Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [lipiec]III Turniej o Miecz ¦w Katarzyny w Dzia³dowie - 7-9
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2, 3
S3ba
Mam zaszczyt poinformowaæ smile.gif iz zostal juz ustalony termin naszego turnieju od 7 do 9 lipca (na tydzien przed Grunwaldem). Mam nadzieje ze i w tym roku dopisze frekfencja a zabawa bedzie jeszcze lepsza niz w latach poprzednich bigsmile2.gif . Z naszej strony moge poinformomac ze przygotowania ida juz pelna para.
Morrigan
Jak dobrze, ze termin siê zmieni³ blinkie.gif teraz na pewno siê mnie nie pozbêdziecie devil.gif, bo ¿adna tam matura nie bêdzie sta³a mi na drodze do Dzia³dowa blinkie.gif .Ju¿ siê nie mogê doczekaæ< szczególnie pierogów na biesiadzie bigsmile2.gif > . Przyda³o by siê wiêcej szczegó³ów smile.gif .
Dominik
A jak jest z datowaniem tej imprezy??
Wiedziemka
smile.gif Zg³aszam 11 osób, 2 walcz±cych - czyli normalnie smile.gif
Do zobaczenia devil.gif
Morrigan
CYTAT(Dominik)
A jak jest z datowaniem tej imprezy??

O ile nic sie nie zmienilo to okres okolo grunwaldzki smile.gif
The_Fish
Jaki przyjemny termin, ja te¿ na pewno siê stawiê :D Poprzednio mnie w domu przytrzyma³a (wy¿ej wymieniona :P ) matura, ale tym razem mój pó³torak i ja sobie nie odpu¶cimy smile.gif Mam nadzieje ¿e bêdzie turniej na Jedynie_S³uszn±_Broñ jak w zesz³ym roku??
Za resztê mojej ekipy rêczyæ nie mogê, w koñcu do¶æ daleko maj±, ale mo¿e kogo¶ wyci±gnê te¿...
S3ba
Ach witam Morigan jakze moglibysmy chciec sie ciebie pozbyc, przeciez to niemozliwe:>
a dla Wiedziemki i jej zuchow mamy zawsze specjalne miejsce - pozdrow tam wszystkich icon_mrgreen.gif (powiedz mi czy Biwanik ma juz helm po grunwaldzkich wybrykach)

Co do datowania to okres okologrunwaldzki - choc bedzie tez pare znajomych trzynastek.
Co do bojowego to i owszem bedzie poltorak. Co do uzbrojenia patrzymy sie na dobra ochrone czyli przede wszystkim pelny helm porzadna oslona szyji barkow i ramion co do szczegolowego regulaminu dam jeszcze znac:)
Morrigan
Mozecie sie mnie pozybyc jezeli nie bedzie pysznych pierogow bigsmile2.gif i tego dobrego piwa tongue.gif .
A gdzie bedzie noclegowania, bo slyszalam ,ze cos mialo sie zmienic w tej kwesti???
Wiszna
a ja sie wkêcam beszczelnie z kilkoma zboczeñcami z mojego bractwa
a tak p.s nie dosta³em p³ytki z z niemiec i co !!!!!!!!!!
:] ru du du bigsmile2.gif
S3ba
co do noclegow to i owszem w tym roku bedzie juz wyznaczone pole z namiocikami (choc oczwwiscie ta sama sala i tak bedzie w zanadrzu dla ludzi co przedkladaja daszek nad namiocik:)

