Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: V Ogólnopolski Turniej Rycerski w Piasecznie
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2, 3, 4
Kakofonix
Chairete!
Bardzo, bardzo gor±co dziekujê organizatorom turnieju za wspania³± zabawê. Z roku na rok impreza coraz bardziej siê mi podoba i to nie tylko dlatego, ¿e my - Rojtiersi - odnosimy na niej stale sukcesy smile.gif.
Szkoda, ¿e burza nie pozwoli³a na organizacjê turnieju bardów, ale w przysz³ym roku na pewno siê uda.
Dziêkujê te¿ bardzo moim wiernym fanom (5-ciu!) za doping i motywacjê do umilania turnieju ¶piewem. Obiecujê, ¿e dalej bêdê poszerza³ repertuar i trzyma³ poziom.
Tym, którzy zazdroszcz± mi talentu, odpowiem cytatem z Cantigi 200 (CSM Alfons X el Sabio):

"Tym, którzy mi ¼le ¿yczyli
knuli, moje imiê l¿yli,
da³a na co zas³u¿yli
sprawiedliwo¶æ s³awiê Jej!"

i z ks. Baki (Uwagi o smierci niechybnej, a wszystkim pospolitej):
"Indyku,
Grzeszniku
Nadêty
Przeklêty!"
LASCIATE OGNE SPERANZA!

Andrzej, Kakofonix GOHR Routiers

P.S. Mam nadziejê, ¿e ¶piewy mojej Ani z Abelianatusem tak¿e przypad³y Wam do gustu.

Pawe³ Tybaldem Zwany
Wiatm smile.gif
w imieniu calej Chor±gwi Rycerstwa Ziemi Ciechanowskiej chcialbym podziekowac za wspaniala zabawe! atmosfera przednia - same znane twarze - stazi i nowi przyjaciele :D
Jedzienie wysmienite :P ... no tylko ta pogoda :/ ale co tam, za rok nam i ona nieprzeszkodzi w niczym smile.gif

ze swojej strony, osobiscie chcialbym podziekwoac za wspaniala nagrode smile.gif stoi juz na zaszczytnym miejscu i bedzie mi przypominac o mile spedzonym weekendzie z wami smile.gif
za rok oczywiscie nie odpuszcze i znow zgarne jajco :P

Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje,
Pawe³ zwany Tybaldem
The_Fish
Salve!
Co tu du¿o pisaæ - smutek wielki mnie ogarnia, ¿e Piaseczno, z definicji jeden z najlepszych turniejów w sezonie, dobieg³o koñca. Nie wiem jak to robicie, Eodem Tempore, ale co roku sobie my¶le ¿e lepiej ju¿ byæ nie mo¿e i co roku muszê zmieniaæ pogl±dy w tej kwestii smile.gif Dziêki Wam za to wielkie!

Co do szczegó³ów - fantastycznie siê bawi³em na minutówce, nawet mimo licznych przerw z przyczyn pogodowych i tych 8 godzin spêdzonych w blachach. Bohurt - pierwsza klasa, widok Olczaka wpadajacego we mnie i wgniataj±cego mnie w glebê pozostanie mi w pamiêci do koñca ¿ycia, to by³a dobra lekcja pokory ;)

Nieco skromniejsze w ilo¶ci jedzenie nie straci³o nic na jako¶ci - a to przecie¿ najwa¿niejsze, nie najad³em siê mo¿e ponad miarê tak jak ostatnio ale legenda piaseczyñskich przysmaków zdecydowanie zostanie utrzymana w mocy.

Jedyny minus jaki mi przychodzi w tej chwili do g³owy - brak kazania angsad.gif Cz³owiek wstaje z rana, czeka niecierpliwie a tu figa :P

Nie dziêkujê nikomu osobi¶cie, bo za du¿o by tego by³o, i tak nied³ugo siê znów zobaczymy smile.gif

pozdrawiam

Bartek P.

Puenta
No i po raz szósty koniec. No i po szósty rewelacja. Fantastyczny turniej, fantastyczna zabawa i świetny klimat.

Obóz z roku na rok wygląda lepiej. Obsuwy spowodowane jakąś wodą, która lała się z nieba były może i irytujące, ale nie niweczące zabawy. Bohurt wyglądał rewelacyjnie, ludzie na bojówce przedstawiali bardzo dobry poziom, a jedzonko było pyszne. Szkoda akurat, że nie było go odrobinkę więcej. Taki wyjadacz jak ja (w kilku znaczeniach tego słowa - również dosłownym) mógł sie najeść. Ale jak ktoś nie ma szóstego zmysłu i nie był w pobliżu obozu w okolicach posiłku, to wiele dla niego nie zostawało po 30 minutach.

