W koñcu zamówi³em przeszywkê z Medieval - Marketu. Jak bêdzie gotowa napiszê opiniê
.
A ponadto - czy kto¶ kupowa³ co¶ od tego cz³owieka -
http://shop.ebay.pl/medieval.arms/m.html ? Ja jestem zainteresowany zakupem takich rêkawic -
http://cgi.ebay.pl/Medieval-Gauntlets-stun...=item5635a8040f - gdy¿ cena jest ekstremalnie zno¶na, a same rêkawice kusz±ce.
Producentem tych rêkawic jest Deepeeka i czyta³em du¿o rozbie¿nych opinii na ich temat... dlatego te¿ sam ju¿ nie wiem co my¶leæ.
Z góry dziêkuje za opinie (i dot. sprzedawcy o dot. rêkawic)
Nie znam ich z autopsji ale wygl±daj± na taka masówkê tandetê jakie mo¿na znale¼æ u hinduskich producentów... ani one ³adne, ani starannie wykonane a i wzór chyba tylko stylizowany...
Tanio ale nie wiem czy ma sens wydawaæ takie pieni±dze, a na ile nie lepiej zainwestowaæ w jak±¶ rekonstrukcje prostszych ¿o³nierskich wzorów...
2 tyg temu odebra³em przeszywkê z Medieval - Marketu
.
Przeszywka przed czasem.Bardzo dobrze wykonana,do¶æ lekka.
Pasuje bardzo dobrze. Nie krêpuje ruchów.
3 zdjêcia (proszê siê nie sugerowaæ tym kolorem)
Czy kto¶ wie co¶ na temat tego cz³owieka:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=834790862Obejrza³em kilka jego produktów i muszê powiedzieæ ¿e s± bardzo ³adne, szczególnie jak na swoj± cenê. Termin te¿ zaproponowa³ ekspresowy, wiêc zastanawiam siê gdzie jest kruczek... ;)
z góry dziêkuje za opinie, póki jeszcze sobie w³asnej nie wyrobie.
Witam,
Powiem szczerze jako¶ one do mnie nie przemawiaj±. Jak na anatomiczne to dosyæ s³abo wyprofilowane, palce p³ytowe jakie¶ p³askie takie. Wszycie rêkawicy raczej te¿ nie bardzo, mam wra¿enie, ze bez wy¶ció³ki, najpewniej do zrobienia od nowa. Do tego ohydny wojskowy trok.
W kwestii rêkawic, z w³asnego do¶wiadczenia radzê nie eksperymentowaæ, tylko zainwestowaæ i to solidnie. Je¿eli masz zamiar siê w jakikolwiek sposób biæ, to na prawdê nie warto oszczêdzaæ, zamów sobie co¶ porz±dnego, od renomowanego rzemie¶lnika. R±czki to raczej delikatna czê¶æ cia³a.
Nieprofilowane, wyoblone blachy zawiniête na rurze przy minimum jakiegokolwiek kszta³towania - tyle ¿e ³adnie wypolerowane. Jak dla mnie - model dobry na treningi, ¿eby mieæ cokolwiek na rêkach.
Witam, otó¿ chcia³bym kupiæ szyszak husarski. Nie musi byæ on jako¶ znakomicie wykonany, chcia³em go raczej zakupiæ w celach kolekcjonerskich ni¼li bojowych. Nie musi byæ jako¶ super gruby i wytrzyma³y. Bez zbêdnych zdobieñ, najlepiej z os³on± twarzy. I oczywi¶cie mo¿liwie tani. Proszê o informacje, u kogo taki mogê kupiæ. Pozdrawiam.
CYTAT(Rufus @ 20:14 19.01.2010)
Witam, otó¿ chcia³bym kupiæ szyszak husarski. Nie musi byæ on jako¶ znakomicie wykonany, chcia³em go raczej zakupiæ w celach kolekcjonerskich ni¼li bojowych. Nie musi byæ jako¶ super gruby i wytrzyma³y. Bez zbêdnych zdobieñ, najlepiej z os³on± twarzy. I oczywi¶cie mo¿liwie tani. Proszê o informacje, u kogo taki mogê kupiæ. Pozdrawiam.