A co do ciebie Wisienko to sprobuj sie mi ze swoimi zboczkami nie pokazac u nas to nie rududu tylko ³ubudu:D
A co do niemiec to zdj sa pyszne tzw musiszjemiec ale najlepiej z tego tytulu pomeczyc Kache (lub Krystka) to ona ci obiecala a jesli sie nie myle numer wszystkim rozdala:> wiec dzwon dzwon dzwon devil.gif
Wiedziemka
Biwan ma nowiu¶ki, ¶liczny he³mik (bezpieczny) smile.gif - banda pozdrowiona, odpozdrawia szczerba.gif Czekamy, czekamy niecierpliwie ...
Waldus- £ysy
hmm i ja tam sie pojawie chyba, ale to co planujemy powino wyjsc
prace sa w pelnym toku przynajmiej te papierkowe devil.gif koszmar
ale jak to przeskoczymy to powinismy zaskoczyc kilkoma milymi elementami
co do standardowych kwesti to sa oczywiste a jak ktos nie wie to niech sie zapyta

a Drogie Sangritki was serdecznie zapraszamy i kilka spraw do omowienia z wami mamy

a do wszystkich rycerzy / wojow to prosze o zadbanie o swoj sprzet co by sie krzywda nie stala przed grunwaldem

ps. przepraszam za brak polskich trzcionek komp ze mna nie chce wspolpracowac icon_sad.gif
Agniecha
Seba zapomia³e¶ o FIRE SHOW devil.gif wszystkich zapaleñców devil.gif zachêcamy do zabrania zabawek ogniowych. Mo¿e jaki¶ konkursik zorganizujemy.

Morrigan a o pierogi siê nie martw specialnie dla Ciebie zrobiê pare bigsmile2.gif
Morrigan
Dobzie teraz bede sie martwila o piwo devil.gif bigsmile2.gif
Agniecha
hmn w sumie o piwo juz te¿ nie musisz sie martwiæ bigsmile2.gif
Macko
Witam!
Termin turnieju bardzo SUUPER (bêdzie mo¿na zrobiæ maraton turniejowy : z Dzia³dowa na Grunw!)

Chcia³bym w takim razie zg³osiæ udzia³ swój, ¿ony, szwagierki (na sprzeda¿ ) devil.gif )

Przewidujemy przyjechaæ z namiotem historycznym, ja z pó³torakiem, ¿ona ³uczniczka, szwagierka na sprzeda¿ .
Napewno przywieziemy jaki¶ mlekochol i (dla znaj±cych temat) APPLEWINA.

Pozdrawiam
Maæko z P³ocka
S3ba
alez zapraszamy nam jak zes to uj±l mlekocholu zabraknac nie powinno:) ale i wasz chetnie przyjmiemy:D
Ruda Wiedzma
No ludziska moje szykujcie sie bo jak dobrze pojdzie to Ruda Wiedzma zawita na czas razem z mala ekipa zwarta do walki mad.gif
Mam nadzieje ze stawicie im czola

Pozdrawiam wszystkich czekajacych na moj powrot tongue.gif
Ps jak dotre to bedzie sie dziac bigsmile2.gif bo wprowadze troche zamieszania crazy.gif
Jajosz
Salve literka D. jak wiecie obie pozosta³e literki N i O przyjad± razem po "rozgrzewce" w komturii... ;)
Waldus- £ysy
TA i turniej sie odbedzie pomimo sporów z miastem wsumie jest 1:0 dla bractwa pierwszy raz od 3 lat dostaniemy dotacje :D (to informacja dla TYCH CO PLOTKI SIEJA ZE MIELISMY DOTACJE W POPRZEDNICH LATACH )

A Z NOWOSCI TO CHYBA TYLE ZE BIESIADA TAM GDZIE ZAWSZE SK£AD PODOBNY
A NO MOZE JAKIS ZESPO£ BEDZIE PRZYGRYWA£
Waldus- £ysy
TA i turniej sie odbedzie pomimo sporów z miastem wsumie jest 1:0 dla bractwa pierwszy raz od 3 lat dostaniemy dotacje :D (to informacja dla TYCH CO PLOTKI SIEJA ZE MIELISMY DOTACJE W POPRZEDNICH LATACH )