Świetne wrażenie wywarła uczta. Zwłaszcza jej zaawansowana część, czyli tańce pod wpływem alkoholu, w bagnie między linkami i namiotami.

Co do tańców, to bardzo ładnie się przedstawiało 2/3 konkursu tańca. Pozostała 1/3 dzięki mnie niestety już nie tak rewelacyjnie. Siewierz zrobił na mnie świetne wrażenie i mam nadzieję, że i za rok się pojawi. Chyba też złapali specyficzny (czyli dobry jak niemal nigdzie) klimat Piaseczna. Zwłaszcza, że za rok tańce w sobotę. Prawda?

Jeszcze raz buziaki Sylwuś i Artur!
Przemko zwany Zychem
W imieniu organizatorow chcialbym podziekowac wam za tak liczne przybycie - z roku na rok jest nas wiecej, co nas cieszy niezmiernie, bo park jest bardzo pojemny. Z rozrzewnieniem wspominalismy dzisiaj "zerowy" turniej w piasecznie, w ktorym do bohurtu wyszlo moze 5 osob icon_wink.gif. To co dzieje sie dzisiaj napawa nas ogromnym optymizmem, a praca i czas wlozony w organizacje turnieju zwraca sie po stokroc w postaci ucieszonych g±b na turnieju i postow takich jak powyzej po.

Po raz kolejny przepraszam za pogode, faktury za przepedzanie chmur zostaly oplacone, cos musialo nawalic po drodze. Przepraszam tez za wyjatkowo skromna uczte w tym roku, ale mam nadzieje, ze mimo tego kazdy uszczknal chociaz kes. Obiecuje, ze w przyszlym nie wstaniecie od stolu o wlasnych silach. Za pozytyw uznaje fakt iz piwo skonczylo sie dopiero okolo godziny 6 nad ranem.

Jeszcze raz dzieki, gratulacje dla zdobywcow jajec, pozdrowienia, uklony, oklaski, okrzyki, balaski etc.

Jak Piaseczno zrobi turniej to wiadomo czego gdzie nie ma. ;]
Pawe³ Lipnicki
Super, ¿e by³o, szkoda , ¿e koniec...
Ale za rok nastêpne Piaseczno i nastêpne JaJa (z³ote) bigsmile2.gif
stworzonko
Równie¿ dziêkujê za mile spêdzony czas na turnieju i za mo¿liwo¶æ przybycia do Was do Piaseczna.

Turniej by³ ¶wietnie zorganizowany - do wszystkiego blisko i wszystko zapewnione. Co prawda kilka razy nie za³apali¶my siê na pe³n± wy¿erkê, natomiast nawet i resztki by³y przepyszne (szczególnie marmoladka (pat.gif). Przyjemna atmosfera (pomimo kilku uwag jakoby¶my mieli byæ "dzieciakami" i "niepe³noletnimi" - chocia¿ swoj± drog± komplement to dla nas, ¿e tak m³odo wygl±damy crazy.gif ), multum konkurencji, pogoda do zniesienia... W kilku s³owach - do Piaseczna powrócimy na pewno, w nastêpnych latkach walcz±c nadal zaciêcie o jajo usmieszek_02.gif .

Pozdrowienia dla wszystkich, z którymi mia³am okazjê siê spotkaæ i pogadaæ.
lemil
Dziêkuje Arturowi i Sylwii oraz ca³emu Edoem Tempore za super Turniej w Piasecznie. Z roku na rok coraz wy¿szy poziom imprezy, przez co ca³a zabawa jest lepsza icon_mrgreen.gif

Dziêkuje wszystkim znajomym i nie znajomym za mi³± zabawê w obozie jak i w szrankach

Pozdrawiam Emil z Pugnatores Aeterni
£ukasz P³aza
I mnie siê oczywi¶cie wszystko podoba³o (no mo¿e poza moj± w³asn± form±). Uczta bardzo mi³a. Jakim¶ cudem uda³o mi siê naje¶æ bez problemu, wla³em w ludzi 10 flaszek wódki maximus Olczaka - by³o fajnie. Cieszy mnie ¿e buhurt piaseczyñski siê rozwija i zyskuje entuzjastów, zarazem dodam ¿e mi³o by³o to wszystko organizowaæ (choæ potem i tak przej±³ to Maciek - za co mu chwa³a). Tylko ma³a uwaga - na buhurty lepszy sprzêt, na grunwie po³owa wychodz±cych wylecia³a by od razu (polecam regulamin na pierwszej stronie tematu buhurtowego - tam pisze co TRZEBA mieæ). Sêdziowanie sprawiedliwe, przeciwnicy godni. S³owem jak zwykle piêknie.

