Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Inscenizacja Bitwy pod ¦wiecinem 17.09.1462
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2, 3, 4
EwKa
Hip, hip, huuuuraaaa! Sekcja kucharska rosnie w sile! na miejscu wezmiemy jeszcze kilka branek i bedzie kpl.
No, i wtedy to Tunia masz jak w banku stanowisko Dziesietnika sekcji kucharskiej! A potem to tylko krok do Rotmistrza:)

Tak na serio, to prosze Panie o przywiezienie ze soba nozy kuchennych (takich wiekszych niz te osobiste) a jak kto moze to i misek wiekszych i oczywiscie rondli/patelni. Tego sprzetu zawsze brakuje...
Anna z Lublina
W przerwie miêdzy maszerowaniem i maszerowaniem chêtnie pomogê w kuchni. Od nas bêdzie z pewno¶ci± jedna, albo dwie dziewczyny, które chc± pomóc w gotowaniu i prawdopodobnie nawet jeden rozlubowany w tym facet pat.gif smile.gif
Co za¶ do naczynek to je¶li droga z Lublina poci±giem nie bêdzie wydawa³a siê specjalnie dobijaj±ca to przywieziemy co nieco.
Pozdrawiam smile.gif
Kazimierz
Aniu, nie zapomnij, ¿e pomiêdzy maszerowaniem i maszerowaniem a kucharzeniem trzeba jeszcze pozbyæ siê nadmiaru ¿o³du w "Majê" icon_wink.gif

Slogan na dzi¶:
WST¡P DO ROTY, ZWIED¬ CIEKAWE KRAJE, POZNAJ TAM INTERESUJ¡CYCH LUDZI, SPAL IM DOMY I ZABAW Z ICH CÓRKAMI!
Rotmiszcz
Ho HO ,widzê ¿e sekcja kucharska nied³ugo przero¶nie po³±czone si³y polsko-krzy¿ackie ;)

Has³a poranka:
MASZ K£OPOTY? -WST¡P DO ROTY!
R.P.K.- MANEWRY S¡ DLA LUDZI

p.s.
pruuuuut.. Buahahaaa....
Tunia
i dobrze, o to mi chodzi.
taki mam sekretny plan.

moim has³em na dzi¶ jest
Wst±p do Roty - poznasz ¿ycie od kuchni :>
Czarny
He he z takich ciekawszych hase³ek to proponujê
WST¡P DO ROTY - POZBÊDZIESZ SIÊ CNOTY
Zg³oszenia damskiej czê¶ci zainteresowanych poproszê na priv clap.gif
Wojciech Radzki
Wyciagajac wnioski z roku ubieglego chcialbym zaapelowac do wszystkich:

ODJEZDZAJAC ZOSTAWCIE PO SOBIE PORZADEK!!!

[left]Rozbijamy sie na prywatnej posesji, korzystajac z wielkiej go¶ciny gospodarza Pana Adama. Niedopuszczalne jest aby zostawiac po sobie syf i zeby Pan Adam z rodzina musial po nas potem sprzatac (a tak niestety bylo ro ktemu angsad.gif )

Pozdrawiam
WR
[/left]
[left]
[/left]
marcink
Czy jest ktos chetny na udzia³ w inscenizacji na koniu je¶li tak to prosze o zg³oszenia.
Tunia
kto bêdzie od pi±tku?
gryfici
Witam
Jestem chêtny do wziêcia udzia³u na koniu w inscenizacji, je¿eli takie bêd± dostêpne.
Prêdzej ni¿ rok temu siê pojawiê, by módz siê przygotowaæ.
Bracia herbu Gryf
Tadeusz
Igor Weso³owski
My najprawdopodobniej bêdziemy dopiero w poniedzia³ek niestety a³to sie popsu³o zly.gif chlip chlip.
Marcin ja mimo obietnic nie pojadê konno niestety rok taki mia³em ¿e czasu nie starczy³o by poæwiczyæ.
Pzdr Igor
Mayris
Witam

Mam pytanie w sprawie obozowania: czy robimy wzorem ubieg³ego roku jedno obozowisko polsko-krzy¿ackie czy te¿ tak jak pierwotnie by³o zaplanowane polski i krzy¿acki w róznych miesjcach?

