CYTAT(Vislav)
Tomic - my¶la³em, ¿e bêdziesz w pi±tek - s³upek ju¿ ustawiony :devil:
no niestety w ramach 9 dni wolnych d³ugiego wekendu siedze w pracy od poniedzia³ku do pi±tku od 8:00
do 20:00 ale przetrwam pi±tek i odbije sobie w sobote
Wydaje mi siê ¿e dotrzemy w sobotê po po³udniu w sile 9 osób...
Marcinek my¶la³em ¿e sobie postrzelam z muszkietu ale trudno zostaj± nam hakownice...
Swieta ¶wiêta i po swietach i jak zwykle smutno sie robi cz³owiekowi na duszy ze juz po wszytkim.
Impreza udana, wampierz pokonany i spalony, jedyne zastrzezenie mam do nocy z poniedzia³ku na wtorek zimnica by³a taka przeokrutna ze prawie powybija³em sobie wszytkie zêby.
wielki respekt dla organizatorów i podziekowania za mi³± sympatyczna imprezkê.
rozpieszczali nas jedz±kiem i trunkiem
Vislav nic nie mo¿e sie równac z Bursztynówk± i zaklet± w niej moc±
Impreza faktycznie udana jak wspomina Tomic i w zupe³no¶ci siê z nim zgadzam...
Wielkie dziêki dla organizatorów za go¶cinê i klimat...
witajcie
na wstepie podziêkowania dla organizatorów którzy zadbali o dobr± imprezê no i przy³±czanm siê do na¿ekañ na pogodê która co tu du¿o pisaæ nie okaza³a sie nam przyjazna. nawet liczne strza³y za wynalazków przeró¿nych nie pomog³y w za³twieniu sobie lepszej aury.teraz pozostaje nam jedynie czekaæ na nastêpny beltan
Witam wszystkich
Gor±ce u¶ciski i masa ³ez po Waszym wyje¼dzie. Bawili¶my siê doskonale dziêki Wam wszystkim, którzy nas na te parê dni odwiedzili.
serdecznie pozdrawiaj± wszystkich Xena/Aubrieta, Piotr zwany Kasztelanem z Ma³gorzat±, Jacki, Teatr Stenka i ja Vislav.
Powoli wracam do rzeczywisto¶ci i nastawiam kolejn± porcjê bursztynówki.
Do zobaczenia w kolejnych miejscach - pozdrowienia Vislav
mam nadzieje ze pojawi± sie jakies fotki
O ludzieeeeeeee co sie dziaaaa³o!!!!!Impra pierwsza klasa,ogólny loozik i usmiechy na wszystkich fejsach.Gdyby nie Vislavoska bursztynówka to by¶my zamarzli na ko¶æ.Mam nadzieje ,¿e nie utrudnili¶my ¿ycia okolicznym mieszkañcom naszymi g³o¶nymi zabawkami.Ufam te¿ , ¿e zosta³em oczyszczony ogniem podczas tañca w wykonaniu S³owianek z Teatru Ognia
.Do tej pory mam jeszcze dreszcze jak mi ¶miga³y ko³o nosa p³omienie
.Podziêkowania dla Piotra ,który nie pozwoli³ nam chodziæ z pustymi brzuchami,szwedzki stó³ jak w Marriocie!!!!!!!Podziêkowania dla Aubriety za to ¿e nie pozbawi³a mnie wzroku podczas tañca(profensjonalizm w ka¿dym calu),podziêkowania dla teatru Stenka za pocieszne przedstawienie teatru kukie³kowego(te litry krwi wylewaj±ce sie ze sceny-normalnie bajka
.Podziêkowanie dla.......... dla wszystkich którzy mimo fatalnej pogody nie zwiesili nosów na kwintê,ale podgrzewali atmosferê do temperatury lipcowego s³oñca!!!!!