Wiec, drogi przyjacielu ja jestem w trakcie robienia takiego szyszaka. Jednak jest jeszcze w fazie produkcji.
A poza marginesem co my¶licie o tych wyrobach na stronie www.platnerz-iron.pl
Chetnie us³yszê opinie.
Pozdrawiam.
CYTAT
A poza marginesem co my¶licie o tych wyrobach na stronie www.platnerz-iron.pl
Mam mówiæ szczerze?
"He³m krucjatowy pe³ny" - WTF? Wygl±da jak krzy¿ówka zmutowanego garnczkowego, z czym¶ zupe³nie wczesnym...
"He³m krucjatowy z przes³on±" - wygl±da jak ten, co go kiedy¶ Mardinus produkowa³, a który chyba nadaje siê na krucjatê, ale w imiê Sigmara
"Klappvisier" - w te wizury, to chyba piê¶ci mo¿na w³o¿yæ. Wspó³czuje komu¶, kto go bêdzie nosi³, bo chyba do ¿adnej walki go nie wpuszcz±, a do bitwy to ju¿ z pewno¶ci±...
"Barbuta" - na razie wygl±da jak z Morrowinda IV, ale skoro jest nieskoñczona to ciê¿ko co¶ mówiæ.
"He³m ¶wiêtego Wac³awa" - no, powiedzmy uboga wersja he³mu ¶w. Wac³awa, ale jak dla mnie wygl±da zdecydowanie lepiej, ni¿ ca³a reszta.
Reasumuj±c- z wygl±du przyda³aby siê jaka¶ historyczno¶æ w tych wyrobach, chyba ¿e to na LARP wszystko, to wtedy luz. O technice wykonania i stali siê nie wypowiem, bo siê na tym nie znam.
Sorry za krytykê, ale lepiej od razu powiedzieæ wprost, ¿e to nie wygl±da, bo wtedy mo¿na sobie nad tym spokojnie popracowaæ.
I to co diabelnie rzuca siê w oczy - wspó³czesne klamerki i wspó³czesne nity na skórze. Chyba nawet s± to pociête troki przynitowane do blachy. NIE, NIE, NIE, NIE!!! Lepiej podnie¶æ cenê wyrobu i zastosowaæ zwyk³e paski skórzane z przyszytymi odpowiednimi co do datowania klamerkami. Ewentualnie zostawiæ same paski - nabywca zrobi z nimi co zechce. He³m krucjatowy? A przepraszam, z której krucjaty? XIX, czy X?
Przyda³oby siê zamieszczenie datowania, ale niestety historyczno¶æ wyrobów pozostawia wiele do ¿yczenia, jak to powiedzia³ ju¿ mój przedmówca. I to w pierwszej kolejno¶ci nale¿y poprawiæ.
pozdrawiam
Krzy¶ko
Dziêkujê za szczero¶c. Postaram sie nie wzorowac na innych. Poprawie sie obiecuje.W koncu do tego daze zeby sprzet ktory wykonuje byl jak najbardziej podobny do oryginalu.
Pozdrawiam.
Zwracam panom uwagê ¿e kram jest gdzie indziej.
I.
Po zimowych zamówieniach dosz³a do mnie pierwsza partia zabawek, wiêc na bie¿±co podzielê siê wra¿eniami.
Salada produkcji
Jacka Matery. Piêknie wykonana, naprawdê dok³adnie. Pozwoli³em sobie nawet zdjêcie na³o¿yæ na orygina³ (s± ró¿nice ale ¶mieszne i niezauwa¿alne go³ym okiem). Cena ok. Jedyny problem to termin. Spó¼ni³ siê ca³y jeden dzieñ
Mam te¿ ko³nierz kolczy od
Kamila, Rivetusa Maximusa. Bardzo ³adnie, szybko, niedrogo, ¶wietny kontakt. Nawet mosiê¿ne wykoñczenie dosta³em jak chcia³em.
