bo to nie muchy braciszku tylko jeno kruki i wrony muchy sa mniejsze
Nie mo¿e byæ a matula mówi³a ¿e to muchy to co jemy???
A zreszt± paskudztwo i jedno i drugie padlinê wcina....
s³odkawy smrodzik tego truposzka pad³ ci na g³owe braciszku, obiecuje rozkazac na noc odsuwac go dalej od twojego namiotu.
Tylko jest problem bo za daleko nie mo¿emy bo go wilcy zjedz± a jak zablisko ogniska to nam sie jeszcze bardziej ze¶mierdnie
No basta niech stracê.
Przednie wino na najbli¿szym postoju zakupiê, a i chamom siê ka¿e sakwe szyæ specjaln±. Do sakwy siê truch³o wepchnie i winem zaleje to i siê przemaceruje ³otrzysko nieco i po ¶mierci przestanie smrodem dokuczaæ.
A te muchy waszmo¶æ tak mi siê jawi, ¿e to mo¿e nie do trupa ci±gn± wcale? Wszak my ju¿ w drodze kawa³ czasu....A i ¿e w futerkach!!! To ani chybi diabelska (- Tfu !!!) sztuka...
Trza by siê medyka wywiedzieæ czy jaka wied¼ma czaru muchoprzyci±gajacego na nas nie rzuci³a a i z ojczulkiem dominikaninem siê rozmówiæ. On w ksiêdze napewno rozwi±zanie na te piekielne muchy co to zimna siê nie lêkaj± odszuka...
Pamiêtam jak kompan mój kiedy¶ mia³ b±bliszcze przeokrutne na stopie.... Medyk z tym nijak nic zrobiæ nie móg³....
A ojczulek Dominikanin m±dry cz³ek odrazu siê domy¶li³ czyja to wina i kaza³ za czary na najbli¿szym postoju pos³ugacza niemowê co z³e oko mia³ na spytki wzi±æ i przyk³adnie jak prosie sprawiæ....
Co prawda na dolegliwo¶æ nijak to nie pomog³o... ale kompan muj zrazu powesela³ a i po anta³ siêgaæ czê¶ciej zacz±³, a i wogóle weselej zrazu siê zrobi³o na duchu wszyskim nam ¿e¶my taki dobry uczynek dla ¶wiata spe³nili, czarnoksiê¿nika psiajuchê ukatrupiaj±c.
Ale o czym to ja.... A!!!!
W winie siê przemaceruje! A tego chama co o cia³o zadbaæ nie potrafi³ to siê dyrdum na ga³êzi najbli¿szego drzewa siê obwiesi na przestroge innym plebejom, coby po¿ytek jakowy¶ dla siebie z owego wydarzenia ga³ganiska cieñkob¼dzi±ce wynie¶li.
¦wiête s³owa braciszku, muchy pewnikiem sprawk± s± diabelsk±, mus nam powywieszaæ wiêksz± gromade tych obszczañców, strata to bêdzie ¿adna przeto wiadomo ¿e chamstwojako muchu sie rozmna¿aj± i jako muchy zawsze ich niskoñczna gromada.
Oj w z³a pore sie wybrali¶my na przechadzki, wszystie znaki na niebie i ziemi przemawia³y by wybraæ siê po ¶w. Pelagii, a nie przed ¶w Katarzyn±, teraz to mamy nauke.
A plugastwa ciemno¶ci tak jakoby na nas parol zagie³y, ale z brciszkiem dominikaninem damy sobie rade, tak jak z opetanym sedzi± z Limuzee, ciezko go by³o sp³awic w fosie bo zima by³a przeokrutna, he he.
A wino to lepiej sami wypijmy za swoje zdrowie, grzechem by by³o ciezkim na takiego dyboskroba go marnowaæ
Ano trzeba by siê wywiedzieæ u jakiego czytatego, czy miast wina woda byæ mo¿e?
