Witam wszystkich.
Jak co roku zapraszam na Turniej do Piaseczna.
Jest to impreza ligowa w zwi±zku z tym obowi±zuje datowanie (1350 - 1492) oraz zasady Ligi Rycerskiej.
Impreza odbywaæ siê bêdzie w Parku Miejskim w Piasecznie przy ulicy Chyliczkowskiej, czyli tam gdzie co roku.
Data 23-24 czerwiec.
Oczywi¶cie jak co roku zapraszam ju¿ 22 czerwca (pi±tek) wieczorem.
Imprezie rownie¿ jak co roku towarzyszyæ bêdzie Festiwal teatralny oraz liczne koncerty.
Wy¿ywienie zapewnia organizator (naczynia trzeba mieæ w³asne, historyczne)
Zapraszam serdecznie.
Pro¶ba do wszystkich tych którzy byli u nas, co by powiedzieli ze dwa zdania, dla wszystkich tych co jeszcze nas nie odwiedzali.
Z powodu braku wielkich bud¿etów turniej znów na zaproszenia, wiêc jak zwykle wszystkich chêtnych zapraszam do mailowania do mnie.
Pozdrawiam
2 zdania o turnieju w Piasecznie:
Turniej odbywa sie w Pasecznie pod Warszaw±.
Na turnieju zawsze jest zabawnie i przyjemnie.
A teraz na serio:
- Jedzenie co roku jest wysmienite.
- Prysznice z ciepl± wod± i porcelanki w zasiêgu
- W sumie dobry dojazd z W-wy
- Co roku bardzo dobra obsada czy to ludzi walcz±cych, czy lozy szyderców
- Zawsze znajdzie siê kto¶ z czym¶ przyjemnym w kuflu
- Zawsze na turnieju cos siê przed³uza np w zesz³ym roku zapasy.
- Pod koniec dnia malutka bitewka i baronezka, ktora prowadzi Maska
ETC, ETC, ETC
Pozdrawiam
Misiek
Witam
Artur czy my mo¿emy przyjechaæ ???????????????????????
A tak zupe³nie serio to my bêdziemy na pewno :>
Oczywi¶cie je¿eli nas przyjmiecie w go¶cinê.
Piaseczno…. Najlepszy turniej na terenie Polski :>
Baronka bêdzie ju¿ ja siê o to postaram:
Mo¿e uda siê zorganizowaæ turniej jak bêdzie wiêcej dru¿yn :>
[quote]baronezka, ktora prowadzi Maska[\quote]
kameralna imprezka
nie za duzo turystow
turysci nie szwedaja siepo obozie
duzym plusem jest brak iglakow, ktore psuja atmosfere
jedzenie jest zawsze wysmienite
sporo ciekawych osob i zyczliwych, od ktorych mozna sie duzo dowiedziec
To jest naprawdê prze[beeep]ista imprez i jak siê Artur z Po³owica nie obra¿± to mam zamiar jednak ¶wieciæ na niej oczami ale:
TURY¦CI pijani w sztok szwêdaj± siê swobodnie po obozie - mêdz±, nudz± plota marksistowskie kocopa³y i w dodatku w sposób bezpo¶redni obra¿aj± legalnych uczestników obozu. Chlej± piwsko rozdawane przez w sztok pijanego podczaszego, bluzgaj± i maj± w±ty - sytuacja powtarza siê noc po nocy i nikt nie reaguje (w koñcu komu¶ z³amê szczêkê i niestety mo¿e to byæ owo dziwo co to wyposa¿one biologicznioe jest niby jak kobieta, wygl±da jak wieloryb, a jêzyk i maniery ma jak wêglarz - autentyczne).
byæ mo¿e kto¶ siê obruszy bo wszxyscy wiedz± ¿e w s³ownictwie nie przebieram. Ale nie przypominam sobie abym komu¶ bezspo¶rednio w jego lub jego rodzinê pos³a³ od k i maæ (owszem jako przerywnik i wykrzyknik to czêsto).
