Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Imprezy 2005] Grodzisk Mazowiecki/4-7 Sierpieñ
> Prywatne Inicjatywy > Rota ¶w Jakuba
Stron: 1, 2, 3
S³odziutki
CYTAT
to was potruje i bêdzie spokój

I love Thy methods mad.gif devil.gif cool.gif cool.gif

Zastanówmy siê chwilê nad nasz± przynale¿no¶ci±: powinni¶my siê w³a¶ciwie wszyscy czuæ jak anglo-francuscy zgermanizowani pruscy Czesi z Mazowsza, Warmii, Ma³opolski i Dolnego ¦l±ska tongue.gif bigsmile2.gif Ale ¿e¶my se tygiel fundnêli! bigsmile2.gif

Adieu,
Dolcetto.
Spaszatoros
Dzi¶ zjad³em zupkê chiñsk± z chrzanem i zesma¿on± kie³bas± ja³owcow± (szybkie danie na ¶niadanie, na zasadzie gotowania na winie... co siê pod rêkê nawinie, ma³osk³adnikowe danie ¶mietnikowe). Tygiel straszny, ale smakowa³o... Mam nadzieje, ¿e i w tym przypadku bêdzie podobnie. Zreszt± co tu du¿o mówiæ. Mogliby¶my odtwarzaæ kamienne pos±gi z wysp Wielkanocnych, a i tak z t± ekip± by³oby ¶miesznie i sympatycznie. Kwestia odpowiednich proporcji krwi w alkoholu.
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Dobra do rzeczy!
Na Grunwaldzie da³o siê s³yszeæ takie g³osy:
- To co napisane powinni¶my zacz±æ wprowadzaæ w ¿ycie...
- Trzeba rozkaz wydaæ i ju¿, bo inaczej nikomu nie bêdzie siê chcia³o...

Nie mo¿emy zaprzepa¶ciæ tego co zaczêli¶my! Tak wiêc!

Apele obowi±zkowe!
Czwartek - 24.00
Pi±tek - 8.00; 24.00
Sobota - 8.00

W tych godzinach raczej nie wejdziemy w program organizatorom. A poza tym mo¿emy pokrzyczeæ po francusku.

Na apelach obowi±zuje strój pe³en + przynajmniej kij. Na apelach porannych zostanie dokonany przegl±d strojów. Te cztery apele nale¿y potraktowaæ jako ROZKAZ! A ROZKAZ nie wykonany na wojnie grozi...

Pa
von Frisch
Jak chodzi³em do ogólniaka (nie ¿ebym siê chwali³ bum.gif ) to mieli¶my takie powiedzenia na nasz± psorkê od matmy: "Jej nikt nie lubi bo ona ci±gle krzyczy... a dlaczego ci±gle krzyczy? Bo jej nikt nie lubi..." cool.gif

Ale to tak na marginesie tongue.gif

Co do francuskiego to przyda³o by siê przed wyjazdem, ¿eby ka¿dy co¶ tam sobie poczyta³ (np s³ownik) i nauczy³ siê podstaw takich jak "dzieñ dobry", "dowidzenia", "dobranoc", "dziêkujê" itp... Bo na t± chwilê to podej¿ewam, ¿e sobie nie pogadamy icon_wink.gif

Ma³y podrêczny s³owniczek:

tak - oui [ ³i ]
nie - no (non) [ no, n± ]
proszê - s'il vous plait [sil vu ple]
dziêkujê - merci [mers-i]
dziêkujê bardzo - merci beaucoup [mers-i boku]
przepraszam - pardon [ pard± ]
dzieñ dobry - bonjour [ b±¿ur ]
dobry wieczór- bonsoir [ b±suar ]
do widzenia - au revoir [ o revuar ]
Jak siê nazywasz? - Comment t'appelles-tu? [ kom± tapelty? ]
Nazywam siê... - Je m'appelle... [ ¿emapel ]
Jak sie masz? - Comment allez-vous? [ kom± alevu? ] / Ça va? [ sava? ]
Nie rozumiem - Je ne comprends pas. [ ¿e ne kompr±pa ] <- to siê przyda jak kogo¶ z³api± anemiczni angole smile.gif

Pozdrawiam
Marcin Waszkielis
¦wierzy, mo¿e nauczysz nas jeszcze paru francuskich sztuczek bigsmile2.gif .
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

A ja wymy¶li³em piosenkê na kaca lub po popijawie. cool.gif

Aluette, ¿ule aluette.
Aluette, ¿ule aluet!