No bo jako prawisz dyboskrob i pie¶cistryk by³ z niego przedni, a powszechnie wiadomo ¿e rycerskie cia³o co w cnocie hartowane i z b³êkitnej krwi zrodzone w winie jeno siê nie psuje, a i miodach. Ale widzi mi siê, ¿e z takim ga³ganem co to o cnocie to nie s³ysza³ a krwi b³êkitnej to w nim tyle co w krwawej kiszce mojego furmana, to mo¿na by jak z ogórem kiszonym post±piæ, bo na takiego mieszkorzeza zaiste dobrego wina szkoda.
A i ³acniej by³o by te muchy znie¶æ, jakby siê tym winem nieco rozweseliæ i ducha bojowego wesprzeæ ku zdrowotno¶ci.
AJJ dordzy Bracia toz po winie to jeszcze oleum wiêksze jest to i ³atwiej nam bedzie poczware piekieln± znale¿c , bo to wiadomo odrazu ze po winie cz³ek ma lepsze baczenie i odwaga wzarsta ,tylkko czasami sie cz³owiekowi co¶ uwidziec moze .....
uwidzec sie mo¿e od smrodu a nie od gorza³y, chyba ze grzejecie za mocno
Uwidziec to sie moze ze coraz mniej rozumiem o czym mowicie.
Mam nadzieje Tomic, ze mi to w Swinoujsciu wyklarujesz czestujac mnieczym uznasz za stosowne :-D
P.S;
Jak mozecie to zabierzcie ze soba blachy, a ja wezme swoje zabawki to sie powymieniamy doswiadczeniami :-)
Pzdr.
blachy bêd± i to w liczbie do¶c sporej, na miejscu Ciê we wszytko wtajemniczymy
Aha, a wiec tajemnica :-)
jak dla kogo
odezwij sie na GG to ci wszysto wyja¶nie
hmmm, tak w³a¶nie s±dze, ¿e rozmowa na gg bêdzie bardzo wskazana- bo przejeli¶cie temat
co do smoka, to jak bêdzie chcia³, to go zabierzemy. jednak na Sabacie musi zabrakn±c Dratewki bo siê sp³oszy, dziewice natomiast mile widziane
dziêkuje za zaproszenia, wiadomo¶c wys³a³em przez odpowiednie madia za zg³oszeniem formalnym
pozdrawiam
Gregor
Ahh... psia twa maæ muchów jakby mniej acz winko na zmarnowanie nie posz³o, ai ¶pi siê lepieji smród jakby nie przeszkadza... mniema mi sie wydawaæ ¿e to jeszcze miesi±c drogi nam zosta³ braciszkowie moi... jak tu podo³aæ... czas siê jakby d³u¿y, a czasami zdaje siê staæ w miejscu...
jest na to kilka sposobów, np. przebic g³owê gwo¿dziem, przebic serce ko³kiem, g³owê obci±æ cia³o pocwiartowaæ i spaliæ, ten sposób pomaga na wszystko
Sam sie podpal krasnalu:P to jest swoj ziom gral w star wars i planecie malp, ciesze sie ze bedzie znami na imprezce, moze dostane autograf:P Dobra robota chlopaki oby tak dalej:D
Kurcze cos w tym jest jakis agresywny sie zrobil przez ten post tomika, wrrr
widze nie ma wyj¶cia trza zastosowac metode wy¿ej wymienion±, ale najpierw mus nam sprawdzic czy gdzie¶ w sier¶ci dyabo³ sie nie schowa³.
http://img510.imageshack.us/img510/6269/le...ekarstwa7rp.jpg - to lekarstwa na jego dolegliwo¶ci, i srodki poszukiwawcze diab³a
a i tak skoñczy jak Hus
http://img388.imageshack.us/img388/3325/stoshus5jb.jpg
CYTAT(Tomic)
widze nie ma wyj¶cia trza zastosowac metode wy¿ej wymienion±, ale najpierw mus nam sprawdzic czy gdzie¶ w sier¶ci dyabo³ sie nie schowa³.
http://img510.imageshack.us/img510/6269/le...ekarstwa7rp.jpg - to lekarstwa na jego dolegliwo¶ci, i srodki poszukiwawcze diab³a
a i tak skoñczy jak Hushttp://img388.imageshack.us/img388/3325/stoshus5jb.jpg
Rany Boskie!
ja chyba w tym roku nie przyjadê bez obstawy...
dla obstawy tez sie cos znajdzie.