Natomiast w zesz³ym roku zaskoczy³ mnie obo¼ny lekko podchmielony, który przywita³ mnie ku..wasz, wasza, m..æ a potem ku..wasz twoja m..aæ (co siê nioeznacznie ale jednak znacz±co rózni do mojego stwierdzenia na Grunwaldzie : "Artur!!! Ku..wa m..Æ!!!"
Chyba ¿e te ró¿nice dla mnie zbyt subtelne i siê czepiam.
Dobrze by by³y ¿eby jednak obo¼ny by³ trzexwy , to uniknê przynudnych i przyg³upich pogwarek nad ranem z kosmitami co im siê ognisko na turnieju skojarzy³o z...a bo ja wiem czym - woodstookiem, miedzymiastówk± narcho czy innymi ****izmami.
A ponadto by³o [beeep]i¶cie, fajni ludzie i poza wspomnianymi du¿o dobrych spiewów i dyskusji na temat i na poziomie.
Pozdrawiam i przepraszam.
Witam!
Na Piaseczno zawsze i chêtnie!
KLimat , pogoda i jedonko wy¶mienite!
Jak co roku "Artefakt" ma nadziejê na zaproszenie.
Pozdrawiam Pablo.
Salve Artur!
Zamierzam w koñcu pojawiæ siê u Was. Zawsze kto¶ mi k³ody pod nogi podrzuca, kikedy siê wybieram do Piaseczna na turniej.
Zatem jesli mnie chcecie
to bêdê...a co!
Aloszka
Hhmm jak bêdzie s³oma do namiotów to mo¿e te¿ przyjade.....
Z chêci± by¶my przyjechali, je¶li rzecz jasna mo¿emy
oczywi¶cie poprosze o zaproszenie mailem (jak sugerowano), ale mam pytanie: czy obecno¶æ 10-miesiêcznego malca (oczywi¶cie w stosownym ubranku) nie bêdzie jak±¶ znacz±c± przeszkod±?
Wiedziemko zapraszamy serdecznie, dla dzieci±tka z rodzicielami znajdzie siê nawet pomieszczenie w szkole, co by ciszej by³o.
Morrigan s³oma bêdzie na pewno.
Hegi dziêkujê za konstruktywn± krytykê. W tym roku obo¼ny bêdzie trze¼wy i nikt bez stroju do obozu wpuszczany nie bêdzie.
Tak jak powiedzia³ Maj nie ma iglaków, tak jak powiedzia³ Templar jest ciep³a woda w szkole obok a w namiocie jest woda do przeplukania siê w ci±gu dnia. Jedzenie robi ten sam catering co w zesz³ym roku wiêc bêdzie smacznie
CYTAT(Artur Brzychcy @ 11:12 18.01.2007)
Wiedziemko zapraszamy serdecznie, dla dzieci±tka z rodzicielami znajdzie siê nawet pomieszczenie w szkole, co by ciszej by³o.
Morrigan s³oma bêdzie na pewno.
Hegi dziêkujê za konstruktywn± krytykê. W tym roku obo¼ny bêdzie trze¼wy i nikt bez stroju do obozu wpuszczany nie bêdzie.
Tak jak powiedzia³ Maj nie ma iglaków, tak jak powiedzia³ Templar jest ciep³a woda w szkole obok a w namiocie jest woda do przeplukania siê w ci±gu dnia. Jedzenie robi ten sam catering co w zesz³ym roku wiêc bêdzie smacznie
Fajnie to pewnie czesc krakowskiej przybedzie
a co do jedzenia to mozna by go troche wiecej zrobic bo czasami zabraklo, a i na biesiedzia juz nie mozna bylo zaspokoic drugiego glodu
Pozdro
p.s. a mam pytanie z czym byly te pyszne pierogi na biesiadzie w zeszlym roku ??
JAK D£UGO ju¿ psujê atmosferê - NIGDY nie brak³o wy¶mienitego ¿arcia na obozowisku robionym przez Brzarta i spó³kê !!!! Chyba ¿e ja siê zawsze nosem nakierujê i pierwszy dorywam do sto³u???
