Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Koszulki FREHY
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia
Stron: 1, 2, 3
Halldis(Naamah)
Agata Witkowska, proponuje,¿eby¶ Ty albo Watcher utworzyli ankiete, w której mogliby¶my pog³osowaæ i wszystko by siê wyjasni³o...

pozdrawiam
Viator
Jeszcze - wybaczcie - s³ówko w kwestii TEKST (LOGO) czy GRAFIKA (KOLOR): sugerowa³bym zdecydowaæ siê na tekst (jak w http://www.freha.pl/download.php?id=7754 ) lub prosty rysunek czarno-bia³y (jak "¦wiatowid" http://republika.pl/caratacas/avatary/frehasign2.jpg ).

Przewag± prostego logo lub kreskowego rysunku czarno-bia³ego nad fotografi± / rysunkiem barwnym jest jego wiêksza czytelno¶æ oraz uniwersalno¶æ, tzn. mo¿liwo¶æ zastosowania bez utraty tej¿e czytelno¶ci do materia³ów kserowanych, druku w jednobarwnej gazecie, negatywu (bia³o na czarnym tle równie dobrze jak czarno na bia³ym), pieczêci - a kto wie, jak± dzia³alno¶ci± w ¶wiecie pozainternetowym bêdziemy siê paraæ, mo¿e i ksero, i pieczêæ siê kiedy¶ przyda...

Pozdrawiam!
Halldis(Naamah)
Viator, w³a¶nie to do czego da³e¶ linki to pierwszy z nich to grafika... przeczytaj dok³adnie post Cormalka... smile.gifsmile.gif
Te¿ pisz±c grafika chodzi³o mi dok³adnie o te rysunek: http://republika.pl/caratacas/avatary/frehasign2.jpg

Czy jest jaka¶ odpowiedzialna osoba,któa podejmie decyzje,albo zrobi ankiete...???

pozdrawiam
Viator
Przepraszam, Nammah, jest po prostu du¿e zamieszanie w nazewnictwie. Od czasu wprowadzenia komputerów i bezpo¶redniego kalkowania anglojêzycznych okre¶leñ typu "logo" czy "graphics" w temacie panuje ba³agan. Ja w swoim po¶cie w ogóle nie nawi±zywa³em do tego, jak okre¶la³ te propozycje Cormalek. Zreszt± nie trzyma³em siê równie¿ definicji, które piszê poni¿ej, chcia³em tylko opisowo przybli¿yæ o co mi chodzi. Pierwszy projekt, o którym wspominasz, to w³a¶ciwie nie grafika tylko afisz, czyli ex definitione plakat sk³adaj±cy siê wy³±cznie z tekstu, o tre¶ci stanowi±cej og³oszenie (w tym wypadku podaj±cy nasz adres www).

Tak naprawdê to trudno okre¶liæ jednym s³owem ró¿ne "kategorie" plastyczne - np. s³owo "logo" nie oznacza nic konkretnego; typowym logo jest nag³ówek firmy albo wizytówka - mo¿e zawieraæ sam tekst, tekst wzbogacony o elementy graficzne - np. przypisany krój czcionki, jak s³owo LEGO albo Coca-Cola, mo¿e te¿ zawieraæ rysunek albo litery mog± byæ ustawione w formie rysunku (np. "skarbonka" PKO PB). Z kolei "grafika" oznacza³a kiedy¶ techniki malarskie takie jak drzeworyt, linoryt czy miedzioryt, a w szerszym znaczeniu - rysunek kreskowy w odró¿nieniu od obrazu ("malunku"), ale dzisiaj oznacza coraz czê¶ciej "element pozatekstowy - rastrowy albo wektorowy - dokumentu tekstowego". Nie ma chyba sensu próbowaæ siê tutaj dopracowywaæ jakich¶ definicji - chodzi³o mi tylko o to, ¿e litery albo rysunek powinien byæ mo¿liwie prosty i czytelny, je¶li siê da - symboliczny. Czyli tak, jak firmy projektuj± swoje logo. I do¶æ dyskusji. Mamy wybraæ projekt a nie go zaklasyfikowaæ.

