Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Czerwiec] II Turniej Rycerski na Zamku w Bobolicach
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2, 3
Barbra
CYTAT(Puenta)
Pozdrawiam Wasze przesympatyczne dziewczêta oraz wszystkich ponurych panów.
ahh, ten Puenta (czyt. Plazma szczerba.gif ) to sie zna na ludziach icon_mrgreen.gif tongue.gif
no i szkoda ze was nie bedzie icon_neutral.gif
Kordian
ave
czy jest Kto¶ w posiadaniu rozk³adu pks z Myszkowa do Bobolic lub adresu takowej strony ?
ewentualnie z Kim mo¿na siê zabraæ z Myszkowa smile.gif
Herger(Bêdzin)
Bobolice bêdzie siê dzia³o bigsmile2.gif yes.gif warrior.gif usmieszek_11.gif pijacy.gif
ttin
CYTAT(Kordian)
ave
czy jest Kto¶ w posiadaniu rozk³adu pks z Myszkowa do Bobolic lub adresu takowej strony ?
ewentualnie z Kim mo¿na siê zabraæ z Myszkowa smile.gif

hmmm opcja google szukaj :D
tutaj --> http://www.rozklad.mortin.pl/myszkow_pks.html
albo juz bezposrednio tutaj i po lewej "wyszukiwanie polaczen" smile.gif --> http://www.rozklady.com.pl/index.php

do Bobolic to chyba nic nie jezdzi :D ale najlepiej z Myszkowa do Mirowa, a z Mirowa do Bobolic to juz dwa kilosy, wiec mysle, ze jest ok smile.gif

tylko najlepiej zadzwonic wczesniej na numer podany przez svarta, zeby sie upewnic czy autobus jedzie.
Barbra
ewentualnie stopem icon_wink.gif to zawsze jest ciekawsze od jazdy autobusem szczerba.gif
Gregor z Krakowa
hmmm, no to jak wam nie przeszkadza droga na pace- w stylu albañskiego uchod¼cy to dla grupek rymcymcerskich proponuje transporta na te ok 2 km z przystanku PKS do zamku- mo¿e trafie....

w Bobolicach planuje byæ oko³o 18, wiec od tej powiedzmy 19 moge robiæ za taxi- moj komofon to 504726072.
Nidhogg
Ju¿ wrócili¶my do Krakowa - ¿al by³o wyje¿dzaæ. Dziêkujê wsystkim za dobr± zabawê i przemi³e towarzystwo, smaczne jedzienie i piêkn± nagrodê, któr± moja Pani przywioz³a z Biegu Dam smile.gif W pzysz³ym roku te¿ przyjedziemy, tylko nie zamawiaj±ce a¿ tyle deszczu!
PS od Krysi : Stworzonko, dziêki!!!
efendi
Juz w Opolu. Impreza fajna, towarzystwo mile,okolice piekne. Czego trzeba wiecej...? smile.gif
Pozdrawiam i dziekuje organizatorom , bo widac bylo ze sie napracowali przygotowujac ten turniej.
Tylko deszczu bylo za duzo, ale to, jak wiadomo, wina Konopczyca bigsmile2.gif
Efendi
Herger(Bêdzin)
Impreza bardzo fajna wiêcej takich (mo¿e mniej deszczu). Mam nadzieje ze za rok bêdzie przynajmniej równie fajnie jak w tym roku, bo ten rok by³ du¿o lepszy od zesz³ego
S³awa organizatorom !!!!!!!!!
stworzonko
Ja ju¿ troszkê jestem w domku i my¶lê, ¿e na tyle och³onê³am ¿e mogê ju¿ co¶ napisaæ smile.gif .