Za budow± jednego obozu przemawia wiêksza integracja oraz wiêcej namiotów w jednym obozowisku. Natomiast za budow± dwóch lepsze zobrazowanie inscenizacji bitwy w sobotê, gdy¿ mo¿na rozbiæ tak obozy (przynajniej krzy¿acki) aby stanowi³y element inscenizacji. Pozwala nam to na budowê umocnieñ przy tym obozie i ich pó¼niejsze atakowanie.
Co Wy na to?

Pojawimy siê odpowiednio wcze¶niej (w najbli¿sz± niedzielê ustalimy kiedy dok³adnie ). Bêdziemy dysponowaæ 3 namiotami, hufnic±, "azorkiem" oraz piszczelami i hakownicami oraz narzêdziami.
Termin naszego przyjadu zale¿y g³ównie od logistyki - wstêpne za³o¿enia to 12 VIII.
marcink
Igor - oj nie³adnie. A jak Micha³?
Kazimierz Ty siedzisz na koniu a w inscenizacji?
tadeusz za³atwione.
Co do obozów to jeste¶my za dwoma, mo¿emy zasiliæ obóz krzy¿acki trzema namiotami hakownicami i piszczel± oraz ch³opstwem kaszubskim.
Wojciech Radzki
Ja jestem za jednym obozem, ktory podczas bitwy bedzie pelnil role obozu polskiego.
Tak jest zgodnie z historia, a poza tym lepszy jeden wiekszy oboz niz 2 male. Latwiej bedzie zrobic tez porzadne umocnienia dla jednego obozu. No i apsekt towarzyski - wszyscy beda razem.
Pozdr
WR
Rotmiszcz
Ja równie¿ stawiam na jeden obóz. Jeden mozna ufortyfikowaæ lepiej ni¿ dwa w ciagu tych paru dni, maj±c do dyspozycji t± sam± liczbê "roboli".
Kazimierz
Marcin - niestety je¼dziec ze mnie marny, nie podj±³bym siê jazdy w inscenizacji. Chyba, ¿e jeste¶ w stanie na trzy dni przed inscenizacj± zrobiæ ze mnie u³ana smile.gif

I podpiszê siê pod opcj± jednego wspólnego obozu, który w inscenizacji tak jak w roku ubieg³ym pos³u¿y za t³o wojskom Korony. Wojsko krzy¿ackie obóz swój zrobi³o naprêdce przed bitw±, a Dunin swój porz±dnie ufortyfikowa³. To w kwestii historycznej, praktycznej za¶ - jeden obóz to mniejszy nak³ad pracy przy umacnianiu go, mniejsze odleg³o¶ci miêdzy znajomymi pijacy.gif etc.
Tunia
i ³atwiej nakarmiæ w 1 obozie smile.gif
robert w. Wielki
Mam pytanko :gdzie dok³adnie odbywa siê impreza?-gdzie jest ¦wiecino ju¿ wiem , ale konkretnie gdzie bêdziecie siê znajdowaæ nie wiem..?(to jest gdzie¶ przy wsi , czy bli¿ej jeziora Dobrego ?)
Pozdrawiam, liczê na pomocn± d³oñ-nie chcia³bym b³±dziæ szukaj±c drogi;)
Micha³ /Gwyn/ Czerep
http://www.zumi.pl/droga.html?xs=18.627084...e=1&scale=4
Pozdrawiam
Gwyn
Wojciech Radzki
Idziesz pod gore szosa w lesie i dochodzisz do Swiecina, mijasz tablice z nazwa miejscowosci i idziesz jeszcze kawalek, mijasz pare zabudowan i po lewej bedzie duza przestrzen i zobaczysz w oddali las i oboz - jestes na miejscu smile.gif ogólnie trafic jest latwo.
pozdrawiam
WR
Marcus Aurelius Carnifex
Rok temu na tablicy by³o wyryte "Bitwa pod ¦wiecinem". Ja trafi³em - czyli by³o dobre oznakowanie.
icon_mrgreen.gif

Te¿ jestem za jednym obozem - wykluczy to wêdrówki ludów a wspomo¿e integracyjê.
icon_wink.gif
robert w. Wielki
Wielkie dziêki!-i ...da wstrjeczi!
Anna z Lublina
Witam,
Stanowczo jestem za jednym obozem.
My zapewne bêdziemy dopiero w ¶rodê icon_sad.gif
pozdrawiam Ania
Hako
Witam...

Gwoli zaspokojenia ciekawości, tak jak na załączonym obrazku będzie wyglądał plakat do inscenizacji świecińskiej. W wersji ostatecznj jest na nim większa ilość sponsorów, patroni medialni, wieksza ilość organizatorów.

