kurde niedlugo o glowie zapomne
Niedziela
sniadanie
11 00 Turniej 2 bojowy(na bron dowolna)
13-14 obiad
no i ciezkie rozstanie:(...
na jakies pare godzin bo sie trza na grunwie spotkac:)
jedna ma³e ale: o 21 jeszcze nie jest wystarczaj±co ciemno na pokaz firedancu,z reszt± trzeba daæ ludziom czas na ogarniêcie siê po bitwie...proponujê ¿eby zrobiæ pokaz o 22 i zaraz po nim rozpocz±æ ucztowanie...
alez jestem pewny ze i tak pokazik sie przesunie
no bo nastroj muci byc
a i jak mowilem naprawde jeszcze o glowie zapomne
tak w okolicach obiadu w sobote jeszcze sa przewidziane konkursy dla pieknych niewiast ale co dokladnie to jeszcze sie okarze bo to nasze pikne przygotowuja
Przykro mi z tego powodu ¿e wszystkich nie zadowolimy, ale turniej trwa dwa dni, i jest ograniczony miejscem.
W tej chwili jest duze zainteresowanie turniejem ³uczniczym, a w tamtym roku by³o oko³o 20-30 ³uczników i nikt nie narzeka³, ze ca³o¶c trwa³a jakies 2-3 godziny i by³a za krótka. na ten turniej prawdopodobnie bedzie ich wiecej no wiêc czas tego turnieju sie przed³u¿y, a miedzy czasie bedzie trwa³o jeszcze inne konkurencje - moze ktos chce je obej¿eæ.
Je¶li jest wola mozemy przed³u¿yc turniej ³uczniczy do niedzieli zwiekszymy ilo¶æ strza³/ konkurencji o kolejne
Proszê o wypowedzi. przyjmuje je do soboty 1.07.2006r. a w niedziele oglosze co i jak.
Dotyczy to równie¿ propozycji konkurencji.
CYTAT(Artemis)
Czy to oznacza, ze caly turniej luczniczy to 3 konkurencje ? Skoro cala impreza jest tak rozslawiona i tylu ludzi wyrazilo chec przyjazdu, to moze daloby sie zorganizowac cos wiekszego/bardziej rozbudowanego.. Czesc uczestnikow przyjedzie z daleka i pewnie chcieliby strzelic troche wiecej niz te 5-10 razy..
Nie wiem czy jest s³awna i dok³adnie ilu zapowiedzia³o sie, ale zabawa z opini z poprzednich lat by³y pozytywne
uczymy sie to organizowac i z ka¿dym rokiem cos zwiekszyæ i uleprzyæ a patrzac ze nasze bractwo jest stosunkowo ma³e jak na organizacje takiej imprezy to chybanie bedzie tak ¿le.
Pozdrawiam wszystkich z obs³ugi technicznej.
Witam!
Jesli jeszcze nie jest zbyt pó¼no prosze o wci±gniêcie mnie i mojego pobo¿nego ³uku na listê uczestników turnieju
Niestety (je¶li jeszcze mo¿na, rzecz jasna) przyjedziemy bez historycznego namiotu. Z rado¶ci± wiêc zarezerwowaliby¶my sobie suche, a miêkkie miejsce pod daszkiem.
a nie jest za pozno:) alez zapraszamy lukaszu a i miejsce sie znalezc powinno
Witam!
Rozmawialem z Toba telefonicznie, Mala zmiana. Przyjedziemy w 25 osob.
Pozdrawiam
Rozumiem, ze my (Swobodna Kompanija) mozemy zjawic sie na Waszym turnieju ? Prosilbym o jednoznaczne potwierdzenie, jak pisalem wczesniej bedzie nas 3-5 lucznikow.
CYTAT(S3ba)
Sobota
tak okolo 9 sniadanie(czyli wtedy gdy sie wiekszosc rozbudzi:)
Przepraszam w tatym roku Ma³y zafundowa³ pobudke o 6 rano, a ¶niadanie by³o o 8
a tak w ogóle to mnie tym roku w Dzia³dowie nie bêdzie
po pierwsze zapraszamy efendi
po drugie Swobodna Kompanije takze zapraszamy
po trzecie czemu cie nie bedzie morrigan cholerro:(((
Ja ci dam cholero
, nie bedzie mnie bo z ChZM wyjezdzam akuratnie w tym terminie pozwiedzac tereny polnocnych sasiadow, ale moge liczyc na troche wisniowego piwa i pierogi na Grunwie prawda???
mam informacjê, zapewne niezwykle istotn±, odno¶nie konkurencji dla pañ w trakcie turnieju w Dzia³dowie. konkurencje bêd± dwie - turniej tañca i turniej haftowania (nie na odleg³o¶æ, raczej wyszywania).
