dziecko drogie, Twoja ksywa sugeruje jakoby¶ by³ facetem w wieku mojego wujka (który tez ma szatañskie pomys³y)dlatego mia³am problem z identyfikacj±, ale teraz juz wszystko jasne.jak wiem, kogo wypatrywaæ-my¶lê ¿e siê jako¶ odnajdziemy we Wrocku.
jeszcze raz dziêki
pozdrowionka:-)
P.S. a dlaczego Ty jedziesz przez Poznañ? choæ z drugiej strony to nic dziwnego-bo ja bêdê przez Poznañ wracaæ do domu:-)
u nas ten sam problem co u Effendiego - posy³ali¶my zg³oszenie i ¿adnej odpowiedzi... chyba jaki wrogi abstynent poluje na wirtualne go³êbie na drodze z Opola do Gostynia... Je¶li jeszcze miejsca macie to deklarujê przybycie do Gostynia 5 ciu konfraterników z Canes Furiosi. Znacie nas zapewne z Bia³ej.Tak nam Broda i pó³ Chojnowa turniej reklamowa³o ¿e nie mo¿emy opu¶ciæ ów imprezy...
Witajcie
To, ¿e nie dostajemy odpowiedzi nie znaczy ze informacje do organizatorow nie dochodz± :D. Po prostu sa tak zajeci przygotowaniami do turnieju, ¿e nie maja czasu odpisywaæ.
Rota piesza Bocke deklaruje przyjazd 2-5 osob (na 100% beda 2 osoby ³ucznik i fighter - za¶ co do reszty jeszcze nie wiadomo czy bed± mieli czas)
No i lipa. Niestety siê nie pojawiê na imprezce, musze jutro byæ na wydziale
Wszystkim ¿ycze udanej zabawy.
Buziolki
pozdrawiam
N.N.
Witajcie
Z tymi zg³oszeniami to jako¶ dziwnie... z roty Bocke ddostali¶my zg³osznie, ale od Mathyasa nie...
Ale mimo wszystko czekamy na wszystkich chêtnych
Acha! Strzeliñczycy - z Wroc³awia do Gostynia przez Poznañ? Darujcie sobie! to na oko³o! Dwa razy na oko³o! Je¶li autem - to przez Rawicz i tam skrêcacie w prawo na Miejsk± Górkê (zaraz za dworcem autobusowym). Oko³o 10 kilometrów dalej, przed Miejsk± Górk±, znów bêdzie kierunkowskaz na Poznañ (w lewo - dla równowagi politycznej). I to ju¿ droga prosta (~ 25 km) do Gostynia praz Krobiê. £±cznie z Wrocka do Gostynia jest t± drog± ~ 100 km.
Nammah, szkoda! Do zobaczenia na innej imprezie
Jak kto¶ ma problema ja mieæ kropelka :D
Leszno pkp a w nim przesiadka na PKS :D tam co chwila jedzie jaki¶ PKS i nie da siê ukryæ :P :D
MY S¡ GOTOWI NA KRWAWY BÓJ
Byli my na wojnie!
By³o przednio :D ca³a moja ekipa bêdzie dobrze wspomina³a ten turniej by³ to ostatni w tym sezonie czyli zamknêli¶my na nim swój „sezon” i mówiê ¿e naprawdê jestem zachwycony. :D Gratulacje dla zwyciêzców.
CHWA£A
CHWA£A
CHWA£A
ORGANIZATOROM!!!!!
To by³ jeden z najlepszych turnieji na których by³em!!!!! bitwa przednia!!!!!Uczta PRZEDNIA!!!! :D wszystko QL dziêki wielkiej familii Knapkiewiczów za zaproszenie i ugoszczenie :D :******** BIG KISS dla Was :P je¶li bêdziecie organizowali za rok :D to ja siê ju¿ wpraszam :P :D
Witam.
Dokula³em siê do Kalisza.
Co tu du¿o mówiæ, impreza przednia.
Artyleria husycka powali³a mnie na kolana. :-)
Dziêkujê organizatorom: pañstwu Knapkiewiczom, CETC-Gostyñ i wszystkim, którzy przy³o¿yli rêkê do tego turnieju.
Bawi³em siê ¶wietnie.
Mam nadziejê, ¿e impreza bêdzie kontynuowana w latach nastêpnych, bo wesz³a na sta³e do mojego grafiku wyjazdowego. :D
Hej!
Dziêki bogom i partii uda³o mi siê odwiedziæ Gostyñ. Tymi bogami to s± panowie z BOCKE TEAM padam do stópek ch³opaki,¿e¶cie mnie przygarnêli! :padam
Jako,¿e by³a to pierwsza impreza organizowana w Gostyniu (z tego co mi wiadomo) to nie bêdê surowo oceniaæ. W sumie macie u mnie 5 za zaplecze sanitarne, cudownie by³o wzi±æ sobie prysznic po upalnym dniu. Co do noclegów, w namiocie za zimno na sali za g³o¶no ale da³o siê prze¿yæ bez narzekania. Choæ nie powiem nie smaczne by³y poranne widoki pobiesiadnych (sory za bezpo¶rednio¶æ) ¿ygawin. Ale to tylko niektórzy uczestnicy pokazali siê z takiej a nie innej strony.
