Witam,
dosta³am wczoraj propozycjê od Watchera ¿ebym zaje³a sie koszulkami, jako pomys³odawczyni. W sumie mog³abym, ale nie wiem, jak bny to mia³o wygl±daæ od strony technicznej.Po pierwsze - wymagany jest pewien kapita³ za³o¿ycielski (kilkaset PLN)- ja go nie mam i szybko mieæ nie bêdê, jako osoba - co tu du¿o mówiæ - bez sta³ej pracy. Z tego, co sie orientujê, to w hurtowniach koszulki "czyste" zaczynaj± sie od 2 z³ za sztukê przy kupowaniu powy¿ej 100 szt. Nic nie wiem jakiej s± one jakosci - ale na pewno nie chcia³abym zeby to by³a jaka¶ badziewna chiñszczyzna, tylko co¶ sprawdzonego - Pierre Philip albo Fruit of the Loom. Druga kwestia - projekt. Mozemy og³osiæ konkurs, tylko kto mia³by zatwierdzaæ wyniki?Ja co prawda z racji wykszta³cenia mam du¿o wspólnego z kwestiami rysunku i estetyki - ale tu w grê wchodzi jeszcze gust. Wiêc mysle ze potrzeba by by³o co najmniej kilka osób. Mam na razie pomys³ zeby by³o do wyboru kilka wariantów wzoru (wcze¶niacki, XV w. i XVII). Po trzecie - sednem mojego pomys³u by³o to, zeby dochód z ich sprzeda¿y zasili³ konto FREHY. Na jakim poziomie ustalimy cenê? Przy za³o¿eniu, ze koszt wyprodukowania jednej koszulki wynosi³by ok. 10 z³, dodaæ musimy jeszcze koszty kapita³u za³o¿ycielskiego - powinien siê zwrócic - i co najmniej 5 z³. na FREHÊ. Do tego dochodzi sposób rozliczania, zeby wszystko by³o uczciwie i nikt nie móg³ nikogo pos±dzic ¿e za czyje¶ pieniadze poszed³ na piwo. Ja siê na tym wszystkim po prostu nie znam. Od razu mówie - mogê to pociagn±æ, ale nie sama. Licze na to ¿e moze kto¶ siê znajdzie kto bedzie móg³ odpowiedziec na moje powy¿sze w±tpliwo¶ci.
Pozdrawiam. Emotikony s± super.
Hilsen.
Sam projekt koszulki to kupa roboty, a w¶ród powy¿szych zagadnieñ, nie znalaz³em takiego, ¿e aby zrobiæ koszulkê sitodrukiem, to trzeba doliczyæ koszty matrycy (moje ostatnie dane to 80z³ to kosztuje) a do tego wiêkszo¶æ us³ug sitodrukowych pracuje na materia³ach stworzonych w Corelu, wiêc tutaj jest potrzebne wiêcej wiedzy magicznej by takowe koszulki powsta³y. A dodam, ¿e nie chodzi o zrobienie zwyk³ej bitmapy czy jpeg-a, ale wzoru opartego na na krzywych wektorowych.
Ja zrobi³em swego czasu wzór koszulki Knurów z Wroc³awia, ale z tego co na Wolinie widzia³em, to tylko czê¶æ tego wykorzystali. Zastanowiê siê co do faktu zaprojektowania koszulki dla Wcze¶niaków z freha...nie sk³adam obietnic w ka¿dym b±d¼ razie.
Pozdrawiam.
Hogger Halfdansson.
1. Na sieci s± sklepy oferuj±ce mo¿liwo¶æ robienia swoich koszulek, nie pamiêtam teraz na szybko ¿adnego adresu, poszukam. Koszt takiej koszulki oscyluje w granicach 50 z³., wp³aca siê na konto sklepu, ten bierze swoj± dolê a resztê daje "w³a¶cicielowi" wzoru koszulki, czyli w tym przypadku kaska sz³aby bezpo¶rednio na konto Frehy.
2. S± tak¿e firmy robi±ce w niewielkich ilo¶ciach nadruki na powierzonych koszulkach. Same koszulki oczywi¶cie powinny byæ odpowiednie gramaturowo, najwiêcej sklepów pracuje na Fruit of the loom.
3. Je¶li potrzebne s± fundusze na matrycê mo¿na zrobiæ przedp³aty w wysoko¶ci ok. 30-50 % kosztów koszulki. Sam jestem tak± koszulk± zainteresowany i w razie czego mogê "przedp³aciæ".