Hmm
To bardzo ciekawe co mówisz Morrgiano. Ja ju¿ by³em na dwóch Piasecznach i na jedzenie nigdy nie narzeka³em a zje¶æ mogê du¿o :>
Mówiæ ze na Piasecznie jest ma³o jedzenia, to bardzo nie³adnie
CYTAT(maska @ 16:51 18.01.2007)
Hmm
To bardzo ciekawe co mówisz Morrgiano. Ja już byłem na dwóch Piasecznach i na jedzenie nigdy nie narzekałem a zjeść mogę dużo :>
Mówić ze na Piasecznie jest mało jedzenia, to bardzo nieładnie
nie na narzekam tylko zdarzylo sie raz ze trzeba bylo pojsc na obiad do miasta bo to chyba jednak jest tak ze kto troszke za pozno przychodzi ten sama sobie szkodzi... ale ogolnie jedzenie bylo pyszniutkie
p.s Morrgiano wow pierwsze slysze
rodziciel bêdzie jeden, w³a¶ciwie rodzicielka i b±bel zupe³nie do ha³asu przywyk³y,ale dziêkujê serdecznie (pewnie i tak skorzystamy z terroryst± ze wzglêdu na komfort ogó³u bardziej, ni¿ nasz)
Od nas te¿ bedzie ma³e przedszkole
A Wojtus bedzie zdobywal zamek ko³ysk±!!!!!!!
Pozdrawiam
Ja tez chcialbym sie pojawic ale cos mi sie wydaj ze to nie mozliwe bedzie
a szkoda wielka szkoda bo Piaseczno to chyba jeden z najlepszych turniejow.
Pozdostaje mi zyczyc wszystkim uczestnikom wspanialej zabawy i za rok miec wiecej czasu.
Pozdrawiam.
PS.Zaczyna mi sie wydawac ze dam rade dojechac, teraz tylko pytanie czy beda miejsca??
Chêtnie wezmê udzia³ dostarczaj±c strawy duchowej
CYTAT(Micha³ Templarem zwany @ 10:49 19.01.2007)
Od nas te¿ bedzie ma³e przedszkole
A Wojtus bedzie zdobywal zamek ko³ysk±!!!!!!!
Pozdrawiam
Mój Wojtu¶, czy u Was te¿ bêdzie szkrab o tym wdziêcznym imieniu?
A ja wiem czemu Morrigan zabrak³o jedzenia, a ja wiem!!! Bo ona sz³a za Toffikiem a jak wiadomo Toffik jak szarañcza zje wszystko co na jego drodze
A tak wogóle to turniej jest cud, miód i pomarañcza.
Jedzenia boskie i du¿o.Jedna z moich obowi±zkowych pozycji turniejowych(a nale¿y dodaæ ¿e obowi±zkowych pozycji mam tylko dwie ... no mo¿e trzy).
Pozdrawiam i têskniê
Fionn
Ps.Ta egzotyczna pomarañcza to dlatego, ¿e w trakcie turnieju mo¿na jeszcze poogl±daæ wystêpy teatralne
CYTAT
Mój Wojtu¶, czy u Was te¿ bêdzie szkrab o tym wdziêcznym imieniu?
Niom
A ja w koñcu sie pojawie na Piasecznie :-) I bêde gra³... Wyobra¼cie sobie ten d¼wiêk dud o poranku xD <¶miech szaleñca>
Pozdro
a mi równie¿ zawsze co¶ sie sypalo i wyjazd trza by³o odk³adaæ....
w tym roku standardowo proszê o zaproszenie, i standardowo postaram siê wykorzystaæ takowe je¶li nie nadwerê¿y³em zaufania gospodarzy
Prywatna zg³asza siê jak co roku. Piaseczno to "¿elazna" pozycja w naszym kalendarzu.
Na razie nie wiem w jakim sk³adzie ale postaramy siê o du¿± liczbê walcz±cych.