Czekam jeszcze na arming dublet od
Gabrysi Glinianowicz. Jak na razie kontakt ok. Chcia³em zamówiæ w medieval markecie, ale nie zgodzili siê na g³êboko wszyte rêkawy i odk³adane szwy. Trudno siê mówi.
Niezbrojnie polecam jeszcze
Olê od naalbindingu (
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=307878 ) i
Micha³a Kaletê od ceramiki (www.neopotter.pl )
Verathorze, prosi³bym o kontakt w sprawie he³mu.
Bartholomew the Hospitaler
Witam,
czy kto¶ spotka³ siê osobi¶cie z wyrobami tego cz³owieka:
http://www.ashe.y0.pl/Ceny ma przystêpne, tylko nie wiem jak z jako¶ci± wykonania.
Mnie konkretnie interesuj± naramienniki od niego.
CYTAT(Bartholomew the Hospitaler @ 12:09 22.02.2010)
Witam,
czy kto¶ spotka³ siê osobi¶cie z wyrobami tego cz³owieka:
http://www.ashe.y0.pl/Ceny ma przystêpne, tylko nie wiem jak z jako¶ci± wykonania.
Mnie konkretnie interesuj± naramienniki od niego.
wyglada to strasznie mordorowo... krzywo pociete, pol tony nitow, slady po szlifierze... moim zdaniem kupa...
Masz na my¶li tê pierwsz± fotkê (po klikniêciu na ni± przechodzi siê dalej) czy zapozna³e¶ siê z jego pozosta³ymi wyrobami?
on ma takie wszystkie wyroby
Je¿eli chodzi Ci po g³owie powa¿na rekonstrukcja to zapomnij o tym producencie. Jest wielu innych, sprawdzonych, a których wyroby tak nie ra¿±. To co on prezentuje wygl±da strasznie, praktycznie wszystko.
Nigdy nie zetkn±³em siê z wyrobami tego rzemie¶lnika, oceniam tylko na podstawie zdjêæ.
CYTAT(Indar @ 18:42 22.02.2010)
Je¿eli chodzi Ci po g³owie powa¿na rekonstrukcja to zapomnij o tym producencie. Jest wielu innych, sprawdzonych, a których wyroby tak nie ra¿±. To co on prezentuje wygl±da strasznie, praktycznie wszystko.
Nigdy nie zetkn±³em siê z wyrobami tego rzemie¶lnika, oceniam tylko na podstawie zdjêæ.
Mnie kusi³a np. cena za naramienniki. 100z³ za parê, raczej ciê¿ko znale¼æ kogo¶ kto ew. lepiej robi w podobnej cenie?
Podstawowy b³±d - kupujesz bo jest tanio, nie patrz±c na poprawno¶æ. Po jakim¶ czasie dochodzisz do wniosku ¿e jednak potrzebujesz czego¶ lepszego i wydajesz ponownie.
Nie znam siê na cenach, musisz szukaæ.
I.
¦wiête s³owa. Planowane wydatki dok³adnie tego co siê potrzebuje to spora oszczêdno¶æ i ¶rodków i nerwów - wbrew pocz±tkowym z³udzeniom. Kupuj±c raz porz±dny sprzêt unikasz wymieniania go co sezon, bo tu co¶ pêk³o, tam brzydko wygl±da, tu ¶lady bo spartoleniu. Poza tym nie warto kupowaæ tanich rzeczy je¶li siê ich nie widzia³o wcze¶niej na ¿ywo. Mo¿na siê nie¼le zdziwiæ.
CYTAT
raczej ciê¿ko znale¼æ kogo¶ kto ew. lepiej robi w podobnej cenie?
To znaczy, u¶ci¶lijmy: ciê¿ko znale¼æ kogo¶ kto zrobi W PODOBNEJ CENIE. Natomiast zdecydowanie nietrudno znale¼æ kogo¶, kto zrobi LEPIEJ.
