A w skali od 1-10 to jaka jest jeszcze szansa na zaproszenie?
Ofka!!! Ja bym go zaprosi³!!!Wporzo kolo
!!!Ale pod warunkiem ¿e przywie¿ie muszkiet!!!Pozdro Spadi!!!
Witam, z powodu imprezy w Krakowie pojawimy sie w mniejszej ni¿ by¶my chcieli ekipie. Przybêdê w ok 3 os poczcie, napewno z machin± do robienia buum:) a jak znajde silnego pomocnika to i blachy przytargam. Pozdrawiam Vlad
Spadi, skoro Ciê BombardWuja rekomenduje to szanse zaproszenia Twojego muszkietu rosn± do 8 a nawet do 10
Pojawi siê jaki¶ plan imprezy?
tak z czystej ciekawo¶ci pytam
Serdecznie pozdrawiam
Maæku czego potrzebuje stra¿ak? hehe
O! Niewierny! Czekasz dowodu by uwierzyæ?! Takich Chrystus w wielkim gniewie odrzuca w otch³añ piekieln±! Biada wam, którzy macie uszy a nie s³yszycie!
;P
Je¿eli bêdzie taka mo¿liwo¶æ to prywatna te¿ by siê wybra³a sk³adem 5-10 osobowym. Czy jest jeszcze szansa na przyjazd? W razie czego mo¿emy wys³aæ fotki, aczkolwiek my¶le ¿e kilka osób w tym temacie za mnie porenczy jakby co
Ofka co z wspomnianym kilka postów wcze¶niej dok³adnym programem?
Jak sie we¼miemy historyka to w szkole nocleg nam zepewnicie?
Czy koniecnzie musimy brac XIII-XV czy dla wikingów te¿ miejsce macie? Bo ustalenia Kaliszkie nie wiem jak maj± sie do rzeczywisto¶ci
pozdrawiam
Chor±giew Ziemi G³ogowskiej tez sie zjawi w liczbie 3 osób
pozdrawiam
Ofka bedziesz w Poznaniu??
Widze, ze wszyscy siê tak zapowiadaja, to ja te¿ ju¿ moge oficjalnie powiedzieæ, ¿e te¿ bêdê w Gostyniu.
Pozdrawiam
Hubert
Witam...
Podobno kto¶ na co¶ czeka³...
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznikKliknij, aby zobaczyæ za³±cznikKliknij, aby zobaczyæ za³±cznikDeklaracje prosimy wysy³aæ na adres qnegunda@gmail.com
Do zobaczyska
Acha prosimy husytów (tych z Pó³nocy i tych z Po³udnia), ¿eby uzgodnili, kto ma nimi dowodziæ.
Stron± Katolick± dowodzi³ bêdzie Tomko Konopczyc, ale jeszcze o tym nie wie, turniej bojowy prowadzi³ bêdzie Grze¶ko z Osiêcin (ju¿ o tym wie), ³uczniczy - Radek z Poznania (nie wie, ale zaraz siê dowie), bieg dam - Zuzia z Gostynia. Ewentualne pomys³y prosimy kierowaæ do wy¿ej wymienionych
Pozdrawiamy - Knapkiewiczowie z ca³± ekip± przygotowuj±c± Jarmark (min Braæmi Xero i Krzywiñczykami).
05.09.06
Do³±czamy scenarusz bitwy autorstwa Arbora. Ewentualne uwagi prosimy kierowaæ do Organizatorów czyli do Nas
A w³a¶nie, upraszam pó³nocnych kolegów o kontakt (np. porzez napisanie P.W. o tre¶ci: to my), bo chcia³bym porozmawiaæ o czym¶ wiêcej ni¿ sprawa o której pisze Ofka.
Husycka Rota Piesza Ma³ego Taboru (husyci.pl) to organizacja ponadgeograficzna, do której w tej chwili nale¿± ju¿ ludzie min. Warszawy, Krakowa, S³owacji i Czech.
Chcia³bym zaprosiæ do d³ugofalowej wspó³pracy przede wszystkim w sferze wspólnej walki i wymiany materia³ów/do¶wiadczeñ etc.
My, Husyci musimy siê trzymaæ razem, nie?