Pa
von Frisch
Monsieur Wo³czko, vous revez? smile.gif Francuskich sztuczek to mogê uczyæ conajwy¿ej p³eæ piêkn± cool.gif

Saluer
S³odziutki
CYTAT
Dzi¶ zjad³em zupkê chiñsk± z chrzanem i zesma¿on± kie³bas± ja³owcow± (...)  

Mogliby¶my odtwarzaæ kamienne pos±gi z wysp Wielkanocnych, a i tak z t± ekip± by³oby ¶miesznie i sympatycznie. Kwestia odpowiednich proporcji krwi w alkoholu.

Piêkny przyk³ad kuchni typu fusion icon_wink.gif Yyy... Pardon: Le Fuzj± bigsmile2.gif

Mam nadziejê, ¿e siê dobrze zrozumieli¶my, Spaszu. Mi taki tygiel pasuje smile.gif smile.gif

Buziaczki,
Suessermann.
Marcin Waszkielis
CYTAT
Francuskich sztuczek to mogê uczyæ conajwy¿ej p³eæ piêkn±

Dla Ciebie wszystko Monsieur ¦wierzua bigsmile2.gif
Tunia
messieurs od francuskich sztuczek jestem tu ja, tak?

bon
n'oubliez pas qui est le chef dans la cusine

devil.gif
Czarny
Oj, frenchies Ale macie gadane... bum.gif Wy to tak na trze¼wo? Bo a¿ sie wierzyæ nie chce... mad.gif
Tunia
ja mam sta³y poziom alkoholu we krwi :P

c'est bien, c'est bon

et il vous faut un peut de discipline
von Frisch
A ja kurna szyje namiot ju¿ drugi dzieñ i mnie normanie ju¿ paluchy bol±... bum.gif Pocieszam siê faktem, ¿e bêdê mia³ wyczosnkowany ultrasowy lniany soldier tfu znaczy soldat (?) ;)

A i tak pewnie wyjdzie krzywy, pokraczny, dziurawy i bêdzie przecieka³ tongue.gif

Bonne nuit, faites de beaux reves
Mathias Frais
Owen
Hehe
Sam pamiêtam jak szy³em kiedy¶ wlasny namiot przed I³¿±, Palce by³y zmasakrowane smile.gif. Jedna rada, nie id¼ na prowizorkê, bo zostanie Ci ona na zawsze smile.gif.
Pozdrawia w³a¶ciciel namiotu ukoñczonego w 3/4 od 2 lat icon_wink.gif .
Spaszatoros
Ja mam pytanko, tak maksymalnie offtopic, ale wiem, ¿e wszyscy tu zagl±daj± wiêc zadam to pytanko. Macie skype'a? Jak macie to mo¿emy sobie robiæ konferencje.
Verona
A ja takie pytanko od strony organizacyjnej - jak tam jest z zapleczem sanitarnym? czy jak co¶, to bêdzie gdzie siê umyæ? dla mnie to b.wa¿ne, bo od razu muszê gdzie¶ wyjechaæ i nie bêdê mia³a ani minutki w domu styczno¶ci z umywalk± icon_redface.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Jest tam kran z wod±. Prysznica niet. Jest te¿ drewniana latrynka z kotar±. Ale o zapleczu sanitarnym to najlepiej jakby Owen siê wypowiedzia³. icon_wink.gif