Je¶li forsa stanowi bardzo du¿± barierê, a spieszy Ci siê, musisz siê skoncentrowaæ na u¿ywanym sprzêcie, ale wtedy najlepiej nie szukaj na Allegro zw³aszcza jak Ci siê spieszy, tylko sam aktywnie popytaj ludzi - pisz jak leci do bractw albo walcz±cych z Frehy na PW - wiele osób wymienia w tym okresie sprzêt na lepszy i jeszcze mo¿e odsprzedaæ poprzedni sprzêt, nie taki ultra¶ny, ale akceptowalny, natomiast na Allegro 95% oferty to LARP i fantazy, albo sprzêt ju¿ nieakceptowalny, niestety.
Chcielibysmy zamowic platy a la Visby. Co najmniej trzy sztuki i naturalnie spieszy sie nam.
Widzialem kilka ofert na allegro, ale dla obcokrajowcy trudno tam kupowac, poza tym trzeba miec zaufanie do rzemislnika bo droga daleka a doswiadczenia bolesne..
Kogo morzna polecic? Morze wlasnie platnerzy z drugiej ligi ktorzy jesze nie robia ultrasowych helmow lub rekawic gotyckich, ale sa w stanie wykonac porzadne platy?
P.S.:przepraszam jesli wpakowalem sie w nie ten temat
Kolejna porcja uwag o producentach
Dosta³em
arming dublet od
Gabrysi Glinianowicz. Jak wy¿ej napisa³em kontakt ¶wietny, ceny atrakcyjne, a i wyrób super jak dla mnie. Z rêcznie tkanego lnu, dobrze spasowane, trochê g³êbiej ni¿ normalnie wszyte rêkawy.
Dosta³em te¿
szablê od
Kacpra z Konina. Pisa³em o tym w temacie o miecznikach, ale i tu zaznaczê, ¿e jest to jeden z najlepszych naszych producentów.
Odebra³em
pawê¿ lipow± od Jakuba Sk³adowskiego. £adna, zrobiona zgodnie z moimi wymy¶lnymi uwagami (odtworzony orygina³). Jedynym mankamentem jest brak ko³ków na ³±czeniach desek, ale ma to naprawiæ, wiêc jedynie w plecy z terminem jestem. Polecam.
Za to w tym miejscu poprzeklinam na Pocztê, gdy¿ po³amali pawê¿ w transporcie. Gdy zg³asza³em za¿alenie us³ysza³em dwie uwagi a) by³o widocznie ¼le zapakowane b) trzeba by³o wykupiæ naklejkê ostro¿nie... super skoro s± w stanie po³amaæ deskê to nie polecam wysy³aæ niczego delikatniejszego.
W miêdzyczasie
Dominik 'Lir' Mucha zrobi³ dla mnie sklejkow± pawê¿. Termin realizacji powalaj±cy, kontakt dobry. Te¿ polecam.
Nie zbrojnie te¿ mam kilka uwag, nie znalaz³em innego tematu wiêc bêdzie tu.
(...)
Edit: Przenios³em informacje "nie zbrojne" - dotycz±ce strojów i akcesoriów do nowo za³o¿onego tematu o Producentach w dziale Ubiorów, a informacje dotycz±ce wyposa¿enia niemilitarnego - do równie¿ nowego tematu o Producentach w dziale Rzemios³ (rzeczywi¶cie brakowa³o takich tematów). Pozdrawiam-Viator
To ja polecam
http://www.medieval-market.biz/pl/Mam od nich przeszywkê i nogi pikowane.Wszystko na czas,¶wietnie wykonane,bardzo dobry kontakt. Polecam
Czy ma kto¶ jaki¶ kontakt do sklepu Loricamos? pisa³em do nich na adres loricamos@o2.pl i niestety nie doczeka³em siê odpowiedzi, a min±³ ju¿ s³uszny czas... mo¿e adres nieaktualny?
CYTAT(Nikodem @ 20:40 07.06.2010)
Czy ma kto¶ jaki¶ kontakt do sklepu Loricamos? pisa³em do nich na adres loricamos@o2.pl i niestety nie doczeka³em siê odpowiedzi, a min±³ ju¿ s³uszny czas... mo¿e adres nieaktualny?
Kontakt aktualny, ale odpowiadaj± do¶æ wolno. Ja od koñca kwietnia nadal czekam na info dotycz±ce koszy, mia³y byæ w po³owie maja, potem niby by³y, teraz maj± byæ w tym tygodniu... Nadal czekam i co parê dni przypominam o swoim istnieniu.