Wiwat FORT ANIO£A
podpisane:
Wuja- Najemna Rota Strzelcza .Szczecin
do nastêpnego spotkania
I ju¿ po...super Zabawa,super przyjecie a nalewka!!!nic tylko szukaæ wiêcej
Swietni ludzie szkoda tylko ze nastepne spotkanie dopiero za rok
ale co tam...ju¿ robiê przygotowania w postaci nalwki...Vislav dziêkujê Ci za komponenty
Pozdrowienia dla Xeny...Kasztelana...Ma³gorzaty...teatru Stenka...dla Jacka
i Ciebie!
Puszkarze gratuluj± udanej Imprezy!!!
Ano to i ja do³±czê siê do ¿yczeñ - przejechali¶my kawal drogi na ten¿e Turniej ale by³o naprawdê warto:) Nieco zawiod³am siê na programie, mo¿e to wynika z mojej rudej natury, ale s±dzi³am i¿ bêdzie w tym wszystkim wiêcej magii, czarownic i mitycznego klimatu - nie by³o tak do koñca, ale choæ inaczej, bawi³am siê dopsze:)
Ci, którzy powinni byæ pozdrowieni wiedz± o tym dopsze... Przy tym zaznaczam pozdrowienia dla Vislava który okazal siê wspanial± osob± i stworzy³ niesamowity nastrój w Forcie...
Anono i mam nadziejê, ¿e w±pierza utrupili¶cie po wsze czasy, ¿al by taka niecnota ludzi straszy³a po (lodowato zimnych) nocach
pozdrawiam raz jeszcze
Na pocz±tku wielkie pozdrowienia dla wszystkich,oraz podziekowania dla tak licznie przybylych uczestników.z atrakcj które mialam okazje obejrzeæ najbardziej podobalo mi siê zbeszczeszczenie mogi³y wampira ceremonialne jego zgnebienie i spalenie oraz wspaniale okrzyki zachwytu widowni biegajacej za ³owcami wempajera -widowiskowe-wspanialy pomys³. teatr tancerzy ognia tez w³o¿y³ ca³e serce w wykonanie swoich przedstawieñ,panowie ¶wietnie walczyli,jedzonko pyszne i hektolitry piwa miodu i innych wynalazków do wlania do ¿o³±dka- pozdrowienia dla przyprawiaj±cych o zawa³ serca panów ze stowarzyszenia Puszkarzy-ju¿ nie moge sie doczekaæ nastêpnej imprezy teraz tylko trzeba przetrwaæ tzw. szok cywilizacyjny
ps pozdrowienia dla Gosi Milosza i Wojtka dzieki za mi³a zabawe
mam nadzieje ¿e ju¿ niedlugo znowu wypedzimy z siebie sztana
Dopiero dotar³em do komputera, wiêc spó¼nione ale bardzo gor±ce podziêkowania dla Vislava, Aubriety, Za³ogi Fortu Anio³a i wszystkich uczestników, których mia³em okazjê spotkaæ.
Cieszê sie ze spotkania wielu fantastycznych osób - przede wszystkim Vislava i mam nadziejê, ze w przysz³ym roku impreza bêdzie jeszcze lepsza (pogodowo i ogólnie).
Ja równie¿ pozdrawiam wszystkich, moja pierwsza impreza i od razu tylu wspania³ych ludzi pozna³em
¯al tylko, ¿e dzieñ wcze¶niej musia³em was opu¶ciæ, nastêpnym razem ¿adna si³a mnie z fortu przed czasem nie wyci±gnie
chce podziekowac wszystkim za wspaniala zabawe,skuteczna akcje uwsteczniania mnie, mile towarzystwo, gorace ognisko, zimne noce i inne
To jak ju¿ wszyscy dziêkujemy to ja te¿ dziêkujê:
Po pierwsze Vislavowi i Aubrietcie za naprawdê symaptyczn± imprezê, szczególnie za pyszn± zupkê i poczêstunek z czajniczka (na jeden i drugi specyfik chcê przepis)
Po drugie Ogierom, ¿e mnie wogóle na ten wyjazd namówili(by³o naprawdê "gitówka").
