Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [lipiec]III Turniej o Miecz ¦w Katarzyny w Dzia³dowie - 7-9
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2, 3
Waldus- £ysy
Mam zdjecia i filmy (meele) z turnieju pisac kto chce kopie p³yty to przywioze na grunwald jakims sposobem albo przeka¿e
Liberator
Chyba jak wiêkszo¶æ osób, mogê powiedzieæ, ¿e to by³ naprawdê wspania³y turniej smile.gif Du¿o turniejów i walk, ¶wietny fireshow (choæ momentami dzia³o siê tam za wiele i niektóre osoby ginê³y w t³umie), a takiej biesiady i tyle jedzenia to jeszcze nigdzie nie widzia³em ;] To jest pierwszy turniej w moim ¿yciu, gdzie co chwilê próbowano serwowaæ nam specja³y kuchni, a nawet na drogê powrotn± namawiano nas do zabierania butelek z alkoholem pozosta³ym z biesiady! Wiadome chyba, ¿e nie da³o siê znów walczyæ ze swoj± siln± wol± ;) Wysoki poziom turnieju i zawodników (przynajmniej z mojej perspektywy), nagrody i mi³a go¶cina tylko zachêcaj± do przyjazdu za rok smile.gif Mam nadziejê, ¿e wtedy pojawimy siê ju¿ z wiêksz± ekip± smile.gif

Pozdrawiam:
*Boczka, który jakim¶ cudem wytrzymywa³ tyle naszych pytañ :P
*Gyrosa, za rady podczas turnieju
*Nergosa, za 2 walki w turnieju i za ranê ciêt± wiatraczkami :D Kto widzia³, ten wie :P
*Wszystkich pozosta³ych, których mo¿na by³o poznaæ, a nie pamiêtam imion/ksyw.

Za b³êdnie podane ksywy przepraszam.

Pixel: Twoje blachy wziêli i do³o¿y³em tam sprzêt, który zapomnia³e¶ zabraæ z zamku.

Do zobaczenia na Grunwaldzie, mam nadziejê :]
Marcin Waszkielis
W imieniu moim i Gosi dziekujê za mi³± imprezê. Brawa organizatorom za w³o¿ony trud. Uk³onu towarzyszom z meele.
Ka¶
Dziêkujê Wam za sympatyczny turniej, w szczególno¶ci Monice z Sagitta Dei za, hm, wsparcie duchowe i Micha³owi za lekcjê ³ucznictwa. smile.gif
Mo¶ka, wybacz wyniesienie Twojego ¶piwora - to by³a moja sprawka, zwrócimy Ci go na Grunwaldzie.
(A kto bêdzie wysy³a³ fotki do Mo¶ki, niech i do mnie wy¶le ( akasiu@gazeta.pl ). Proszê heart.gif )
Agniecha
Witam !!!!
To teraz troszke ja bigsmile2.gif na samym pocz±tku chcê zaznaczyæ, ze g³ównym organizatorem by³ Pan GRZEGORZ WASZCZAK i to Jemu nale¿± siê szczególne podziêkowania za trud w³o¿ony w zorganizowaniu turnieju!!!!!! a nie pseudo organizatorowi, ktorym jest Miejski Dom Kultury w Dzia³dowie (MDK), ktory bezpodstawnie przypisuje sobie wszystkie zas³ugi angsad.gif i "dziêkuje " MDK za zapewnienie obiecanego sprzetu graj±cego na FIRESHOW ass.gif

pragnê gor±co podziekowaæ ch³opakom z P³oñska, za przybycie, którzy bardzo pmogli przy FireShow devil.gif
Mosce, dziewczynie od £azarzy(przepraszam ale nie pamietam imienia) i moim dzieciom kochanym za pokaz ognia

