hehe jestem od dzis zrodlem
to tak mam czekan z Radymna, mam glewie z Ingolstadt, mam nozyk z nikad, mam krzesiwo, mialem druga glewie, mam sztylecik tarczkowy, czekam az przyjdzie do mnie czekanik z Kazazowa... jak bedzie okazja zamowie jeszcze cos i sie nie zawiodlem... tzn z druga glewia byly przejscia ale naprawione bez slowa ogolnie solidna robota.. jednak niestety nie mialem kontaktu z dluzszymi ostrzami S³awka
CYTAT
nie mialem kontaktu z dluzszymi ostrzami S³awka
a wiadomo czy Kto¶ mia³ z nimi kontakt ?
Witam!!!
Co s±dzicie o wyrobach Moriona , planuje zamówiæ u niego "Krecika"ale mam dylemat gdy¿ nie widzia³em, tu na forum ,pozytywnej opinii na jego temat a mo¿e istnieje osoba która jest zadowolona z jego us³ug , a jesli nie istnieje to prosi³bym serdecznie napisaæ jakie s± minusy tego rzemie¶lnika m.in. czy jest staranny,czasowy itp. ? .Bardzo prosze o odpowiedz.
Pozdrawiam Klepa.
Jak krecik to tylko od Matery!
ja mam i sie ciesze jak male dziecko jak na niego spogladam
CYTAT(Kokosz79)
Witam
Je¶li chodzi o rêcznie pikowane przeszyweczki to ja polecam sam siebie.
Zapraszam do ogl±dania fotek
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=8644
:D
A ja polecam kokosza79. malem z nim kilka spraw - dostalem wlasnie to co hcialem, wlasnie to co bylo opisane, szybko, bez opoznien.
Pozdrawiam!
Ja równie¿ bardzo polecam obu wzmiankowanych w dwóch ostatnich postach rzemie¶lników: Jacka Materê i Kokosza.
Od obu mam du¿o rzeczy (wiêkszo¶æ tego co mam). Pomimo, ¿e jestem raczej "trudnym" klientem, jestem bardzo zadowolony.
Teraz, za udzia³ w reklamie, liczê na rabat przy kolejnych zleceniach.
Pozdrawiam
Dentysta
Witam!!!
Ja mia³em wielkie nieprzyjemno¶ci zwi±zane z Panem Mater± 3 miesi±ce temu umawia³em siê z Nim na 420z³ za he³m natomiast teraz ten rzemie¶lnik ubzdura³ sobie ¿e zrobi mi he³m za 450z³,jeszcze na dodatek chcia³ zaliczki (dlatego ¿e inni klijenci oci±gaj± siê z zap³at±) ,sorry ale ja za innych nie bêde ponosi³ konsekwencji, ja mam zasade: jest towar jest zap³ata .Szczerze nie polecam!!! po tylu pozytywnych komentarzach my¶la³em ¿e ten rzemie¶lnik jest godny uwagi ale siê grubo myli³em, trudno nie to nie, jest wiele rzemie¶lników w Polsce,bez ³aski, o jeszce jedno chcia³em he³m bez polerki ale Pan Matera stwierdzi³ ¿e takich nie robi (tak siê sk³ada ¿e mam znajomego który kupi³ od Niego he³m bez polerki) jedno wielkie k³amstwo.
jedyny plus to kontakt z Tym rzemie¶lnikiem szkoda ¿e tylko to
Ja nigdy nie mia³em k³opotów z Jackiem, a zamówi³em ju¿ u niego sporo sprzêtu (jak i reszta mojego oddzia³u i kilku znajomych którym poleci³em Jego wyroby). Podobnie jak Dentysta bywam "trudnym" klientem ale Jacek zawsze znajdzie jakie¶ rozwi±zanie nawet jak robie siê wyj±tkowo upierdliwy (z ¿adnym rzemie¶lnikiem tak mi³o mi siê nie dyskutowa³o nad zamówieniem).