Na pocz±tku ogromne dziêki dla naszej Chor±gwi (tak, tak) - za to ¿e mimo wszystkich przeciwno¶ci jakie nam szykowa³a "góra" potrafili¶my siê zmobilizowaæ i pokazaæ sobie ¿e jeste¶my bractwem. Mo¿e nasza praca efekty przynosi³a mierne, co by³o widaæ po niektórych niezbyt mi³ych komentarzach (których mo¿na by³o zas³yszeæ gdzieniegdzie), ale rozumiemy je jak najbardziej. Zrobili¶my co mogli¶my, jednocze¶nie zdajemy sobie sprawê z tego ¿e kapu¶ciasto czasem by³o. I bu¼ki dla tych, którzy krêcili siê najbli¿ej mnie i mi pomagali - szczególnie dla Martusi mojej heart.gif heart.gif i Sandry-stopera. Aaa, no i dla Minisi za gumkê do w³osów i Marcina za wypo¿yczenie butów bez podeszw devil.gif .

Teraz ju¿ mogê przej¶æ do podziêkowañ poza-bractwowych (¿e z kolei drugie nie znaczy ¿e mniej wa¿ne)
- Serdeczne pozdrowienia dla Nidhogga i Krysi - za kilka naprawdê mi³ych rozmów, za pomoc w przygotowywaniu ³uczniczego, i za przypomnienie mi o podpisie na dyplomie (a z³apali¶cie jeszcze Marka?)
- Pozdorowienia dla Miki tongue.gif za mo¿liwo¶æ pogadania, mimo tego ¿e nie da siê ze mn± gadaæ face4.gif
- Pozdrowienia dla Opola, szczególnie Efendiego - za pomoc przy szeroko pojêtym pichceniu jade³ka bigsmile2.gif
- Pozdrowienia dla kolegi z P³ocka (mam nadziejê ¿e mnie nie zabijesz za to ¿e zapomnia³am jak masz na imiê), który przesiedzia³ z nami przy wydawaniu jedzonka du¿± czê¶æ czasu i opowiada³ ró¿ne smaczki "prosto z rze¼ni" z ¿ycia swojego brata bum.gif
- Pozdrowienia dla Gregoriusa co to we³nê zatrzyma³ nam i na s³owo uwierzy³ king.gif
- Pozdrowienia dla wszystkich którzy podtrzymywali wojskowy podczas burzy szczerba.gif
- Pozdrowienia dla wszystkich lasek, które bra³y udzia³ w biegu dam

Jejku, pozdrowienia dla wszystkich mi³ych, pomocnych, przystojnych, wygadanych, zakochanych, niezakochanych osób których nie wymieni³am tutaj!

PS - dla wtajemniczonych - zauwa¿yli¶cie ¿e nie pozdrowi³am pana od "Brunetki z niebieskimi oczami"? tongue.gif

Aha, i pozdrowienia dla Tomka Konopczyca, który nas od kaszanki wyswobodzi³ i wyg³odnia³emu Bêdzinowi zaniós³! yes.gif yes.gif
Vlad
Bractwo Orlich Gniazd ju¿ jest w Krakowie Wielkie dziêki za super zabawê w piêknych Bobolicach, podoba³o nam sie bardzo i nawet pogoda nie mog³a zepsuæ nam zabawy.
Wielkie dziêki dla Bêdzina za przygarniêcie mnie do siebie po biesiadzie:) dla Svartego i ca³ej ekipy z nocnego marszu do Mirowa, Effendiemu za proch i przedewszystkim organizatorom za wszystko.
Jedyna uwaga to to ¿e nastêpnym razem powinien byc na miejscu jaki¶ punkt medyczny -tak na wszelki wypadek gdyby komu¶ siê co¶ sta³o. Karetka w sobotê wieczorkiem d³ugo jecha³a.
To tyle uwag jeszcze raz dzieki dla wszystkich
Vlad
A i jeszcze specjalne podziêkowania dla Bêdzina za wspania³y sienniczek który mi podarowali cool.gif yes.gif troszke za du¿y jak do mojego namiotu ale napewno bardzo wygodny tongue.gif obiecuje sie odwdziêczyæ cool.gif
Gregor z Krakowa
W imieniu swoim i Zaciê¿nej Kompanii Rycerskiej Ziem Po³udniowych pragne podziekowac za zaproszenie do Bobolic. Okolica jest przepiêkna, twierdza wznios³a i mo¿liwo¶ci ciut mniejsze ni¿ ambicje Ksiêstwa które sprosta³o zadaniu na wielu p³aszczyznach.
Za we³enke nie dziekujcie, bo w³a¶nie po to zosta³a zabrana a mi³o bêdzie j± zobaczyæ na jakiej¶ bia³og³owie, której piêkno przyæmi ten skromny dodatek jaki stworzy z we³enki (piêkno przyæmi we³ne, nie odwrotnie)
Ze swojej strony dziêkuje za hak, nie lubie pie¶ni tych pluj±cych kiji- wiadomo z daleka to ka¿dy potrafi bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif ale po bliskich przytulakach odrobina dystansu bêdzie wskazana.
Szczególne podziêkowania ¶le Kongregacji ¦wiêtego Jana Chrzciciela z Dobczyc za pomoc jak± otaczali nasze skromne stadko, cegie³ki byli¶cie ¶wietni- dziekuje z ca³ego serca