Atmosfera naprawde bardzo przyjazna, tak¿e reasumuj±c impreza na +
pozdrawiam
N.N.
ps. zapomnia³abym: respect dla Ja¶mina za zmasturbowanie oralne Mariusza :D hahaha... jeste¶ moim idolem... ;P
Powrócili¶my!Pro Deus! Pro calix! Pro veritas!Kilka faktów:
- Jeste¶my zadowoleni.
- Nie zosta³em zastrzelony.
- Bitwa (mimo ciemno¶ci i incydentów friendly fire) ze szpasem.
- Husycka bombarda nie eksplodowa³a, ten huk to jej naturalne parametry pracy.
- Bêkarty husyckiej armii nie doczekaj± siê alimentów.
- Mnóstwo satysfakcji.
- Gdybym poszed³ na bitwê trze¼wy to by Husyci wygrali
;)
WIELKIE DZIÊKI ORGANIZATOROM!Bêdziemy w 2007.
Oktawian / SZCZEROZ£O
A nie wygrali¶my?
Sta³êm po stronie husyckiej, bitwa siê skoñczy³a, artylerii nikt nie rozbi³, podobnie ³uczników (wyj±tek jeden skopany :P), to uznali¶my, ¿e zwyciê¿yli¶my my. :D
Witajcie
Dzieki za zaproszenie, by³o mi³o i przyjemnie.
Jedyne nieprzyjemnosci byly spowodowane niebywalem pechem jaki mialem na tym turnieju:
-najpierw zgóbilem no¿- jak ktos znalaz³ to prosze o zwrot _ rogowa rekjojesc szlifowana prawie do bialosci, nozyk byl w pochewce ze skory naturalnej
-nastepnie zlamalem 5 strzal na ³uczniczym.
Jednakowoz pobyt z wami wynagrodzil mojego pecha
ps. nammah zawsze do us³ug
Turniej bardzo udany. Naprawde znakomite zakoñczenie sezonu (przynajmniej dla mnie).
Bitwa by³a przednia mimo ¿e ledwo na ni± zd±zyli¶my (chyba razem z D³ugim pobili¶my rekord w ubieraniu siê w blachy na czas :P )
Biesiada tak¿e bardzo udana, towarzystwo dopisa³o, a ani jad³a ani napitku nie brakowa³o, za co organizatorom po trzykroæ cha³wa :P
Ogólnie jeden z lepszych turniejów w tym sezonie, ciesze siê ¿e mog³em tam byæ.
no i przyszla pora na ogora!
wsumie:
bitwa,uczta,ludzie,miejsce,sala,itp-RZADZA!!!!!
bylo czyste ZLO!!!
Witam!
Dzieki za zaproszenie. Pozdrawiam
Efendi
W imieniu:
Chor±gwi Wojewody Poznañskiego
Sêdziwoja z Ostroroga h. Na³êcz
Pragnê podziêkowaæ organizatorom za zaproszenie,
Oraz wszystkim uczestnikom:
Za dobry humor, zabawê w gronie dobrych znajomych, za wy¶mienit± ucztê,
za spalenie wiochy, oraz za wszystko inne, co by³o na turnieju:D
Witam
Krzy¿ackim, surowym okiem oceniaj±c, turniej wypad³ naprawdê dobrze: mocne 4+. W kwestii cech organizacji wyró¿niæ nale¿y:
- po³o¿enie miejsca walk od miejsc zakwaterowania. Blisko, nie trzeba by³o lataæ w sprzêcie przez ca³e miasto ¿eby dotrzeæ na plac boju (co ma miejsce w wypadku wielu znanych turniejów).
- zaplecze sanitarne. Dos³ownie rzut moherowym beretem od noclegowni, czyste toalety i prysznice. Dziêki Bogu nie by³o toi-toi.
- pe³ne zainteresowanie organizatorów go¶æmi. Zero olewki z ich strony, a tak naprawdê szacunek z ich strony wobec przyby³ych owocuje dobr± opini±. Tutaj dodam serdeczne muchos gracias za troskê i pomoc medyczn± wobec mojej rozwalonej piszczeli.
- a propos sêdziowania. Dobrze, ¿e Grzesiek nie powieli³ utartej ju¿ do bólu "minutówki", ale wzi±³ liwowy sposób wybierania tarcz i dziesiêciu trafieñ. Dziêki temu walczy³o siê naprawdê fajnie.
Mam nadziejê, ¿e wraz z rozwijaniem siê tego turnieju, pojawi siê ¿o³d kontraktowy dla walcz±cych: przybycie z odleg³ego Olsztyna ze sprzêtem nie by³o tanie, ale naprawdê by³o warto. Jak dla mnie turniej by³ udanym zakoñczeniem tegorocznego sezonu rycerskiego. My¶lê, ¿e za rok ponownie zawitam...