Zaliczk± nie jestem zdziwiony, skoro ludzie nie p³ac± w terminie to ma prawo nie ufaæ nowym klientom i jako¶ siê zabezpieczyæ. Poza tym Jacek jest jednym z niewielu rzemie¶lników, którzy z tego ¿yj±. Nie ma pieniêdzy nie ma z czego ¿yæ, proste (maj±c 17 lat i dostaj±c wci±¿ kieszonkowe pewnie trudno to zrozumieæ).
Jedyn± wad± Jacka s± odleg³e terminy, ale to nie jego wina. A w³a¶ciwie to jego, bo jest tak dobry, ¿e ludzie czekaj± nawet 6-7 miesiêcy aby co¶ dla nich zrobi³.
A tak przy okazji, je¶li zrezygnowa³e¶ z he³mu to powiedz Jackowi, ¿e wskakujê za Ciebie do kolejki, mam jeszcze tonê sprzêtu zamówion± i co¶ chêtnie wcze¶niej zrealizujê (nawet je¶li bêdê musia³ wp³aciæ wcze¶niej zaliczkê
.
Pozdrawiam
Witam,
A ja z kolei mam pytanie/pro¶bê co do p³atnerza: Rafa³a Mielczarka (ksywka Blady)
jego strona:
http://www.eol-workshop.com/Co sadzicie o jego wyrobach? (szczególnie zale¿y mi na opiniach Jego klientów) Czy jest godny polecenia?
Chcia³bym zamówiæ u niego he³m- sz³om z Czarnej Mogi³y (Czernichowa) Co mozecie mi powiedzieæ o tym rzemie¶lniku? soldny? terminowy? itp...
Widzialem kilka ró¿nych prób rekonstrukcji tego he³mu i mam parê pytañ:
1. Na szczycie tego he³mu jest tuleja? (np. do przyczepienia konskiego w³osia),
2. W oryginale he³m nie posiada nosalu (?), ja jednak siê na niego zdecydujê (wzglêdy bezpieczeñstwa),
macie mo¿e jaki¶ pomys³ jak to ³adnie zgraæ ze sob±?
Narazie to tyle pytañ, z góry dziekuje za odpowied¼
Pozdrawiam, Tasi
S±dz±c po wyrobach na stronie, to lepiej szukaæ dalej - ja rozumiem, ¿e dusza plastyka to cenny skarb, pod warunkiem ¿e nie ponosi fantazja... Ze strony czysto techniczne te¿ nie powala.
Zaznaczam, ¿e osobi¶cie nie widzia³em ¿adnych wyrobów i opieram siê wy³±cznie na zdjêciach ze strony.
Witam!
Planuje zrobic wiêksze zamówienie na elementy p³ytowe.S³ysza³em sporo dobrego na temat p³atnerza Tomasza Kowalsiego zwanego Puchatkiem.Niestety nie przypominam sobie ¿ebym kiedy¶ widzia³ z bliska jego wyroby.Prosi³bym wiêc u¿ytkowników sprzêtu od Puchatka o opinie-zw³aszcza dotycz±ce jako¶ci wykoñczenia i ruchomosci narêczaków tudzie¿ bigwantów.Je¶li kto¶ ma jakie¶ zdjêcia prosi³bym bardzo o zamieszczenie ich w tym temacie lub wys³anie na mój adres Dargoria@interia.pl Pomog± mi one w podjêciu decyzji.Za pomoc z góry dziêkuje.
Ja polecam Jacka Matere !
Czekalem okolo 10 miesiecy na helmik
i powiem tak...choc termin bardzo bardzo odlegly to WARTO BY£O OJ WARTO WARTO!!!! :D He³mik cudowny!!!
Mam pytanie odnosnie Mariusza O¿óga zastanawiam siê nad zamówieniem he³mu garnczkowego od niego? JAk wasze opinie?
Witam. Niedawno odebra³em He³m od Adama B³awata z Kompani ¦w. Miko³aj (Gdañsk). He³m jest piêkny i funkcjonalny, ³ebka zrobiona z blachy 3mm a zas³ona z 2,5mm. Sprawdzi³em go na treningu i nic mi siê nie sta³o
cena mojego muminka by³a nie wielka, bo zap³aci³em tylko 350z³ a dosta³em wszystko co chcia³em. Polecam tego rzemie¶lnika.