Rzeczywi¶cie, jak tu ju¿ pisano, prysznic z nieba by³ trochê nieprzewidziany i prosze zamówiæ pogode na przysz³y rok, choæ przyznam ¿e przypomnia³y mi siê stare czasy bum.gif Woda w prysznicu (tym przewidzianym zimna jak pieron, ale poæwiczy³em swój wokal umilaj±c okolicy czas)
Kaszanka wyborna (konsupmcyjnie)

pozdrawiam serdecznie, i co z³ego to nie ja dunno.gif no dobra, mo¿e czasem..... icon_cool.gif
DOMINICZKA
Co¶ tu jeszcze dodam od siebie smile.gif
Dziêki wszystkim, którzy zawitali na turniej, którzy dodatkowo przetrwali burzê (mam nadziejê, ¿e wszystkim siê to uda³o)

Pomoc Opola przy grochówkach, ³azankach itp. by³a nieoceniona, a wiêc wielkie dziêki Wam za to.

Pozdrawiam wszystkich uczestników ³uczniczego( tych, którzy przetrwali, jak i tych którzy nie przetrwali strzelania do naszego ruchomego worka...) Mam nadziejê, ¿e ko³ysanie nie by³o zbytnio wkurzaj±ce? bigsmile2.gif
Dziêki dla Marcina heart.gif , który by³ wytrwa³ym ko³ysaczem i dla Krysi, która pomog³a nam w skonstruowaniu tego jak¿e skomplikowanego mechanizmu.

Jeszcze moje osbiste podzêkowania dla dziewczyn za moje szpileczki smile.gif

Aha - je¶li chodzi o pana od "brunetki z niebieskimi oczami" to ja go te¿ pozdrawiam bigsmile2.gif

Do zobaczenia dla wszystkich.
ttin
Zakon Soko³a równie¿ dziêkuje za zaproszenie i mi³± atmosferê. Pozdrowienia dla Dregowii i - mamy nadziejê - do zobaczenia smile.gif
Bjorn z Dregowii
Dziêkujemy za zaproszenie i pozdrawiamy, szczególnie serdecznie Zakon Soko³a smile.gif
Godfryd
Ja dziekuje za zapasy .... swietnie by³o ... za rok wa.lka z toba Greg : ) nie beda mia³ znowu 3 miejsca ... a pozatym swietnie .. zarcie super ... tylko ten surowy karczek ktory sobie wzio³em ... POzdro dla Kongregacji i Zaciê¿nej Kompani Rycerskiej Ziem Po³udniowych : )

Toudi
svart
generalnie jakby...
Podró¿ sentymentaln± uwa¿am za udan±.
Dziêkujê za zaproszenie, bawi³em sie swietnie - chwa³a organizatorom (karkówka debest), na pohybel malkontentom.
Vlad, nocna wycieczka by³a wyborna, jak i ca³e z tob± rozrabianie.
Chcia³bym podziêkowac wszystkim za wspoln± imprezê a zw³aszcza nowo poznanym Dregowianom.
Niebawem wrzucê tu link do zdjêæ