Pozdrawiam!
Cormalek
Przepraszam za dosadnosc, ale: http://cormalek.w.interia.pl/Pliki/whocares6.jpg
Ta rozmowa chyba pasuje bardziej na priv?
Polecam przeczytanie regulaminu, punkty - 2 b, c i e. Punkt 2 a tez zachacza o ten offtop.
Rany, przeciez posta mozna nabic i w karczmie - bez zadnych konsekwencji!

Dalej nie mam zamiaru pretendowac do organizatora tego przedsiewziecia, co najwyzej wrzuce tu wieczorem swoja malownicza wizje wzoru (konkretniej takie logo jak na bannerkach, prosto i estetycznie :P )

Prosze, nie zasmiecajcie tematu wieksza iloscia bezsensownych, nie wnoszacych do tematu NIC postow. Prosze!
Hogger
Hilsen.

Widzê, ¿e wci±¿ trudno jest Nam Frehowiczom doj¶æ do jakichkolwiek ustaleñ. Od jakiego¶ czasu nie ¶ledzi³em tego tematu, a tutaj proszê..znów ruch jak na targowisku, z t± róznic±, ¿e nie wszyscy s± zdecydowani w sprawie tego co na koszulce ma byæ.

Ja z mojej strony proponujê, aby¶my zostali przy pomy¶le z samym logo + dopisek co to takiego jest, czyli jak±¶ wariacjê mojego pierwszego projektu. Prosto i ³adnie, a tak¿e funkcjonalnie i dla ka¿dego.

Mo¿na zrobiæ ma³y emblemat na przód i wiêkszy na plecy.
Z przodu napisaæ tylko Freha a z ty³u: Forum Rekreacji Historycznych i pod spodem adres internetowy.
Ka¿da inna wariacja mile widziana. Ale tylko tekst, bez obrazów/rysunków/zdjêæ.

Co do kolorów to proponujê: bia³y na czarnym i czarny na bia³ym (ewentualne kolory koszulek do uzgodnienia).

Gdyby¶my wszyscy siê na to zgodzili co przedstawi³em powy¿ej, to uciête zosta³oby za¶miecanie tematu narzekaniami i niedoci±gniêciami, a da³oby woln± drogê do konkretnych propozycji, bowiem powy¿ej jasno nakre¶li³em w jakim kierunku mia³oby to pój¶æ.

Natomiast je¿eli chodzi o termin sk³adania projektów, to my¶lê, ¿e termin, który ju¿ by³ wy¿ej wymieniany (14 stycznia) jest dobrym terminem i daje szanse na dopracowanie projektów, które ju¿ mo¿e siê tworz±.

Wielko¶æ pliku do przedstawienia projektu na Freha to maksymalnie 70KB. Tak wiêc jak Wasze pliki wyj¶ciowe bêd± wiêksze, to nie krêpujcie siê i zmniejszcie ich rozmiar poprzez zmianê wielko¶ci obrazu, zmianê jako¶ci jpega czy w inny jeszcze sposób. Je¿eli wybrany zostanie jaki¶ projekt, to do odpowiedniej osoby, odpowiedzialnej za za³atwienie produkcji, zostanie przes³any plik wyj¶ciowy, a nie przedstawienie projektu. Szanujmy przestrzeñ dyskow± Frehy smile.gif

To tyle z mojej strony. Mam nadziejê, ¿e to u³atwi nam wszystko i sprawi, ¿e koszulki bêd± zrobione fizycznie, a nie tylko kolejnym tematem-studni± na Freha. Nowy sezon imprezowy ju¿ blisko bigsmile2.gif

Pozdrawiam serdecznie i ¿ycze Wam wystrza³owego sylwka.