Pozdr.
M.
A mnie siê podobaj± emotikony. Bardzo u³atwi± prace moderatorom
.
Pozdrawiam
Co do koszulek, to jak ³adnie poprosze moj± Narzeczon± to ona je zrobi.
Ave!
Koszulki wielokrotnie produkowa³ mój brat (sitodrukiem) i s± trwa³e. Problemów z zaprojektowaniem w Corel'u nie ma - pracujê na nim na codzieñ, równie¿ przerabiaj±c bitmapy na obiekty wektorowe. Poza tym kliszê do ¶wiecenia sita mo¿na równie dobrze zrobiæ na podstawie rysunku bitmapowego (te¿ niejednokrotnie takie przygotowywa³em). Warunek jest jeden. Obrazek robiony sitem musi byæ jednokolorowy. Koszulka to nie papier i nie da siê jej dwa razy u³o¿yæ z tak± precyzj± ¿eby móc spasowaæ ze sob± kolory. No chyba, ¿e kto¶ ma stó³ do sita "wieloprzebiegowy".
Innym pomys³em jest wyszycie prostego i eleganckiego wzoru. To by³oby znacznie trwalsze i eleganckie. Mam kontakt z pracowni± haftu artystycznego. Zapytam jakie s± u nich ceny przygotowania wzoru do wyszywarki (by³by raz na zawsze i mo¿naby z niego korzystaæ w razie potrzeby dorobienia wiêkszej ilo¶ci koszulek).
Pozdrawiam!
Szymon de Conti Sarré
CYTAT
Innym pomys³em jest wyszycie prostego i eleganckiego wzoru.
Nieg³upi pomys³ i chyba bardziej historyczny
(tylko jak cenowo?), a co do koszulek jestem za! ( www.butik.pl ->tylko nie wiem, czy te gad¿ety nie maj± "fabrycznie" zbyt wysokiej ceny
)
witam
CYTAT(Rze¼niczek)
Proponujê wej¶æ w uk³ad z programami partnerskimi. Reklamy nikomu nie powinny przeszkadzaæ. Np reklamy firm hostingowych lub np allegro.
A ja proponuje zeby by³ baner do allegro do strony rycerstwo. nie wiem czy w standardzie jest mo¿liwo¶æ zrobienia takiego banera ale gdyby poprosiæ ³adnie adminów allegro to mo¿e by zrobili. Gdyby taki baner by³ to po prostu wszyscy którzy chcieli by wej¶æ zerkn±æ na allegro wchodzili by przez freha (w koñcu do¶æ du¿o osób tam zagl±da) a wtedy ka¿de zagl±dniêcie to 10 gr. to mogló by siê sprawdziæ.
postrafiam MEti
p.s. Ja te¿ chce koszulke
Przelew odemnie w³asnie poszedl.
Co do koszulek jest to dobry pomysl wg. mnie
Chcialbym takze zaproponowac cos innego, moze to zabrzmi dla Was glupio...
na serwisie hokejowym (www.nhl.com.pl), gdzie jestem redaktorem i administratorem na forum, rowniez mielismy problemy z serwerem, takze kombinowalismy na rozne sposoby... Aktualnie oplaty za serwer poszly z pieniedzy zarobionych... na smyczach do kluczy
Nizej mozecie zobaczyc jak to wyglada:
Click 1
Click 2
Click 3
Koszt jednej wynosi 10 zl, co Wy na to ? Jezeli bedziecie tym zainteresowani, to bez problemu moge zalatwic namiary na firme, ktora robila takie smycze dla nas. Projekt graficzny dowolny, jak dla mnie fajnie byloby miec taki gadzet ;) Mala rzecz, a cieszy
Co do koszulek, niedawno robilem dla swojej ekipy filmowej koszulki. Czyli tak koszulki noname ok 3zl/szt koszulki firmy PromoStars 7zl/szt (mamy no name, nie stak dobre jak promostars ale dadza rade) za 50szt sitodruku, gdzie ja przygotowalem projekty do naswietlania, i nadruk byl na 25 koszulek czarnych i 25 bialych, placilismy 600PLN. Oczywiscie przy wiekszyn nakladzie beda ceny nieznacznie malec.