P.S. Zdjecie He³mu w Avatarze
Mariusz O¿óg z Legnicy to wysokiej klasy p³atnerz. Polecam jego wyroby. £atwo go odnale¼æ w Google : Stare ¿elastwo .
Pozdrawiam , leterman.
Ostatnio odebra³em zamówiony he³m od Jedama, czyli Adama B³awata z Gdañska. Jestem bardzo zadowolony, dosta³em dok³adnie to o co prosi³em.
I.
Witam
do¶æ dawno tu nie zagl±da³em, a teraz sam moge poleciæ:
1. S³awek Ciszewski - mam od niego ³adny czekanik typ 1A wg Nadolskiego, dosta³em dok³adnie to co chcia³em. Z terminami jest nawet okej - ofkoz siê trzeba przypominaæ, jak wszêdzie :P ale polecam bardzo, jak kto¶ chce to moge podrzuciæ fotke wyrobu.
Pozdrawiam, Tasi
Pytałeś daaawno o Rafała Mielczarka, nie wiem czy on jeszcze w ogóle robi sprzęty, wiem że czasem sięcoś mu sporadycznie zdarzy.
Ale jeśli jesteś z okolic Gdańska to polecam serdecznie Adama Bławata z Wiślinki, zwanego Templarem, wiem że jest na Freha, ale nie pamiętem tutejszej jego ksywki. Dostałem ostatnimi czasy zamówiony u niego kirys z Churburga i czekam na ręce i nogi płytowe do zestawu, a także dysponuję jego hełmem(psi pysk)który przewijał już się w temacie o trawieniu. Uważam że robi bardzo porządne sprzęty, a z każdym wyrobem staje siecoraz lepszy(mam okażjęobserwowaćjego rozwój od grubo ponad roku i jest on wiele obiecujacym kowalem). Macie tu próbkę jego twórczości(Trawienia są wykonane przez Boleslaviusa, ale "chwali się" nimi w innym temacie ;) na moje życzenie nie jest to oryginalny tekst z Churburga, lecz Magnificat):
Mam ogromna prosbe. Trafilem na strone firmy Studio Petit (http://www.studiopetit.pl/).
Maja ci tam oni nader tanie miecze. Podejrzanie wrecz tanie. I stalowe, i drewniane 'wastery', czy tez palcaty. Czy ktos mial do czynienia z produktami tej firmy? Jesli tak, czy moglby mnie oswiecic? Zastanawiam sie teraz tylko nad drewnem.
Z gory dziekuje.
CYTAT
Mam pytanie odnosnie Mariusza OżÃ³ga zastanawiam się nad zamówieniem hełmu garnczkowego od niego? JAk wasze opinie?
Właśnie przed chwilą nasza grupa stała isę szczęśliwymi posiadaczami 2 kapalinów z BM zrobionych rpzez niego:) serdecznie polecam:) ladnie i dokladnie wykonane:P jeszcze tyklo na treningu sie je przetestuje :D
To jest chyba najodpowiedniejsze miejsce aby o to zapytaæ...Ca³kiem przypadkiem natrafi³em
dzi¶ na fajnie wykonany psi pysk z mark± p³atnersk± (punc±) w postaci stylizowanej litery ,,M"
w trójk±tnej tarczy;niestety nie by³o w jego pobli¿u nikogo kto móg³by powiedzieæ mi , czyjej jest roboty(sta³ w Dworze Artusa , z dopiskiem wolno dotykaæ i zak³adaæ...)-i tu moje pytanko:wiecie mo¿e kto wybija puncê , któr± wy¿ej opisa³em?