Szczególne pozdrowienia dla:
*Wiedzmy i Rybcia, Marty,Nelki,Moniki,Miko³aja,Biwana,Mo¶ki,Saszki (przedrze¼niacza jednego cool.gif , buzi dla Ciebie) Bartasa(uwielbiam Twój ¶miech), Dzidka, Miska z Nidzicy, Saszy m³odego i starszego, £azarzy, Maæka i wszystkich moich z bractwa bigsmile2.gif

szczególne podziêkowania dla Podosia za uszycie wdzianek na pokaz ogniowy

podziekowania dla Pañ, które przygotowa³y super jedzonko na biesiadê king.gif

podziêkowania dla Pani Reni za pomoc

pozdrawiam wszystkich i do zobaczyska na Grunwaldzie
Micha³ z Koñczewic
Chwa³a Dzia³dowo! Chwa³a Organizatorom za Wspania³± Impreze!
Zrobili¶cie wszyscy kawa³ dobrej roboty.
Super atmosfera, ostre walki i wypasiona uczta.
Jecha³em do Was pobiæ sie bohurtowo i musze powiedzieæ ¿e siê wy¿y³em -
dopiero szwy kaza³y mi troche wyluzowaæ haha
Dziêkujê Wszystkim za Wy¶mienit± zabawe
Micha³ z Koñczewic

PS
podajcie linka do fotek i filmików z imprezy
S3ba
no to teraz pare slow odemnie
Dziekuje wsztystkim za przybycie i wspaniala zabawe we wspolnym gronie
Dzieki za wszystkie wasze pytania:) one nadawaly sens mojemu zyciu(kto wie ten wie:)
Dziekuje wszystkim chlopakom ktorzy naprzekor pogodzie i palacemu sloncu znalezli sily na walki i pozostale wymysly mojej skromnej osoby(bitwa wypadla naprawde swietnie) szczegolnie dziekuje wam tez za wyjscie w Niedzielnej bojowce:D
Coz jeszcze zostalo do powiedzenia mam nadzieje ze spotkamy sie u nas znow za rok w jeszcze liczniejszym gronie a nikogo kto byl w tym roku nie zabraknie:)
Pozdrawiam Sebastian vel Boczek

PS a no i dzieki za kanapeczke ktora dala mi tyle dwuwymiarowych wrazen
Waldus- £ysy
ja jeszcze wtrace dwa grosze jesli bedziemy organizowac jakis turniej a ktos przypadkiem nie dostatnie zaproszenia to wystarczy zadzwonic i powiadomic oprzyjezdzie czasem jest niez³y .... w organizowani i nie pamieta sie o wszystkim i wszystkich wspania³ych ludziach :D prawda Boczek
Pixel
Ma kto¶ filmiki do których mo¿e podac linka??, albo chocia¿ zdjêcia?? Dajcie co¶ jeszcze przed Grunwaldem.... prooooszêêêêêsmile.gif
siostrzyczka
siostrzyczka dziêkluje wszystkim za przybycie i wszystkich wci±¿ kocha ;)
nagrywam hurtowo zdjêcia z turnieju z mojego aparatu i biorê na grunw kilka egzemplarzy bêdê mia³a na zapas, ale niewiele, wiêc jak kto¶ siê wcze¶mniej zg³osi, to dostanie. tym razem nie bêdê dziêkowaæ wszystkim z osobna, powiem tyle - by³o mi³o, bo byli wspaniali go¶ci i dziêku nim ani upa³, ani nawa³ roboty nie by³y w stanie psuæ mi humoru cool.gif

(niestety nie by³am na fire-show z powodu pewnych kaprysów, wiêc jego moje foty nie obejmuj±)

pozdrawiam - siostrzyczka
Konrado
CYTAT(Pixel)
Ma kto¶ filmiki do których mo¿e podac linka??, albo chocia¿ zdjêcia?? Dajcie co¶ jeszcze przed Grunwaldem.... prooooszêêêêêsmile.gif