A Z NOWOSCI TO CHYBA TYLE ZE BIESIADA TAM GDZIE ZAWSZE SK£AD PODOBNY
A NO MOZE JAKIS ZESPO£ BEDZIE PRZYGRYWA£
Agniecha
te Waldemar bigsmile2.gif to ja juz nic nie wiem crazy.gif to turniej jednak jest ??
S3ba
Alez oczywiscie ze jest:)
Po dluuuu giej przerwie powracam z wiadomosciami z frontu:D Tak jak w latach poprzednich turniej rozpoczniemy hucznie w piatkowe popoludnie (czyt. juz wtedy mozna sie nam zwalic na glowe - oczywiscie w przenosni:D), wiekszosc konkurencji odbedzie sie w sobote ale i cos na niedzielny poranek(czy to co za poranek uznajemy;) sie znajdzie.
Oswiadczam wiec co nastepuje:
Odbedzie sie bojówka jeden na jeden (oczywiscie o miecz sw Katarzyny)
turniej luczniczy (a jakzeby jedna z nagrod bedzie luk)
turniej poltorakow jako ze amatorzy tej rozrywki nie wygineli i nie wygina
meele
mozliwe ze jakis mily turniej dla pañ (jesli oczywiscie tylko nasze niewiasty nie okaza sie za opieszale i zechce im sie w koncu go przygotowac:>)
Bitewka na zakonczenie milego dnia w sobote
Mozliwe ze jeszcze bedzie jakas niespodziewajka ale o tym na razie sza.
siostrzyczka
te, sebastian, ty chyba nie doceniasz waszych niewiast, przecie¿ to one s± najwa¿niejsze. siê zobaczy, co siê zrobi, ale i tak bêdzie fajnie, a jak nie bêdzie fajnie to pogadamy z karnecikiem, ¿by towarzystwo rozrusza³a tongue.gif
ass.gif
Wiedziemka
I teraz wszystkich bogów tej ziemi pozostaje prosiæ o dalsze takie spraw siê trzymanie, cobym mog³a przybyæ i jak co roku pomarudziæ tongue.gif
Jeszcze tylko 30 dni...
S3ba
wiedzma slonko ty moje ty mnie nie strasz tymi 30-stoma dniami:)
S3ba
a co do naszych niewiast mufloniku to doceniam ich piekno co do reszty to wole ja przemilczec bo po glowie dostac nie kce:D
efendi
Witam!
Mam kilka pytañ, czy spanie tylko w namiotach historycznych, w ile osób mozemy przyjechac?
Pozdrawiam
Efendi
S3ba
no witam co do noclegu to bedzie sala na ktorej bedzie mozna przekimac, a co do osob to napisz ilu by chcialo przyjechac w tym - ilu walczacych i mysle ze nie bedzie problemu
Pozdrawiam Sebastian
gomba
Bêdziemy.Jak zwykle dobra wy¿yna,sobotnia biesiada krusz±ca dotychczasowe mi znane p³ynnie przechodz±ca w niedzielne ¶niadanie ,du¿o za du¿o likwiorów (tak¿e produkcjii miejscowej devil.gif devil.gif) ,piwko smakowe mniam,mo¿e ma³e rugby bum.gif bum.gif bum.gif ,a na koniec ¶wiêty miko³aj wrêczy nam prezenty yes.gif ,i szczê¶liwi szczerba.gif bum.gif wrócimy do domu
gomba
Bêdziemy.Jak zwykle dobra wy¿yna,sobotnia biesiada krusz±ca dotychczasowe mi znane p³ynnie przechodz±ca w niedzielne ¶niadanie ,du¿o za du¿o likwiorów (tak¿e produkcjii miejscowej devil.gif devil.gif) ,piwko smakowe mniam,mo¿e ma³e rugby bum.gif bum.gif bum.gif ,a na koniec ¶wiêty miko³aj wrêczy nam prezenty yes.gif ,i szczê¶liwi szczerba.gif bum.gif wrócimy do domu
efendi
Pyta³em bo nie wiem czy targac historyki. Mysle ze jakies z 15 osób, w tym 8 walczacych, 4 ³uczników i trzy Panie.
Maksymalnie moze byc i 22 osoby, w tym bylo by 14 walczacych. Teraz nie jestem w stanie dok³adnie podaæ ilosci. Wiaze sie to z regulaminem Grunwaldu(dopuszczenie uzbrojenia) Napisz w ile osób mozemy przyjechac, a my sie dostosujemy.
Pozdrawiam
Ruda Wiedzma
mad.gif Witam wszystkich znanych i nieznanych devil.gif