Równie¿ polecam wszystkim tego rzemie¶lnika
http://www.medieval-market.biz/pl/Mam ¶wietn± przeszywkê z tego marketu i jestem z niej bardzo zadowolony, ponadto w kramie s± czêste promocje i nowo¶ci, a termin jest po prostu powalaj±cy (tak szybki). Oby wiêcej takich ludzi w naszym odtwórczym gronie
Pozdrawiam Jakub.
Witam
kto¶ posiada sprzêt od
http://elchon.unikod.com/ ??
chodzi mi o sprzêt ochronny
pozdrawiam
Wojtek
Ja mam tylko puklerz od Elchona.
Nie u¿ywam go czêsto i mam kilku chêtnych do jego odkupienia... wiec siê podoba.
Ca³o¶æ metalowa, umbo wyci±gane na gor±co.
PILNIE POSZUKUJE KONTAKTU DO KAMILA Z KRAKOWA KTÓRY ROBI KOLCZUGI - MIESZKA GDZIE¦ NA ULICY £EBKOWSKIEGO....
NIESTETY POSIA£EM JAKI¦ CZAS TEMU TELEFON WRAZ Z NUMEREM DO NIEGO ;( A MAM PILNA SPRAWÊ
A ja chcia³bym jeszcze o wspominanym powy¿ej
Kamilu z Krakowa, podpisuj±cym siê
Rivetus Maximus.
Odebra³em czas jaki¶ temu nitowan± kolczugê. Dopasowana idealnie, leciutka, ³adnie wszystko zaklepane. Super sprawa. Ko³nierz zrobiony z mniejszych kó³ek by ³adniej wysz³o. No i cena atrakcyjna.
Odebra³em te¿ pugina³ tarczowy od
Szymona Chlebowskiego. Bardzo fajnie wykonany, wszelkie uwagi i marudzenia z mojej strony natychmiast realizowane.
A i hurtem o obu Panach mogê napisaæ, ¿e kontakt z nimi nale¿y uznaæ za wzorcowy. Chcesz zdjêcie postêpu, dostajesz, co¶ siê schrzani³o jest dzieñ obsuniêcia dostajesz wiadomo¶æ o problemach, wysy³asz przelew dostajesz potwierdzenie. Po za³atwieniu tych dwóch zamówieñ skrzynka pocztowa o prawie po³owê mi siê odchudzi³a gdy skasowa³em korespondencjê. Jeszcze raz podkre¶lam, ¿e dla mnie to wzór postêpowania z klientem
Ja muszê ze swojej strony pochwaliæ p³atnerza
Tomasza Bettina, który zamieszkuje w Piasecznie. Oprócz jego solidno¶ci je¶li chodzi o trzymanie siê wzorów i terminów pochwaliæ muszê wzorowy kontakt z tym cz³owiekiem - w zasadzie mam zdjêcia z ka¿dego etapu produkcji, gdzie zawsze mog³em wprowadzaæ swoje zmiany. No i kwesti± to pochwalenia jest tak¿e cena, któr± muszê nazwaæ co najmniej - uczciw±
.
Chwalê tego rzemie¶lnika gdy¿, jak zauwa¿y³em, nie jest szerzej znany - nie posiada póki co swojej strony internetowej a na w³asn± rêkê zajmuje siê tym od niedawna i wystawia tylko czasami co¶ na allegro (tak go znalaz³em). Dla zachêty zdjêcie narêczaków i rêkawic które od niego zamawia³em:
I przepraszam za t³o ;). Zrobi³em zdjêcie na szybko
.
a kto¶ ma mo¿e od Piotra Zacharskiego (Wierny Piotr) rêkawice i ³ydki?? jak tak to jak siê sprawuj±?
CYTAT(Borg @ 12:12 13.11.2010)
A ja chcia³bym jeszcze o wspominanym powy¿ej
Kamilu z Krakowa, podpisuj±cym siê
Rivetus Maximus.