Witam. Zdjêcia z III Turnieju o Miecz ¦w. Katarzyny w Dzia³dowie mo¿na ogl±daæ na stronie www.dzialdowo.pl. Obecnie umieszczona jest jedna galeria. Dzi¶ lub jutro do³±czy do niej druga. Mi³ego ogl±dania.
Liberator
Niektóre zdjêcia ca³kiem fajne ;)

Ja mam pro¶bê: móg³by kto¶ poprawiæ nazwê na Dru¿yna Kasztelanii Gdañskiej? Nie Kasztelania Gdañska, nie Dru¿yna Kasztelanii. Poprostu Dru¿yna Kasztelanii Gdañskiej... Bo ju¿ tyle razy Was poprawia³em, a prawie ani razu nie podali¶cie tego poprawnie :/ (chodzi o listê bractw w artykule pod tym linkiem:

http://www.dzialdowo.pl./?aktualnosci.wszystkie.152 ) I o ile pamiêtam, to melee nie wygra³a Nidzica :]
Micha³ z Koñczewic
Zostawi³em na/ko³o sali gdzie spali¶my bia³y koc z flauszu - gdyby kto¶ z Was cos wiedzia³ w tym temacie prosze o informacje. nagroda czeka.
Dziêki smile.gif
Konrado
CYTAT(Liberator)
Niektóre zdjêcia ca³kiem fajne ;)

Ja mam pro¶bê: móg³by kto¶ poprawiæ nazwê na Dru¿yna Kasztelanii Gdañskiej? Nie Kasztelania Gdañska, nie Dru¿yna Kasztelanii. Poprostu Dru¿yna Kasztelanii Gdañskiej... Bo ju¿ tyle razy Was poprawia³em, a prawie ani razu nie podali¶cie tego poprawnie :/ (chodzi o listê bractw w artykule pod tym linkiem:

http://www.dzialdowo.pl./?aktualnosci.wszystkie.152 ) I o ile pamiêtam, to melee nie wygra³a Nidzica :]

Dziêkujê za uwagi. Ju¿ jest w porz±dku.
Artemis
Witam!

Na wstepie chcialbym w imieniu Swobodnej Kompaniji podziekowac za zorganizowanie wspanialej imprezy, szczegolnie naprawde dobrego turnieju luczniczego. Bawilismy sie swietnie, zwlaszcza na uczcie - zajmujemy sie rycerstwem nie od dzis, a czegos takiego jeszcze nie widzielismy. (zeby piwo rozdawali po uczcie do domu... ? ? ;) )

A jesli juz jestesmy przy turnieju luczniczym , chcialbym tu umiescic male sprostowanie. Po 1 Jerzy Jackowski rowniez nalezy do Swobodnej Kompaniji (juz przeszlo rok). Po 2 zarowno on , jak i Jan Polczynski (zdobywca miejsca drugiego) sa z Warszawy, a nie z Gdyni. Bylibysmy radzi gdbyby dalo sie to poprawic. Nieporozumienie wynika stad, ze Swobodna Kompanija zrzesza lucznikow z calej Polski, miedzy innymi z Gdyni, Opola, Warszawy i Gdanska. W Gdyni mieszka natomiast jedynie jej zalozyciel - Adam Swoboda (miejsce trzecie).

Oto miejsca gdzie mozna o nas poczytac:
http://republika.pl/pomorian_archers/
http://www.relaz.o2.pl/forum/viewforum.php?f=39

A tu mozna na nas popatrzec:
http://photofile.ru/users/miroslaw1949/506087/

Raz jeszcze dziekuje i pozdrawiam
Konrado
CYTAT(Artemis)
A jesli juz jestesmy przy turnieju luczniczym , chcialbym tu umiescic male sprostowanie. Po 1 Jerzy Jackowski rowniez nalezy do Swobodnej Kompaniji (juz przeszlo rok). Po 2 zarowno on , jak i Jan Polczynski (zdobywca miejsca drugiego) sa z Warszawy, a nie z Gdyni. Bylibysmy radzi gdbyby dalo sie to poprawic. Nieporozumienie wynika stad, ze Swobodna Kompanija zrzesza lucznikow z calej Polski, miedzy innymi z Gdyni, Opola, Warszawy i Gdanska. W Gdyni mieszka natomiast jedynie jej zalozyciel - Adam Swoboda (miejsce trzecie).