Heill Odin!!
Malkolm
No to i ja siê do³o¿ê - te logo m/w by wygl±da³o w ten sposób (patrz za³±cznik) tylko wygl±da ono trzeszczkê nie estetycznie bo s± kawa³ki br±zu itp. wykonanie takiego loga (z po¶wiata) jak na zdjêciu na samej gurze forum, musia³ by siê zaj±æ kto¶ kto siê na tym zna, a takie logo nie by³o by przesadzone a i reprezentatywne, no i dwa kolory bia³y i czarny. a na odwrocie taka sama czcionka jak "forum rekreacji historycznych" - tylko ze adres forum.
Hogger
Hilsen.

Oto moja najnowsza propozycja, która dla mnie jest kwintesencj± wielu postów.

Za³±czniki to przód i ty³ koszulki.

Pozdrawiam.
Sighrolf
Heja
Widze, ¿e nic w stronê koszulek siê nie ruszy³o od mojej ostatniej wizyty w tym temacie.

Niedawno zaj±³em siê robieniem koszulek (proste wzory- np. napisy) wiêc mogê siê zaj±æ robieniem koszulek, my¶lê koszt jednej wyniesie nieca³e 10 z³.

Pozdr.
Stanis³aw Szal
CYTAT
mogê siê zaj±æ robieniem koszulek

My¶lê, ¿e nie ma na co czekaæ. Przedstaw jakie¶ rysunki jak twoje koszulki bêd± wygl±daæ i zamawiamy. smile.gif
Viator
Wolnego, _starz_u! Bo za chwilê zg³osi siê 15 osób po koszulki od Sighrolfa, a nastêpnych 20 zaprotestuje i zamówi swoje w³asne, wed³ug np. Hoggera, a kolejne 25 wybierze wzór Malcolma... i tak dalej.

S± dwie mo¿liwo¶ci: albo robimy jedno referendum i jego wynik jest obowi±zuj±cy i musi byæ respektowany, albo je¿eli obawiamy siê ¿e wynik mo¿e nie byæ respektowany i nie dojdziemy do zgody na jeden konkretny wzór, a ja bym siê tego realnie obawia³, mo¿e zastosujmy sprawdzone rozwi±zanie, w którym i wilk bêdzie syty i owca ca³a:

[b]1). na plecach: wszyscy musz± zaakceptowaæ jeden wzór - najlepiej podstawowy napis podaj±cy nazwê i link Frehy, jednego rozmiaru i czcionki, ¿eby wszystkie koszulki mia³y plecy identyczne ( np. prosty jak w http://www.freha.pl/download.php?id=7754 albo mo¿e jeszcze lepszy w wypadku pleców pó³okr±g³y ). Jedyn± ró¿nic± bêdzie tylko kolor (i rozmiar) koszulki.

[b]2). Na piersiach: wybrany wzór. Wybrany spo¶ród nades³anych propozycji, to znaczy ka¿dy mo¿e zg³osiæ swój pomys³, a inni, którym ten sam pomys³ przypadnie do gustu, dopisaæ siê do niego. Jak siê dopisze dwudziestu - bêdzie za grosze, jak trzech - bêdzie drogo, ale to ju¿ sami zainteresowani danym wzorem siê ze sob± dogadaj± czy p³aciæ czy zamówiæ inny wzór. A jak kto¶ chce mieæ tylko dla siebie zastrze¿ony model - np. koszulkê ze swoim nickiem - to proszê bardzo, tylko to bêdzie jeszcze wiêcej kosztowaæ (jak tablica rejestracyjna z w³asnym tekstem). Poszczególne bractwa, grupy zainteresowañ czy powiedzmy ma³¿eñstwa bêd± mog³y mieæ w ten sposób koszulki wyró¿niaj±ce tylko ich, a zarazem dziêki identycznym plecom integruj±ce z reszt± Frehowiczów.

Wzór punkt pierwszy wymaga ustalenia raz na zawsze - i to nawet niekoniecznie w drodze g³osowania, punkt drugi natomiast (zg³aszanie swoich w³asnych zapotrzebowañ) mo¿e i powinno byæ stale mo¿liwe.

To tak jak z monetami pañstwowymi: "orze³" jest identyczny i on identyfikuje przynale¿no¶æ a "reszka" zmienna, okoliczno¶ciowa - do wyboru do koloru. Ale bite w mennicy a nie ka¿dy u siebie w piwnicy...