Dani³o

ps: by³bym zapomnia³ - ogromne dziêki BOGowi i KSJCh za le¶n± ustawkê. Krótkie to by³o, czas nagli³ ale chyba wszystkim sie podoba³o.
Vlad
Oj karkówka by³a lepiej ni¿ wyborna:) Mam nadziejê ze bêdziemy siê mogli spotykaæ czê¶ciej. I jeszcze raz S³awa Organizatorom za zaproszenie
Vlad
Svart oczywi¶cie jakby generalnie cool.gif
Kirian
CYTAT(Rycerz Ocet)
Tarcza max 90cm dla Turnieju Bojowego XIV-XV (tarcze drewniane, ale mog± byæ okute)

120 cm kolegow z Czerwonki to chyba zaduzo?? face4.gif ...jak na turniej XIV-XV
albo mamy zasady i sedziowie ich pilnuja, albo niemamy zasad i sedziowie moga liczyc najwyzej trafienia tongue.gif
Rycerz Ocet
Witam

Wcze¶niej nie mia³em jak zajrzeæ do kalendarium, bo musia³em dokoñczyæ miodobranie, ale ju¿ jestem.

Chcia³em podziêkowaæ wszystkim przyby³ym bractwom a by³o ich trochê.

Jako organizatorzy starali¶my siê ze wszystkich si³ ¿eby ten turniej by³ jak najlepszy. Nie bêdê siê powtarza³, bo stworzonko napisa³a ju¿ chyba wszystko. Chcia³em tylko jeszcze podziêkowaæ wszystkim walcz±cym, którzy dzielnie walczyli w turnieju bojowym i nawet po tej nag³ej ulewie nie zrezygnowali z walki na ¶liskim i pochy³ym terenie s³awa im.

Co by tu jeszcze napisaæ

Karczek chyba ka¿demu smakowa³ a i miodek te¿ by³ dobry ten z pi±tku jak i soboty. Kto by³ przy ognisku ten wie, o czym mowie.

Pozdrawiam

Ocet
Vlad
A ja zostawi³em swoich tylko na chwilke id±c na akcje medyczn± i te ³otry ca³y miodek wypi³y bezemnie, mimo to bawi³em sie przednio cool.gif yes.gif yes.gif yes.gif
Rycerz Ocet
Zasady bojówki zmienia³y siê jak pogoda i zosta³y dopasowane do uczestników. Czerwionka obieca³a mi ze przywiezie mniejsze i takie mi pokazywa³a w namiocie nie mierzy³em ich, ale mia³a mniejsze i wiêksze tarcze. Tak na marginesie pyta³em siê w szrankach wszystkich uczestników czy maja jakies pytania do regulaminu tarcze wtedy ju¿ le¿a³y te du¿e Czerwonki te¿ i nikt nie protestowa³.

Przed samym turniejem zosta³y dopuszczone pawê¿e i migda³y, poniewa¿ nie by³o na tylu chêtnych ¿eby rozgrywaæ 2 turnieje i si³om rzeczy musia³y siê one pojawiæ, ale je¶li by ktos zaprotestowa³ (nie uczyni³ tego nikt) to Czerwionka by zmieni³a tarcze na mniejsze. tongue.gif

Pozdrawiam

Ocet
Rycerz Ocet
Vlad jak przyszy³em do ogniska to pierwsze, co to siê o ciebie spyta³em chcia³em ci go osobi¶cie wrêczyæ jako dowódcy bractwa, ale wszyscy powiedzieli jednym g³osem ze ciebie nie ma i siê zaopiekuj± miodkiem chyba siê dobrze spisali. smile.gif tongue.gif