Pa
Owen
Hej
Wiecie, tam narazie jest ¶ciernisko ale bêdzie... HO HO, ALE BÊDZIE...!!! icon_wink.gif
Bêdzie wydzielona strefa mycia siê z Bali± kranem i parawanikiem smile.gif. Taki jest plan, Poza tym Veroan jak by¶ bardzo potrzebowa³a to nie ma problemu bo ja mieszkam 2km dalej i tam mam ju¿ ³azienke kuchnie i inne zdobycze cywilizacji smile.gif.
Pozdrawiam
Tunia
proponujê równie¿ zabranie ze sob± jak¿e medievalnego elementu - czyli chusteczek dla niemowl±t - s± zbawienne, cudowne, boskie i w ogóle nie potrafiê siê bez nich obej¶æ smile.gif najlepsza zdobycz cywilizacji poza soczewkami kontaktowymi ;)

a propos off topika - ja skype mam, nick w profilu, ale jestem tam dostêpna najwczesniej ok 18 (w pracy gadaæ z Wami nie bede ;P)

ps. wygl±da na to, ¿e zostawi³am w³±czone gg - ale mnie tam nie ma :P

allons enfants tralalala
S³odziutki
CYTAT
Oj, frenchies Ale macie gadane...  Wy to tak na trze¼wo? Bo a¿ sie wierzyæ nie chce...  

Pociesz siê, Seba, ¿e jedynym prawowitym królem Francji jest mi³o¶ciwie nam panuj±cy Henryk V mad.gif tongue.gif

CYTAT
proponujê równie¿ zabranie ze sob± jak¿e medievalnego elementu - czyli chusteczek dla niemowl±t - s± zbawienne, cudowne, boskie i w ogóle nie potrafiê siê bez nich obej¶æ

Dok³adnie! Dziêki takim chusteczkom dziewczyny s± szczê¶liwe (czy¶ciochy przecie¿ wrodzone), mê¿czy¼ni s± szczê¶liwi bo dziewczyny s± szczê¶liwe, nikt nie narzeka ¿e nie mka siê gdzie umyæ, a efekt jest wysoce zadowalaj±cy. Szczerze polecam!

Swoj± drog±, z opakowania takich chusteczek dowiedzia³em siê pewnego dnia, sk±d pochodzi s³owo "giermek". Otó¿ "chusteczki dla dzieci" to po wêgiersku gyermek co¶tam co¶tam smile.gif

CYTAT
A i tak pewnie wyjdzie krzywy, pokraczny, dziurawy i bêdzie przecieka³  

Nic siê nie martw, Frisch. Po³owê naszego namiotu uszyli¶my w ogromnym po¶piechu, a teraz rozbija siê prosto, schludnie i równo smile.gif I najlepiej po ciemku, na wyczucie. No i nie przecieka smile.gif

Pozdrawiam serdecznie,
S³odziutki.
Verona
ja tam nie narzekam, jak nie ma gdzie sie umyc, chusteczki mog± byæ, ale troche nie wypada pachniec potem i dymem jako pani opiekun na wyprawie... smile.gif
A namiocik ju¿ tu¿ tu¿ ¿eby zacz±³ siê zszywaæ w ca³o¶æ, tylko paluchy bol±, bo Frisch kurcze sobie wymy¶li³ tysi±ce zak³adek ;)
Czarny
Dziêki S³odziutki za poparcie! Sorki, ale jako¶ za frenchies nie przepadam... Mam to te¿ do w³ochów mad.gif
S³odziutki
CYTAT
tylko paluchy bol±, bo Frisch kurcze sobie wymy¶li³ tysi±ce zak³adek ;)

Polecam kombinerki i 15-centymetrowe ig³y. Jak wpadniecie w rytm, to idzie ca³kiem szybko smile.gif

Buziaczki,
Suessermann.
Tunia
Cormac sobie zrobi³ skórzany naparstek i te¿ u¿ywa³ kombinerek
szybko mu posz³o ;)
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Zwariowane te nasze wojsko. dunno.gif