Mam dwie sugestie:
- nieco wiêcej miejsca na namioty, ¿eby¶my siê sobie o sznurki nie potykali;
- mo¿e by tak zaaran¿owac niezobowi±zuj±c± potyczkê na wiêcej osób - tak ku rado¶ci P³azika i innych niewy¿ytych?
A tak, gwoli reklamy - Piaseczno przebija wszystkie znane mi imprezy pod wzglêdem go¶cinnosci i "bezproblemowo¶ci".
Serdeczne pozdrowienia dla Sylwii, Brzarta i ca³ej piaseczyñskiej ekipy.
Maciek.
Niwy¿ytych :
= niedor¿niêtych
CYTAT(Fionn @ 18:14 24.01.2007)
A ja wiem czemu Morrigan zabrak³o jedzenia, a ja wiem!!! Bo ona sz³a za Toffikiem a jak wiadomo Toffik jak szarañcza zje wszystko co na jego drodze
To jakies wstretne insynuacje. To ze rozne rzeczy mnie lubia i maja tendencje do zaprzyjazniania sie ze mna, nie znaczy ze jestem szarancza - po mnie jakies resztki zostaja (no chociaz puste wiaderko po winie :P). A Mori byla glodna bo zajela kolekcjonowaniem slomy :P
A tak na serio to mam nadzieje ze uda mi sie dojachec w tym roku (moze nawet uda sie Aga sciagnac
) ale to sie jeszcze zobaczy.
pozdr
Toffik zwany Reyem
CYTAT(Reyar @ 13:44 26.01.2007)
CYTAT(Fionn @ 18:14 24.01.2007)
To jakies wstretne insynuacje. To ze rozne rzeczy mnie lubia i maja tendencje do zaprzyjazniania sie ze mna, nie znaczy ze jestem szarancza - po mnie jakies resztki zostaja (no chociaz puste wiaderko po winie :P). A Mori byla glodna bo zajela kolekcjonowaniem slomy :P
No nie, normalnie nie mogê i wszystko na mnie ja ju¿ nie bêdê mówi³a kto mi z miseczki wszystko wyjada³ i z kufelka wypija³.....
A na Piasecznie po prostu trzeba byæ
A co do wygrania w bojowym?
Ale nie mo¿esz go wygraæ - bo ja mam ju¿ jedno i potrzebuje drugiego
Jak ja bêde wygl±da³ z jednym jajem
Impreze polecam wszystkim i napewno siê stawie - ³±czy wysoki poziom z wyj±tkowo mi³± atmosfer±.
Walka grupowa 3xTAK albo np. turniej dru¿ynowy
. (Chêtnie zaproponuje p³azikowy zestaw najbrutalniejszych, najokrutnieszych i najbardziej hooligañskich regu³ buhurtowych) a powa¿nie s³u¿e rad± i pomoc± przy organizacji - je¿eli bêdziecie mieli ochotê na tak± formê rozrywki oczywi¶cie.
CYTAT
Ale nie mo¿esz go wygraæ - bo ja mam ju¿ jedno i potrzebuje drugiego tongue.gif Jak ja bêde wygl±da³ z jednym jajem hehehe.gif
Rozumiem Twój problem, choæ sam mam dwa, i jakby co to oddajê walkowerem
.
S³awa!
No to Ciechanów w ca³ej okaza³o¶ci siê zg³asza i oznajmia, ¿e przybêdzie
Taka biba nas nie mo¿e omin±æ
Witam Arturze
Routiersi zg³aszaj± siê do udzia³u w Turnieju (mam nadzieje ,¿e jeszcze nas chcecie
)
Pod powiêkszeniem obozu podpisuje siê rêkami i nogami
))).
Pozdrawiam wszystkich Wierny Piotr
A ¿eby nie by³o ¿e robiê tylko pod siebie (
) to w tym roku nie zg³osimy zawodnika do Ligii - tak wiêc ka¿dy o laur pokusic siê mo¿ê - h³ê, h³ê, h³ê.