---
Odno¶nie dowodzenia, to nas przyjedzie niewielu... Mam jednak koncepcjê ca³ego wydarzenia/bitwy oraz b³ogos³awieñstwo szanownych org. i chcia³bym poprowadziæ atak. Detale na osobno¶ci. Scenariusz bitwy bêdzie gotowy na jutro.
Z Bogiem!
Ja mam pro¶bê i pytanko. Chce przyci±gn±æ na Gostyñ moja kole¿ankê i ogólnie wkrêciæ w RR. T tu pojawia sie moja pro¶ba. Jasli znalaz³by sie dobry cz³owiek, który móg³by pozyczyæ jakie¶ buciki, to bêdê zobowi±zany. Jesli nie, to pytanie do organizatorów. Czy sianie mroku butami bêdzie du¿ym problemem. Proszê o wyrozumia³o¶. Wiecie, pierwszy turniej, pierwszy strój. Przeci±gne j± na jedyna s³uszna stronê. Za JEROZOLIMÊ!!
Ofka - w³a¶nie otrzyma³a¶ e-maila.
K³aniam.
Sprawa z butami juz nieaktualna. Za³atwione. Dzieki wszystkim mimo wszystko. Do zobaczenia w Gostyniu :-D
Mo¿e organizatoprzy opublikuj± liste grup, które zg³osi³y i potwierdzi³y swój przyjazd?
My¶lê, ¿e czas ju¿ ku temu odpowiedni.
P.S.: Zrobimy Wam (org.) romantyczny wieczór przy p³on±cych chatach.
CYTAT
Stron± Katolick± dowodzi³ bêdzie Tomko Konopczyc
Jestem oczywi¶cie zachwycony. utopimy heretyków w ..........piwie ¶piewaj±c " ¯i¿ka daj pyska". Ju¿ my sprawimy, ¿e tabor taborytów bedzie w takim stanie jak tabor PKP.
Aha, czy jest przewidziany w bud¿ecie jaki¶ zwrot za transport s³onia, bo bydlê sporo wa¿y i chyba nas zrujnuje?
Witam!
jak wspomina³am na Poznaniu - postaram siê do Was zawitaæ, lubiê ostatnio organizowane po raz pierwszy imprezy, a poza tym jak zwykle lubiê bardzo imprezy organizowane przez zaprzyja¼nione grupy (a tak± jest Familia Knapkiewiczów:-)
czy ja jednoosobowa muszê przesy³aæ oficjalne zg³oszenie?szczególnie, ¿e nie mam namiotu historycznego ani planów na uczestnictwo w jakimkolwiek turnieju.mogê sie poszwêdaæ nieco, pomóc je¶li Wam siê do czego¶ przydam i obiecujê byæ mniej upier***wa ni¿ na Poznaniu.
jak wspomina³am namiotu historycznego nie posiadam (ju¿ podró¿owanie z kilkoma przesiadkami z koszem wiklinowym bêdzie trudne) - czy w tej sytuacji przygarnie mnie kto¶ ¿yczliwy, udostêpniaj±c pó³ metra pod³ogi na roz³o¿enie siennika?ostatecznie mogê spaæ w szkole, ale wola³abym siê integrowaæ z lud¼mi na terenie obozowiska.
có¿, chyba do¶æ wymagaj±ca jestem, ale ka¿dy kto mnie zna-ten wie.
pozdrawiam serdecznie:-)
to tylko ja...
Triss
Triss jak mnie obmierzysz to przygarniemy Ciê do namiotu;) Ja bêde po kunferencji;) wiec jakby co bêde spa³ na dworze, planujê wypiæ nieco wiecej ni¿ zwykle - czytaj 4 piwa;)
. Zreszt± mamy drugi przemakajacy namiot, wiêc nie bêdzie problemu;)..momencik, masz mi szyæ ciuchy..yyyy dobra oddam Ci swoje miejsce w nieprzemakaj±cym;) (gdybym nie wypi³ wiecej ni¿ zwykle);)
Ewo i Maæku, oczywiscie potwierdzamy nasz przyjazd w sile oko³o 10 osób:), jakbym zapomnia³ wys³aæ to zg³oszenie to sie nie gniewajcie:)
Pozdrawiam
PAMIÊTAJCIE O SIANIE DLA TRISS
Radku, dziękuję za miejsce w namiocie:-)całkiem miły z Ciebie gość-choć to nie do końca bezinteresowne, ale nie narzekam.