Wydaje mi siê ¿e to by³by "z³oty ¶rodek".

Pozdrawiam wszystkich!
Hogger
Hilsen.

Po prostu znów nie zosta³y przeczytane posty.
Viator, Twoja propozycja jest niemal identyczna z tym co ja pisa³em powy¿ej. Jasno ustali³em regu³y tworzenia projektów i jasno okre¶li³em w jaki sposób wybierzemy projekt, który zostanie zrealizowany.
Trzymaj±c siê tych wytycznych dojdziemy do celu szybciej ni¿ rozwa¿aj±c ka¿dego posta tutaj zamieszczonego.
Je¿eli kto¶ ma inne propozycje ni¿ te, które s± tutaj przedstawione niech je tutaj zamie¶ci w postaci pliku graficznego i wtedy jego projekt zostanie te¿ poddany g³osowaniu.

Dla mnie szkoda jest czasu na ciag³e pisanie postów prostuj±cych i upominaj±cych, ¿e wszelkie regu³y dotyczace koszulek s± ju¿ ustalone. Dlatego czekam na kolejne propozycje od Frehowiczow, ale w formie graficznej.

Je¿eli jest tylu chêtnych do produkcji koszulek, to niech poczekaj± na wybór wzoru i wtedy zleci siê zainteresowanym zajêcie siê produkcj±.

Jak ja to mówiê: mniej gadaæ - wiêcej robiæ bigsmile2.gif

Acha, tak dla jasno¶ci. Dla dobra gawiedzi, niech ka¿dy zainteresowany projektem koszulki zamie¶ci maksymalnie jeden wzór, aby¶my nie pogubili siê w tym wszystkim. ( Hmmm ... ja ju¿ zrobi³em trzy smile.gif ) Ale w g³osowaniu wezm± udzia³ tylko te projekty, które zamieszczono tutaj po 31 grudnia 2005 roku a przed 14 stycznia 2006 roku.

Heill Odin!!
Viator
Zaraz, Hoggerze - czego¶ tu nie rozumiem. Przeczyta³em jeszcze raz Twoje ostatnie posty bardzo dok³adnie i widzê, ¿e to chyba Ty nie zrozumia³e¶ mnie. Wcale nie widzê, ¿eby moja propozycja przypomina³a Twój pomys³ (z wyj±tkiem tego, jak mia³yby wygl±daæ plecy).

Istot± mojej propozycji by³o nie to, jak plecy maj± wygl±daæ, tylko to, ¿eby TYLKO I WY£¡CZNIE plecy by³y takie same we wszystkich koszulkach, natomiast fronty RÓ¯NE - (PRAWIE) DOWOLNE. Czyli wogóle nie ma ¿adnego wybierania jednego obowi±zuj±cego projektu. A to chyba jest zupe³nie co innego ni¿ w dotychczasowych postach, w³±cznie z Twoim.

I to byæ mo¿e pozwoli pogodziæ sk³óconych, a niezdecydowani bêd± sobie mogli kupiæ nawet kilka ró¿nych wzorów.
Hogger
Hilsen.

Hmmm...no rzeczywi¶cie mo¿e siê trochê ró¿ni± smile.gif
Ale zró¿nicowanie przodów to krok w niezrobienie koszulek, bowiem trzeba bêdzie zrobiæ odpowiednio du¿o koszulek z ka¿dym przodem, a to prowadzi do tego, ¿e zamiast za jedn± matrycê, trzeba bêdzie p³aciæ za tyle matryc ile zarzycz± sobie ludzie ró¿nych przodów i o tyle wzrosn± koszty produkcji, a chyba nie o to Nam chodzi, i to jest z³y pomys³, dlatego obstajê przy tym co napisa³em. A je¿eli kto¶ zechce inn± koszulkê niech sobie sam zrobi tak± "nieoficjaln±" smile.gif