Po trzecie chor±gwi ¦w. £azarza za przypomnienie wielu ¶iwetnych pie¶ni (szczególnie krzy¿owca).... tak wogóle to nadal nie wiem o co chodzi z "flakiem od kurlika" prosze wiêc o jaki¶ namiar.
Po czwarte odzia³owi sado-maso z biczem w roli g³ównej za wpadanie do nas na warty piecykowe.
I na koniec turystom za to ¿e nie dokarmiali wikngów i husytów
Jeszcze raz wielkie dziêki wszystkim!
no dobra to dla wszytkich którzy nie wiedza o co chodzi
http://www.maxior.pl/?p=index&id=9485&6
Niewiecie co sie stalo z Miloszem? Do tej pory nie wrocil???
Witam
Mi³osz z Fortu wyje¿d¿a³ wczoraj wieczorem. Z Paulin± odprowadzili¶my go na prom. Mia³ jechaæ poci±giem do Szczecina.
pozdrowienia Vislav
heh moze gdzies zabalowal, albo cos go zjadlo. Czort to wie, badz co badz ciagle do mnie wydzwaniaja gdzie on jest. Katastrofa
Wielkie podziekowania od mieszkañców Hobbitonu. Bardzo mi³o, ¿arcie ¶wietne (a to dla Hobbitów najwa¿niejsze
), nauczyli¶my siê rzucaæ franciszk± (potem roznie¶li¶my tê umiejêtno¶æ w¶ród trystów), przetestowali¶my wczesnos³owiañsk± ceramikê, oszczepy typ II i III wg Nadolskiego, oraz ciep³ochronno¶æ strojów z materia³ów naturalnych.
Vislav, jestem pod wra¿eniem Twoich wyrobów, zarówno tych do wypicia jak i rzemie¶lniczych :-). Teatr Stenka i ognie - bardzo fajne :-).
RÊCZE PRECZ OD WAPIRÓW!
Witam serdecznie wszystkich!
Gor±ce podziêkowania dla:
Rusi za wystêpy z batem,
Zaciê¿nej Kompanii Rycerskiej Ziem Po³udniowych - za piêkne stroje,
Odwa¿nemu Bombardmanowi i Najemnej Rocie Strzelczej oraz Puszkarzom Ksiêcia Kazimierza V - za u¶wietnie imprezy i masê ha³asu
Gemini z Ko³obrzegu za akcesoria
dla Magnusa Wojownika za akcesoria rycerskie dla dzieci
Bractwu Rycerzy Ziemi Miêdzyrzeckiej za walki i ³ucznictwo
Zbrojnej Gwardyji ze ¦winouj¶cia za pokazy tañca i walki
Szczeciñskiej Chor±gwi ¦wiêtego £azarza za "flaka od kurlika" , "wampira uciekiniera" i mi³e dla ucha pienia
S³owianie z £eby za piêkne stroje
Ogiery ¦wiatowida za poczucie humoru
Bractwo Rycerskie Durandall - Porajczyk za mi³e towarzystwo
Teatrowi Stenka - za zwariowane poczucie humoru - tak trzymaæ
Vislav the Wayfarer za skuteczn± walkê bursztynówk±
Mojej partnerce z Teatru Ognia
Celtica - za sympatyczn± i skromn± osobowo¶æ
Piotrowi Kasztelanowi,, Ma³gosi, Jackom i Towarzystwu Mi³o¶ników Fortu Anio³a - za olbrzymi wk³ad pracy, smaczne jedzenie, p³on±ce ogniska - bez Waszej pracy, impreza nie by³aby mo¿liwa.
Dziêkujê tak¿e wszystkim równie¿ tu nie wymienionym za to, ¿e przyczynili siê do powstania tego Festiwalu drugi raz z kolei.