Re... Tadeusz liczę na twoją artylerię... przywieź tego jak najwięcej....

Moja intuicja kobieca icon_mrgreen.gif podpowiada mi, że tegoroczny obóz zdecydowanie się rozrośnie i wcześniej czy później i tak utworzą się dwa obozy. A intergacyjnym miejscem będzie wspólne biesiadne ognisko gdzieś miedzy nimi.

Planujemy
...... zbudować wędzarnię by wielka ilość wędlin jaką obdarzają nas sponsorzy nie jełczała i nie pleśniała. Wystarczy co drugi dzień lekko przepalić i będziemy mieli mocno podwędzane wędliny, których żadne draństwo nie ruszy.
.......zdecydowanie trzeba nam wykopać nową i przebudować starą "świątynię dumania" tak by grzybiarze nie kontrolowali naszej obecności w tych miejscach. Ostro protestuję jako Krzyżak by kibli nie nazywać imieniem np. F. Ravenecka czy C. Nostycza
.......uważam również, że musimy postawić coś w formie niekrępującej łaźni. Chłop to pojedzie nad jezioro i się wymoczy a pozatym jak się wysuszy to się wykruszy. Musimy zrobić ten pokłon w stronę dam. Panowie z zacięciem konstruktorskim przestawić myślenie na tego rodzaju konstrukcję.....
Jakaś drewniana podłoga, cztery ściany ławeczka, dwa gwoździe po powieszenia giezła.. no i kij dość gruby do odpędzania podglądających.....coś w tym stylu....

Uwaga istotna.... Od tego roku wszelkie puszki po napojach w kolorze bursztynu segregujemy i odkładamy na bok.
W zeszłym roku tubylcy w ich poszukieaniu porozrywali wszelkie worki ze śmieciami. Dwa dni po naszym wyjeździe widać było rzeczywiste pobojowisko. Postaramy się by śmietnik zorganizować od razu na jakiejś przyczepie....

PS. Co to za post.?!!!! Porąbało mnie chyba.. wszyscy się cieszą....a ja tylko o śmieciach i wychodkach.
gryfici
CYTAT(Hako @ 08:41 04.08.2007) [snapback]197046[/snapback]
Re... Tadeusz liczê na twoj± artyleriê... przywie¼ tego jak najwiêcej....

Hako Za³atwione. Przecie¿ to by³o oczywiste.
Tadeusz
Adam
Ja ze swojej strony moge jedynie zaoferowac 2 sprawne (chyba) rece - bo na razie to wiekszej ilosci sprzetu obozowego (technicznego) nie posiadam. No i dopiero od srody (jak uda nam sie dojechac z Austrii). A jesli nie - to moze przynajmniej zagram jakis rytm dla "galernikow" old.gif
Co do obozu to mam kilka malych i drobnych spraw/propozycji (niepotrzebne skreslic):
1. Jeden oboz - latwiej ogarnac i jednak jest milej w jednym gronie
2. Warty - proponuje, aby jednak poczuc troche mocniej wlaciwy dryl wojska najemnego i ustawic wartowanie i pilnowanie, szczegolnie wieczorowa pora... (Gwyn - na pewno masz jakies swoje przemyslenia na ten temat)
3. Proponuje aby jak i wzorem ubieglorocznym zachowac styl i wszelkiego rodzaju gadzety XXI wieczne trzymac ukryte/pochowane (niepotrzebne skreslic - ale tylko jeden wyraz).
Czyli wszystkie potrzebne pojemniki z plynami trzymac z daleka od ludzkich oczu, a z namiotu wynosic napelnione "historyczne" naczynka (nawet jesli w srodku bedzie cos mniej historycznego).

A poza tym to juz sie nie moge doczekac kiedy znowu zagram na jakiejs "konserwie"
Co prawda helm to nie "trzynele" ale jak sie nie ma co sie lubi.. devil.gif bic.gif
Mam tylko nadzieje, ze nie oberwe za to jakims tasaczkiem, czy innym otwieraczykiem do konserw :-)

Do zobaczenia w Kraju
Adam & Ewa
Micha³ ¯elazo
Z tymi wartami podpisujê siê obiema rêkami, nawet je¶li Kacper znowu wymy¶li, ¿e mam o 3.00 w nocy tyraæ jako wartownik smile.gif Warty mo¿naby zrobiæ mieszane, ¿eby¶my siê pointegrowali z ludzmi spoza Roty, jak bêdzie nas du¿o to spokojnie nawet po 4 osoby, ¿eby sobie 2-osobowe ekipy chodzi³y i pilnowa³y ca³o¶ci.