W Artusie? Podejrzewam, ¿e móg³ byæ Jacka Matery, Jacek trochê wspó³pracuje MHMG, podobnie jak kolega Hshanoo, w³a¶ciciel róznych sprzêtów tam pokazywanych - mo¿e to jego sprzêt w³a¶nie (by JM)? Pozdrawiam
Gwyn
,,W³a¶cicielem" tego he³mu ma byæ jakoby Gdañska Szko³a Fechtunku Bractwa ¦w. Jerzego;
tyle potrafi³a mi powiedzieæ panie w muzeum...
Prawdopodobnie z tego, co wiem, to wykona³ go Jacek Matera.
http://www.kuznica.dew.pl/kontakt.html
Nie wiem czy to najlepszy dzia³/temat do tego pytania (je¶li nie, to bêde bardzo wdzieczny za migracje postu), ale poszukuje informacji o tym rzemie¶lniku:
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=4167785http://www.allegro.pl/item333003030_kirys_przykladowy.html
Poszukaj w temacie Humor
Tam ostatnio by³a ma³a dyskusja o nim.
Ojeju, a¿ tak ¼le i paskudnie?
Edycja:
No dobra... przeczyta³em. No ale nadal nie do koñca wiem na czym polega jego mroczno¶æ ;). Nie to ¿ebym go broni³, czy co¶, ale o co chodzi?
.Bez zlosliwosci . Reszte dnia proponuje poswiecic na ogladanie zdjec orginalow i ikonografi prorownanie tego wyrobami uznanych rzemieslnikow. Na zasadzie znajdz punkty wspolne i roznice .
A wyroby tego czlowieka trudno nawet nazwac nawt zbrojami ,to kawalki powyginanych blach . Lepsze rzeczy widywalem pod falbankiem wywalone jako nieudane
Juz nawet nie chce sie pisac .Rece opadaja
CYTAT(Cukieras @ 11:34 24.03.2008)
.Bez zlosliwosci . Reszte dnia proponuje poswiecic na ogladanie zdjec orginalow i ikonografi prorownanie tego wyrobami uznanych rzemieslnikow. Na zasadzie znajdz punkty wspolne i roznice .
A wyroby tego czlowieka trudno nawet nazwac nawt zbrojami ,to kawalki powyginanych blach . Lepsze rzeczy widywalem pod falbankiem wywalone jako nieudane
Juz nawet nie chce sie pisac .Rece opadaja
¯e wzory s± jakie s± to widze ;). _Zak³adam_ ¿e jak dostarcze mu zdjêcia i inn± dokumentacje tego co by mnie interesowa³o to bêdzie mniej mrocznie.
Zreszt±... nie wiem czy to sens ;).
Wiem ¿e to pytanie pewnie pada³o ju¿ wiele razy, ale kogo mo¿ecie w takim razie polecic do wykonania elementów p³ytowych? Dodam ¿e zale¿y mi najbardziej na cenie (no ale nie a¿ tak bardzo ¿eby mieæ na sobie co¶ jako¶ci tego powy¿ej ;) ).
Pieniadze to nie wszystko jednak trzeba je liczyc tymbardziej gdy ich ma malo. No chyba ze masz ich za duzo a widze ze tak bo chcesz temu panu podarowac pare stowek .
Sam sobie przeczysz
Nie zauwazyles ze na jednej z aukcji umiescil wzor zbroji wloskiego typu widzana od tylu i obok zdjecia tego czegos co sam wykonal .
Wiec na jakiej podstawie przypuszczasz ze jest w stanie zrobic cokolwiek podobnego do dostarczonego mu wzoru ?
CYTAT(Cukieras @ 13:06 24.03.2008)
Pieniadze to nie wszystko jednak trzeba je liczyc tymbardziej gdy ich ma malo. No chyba ze masz ich za duzo a widze ze tak bo chcesz temu panu podarowac pare stowek .
Sam sobie przeczysz
Nie zauwazyles ze na jednej z aukcji umiescil wzor zbroji wloskiego typu widzana od tylu i obok zdjecia tego czegos co sam wykonal .
Wiec na jakiej podstawie przypuszczasz ze jest w stanie zrobic cokolwiek podobnego do dostarczonego mu wzoru ?