Oczywiscie moge sie podjac projektowania. Tylko co by to mialo byc. Najlepeiej jak bedzie jeden wzor na wszystkich koszulkach, bo za wiecej pewnie trzeba bedzie zaplacic (wiecie, zamiana sit, naswietlanie nowego projektu, czyszczenie sit itd.).
Moze tak:
DOBRODZIEJ
FFREHA.PL
MECENAS
FREHA.PL
jak macie jakies pomysly to walcie, aha no i oczywiscie za jakis nadruk nie standartowy, czyli np przez rekawki na klate i po szwach to tez sie wiecej placi, ale wiadomo ze takie koszulki sa bardziej oryginalne, za nadruk z przodu i z tylu tez wiecej kasy....takie zycie
CYTAT(Zbigniew Tomicki)
Oczywiscie przy wiekszyn nakladzie beda ceny nieznacznie malec.
Przy sitodruku - bêdzie maleæ znacznie! Podstawowym kosztem jest zamówienie kliszy z na¶wietlarki, po¶wiecenie siatki i inne sprawy "rozruchowe". Samo drukowanie to ju¿ niewiele.
Pozdrawiam!
Szymon de Conti Sarré
Koszt kliszy jest znikomy, poniewaz nie robimy tu zeczy na offset, gdzie dokladnosc itd ma duze znaczenie. Klisza to jest ze zwyklej laserowki A4 lub A3+, a u nas na studiach sami sobie na kalkach malujemy rysujemy itd, i bardzo dobrze to wszystko wychodzi przy naswitlaniu. Przy druku koszulek oczywiscie stosuje sie sita o malym zageszczeniu, bo sie uzywa specjalnych farb na koszlki, dlatego tez sama klisza nie musi byc naswietlana jak do offsetu, jak wiesz zapewne, to w rysunkach zadaje sie tez duzy raster przy druku na koszulki wiec naprawde zbedne jest tu profesjonalne naswietlanie. A ceny no zeczywiscie, za sztuke koszulki to moga wiecej niz nieznacznie malec.
Nie trzeba du¿ego rastra przy druku na koszulkach. Mam koszulkê w której motywem przewodnim by³ ogólny rysunek techniczny kilku modeli samochodu FSO Warszawa. Tam s± na prawdê cienkie linie i wszystko wysz³o perfekcyjnie. Mam te¿ kilka koszulek, na których wydruki s± z bardzo ma³ym rastrem daj±cym efekt normalnego przej¶cia tonalnego - te¿ siê da.
Je¶li chodzi o klisze - ok, mo¿na j± wypu¶ciæ z laserówki, ale i tak wielkich ró¿nic w kosztach pomiêdzy wydrukiem z lasera A3 a na¶wietlark± nie ma. No chyba, ¿e kto¶ z frehowiczów ma tak± drukarkê...?
My¶lê, ¿e kwestie techniczne mo¿na omówiæ jak ju¿ bêdzie plan co, jak i kiedy. Troszkê zchodzimy z zasadniczego tematu i nie jestem tu bez winy...
Pozdrawiam!
Szymon de Conti Sarré
o drukarke to sie nie martw :>
schodzimy z tematu, ale zawsze mozna smycze porobic, tez mam namiary na firmy (oczywiscie juz nie druk tylko wprasowanka)
no dobra....to o czym mowilismy? cos o freha i przyszlosci......?
witam jakie koszty pozdrawiam drahim
czyli jak dobrze pójdzie zosatnê mecenasem dwa lata wczesniej niz przewidywa³em
czyli ju¿ po nastêpnej wyp³acie
Witam!
Ja te¿ chce koszulke
Dobra do rzeczy, je¶li pomys³ z koszulkami wypali, a mam nadzieje, ¿e tak , to jak te koszulki bêd± rozprowadzane? bezposrednio z FREHy, przez jaki¶ sklep internetowy czy co¶?
sorry je¶li by³a o tym mowa w tym temacie (mo¿liwe, ¿e to przeoczy³em)
Pozdrawiam, Tasi
P.S. nowe emotikony s± git
¦wietnie ¿e temat jest kontynuowany...od roku chcê wp³aciæ pieni±¿ki i albo zapominam albo na poczcie jest 60 numerków do przeczekania :/
Teraz wreszcie siê uda wp³aciæ.