... hehehe, a zawitaæ bêdê chcia³ na pewno, co by na bitwie znów ostro wpier**liæ kilku husytom wbijaj±c co fajniejszych w ziemiê
Pozdrawiam
Qbu¶ vel krzy¿ackie miêso armatnie
Witam wszystkich
Teraz przyszła moja kolej na ogromniaste podziękowania dla organizatorów za jeden z lepszych turniej na jakim byłam. Turniej Łuczniczy wspaniały, bieg dam także, jedzonko pyszne, świetnie ulokowane miejsce skąd wszędzie blisko było no i mnóstwo świetnej zabawy. Teraz osobne podziękowania dla ludzi dzięki którym mogłam tak miło spędzić czas:
- Hanii - za dowiezienie na turniej
- Andrzejowi - za pomoc w treningu do turnieju
oraz za towarzystwo
- Suchemu - za umilanie sobotniego wieczoru grą na gitarze (zdolniacha z ciebie)
- Kurakowi - za wiązanie sznurowadeł
- Hubertowi - ty już wiesz za co
- Wiśni - za to że kolejny turniej ze mną wytrzymała
- Destro - za dostarczanie trunków
- Tris - za pomoc w załatwieniu transportu
- Radkowi - za wspaniały turniej łuczniczy oraz za dowiezienie mnie do domu
- Piotrkowi - za nazwanie hakownicy moim imieniem (czuje się zaszczycona)
- Pałce- za integracje ze wszystkimi na łuczniczym (przynajmniej tak kiepsko nie wypadłam) i za łagodną krytykę mojego ciasta
Chcę podziękować także wszystkim, których tu nie wymieniłam, a przyczynili się do tego że ten turniej był tak wspaniały. Dziękuje wam jeszcze raz... Liczę na to, że za rok będzie równie wspaniale. Pozdrawiam
CYTAT
A nie wygrali¶my?
Sta³êm po stronie husyckiej, bitwa siê skoñczy³a, artylerii nikt nie rozbi³, podobnie ³uczników (wyj±tek jeden skopany :P), to uznali¶my, ¿e zwyciê¿yli¶my my. :D
Ciiii... Jeszcze Knapki us³ysz±.
CYTAT
Dziêki Bogu nie by³o toi-toi.
Tu siê mylisz - by³y 3 sztuki pomiêdzy polem a boiskiem.
CYTAT
znów ostro wpier**liæ kilku husytom wbijaj±c co fajniejszych w ziemiê
Marzenie ¶ciêtej g³owy.Qba, nie ty to dosta³e¶ ode mnie zdrowo w mordê gdy¶my siê do siebie tulili?
Z du¿ej chmury ma³y deszcz.Poskrom swój jêzyk, gdy¿ mówisz o s³ugach Chrystusa Pana.
Pokój twej zagrodzie, babom i zwierzêtom twoim.
Za rok bêdzie jednak¿e okazja. Zacieraj±c rêce pozdrawiam wszystkich antykrystów (Krzy¿aków).
To by³ jeden z najlepszych turniejów w sezonie, moim zdaniem. Zazdroszczê "nowym" ze Strzeliñskiej, ¿e to by³ ich pierwszy turniej. Ale niech oni pisz± za siebie. W kazdym razie, ulokowanie obozowiska by³o ¶wietne. Blisko do szko³y, sklepu, miejsca turnieju w³a¶ciwego. Poztytwni cywile. Szwedzki stó³ na uczcie - ¶wietny pomys³! Turniej bojowy genialny. £uczniczy - nie wiem, nie widzia³em :-) Dobrze, ¿e zagin±³ plan bitwy, bo pewnie nie by³aby taka, jaka by³a, a by³a... spontaniczna. ¦wietny klimat. Jak ju¿ inni dziekowali toi ja bêde dziêkowa³.
Przede wszystkim Knapkiewiczom i reszcie organizatorów za ca³okszta³t.
A dalej:
Kojotowi za pomoc przy rozbijania namiotu
Natce za bicz (ehhh... to futerko)
Pche³kowi za ofertê stworzenia sztyletu i otwarcie drogi do hakownicy
Andrzejowi, za to, ¿e nie strzela³ ze swojego haka na bitwie
Hubertow, Paulinie i pani Hani za weso³y dojazd
Karolowi, Aldonie Tweetiemu i Pche³kowi za powrót równie weso³y
Jagodzie za co¶, stworzone przez kogo¶, s³u¿±ce do czego¶...
Fredowi za rozwianie moich marzeñ :-D
Suchemu, za to, ¿e siê zjawi³ i gra³ na gitarze. Czeka³em na to od
turnieju w Górze.
Husytom za KABOOOOOOOOOOOM!!
Jak kogo¶ pomin±³em to przepraszam i te¿ dziekujê.
I w ten sposób Gostyniem zakoñczy³ sie mój pierwszy sezon. Do zobaczenia za oko³o 9 miesiêcy :-D
CYTAT
Do zobaczenia za oko³o 9 miesiêcy :-D
Jak ju¿ mówi³em z alimentów nici
CYTAT
Dobrze, ¿e zagin±³ plan bitwy, bo pewnie nie by³aby taka, jaka by³a, a by³a... spontaniczna. ¦wietny klimat.
Tak miêdzy prawd± a Bogiem to plan w cale nie zagin±³. Bitwa odby³a siê dok³adnie wedle planu. Artyleria oraz husycka piechota porusza³a siê synchronicznie i wedle harmonogramu.
Natomiast armia antykrystów w rzeczy samej by³a samopas puszczona.
Trochê pirotechnicy siê spó¼nili, ale naprawdê chyba nikt tego nie zauwa¿y³ (I hope so...).
CYTAT
Marzenie ściętej głowy. Qba, nie ty to dostałeś ode mnie zdrowo w mordę gdyśmy się do siebie tulili?