Ps dziêki za pomoc medyczn±, bo ta karetka naprawdê jako¶ dziwnie d³ugo jecha³a.. dunno.gif
Vlad
Spoko spoko, mog³e¶ nie wiedzieæ ¿e nie mo¿na im ³otrom ufaæ za nic, oni tak niewinnie wygl±daj±. Odbió³em to w niedziele bo w namiocie Bêdzina pio³em Jomsborga:) Jeszcze raz dziêki dla nich za schronienie:)
ttin
CYTAT(Rycerz Ocet)
Karczek chyba ka¿demu smakowa³

ale niestety niedopieczony nie kazdemu na dobre wyszedl - cala niedziele po prostu umieralam, a moj zoladek niczego nie przyjmowal... tears.gif
ale reszta w porzadku smile.gif
Godfryd
e tam ttin ja jad³êm prawie surowy bo kiler go po³orzy³ ja z nim zaczo³em gadac a chwile potem go jad³êm i nic mi nie jest i nie by³o : )
Angelika z Bêdzina
hm.. to teraz chyba na mnie kolej smile.gif

to trzeba wam przyznaæ, ¿e okolice macie cudown± heart.gif
hm... ale turniej jak to turniej bywaj± lepsze i gorsze, niestety przed wami jeszcze sporo pracy je¶li chcecie aby wasz turniej by³ zaliczany do tej lepszej grupy. Ja rozumiem ¿e by³ to wasz drugi turniej, i mog± byæ jeszcze spore niedoci±gniêcia, ale by³o sporo rzeczy które mocno razi³y ( np. go¶ciu w szrankach pal±cy papierosa podczas dopierania sie w dwójki do walki w drugiej rundzie face4.gif i ten koszmarny plastik dostêpny wszedzie tzn. talerzyki, kubki, butelki itp) i powinni¶cie zwracaæ te¿ wiêksz± uwagê na stroje uczestników... nie chce was tu tylko krytykowaæ,czy atakowaæ ja tylko wyra¿am swoj± opinnie.
Ale te¿ by³o pare mi³ych i fajnych rzeczy i chcia³am te¿ wam pogratulowaæ tego ¿e mimo paru przeciwno¶ci± losu uda³o wam siê wszystko zorganizowaæ smile.gif no i za karczki których by³o pod dostatkiem i by³y pyszne ( na szczêscie ja trafia³am na dobrze wypieczone tongue.gif )

a teraz szczegolno¶ci chcia³am podzienkowaæ swojemu bractwu i oczywi¶cie Orlim Gniazd± za mi³o spêdzony czas przy ognisku ale i nie tylko pijacy.gif smile.gif oraz za niedzieln± wojne na s³ome crazy.gif (hehe trzeba by to jeszcze kiedy¶ powtórzyæ bigsmile2.gif )