Ju¿ nie przypuszczam, przeczytaj mój post do koñca i zaproponuj kogo¶ innego, bo sam nie wiem jak najlepiej szukaæ. Bo rzemie¶lników sporo...
CYTAT(Nikodem @ 09:45 25.03.2008)
(...) bo sam nie wiem jak najlepiej szukaæ. Bo rzemie¶lników sporo...
Przeczytaj to co by³o w temacie, wybór nale¿y do ciebie. Ja bym siê skontaktowa³ z kilkoma, dowiedzia³ co¶ o cennikach, terminach i wybra³ kogo¶...
a co do allegrowych rzemie¶lników, tylko nieliczni s± czego¶ warci...
teraz trochê reklamy (ale nie reklamujê sam siebie)
http://www.allegro.pl/item334397148_rece_p...ramienniki.htmlot, na przyk³ad
I tu sie zdziwisz Nikodemie bo przeczytalem nawet dwa razy . Ale widze ze ty jestes leniem i tobie sie nie chce poszukac tylko oczekujesz gotowego podanego na tacy .
To troszke nieladnie z twojej strony. Wysmazyles juz ponad 300 postow na tym forum a nie wiesz ze jest cos takiego jak opcja szukaj . Nie widze powodu by jeszcze raz podawac linki do rzemieslnikow jak juz tyle razy bylo to robione ,powtwrzac czynnosc poraz enty
Nawet nie wiadomo czego ty oczekujesz od rzemislnika wiec jak mialem ci kogokolwiek polecac ? Jakbys przedstawil chocby jakas ikonografie lub inne materialy to moze cos by moznabylo poradzic . A tak to zupelnie nic nie widomo .
I nie ma co sie obrazac tylko trzeba sie zabrac do roboty
CYTAT(Cukieras @ 13:03 25.03.2008)
I tu sie zdziwisz Nikodemie bo przeczytalem nawet dwa razy . Ale widze ze ty jestes leniem i tobie sie nie chce poszukac tylko oczekujesz gotowego podanego na tacy .
To troszke nieladnie z twojej strony. Wysmazyles juz ponad 300 postow na tym forum a nie wiesz ze jest cos takiego jak opcja szukaj . Nie widze powodu by jeszcze raz podawac linki do rzemieslnikow jak juz tyle razy bylo to robione ,powtwrzac czynnosc poraz enty
Nawet nie wiadomo czego ty oczekujesz od rzemislnika wiec jak mialem ci kogokolwiek polecac ? Jakbys przedstawil chocby jakas ikonografie lub inne materialy to moze cos by moznabylo poradzic . A tak to zupelnie nic nie widomo .
I nie ma co sie obrazac tylko trzeba sie zabrac do roboty
Masz racje, masz racje... kajam siê (i to bez krzty ironii, o któr± móg³bym zostaæ pos±dzony). Po prostu ostatnio nie mam niemal¿e czasu na nic i my¶la³em ¿e kto¶ mo¿e poleci mi jakie¶ super rozwi±zanie, ale przecie¿ takich nie ma. Zatem czas zabrac siê za szukanie p³atnerzy samodzielnie. Jak ju¿ co¶ zamówie, albo wogóle - znajde - to poszukam w watku i wtedy bêde pyta³. Lecz póki co mam jedno pytanie - czy spis rzemie¶lników na Bagrittonie jest akceptowalnie kompletny?
Nie wiem co dok³adnie chcesz zamówiæ mo¶ci Nikodemie, ale je¶li idzie o rzemie¶lnika który zrobi w najlepszym stosunku ceny do jako¶ci - poleciæ mogê Ardghala.
Jestem posiadaczem jego rêkawic zbrojnikowych i jestem w pe³ni zadowolony ( niemal identycznych jak te:
http://www.allegro.pl/item335429023_nowe_r..._ardghala_.html ,
, zamówi³em w³a¶nie p³aty, zbrojnikowe narêczaki i tak±¿ os³onê nóg, jak zrobi chêtnie zamieszczê foty kompletu.