No niestety 'Arborze', to nie byłem ja - na mej mordzie brak choćby zacięcia po goleniu. Aczkolwiek moją robotą było ściągnięcie ci pawężki, rozwalenie nóg, wbijanie toporkiem twej zabawnej osoby w ziemię przy drugim starciu i uskrzynienie ciebie przy trzecim na ziemi na tyle solidnie, żeby po bitwie była potrzebna opieka niewiast nad leżącym husytą. Tutaj dziękuj Siwemu z von Reihla, że zdjął mnie z ciebie, bo wierzganie się pode mną to jakoś Ci nie wychodziło. Podziwiam cię - będąc na Twoim miejscu nie kłapałbym tyle ozorem na forum, boś się nie popisał w boju i tym półtora-metrowym palem na mnie
++++++ przemoderowane przez moderatora ++++++
CYTAT
Za rok będzie jednakże okazja.
Heh, liczę, że do tego czasu będziesz równie odważny i waleczny co mocny w gębie przez internet i zamiast się mądrzyć, wyjdziesz w końcu do bojówki. Jeżeli Grzesiek będzie dalej sędziował myślę, że nie będzie ci robił problemu z wybraniem mnie do walki - o ile nie spotkamy się wcześniej na innej imprezie. Tyle tobie.
Pytanie do publiki:
Bitwa była rejestrowana kamerą - wie ktoś może, czy jest/będzie możliwość skopiowania tego na płytkę i przegrania?
Witam serdecznie
poproszono mnie o pisanie krótszych postów,bo tych d³ugich nie chce siê nikomu czytaæ.W odpowiedzi na niniejsz± pro¶bê, bêdê sie wypowiadaæ czê¶ciej ale krótszymi zdaniami.
Wróci³am z Gostynia (³atwiej siê wraca³o niz zmierza³o w tamt± stronê-mo¿e dlatego, ¿e na odcinku z Poznania nikt nie ukrad³ torów:-)
Przede wszystkim chcê podziêkowaæ Familii Knapkiewiczów za zaproszenie, a tak¿e umo¿liwienie mi dotarcia na miejsce po 13h zmagañ z brakiem torów oraz innymi przeciwno¶ciami. Ewo, dziêkujê jeszcze raz za odebranie mnie z Leszna w pi±tkowy wieczór.
Podziekowania nale¿± siê równie¿ gostyñskiemu proboszczowi, który znosi³ nas nie tylko na w³asnym podwórku przez ca³y weekend, ale tak¿e pod w³asnym dachem w czasie biesiady.
Równie gor±ce podziêkowania dla dyrekcji Gimnazjum za miejsce w szkole. Nocleg pod namiotem graniczy³ z niemo¿liwo¶ci±. choæ noce by³y do¶æ ciep³e - nie mo¿na siê by³o odpêdziæ od komarów. natomiast w szkole spa³o sie ca³kiem nie¼le. a warunki sanitarne...mniam...najlepsze w tym sezonie.
to tyle na pierwsz± porcjê
ci±g dalszy nast±pi :-)
pozdrawiam serdecznie:-)
Triss
za swietna zabawe w swietnym towarzystwie. Wiatr nam dmuchal na luczniczym co nie miara : )
ale slyszalem , ze moim ziomkom zacnie poszlo na bojowym
Milo bylo posluchac na temat kosciola
pojezdzic na koniu , pobawic sie na bitwie. Dziekuje i pozdrawiam!
Turniej zacny - naprawdê porz±dne zakoñczenie sezonu <w moim przypadku>.
Dziêkujê
- ch³opakom z OBR-u za cudowne traktowanie mnie jako jedynej dziewczyny, która z nimi przyjecha³a
- Mientkiemu i Mariuszowi - ¿e dali siê zabiæ na bitwie <niesamowita satysfakcja>
- organizatorom - za wspaniale przygotowany turniej, bitwê <ahh te s³oniowe pacyny>
- panu z wie¿y - ¿e zaprowadzi³ nas na górê po tych <jak dla mnie> przera¿aj±cych drabinach
Dziêkujê:
Knapkom za zaproszenie:) i sprawne dzwiganie trudu organizacyjego:)
Moim misiakom z CHWPSzO:) za to, ze przednio sie bawili i wsparli mnie w okupowaniu ³aweczki przed szko³±
, co po¿niej przerodzi³o sie w wielogodzinny bój kocykowy;) oraz wszystkim którzy bawili sie wraz ze mn±..DZIÊKUJEMY
W kolejnosci losowej wymieniam:
Rolas "samo z³o" ;)
Wojtek, detonacje na materacu wychodza Ci bezb³êdnie;)
Ogór, ty ogierze;)
Destro "samo z³o 2"
Zuza "kocykowa panienka 1"
Gosia "kocykowa panienka 2"
Grze¶ko - za wspolne dmuchanie na komendzie:)
Triss - Ty juz wiesz za co;)
Natka - Ty juz wiesz za co 2;)
Wi¶nia- Ty juz wiesz za co 3;)
Strzeliniacy - za pozytywne podejscie do ¿ycia:) i mi³e towarzystwo
Ash - cz³owiek roku 2006:)
Maciej Morawiec - za dyskusje przed uczt±
Fred - za to , ¿e znowu ie kochamy:)
Wszytkim tym, którzy otwierali mi butelki serdeczne dziêki:)
jesli o kim¶ zapomnia³em, to z ca³a pewnoscia jeszcze go dodam, pokrzywdzonych prosze o zg³aszanie siê
Wyniki ³uczniczego wraz z punktacj± podam, jutro przepraszam za opó¼nienie:
Trzy pierwsze miejsca:
1. Wiatr - OBR
2. Maciej Morawiec
3. Wizun[size=3]
Pozdrawiam
Radek
Witam!