Piotrowi Nowakowskiemu z ¿on± za sympatyczne towarzystwo, mi³e rozmowy i przekonanie siê do eksperymentalnego podej¶cia do historii.
Gor±co zapraszam za rok wszystkich uczestników - zabierzcie ze sob± wiêcej wied¼m i czarownic i bawcie siê jak najwspanialej. Bez Was nie by³oby tego Festiwalu.
U¶ciski - Aubrieta
na a ja w³a¶nie wróci³em, dane mi by³o z marszu prawie na turniej kolejny sie wybraæ...
Beltan, na pewno bêdê wspomina³ go d³ugo i dobrze, bawi³em sie ¶wietnie choæ spodziewa³em sie czego¶ zupe³nie innego. Vislav, chcia³bym spotykaæ ludzi takich jak ty czê¶ciej- naprawdê chwa³a Ci za postawe i osobowo¶æ.
Jak s³owiañskie ¶wiêto wypali- nie wyobra¿am sobie go bez Ciebie !
w forcie pozna³em wielu ¶wietnych ludzi, niecodziennych. Licze na kolejne spotkania i pozdrawiam.
teatr ognia tu, w Ma³opolsce przyzwyczai³ mnie do obserwacji nieco innych widowisk ni¿ ten zaprezentowany w Forcie Anio³a, niemniej jednak ka¿dy amator wra¿eñ z ogniem znajdzie o obu szko³ach co¶ dla siebie, ka¿da sztuka jest dobra - a jak wiemy o niej sie nie dyskutuje.
co tu pisaæ, patrze na bilet PKP i widze liczbe - 763, hehe w³a¶nie tyle widze powodów, by w miare mo¿liwo¶ci przebyæ ta droge raz jeszcze i byæ w forcie za rok
hmmmm nic dodaæ, nic uj±æ
jedyne co do dodania dodaæ mogê, to: do zobaczenia za rok
mam nadziejê, ¿e bêdzie równie dobrze albo nawet lepiej
turnieje rycerskie maj± to do siebie, ¿e przez kilka dni ¿yje siê w innym ¶wiecie, w niesamowitym klimacie i ze ¶wietnymi lud¼mi - Beltan w tym roku potwierdzi³ tê regu³ê
wielkie dziêki, S³awa Wam Wszystkim!
Witajcie
Dziêkujê za za wszystkie wyrazy sympatii dla mnie i wspó³organizatorów Festiwalu. Koniecznie chcia³bym Was wszystkich zobaczyæ na Forcie w przysz³ym roku. Postaramy siê zrobiæ jeszcze wiêcej!
p.s. najczê¶ciej wybieran± run± dla uczestników by³a Ehwaz - dwa konie w jednym zaprzêgu:
Klacz i ogier, mê¿czyzna i kobieta, dusza i cia³o w jednym zaprzêgu, dotr± dalej i wznios± siê wy¿ej. Unia idealnego partnestwa w której nikt nie traci w³asnej indywidualno¶ci na rzecz wspólnego budowania.
pozdrowienia Vislav
Cyt: "Klacz i ogier, mê¿czyzna i kobieta, dusza i cia³o w jednym zaprzêgu, dotr± dalej i wznios± siê wy¿ej. Unia idealnego partnerstwa w której nikt nie traci w³asnej indywidualno¶ci na rzecz wspólnego budowania."
£adne to.
W tym roku z³y los pokrzy¿owa³ moje plany uczestniczenia w spotkaniu. Mam nadziejê, ¿e za rok tego zaszczytu dost±piê i ja - i moja Kobieta - "dusza i cia³o w jednym zaprzêgu".
K³aniam sie nisko.
Czy to ta w formie litery "W"??
Witam
Tak, tylko odwrotnie -"M".
W po³o¿eniu "W" ma dzia³anie negatywne.
pozdrowienia Vslv
tez to mialem, moze tych bylo najwiecej:P
Witam
To nie jest takie proste.