turniej tañca - ka¿da grupa bêdzie mia³a do wykonania dwa, trzy tañce. chêtnych prosimy o zg³aszanie siê do Agnieszki lub do Siostrzyczki z Dzia³dowa - prosimy podaæ nazwê bractwa, ilo¶æ tañcz±cych i ilo¶æ tañców. czas zg³aszania - od pi±tku do soboty, godz 12.00. turniej zacznie siê o godz. 19.00 (na plakatach informacyjnych turnieje pañ s± podane w godzinach wcze¶niejszych, zosta³y jednak przesuniête). wbrew pozorom konkurencja ta jest dostêpna równie¿ dla mê¿czyzn. ilo¶æ tañcz±cych w grupie nie mo¿e przekraczaæ o¶miu.
turniej haftowania
- terminy zg³aszania jak wy¿ej, ta konkurencja jednak jest ju¿ wy³±cznie dla pañ, mimo niezaprzeczalnych mêskich talentów do wyszywania. od 12.30 mo¿ecie zg³aszaæ siê do Agnieszki po przybory do haftowania i p³ótno. na wykonanie prac bêdziecie mia³y czas od odebrania przyborów, do rozpoczêcia biesiady, na pocz±tku której nale¿y dostarczyæ je do Agnieszki b±d¼ Siostrzyczki.
planujemy tak¿e dla pañ specjaln± konkurencjê - niespodziankê z BARDZO atrakcyjnymi nagrodami, która odbêdzie siê w trakcie biesiady. zainteresowane panie niech zg³aszaj± siê dla odmiany do Agnieszki i Siostrzyczki
witam !!!!!
to teraz troche o FireShow, grupy b±dz pojedyñcze osoby, ktore chc± wzi±¶æ udzia³ w pokazach ogni, proszone s± o zg³aszanie sie od pi±tku do soboty do godziny 12, do mnie ( Agnieszki). Proszê podaæ ilo¶æ chêtnych.
Niestety ropê czy inne podpa³ki za³atwiaciewe w³asnym zakresie (niedaleko jest stacja benzynowa).
Mo¿cie przywe¶æ w³asn± muzê, bedzie sprzêt graj±cy, wiêc nie bêdzie problemu z jej odtworzeniem.
Wa¿na uwaga, FireShow nie jest turniejem, bedzie to tylko dobra zabawa
pozdrawiam
Witam wszystkich
mam nadzieje ze chetnych nie zabraknie do machania na lancuchach (adernalina zawsze towazyszy)
Mam mala niespodzianke zwiazana z turniejem i z pokazem
moj osobisty pokaz bedzie napewno niezapomnianym przezyciemi czyms nowo wprowadzonym
w pokazach do zobaczenia a niespodzianka dopiero na turnieju
Witam,
Moze niektorym wyda sie nudne juz , co napisze, jednak nalegam - zwazywszy na to co sie dzieje propo innych turniejow (hafty itp..) , aby w miare mozliwosci dalo sie rozwinac turniej luczniczy. Bo jednak trudno powiedziec, ze po tych 10-15 strzalach mozna wytypowac rzeczywiscie najleszpego lucznika. Jezeli organizatorzy nie czuja sie na silach , jestem w stanie pomoc przy tym. Coprawda jestem z Gdanska, ale Dzialdowo to moje rodzinne miasto i jestem w stanie przyjechac wczesniej i pomoc organizowac turniej. O ile oczywiscie jest taka potrzeba i chec ze strony Dzialdowian, sluze moim skromnym doswiadczeniem i ramieniem :P.
Pozdrawiam
Przepraszam, ja pytanie mam
Czy potrzebujecie pomocy w pi±tek wczesniej ni¿ godziny popo³udniowe? Zg³aszamy i chêæ, i mo¿liwo¶æ pojawienia siê wcze¶niej
Oczywi¶cie, je¿eli taka potrzeba istnieje - zwalaæ siê Wam na g³owy przed godzin± 15 nie chcemy, bo to k³opot tylko pa³êtaj±cy siê bez celu
widziemko, we¼ nie grzesz, co? was to ju¿ jutro chêtnie zobaczymy, ale sali jeszcze nie bêdzie. przyje¿d¿ajcie najszybciej jak mo¿ecie, to szybciej siê bawiæ bêdziemy
wiedzmo ty moja:D kazda pomoc sie przyda
jesli mozecie pomoc wczesniej to zapraszamy:)
hejka
Mam zapytanie bo sie nie spytalam w tym roku znowu ma byc smakowe piwko
?
Witajcie
Wolna Kompania Piechoty Lekkiej zapytuje czy mo¿e przyjechaæ??
Pozdrawiamy
stawie sie jak obieca³em
z pó³torakiem w garsci ...