Zaprosze j± na moje prywatne kwatery, nad³ugie wczasy
http://img151.imageshack.us/img151/4764/kwatery3mq.jpg
asz ty fanatyku zakrêcony, to siê powinno leczyæ wiesz???
polecam kuracje
co??? zabieraj± siê ze mn± jeszce dwie panienki
3 stosy???
nie przejdzie...
http://img428.imageshack.us/img428/6066/eg...zarownic8xb.jpg uwierz nie takie rzeczy przechodzi³y
Tak ¿eby troche przyblizyæ t± urocz± formê pozbawiania ¿ycia.
palono na dwa sposoby, od góry i od do³u.
Ogieñ by³ bardzo malutki, ¿eby przypadkiem nie zapruszyc ognia, zw³aszcza jak egzekucja odbywa³a sie w mie¶cie.
Chodzi³o tylko o zadanie bólu i smierci, nie chodzi³o o spalenie cia³a.
Dla oszczêdno¶ci stosiki sk³ada³y siê z niewieliej ilo¶ci drena.
Czasami skazaañca duszona zanim odpalono stos.
no skoro TAK ma wygldaæ to s³ynne Beltan to w ogóle po co na to jechaæ
ca³a ta inkwizycja pasuje tam jak zsyp do lasu
nie wnikam
Nimdraug
we¼ sie wyluzuj troszeczke.
Nie bêdzie ¿adnej inkwizycji i zadnego palenia czarownic.
To ¿e sie nie znasz na zartach jest twoim powaznym problemem
pozdrawam serdecznie i mam nadzieje ze bedê siê móg³ zrewan¿owaæ jakim¶ piweczkiem ze wszystkie cierpienia jakie przesz³a¶ na tym forum.
heh nowicjuszom zawsze k³ody pod nogi ;)
3mam za s³owo
Devil
CYTAT(Tomic)
Nimdraug
we¼ sie wyluzuj troszeczke.
Nie bêdzie ¿adnej inkwizycji i zadnego palenia czarownic.
To ¿e sie nie znasz na zartach jest twoim powaznym problemem
pozdrawam serdecznie i mam nadzieje ze bedê siê móg³ zrewan¿owaæ jakim¶ piweczkiem ze wszystkie cierpienia jakie przesz³a¶ na tym forum. :) :)
Dziêkujê Tomic - ju¿ mia³em siê w³±czyæ w to "straszenie". Bêdzie super zabawa.
pozdrowienia
Vislav
Ja na przyklad bede straszyl aparycja...
CYTAT
no skoro TAK ma wygldaæ to s³ynne Beltan to w ogóle po co na to jechaæ
ca³a ta inkwizycja pasuje tam jak zsyp do lasu nie wnikam
Spokojnie
Nie damy siê :-). My tam jedziemy siê nieco upierwotniæ. Od nawracania na Jedyn± Prawdziw± Wiarê s± inne imprezy (na których zapewne bedziemy w³a¶nie nawracaæ). Poza tym rzeczywiscie da³bym spokój z t± inkwizycj± (tak, wiem, ¿e ¿arty, ale atmosferê ju¿ odpowiedni± robi±), bo to w koñcu ma byc "Beltan" a nie "Wieczór Mnicha-Psychopaty". Od tego drugiego s± inne imprezy, wiec noie ma chyba po co tych instynktów wy¿ywaæ akurat na Beltanie.