20-30z³ rocznie mogê sobie pozwoliæ
ale tylko bez miesiêcznych op³at proszê, bo na pewno nie znajdê czasu na wystawanie na poczcie (no i 2,5z³ dodatkowo za przelew miesiecznie nieciekawie siê zapowiada)
jestem za koszulkami, wyskrobiê na pewno pieni±¿ki na jedn± je¶li bêd± takowe do kupienia
Witam!!!
Jak koszulki bêd± do kupienia to chce jedn±!
Je¶li jest jaka¶ lista chêtnych to siê na ni± wpisujê!
POzdrawiam
koszulka z go³ym napisem "freha.pl" to kiepski pomys³.
chcê co¶ wyj±tkowego, ¿eby robi³o dobrze ustami i nie umia³o mówiæ...
znaczy siê jaki¶ rysunek ³adny
najlepiej Wotawy... hmmm?
CYTAT
naczy siê jaki¶ rysunek ³adny najlepiej Wotawy... hmmm?
Znaczy siê chcesz mieæ Wotawê na koszulce
? Ciekawe...
Rzeczywiscie jesli koszulki juz mialyby sie ukazac to trzebaby bylo tak je zaprojektowac aby nie nudzily oka.
Sadze ze z tym problemu akurat nie bedzie, aczkowliek nie kazdemu sie dogodzi oczywiscie.
szacun dla podjetych decyzji, wg. mnie bardzo dobrych i przyszlosciowych dla tego jakze waznego forum w naszej spolecznosci.
Pozostaje poczekac cierpliwie na mozliwosc ubrania sie w koszulinde
A smycz tez nie glupi pomysl-dodatkowa kaska zawsze sie przyda, a i maly gadzecik ucieszy oko potencialnego nabywce.
Pozdrowienia z Glasgow!
Adam vel AgraveiN //
Hilsen.
Jako, ¿e kedy¶ tam zapowiedzia³em, ¿e w wolnej chwili zaproponujê co¶ na koszulkê - teraz spe³niam to co powiedzia³em.
Zak³adaj±c, ¿e koszulka ma byæ tania, czytelna, i dla przedstawicieli wszystkich odtwarzanych epok, to proponujê co¶ takiego jako projekt, od którego bêdziemy rozwijaæ my¶l.
Wiêc proszê o pomys³y, a Ci, którzy chcieliby skrytykowaæ niech nie krytykuj±, tylko sami zrobi± projekt i wtedy pogadamy.
pomys³y slijcie na adres: hogger@poczta.onet.pl z tematem: Freha - koszulka. [/u]
Wreszcie zaczê³o siê co¶ krystalizowaæ. I ja spróbujê przygotowaæ jakis projekt. Moze niech frehowicze wybiora najlepszy, sposród tych które jeszcze powstan±?
Pozdr.
Agata
Nie wiem czy to wp³ynie na trudno¶c produkcji ale najbardziej widzia³yby mi siê jakies fajne zdjecia np. ¿eby te fotki nachodzi³y na siebie czy siê przenika³y, cos takiego, i na ka¿eej np. facet (lub przedtawicielka p³ci piêknej)
w stroju ..uzbrojeniu z epoki, w ten sposób jako¶ by siê po³±czy³o epoki.na jednym kto¶ z szablek± na drugim z torporem, i by³oby na czym oko zawiesic
a pod spodem jaki¶ subtelny napis z adresem. No nie wiem, nie mam dostepu do ¿adnych bardziej zaawansowanych programów do obróbki ftografii i samych fotek tez nie za wiele, ale sadze ze stali bywalcy imprez z duzymi dyskami maja zdjecia ze szczególnym klimatem które nada³yby siê na obrazek koszulkowy.
Oczywi¶cie o ile jest wogole opcja wstawienia fotki bo nie wiem jak bedzie z tym rozpisywaniem tego na jakies krzywe o którym wspomina³ jeden z przedmówców. No to taka moja ma³a propozycja.
Pozdrawiam Sier¶ciuchownik..koszulkofil ze wsi ..metal Worrior
Mysle ze pomysl Hoggera nie jest zly z tyluprzodu dodac tylka jakas fotografie i bedzie spoko
tylko to tego trzeba
i jak pisal Siersciak moze znajdzie sie ktos kto ma fajne fotki i zna sie na programach do obrobki fotografi i bedzie mial czas i ochote...