P.S. Pierwszy raz by³em ofiarom szar¿y kopijniczej i powiem ¿e robi wra¿enie.
Wicher
Witam!

Super impreza, zw³aszcza po takiej przerwie w piasecznowaniu jakiej do¶wiadczy³em... teraz ju¿ wiem ile przegapi³em. Starym znajomym serdecznie dziêkujê z gor±ce przyjêcie i kapitaln± atmosferê.
Organizatorzy, odwalili¶cie kawa³ cie¿kiej i dobrej roboty, s³awa Wam!!!

Minutówka na ¶wietnym poziomie, choæ z zaskakuj±cym fina³em.

Mele by³o przes³odke... tyle uciechy to dawno ju¿ nie mia³em!!! Styranych od "wedla" serdecznie przepraszam ale to przecie¿ o to chodzi w tej zabawie. Helga! Du¿o s³ów uznania! Ma³o kto ustoi takie dzwony z pó³torki... szczególnie, ¿e by³y a¿ cztery... masz chyba jaja ze stali... obro¶niête drutem... smile.gif

(Templarku kochany o piwie za uratowanie czaszki pamiêtam, nic sie nie martw!)

Jeszcze raz dzieki Wszystkim Orgom i Uczestnikom!!!

PZDR dla Reihli, Mordehaja, Piotra i Emilka, fajosko by³o biæ sie razem z Wami!!!
Jan Gradoñ
CYTAT("£ukasz P³aza")
Pierwszy raz by³em ofiarom szar¿y kopijniczej i powiem ¿e robi wra¿enie.

To by³a taka spokojna miniszar¿a.... Szar¿ê bêdziesz mia³ na Grunwaldzie warrior.gif szczerba.gif icon_wink.gif No ale dziêki, ¿e siê zg³osi³e¶ smile.gif
Micha³ Templarem zwany
Turniej przecudny, pogoda przyjemna :D a uczestnicy w sumie w porz±dku :D

Mele bardzo przyjemne, wywarzone, towarzyskie.
Da³o ³adny pokaz mozliwo¶ci technik bohurtowych, zarówno dla nas, jak i sprawdzi³o efektywno¶æ sêdziów.

Bardzo ¿a³uje, ze punktówka by³a prze³o¿ona na Niedzielê, oraz ¿e zapasy tez odbywa³y sie w tym dniu, ale có¿ nie mo¿na miec wszystkiego.

Wicherku nie rób takich akcji swoim kobietom wiêcej. Nie zawsze znajdzie siê taki pokrecony facet w pobli¿u :p
Co do piwa do zabierz lepiej swoje damy na spacer do parku na ciastko i herbatkê.

Pozdrawiam
Czarny Rycerz
Hej! Naprawdê by³o super. Dziêkuje wszystkim za dobr± zabawê. Naprawdê z roku na rok turniej coraz lepszy. A teraz taka uwaga to organizatorów ³uczniczego. Na przysz³o¶æ og³o¶cie o turnieju trochê wcze¶niej, ¿eby mo¿na by³o jeszcze sobie postrzelaæ na próbê... Zd±¿y³em tylko przyj¶æ i siê zapisaæ.. A przyda³oby siê trochê przyzwyczaiæ..

Pozdro

P.S A teraz taki dialog podsumowuj±cy (oczywi¶cie nasi kochani tury¶ci) :
osoba1 - A po co oni tak walcz±?
osoba2 - Chyba to jakie¶ mistrzostwa s±.. Takie rycerskie..
1 - Ale co oni bêd± z tego mieli?
2 - Nie wiem.. Chyba ta reszta bêdzie ich szanowaæ smile.gif
Wierny Piotr
Chciałbym serdecznie podziękować wszystkim Orgom za przygotowane świetnej imprezy i ogromu pracy włożonej w jej przygotowanie.
Impreza się rozwija w bardzo dobrym kierunku i zawsze będzie w planach wyjazdowych zarówno moich jak i mojej grupy (no oczywiście o ile Wielkie Słońce pozwoli smile.gif).
Chciałbym serdecznie podziękować współuczestnikom imprezy za wspólną zabawę i klimat który razem stworzyliśmy.

