprezeie by³ dodatkowo turniej bardów?
Rafa³ Pr±dzyñski
Artur --- co jest --- nie ma kazania ani seminarjum jakopunktów programu????
Hub
witam wszystkich.
ja króciutko.
Grójec stawi siê w liczbie conajmniej 4 pancernych,
ale miejmy nadziejê ¿e dojdzie nawet do 6 ta liczba.

do bojowego powinno wyj¶æ nas 4, no i jak nie sami
to zmontujemy z kim¶ jak± ekipê, ¿eby tak jak rok temu
troszkê zmêczyæ P³azika i jego kolegów w grupowym :p

do soboty!
Przemko zwany Zychem
Przepraszam, ze tak mila dyskusje przerwe ogloszeniem technicznym. ;]

Jesli ktos z kramarzy/rzemieslnikow nie ma jeszcze mojego numeru telefonu to prosze sobie zanotowac: 607514675 i kontaktowac sie ze mna w dzien turnieju.
Puenta
Ale bryndza. Tañce s± w niedzielê w tym roku? W takim razie chyba nie damy rady wyst±piæ. Odpadnie nam jedna kluczowa osoba, która w niedzielê rano ma byæ w Poznaniu, a bez niej w naszym sk³adzie nic przyzwoitego nie zatañczymy.

A mo¿e da³oby siê przesun±æ to na sobotê? Czy to kwestia taka, ze Alta np. nie mo¿e? Jakby co, to pro publico bono mo¿emy sobie zatañczyæ to co mieli¶my na konkursie i tyle.
Piotr Koc
My przyjedziemy zgodnie z planem. Mo¿e nie doczyta³em czego¶ ale nie wiem jak Was tam znale¼æ w Piasecznie???
ua
Jak wjedziesz do piaseczna to pytaj o park od razu ci wska¿±, tylko uwa¿aj sporo uliczek z ruchem w jedna stronê
joniec
Puenta: niestety on jest przeniesiony z soboty. nie da się. BTW lepiej tańczyć nawet bez najlepszej osoby niż w ogóle nie tańczyć.

Piotr Koc: jeżeli autobusem to przystanek SZKOLNA i faktycznie najłatwiej się zapytać o park. jeżeli jedziesz samochodem to z Warszawy wjeżdza sie prosto Puławską (strzałka na centrum <hahaha>), na drugich światłach w lewo i w drugą uliczkę w prawo (druga uliczka jest kiepsko widoczna) i park będzie widoczny po prawej stronie.
Puenta
To nie chodzi o "najlepszo¶æ" osoby. Chodzi o to, ze bez niej nie zatañczymy ¿adnego tañca, który planowali¶my bo æwiczyli¶my je tylko w takim sk³adzie. A jak w konkursie mamy tañczyæ jakie¶ praczki czy inny badziew znów, to ja dziêkujê... Ale pokonkurujecie sobie wobec tego sami z sob± smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.