Buuuuuuuuuu
a gdzie podzia³ siê Kamil ............. grrrrrrrrrrr
Pozdrawiam
Nevila nie bêdzie?? Byæ nie mo¿e, ja chce rewan¿u, mam na niego piêknê glewie naszykowan±
Nie moze to byæ ¿e bez rewan¿u siê obejdzie.
Robercik mój psia jucha pasierb po bracie co mi m³odym zmarnia³ plondruje burdele i winiarnie w Pary¿u co daj Bo¿e Amen - bo to tak powinno byæ ¿e siê Pary¿ plondruje.
P³azik - kcesz Acan rewan¿u - kup mi zbrojê - jaæ Ci dam takiej satysfakcji ¿e ju¿ wiêcej nie zechcesz - a po sezonie zbrojê oddam, co by nie by³o.
OOOOO Hegemonie byæ nie mo¿e ¿eby¶ siê na takiej imprezie nudzi³ - ja ci blachy na Piaseczno od rêki po¿ycze (powa¿nie - to nie problem) chêtnie siê stawie.
Jak by co Panie Organizatorze P³aziku ja chêtnie dokoptuje wszystkiego co by Hegemonowi brakowa³o!
Na pewno bêdziesz mia³ komplecik Hegemonoie do walki je¶li zapa³ ciê nie opu¶ci
A i jeszcze jedno ja te¿ stajê do tej potyczki
Oj Hegemonie ale¿ masz wziêcie
... gdyby to by³y panny by³by¶ wkoñcu wniebowziêty
))
Pozdrawiam
No có¿. Do Pruszkowa mamy daleko a ch³opaki g³odne wiedzy... i cha³wy
A tak na serio to znowu bêdzie za ma³o czasu na wszystko. Ale gdyby Hegi mia³ ochotê na mini "seminarium porównawcze" to wzieliby¶my maski szermiercze i co tam jeszcze dla bezpieczeñstwa siê przyda.
Hegemonie - co ty na to?
CYTAT(Maciej Reihl @ 07:20 31.01.2007)
No có¿. Do Pruszkowa mamy daleko a ch³opaki g³odne wiedzy... i cha³wy
A tak na serio to znowu bêdzie za ma³o czasu na wszystko. Ale gdyby Hegi mia³ ochotê na mini "seminarium porównawcze" to wzieliby¶my maski szermiercze i co tam jeszcze dla bezpieczeñstwa siê przyda.
Hegemonie - co ty na to?
Bardziej ja na to jak na lato ni¿ na walczenie w turniejowych walkach w po¿yczonej zbroi. Toæ wyra¼nie napisa³em "kup mi zbrojê" nie po to ¿ebym sobie j± mia³ - ¿eby by³a na mnie zrobiona- po¿yczanie zbroi owocuje kontyuzjami i ¶miesznym wygladem zazwyczaj.
A we¼cie maski, ja wezme nasze palcaty, taki do drzewcówki te¿ - mo¿na wszqak zamiast chlania posemina¿yæ, mo¿na - wyjdziemy w koñcu na o.o. Ojców Seminarzystów - alibo bratów Seminariuszy Mniejszych
Chyba ¿e chcecie wpa¶æ do Pruszkowa na serio na jakie¶ ma³e co nie co seminaryjne teraz (nie ¿e zaraz) bo cosik na turnieju to w to nie wierzê. Mo¿na by pewnie to i u Artura skombinowaæ - jeden dzionek i sala gimnastyczna.????Brzart????
a macie w planach zorganizowanie jakiego¶ turnieju ³uczniczego ???? bo mam ochotê wykosic konkurentów
)))))) ehhhhhhhhh Hegemonie raczek, raczek ³adny ...
Pro¶cie to bêdzie wam dane. Wasz± w³asn± wam odmierzone bêdzie . Ty¶ jest Petrus
Raczek - a co to - tak bez zbroi to nie ³aska????? Pêknie prosze do mazureczka
.