Dziêkujê organizatorom za zaproszenie Strzeliñskiej Chor±gwi Zaciê¿nej Micha³a Archanio³a na turniej. Turniej by³ bardzo dobrym zakoñczeniem sezonu. Bawi³em siê wy¶mienicie, najlepsze by³o strzelanie z wie¿y ko¶cielnej:). Nie podoba³o mi siê natomiast to, ¿e Efendi ³adowa³ siê w decyzje sedziów. Decyzja kto bêdzie pomaga³ w sêdziowaniu nale¿y do sêdziego g³ównego, wybranego przez organizatorów. Rozumiem, ¿e nie lubi Huberta ale to nie powód ¿eby odrazu robiæ tak± afere, ¿e bêdzie sêdziowa³ stronniczo. Teraz podziêkowania:
-Suchemu za obecno¶æ na turnieju i granie na gitarze
-Hubertowi i Siwemu za u¿yczenie sprzêtu mojemu walcz±cemu cz³owiekowi i ogólnie za ¶wietn± zabawe
-Natce i Wi¶ni nie wiem za co ale te¿ za co¶ pewnie:)
-ludzi± z mojej ekipy, którzy byli po raz pierwszy na turnieju za to, ¿e go prze¿yli
-organizatorom jeszcze raz dzieki za zaproszenie i za nocleg na sali
-ludzipm od Asha za wspólne strzelanie podczas ¶lubu
-Panu ko¶cielnemu za to ¿e nam otworzy³ wej¶cie na wie¿e
-wszystkim uczestnikom turnieju których nie wymieni³em a nale¿± im siê podziêkowania z mojej strony
PS. Efendi szkoda, ¿e nie dosz³o do pojedynku twojego z Hubertem. Chêtnie bym to zobaczy³
.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziêki za ¶wietn± zabawe
do zobaczyska w przysz³ym sezonie
Kochani !
Bardzo serdecznie dziêkujemy za podziêkowania!
Co z³ego to my!
Obiecywali¶my Wam totaln± jazdê bez trzymanki i s³owa dotrzymali¶my
Teraz my dziêkujemy:
- husytom z Pó³nocy i Po³udnia za to, ¿e spotkali siê wreszcie razem, po¶rodku (mam nadziejê, ¿e nie po raz ostatni) - dali¶cie FANTASTYCZNY pokaz KABOOOOM!!
- Poznaniowi za nieocenion± pomoc,
- Krzywiniowi za nieocenion± pomoc x 2,
- Poznaniowi i Krzywiniowi za to, ¿e siê znowu kochaj±
Arborowi za scenariusz (by³ tak naturalny, ¿e nikt nie wiedzia³, ¿e jaki¶ w ogóle by³) - zatrudniamy Ciê na sta³e
Wojtkowi z Poznania za efekty pirotechniczne – jeste¶ coraz lepszy!!
Grze¶kowi z Osiêcin za przeprowadzenie turnieju,
oraz wszystkim za przybycie i zorganizowanie fantastycznej bitwy (tu nastêpuje wyliczenie 21 bractw).
Konkurs na naj³adniejszy glejt wygra³y “Szare Wilki”, ale niestety mam problem ze skanerem (wiêc zostawili¶my go sobie). Glejt Husytów ze Szczecina wisi w gabinecie Burmistrza, a glejt G³ogowa w siedzibie Towarzystwa Przyjació³ Fary (drugie miejsca ex e quo). Natomiast dwa najbardziej jajcarskie glejty jak zwykle Ewki Cholery i Ja¶mina) zostaj± u nas.
Zacytujê fragment glejtu Ewki:
“ Póki ¿yjê to pijê
jak umrê to zgnijê
dusza moja na s±d stanie
i powie
Tak, u Knapków pi³em Panie”
Poniewa¿ zd±¿ali¶my umyæ szkolne, za¿ygane schodki przed wizyt± Burmistrza – impreza mu siê podoba³a.
Dla tych, co jeszcze nie wiedz± jak to siê robi – niech bior± przyk³ad ze Stacha
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznikA Ci, którzy nie byli niech ¿a³uj±
Wszystkich serdecznie pozdrawiamy - Knapki
Film z bitwy jest - postaram siê go podstêpnie wykra¶æ z Telewizji
A teraz parê fotek:
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznikKliknij, aby zobaczyæ za³±cznikKliknij, aby zobaczyæ za³±cznikKliknij, aby zobaczyæ za³±cznikKliknij, aby zobaczyæ za³±cznikKliknij, aby zobaczyæ za³±cznik
W imieniu Chor±gwi Ziemi G³ogowskiej rózwnie¿ przy³±czam siê do podziêkowañ. Jak stwierdzi³ Kurak (a my, ptaszyska trzymamy siê razem:)), by³o to znakomite zakoñczenie sezonu.
Co do glejtu, za wyró¿nienie dziêkujê w imieniu swoim, ale ¶miem wtr±ciæ, ¿e nie by³ on wcale taki ³adny, ba! nie zas³ugiwa³ na drugie miejsce ;) Ale i tak dziêkujê
Pozdrawiam wszystkich obecnych na turnieju- do zobaczenia w przysz³ym roku!