Ja bym by³a przeciwna jakiemu¶ nagromadzeniu motywów zdobniczych, bo po pierwsze to by na pewno skomplikowa³o ca³a rzecz od strony praktycznej, i wp³yne³oby na cenê. Po drugie - koszulka powinna byæ przejrzysta, z czytelnym adresem. Dlatego pomys³ Hoggera podoba mi siê jak najbardziej.
Pozdrawiam
Nie zebym krytykowal, ale wyraze swoja mysl. Mnie najbardziej by sie podobalo cos takiego, z przodu na piersi maly znaczek Freha (moze z adresem - lub sam adres)- jednym slowem skromnie, a z tylu cos z epoki np. rycina z jakiegos traktatu szermierczego lub nawet cos kolorowego np z Kodeksu Mannese lub Biblii Maciejowskiego.Wolalbym tam nie miec zadnych wspolczesnych zdjêæ.
Nie wymagajcie ode mnie projektu -nie potrafie.....
Mo¿e po prostu do 14 pa¼dziernika ( na przyk³ad) niech ludzie nadsy³aja(Ci którzy potrafi± , lub maj± genialny pomys³
) projekty , a pó¼niej drog± ankiety(tak chyba bedzie najuczciwiej) Frehowicze wybiora co chc± na swych koszulkach posiadaæ.
Szalom!
Witam serdecznie.
Do mnie te¿ przemawia wizja Jaros³awa. My¶la³em,¿eby doj¶æ do tego w dalszych dyskusjach. Jednak¿e z drugiej strony na taki pomys³ patrz±c, to dla ka¿dej epoki nale¿a³oby zrobiæ osobny projekt, co przede wszystkim wi±¿e siê z tym, ¿e zamiast jednego szablonu i jednej op³aty za matrycê, trzebaby zap³aciæ za tyle matryc dla ilu epok zrobi³oby siê projekty koszulki. Tak¿e jest to (dla mnie te¿) fajny pomys³, ale niestety pieni±dzo¿erny.
Sam w dalszym my¶leniu nad projektem chcia³em umie¶ciæ zdjêcia z imprez, wpasowaæ w nie logo Frehy i pod spodem daæ adresik internetowy, ale to rzeczywi¶cie nie do¶æ, ¿e trudne do przerobienia w Corelu, to te¿ pieni±dzo¿erne.
Ewentualna sugestia ode mnie mnie wzglêdem dalszego projektowania koszulki jest taka, by pomysleæ raczej nad tym, by jako¶ lepiej spasowaæ logo Frehy i jej adres internetowy w ³adn± ca³o¶æ.
Kolejna informacja z mojej strony jest taka, ¿e mam pomys³ na koszulkê dla "wcze¶niaków", ale potrzebujê czasu na jego zrealizowanie i przedstawienie szerszemu gronu
Cieszy mnie fakt, ¿e pomimo swojego bardzo krytycznego nastawienia do tego co Wam przedstawi³em, s± osoby, którym mój projekt siê podoba.
Pozdrawiam serdecznie.
Heill Odinn!!
Witam!!!
Na pocz±tek zróbmy jak±¶ koszulkê,a z tego co zostanie po wspomo¿eniu frehy kupmy kolejn± materycê na nowy rodzaj koszulki.
Jestem za pomys³em Jaros³awa...
Pozdrawiam
Witam!
Aoze kazdy zrobilby koszulke swoja metoda lub kila, strasznie duzo to nie kosztuje, dostalby je Watcher i moglby zrobic aukcje a koszulki byly by w pewnym sensie unikalne.
Ludka Exalibur
Hehe wlasnie zawsze jest niech ktos zrobi
Witam!
Jak pomysl wypali to moge zrobic koszulke nawet kilka
Ludka Excalibur
Witam,
Wed³ug mnie umieszcznie na koszulce jaki¶ zdjêæ przedstawiaj±cych nas( czyli przedstawicieli RR) nie jest za dobrym pomys³em, gdy¿ mo¿e prowadzic do k³utni typu: Dlaczego on/ona jest na tej koszulce, a ja nie , lub powstanie mentlik co do historycznisci osoby na zdjeciu ( pewnie niektórzy siê bêd± czepiaæ jakis drobnych nawet szczegolików).