Vlad, a apropo twojego siennika w naszym wykonaniu bigsmile2.gif to nie by³o tam za du¿o s³omy tylko z rozpêdu zrobili¶my ci wersje zimow± albo raczej przeciw powodziow± bigsmile2.gif cool.gif zw³aszcza po sobotniej burzy ...
ale pamiêtaj nawet jak twoi ciê znowu wyrzuc± z namiotu bez ¶piwora u nas znajdziesz schronienie
pozdrawiam
Angelika z Bêdzina zwana Kapralem smile.gif

~~~~~~~~~~
hehe a to z dedykacj± dla kolegi (tylko niestety nie pamiêtam jak sie nazywa icon_redface.gif ) b±d¼ co b±d¼ robi³ za duchownego smile.gif :
Teraz to ja jestem VOLT, a ty pragnienie bigsmile2.gif devil.gif
Piotr Koc
Dziêki za mi³± go¶cinê w Bobolicach!!! Zdecydowanie na plus zapisujê siê doskona³a kuchnia organizatorów. Mo¿e w przysz³o¶ci warto nieco powalczyæ z mrokiem?

Tu galeria zdjêæ z Bobolic:

www.koc.pl/bobolice2006
Vlad
jawohl herr Kapral. Tylko zosta³o troche ma³o miejsca w namiociku na powietrze nie mówi±c ju¿ o mojej filigranowej postaci. Ju¿ zamówi³em tonê s³omy aby zapewniæ wygodne pos³anie dla wszystkich w namiocie zeby nikt nie musia³ siê mêczyæ w niewygodzie bum.gif devil.gif tongue.gif icon_wink.gif bigsmile2.gif
Kane
Ale Was na tym turnieju zlaæ musia³o!!!! crazy.gif By³em w pobliskich Podlesicach i wiem jaka by³a burza tzw. "wczesnym popo³udniem".
Jan zwany Kit±
Serdeczne podziêkowania dla organizatorów za go¶cinê. W tych okoliczno¶ciach spisali¶cie siê nad podziw dzielnie, widzia³em Wasz± cie¿k± prace i za to Wam Chwa³a !!!, górze natomiast która tak haniebnej zdrady siê dopu¶ci³a umów niedotrzymuj±c po trzykroæ hañba !!!
Okolica rzeczywi¶cie nad podziw urokilwa, towarzystwo braci rycerskiej wyborne, a jak ju¿ wcze¶niej Efendi nadmienia³ (pogoda - wiadomo sprawka Tomka Konopczyca).

Wasz mo¶ci Kirianie nie mia³em okazji bli¿ej Ciê poznaæ i jak s±dzê Ty nas te¿, bo inaczej by¶ wiedzia³, ¿e Lisy z Czerwionki s± lud¼mi honoru i nie imaj± siê jaki¶ pod³ych sztuczek by odnie¶ zwycieêstwo. W szranki jaki i do bitwy wychodzimy pogodnie bez nienawi¶ci w sercu, a swych szacownych przeciwników szanuj±cych regu³ bezpiecznej walki obdarzamu jeno g³êbokim szacunkiem.

Sytuacja z tarczami na bojwym wygl±da³a nastêpuj±co - do tego typu walk mamy tyko jedn± tarczê o w³a¶ciwych paramrtach. Walczy³o nas trzech a poniewa¿ wybór przeciwników odbywa³ siê przez uderzenie w tarczê donie¶lismy dwie du¿e, ale do walki ka¿dy z nas stawa³ tylko z ma³± (rozumie, ¿e mog³e¶ o tym nie wiedzieæ). Du¿e u¿ywamy tylko do bitwy, co jak sam wiesz jest dozwolone.

Ech! Ewka i Efendi Was to cz³owiek by s³ucha³ bez koñca z obrzucania siê inwektywami uczynili¶cie bez ma³± poezjê (muszê z moj± bia³og³ow± udaæ siê do Was po naukê, jestem ju¿ razem z moja Basieñk± 25 lat, ale jeszcze nigdy tak piêknie nie skakali¶my sobie do oczu) to oczywi¶cie ¿arty, ale co¶ w tym jest.

No Gabry¶ uj±³e¶ mnie tym okrzykiem przed bitw± "Czerwionka i Opole na wszystkich" dziêki za zaufanie, i¶æ z Wami do bitwy to sama rado¶æ. Niemniej jednakoi dziêkujê tym wszystkim, którzy tak dzielnie nas w bitwie wspierali, nie pozwalaj±c pope³niæ tak piêknego samobójstwa. Wybaczcie, ¿e nie wymieniam barw, które tak godnie reprezentowali¶cie ale w tym wieku jak skleroza cz³owieka dopadnie to nic tylko ciemno¶æ.