Pozdrawiam
lewa
Wielkie dziêki za wspania³± imprezê!
Dla wielkiego krêgu mi³o¶ci, jaki powsta³ w pi±tek ;) i dla wspó³towarzyszy jak¿e piêknego niedzielnego poranka ;)
pozdrawiam ciep³o
Pani Katarzyna ;)
Piotr Koc
Bardzo udany turniej!!! Serdeczne podziêkowania dla organizatorów. Ju¿ siê wpraszamy na przysz³y rok w wiêkszym sk³adzie. Dziekujemy Bractwu Rycerskiemu Komturii Grudzi±dzkiej za przemi³e towarzystwo.

Tu film z pierwszego wieczornego starcia:

http://www.koc.pl/mov03605.mpg
Borschwitz
SALVE
Wiem ¿e Lewa ju¿ to uczyni³a , lecz i ja nie omieszkam w swej skromnej osobie podziêkowaæ za wszystko, wszystkim i k³aniam siê nisko ca³ej Braci Rycerskiej
Wierny Piotr
Wiêcej filmów, wiêcej filmów !! smile.gif

£ukasz P³aza
Janie - naprawdê jestem g³odny wra¿eñ z nastêpnej szar¿y (zdaje sobie sprawê ¿e mnie oszczêdzali¶cie)
Oczywi¶cie nie mo¿e zabrakn±æ gratulacji dla Borshwitza - jeste¶ fenomenalny, teraz tylko prosta droga do s³awy bojówkowego czempiona. No i mimo tego ¿e ja da³em cia³a jajo zostaje w Prywatnej! icon_mrgreen.gif
ua
Tak¿e gratulacje dla orgów i uczestników!
Co do szar¿y z przyczyn nazwijmy to "technicznych" nie mog³em mieæ takiej przyjemno¶ci jak P³azik ale co do grunwa je¶li potrzebowaliby¶cie wariatów co by pieszo staneli to zapraszamy do obozu ¶w. Jerzego tam takowych znajdziecie smile.gif
Jan Gradoñ
CYTAT("ua")
ale co do grunwa je¶li potrzebowaliby¶cie wariatów co by pieszo staneli to zapraszamy do obozu ¶w. Jerzego tam takowych znajdziecie

To mo¿e wpadniecie do nas na trening w ten, albo w nastêpny czwartek? warrior.gif bum.gif
Jakub. L
Jejku. Wpad³em w depresjê. To ju¿ po Piasecznie tears.gif By³o fantastycznie. Jak zwykle z reszt±.
Towarzystwo przednie, a pogoda fantastyczna (lubiê, jak mi siê na g³owê leje)
Chcia³bym z tego miejsca podziêkowaæ wszystkim uczestnikom imprezy i przeprosiæ tych, z którymi siê nie po¿egna³em.
Za rok postaram siê zapowiedzieæ trochê wcze¶niej.
icon_mrgreen.gif
Artur Brzychcy
Witam
Zychoo już podziękował w imieniu orgów, ale dodam swoje dwa grosze.
Jeszcze raz dzięki, że byliście i że wszyscy byli tak wyrozumiali pomimo pogody i wywolanych tym opóźnień. W przyszłym roku na pewno będzie więcej jedzenia, ponieważ będzie nas na nie stać o czym wiemy już po rozmowach z Gminą.
Specjalne podziękowania dla sędziów oraz sponsora nagród dla sędziów Pawła Obłozy i jego kramu Artefakt. (sędziowie którzy jeszcze nie otrzymali nagród - wkrótce to naprawię).
Wielkie podziękowania dla obydwu oboźnych za kawał doskonałej pracy - Vasqez i Sylwia.
Zychowi za ogarnięcie Jarmarku. Circusowi i Grexom za olbrzymią pomoc.
Płazikowi za organizację Bohurtu

Dziękuję również wszystkim zwyciężcom za wspaniały pokaz umiejętnoś.ci i prawdziwy kunszt w swoich dyscyplinach.
Zwyciężcy
Turniej rzutu włocznią - Tybald z Ciechanowa
Turniej łuczniczy - Dorian Stalowy Liść
Turniej zapaśniczy - Mistrz Jaan Circus Maximus
Turniej tańćów - Alta Danca
Turniej Strojow - Sowa, Zibi i jaśnie oświeceni państwo Olczaki z Prywatnej ChvR.
Turniej Konny - książęca
Turniej Bojowy Punktówka - Piotr Zacharski Routiers
Turniej Bojowy Minutówka - Borschwitz - Prywatna Chorągiew von Reil