Heill Odin!!
Halldis(Naamah)
Ale bijecie piane panowie... wybaczcie ale z tego co wiem, to do 14.01 dajemy propozycje a potem kto¶ do tego upowa¿niony zrobi ankiete.... i dopiero bêdziemy wybiraæ wiêc zostañmy przy tym postanowieniu.
Do 14.01.2006 czekamy na propozycje wzorów koszulek
od 15.01.2006 g³osujemy w ankiecie, któr± zamkniemy gdy pojawi siê minimum np.100 g³osów
potem robimy koszulki i ju¿ (wed³ug mnie bez ró¿nicy kto sie zajmie drukowaniem/zmówieniem/dystrybucj± bo i ja mogê to wzi±¼æ na siebie <dydtrybutor>)
Wiêc dalesze dyskutowanie o niczym, bez dodatkowych projektów powinno byæ nie milew idziane i przez frehowiczów i moderatorów...;)

pozdrawiam
Viator
Absolutnie nie by³o moim zamiarem robienie Ci, Hoggerze, ko³o ogona, a widzê ¿e zaczynasz traciæ cierpliwo¶æ. Co prawda o zasadach finansowania te¿ pisa³em, i wcale nikt by nic nie musia³ dok³adaæ, ale niech tam... Lepiej zrobiæ na pocz±tek cokolwiek, ni¿ odk³adaæ na potem i nie zrobiæ nic, a do zró¿nicowania wzorów mo¿na bêdzie wróciæ pó¼niej, nic nie zaszkodzi. I tak dla "nowych" bêdzie siê te koszulki dodrukowywaæ. My¶lê wiêc, ¿e Twoja propozycja (jak i Twój konkretny projekt) sa dobrym punktem wyj¶cia i nic ju¿ wiêcej nie utrudniam. smile.gif

Pozdrawiam!
Hogger
Hilsen.

Dzisiaj ju¿ 11ty a tu nie pojawi³ siê ¿aden nowy projekt. Trochê to smutne, bo mia³em nadziejê na Wasz± kreatywno¶æ.

Poza tym czas ucieka ... a znaj±c ludzk± naturê ... ka¿dy z Was chcia³by pojawiæ siê na pierwszej odwiedzanej imprezie w roku w nowej koszulce s³awi±cej Frehê smile.gif

Pozdrawiam.
Sighrolf
My¶lê, ¿e zanim zamówicie koszulki i ustalicie wszystko, mo¿e najpierw Watcher powinien wtr±ciæ swoje 3 grosze. W koñcu to on jest prezydentem naszej frehowej spo³eczno¶ci i jako prezydent to on podejmuje decyzje na które spo³eczno¶c g³osowa³a icon_wink.gif

Zamiast pisaæ w kó³ko jak wymy¶licie projekt przejd¼cie do jaki¶ dzia³añ.

Swoj± drog± moim skromnym zdaniem Zbigniew Tomicki przedstawi³ najlepsz± ofertê koszulek.
A co do samego projektu napisu, to im bardziej skomplikowany projekt tym A- trudniej go zrobiæ B- skomplikowany projekt niekoniecznie bêdize pasowa³ do wszystkich epok.
Dlatego proponuje zwyk³y du¿y napis FREHA.

Ale najpierw niech Watcher napisze co o tym my¶li i jakie rozwi±zanie proponuje.

Pozdr.
Viator
Podpisujê siê pod Sighrolfem. Na razie Hogger przej³± inicjatywê i pilotuje temat, ale sam wszystkiego nie za³atwi. Je¶li sprawa ma uzyskaæ status oficjalnej inicjatywy Freha i odpowiedni± formê (przyklejonej gdzie¶ na widocznym miejscu osobnej ankiety) bêdziesz, drogi Watcherze, niezbêdny - prosimy o w³±czenie siê je¶li masz mo¿liwo¶æ!
Hogger
Hilsen.