Warto chyba rozwa¿yæ te¿ kwestiê wart gdy bêdzie publika. Raz ¿e tak bezpieczniej, a dwa ¿e fajniej wygl±da kiedy kilku "selekcjonerów" stoi na bramce icon_mrgreen.gif , nawet przez ca³y dzieñ.

My jeszcze nie wiemy czy bêdziemy w ¶rodê, czy w czwartek, bo w Lublinie ma byæ "Wielki Jagielloñski Turniej Rycerski" i chocia¿ wszystko zapowiada maksymaln± kichê to ja "contra spem spero" i bardzo chcia³bym choæ kawa³ek tej imprezy zobaczyæ.

Pozdr.
M.
Igor Weso³owski
Hej
Jestem zdecydowanie za mieszaniem sk³adów wartowniczych codziennie bêdzie okazja z kim innym powartowaæ pijacy.gif . Co do dwóch obozów to my¶lê ¿e troszkê nas za ma³o wiêc póki co jeden.

Marcin niestety Micha³ równie¿ nie pojedzie w inscenizacji konno gdy¿ za g³osem serca na wakacje za wielk± wodê wyjecha³.
Ja bêdê w poniedzia³ek rano i bêdê siê prosi³ by mnie kto¶ z Wejcherowa odebra³ tracker.gif gdy¿ podró¿owaæ bêdê PKP. No chyba ¿e zrobiê sobie marszo-bieg pod ¦wiecino maniac.gif .
Jeszcze mam uwagê coby w tym roku auta postawiæ od razu na parkingu ko³o drogi a nie przy obozie coby nastroju nie psu³y a i warta bêdzie mia³a gdzie siê przej¶æ w nocy.
Pzdr Igor
gryfici
Dziêki Marcinie za konia.
W zwi±zku z brakami chêtnych do jazdy konnej w inscenizacji mam jeszcze jedn± osobê z dru¿yny do wziêcia udzia³u konno.
Pozdrawiam

Tadeusz
Marcus Aurelius Carnifex
CYTAT
Jeszcze mam uwagê coby w tym roku auta postawiæ od razu na parkingu ko³o drogi a nie przy obozie coby nastroju nie psu³y a i warta bêdzie mia³a gdzie siê przej¶æ w nocy.

Ten parking jest zdecydowanie za daleko obozu i jest ³akomym k±skiem dla z³odziei. Da siê dla uczestników zrobiæ gdzie¶ bli¿ej obozu?
marcink
Parkingu bli¿ej sie nie da umiescic w czasie inscenizacji, wiêc pozostaje tak jak w zesz³ym roku do soboty rana samochody przy obozie a potem na parking na boisku.
Tadeusz brawo! masz drugiego konia. Czy masz i mozesz przywie¿dz siod³a?
Czy nikt z RPK ani z R¦J nie wezmie udzia³u w inscenizacji na koniu!!!
Czarny
He he jakby mi zap³acoli 100-krotno¶æ rocznego zoldu to moze... Wysoko jest z konia ... crazy.gif A co do parkingu to uwa¿am i¿ konie mechaniczne nalezy oddaliæ spod obozu znacznie wcze¶niej
Mayris
Witam

1. Czê¶æ z nas bêdzie w niedzielê 12 sierpnia, godzina bli¿ej nieznana, zale¿na od tego jak uda siê sprzêt popakowaæ. Czê¶æ ze wzglêdu na pracê, urlopy itp. bêdzie doje¿d¿aæ pó¼niej.
2. Stawiamy 1 obóz.
3. Mieszane warty to dobry pomys³.
4. Tuniu czy zechcesz wzi±æ 2-3 panie od nas do kuchni?
5. Publiczno¶æ. Czy udostêpniamy obóz zwiedzajacym podobnie jak w ubieg³ym roku? Je¿eli tak to proponujê wytyczyæ korytarz (np.: linami) pzez obóz, w którym bed± mogli siê poruszaæ tury¶ci? Bez pilnowanie siê nie obejdzie, ale bêdzie to anga¿owaæ mniej osób. Co o tym my¶licie?