Ale¿ Panie Rafale nie godzi siê aby cz³ek o takim pochodzeniu, ba którego przodkowie w³adali naszym piêknym krajem przez stulecia
... tañczy³³ z takim plebejuszem jak ja:). Taka integracja warstw ... do dobrych rzeczy nigdy nie prowadzi³a. Ja tam prosty cz³ek, znam siê jedynie na biciu piany i fechtunku chamskim floretem.
Swoj± drog± z tego co pamiêtam pancerz w³asny posiadasz
(ufam ,¿e ¿e¶ go w lichwe ¿ydom nie da³ ani z niego nie wyrós³). Nie widzê zatem niczego na przeszkodzie aby¶ paru gor±cych m³odzików nauczy³ moresu.
Co mysle przysz³o by Ci bez wiêkszego problemu, bo przecierz specjalistów na twoim poziomie w Polsce ba! w Europie ze ¶wiec± szukaæ.
Pozdrawiam uni¿enie
Nie do¶æ ¿e prostak to w dodatku nieprzyzwoity pochlebca! Co za czasy i obyczaje.
Kolczóe mam owszem, przeszywanice mam owszem, he³m z czepcem bez zas³ony niestety ju¿ troszkê zu¿yty i cienki. Tak samo ekawiæe (z wyple¶nia³ym wk³adem) i takowerz nu¿ki stalowe od których niejednemu zesmiechu by siê popu¶ci³o. Tyle mia³em i tyle mam. Troszkêma³o jak na plac turniejowy a po za tymjatam sêdzjuje i kurczê jako¶ nie mogê sie doprosiæ nastêpcy.
Ale poz a turniejem to mo¿na troszke pobaraszkowaæ.
Ale ja tam wolê w koszulinie
CYTAT
Nie dość że prostak to w dodatku nieprzyzwoity pochlebca! Co za czasy i obyczaje.
Kolczóe mam owszem, przeszywanice mam owszem, hełm z czepcem bez zasłony niestety już troszkę zużyty i cienki. Tak samo ekawiće (z wypleśniałym wkładem) i takowerz nużki stalowe od których niejednemu zesmiechu by się popuściło. Tyle miałem i tyle mam. Troszkęmało jak na plac turniejowy a po za tymjatam sędzjuje i kurczę jakoś nie mogę sie doprosić następcy.
Ale poz a turniejem to można troszke pobaraszkować.
Ale ja tam wolę w koszulinie
Heehehe raczej nie pochlebstwa a sarkazm
) ale to tak z czystej sympatii
Jakoś jeśli mnie pamięć nie myli 3-4 latka temu twój sprzęt Ci nie przeszkadzał
, a swoją drogą jeśli taki miałeś to chyba nie będzie robiło rużnicy jeśli dobierzesz odpowiednio pożyczony.
No ja rozumiem ,że spoczywają na Tobie obowiązki związane z sędziowaniem ... ale kto każe Ci się sparingować podczas turnieju, po za tym czasem warto się poruszać.
Pozdrawiam serdecznie
"A we¼cie maski, ja wezme nasze palcaty, taki do drzewcówki te¿ - mo¿na wszak zamiast chlania posemina
rzyæ, mo¿na - wyjdziemy w koñcu na o.o. Ojców Seminarzystów - alibo bratów Seminariuszy Mniejszych
"
Hymm Hegemonie jak proponujesz palcaty i puklerze to ja zawsze chêtnie stanê
trochê siê po swiecie pow³óczy³em to doswiadczenia siê ³ykne³o
co¶ nieco¶ siê z Drabów pamieta
Proszê nie atakowaæ sêdziów. Wbrew pozorom s± przydatni
Chcia³em równie¿ napomkn±æ, ¿e po raz pierwszy mamy na Turnieju pokazy walk konnych w wykonaniu Smoczej.
Pozdrawiam i do zobaczenia
Ja tam nikogo nie atakuje ... ja siê tylko przekomarzam
...
Nice Arturze ... a jezcze jake¶ nowo¶ci :D ?
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.