Zgadzam siê, ¿e to Kakaj powinien uruchomiæ ankietê do wyboru wzoru.
Na razie ze swojej strony chcia³em "wydobyæ" od ludzi wzory i poniek±d siê uda³o, bowiem jest trochê projektów w tym temacie. Teraz potrzeba by¶my dokonali wyboru, który projekt idzie do roboty. smile.gif Je¿eli nie Kakaj to potrzebny jest moderator, który pozbiera te projekty, odpowiednio zatytu³uje i wystawi ankietê smile.gif Oraz okre¶li jej czas trwania smile.gif

Czy¿by¶ Sighrolf niezauwa¿y³, ¿e oprócz gadania jest te¿ dzia³anie??? Z Twojej strony na pewno jest tylko gadanie devil.gif

Pozdrawiam.
Krzysztof zwany czarnym
Witam !!
Ja mam tylko jedno pytanie
Czy my siê w koñcu doczekamy tych koszulek czy nie ??

Pozdrawiam Krzysztof
Halldis(Naamah)
CYTAT
Czy my siê w koñcu doczekamy tych koszulek czy nie ??

Jakby¶ raczy³ zauwazyæ, to do dzi¶ okre¶lili¶my termin sk³adania propozycji... Wiec mozê przestaniecie pisac posty, które nic nie wnosz±...
Có¿ do godziny 00:00 jeszcze troche czasu. .wiec moze kto¶ sie jeszcze zg³osi z jakim¶ pomys³em
Je¿eli nie no to jutro kto¶ musi zrobiæ ankiete... Zgadzam sie z przedmówcami,¿e powinien to byæ Watcher ,albo który¶ z moderatorów, ¿eby od razu pilnowac przebiegu dyskusji...

pozdrawiam
Hogger
Witam.

Jako, ¿e minê³y kolejne dwa tygodnie i w temacie tym zapanowa³ kompletny zastój. Tak wiêc wzi±³em sprawê w swoje rêce i og³aszam wszem i wobec i¿ oczekujê na zg³oszenia od wszystkich zainteresowanych koszulkami frehy.
Moja propozycja jest taka: zrobiê koszulki frehy wed³ug swojego wzoru (patrz mój post z 01.01.06). Wzór jest taki, ¿e z przodu jest "logo" frehy, a z ty³u odpowiednie napisy informacyjne. Wszystko mo¿ecie obejrzeæ na plikach we wspomnianym po¶cie. Bêd± to czarne koszulki na trykocie Pierre Philip lub na podobnych gramaturowo. Druk jednokolorowy: bia³y, sitodruk najlepszej jako¶ci, d³ugotrwa³y. Cena koszulki to 30z³/sztukê plus koszty przesy³ki (oko³o 11z³ po zmianach). Czyli reasumuj±c: jestem w trakcie rozmów z firm± sitodrukow± i ju¿ za oko³o 3 tygodnie bêdê mia³ wyprodukowane wspomniane koszulki. Koszulki maj± grafikê z przodu ("logo" frehy na lewym popiersiu) oraz du¿± grafikê - napisy z ty³u ( Forum rekreacji historycznych - Freha - www.freha.pl). Niczym nie musicie siê martwiæ, za³atwi³em sam wszystko, z Waszej strony oczekujê tylko zg³oszeñ (i uiszczenia ceny:) ) smile.gif Acha, dostêpne rozmiary na 100% to: M, L, XL; jak kto¶ potrzebuje XXL to proszê to zanzaczyæ w zg³oszeniu.
Na zg³oszenia od chêtnych czekam przez nastêpny tydzieñ od dzisiaj. Mo¿na je sk³adaæ na mój email: hogger@poczta.onet.pl lub market@birkamarket.com ( wpisuj±c w temacie: Koszulki Frehy ), lub telefonicznie: 0604 516 548.
Z³o¿enie zg³oszenia jest równoznaczne z zamówieniem koszulki. Koszulki dostarczê jak tylko odbiorê z drukarni.

Czekam na odzew z Waszej strony i pozdrawiam.
Kazimierz
Fajnie smile.gif

Ale czy Watcher wyrazi³ zgodê i podpisuje siê pod tym dzie³em? Bo mnie siê wydaje, ¿e wykorzystanie logo Frehy, to najlepiej z nim przedyskutowaæ.
Hogger
Hilsen.