Odebra³em czas jaki¶ temu nitowan± kolczugê. Dopasowana idealnie, leciutka, ³adnie wszystko zaklepane. Super sprawa. Ko³nierz zrobiony z mniejszych kó³ek by ³adniej wysz³o. No i cena atrakcyjna.
Odebra³em te¿ pugina³ tarczowy od
Szymona Chlebowskiego. Bardzo fajnie wykonany, wszelkie uwagi i marudzenia z mojej strony natychmiast realizowane.
A i hurtem o obu Panach mogê napisaæ, ¿e kontakt z nimi nale¿y uznaæ za wzorcowy. Chcesz zdjêcie postêpu, dostajesz, co¶ siê schrzani³o jest dzieñ obsuniêcia dostajesz wiadomo¶æ o problemach, wysy³asz przelew dostajesz potwierdzenie. Po za³atwieniu tych dwóch zamówieñ skrzynka pocztowa o prawie po³owê mi siê odchudzi³a gdy skasowa³em korespondencjê. Jeszcze raz podkre¶lam, ¿e dla mnie to wzór postêpowania z klientem
W pe³ni popieram zdanie Borga na temat Kamila, mam podobne bardzo mi³e do¶wiadczenia z tym rzemie¶lnikiem a co warto zaznaczyæ ju¿ nie jedn± rzecz od niego zamawia³em: pe³n± XIII kolczugê z kapturem i mitynkami, dwa ko³nierze do klapenviserów, cztery plecionki na rêkawice oraz spódniczkê kolcz±.
CYTAT(MagicWojtek @ 00:17 18.11.2010)
a kto¶ ma mo¿e od Piotra Zacharskiego (Wierny Piotr) rêkawice i ³ydki?? jak tak to jak siê sprawuj±?
na pewno znakomicie, Piotr to osoba my¶l±ca przy tym co robi i nie robi±ca cha³y.
Znam dobrze jego warsztat i podej¶cie. Polecam.
£adne, ale Pan nie odpisuje w ogóle na maile.
Na jaki adres piszesz? ja komunikuje siê z nim przez jego ma³¿onkê - aga.bettin@wp.pl.
...a ma kto¶ namiary na producenta buzdyganów...chcia³bym co¶ cobie na drewnianym trzoneczku do walki nabyæ....i mam problem...bo nigdzie nic....cisza i pustynia.....
co s±dzicie o maleusie??
jego wyroby wydaj± siê ca³ekiem niez³e ale jestem w tych tematach nowy.wiêc jak mo¿ecie co¶ o nim i jego wyrobach napisaæ to wielkie dziêki
Macko - Slawomir Ciszewski, bez dwoch zdan.
Polecam ze swej strony wyroby Maleusa (http://maleus.eu/). Bra³em od Niego kilka rzeczy, moi znajomi równie¿ . Za ka¿dym razem bardzo dobry kontakt, wyroby na poziomie, na plus tak¿e cena.
Witam chcia³em napisaæ co¶ o ostatnio polecanym Macieju ¦wierczek zwanym Maleusem (
http://maleus.eu/) . Mam od niego czê¶æ uzbrojenia, kolanka ottona i rêkawice, druga czê¶æ jest w drodze (m.in ³ydki i ³okcie z blachy sprê¿ynowej) . Szykuje sie te¿ kolejne zamówienie.
Pochwaliæ trzeba trzymanie terminów, bardzo dobry kontakt czasami wrêcz kole¿eñskie rozmowy
Odno¶nie terminów trzeba te¿ napisaæ, ¿e czeka sie naprawdê niedu¿o
Co do sprzêtu lekki(nawet bardzo) i wytrzyma³y nie gnie siê w rêkach jak wiêkszo¶æ 1,5 mm blaszek.
Ceny za sprzêt na wysokim poziomie jak dla mnie bardzo dobre:)
Bardzo obiecuj±cy rzemie¶lnik, elastyczny, dostosowuje sie do potrzeb klienta, podchodzi do niego bardzo indywidualnie, pyta o preferowane rzeczy odno¶nie sprzêtu.