Witam!!!Szukalem czegos na tmat tej imprezy i trafilem na to forum
okiem widza bardzo ciekawa impreaza
pierwszy raz miale mokazje ogladac cos takiego
i jeszcze bardziej mnie to zainteresowalo. czy moglym prosic o kontakt osoby najlepiej z gostyna
mam kilka pytan dotyczacych tematu bo chcialbym uczestniczyc za jakis czas..
w tego typu imprezach
moj @ phantom-83@o2.pl
pozdrawiam
Witam!
Szatanie
nie zabieraj glosu jak nie wiesz o co chodzi. Zapytaj Huberta to Ci powie.
Druga sprawa, to organizatorzy pytali czy bym nie zechcial sedziowac -nie jako glowny- na co nie wyrazilem zgody a zawiadomilem ze z naszej strony bedzie sedziowal tatus.
W zwiazku z tym nijak sie ma stwierdzenie ze to glowny mial wybierac sedziów.
A trzecia sprawa, to jak nam postawisz piwo, pokazemy Ci z Hubertem walke. Chyba ze sam chcesz spróbowac to wtedy mi nie musisz stawiac
Pozdrawiam
Ciiicho, w³ama³em siê Triss na konto (nie mam swojego, a chcia³em podziêkowaæ)
dziêki wszystkim, którzy mnie zaakceptowali, choæ mo¿e siê wydawaæ, ¿e jestem tylko Os³em...
dziêki tym, którzy dawali mi je¶æ i piæ (nawet alkohol, choæ jestem taki m³ody)
dziêki ch³opakom z Góry za "mêskie rozrywki"
dziêki za zdjêcia-znów jestem s³awny
to nie by³a moja pierwsza impreza (w³a¶ciwie to pi±ta) ale po raz pierwszy w stroju
bardzo mi siê podoba³o:-)
Osio³ek K³apouchy
P.S. czy kto¶ wie, dlaczego nadal ¶mierdzê prochem?
Witam!
Byczyñskie Stowarzyszenie Rekonstrukcji Historycznej pragnie z³o¿yc wielkie podziêkowania organizatorom za zaproszenie i ca³y turniej.
Za zwyczaj unikam tekstów w stylu "dziêkuje temu i temu, za to i za to" ale tym razem nie moge siê powstrzymaæ
wiêc:
Suchemu- za wszystko (ju¿ ty wiesz za co
)
ca³ej Strzeliñskiej- za transport i naprawde mi³± zabawe (i to do niedzielnego wieczora)
Aldonie, Pche³kowi i Wi¶ni- za ich jak¿e mi³e towa¿ystwo
Lewej, Ksiêciuniowi - za pewne d³ugie i do¶æ czêste rozmowy
i last but not least jak to mówi±
Natce- za... po prostu za to ¿e by³a¶ i to by³o wa¿ne
Pozdrawiam
Hubert
PS Pewnie pomina³em pe³no osób, ale tak to ju¿ jest z tymi personalnymi podziêkowaniami
ale im te¿ dziêkujê!
Witam.
I ja chcia³bym podziêkowaæ za zaproszenie za ten jak¿e wspania³y czas spedzony u Was. Panie Macieju Chwa³a Ci za udan± impreze oraz Chwa³a organizatorom. Zabawa by³a przednia. Mam nadzeje ze bede mogl przybyc na nastepna Wasza impreze:D A dziekuje wszystkim dzieki ktorym ten weekend byl taki fajny:)
A teraz mam bardzo wazne pytanie do Macieja.
Macieju. Powiedz mi co jest najwazniejsze w zyciu strazaka?
CYTAT
¶ci±gniêcie ci pawê¿ki, rozwalenie nóg, wbijanie toporkiem twej zabawnej osoby w ziemiê przy drugim starciu
Acha... I niby siê uda³o? Nie?
To trzeba by³o ze mn± to ustaliæ abym wiedzia³ kiedy co mam robiæ...
CYTAT
uskrzynienie ciebie przy trzecim na ziemi na tyle solidnie
A wiêc to ty!
Hehehehehehe
Mia³e¶ tak± dziwn± minê... Huehhehehe
CYTAT
bo¶ siê nie popisa³ w boju i tym pó³tora-metrowym palem na mnie
Mówisz o tym spruchnia³ym mokrym zagrzybia³ym badylu?
Bóg mi swiadkiem, ¿e nie mia³ nawet metra. W trzecim starciu pozwoli³em sobie na ma³y ¿arcik
Widzê, ¿e siê ubawi³e¶.
Nie traktujmy tego tak powa¿nie
Przyznaje (wcze¶niej nie wiedzia³em czy to ty), ¿e przewróci³e¶ mnie (w momencie gdy badylek wysun±³ siê mi z r±k i pozosta³em bez broni) i walneli¶my misiaczka... Dosta³e¶ dwa klapsy w twarz bo¶ zapyta³ "i co teraz?", uwa¿am, ¿e na tyle s³abe aby poza akcentem honorowym nie pozostawi³y wielkiego ¿alu i szkód trwa³ych.
A za roczek (pewnie nie ca³y) siê spotkamy
Jedna ma³a uwaga: HRP z zasady nie uczestniczy w bojowym. To zabawa dla rycerzy a nie ¿o³nierzy pospolitego ruszenia (nie chce mi siê t³umaczyæ kim byli Husyci, dlaczego, po co... etc.).
Pokój.
---
Dziêki jeszcze raz wszystkim a przede wszystkim organizatorom.
Film film film... Geemmee! Czekammmmmm!