Wojciech Radzki
ad. Publicznosc

Wydaje mi sie, ze jesli oboz ma byc dostepny dla turystow, to najwyzej w jeden dzien czyli pewnie sobote i sadze ze tez nie caly dzien tylko o okreslonych godzinach.
Mysle tez, ze turysci powinni wchodzic grupkami wraz z przewodnikiem ktory bedzie opowiadal o o obozie - tak przynajmniej wyniosa cos z tego zwiedzania smile.gif Ale w sumie wszystko zalezy od ilosci turystow.
Pozdr
WR

Micha³ ¯elazo
Obóz dostêpny dla publiczno¶ci jak najbardziej TAK i choæby z tego powodu nie nale¿y go rozbijaæ na dwa mniejsze.

Je¶li mogê co¶ doradziæ, to sugerowa³bym liczyæ publikê (na tyle, na ile siê da oczywi¶cie). Jak bêd± siê zaczyna³y przygotowania do przysz³orocznego ¦wiecina, to ewentualnym sponsorom dobrze przedstawiæ te¿ statystyki poprzedniej edycji imprezy.

Jeszcze 9 dni... Nie wytrzymam smile.gif

Pozdr.
M.
Mayris
Witam

1. RE: Wojciech Radzki - Obóz dostêpny tylko w sobotê oczywi¶cie, przewodnik te¿ extra sprawa.

2. RE: Micha³ ¯elazo - pomys³ super, zastanawiam sie nad wykonaniem. Mo¿e dawaæ co¶ publiczno¶ci: monety, nalepki, karty pami±tkowe (znaczki pocztowe smile.gif ¦wiecino 2007 smile.gif - wersja limitowana) czy jeszcze co¶ innego - rzucam na swie¿o. Tylko wymaga to wcze¶niejszego przygotowania np.: mennicy czy czego¶ innego. A mo¿e kto¶ takim czym¶ dysponuje? Jakby mieæ to co¶ policzone to po zakoñczeniu imprezy liczymy ró¿nicê i mamy ilo¶æ turystów. Niestety niczym takim nie dysponujemy. Ale mo¿e kto¶ ma inny, ciekawszy i ³atwiejszy do wykonania pomys³

Je¿eli nic z tego nie wypali to pozostaje liczenie szacunkowe ze zdjêæ.

Do zobaczenia w niedzielê.
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Szczegó³y wzglêdem publiczno¶ci dogadamy sobie na miejscu. Pojawiê siê wstêpnie w sobotê i na sta³e od niedzieli. Pozdrawiam
Gwyn
gryfici
CYTAT(marcink @ 23:16 05.08.2007) [snapback]197140[/snapback]
Tadeusz brawo! masz drugiego konia. Czy masz i mozesz przywie¿dz siod³a?

Marcinie
Niestety jeszcze nie mam siod³a,ale muszê sobie takowe sprawiæ, bo jednego razu wodze mia³em ze sznura, bo skórzane siê zerwa³y.
Mo¿e na ¦wiêcinie co¶ mi poradzisz odno¶nie zakupu.

Tadeusz
Micha³ ¯elazo
W przyszłą środę (15-go) będę śmigał na Świecino trasą Lublin - Warszawa - Gdańsk. Wyjeżdżam z Lublina około 8.00 - 9.00 i będę miał wolne miejsca, mogę zabrać dwie osoby bez dużej ilości gratów, albo jedną z gratami (ew. drzewcówki do 220 cm. z żeleźcem) - w razie jakby co proszę o kontakt ma pw albo maila. Acha, ponieważ jadę z córką, jak będzie ładna pogoda to spędzimy w Wawie ze dwie godzinki bo jej zoo obiecałem.

Pozdr.
M.

P.S. Jadę bez żony. (to do pięknych pań icon_mrgreen.gif )
Czarny
Haj
Sorki, ale pomys³ z dawaniem czegokolwiek publiczno¶ci uwa¿am za conajmniej nietrafiony Nie róbmy ze ¦wiecina kolejnego rymcerskiego jarmarku !!!!!!!! A jesli chcecie ju¿ cokolwiek dawaæ to mogê pomóc Jesli ma byæ cos szybkiego i ³atwego to ze swojej strony proponujê kopa z mojego piêknego glana
Tyle
seba
Micha³ ¯elazo
Jeśli już zapraszamy publikę to coś jej musimy zaoferować, inaczej nie ma to sensu i ludzie będą narzekać. Nie robimy Świecina jako prywatnej imprezy "przez nas dla nas".