Tak. Przedyskutowa³em to z Watcherem. O wszystkim wie.

Pozdrawiam.

Heill Odin!!
Valdez
Reasumujac koszt koszulki z przesylka wychodzi 41 zl?
Hogger
Hilsen.

Jako, ¿e nie ma na razie ¿adnego odzewu co do ilo¶ci chêtnych - poczekam jeszcze trochê.
Ilo¶æ chêtnych jest mi bardzo potrzebna do konkretnego z³o¿enia pierwszego zamówienia je¿eli chodzi o ilo¶æ koszulek. Potem dodrukowanie to nie ¿aden problem.

Valdez - Je¿eli zamówisz jedn± koszulkê i wp³acisz mi pieni±¿ki na konto - to ominiemy zap³atê w formie "za pobraniem" co teraz kosztuje co¶ w granicach 8z³ (ca³y koszt takiej paczki to w wadze do 1kg wychodzi co¶ ko³o 11-12z³ tak jak zauwa¿y³e¶) i wy¶lê koszulkê w kosztach 5z³ za list polecony.Wtedy ca³o¶ciowy koszt koszulki to 35 z³. Rozumiem, ¿e jeste¶ chêtny i czekasz na wyniki produkcji. smile.gif
Sam przerobi³em projekt na corela co gwarantuje jego jako¶æ.

Pozdrawiam.
Valdez
To mi podeslij to ocenie:P Ta jestem chêtny ale bardziej blokuje mnie kasa, któr± mam zamro¿on± do momentu otrzymania stypendium w marcu...A w sumie to do momentu a¿ zobacze czy na owe stypendium siê za³apie... Dowiem sie tego w poniedzia³ek wiêc wtedy siê odezwê. Pasuje?
Gregor z Krakowa
ja równiez chêtnie zobacze projekt
Hogger
Hilsen.

Koszulki mo¿na ju¿ zamiawiaæ. W³a¶nie siê drukuj±, wiêc niechybnie wkrótce powinny do mnie dotrzeæ.
Wszelkie aspekty techniczne szukaj w moich wcze¶niejszych postach.

Acha. Koszulki prezentuj± siê teraz o niebo lepiej ni¿ na projekcie jaki Wam przedstawi³em. Zmian dokona³em w grafice na plecach, na lepsze oczywi¶cie ... powiêkszy³em logo frehy, napisy :-)

Pozdrawiam.
_Leszek_
A mo¿na prosiæ jakie¶ fotki gotowych koszulek?? smile.gif
Mo¿e te¿ zamówie ..
Hogger
Hilsen.

Koszulki odbieram na dniach. Jak tylko bêdê je mia³, to zrobiê zdjêcia i przedstawiê tutaj.

Heill Odin!!
Dominik G³owacki
Witam!
A czy kto¶ by³by zainteresowany smyczkami do kluczy/telefonu/czego¶tam? Kiedy¶ tu kto¶ zapodawa³ taki pomys³, ale przedstawi³ jako przyk³ad produkt taki... prosty, ¿e siê eufemizmem pos³u¿ê i przy tym cenê tak zaporow±, ¿e pewnie wszystkich odstraszy³.
Chêtnie zaj±³bym siê przygotowaniem projektu i zadbaniem o produkcjê smyczy dla naszego Forum. Znam siê trochê na tego typu gad¿etach poniewa¿ po pierwsze prowadzê firmê z bran¿y reklamowej, a po drugie jestem kolekcjonerem smyczek i mam ich ju¿ du¿o. Podkre¶lam, ¿e przy cenie 10 z³otych za sztukê, to mo¿na wyprodukowaæ smycze wprost wspania³e i jeszcze zostanie sporo pieni±¿ków na cele statutowe Forum.
Proponujê smycze drukowane technik± sublimacji (cechuje siê ona wysok± dok³adno¶ci± i nieograniczon± ilo¶ci± kolorów bez wp³ywu na koszt druku) na miêkkiej tasiemce satynowej z metalowym karabinkiem. Opcjonalnie dodatkowy zaczep na telefon.
Jako przyk³ad podajê zdjêcia zrealizowanych niedawno przeze mnie smyczy.