nie wiem, czy to znaczy, że mam spać Z TOBĄ, ale będę bez Kaltmana, to jakby co....możesz na mnie liczyć:-):-):-)
Ewo, Maćku, z góry dziękuję za słomę/siano do siennika (Radek wyprzedził moją prośbę o kilka garści tejże)
Triss
Witam
Mam takie nie¶mia³e pytanie - czy mo¿na jeszcze siê zg³aszaæ na impreze? Czy znalaz³o by jeszcze miejsce dla 4 niewiast??
pozdrawiam
Triss, mam nadziejê, ¿e we¼miesz K³apouchego i uszyjesz mu dublet, gdy¿ niezmiernie ciekawi mnie jego wygl±d. Bedzie moja kole¿anka i bedziesz mogla powiedziec jej co ma nie tak w sukni
Jakby¶ mnie nie kojarzy³a, a jest taka mozliwo¶æ, to jestem tym dziwnym ch³opcem w za duzym dublecie i mam za nisko wi±zania
Poczet Rodowy herbu Wieniawa stawi siê w sile
dwóch osób (+ Ola jad±ca osobno, z zespo³em ;) )
Elthan, dziecko drogie, czy¿by¶ straszy³ mn± ludzi? jak siê straszy dzieci wied¼m±...zabierz kole¿ankê i powiedz jej,¿e nie ma siê czego obawiaæ, bo Triss jest wstrêtna tylko czasami. obiecujê, ¿e potraktujê j± z ¿yczliwo¶ci±, jak m³odsz± siostrê, a nie bêdê straszyæ na pierwszym w ¿yciu turnieju (wbrew pozorom wiem, co mogê od kogo wymagaæ-np. od Radka po tylu latach mo¿na wymagaæ wiêcej niz od nowoprzyby³ej dziewczynki:-)
ja dla odmiany zabiorê K³apouchego (juz zaczê³am szukaæ jego dubletu, jeszcze nie znalaz³am,ale zawsze mogê uszyæ nowy)nie spodziewaj siê za du¿o - nie mam dla niego butów.
a w ogóle to dobrze Ciê pamiêtam, pocieszny z Ciebie ch³opczyk.Mi³o bedzie znów Ciê spotkaæ w Gostyniu:-)
Triss
Triss co za propozycja;)
, cóz jestem przystojny, inteligentny wiec nie dziwota, ze niewiescie serca topiê niczym wosk i diabelskie pragnienia wzbudam w duszach czystych;).
Elthanie nie obawiaj siê Triss jest naprawdê bardzo mi³a,
, swoj± drog± szybko zmnieñ sznurówki do dubletu;) bo wypadki chodza po ludziach;) a z dobrze poinformowanych ¼róde³ wiem, ¿e nasza samarytanka;) ma sznurkofobiê
i zadusi Ciê jeszcze siennikiem;) albo porcj± skuwek;)
Za parê lat Triss bedzie sprawdzac u mnie czy mam juz odpowiednio daleko posuniêt± historyczn± próchnicê;)
Pozdrawiam serdecznie:)
Rêce (wszystkie osiem par) mi opadaja...
przypominam, ¿e to temat o imprezie w Gostyniu, a nie o tym, kto uwa¿a Triss za mi³± osobê, a kto straszy ni± dzieci, ani kto z kim bêdzie spa³.
Proszê o zakoñczenie off-topiców (choæ s± pocieszne) i powrót do zasadniczej czê¶ci tematu.
ta popularno¶æ mnie przyt³acza:-)
z góry dziêkujê
Triss
W³a¶nie! W³asnie! Na Gostyñ zawita kilku abstynentów, wiêc prosze, w ich i moim imieniu organizatorów, aby przewidzieli jakies napitki bezalkoholowe nie bedêce wod±.
Z góry bardzo dziekujê.
osobi¶cie ju¿ to uczyni³em na turnieju w Poznaniu ale pragnê jeszcze raz przeprosiæ Familie Knapkiewiczów za to ¿e nie stawimy sie na Turnieju mam nadzieje ¿e ten grzech zostanie nam wybaczony
Witam :D
Ja potwierdza³m na Poznaniu ale i tutaj potwierdze swe przybycie pozdrawiam i maila pos³a³em z cyframi do zobaczenia w pi±tek z wieczora:]
!!!!!!KMJ!!!!!