Informacja zosta³a poprawiona. Dziêkujê za sprostowanie i przepraszam za nie¶cis³o¶ci. B³êdy z okre¶leniem przynale¿no¶ci czy te¿ miejsca pochodzenia wynikaj± z niepe³nych danych organizatorów i trudno¶ci w znalezeiniu aktualnych informacji w internecie. W przysz³o¶ci powinno byæ lepiej:)
Pozdrowienia.
Ruda
To mo¿e teraz ja co¶ dorzucê co¶ od siebie.

Po pierwsze ogromne dziêki dla OBRu za to, ¿e mnie przygarnêli pod swoje skrzyde³ka. thanx.gif

Mientki i Tadzik... za t± sa³atkê... bic.gif moro.gif rant.gif maniac.gif nadzur.gif usmieszek_11.gif
Przez Was znienawidzê wszystkie floty ¶wiata icon_cool.gif

Dzieki te¿ Natashce za nauczenie mnie polki (pomimo "zmêczenia" po biesiadnym napoju, nadal j± pamiêtam usmieszek_02.gif )

Lazarusi, Wasze autko piêknie wygl±da³o, kiedy siê do niego dobrali¶my z kredkami smile.gif tongue.gif

Na koniec dorzucam kilka fotek z turnieju
Wiedziemka
AAAAAAAAAAAAAA anger.gif W gwoli ¶cis³o¶ci - to autko by³o BEGINEK, nie LAZARUSÓW! Beginki s± z OLSZTYNA, Lazarus ze SZCZECINA - to DWIE OSOBNE GRUPY mad.gif

Co do turnieju - jak co roku cudnie icon_arrow.gif gratulujê, dziêkujê, pozdrawiam icon_mrgreen.gif
Ruda
Przepraszam bardzo.... W takim razie Lazarusi pozwolili Wam pomalowaæ autko... Mam nadziejê, ¿e ³adna niebieska kredeczka zejdzie... bum.gif
Mo¶ka
Ruda,a masz mo¿e jakie¶ foty z fireshow'u??Sporo osób mia³o aparaty,a fot z pokazu ni ma angsad.gif
Wiedziemka
Eee tam, nie szkodzi devil.gif ³adna kredeczka i wzorek równie¿ tongue.gif
Ruda
Fotek nie mam, ino filmik z telefoniku siê osta³, wysy³am Ci na maila.

A tu jest zdj±tko z prób± naszej twórczo¶ci artystycznej tongue.gif
Mientki
Moja tworczosc :D az sie wzruszylem
Auto sliczne ;) ja bym to zostawil dla potomnych zeby wiedzieli do czego ludzie sa zdolni :D
Ruda polecamy sie na orzyszlsoc...ale ze zabilas jednego marynarza to Ci nie wybaczymy ;)
a z flot zostalo tego jeszcze troche ;) bedzie trzeba nad tym popracowac :D