Ardghal choæ siê dopiero rozwija, to jednak warto mu zaufaæ. Pracuje tak od paru lat - jest ju¿ bardzo dobrym rzemie¶lnikiem a jeszcze nie jest tak bardzo drogi jak "elity"
Niestety nie wykonuje he³mów...
ten kole¶ co ma na sobie lodówkê to musi mieæ niez³e poczucie w³asnej warto¶ci ze sie z tym wystawia ;/ ;/ ;/
a co do rzemieslnkow to polecam www.platnerz.za.pl Misza to artysta ;) w dodatku ceny ma superowe ;) moja salada od niego budzi zazdrosc i podziw nie mowiac juz o wytrzymalosci
luceran na nia nic nie poradzi slowem : miod i malina :D
pozdrawiam
Znalaz³em na necie takiego p³atnierza i chcia³em kupic u niego che³m Klapp Visor Bascinet. Czy mogliby¶cie doradzic, czy to jest dobry p³atnierz i warto u niego kupowac, lub te¿ ewntualnie odradzic jezeli ktos ju¿ u niego co¶ kupowa³
http://www.loricamos.pl/zbroje.html z góry dziêkuje.
Hefajsto zmieni³ ostatnio stronê internetow±, teraz jest dostêpny pod
Dariusz Nowak - Hefajsto.
Widzê, ¿e dyskusja raczej o uzbrojeniu ochronnym...
Zna kto¶ kowala potrafi±cego robiæ ³adne groty w³óczni? Chodzi przede wszystkim o umiejêtno¶æ robienia ³adnych tulejek (nie z rurek) i wykucia grotu na tyle lekkiego aby nadawa³ siê raczej do u¿ycia w broni do jednej rêki a nie by³ tak ciê¿ki jakby mia³ s³u¿yæ do r±bania drewna na opa³.
Chcieli¶my braæ od Einara ale po d³u¿szym czasie namys³u zrezygnowa³ (nie znam szczegó³ów, nie ja z nim rozmawia³em)
Chodzi o zamówienie kilku, nawet dziesiêciu grotów wg nades³anych wzorów.
Ja mogê poleciæ Adama Gutowskiego. Groty do w³óczni to jedna z jego specjalno¶ci. Solidna, kuta, rêczna robota. Sam posiadam taki i sobie chwalê.
Mail: ghutek@wp.pl
Jego temat na Targowisku:
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=16...80&start=80
Czo³em Waszmo¶ci± !
Noszê siê z zamiarem zakupu pe³nej zbroi husarskiej, inwestycja to powa¿na i chcia³bym zasiêgn±æ rady specjalistów, co do p³atnerza
Aktualnie sk³aniam siê do zakupu w "Szeherezada" Firma Handlowa Galeria "Rycerska" nigdy jednak niczego tam wcze¶niej nie kupowa³em i nie chce siê sparzyæ, za wszelkie wiadomo¶ci na temat Szeherezady by³bym wdziêczny
Je¿eli kto¶ zna innego p³atnerza, godnego zaufania, który podj±³by siê wykonania takowej zbroi to proszê o kontakt.
Pozdrawiam
wszystko waszmo¶æ zale¿y od tego co chcesz zamowiæ i ile na to zamierzasz przeznaczyæ ...i jakiego efektu koñcowego oczekujesz
Z okazji poszukiwania producenta przeszywanicy przejrza³em chyba oferty wiêkszo¶ci producentów tego typu elementów w Polsce, a ponadto z wiêkszo¶ci± sobie pomejlowa³em... jednak nadal nie mogê doj¶æ do ³adu ze swoimi notatkami i nie mogê dokonaæ ostatecznego wyboru. Póki co rozwa¿am dwóch producentów - medieval-market.biz albo aketon.pl (chyba adresami stron ni¿ nazwiskami bêdzie wygodniej). Mimo ¿e s± to popularne kramy to znalaz³em strasznie ma³o opinii... i w zwi±zku z tym jestem w kropce, bo ka¿dy z nich proponuje mi w zasadzie to samo, za t± sam± cenê.