Witam alez zapraszamy Wolna Kompanie Piechoty Lekkiej:) napewno ugoscimy was po krolewsku tylko mi napisz ile osob przyjerzdza od was(oczywiscie zapraszamy was jak najwiecej:)
a na wasze poltoraki Negroo tez czekamy i liczymy :D
nie wiadomo, czy bêdzie smakowe piwko, chyba, ¿e je zasponsorujesz, co przyjmiemy z chêciê
Niestety nikt nie odpowiedzia³ na moje pytanie, wiêc pozwolê sobie je ponowiæ.
Czy tak jak w zesz³ym roku dwie dziewczyny z Alatus Mortis mog± Was odwiedziæ?
Chcia³yby¶my wzi±æ udzia³ w turnieju ³uczniczym.
Pozdrawiam
W³a¶nie przeczyta³am odpowied¼... Sorry i dziêki. Bêdziemy tylko we dwie.
Pozdrawiam
Aha i znowu ja, a jak¿e
Zwalimy siê do Was w pi±tek w samo po³udnie, czyli oko³o godziny 12...mo¿e byæ? Zajechaæ standardowo pod salê, czy punkt zborny w miejscu zgo³a innym? Z góry dziêkujê za odpowiedzi i do rych³ego
Witam. Chcia³em poinformowaæ, ¿e z Dru¿yny Kasztelanii Gdañskiej przyjad± 2-3 osoby w tym 1 walcz±cy (pó³torak chêtny do wszelkich walk prócz turnieju inscenizacyjnego). Chcia³em przy okazji poprosiæ o jaki¶ kontakt telefoniczny czy co¶ w tym rodzaju, jaki¶ plan dotarcia na miejsce turnieju z peronu PKP i najlepiej godzinê (na oko) rozpoczêcia turnieju bojowego w sobotê, poniewa¿ przybêdziemy prawdopodobnie dopiero w sobotê rano. Namiotu w³asnego nie posiadamy.Za wszelkie informacje bardzo dziêkujê
no to po koleji wiedziemko zapraszamy a ok 12 to najlepiej zajechac wam bedzie na katarzyny pod siedzibe albo pod zamek i dac znac ze juz po was isc:) no i oczywiscie juz sie nie moge doczekac by was zobaczyc:)
co dalej nastepuje najlepiej dzwonic do mnie 503 748 339 z peronu PKP nie bedzie problemu dotrzec bo na sale blisko ale jak dacie znac ze juz jestescie to kogos sie w stroju podesle i was odbierze:D
To my pod zamek
i znaæ damy
Bêda jeszcze miejsca? Z Kêtrzyna chcia³yby przyjechaæ 2-4 osoby.
Alez Woloczko zapraszamy:)
przyje¿d¿ajcie od rana, na sali bêdê ja i jeszcze kilka postaci jeszcze przed po³udniem, wiêc bêdziemy was witaæ chkebem, sol± i mo¿e jakim¶ dodatkowym sk³adnikiem. siostrzyczka grzeje wszystkim miejsca i bêdzie was uk³±daæ jak przyjedziecie a z siostrzyczk± jeszcze kilka innych. a je¶li wied¼mo, chcesz zostawiæ wasze tobo³ki od razu na sali, to od razu mo¿esz siê tam zjawiæ, a nie na katarzyny.
Powiedzcie, kto jest oficjalnym organizatorem turnieju, bo nie wiem dla kogo napsaæ glejt. Rozumiem,ze Bractwo Rycerskie ¦w. Katarzyny Ziemi Dzia³dowskiej, czy kto¶ jeszcze?
zwalimy sie do was z saszka w piatek w godzinach wieczornych, o 17 planujemy wyjechac z wawki, oczekujcie nas
liczymy na gorace powitanie, niekoniecznie ogniste
Mam pro¶bê: móg³by kto¶ napisac jak z dworca PKP trafic na miejsce turnieju??
Dziêki z góry.
Wychodzi siê z budynku dworca, skrêca w prawo, dochodzi do skrzy¿owania, skrêca w lewo, dochodzi do skrzy¿owania, skrêca w prawo i po kilkunastu krokach, po prawej stronie dociera siê do budynku szko³y z czerwonej ceg³y, za tym budynkiem na ty³ach znajduje siê budynek mieszcz±cy salê gimnastyczn± - tam mo¿na uzyskaæ pierwsze informacje. Na zamek idzie siê dalej prosto i po d³u¿szym czasie skrêca w lewo - zamek po prawej stronie (ale nie wiem ile trzeba min±æ skrzy¿owañ; w ka¿dym razie nale¿y przej¶æ przez placyk z fontann±, za nim jest wspomniana uliczka prowadz±ca do zamku).