Pochwaliæ muszê realizacjê zamówienia. Zdjêcia z faz produkcji. Przed wysy³k± dok³adne zdjêcia produktów. W razie gdyby przedmiot nie pasowa³ jest mo¿liwo¶æ przerobienia na nowy.
Naprawdê polecam rzemie¶lnika Maleusa.
Pozdrawiam Kozi z Malborka.
Witam
Ze swojej strony polecê jeszcze twórców moich pikowañców na nogi oraz pod he³m, a mianowicie Piotra Zacharskiego (Wierny Piotr) oraz Jakuba Kwiecieñ (Jakub z Ortelsburga) (przepraszam je¿eli ¼le odmieni³em nazwisko). Oboje maj± swoje tematy w dziale "Targowisko".
Od Piotra Zacharskiego otrzyma³em pikowany czepiec pod he³m za nisk± cenê, pikowaniec uszyty zgodnie ze wcze¶niejszymi ustaleniami i poradami Piotra. Pochwaliæ nale¿y tak¿e profesjonalizm i kontakt z tym producentem.
Od Jakuba otrzyma³em ¶wietnie uszyte nogawice pikowane za kolano. Produkt uszyty idealnie z wcze¶niejszymi ustaleniami, rêcznie szyte i pikowane runem owczym za bardzo nisk± cenê! Ceniê sobie szybki kontakt co w przypadku tego producenta nie by³o ¿adnym problemem.
Oby wiêcej podobnych ludzi w naszym odtwórczym gronie!
Pozdrawiam, Jakub
Witam Frehowiczów.
Chcia³bym zapytaæ, co s±dzicie o rêkach zbrojnikowych tego rzemie¶lnika:
LINKWygl±daj± porz±dnie bardzo.
Pozdrawiam
CYTAT(Makislaw @ 17:19 03.01.2011)
Witam Frehowiczów.
Chcia³bym zapytaæ, co s±dzicie o rêkach zbrojnikowych tego rzemie¶lnika:
LINKWygl±daj± porz±dnie bardzo.
Pozdrawiam
Troki wojskowe... ju¿ przez to bym ich nie kupi³. Ogólne wra¿enie raczej mierne.
Mam od tego rzemie¶lnika rêkawice okre¶lone na jego stronie jako "rêkawice klepsydrowe 1351-1410 wzorowane na egzemplarzu z Churburg'a". Wyrób o jako¶ci dostatecznej. Prawda, widywa³em gorsze, ale od kiedy bawiê siê w RR dwa razy chcia³em zaoszczêdziæ pieni±dze i obu przypadków (w tym tego) ¿a³ujê. Nie warto sêpiæ na sprzêt, bo albo wydasz kasê drugi raz, albo bêdziesz siê wkurzaæ przez nastêpne parê sezonów.
Kupi³em je od... Hefajsta, jako jego w³asny wyrób. Na pocz±tku wo³a³ za nie 650 z³otych ale poniewa¿ nie przypomina³y zbytnio tego, co zamówi³em (co mnie ju¿ nie dziwi, skoro sprzedawa³ cudze rêkawice) cena zesz³a do 600 z³. Fajnie, prawda? Dzi¶ bym siê nie zastanawia³, tylko dorzuci³ 200-300 z³ociszy i pobieg³ do J.Matery albo Platenera.
I Tobie te¿ tak radzê
Pozdrawiam
Witam. czy mo¿ecie mi powiedzieæ co¶ na temat tych przeszywwanic??
czy warto w nie inwestowaæ czy szukaæ czego¶ innego??
A je¶li kto¶ ma to jak siê sprawuj±
http://allegro.pl/przeszywka-przeszywanica...1415194063.html
CYTAT(kokot @ 22:33 21.01.2011)
Witam. czy mo¿ecie mi powiedzieæ co¶ na temat tych przeszywwanic??
czy warto w nie inwestowaæ czy szukaæ czego¶ innego??
A je¶li kto¶ ma to jak siê sprawuj±
http://allegro.pl/przeszywka-przeszywanica...1415194063.htmlJak dla mnie wygl±daj± jak pontony.
Zajrzyj do Kokosza:
http://www.kokoszowamanufaktura.eu/ to solidna firma.
Rafa³
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.