Witam,
i ja chciałbym podziękować wszystkim, a zwłaszcza Familii Knapkiewiczów za zaproszenie, świetną zabawę (choć dużo z tego turnieju nie miałem, ale o tym za chwilę) i możliwość spalenia wioski po wcześniejszych wybuchach (uwielbiam to
). Szkoda, że nie mogłem zrealizować pokazu sztucznych ogni, bo już się na niego nastawiłem, ale cóż, może w przyszłym roku. Dziękuję osobom, które pomogły mi przy zakładaniu ładunków (nie wymienię Was z imienia, bo, mam nadzieję że mi wybaczycie, nie znam Was z imienia
).
Jak już mówiłem na wstępie niewiele miałem z samego turnieju, bo podczas, gdy odbywały się konkurencje ja latałem w cywilu zakładając ładunki, ale nie narzekam bo uwielbiam taką robotę
Jak dla mnie nic nie przebije kolesia, który podczas bitwy zadzwonił do mnie i pytał się gdzie dowieść pizzę, którą wcześniej zamówiliśmy. Później, podczas paleni się wioski, dzięki hojności Radka, zjedliśmy ją siedząc na trawie przypatrując się bitwie (czułem się jak w kinie
).
CYTAT
Wojtkowi z Poznania za efekty pirotechniczne – jesteś coraz lepszy!!
Ewo, czuję się zaszczycony
A co do opóźnień z podpaleniem wioski, to były spowodowane tym, że do końca nie wiedziałem w którym momencie miała stanąć w płomieniach i gdyby nie Maciej Knapkiewicz to stałoby się to jeszcze później
Jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim za wszystko i do zobaczenia za rok (albo i wcześniej).
Pozdrawiam,
Wojtek z Poznania
Drogi Efendi sprawe znam, mia³em du¿o czasu na rozmowe z Hubertem. Byæ mo¿e i organizatorzy pytali ciê o sêdziowanie, tego nie wiedzia³em. I nie mów, ¿e g³ówny sêdzia nie dobiera³ sobie pmocników, bo by³em akurat przy rozmowie Huberta z Grze¶kiem, kiedy to Hubert zgodzi³ siê sêdziowaæ. Bez obrazy dla tatusia ale predzej bym powiedzia³, ¿e on bedzie sêdziowa³ stronniczo ni¿ Hubert. Poewód taki, ¿e 4 walcz±cych by³o z jego bractw. Chêtnie bym sam siê spróbowa³ z tob± ale niestety musze wyleczyæ kolana i bêde móg³ walczyæ najwcze¶niej w przysz³ym sezonie, ale beadzo chêtnie siê z tob± zmierzê. A co do walki z Hubertem to ja go zapytam czy by siê z tob± nie zmierzy³ wcze¶niej:).
pozdrawiam
Ciesze sie niezmiernie. Ja mam czas ,poczekam i trzymam za słowo.
Mysle ze Tatus takze
chetnie sie z Toba spotka, bo nieladnie tak cos sugerowac
Pozdrawiam
PS
od nas bylo 5 a nie 4
a jezeli myslisz ze liczba uczestników bojowego z jednego bractwa jest wyznacznikiem sprawiedliwego sędziowania lub nie, to nie wiem co o tym sądzić.
Od tej chwili temat jest dla mnie zamkniety. Na poczatku sezonu odezwe się.
Witajcie!
Osio³ dosta³ siê do kompa i napisa³ kilka s³ów od siebie.teraz, kiedy po³o¿y³am go ju¿ spaæ-czas na mnie.
Podziekowania personalne:
- dla Strzelina za propozycjê podwiezienia,która z powodu kradzie¿y torów nie dosz³a do skutku:-( i za towarzystwo-wiele przegadanych godzin
- dla Radka, za odwiezienie do domu(czytaj:Poznania)choæ nie by³o to przy okazji lecz jako zorganizowana wycieczka
- dla Natki, Wi¶ni i Ogóra -dzieki Wam uwierzy³am, ¿ê m³odziez tez moze byæ wspania³a:-)
- dla ch³opaków z Góry, którzy dbali o mojego osio³ka jak o w³asnego:-)
- dla Grze¶ka z Osiecin za kszta³c±ce i buduj±ce,ale nie pozbawione uroku wielogodzinne dyskusje
- dla Marysi i Zuzy za interesuj±cy bieg dam
- dla Wojtka za pomoc przy transporcie Ogóra
ci±g dalszy nast±pi
pozdrawiam:-)
Triss
qbarycerz:
Po co te nerwy i obelgi? Ocknij siê! To tylko dyskusja, nie musisz wylewaæ swoich frustracji w taki sposób.
Porozmawiamy sobie na ¿ywo kiedy¶. Wtedy powiesz mi to wszystko w twarz. A teraz nie za¶miecajmy tego w±tku.
Turniej £uczniczy, Klasyfikacja generalna:
1. Wiatr
2. Maciej Morawiec
3. Wizun
4. Ryszard Rutkiewicz
5. Piotrek Knapek, Chomik
6. Ogór
7. Radek Czerniak
8. Natka
9. Pa³ka
10. Wi¶nia
11. Bartosz z Odolanowa
pozosta³e osoby zrezygnowa³y w trakcie trwania turnieju, nie uwzgedni³em ich w klasyfikacji
Pozdrawiam
Witam ponownie!
last but not least
na koniec zostawi³am podziekowania dla wszystkich uczestników "pikniku pod gwiazdami", dla ludzi z którymi troche sie pi³o i duzo rozmawia³o.
na poczatkowym etapie trwania pikniku podziekowania dla Hani, Pa³ki, Ogóra za rozmowy i du¿o rado¶ci
pó¿niej dla Wojtka i Radka-dawno ju¿ sie tak nie u¶mia³am - pompki po pijaku na przyk³ad (a przy okazji:Radku, cieszê siê, ¿e Ci siê podoba³o, ale to oczywiste-jeszcze ¿aden facet nie narzeka³:-)
a pod koniec imprezy dla Grze¶ka z Osiêcin, za powa¿ne rozmowy w niepowaznych okoliczno¶ciach.