Pozdrowienia dla Wszystkich i dzieki za zaproszenie ;) bylo super smile.gif
GyrosS
Podziêkowania od Roty Pieszej Bocke "Jelonków" dla organizatorów turnieju, przyznam z pe³n± odpowiedzialno¶ci±, ¿e by³ to jeden z nalepszych turnieji w mojej 5-cio letniej historii w RR.
Jedzonko cudowne (no nie sz³o ogarn±c wszystkich tych dañ co Panie (Wielki szacunek i pok³on dla nich) z kuchni dla nas zrobi³y, a te go³±bki, najlepsze jekie jad³em, my¶lê ¿e Dzia³dowo bêdzie siê mi kojarzyæ z najlepszymi go³±bkami w Polsce.
Walki te¿ nie brakowa³o, przyznam ¿e to by³ 1 turniej gdzie nie by³em wstanie odmówic walki w niedziele (taka moja ma³a zasada, która zosta³a z³amana) za taka organizacje turnieju, choæ mia³bym wnetrzno¶ci wypruæ z siebie to walczy³ bym ;].
A i moja nagroda za turniej bojowy "pó³toraków" te¿ jest slicza ;], melee tez super (nie taki pó³torak lewy jak o nim my¶l±)
Wiêcej takich turnieji!!!!!! za rok bêdê termin pasuje jak ula³
Negroo
Popieram przedmówce :D nie dlatego ze mi dowodzi³ tylko dlatego ze by³o fajnie :D pozdro dla organizatorów (tych prawdziwych) :D dla pan z kuchni i wszystkich uczestników. Mo¶ka i jej giez³o by³o cool cosmy je z Saszka moczyli co kfile Gomba Boczek Spaszu Dzidek dzieki za pyszna zabawe :] Edytka wielki buziak z strzelanie z bata :D
i wszystkim ktorych nie wymieni³em a bawi³em sie przednio dzieki nim :*
P.S. brawo dla tego kto postawi³ piwo na parapecie za Saszka :D po czym znalaz³o sie w gaciach Saszki :D ubaw po pachy :D
P.S.S. Wiedziem dziekuje za chusteczke haftowana co ma cztery rogi :D
Mo¶ka
Ja mo¿e po tych ochach i achach jeszcze wtr±cê ma³± uwagê:
By³oby naprawdê ¶wietnie gdyby uda³o wam siê jako¶ na przysz³y rok za³atwiæ obozowisko historyczne na podzamczu i biesiadê na dziedziñcu...To jednak tworzy klimat...wiem,¿e to mo¿e nie byæ ³atwe po wzglêdem ogranizacyjnym,uzyskania zgody itp,ale turniej zyska³by 1000% na klimacie...
Co oczywi¶cie bynajmniej nie oznacza,¿e w tym roku bawi³am siê ¼le,gdy¿ jak juz mówi³am,by³o baaardzo przyjemnie i mo¿ecie na mnie liczyæ w przysz³ym roku...

Ruda, jeszcze raz dziêkujê za ten filmik, i b³agam na kolanach o jakie¶ ZDJÊCIA z pokazu ogni...kto¶ robiæ musia³,a mi na nich bardzo zale¿y...
Andrzej Szkwarkowski
Witam

Jak juz tak wszyscy sk³adaj± podziêkowania to i ja pare s³ów od siebie napisze:
Wielkie dzieki za urz±dzenie turnieju. Trafiliscie same 10, bo czas tu¿ przed grunwaldem, po prostu rewelacja, turniej ³uczniczy sama miodno¶æ (zero przypadkowo¶ci- wygra³ najlepszy danego dnia). O biesiadzie nie bedê sie wypowiada³ bo zadne s³owa tego nie opisz± :D tyle tak smacznego jedzonka, w ilosciach nie do przejedzenia, a i kompaniji waszej zapomnieæ nie mo¿na.
Podziekkowañ sk³ada³ nie bêdê bo za d³uga to lista.

W przysz³ym roku znowu zawitam w Wasze progi

PS nie rezygnujcie z tego terminu, jest po prostu IDEALNY - tym bardziej dla mnie bo z wrocka dojechac musze :D
Waldus- £ysy
by³em na grunwaldzie mia³em plytki ze zdjeiami i filmikami ale nikt ich nie chcia³ twz nikt sie ponie nie zg³osi³
Pater Wilhelm
ja chcia³em, ale nie wiedzia³em w jakiej jeste¶ chor±gwi, znaczy sie nie przeczytalem wiadomosci priv z przeddnia wyjazdu :D smile.gif ...... mozesz jak cos wyslac na maila cos jak sie zmieci :P