Przez takie teksty w tym stylu Wotawa sami sie nakrêcacie na jak±¶ niezdrow± faze.
je¿eli macie problem z odró¿nieniem zwyczajnych ¿artów od rzeczywisto¶ci to mo¿e fakycznie zamiast jechac sie bawic jedzcie do senatorium za¿ywac relaksuj±cych k±pieli w borowinie
Witam
Spokojnie - spokojnie moi drodzy. Czym jest Beltan wiedz± wszyscy, którzy byli w zesz³ym roku.
Nie ma sensu podnosiæ temperatury dyskusji.
Wiadomo, ¿e impreza polega na wspólnej i nieprzymuszonej zabawie. Ka¿dy mo¿e znale¼æ miejsce dla siebie.
Znamy wszyscy poczucie humoru Tomica - oczywi¶cie w pi¶mie. W realu to dobry kompan do zabawy i niech tak pozostanie.
Dla rozlu¼nienia nastroju proponujê obejrzenie Legendy o Stence w wersji dla doros³ych (Wolin 2005)
Stenka
Mam nadziejê, ¿e arty¶ci pó¼nym wieczorem nie dadz± siê prosiæ i podobnie jak w zesz³ym roku dadz± sie poznaæ równie¿ z tej strony. Oczywi¶cie w dzieñ przedstawienia dla dzieci i doros³ych w poprawnej wersji.
Nimdraug uwierz mi warto przybyæ - bêd± tañce, wró¿by, przedstawienia no i pó¼nym wieczorem latanie na miotle. W zesz³ym roku dwie dru¿yny zrobi³y niez³e wy¶cigi.
Poza tym w odró¿nieniu od wielu innych imprez kobiety wiod± pierwsze skrzypce, a nie tylko obóz, podawanie wody i gotowanie ¿are³ka.
pozdrowienia Vislav
najwa¿niejszy jest dystans do wszytkiego co siê robi.
mam tylko nadziejê ¿e nikt nie wzi±³ tych wszytkich wczesniejszych postów na serio, i nie zawazy to na obecno¶ci na imprezie.
je¶li mam przepraszac to tylko Vislava bo to jego impreza i jego temat. Wiêc to czynie - przepraszam, naprawde nie wiedzia³em ze przyniesie to taki efekt.
Zaczynam sie tez zastanawiac nad sensem przedstawienia które przyszykowalismy na Beltan(z góry informuje ze nie mielismy zamiaru czepiac sie czarownic).
Ktos mug³by jeszcze zas³abn±æ, i nazwac nas psychopatami
CYTAT(Tomic)
najwa¿niejszy jest dystans do wszytkiego co siê robi.
[...]i
I przy tym pozostañmy. Dos³owno¶ci na codzieñ mamy dosyæ. Ciekawy jestem inscenizacji.
W tym wszystkim co robimy wa¿na jest dobrowolno¶æ/brak przymusu i nie obra¿anie siê wzajemnie. Z drugiej strony trochê tolerancji i bêdzie OK.
¦wiêto Beltan jest alternatyw± dla wszystkich powa¿nych imprez historycznych z przewag± walk i turniejów - taka odskocznia na pocz±tek sezonu
.
pozdrowienia Vislav
CYTAT(Gregorius9)
taaaaaaaaaaaa na pewno. Przeciez pisa³ê¶ sam± prawde i tylko prawde-
:bum: :bum: a te zw³oki to musz± ju¿ byæ lekko galaretowate :smile:
spokojna g³owa, owineli¶my go dok³adnie sznurkiem coby sie nie rozpad³ w drodze,
juz jestesmy tak blisko ¿e przysiag³bym ze dzis z rana poczu³em zapach morza w powietrzu, moja kompania za to wyczu³a zapach piwa wydostaj±cy siê z pobliskiej karczmy
pozdrawiam
Uf... droga mêcz±ca i wyczerpuj±ca a cia³o ciê¿kie a i piwo nie pomaga w drodze gdy¿ si³ braknie, acz przyjemniej sie idzie jeszcze dwa tygodnie i zajdziemy mo¿e wkoñcu pozbêdziemy pakunku...