Tak zadzia³a wyrocznia rêkoma Aubriety. Namalowa³a wiêcej run ni¿ by³o przewidywanych uczestników. Dlaczego by³o wiêcej "M" sama nie wie. Runy wydawa³a losowo, bez wyra¼nego powodu zapisuj±c ka¿dy znak.
Dopiero wczoraj wieczorem spyta³em siê (wiedz±c o zapiskach) których run by³ó najwiêcej i jaka jest sentencja. Odpowied¼:
CYTAT
Klacz i ogier, mê¿czyzna i kobieta, dusza i cia³o w jednym zaprzêgu, dotr± dalej i wznios± siê wy¿ej. Unia idealnego partnestwa w której nikt nie traci w³asnej indywidualno¶ci na rzecz wspólnego budowania.
uwa¿am za symboliczn± podkre¶laj±c± wk³ad nas wszystkich w tworzenie tego Festiwalu i dobry znak na przysz³o¶æ.
pozdrowienia Vislav
CYTAT(Fionn)
.....szczególnie za pyszn± zupkê i poczêstunek z czajniczka (na jeden i drugi specyfik chcê przepis)......
Witam
Zupka nie ma swojego przepisu, jako kucharz±cy czasami traktujê to zajêcie jako wyzwanie stworzenia kompozycji smaku z u¿yciem przypraw (tymianek, oregano, ja³owiec, ......), warzyw (du¿o), miês i w³asnej inwencji. Tajemnicy nie ma ¿adnej
Nalewka bursztynowa:
[list] we¼ gar¶æ pokruszonego bursztynu i zalej spirytusem (0,25l). Odstaw na miesi±c lub dwa dla otrzymania wyci±gu. Wynik bêdzie s³u¿y³ na d³u¿ej jako dodatek do nalewki.
Na litr alkoholu (wódki) dodaj rozpuszczony w ciep³ej wodzie s³oiczek miodu gryczanego (tylko i wy³±cznie gryczany)
Dodaj do tego 50-100gram wyci±gu z bursztynu.
Wymieszaj i odstaw na ile potrafisz - jednak niezbyt d³ugo bo to ju¿ gotowe.
Poza podanym wy¿ej sk³adem podstawowym mo¿na stosowaæ inne dodatki - tym razem by³y to owoce czeremchy.[list]
Czêstuj±c innych nie zapomnij wypiæ za zdrowie "wynalazców" czyli Vislava i Aubriety.
pozdrowienia Vislav
oprócz tych run samo spalenie wierzbina by³o dobra wrózb±, rok temu sie nie uda³o go spaliæ
w tym roku sie uda³o, podczas obserwowania go nasz³o mnie dziwne pozytywne przeczucie.
wampir tez sie spali³ ze az mi³o, wiêc mozna to tez wziasc za dobry znak.
Mówcie co chcecie ja tam odrobine magii poczu³em
No dobra,w koñcu i ja siê obudzi³am...
Gor±ce podziêkowania dla organizatorów (Vislav-przyznajê nie bez powodu wszyscy tak wychwalaj± bursztynóweczkê
),Wojtka i Mi³osza za "kabaret"jakiego dawno nie widzia³am (zapisujê siê do Waszego fan-clubu
) Fionna za spicie mnie winem (ale wstyd
) a potem szybkie doprowadzenie do stanu zupe³nej trze¼wo¶ci,wiklinowej gromadce,Razos³awowi-za akcjê z niedzieli wieczorem,Wotawie i Ku¶wirowi-za ca³okszta³t twórczo¶ci,oraz wszystkim pozosta³ym uczestnikom-za wspóln± zabawê...
to ja tak apropo run zapytam...
co oznacza³a runa X ?
dodajê po chwili:
po³±czenie, zjednoczenie, mi³o¶æ, wspó³czucie
" Dar z siebie samego
to odrêbno¶æ w zjednoczeniu
pozwólcie wiatrom niebios
tañczyæ pomiêdzy wami "
I ja tam by³em, wino pi³em, gra³em w hokeja czekanem i puszk± po piwie i ogólnie dobrze siê bawi³em...