CYTAT
W³a¶nie! W³asnie! Na Gostyñ zawita kilku abstynentów,
A kysz! A kysz! Zlituj siê Panie nad ich s³ab± dusz± ;) ;)
Niestety niezawitam w Gostyniu i za to przsepraszam familie Knapkiewiczów ale w tym samym czasi mam rajd z moimi zuchami:(. ¯ycze wszystkim weso³ej i przyjemnej zabawy. ZA JEROZOLIME
Witam!
Ofko, dzieki za cenne rady dotyczace "tuningu"
, zostaly zbyt doslownie zrozumiane i teraz czeka mnie operacja
. W Gostyniu bedziemy w piatek,
Pozdrawiam
Czy znalaz³by siê he³m i miecz, bo mam walcz±cego tylko niestety nie ma he³mu i miecza?
pozdrawiam
Wujku, to czym i w czym ten Twój walcz±cy walczy - skoro nie ma miecza i he³mu?
nie mog³am sie powstrzymaæ od off-topica...
pozdrawiam:-)
Triss
Triss oczywi¶cie w zbroi ale niestety he³m jest rozwalony, a miecz w stanie takim, ¿e do walki siê nie nadaje.
Witam!
Jakie trzeba spe³niæ wymogi by uczestniczyæ w inscenizacji bitwy? Jako stra¿ gostyñska (generalnie odtwarzam stra¿ miasta Krotoszyn, ale co tam :P) co jest wymagane? Przecie¿ nie mog³a mieæ strasznie du¿o uzbrojenia na sobie (manuskrypty). Czy wystarczy porz±dna przeszywanica, pikowaniec pod he³m, kapalin, rêkawice p³ytowe i halabarda/ miecz i tarcza? A Je¿eli nie, to jakie maj± wymagania ³ucznicy?
Pozdrawiam!
Mamy kilka pró¶b:
1. Nie wiem dlaczego, ale zg³oszenia pisemne (mailowe) sp³ywaj± kiepsko
Przy³ó¿cie siê trochê panowie szlachta!
2. Proponujê wszystkim nocleg w sali gimnastycznej ze wzglêdu na ch³odne ju¿, wrze¶niowe noce, jednak PROSZÊ równie¿ o przywiezienie namiotów historycznych ku uciesze gawiedzi. [Igloo - WYKLUCZONE]
3. W sobotê o 18.00 jest msza. Prosimy wszystkich NIEHUSYTÓW, krórym nieobcy (choæby z odleg³ego dzieciñstwa) jest obrz±dek rzymski o zaszczycenie tej¿e swoj± obecno¶ci±.
4. Nie wiem dlaczego cicho siedz± wszscy zaproszeni wcze¶niej rzemie¶lnicy i kupcy.
Dajcie g³os na Boga!
5. Prosimy wszystkich dysponuj±cych muzyk± stosown± do imprezy, nagran± na XX wieczne szatañskie, srebrne kó³ka o ich przywiezienie. (W naturze wyst±pi± dwa zespo³y).
Kram! Królestwo za kram! Kr±¿ownik - na ³ucznika Ci wystarczy
Tomko - te s³onie, to trzeba by³o ju¿ pognaæ w poniedzia³ek, bo do pi±tku nie dojd± z tego Twojego ¦l±ska
Acha!
Obieujemy solennie: totalny bez³ad organizacyjny i ¶wietn± zabawê
Witam!
to znowu ja. mam pytanko: czy kto¶ sie orientuje jak szybko i bezbole¶nie mozna dojechaæ do Gostynia? sk±d je¿d¿± PKSy w miarê czêsto?szuka³am intensywnie po³aczenia poci±giem, ale nie ma takiej opcji-wychodzi na 5 przesiadek, typu: jadê godzinê, czekam dwie itd. nakrêci³am siê na te imprezê, ale mogê mieæ problemy z dotarciem - czy kto¶ ma jaki¶ plan komunikacyjny albo co¶ w tym stylu?zdoby³am miejsce w namiocie, ale na tym koñcz± siê szczê¶liwe przygotowania:-(
by³abym bardzo wdziêczna za odpowied¼.
Triss
Triss, chcia³a¶ przyjechaæ do Gostynia poci±giem ?