Impreza może się rozwijać, ale (co oczywiste) potrzebna do tego jest kasa. Możemy zrobić to tylko na dwa sposoby: finansujemy wszystko z własnej kieszeni, albo szukamy sponsorów. Do tego drugiego sponsorom trzeba coś zaoferować w zamian, choćby informację "w ubiegłym roku naszą imprezę odwiedziło ... osób" - to w wersji minimum.

No i na litość boską ( icon_mrgreen.gif ) Seba, nie każda impreza z publicznością od razu musi wyglądać jak "turnieje rycerskie", które wszyscy znamy i mamy w poważaniu (głębokim). Można zrobić na prawdę fajną, dużą imprezę, a od dbania o wysoki poziom jest przecież każdy z nas.

Pozdr.
M.
Czarny
Jak to mówi taki jeden ³ysy w okularach - róbta co chceta
Ale mnie chodzi o to, ¿e mozemy im daæ ciekawsze rzeczy, ni¿ [beeep]e znaczki czy monety Mo¿emy im daæ troszkê wiedzy czy jaki¶ pokazik My¶lê, ¿e to jest bardziej wartosciowe
Micha³ ¯elazo
Racja.

I zapewne w tym roku to im bêdizemy mieli do zaoferowania. Jednak na ¦wiecino 2008 mo¿na pomy¶leæ o jakich¶ materialnych pami±tkach, które w dodatku wcale nie musz± byæ mroczne.
Kop nie musi byæ z glana, mo¿e byæ np. z buta z muzeum londyñskiego, czy wykopalisk gdañskich tongue.gif

Pozdr.
M.
Mayris
RE Czarny: "Ale mnie chodzi o to, ¿e mozemy im daæ ciekawsze rzeczy, ni¿ [beeep]e znaczki czy monety Mo¿emy im daæ troszkê wiedzy czy jaki¶ pokazik My¶lê, ¿e to jest bardziej wartosciowe "

W tym punkcie chodzi³o mi tylko o sposób policzenia publiczno¶ci. Zaproponuj inne dzia³anie na policzenie ludzi. Je¿eli nie, to zawsze pozostaje szacowanie. Jak napisa³ Micha³ albo p³acimy ze swoich, albo szukamy sponsora. Jednak dla potencjalnego sponsora wiêksz± warto¶æ maj± konkretne, mierzalne wska¼niki.

Czarny
Jak juz napisa³em róbcie, jak uwa¿acie I tyle na ten temat Nie jestem specjalist± w kontaktach z lud¼mi, bo ich po prostu nie lubiê
I po cholere wdalem sie w jak±¶ dyskusjê... Przecie¿ mnie to nic nie obchodzi...
Karolina
Mayris:
"Zaproponuj inne dzia³anie na policzenie ludzi. Je¿eli nie, to zawsze pozostaje szacowanie."

A có¿ z³ego w oszacowaniu? Naprawdê musimy wiedzieæ co do sztuki?
Czy publiczno¶æ bêdzie oprowadzana po obozie tak samo jak rok temu? Je¶li tak, to wiemy ile wycieczek wchodzi w ci±gu godziny, ³atwo oceniæ ilu ¶rednio zwiedzaj±cych mamy w jednej wycieczce.

Pozdrawiam - K.
Mayris
Masz acjê Karolino - nic z³ego, oszacujemy je¿eli bêdziemy takich danych na przysz³o¶æ potrzebowaæ. To tyle w tym temacie.

Do zobaczenia w ¦wiecinie.
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Propozycja: niech ka¿dy odwiedzaj±cy postawi krzy¿yk piórem na czerpanym papierze. Pióro mogê zorganizowaæ, parê arkuszy te¿ spróbujê w miêdzyczasie nabyæ. W ten sposób spowolnimy te¿ wej¶cie do obozu. W dzieñ 'publiczny' mo¿na na wej¶ciu postawiæ, obok stra¿y, stó³ z papierem, piórami, itp. Przy okazji krótkiej pogadanki o tego typu sprawach, ka¿dy osobnik zaznaczy swoj± obecno¶æ i bêdzie móg³ wej¶æ.
Pozdrawiam
Gwyn
Marcus Aurelius Carnifex
Pomys³ z krzy¿ykami jest bardzo dobry.
bum.gif
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Kto¶ jest ju¿ od soboty? Czy dopiero niedziela plus?
Pozdrawiam
Gwyn
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.