Pozdrawiam
Hub
Witajcie.
Arturze!
W imieniu całej ekipy z Grójca chciałem bardzo podziękować za wspaniałą imprezę.
oprócz wszystkich pochwał ktore już wcześniej polały się miodem na wasze uszy,
chciałbym podkreślić jedną rzecz - było bardzo przyjemnie i spokojnie;
można było się naprawdę wyluzować - a takie klimaty lubię najbardziej na turniejach smile.gif

przyjemnie było oglądać tylu zawodników w bojowym - i w ogóle bojowy miał
sympatyczny przebieg, zwłaszcza że na półfinałową 6tke połowę stanowił Grójec :D
apropo sędziowania - trzy razy się ludzie lekko zdziwili po usłyszeniu werdyktu,
ale czasami tak bywa. dla pewności next time trzeba będzie wygrywać przez KO smile.gif
co do mele - dobrze że nikt nie złapał większej kontuzji, bo nie było to lekkie
smyranie się po tarczach. i całe szczęcie, bo chyba dzięki temu wszyscy uczestnicy
byli zadowoleni..
a absolutnym mistrzostwem świata były 1) przepiękna techniczna akcja szpadlem Maćka icon_mrgreen.gif
2) delikatny wjazd Ola z kopa w głowę Helgi (1.22 sekunda filmiku z poprzedniej strony)
było git bigsmile2.gif

aha, jeszcze jedno. Arturze, następnym razem pamiętajcie o walczących..
jako uczestnik bojowego nie miałem szans na żaden posiłek az do 23ej -
a myślę że należała nam się jakaś micha w zamian za szrankowe wygibusy.

chciałbym jeszcze poddać pod rozwagę oganizatorów rozszerzenie wachlarza dopuszczalnej broni
o drewnianego fallusa smile.gif myślę że Saszka mógłby z nim zdziałać cuda.. tylko tarktować to jako
broń sieczną czy obuch? icon_wink.gif

Jeszcze raz wielkie dzięki i siekierka pochwalna ku czci Wielkiego Słońca !!!
Kopernicus
Ja ze swojej strony chcia³em podziêkowaæ organizatorom turnieju ³uczniczego - Stalowy Li¶æ, za znaczne jego urozmaicenie. Mimo niezbyt d³ugiego sta¿u w RR, po raz pierwszy mog³em spróbowac siê w tak wielu konkurencjach ³uczniczych - ruchome tarcze oraz ustrzelenie zaj±ca w... ;) Szkoda, ¿e organizatorzy nie dawali srebrnych i br±zowych jaj, to wróci³bym z pierwszym w ¿yciu trofeum. Oczywi¶cie uk³ony dla organizatorów - to co mi siê najbardziej podoba³o to piwo, lej±ce siê do rana :D Oczywi¶cie za rok stawimy siê w liczniejszej grupie oraz wystawimy zbrojnych.
Popzdrowienia dla wszystkich ludzi, których pozna³em. Do zobaczenia wkrótce.
Hassan
Alta Danza równie¿ dziêkowaæ wszystkim za wspania³± imprezê bigsmile2.gif

A tutaj fotoki z turnieju:
http://images.inpu.net/alta-danza/piaseczno_2007/

pzdr.
h.
Ka¶
Z ca³ego serca dziêkujê organizatorom turnieju! ¦wietnie siê bawi³am, szkoda tylko, ¿e pada³o. Kakofonixowi dziêkujê za umilanie porannego kaca, Grzesiowi - za wspólne granie, i oczywi¶cie (bez)b³êdnemu rycerzowi Bartkowi - za wytrzymywanie ze mn± w sytuacjach (szczególnie pogodowo) kryzysowych. Pozosta³ym dziêkujê za pozosta³e :D

Gratulujê ch³opakom z Ciechanowa zajêcia dobrych miejsc w turniejach smile.gif

Jaka¶ dziewczynka podczas minutówki: "Bojê siê! - (Mama) A czego ty siê boisz córeczko? - Lycezyyyy! (i w p³acz)"

Tym, którym obieca³am zdjêcia, obiecujê teraz, ¿e wrzucê je jak tylko znajdê w swoim ba³aganie odpowiedni kabelek.