Na nasz± wie¶ przyje¿d¿aj± 3 poci±gi w ci±gu doby!
Chyba najlepiej bêdzie autobusem z Legnicy, albo z Boles³awca, albo... samochdem z Polersami?
A tam narzekasz, ja przyjade do Gostynia poci±giem i na miejscu bêdê o godzinie 15:50, fajnie by by³o gdyby kto¶ móg³ wyj¶c na dworzec po zab³±kan± sierotkê, bo w Gotyniu nigdy nie by³am i niechcia³abym siê na "dzieñ dobry" pogubiæ....
pozdrawiam
N.N.
ps. czy stroje wczesne te¿ wchodz±? bo przy tej pogodzie zmiana odzienia jest niezbêdna
Wiem, naiwna jestem, a najgorsze ¿e Boles³awiec czy Legnica w ogóle mi nie po drodze, tak samo jak poci±gi, którymi jedzie Nammah:-(a co to za propozycja z tym samochodem? kim s± Polersi?
pomocy!
Triss
Z Wroc³awia s± bezpo¶rednie autobusy, a bilety studenckie kosztuj± oko³o 15z³. Ale to zale¿y sk±d bêdziesz jecha³a i czy Wroc³aw po drodzê bêdzie ;)
pozdrawiam
Triss mieszka poza limesem znanego nam ¦wiata
wiesz, Triss, 2 km za gostyniem jest lotnisko polowe
mo¿e samolotem?
A "Polersi" to grupa z Chojnowa - Wybaczcie mi Polersi, ale nie pamiêtam jak siê na prawdê nazywacie
)
Organizowali niedawno imprezkê w Bia³ej k/rzeczonego Chojnowa: Marcel, Krzy¶, Prezes i inni.
Pozdrawaim - mam nadziejê Triss, ¿e jako¶ siê dostaniesz do nas.
CYTAT
Triss mieszka poza limesem znanego nam ¦wiata
no tak zamek grodziec jest troche daleko.
Ja na szczê¶cie z Wroc³awia jadê z jedn± przesiadk± przez Leszno tak¿e bez sensacji...
Kto¶ te¿ wyrusza podobn± tras± jak ja?? Bo samej to tak smutno
pozdrawiam
N.N.
Primo: Grodziecki Oddzia³ Zbrojny to nie od zamku w Grod¼cu, ale od Grod¼ca, ko³o Bêdzina.
Secundo: Wroc³aw nie jest po drodze, ale muszê sobie specjalnie zrobiæ, ¿eby by³ po drodze, czyli wybraæ okrê¿n± drogê z 4 przesiadkami, wyruszaj±c o 7:30 rano.
Ofko, oczywi¶cie, ¿e bêdê u Was, choæbym mia³a podró¿owaæ ca³y dzieñ
Nammah, mo¿e nawet trafiê na ten sam poci±g co Ty:-)
pozdrawiam i do zobaczenia w Gostyniu:-)
Triss
Triss jak by¶ by³a oko³o 14:00 we Wroc³awiu to cie mo¿emy stamt±d zabraæ samochodem. Ofka mam nadzieje ze deklaracja, któr± wys³a³em dosz³a. Dla pewno¶ci potwierdzam udzia³ 14 osób.
Wujku, jeste¶ niesamowity. bardzo chêtnie skorzystam z Waszej propozycji. mogê byæ we Wroc³awiu o 14:13. tak przyje¿d¿a mój poci±g. je¶li byliby¶cie w stanie poczekaæ na mnie kwadrans-uratujecie mnie od dwóch dodatkowych przesiadek (pozostan± mi tylko 3:-)
ale nie wiem, czy sie w ogóle znamy, ¿eby¶my byli w stanie rozpoznaæ siê w t³umie.jaki¶ znak rozpoznawczy?
Triss ja jestem bratem Radka ze Strzelina:). A ja osobi¶cie jade poci±giem przez Poznañ, ale z nami jedzie Hubert i moja mama tak¿e my¶lê, ¿e nie bedzie wiêkszego problemu ze znalezieniem ciebie na peronie:D.
pozdrawiam
Szanowna Ofko!
Nie wiem czy to co miala wyslac cholera doszlo, na wszelki wypadek potwierdzam przyjazd 18 osób z OBR.
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.