Pozdrawiam Gêsiu
gomba
I wreszcie ja.Gomba dziêkuje jeste¶cie wielcy(dzialdowiaki,uczestniky wsie).Bylo trolli i trzodli.Za rok na bojowo ,zjem jeszcze wiêcej ,wypijê i nie dam wam spaæ.Pozdrowienia devil.gif Szatan szatan fajny jes ou jeee devil.gif
sabina
specjalnie dla was siê zalogowa³am. chcê, ¿eby by³o ju¿ "za rok", ¿ebym mog³a znowu do was przyjechaæ!!!! to by³ naprawdê ¶wietny turniej. nie jestem z³a nawet na siostrzyczkê, która obudzi³a mnie rano (ok 9) na ¶niadanko.
£azarz
Salve Fratres!

Serdecznie dziêkujemy za wspania³± go¶cinê, za duuuu¿± mo¿liwo¶æ wy¿ycia siê w boju, podczas róznorakich konkurencji. Wspaniale by³o spotkaæ wszystkich starych przyjació³, oraz poznaæ nowych. Jedzenie nie do przejedzenia, wspania³e napoje, wspania³a uczta na koniec, wszystko dopiête organizacyjnie. Naprawdê cudowna impreza. Michale we³na znalaz³a siê i zostanie niebawem odes³ana. Wszystkim bardzo dziêkujemy za wspania³e przyjecie oraz zabawê. Dziewczynom z Sagita Dei za przwóz, oraz przygarniêcie garstki trêdowatych, ca³ej ekipie OBRu za to i¿ tradycji sta³o siê za do¶æ czyli wyniesienie naszych zbroi do swojego auta + malowid³a na samochodzie, ca³ej dzia³dowskiej ekipie za otoczenie nas opiek±. Wszystkim walcz±cym za wspania³om walkê wszystkim przyjacio³om za spotkanie, treningowe mele przed buhurtem grunwaldzkim, oraz wszystkim ludziom których mieli¶my okazjê poznaæ. Impreza cudowna masa dobrych walcz±cych, mo¿na siê by³o wy¿yæ, zosta³a ju¿ wpisana do naszego kalendarium.Wiêc do zobaczenia za rok.

PS. Boczku kochany - kanapka to dopiero pocz±tek, czeka ciebie z nami jeszcze wiele wra¿eñ
GyrosS
a gdzie znajde filmiki z melee i turnieju bojowego w sobote ??
Konrado
CYTAT(Mo¶ka)
Ruda, jeszcze raz dziêkujê za ten filmik, i b³agam na kolanach o jakie¶ ZDJÊCIA z pokazu ogni...kto¶ robiæ musia³,a mi na nich bardzo zale¿y...

Witam,
co prawda nie jestem Ruda, tylko Ciemny-blondas, ale proszê bardzo: zdjêcia z pokazu ogni s± zamieszczone na www.dzialdowo.pl w galeriach (zdjêcia z pokazu ogni i inne ).
Pozdrawiam
Pixel
Proszê moderatora o usuniecie tego postu... powtórzy³ mi sie icon_redface.gif sorki
Mo¶ka
CYTAT(Konrado)
Witam,  
co prawda nie jestem Ruda, tylko Ciemny-blondas, ale proszê  bardzo: zdjêcia z pokazu ogni s± zamieszczone na www.dzialdowo.pl w galeriach  (zdjêcia z pokazu ogni i inne ).  
Pozdrawiam

Dziêki,jak by³am na stonie dzia³dowa po turnieju,to by³y jakie¶ zdjêcia walk,ale pokazu ju¿ nie....thx.
Waldus- £ysy
Mo¶ka podaj mi jeszcze raz adres bo wywali³o mi poprzednie wiadomosci a p³ytka lezy i czeka albo daj emaila to ci wysle zdjecia z f-show
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.