Ciesze sie ze turniej sie odbedzie postaram sie byc choc nie obiecuje
bo moje plany toche obraly innego obrotu crazy.gif jezeli bym byla to to mozliwe ze
zjawi sie dodatkowo 3 do 4 osob 3 walczacych i jedna niewiasta:]

pozdrawiam
ps.mam nadzieje ze jeszcze wiecej bedzie wiadomo co do "fire show" <moze jakis konkurs>? mad.gif
GyrosS
Bocke tez siê zglosi (wkoncu dostalismy zaproszenie na gross pinow ;P.
Bocke zglasza od 1-5 walczacych 1 lucznika 1-3panie ;]
nie pownno byc nas wiecej niz 10 osob i nie mniej niz 3, mamy histeryczne namioty dokladniejsze informacje na temat liczby podam na tydzien przed turniejem.
Pozdrawiam

PS
Niechaj Nosy nie beda ³amane ;P
Spaszatoros
Mnie równie¿ nie zabraknie.
Doliwa
Witam,
Czy tak jak w zesz³ym roku dwie dziewczyny z Alatus Mortis mog± Was odwiedziæ?
Chcia³yby¶my wzi±æ udzia³ w turnieju ³uczniczym.
Pozdrawiam
Mo¶ka
Siostrzyczka mnie zaprasza³a,wiêc zapewne z zaproszenia tego skorzystam szczerba.gif
Zabiorê poiki,pomachamy sobie devil.gif

Pozdrawiam,
Mo¶ka.
Agniecha
Mo¶ka zabieraj, zabieraj poiki devil.gif w sobote wieczorem bedzie pokaz FireShow yes.gif

P.S proszê piszcie kto [a najlepiej ile osob] bedzie chcia³o wzi±¶c udzia³ w FireShow devil.gif devil.gif

pozdrawiam
Mo¶ka
Zabiorê, zabiorê.... devil.gif i napewno wezmê udzia³ w pokazie....
Jeszcze pytanko:nie posiadam w³asnego namiotu historycznego,czy mogê wzi±æ iglo i postawiæ do w ma³o widoczym miejscu??Czy poprostu wbijaæ siê do taj salki??
lukaas
sa sa sa ju¿ siê nie moge doczekaæ aaah siê bêdzie dzia³o bum.gif mad.gif
Macko
CYTAT(Mo¶ka)
Zabiorê, zabiorê.... devil.gif i napewno wezmê udzia³ w pokazie....
Jeszcze pytanko:nie posiadam w³asnego namiotu historycznego,czy mogê wzi±æ iglo i postawiæ do w ma³o widoczym miejscu??Czy poprostu wbijaæ siê do taj salki??

Mo¶ka - Przygarniemy Ciê z Luiz± do naszego "Historyka" smile.gif

Tak dla przypomienia - przypominam siê, i¿ przyjadê razem z ¿on± (³uczniczk±) i ¶wagierk± (na sprzeda¿ mad.gif ) - ja oczywi¶cie z pó³toraczkiem.

Mamy swój namiocik historyczny, kocio³ek, skóry i applewina bigsmile2.gif bigsmile2.gif

Od ktoorej mo¿na siê rozbijaæ?

Pozdrawiam
Macko
h. Godziemba P³ock
S3ba
logowanie juz od piatku popoludniu a miejsca na sali jest sporo jakby co to jest miejsce do spania
Artemis
W imieniu Swobodnej Kompaniji mam przyjemno¶æ zg³osiæ chêæ wziêcia udzia³u w Dzia³dowskim turnieju. Chcieliby¶my wystartowaæ w turnieju ³uczniczym, do którego prawdopodobnie wystawimy 3-5 ³uczników.