I jeszcze jedno: mo¿e kto¶ znalaz³ ma³± glinian± miseczkê z g³adk± lamówk±..? Zauwa¿y³am, ¿e nie wróci³a ze mn± do Warszawy..
lemil
Troche zdjęć i filmików z Turnieju

http://picasaweb.google.com/lemil86/

Pozdrawiam Emil
Freya
Chcialam slicznie podziekowac organizatorom za naprawde rewelacyjny turniej (jak kazdy z tych trzech na których bylam). Szkoda tylko, ze pogoda nie dopisala nam tak jak w poprzednich latach. Grzechem by bylo nie pojawic sie wprzyszlym roku. Pozdrawiam!
Mroczny
Ze swojej strony chcialbym rowniez serdecznie podziekowac i zapytac czy nikt nie znalazl kluczy i zestawu sluchawkowego... niestety po powrocie dopatrzylem sie ich braku. i pytanie czy ktos z piaseczna moglby sprawdzic?
Ka¶
S± ju¿ moje zdjêcia z Piaseczna!

http://picasaweb.google.pl/nielubka/Piaseczno2007

Emilu, jak siê wstawia filmiki w Picasie?
Rafa³ Pr±dzyñski
Je¶li "ludzie" zdziwili siê tylko ze "trzy razy" po og³oszeniu wyników sêdziowskich to tegoroczne Piaseczno nale¿y uznaæ za najlepszy turniej pod wysoko ¶wiec±cym s³oñcem w historii ludzko¶ci icon_mrgreen.gif .

Wzmo¿ony wysi³ek treningowy sprzyja podnoszeniu formy i techniki oraz zrozumieniu tego co siê dzieje na placu boju - poprzez wyostrzenie postrzegania bigsmile2.gif

Wiernych przepraszam - nie bêde wyg³asza³ kazañ dopuki odpowiednie czynniki nie umieszcz± tego punktu w programie jako oficjalnego - ale dziêkujê za utêsknienie. Jestem ca³y czas gotowy do pracy pasterskiej. aniol.gif
Maximilius
Grudziądz serdecznie dziękuje za zaproszenie ;)

Jak dla mnie było wspaniale - a był to mój i pierwszy piaseczyński turniej, i pierwszy turniej w ogóle ;) Jak to ktoś z tam obecnych stwierdził - "dobrze zacząłem" :D

Smutną rzeczą dla nas było to, że praktycznie nikogo tam nie znaliśmy, może poza dwoma, trzema osobami. No cóż, następnym razem już będzie lepiej ;)
Pyza
Dziêki wszystkim za mi³e towarzystwo i zabawê na turnieju. Wreszcie mog³am pojechac ju¿ w ciuchach historycznych, bo zesz³oroczn± imprezê spêdzi³am jeszcze po cywilu. By³o naprawdê cudownie, oby nastêpne by³y tak samo dobre, albo jeszcze lepsze.
A z³a pogoda sprawi³a tylko, ¿e sukienki by³y trochê ub³ocone... ale tak to jest jak siê idzie po ciemku do toiki ;].

Pozdrawiam wszystkich, Pyza z Pugnatores Aeterni.
chytrusek
Wielkie dziêki za wspania³ê zabawê i niezapomniane wra¿enia.
Borschwitz
Dorzucam i ja galeriê zdjêæ robionych przez mego przybocznego fotografa:
http://an11.fotosik.pl/albumy/216534.html
Maciej Reihl
Wreszcie wyleczy³em siê na tyle, ¿eby co¶ skrobn±c.

Tradycyjnie wielkie uznanie i podziêkowania dla organizatorów: Artur, Sylwia, Vasquez, Pawe³ - jeste¶cie wielcy tracker.gif

Atmosfera na imprezie jak zwykle wy¶mienita - nadal uwa¿am, ¿e Piaseczno to najbardziej przyjazny turniej w sezonie.
Mimo "kl±twy Konopczyca" uda³o siê przeprowadzic wszystkie konkurencje i nie pozabijac siê na mokrej trawie. A im bardziej pada³o tym bardziej kwit³o ¿ycie towarzyskie.

Co do sêdziowania - starali¶my siê jak mogli¶my. Errare humanum est, co mam nadziejê zostanie nam wybaczone. Nie by³o wielkich rozbie¿no¶ci w werdyktach miêdzy sêdziami. Na przysz³y rok przyda³aby siê wiêksza rotacja sk³adu sêdziowskiego - po kilku walkach sêdziowie te¿ odczuwaj± zmêczenie (i nie wszystko zauwa¿±).

Co do treningów konny vs pieszy - trochê z Gdañska za daleko na regularne treningi ale na Grunwaldzie jeste¶my do dyspozycji bum.gif

I na koniec gratulacje dla zwyciêzców (Borschwitz, Piotr - respekt.gif ) oraz uczestników naszej ma³ej "ustawki" (Helga - masz cojones i twardy ³eb). Poziom coraz wy¿szy, tak trzymac. Szczególne wra¿enie zrobi³ na mnie postêp ekipy z Grójca - wielkie zaskoczenie w porównaniu do zesz³ego roku.

Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia w przysz³ym roku na Piasecznie.
Maciek.

P.S. Ma kto¶ zarejestrowan± moj± akcjê szpadlem?
Rafa³ Pr±dzyñski
A tak, tak. To i ja siê podpiszê z uznaniami. Nie dotyczy to oczywi¶cie wszech walecznych - ale wiadomo - jedni walcz± drudzy gin± a ja potrzebujê tych i tych icon_mrgreen.gif
Ogó³nie poziom walk w stawce wy¿szej by³o wiele wy¿szy niz w zesz³ym roku i co znamienne a bardzo dla mnie radosne - nie dawa³o siê minutówki wygraæ si³om i godno¶ciom osobistom - jeno my¶³eniem, zimna krwi± i technik±.
Mi³e dla oka walki drzewcówek - alec siem pomodli³em przed i to zdrowo.
Lepsza dyscyplina zawodników i zawodowy dystans do walki i do sêdziów.
Aleæ by³o parê kwaitków jeno o bimbalion mniej ni¿ drzewiej.
Nivelis
Imprezka super :D

Moje zdjêcia:
http://picasaweb.google.pl/nivelis.photo/Piaseczno07

I dwa bonusy ;P

Filmiki bêdê wrzuca³ w wolnej chwili, kiedy¶ tam siê znajd± na necie ;)
Mroczny
Zaginely klucze i zestaw sluchawkowy... prawdopodobnie zostaly w miejscu namiotu, czy kto¶ z Piaseczna moglby sie przejsc i zobaczyc?( namiot stal obok namiotu Fiona, w strone ogrodzenia)
Siuks
chcia³bym jeszcze poddaæ pod rozwagê oganizatorów rozszerzenie wachlarza dopuszczalnej broni
o drewnianego fallusa smile.gif my¶lê ¿e Saszka móg³by z nim zdzia³aæ cuda.. tylko tarktowaæ to jako
broñ sieczn± czy obuch? icon_wink.gif

my¶le ¿e ani sieczna anie obuchowa, lecz bardziej k³uta, wiêc jako ¿e sztychy zabronione... xD
Reyar
CYTAT(Artur Brzychcy @ 16:18 25.06.2007) [snapback]193431[/snapback]
Zwyciê¿cy

Turniej Strojow - Sowa, Zibi i ja¶nie o¶wieceni pañstwo Olczaki z Prywatnej ChvR.

A Garda??? Przeciez ona byla 100% historyczna :P
pozdr
Piotr £uniewski
Witajcie!

I ja ze swej strony i w imieniu zespo³u chcia³bym podziêkowaæ za fajn± imprezê która jak widzê progresuje. I bardzo dobrze smile.gif

A jednocze¶nie wyraziæ swój ¿al z powodu tego ¿e nie zagrali¶my tak i tyle jakbysmy chcieli i jak zapewne chcieliby potencjalni sluchacze. Nie nasza to jednak wina. Natura ma swoje prawa, a pogoda dla muzyków by³a wielce nie ³askawa. Czasem wystarczy d³u¿sza m¿awka aby " zepsuæ zdrowie " ( dotyczy to wszystkich elementów drewnianych z których zbudowane s± flety czy lutnie i skórzanych membran od bêbnów, ch³on± wodê i przestaj± stroiæ ) instrumentom nie mówi±c o silniejszym deszczu ( w tym przypadku ryzykuje sie wprost uszkodzenie fizyczne instrumentu co np. spotka³o moj± lutniê po przygodach z Bedzina i Piaseczna, na szczê¶cie mam ju¿ now± ).

Zreszt± w ulewê i tak raczej nikt nie s³ucha³by zespo³u. Sprawa jasna.

Na szczê¶cie pograli¶my trochê w obozie a nawet uda³o nam sie wej¶æ na scenê. Szkoda ¿e tylko na 30 min ale na wiêcej nie chciano daæ zgody.
Ale publika w sumie dopisa³a, trzeba przyznaæ. Mo¿e nie by³o tak entuzjastycznie jak w L±dzie ale to zapewne za spraw± pogody.

Tancerzom dziêkujê smile.gif

Pozdrowionka!
Ghutek
Impreza po prostu ¶wietna !