Organizatorem jest ino Bractwo Rycerskie ¦w. Katarzyny Ziemi Dzia³dowskiej
Bedziemy czekac StoM
I tak jak napisala wiedzemka najlepiej udac sie na wspomiana przez nia sale ale to nie zmienia faktu ze bedziemy sie starac by przez caly czas byl ktos na stacji w stroju i wskazywal droge:) jak cos to dzwonic do mnie 503 748 339 no to do jutra
Na dworcu bêd± czekaæ 2 osoby , które pomoga wam dotrzec na miejsce "zalogowania" i przy zamku równie¿ bêd± czekaæ 2 osoby.
Artemis co do konkurencji to napewno sa trzy i mam na to jakies 6 godzin max no chyba ze jeszcze niedziele to plus 3 godz.
z doswiadczenia wiem ze wystrzelenie powyzej 20 strza³ i reka musi odpoczac
co do ilosci konkurencji moza je podwoic w bardzo prosty sposób
a co do mozliwosci technicznych to sa troszke ograniczone na podzamczu
ale jesli checi beda to zrobimy wiecej konkurecji
max 10 (
takie zrobi³em tabelki
)
od strzelania precyzyjnego do strzelania na czas
strzelanie sytu³acyjne
po strzelnie na ró¿ne odleg³o¶ci
Czytam tak o piêtrzeniu konkurencji ³uczniczych i ju¿ mi ¶linka pociek³a, i ju¿ wyostrzy³em ciêciwê, i ju¿ nawoskowa³em groty... a tu trzeba mi siê w weekend stawiæ w pracy
Przykro mi bardzo ale ani ja, ani mój pobo¿ny ³uk nie odbierzemy nikomu zwyciêstwa w tegorocznym dzia³dowskim turnieju
Do zobaczenia na polach Grunwaldu!
Gdzie dok³adnie bedzie pole namiotowe?
Witaj Wo³oczko pole namiotowe o ile siê nie myle bêdzie ko³o sali gimnastycznej na której równie¿ mo¿na siê lokowaæ
ale z tego co gada³am z siostrzyczk±, to organizatorzy wol±, by ludzie raczej siê lokowali w tej sali. Chodzi o to,¿eby wart nie trzeba by³o wystawiaæ...ale co ja tam wiem..... :P
Czyli lepeij braæ namiot czy nie? Pytanie do organizatorów.
Lepiej bêdzie jak jednak nie we¼miesz namiotu poniewa¿ jest ma³o miejsca przed sal± a na sali miejsca jest du¿o wiec spokojnie wszyscy sie zmieszcz±
No to po turnieju
Zacznê turniejowe biuro rzeczy znalezionych: mamy ¶piwór i karimatê mi³ej kole¿anki ktoóra wraca³a z nami poci±giem dzi¶ o 13.28 w strone Wawy, jak zbieralismy nasze rzeczy to siê gdzie¶ miêdzy nimi zawinê³y :P Skontaktuj siê szybko na maila/gg albo na koma: 694 137 499 czy mamy Ci wysy³aæ czy starczy jak we wtorek bêd± na Grunwaldzie ?
pozdrawiam
Bartek
By³o bardzo milusi
pojedynki super, bohurciki prima sort (VIVAT PÊDZ¡CE IMAD£A !!)
niestety na kr±g i bitwe mocy ju¿ mi nie starczy³o
By³o bardzo sympatycznie, uczta czadowa (paliwo rakietowe z kanistra by³o niez³e). Dziêki za go¶cinê i super zabawe. Pozdrawiam
PS.
Boczek, czy Misza wzi±³ te moje graty na Grunwald??
W³a¶nie wróci³am....
Turniej by³ bardzo przyjemny, choæ ja z niewiadomych powodów pod koniec czu³am siê bardzo s³abo, pewnie przez ten upa³ i uporczywy brak snu
Dziêkujê bardzo:
Organizatorom, postarali¶cie siê, nikt g³odny i niedopity nie chodzi³
Negrze i Saszce za uporczywe niedopuszczanie do wyschniêcia mojego giez³a
Wszystkim,którzy brali udzia³ w firedance,szczególnie Edzi i ch³opakom od rurami, fajnie siê z wami macha³o
Siostrzyczce za serduszko (nie zapomnij mi przywie¶æ miodku!!!!!!!)
Biwanowi, Monice, Edzi, Agnieszce i ca³ej reszcie za to,¿e mia³am okazjê was poznaæ(lub sobie was przypomnieæ
) i ¶wietnie spêdziæ z wami czas
jezeli kto¶ ma fotki(z firedancu baaardzo mile widziane), bardzo proszê na maila : mosiula@gmail.com
by³o naprawdê sympatycznie, zobaczymy siê wkrótce na grunwie,
pozdrawiam,
Zosia Mo¶k± zwana.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.