Teraz co¶ bardziej smutnego:
Czy kto¶ mo¿e znalaz³ mój nó¿? Niehistoryczny, XX-wieczny, rêkoje¶æ z dwóch pociemnia³ych kawa³ków drewna, oko³o dwa razy krótsza od ostrza, ostrze du¿o cieñsze od "historycznych", czubeczek od³amany a nóz dosyæ ostry. I o ile dobrze pamiêtam koñcówka rêkoje¶ci poznaczona przez ogieñ.
Ewentualnego znalazcê proszê o kontakt. Nie przejmowa³bym siê tak g³upim no¿em, gdyby nie mia³ dla mnie równierz warto¶ci sentymentalnej...
Milosz sie juz odnalazl, dokonca nie wiem co robil ale wygladal na zadowolonego swojim postepowaniem. Za rok powtorka z rozrywki pare piwek i partyjka w puszkoballa:P
Pozdro.
korekta jednak wylosowalem rune z X, hmm ciekawe co to ze mna zrobi?:P albo raczej co to dla mnie oznacza?:P
a ja mialem robaczka w runie (tzn jak sie z kolezanka wymienilem bo ona go nie chciala), ale niestety nie pamietam jakiej, jak wroce do Lodzi sprawdze
To na koniec ja te¿ podziêkujê w imieniu w³asnym i wszystkich Ogierów, za zabawê, ogromny wysi³ek organizatorów i serdeczne przyjêcie oraz wynajêcie Hobbitonu
Bawili¶my siê wspaniale, jedzonko by³o wyborne, morze mokre i nawet tury¶ci sympatyczni. :-)
Chwa³a gospodarzom !!
Witam
Uchylê r±bka tajemnicy - prawdziwy wojownik nigdy siê nie rozstaje ze swoim uzbrojeniem. Nie znasz nigdy dnia ani godziny kiedy bêdzie potrzebne.
Mi³o by³o Kobold go¶ciæ Ciê na naszej imprezie. W przysz³ym roku musisz byæ koniecznie.
pozdrowienia Vislav
Stawie sie niezawodnie
hej, Kobold zaaplikowa³e¶ sobie jakies nowe slowa??
i jak sie miewa Zdzislaw?!
pozdrawiam
pozna³em jeszcze chyba z 8 ale do rana zapomnia³em
Zdzisiu ¿yje
o na przyk³ad takie zdanie :
" ja to imputuje przez abhazje " ale do koñca nie wiedzieli¶my co to znaczy hyhy pzdr
buhahaha dobre... tyle ¿e Abhazja to republika autonomiczna w pn-zach Gruzji
ale by³es blisko:)
pzdr
buhahhaha, Kobold twoje s³owa bêdê cytowa³ po wsze czasy, naprawde wiele z nich nadaje sie do z³otej ksiêgi ka¿dego turniejowego maniaka.
dobrze by³o cie poznaæ, i ju¿ wiem ze nie pierwszy raz piwko jedno, dwa trzy zgrzewki pójda przy jednym ognisku- niekoniecznie z moim du¿ym udzia³em- ale wiem ¿e du¿o nie zostanie...
Pozdrów Zdzisia
Witam
Mam przyjemno¶æ zaprezentowaæ pierwsz± stronê fotoreporta¿u Kasi i Willego Szlósarczyków ze ¦winouj¶cia.
Kolejne zdjêcia w niedzielê
Ich prace sta³y siê czê¶ci±
Beltan - dziêkujê
pozdrowienia Vislav
oszukali mnie gamonie z t± abhazj±.....
buhahahaha ale wiesz
zawsze mo¿esz im zaimputowaæ ³garstwo:)
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.