Dlatego uwa¿am, ¿e powinno byæ to co¶ prostego i jednocze¶nie wymownego
(bez skojarzeñ
)
Mi siê osobi¶cie podoba pomys³ Hoggera
Pozdrawiam, Tasi
Jak dla mnie najlepsze by by³o gdyby na owych koszulkach by³ znaczek freha i prosty rysunek, najlepiej zabawny. Na XV proponowa³bym co¶ w takim stylu jak ma Piter von Operau na avatarku. Wysz³o by ³adne a jest z humorkiem i w ogóle fajne. Albo zrobiæ jakie¶ ¶mieszne przej¶cie przez epoki. Albo narysowaæ np go¶cia w p³ycie siedz±cego pod kompem i napis FREHA na górze, czy tam na monitorze. To by by³o do¶æ wymowne:P
Dyskryminacja p³ci :P ja proszê pani± w blachach przed kompem ;) No dobra, ¿artujê, ale bardzo ³adnie prosze o to, ¿eby by³y damskie modele koszulek albo topów, bo lubiê nosiæ obcis³e ciuszki
i mo¿e kilka innych pañ te¿ by takie wola³o??
Witam,
To moze by od razu zrobiæ ca³y asorytment od koszulek poprzez bielizne (stringi
- co¶ dla pañ
) a na dresach koñcz±c, no dobra z tymi dresami to przesadzi³em :P hehehe
Pozdrawiam, Tasi
CYTAT(Korinka)
Dyskryminacja p³ci :P ja proszê pani± w blachach przed kompem ;) No dobra, ¿artujê, ale bardzo ³adnie prosze o to, ¿eby by³y damskie modele koszulek albo topów, bo lubiê nosiæ obcis³e ciuszki
i mo¿e kilka innych pañ te¿ by takie wola³o??
Nie martw siê blachy by by³y z zamkniêtym he³mem wiêc mo¿na bêdzie mówiæ ¿e to kobieta w zbroi :P
Najlepsze w³a¶nie by³oby co¶ zabawnego tak jak napisa³ Valdez, ¿eby dociera³o do ludzi...
A wersje obcis³e...? Ka¿dy nosi to co lubi... pewnie w maire wzrostu popularno¶ci to i asortyment bêdzie siê powiêksza³... do stringów np... Oswald, pomys³owe... pomys³owe... ;)
pozdrawiam
Zabawnie...? Zabawnie no.... no... <francuski akcent>
CYTAT
Zabawnie...? Zabawnie no.... no... <francuski akcent>
Witam!
Stringi tez wystepuja jako bielizna meska.
Ludka Excalibur
Tylko w¶ród facetów nie s± tak popularne... jak sród kobiet... No ale tak... Równouprawnienie to równouprawnienie...
Stringi FREHY dla wszystkich... !!!!
pozdrawiam
Hilsen.
Od koszulek przeszli¶my do stringów...ale wci±¿ nie ma ¿adnych konkretów poza moim jednym pomys³em, który zosta³ Wam graficznie przedstawiony . Ka¿dy chce by by³o, ale nie ma wielu chêtnych do roboty tylko wielu do gadania (Jak zwykle na Freha bywa). Mniej mówiæ wiêcej robiæ.
Sorry...mój projekt koszulki dla wcze¶niaków ju¿ prawie gotów
Heill Odinn!!
CYTAT
mój projekt koszulki dla wcze¶niaków ju¿ prawie gotów
czyli chcemy rozgraniczaæ... ? FREHA jest jedna... powinien byæ jeden motyw koszulkowy...
Ja tam zaakceptuje co bêdzie... bo talentu nie mam....
pozdrawiam
CYTAT
czyli chcemy rozgraniczaæ...
moze niekonieczne chcemy ale cos trzeba zrobic
Oho... taki temat mi umyka³, a pewnie te¿ bym chcia³ koszulkê. Bo ja lubiê koszulki.
Skoro Wam jakby pomys³ów brakuje, to proszê bardzo. Kiedy¶ do czego¶ przerabia³em ¦wiatowida i takie mi wysz³y szkice. Teraz doda³em napis (sorki za fonta, ale nie mam akurat frehowego) i ju¿ jaki¶ projekt jest do przemy¶lenia.
Pozdrawiam ;)
Vids
rys.1
rys.2
Ca³kie fajny
Mi siê bardziej podoban nr 2, ale generalnie
Kurczê, ca³kiem w dechê ten "Frehowid"
Osobi¶cie bardziej podoba mi siê opcja 2-ga, choæ przedstawiciela "wcze¶niaków" wstawi³bym tam z opcji 1-ej. Ale to kwestia gustu
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.