Klimat Piaseczna jest tak niepowtarzalny ... Po prostu super .
Dziêki wszystkim za minutówkê i bohurt .
P³azik nie lataj w kirysie do Toi Toi-a :D
Rita
Dziêkujê za zaproszenie na tak przyjemn± imprezê. Wielkie podziêkowania dla Orgów - zw³aszcza za po¶wiêcenie z odganianiem ogniem burzy ;) By³o znakomicie.
W przysz³ym roku stawiamy siê ze zbrojnymi i bardami. Taki buhurt nas omin±³...
Hegemonie - czekam na kazanie!

Maækowi i Patrycji serdecznie dziêkujê za dowiezienie mnie na miejsce i przytulny k±cik w ich namiocie. P³azikowi dziêkujê za umilenie striptizem mojego wieczoru panieñskiego :D

Wszystkim niewymienionym, ale przecie¿ zapamiêtanym dziêkujê za d³ugie rozmowy przy ognisku, tañce w b³ocie i rodzinny klimat.
[Helga, nie ma bata, wychodze w przysz³ym roku na buhurt, zainspirowa³a¶ mnie]

Do zobczenia ju¿ nied³ugo smile.gif
Sylwia Grela
Dziekujemy wszystkim serdecznie!!!

Jak s³yszymy tyle pochwa³ to a¿ siê chce robic turniej! Naprawdê jest nam bardzo mi³o, ¿e ludzie siê dobrze bawi± i z roku na rok przyje¿d¿a coraz wiêcej osób.

W kwestii uwag dotycz±cych jedzonka - szczególnie, jak pisa³ Gary zdaje siê, jedzonka dla blacharzy, którzy startuja w konkurencjach... Faktycznie przepraszamy - zawini³a kasa, a w zasadzie jej brak. I deszcz nieco. Program by³ tak ustawiony, ¿eby na posi³ki by³a przerwa w walkach. Ale deszcz wszystko poprzesuwa³.

W kwestii zmian w programie - tañce w przysz³ym roku na bank w sobotê (chcieli¶my ulepszyæ, a wysz³o gorzej), natomiast punktówka by³a przeznaczona na sobotê ale nie zd±¿ylismy przez deszcz znów (pfuj!!).

A deszcz to ju¿ wina Wielkiego S³oñca, ¿e sie nie stara³ tongue.gif devil.gif (ale mi sie dostanie tongue.gif ...)

Buziaki
Pawe³ S³awski h. Szeliga
Chor±giew Zaciê¿na Trzy Miecze :-) serdecznie dziêkuje za bardzo udany turniej.

Turniej ¶wietny zarówno od strony bojowej jak i towarzyskiej jakby nie by³o Piaseczno to mówi samo za siebie. Tak¿e jeszcze raz wielka s³awa i podziewkowania Arturze naprawde ¶wietny turniej :-)

Borschwitz :-) dzieki za ¶wietna walkê smile.gif nastêpnym razem jednak nie bede zmienia³ na póltrke smile.gif

S³awa!!!
belgi
Serdecznie dziekujemy za swietna zabawe no i za zaproszenie smile.gifsmile.gif Co tu duzo mowic turniej swietny pod kazdym katem. Gratulacje takiego turnieju. Za rok tez sie pojawimy.

Pozdrowienia z Grudzi±dza

PS Czemu u Was nie lubia Krzyzakow?? tongue.gif
Hellga
To prawda imprezka byla SUUUPEEER!!!!!!!!!!!!!! Zwlaszcza bohurcik he he icon_mrgreen.gif Bardzo mi brakowalo takiej dobrej zabawy w blachach na powaznie. Wszystkim bardzo dziekuje za mile slowa i niecierpliwie czekam na powtorne spotkanie w bojach na polu i jak przy miodku lub piweczku do bialego rana cool.gif . Uznanie dla organizatorow icon_wink.gif W nastepnym roku bohurt obowiazko!!!!!!!!!!!!!! A i turniej bardow tez jestem za :-) Pozdrowcie koniecznie ode mnie wszystkich na Grunwaldzie!!!!!!!!!!
Hellga
A i mam wielka prosbe zeby NIE zamieszczac moich zdjec w necie. Zwlaszcza portretowych i takich gdzie jestem glownym obiektem na zdieciu. No chyba, ze jestem w zbroi i nie bardzo widac moja twaz. Prosze o usuniecie ze strony;
http://images.inpu.net/alta-danza/piaseczno_2007/index.html moich dwoch portretowych zdec i o nie zamieszczanie ZADNYCH tego typu. Dzieki. I bardzo prosze o to rowniez innych jezeli zamiescili gdzies tego typu zdjecia. Dziekuje z gory :-) zalezy mi natym.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.