Dziêkujê i pozdrawiam
Ruda Wiedzma
Witam wszystkich i pozdrawiam smile.gif

Ja tez powinnam zawinac ale moje plany nadal sa nie wiadome
wiec co do mojego przybycia bedziecei wiedziec 28 czerwca
wiem ze to pozno ale mam naprawde problemy icon_cry.gif
Tak czy siak dam znac smile.gif telefon z polskim numerem bedzie czynny od
26 czerwca po godzinie 24:00 pozdrawiam

Ps mam nadzieje ze aga dalej bedziemy krecic na pojkach razem z nasza ekipa
pozdrawiam cie i dozobaczenia devil.gif
Agniecha
tak nasz sk³ad sie nie zmieni³, dalej jest ta sama ekipa
pozdrawiam
Ruda Wiedzma
Witam ponownie

ciesze sie niezmiernie bo choc by plany i grafik byl napiety to i tak
postaram sie byc na turnieju
wiecej wiadomosci przkaze w niedlugim czasie
Ps.moze bedzie mala niespodzianka ale co do tego to niebawem napisze devil.gif
Micha³ z Koñczewic
Widze ¿e w Dzia³dowie bedzie w tym roku oblê¿enie smile.gif
Macie ju¿ jaki¶ plan imprezy?
Waldus- £ysy
Turniej £uczniczy
3 konkurencje :
1: strzelanie do celu z góry jak w poprzednim roku jedna tarcza dla jednego ³ucznika odleg³o¶c jakies 15-20 metrów
2: trzy tarcze im dalej tym wiecej punktów 1 tarcza punktacja normlana, druga tarcza ustawiana dalej punktacja razy 2 trzecia tarcza ustawiona jeszcze dalej razy 3 ilo¶æ puktów trafionych w tarczê
3: konkurêcja niespodzianaka dla wszystkich, którzy przejda do trzeciej rundy
W zale¿no¶ci od ilo¶ci chêtnych do udzia³u eliminacje na zasadzie przechodzenia okreslonej ilosci osób z najwieksza punktacj± do nastepnej rundy.

Warunki przystapienia do turnieju:
nalezy posiadac w³asny ³uk oraz conajmiej 5 strza³ (tez w³asnych bigsmile2.gif )
kolejno¶æ strzelania - losowanie w 1 rundzie ( ktos nie ma ³uku strz±³ odpada devil.gif )
zapisy od pi±tku po przyjedzie do godz. 10 rano w sobotê dla tych co w piatek juz albo jeszcze nie beda w stanie uczyniæ z powodu trenigu albo innych niezbednych do koncentracji czynno¶ci pijacy.gif
Pozdrawiam wszystkich
Artemis
Czy to oznacza, ze caly turniej luczniczy to 3 konkurencje ? Skoro cala impreza jest tak rozslawiona i tylu ludzi wyrazilo chec przyjazdu, to moze daloby sie zorganizowac cos wiekszego/bardziej rozbudowanego.. Czesc uczestnikow przyjedzie z daleka i pewnie chcieliby strzelic troche wiecej niz te 5-10 razy..
S3ba
no czasu coraz mniej wiec trza znajsc chwilke by przedstawic przebieg calej imprezy:)

Piatek
tak po poludniu juz mozna przyjerzdzac i sie zadomowiac

Sobota
tak okolo 9 sniadanie(czyli wtedy gdy sie wiekszosc rozbudzi:)
10 00 uroczyste rozpoczencie
11 00 turniej luczniczy i turniej pokazow zaraz po pokazach zaczynaja sie turnieje bojowe
(co do bojowek sobotnich to wpierw jedynka i miecz pozniej poltoraki)
14 - 15 obiad
17 00 mele czyli zmagania druzynowe (czy na drewno czy na zelazo zadecyduja wiekszoscia uczestnicy)
20 00 bitwa na podzamczu (ach jak to dumnie brzmi podzamcze- kto wie o czym mowie to mnie zrozumie ech)
21 00 pokaz krecenia ogniem
ok 22 biesiada
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.