Rozwa¿am jeszcze strojehistoryczne.pl - ale o nich na Fresze to ju¿ w ogóle ciiiiisza.
Z góry dziêkujê za opiniê, najbardziej by³bym wdziêczny za opiniê osoby która zamawia³a cos nie tylko u jednej z tych osób i jest w stanie miarodajnie porównaæ (marzenie ¶ciêtej g³owy?) jako¶æ i sposób wykonania.
Sam mam pourpointa od Pana Glinianowicza i jestem w 100% zadowolony. Po podaniu wymiarów przez internet o dziwo przeszwa jest idealnie dopasowana. Mo¿esz ustaliæ z Nim bezproblemowo ilo¶æ warstw jaka Ci odpowiada. Ogólnie mogê poleciæ z ca³± pewno¶ci±. Wykonanie tak¿e jest ¶wietne. Cena te¿ nie jest wygórowana. Widzia³em tak¿e wyroby z medieval-market i w mojej opinii bardziej warto od Pana Glinianowicza zakupiæ. Ale to tylko moja opinia. Aketonu wyrobów na ¿ywo nie widzia³em.
Chyba jednak trzeba bêdzie i nazwami kramów, i nazwiskami, bo siê trudno po³apaæ.
Ja te¿ mam trochê rzeczy z Medieval Market - SPES (Grzegorz Zmuda-Trzebiatowski), m.in. pikowaniec pod kaptur kolczy, który mi indywidualnie dopasowano do kaptura, acz ceny s± te¿ na poziomie. Wyrobów pikowanych Zwierzaka (£ukasz Zwierzañski - kram Aketon) jak dot±d nie mia³em okazji wypróbowaæ.
Czy wspomniany Pan Glinianowicz to to samo co Pani (Gabriela) Glinianowicz (kram Stroje Historyczne)? Sam jestem opinii o nich ciekaw, akurat nie pod k±tem pikowañców, bo kroje wygl±daj± ³adnie, jednak materia³y i kolory, hmm, niektóre a¿ ZA ³adnie, ale to ju¿ dyskusja nie na tutejszy temat.
Ca³y czas "w budowie" jest strona o pikowañcach u Grzegorza Kursy (kram Institorium).
A co my¶lisz, Nikodemie, o Marcinie Rogowskim - Kokoszu i jego Kokoszowej Manufakturze? To chyba towar z najwy¿szej pó³ki?
CYTAT
Czy wspomniany Pan Glinianowicz to to samo co Pani (Gabriela) Glinianowicz (kram Stroje Historyczne)? Sam jestem opinii o nich ciekaw, akurat nie pod k±tem pikowañców, bo kroje wygl±daj± ³adnie, jednak materia³y i kolory, hmm, niektóre a¿ ZA ³adnie, ale to ju¿ dyskusja nie na tutejszy temat.
¦cis³ej to¿samo¶ci miêdzy nimi bym nie forsowa³
ale s± ma³¿eñstwem. Ciuchów nie nosi³em, ale widzia³em wielokrotnie (i cywilne, i pikowañce) na ekipie z Sanoka i mogê tylko poleciæ.
Viatorze - Kokosz to, fakt, wyroby z najwy¿szej pó³ki, ale te¿ CENY z najwy¿szej pó³ki... no po prostu mnie na niego nie staæ
.
Reszcie bardzo ³adnie dziêkuje za opinie
. Póki co wynika ¿e wszyscy trzymaj± ten sam, wysoki poziom... nie pomaga to w decyzji ;D.
Ja mam przeszywkê z MMarket i polecam. Dobry kontakt, dobra jako¶æ, cena przystêpna i wywi±zanie siê z terminu! Co jest nowo¶ci± jak dla mnie przy kontaktach z polskimi rzemie¶lnikami.
dzi¶ odebra³em przeszywkê od Medieval Market - SPES. Idealnie dopasowana...bardzo dobra jako¶æ za nisk± cenê...
no i wywi±zanie siê z terminu
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.