Dziêki te¿ dla imprezy alternatywnej odbywajacej sie na korytarzu przed kibelkiem, ¿e za ka¿dym razem kiedy Was mija³am dostawa³am co¶ do picia i dla Suchego za niod³±czny element imprezy: muzykê na ¿ywo.
za upojn± noc wspóltowarzyszom nie bêdê dziekowaæ, bo nie by³a tak upojna, jak mog³aby byæ, gdyby materac by³ d³u¿szy, ¿eby nogi nie wystawa³y:-)
za poranne zabawy na materacu dla ca³ej grupy.
to chyba wszystko...
pozdrawiam:-)
Triss
Witam!
I po wszystkim. Mam nadziejê, ¿e Familia Knapkiewiczów nieco odsapnê³a. Jak na pierwszy raz wysz³a ca³kiem niez³a impreza. Fara, g³ówny obiekt wokó³ którego obraca³ siê jarmark, cudn± budowl± jest. ksiêdzu proboszczowi nale¿y siê po trzykroæ chwa³a za wpuszczenie do sto³ówki.
Na pocz±tku pragnê podziêkowaæ ca³ej Famili Knapiekiwczów za zaproszenie i zaufanie mojej osobie poprzez powierzenie prowadzenia turnieju bojowego. Dziêkujê moim sêdziom szrankowym za liczenie punktów. Wielkie podziêkowania sk³adam równie¿ na rêce Ja¶mina za pomoc, któr± mi okaza³ poza szrankami. Jego uwagi i propozycje wielce u³atwi³y prowadzenie turnieju. Zawodnikom dziêkujê za rycersk± postawê i czyste walki - nie by³o ni jednego upomnienia.
Za warunki organizacjê dziêkuje pospo³u Knapkiewiczom oraz Wiêzom z Krzywina.
Ci±g dalszy nast±pi.
Witam ponownie!
Chcia³bym jeszcze jedynie pozdrowiæ i podziêkowaæ za towarzystwo niezliczonemu gronu osób, z którymi bardzo mi³o i, niestety bardzo szybko, up³ywa³ czas turnieju. Pozdrawiam zatem ca³y Poznañ z Destrem i Radkiem na czele (Radku przedmuchali nas), Górê z Paw³em na czele (pamiêtacie butelkowo - puszkowy plan ustawienia wojsk w sobotê rano), Siwego i Kubê czyli moich towarzyszy broni na bitwie wraz z ich towarzyszami, Triss (za szereg cennych uwag, a zw³aszcza te dotycz±ce ¿ycia intymnego K³apoucha oraz Radka, ale nie wspólnego), oraz wszystkich tych, których z racji demecji starczej nie wymieni³em. Chwa³a Wam.
Do zobaczenia w sezonie.
http://www.husyci.pl/?p=gostyn2006Pod tym adresem znajduje się robocza wersja relacji z Gostynia.
Gdyby ktoś miał uwagi, na priva albo tutaj proszę polemizować.
Jeśli ktoś dysponuje ciekawymi zdjęciami, to proszę bardzo o linki/maila.
Amen.
Zabawa na turnieju by³a przednia :D
o bitwie juz nie wspominaj±c
Wielkie dziêki
witam
Jako ¿e nie lubiê tego forum a nie mam mo¿liwo¶ci innego kontaktu z wieloma ludzmi bêdê siê streszcza³.
Moja informacja dotyczy wszystkich uczestników turnieju w Gostyniu
Proszê przejrzec sprzêt i je¶li komu co zgine³o to proszê o info na mail -norikum1981@o2.pl
Mamy trochê nie naszego sprzêtu i nie wiemy co z nim zrobiæ.
Jednocze¶nie zaznaczam i¿ je¶li zagubione przedmioty nie znajd± w³a¶cicieli do koñca listopada to je po prostu sprzedamy albo co.
Pozdrawiam!
Witam!
to znowu ja...
cierpliwa istota jestem i mog³abym tak czekaæ, czekaæ i czekaæ w nieskoñczono¶æ...
ale postanowi³am, ¿e mo¿e jednak przypomn± o pro¶bie, która od wielu miesiêcy kierujê do wszystkich: prosze, przesy³ajcie lub zamieszczajcie gdziekolwiek w sieci zdjecia z imprez.
nie b±d¼cie psami ogrodnika.
ja sie staram pomagaæ jak mogê (szyjê Wam stroje, pomagam przy oranizacji czê¶ci imprez, przesy³am materia³y itd... zainteresowani wiedz± i dziêkuj± za wiadomo co:-)
a w zamian poproszê o kilka zdjêæ z tegorocznego sezonu (a w tym temacie szczególnie z Gostynia)
nie dajcie sie prosiæ
dziêki
pozdrowionka i buziaczki:-)
Triss
ma kto¶ jakies fotki?? wrzuæcie na rapid shere...
pzdr
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.