Na koniec trochê goryczy w zasadzie o wczesnych siê nie wypowiadam, bo ich po porostu nie znam. Trochê siê tylko przygl±da³em Bjornowi z DREGOWI aktywnie i wspaniale uczestniczy³ w imprezie, a i do bitwy razem z dwójk± innych zacnych wojowników wyszed³ i dzielnie w polu stawa³.
Jednak¿e po powrocie do domu od dam naszych us³ysza³em, ¿e dwójka wczesnych w niedzielny poranek przy punkcie wydawania strawy l¿y³a symbol naszej wiary Krzy¿ ¶wiêty. W zwi±zku z powy¿szym o¶wiadczam, szanujê ludzi dobrej woli wierz±cych jak i nie wierz±cych oraz ich pogl±dy, doceniam równie¿ piêkno rozumnej dyskusji na temat religii. Zg³aszam jednak stanowczy sprzeciw wobec tak haniebnych praktyk i zapewniam, ¿e je¶li kto¶ w przysz³o¶ci w mojej lub ludzi naszego bractwa obecno¶ci, wyszydza³ bêdzie wiarê nasz± pola daæ mi musi, bo na s±d Bo¿y na ubit± ziemiê pozywa³ go bêdê.
Bjorn z Dregowii
CYTAT(Jan zwany Kit±)
.
Na koniec trochê goryczy w zasadzie o wczesnych siê nie wypowiadam, bo ich po porostu nie znam. Trochê siê tylko przygl±da³em Bjornowi z DREGOWI aktywnie i wspaniale uczestniczy³ w imprezie, a i do bitwy razem z dwójk± innych zacnych wojowników wyszed³ i dzielnie w polu stawa³.
Jednak¿e po powrocie do domu od dam naszych us³ysza³em, ¿e dwójka wczesnych w niedzielny poranek przy punkcie wydawania strawy l¿y³a symbol naszej wiary Krzy¿ ¶wiêty. W zwi±zku z powy¿szym o¶wiadczam, szanujê ludzi dobrej woli wierz±cych jak i nie wierz±cych oraz ich pogl±dy, doceniam równie¿ piêkno rozumnej dyskusji na temat religii. Zg³aszam jednak stanowczy sprzeciw wobec tak haniebnych praktyk i zapewniam, ¿e je¶li kto¶ w przysz³o¶ci w mojej lub ludzi naszego bractwa obecno¶ci, wyszydza³ bêdzie wiarê nasz± pola daæ mi musi, bo na s±d Bo¿y na ubit± ziemiê pozywa³ go bêdê.

Z trudem przypomnia³em sobie o jakie "l¿enie" mog³o chodziæ.
A wiêc:

1. Dialog miêdzy mn±, a dru¿ynnikiem Miromirem, podczas sk³adania namiotu by³ przeznaczony jedynie dla naszych uszu i mia³ charakter ¿artobliwy i teatralny.
2. Dialog lu¼no nawi±zywa³ do scenki z "Rudego Orma", a jego tematem by³a reakcja pogañskich wojów na, proponowan± im przez misjonarzy religiê katolick± smile.gif .
3. Nikt nie "l¿y³" symboli religijnych i nikt nikogo nie obra¿a³.

Rozumiem, ¿e wychwycenie z naszej rozmowy co drugiego s³owa mog³o wywo³aæ niespodziewan± i fantastyczn± interpretacjê, ale na to nic ju¿ nie mo¿emy poradziæ.
My tak¿e szanujemy wierz±cych, niewierz±cych i rozumn± dyskusjê, wypada jednak przed postawieniem zarzutów zbadaæ sprawê choæby przez prywatn± wiadomo¶æ.

I proszê nas nie straszyæ ubit± ziemi± i s±dami bo¿ymi, bo nikt tu ogona nie podkuli, ale niepotrzebny ferment zasiaæ ³atwo.

Mam nadziejê, ¿e wszystko jest ju¿ jasne.
Pelias I
Co do powyszych postów.
¿yga³em jak kot w niedziele,poniedzia³ek i wtorek :/
bo zjad³em kaszane z soboty
Kane
CYTAT(Pelias I)
Co do powyszych postów.
¿yga³em jak kot w niedziele,poniedzia³ek i wtorek :/
bo zjad³em kaszane z soboty

A mo¿e po prostu zatru³e¶ siê tanim winem pijacy.gif albo jak±¶ inn± mieszank± cool.gif
Kszysz
Peljas ty bedzinski przewodniku icon_wink.gif
jak tak mozna icon_wink.gif

"ZE S£OÑCEM PELJIAS"
Kszysz
mam jeszcze jedna mal± prosbe
czy je¶li kto¶ posiada wiêcej zdjec z turnieju to czy móg³by podaæ do niego linka i go tu umie¶cic

pozdrawiam
Kszyszo
Pelias I
Eno w³a¶nie jakbym co¶ wypi³ to bym tak niecierpia³ tongue.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.