Zaznaczam, ¿e post ten ma na celu 'wstêpne rozpoznanie rynku', pomys³u nie omawia³em jeszcze z Watcherem. Je¿eli nie bêdzie zainteresowania to nie bêdzie co zawracaæ mu g³owy.

pozdrawiam!
Viator
Hilsen!

W imieniu Hoggera, i dzia³aj±c z jego upowa¿nienia jako gospodarza tego w±tku, jako jeden z pierwszych odbiorców koszulek firmowych Frehy, dysponuj±cy przy okazji cyfrówk± i skanerem, zamieszczam w za³±czeniu oczekiwane przez wielu real foto koszulki.

Poniewa¿ jedno zdjêcie jest na delikwencie, spieszê donie¶æ i¿ egzemplarz koszulki na zdjêciu ma rozmiar XL, za¶ delikwent ów, którego brzucho koszulka na zdjêciu opina (imiê i nazwisko znane redakcji) ma wzrostu 182 cm, w pasie 94, a wa¿y na czczo 92 kg, ale ile wa¿y³ w chwili uwieczniania go na zdjêciu nie wiem - na pewno wiêcej, bowiem by³ akurat po sutym obiedzie icon_cool.gif .

Aha: delikwent jest z koszulki bardzo zadowolony. Historyczna wierno¶æ : 100% icon_wink.gif .

Pozdrawiam !
Jugger
Pozwole sobie tylko zauwazyc, ze to bardzo drogie koszulki. Wlasnie zamowilem z duzo bardziej skaplikowanym wzorem (i 4 nadruki) i cena przy 40 sztukach wyniosla 23 zlote...
Marcvs Rebivs Cacaivs Asellio
CYTAT
Pozwole sobie tylko zauwazyc, ze to bardzo drogie koszulki. Wlasnie zamowilem z duzo bardziej skaplikowanym wzorem (i 4 nadruki) i cena przy 40 sztukach wyniosla 23 zlote...

Darowalbys sobie Jugger ... nieprzemyslane komentarze, tym bardziej ze znany jest wszystkim ich podtektst personalnego nieuwielbienia do Hoggera

Jasne, ze jak sie samemu zaprojektuje wzor, poswieci czas na zlozenie zamowienia (i pozniej na obsluge klientow) i kupi od razu 40 sztuk to jest taniej, tylko co z tego ?

Ja mam na ten przyklad sklepik spozywczy 30 m od domu .. wiem ze jakbym pojechal do makro i kupil od razu palete serkow danio to by mnie "taniej" wyszlo .. chociaz jak dodac koszta paliwa i czasu... to nie jestem tego taki pewien.
Hogger
Witam ... witam ....

Dla tych co ¶ledzili temat .... I dla innych zainteresowanych ....
Zima idzie, temperatury spadaj± .... i ceny te¿ ... sprawd¼: http://www.birkamarket.com/koszulki/kfreha.html

Pozdrawiam serdecznie.

Heill Odin!!
yoann
To co - mo¿na jeszcze zamawiaæ?
therion94
Szczerze? Koszulki Frehy? Dobry pomys³.... Tylko moja rada..... Nie róbcie takiej materialowej tandety jak± sprzedaj± na targach , itp. za 15 z³ niby ze ¶miesznymi napisami . Które za³o¿ysz raz lekko zaczepisz o cos i po koszulce (Mia³em takie trzy i d³ugo nie "po¿y³y"). Wniosek: Materia³ by³ do du... . A internet i targi pe³ne tego a ludzie kupuja i jeszcze promocja ¿e mo¿na tanio sobie za³atwic koszulkê z napisem "freha" lub obrazkiem. Po tygodniu do kosza. Ludzie jak robic to robiæ ale z normalnego materia³u
Indar
Odkopa³e¶ temat sprzed 6 lat. Zwróci³e¶ na to uwagê? smile.gif
therion94
Przydatna informacja :D Niech frehowicze o tym wiedz± i pamiêtaj± :D
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.