Witam
¯eby¶my nie byli monotematyczni tutaj mozna zobaczyæ program imprezy
http://my.opera.com/engelsburg/
pozdrowienia Vislav
Program bardzo ciekawy. Zapowiada siê dobra impreza.
Witam
Przygotowania do Beltan w toku. Pierwszych go¶ci spodziewamy siê ju¿ w pi±tek. Wiêkszo¶æ w sobotê.
Startujemy w niedzielê o 10 rano. Spodziewam siê oko³o stu uczestników - w sam raz aby siê dobrze bawiæ.
Dziêkujê wszystkim, którzy zdecydowali siê odwiedziæ nas w tym roku.
Poniewa¿ ca³y czas spêdzam na Forcie podaje moj nr telefonu: 609 189 750, plus na wszelki wypadek nr na Fort Anio³a +4891 321 35 71.
Jako, ¿e ¦winouj¶cie le¿y na koñcu ¶wiata publikujê mapki z doj¶ciem/dojazdem do Fortu Anio³a
1. Mapka dojazdu/ doj¶cia od przystani promów w ¦winouj¶ciu. Po przyje¿dzie poci±giem nale¿y przep³yn±æ promem do centrum po wyj¶ciu w prawo i dalej zgodnie z mapk± - kolor ¿ó³ty. To samo dotyczy samochodów osobowych korzystaj±cych z tej przeprawy promowej (promy kursuj± ca³± dobê).
2. Dojazd samochodem do ¦winouj¶cia przy skorzystaniu z jednej z przepraw promowych. Obie przeprawy czynne ca³± dobê. Dolna przez Karsibórz dostêpna dla wszystkich. Górna przez Warszów - w dni robocze dla mieszkañców ¦winouj¶cia, natomiast w weekendy dla wszystkich.
Do zobaczenia na imprezie.
pozdrowienia Vislav
Hej
Moze sie okazac ze nie bedzie dane nam sie zjawic... Ma sie to wyjasnic w piatek... Jakos nie udaje nam sie spotkac...
Pzdr
Witaj
Bardzo szkoda. Mam jednak nadzie, ¿e siê uda.
pozdrowienia Vislav
My bedziemy juz jutro tak jak sie umawialismy, oby tylko pogoda dopisala.
Pozdro.
Najemna i Puszkarze juz sie pakuj± .Bêdziemy jutro wieczorkiem.pozdrawiam
Bombardman
Przygalopujemy wieczorkiem w sobotê i robimy "Wieczór Cywila". Jakby w czym¶ trzeba by³o pomóc - to oczywiscie chêtnie. W wiêkszosci bêdziemy "wcze¶ni". :-)
Marcinek no nie rób ty nam scen, nie b±d¼ wisnia
miales byc g³ównym ³owczym,
my zajdziemy na sobotnie popo³udnie
Hej Marcinek
Jest 5 nowych wierzbowych miote³ - jak siê w sobotê nie pojawisz, to wy¶lemy eskadrê czarownic i zabierzemy si³±.
Tomic - my¶la³em, ¿e bêdziesz w pi±tek - s³upek ju¿ ustawiony
Wojtek - pogoda jest super, dzisiaj rano zbiera³em lód z cebrzyka
pozdr Vslv
Jutro bede w Poznaniu, w sobote mam sprawy rodzinne do zalatwienia :-], w niedziele bede w borach tucholskich (conajmniej do wtorku). Jesli nie pojade w bory to sie na pewno zjawimy w Swinoujsciu...
Szkoda ze o ile pamietam Miedzyrzecz tez wypada w jakims nieciekawym dla nas terminie (15-18 czerwca
).
Eh :-)
Tak tak pakujemy siê ju¿ z Najemn±...!
Czas stawienia...jutro wieczorem
Zdrowka.
Kraków w niebywa³ej sile 2 osób przybêdzie w sobote, stalowy smok relacji krk-¶winouj¶cie, a co, jak to co- czary
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.