Pa
-----------------------------
Gdy Angolem orasz pole
Król postawi dwa jabole icon_wink.gif
von Frisch
CYTAT(S³odziutki)
Pociesz siê, Seba, ¿e jedynym prawowitym królem Francji jest mi³o¶ciwie nam panuj±cy Henryk V   mad.gif    :tongue:  

Ten siê smieje kto siê smieje ostatni smile.gif Zobaczymy jak bêdziecie siê m±drzyæ wredni angole jak przyjdzie Joanna d'Arc tongue.gif

p.s. Henryk V vous etes MERD mad.gif Que le diable t'emporte! Que dieu nous ait en garde! Joanna D'Arc que dieu la bénisse! Vive La France!!! cool.gif

Mathias Frais
von Frisch
Abstra h uj±c (nie wiem czemu ten wyraz jest pisany jako czosnek smile.gif ) od tematu, w³a¶nie przed chwil± rozmawia³em z Mathiasem Noir i s³usznie zauwa¿y³ i¿ czas ostatnio strasznie szybko leci... Jeszcze niespe³na dwa tygodnie temu mieli¶my 1410 a nie zd±¿ysz siê obejrzeæ i bêdzie 1415... i we¼ tu cz³owieku nie zbankrutuj na kremach anty zmarszczkowych dla kochanek cool.gif

Pozdrawiam
Mathias Frais
Tunia
hehe
to ju¿ wiem czemu jestem taka zmêczona
wszystko kumam

to ja siê mo¿e napijê (un petit vin rose!!! ) a potem cofnê siê nieco w latach

a ¿eby nie by³o - informuje uprzejmie, ¿e na wojnie pojawiê siê po¼nym wieczorem w pi±tek (no mo¿e wczesnym) mam w planie po³o¿yæ sie i zostaæ napojona alkoholem, domagam siê, ¿eby Rota ³adnie sie z tego wywi±za³a ;) bo w sobotê nie bêdzie jedzenia smile.gif
Basia
No to ju¿ normalnie szanta¿ jest smile.gif
Tunia
ano ano smile.gif
jest
przyznajê siê do tego bez bicia
ale mam za sob± i przed sob± mega zasuwanie w pracy i mi siê nalezy smile.gif

Basiu btw - baaaardzo têskniê za moim pratchettem smile.gif))))) wezmiecie go ze sob± na wojnê
von Frisch
Taa, my Ciê napoimy w pi±tek a w sobotê i tak bêdziemy musieli sami je¶æ robiæ bo nam kucharka zabyje od %tów bum.gif

No ale jak mus to mus cool.gif
Tunia
nie - ja na kacu ¶wietnie gotujê :>
tak¿e proszê siê nie krêpowaæ i wlewaæ we mnie dowolne ilo¶ci alkoholu póki nie upadnê

a potem bêdê ¶piewaæ po francusku :D lub angielsku
von Frisch
CYTAT(Tunia)
nie - ja na kacu ¶wietnie gotujê :>
...a potem bêdê ¶piewaæ po francusku :D lub angielsku

Najlepiej obel¿ywie po angielsku ¿eby zdeprymowaæ przeciwnika tongue.gif
Tunia
ale ja jestem neutralna, tak? w koñcu organizator ze mnie
wiêc bêdê ¶piewaæ w obu jêzykach a co mi tam
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Proponujê po wodzie ognistej zrobiæ w swoim gronie dwa konkursy:

Dla kobiet - Kankan
Dla Mê¿czyzn - na najbardziej zbere¼n± i zabawn± piosenkê tongue.gif

Wszyscy s± za?

Pa
Tunia
ja nie jestem za :P ja nie nosze majtek pod sukni± - nie ma mowy ;P:P:P devil.gif
von Frisch
Oj tam, jak bêdziemy przejmowaæ siê takimi detalami to jeszcze nas Anglicy pokonaj± smile.gif
Tunia
hehe
i Ci dam detale
czekaj czeka
zobaczysz - Cormac podniesie brew i bêdziesz mia³
von Frisch
Ja tam nie o Cormaca siê bojê, gorzej jak Weronika podniesie brew bum.gif
Tunia
to nie brykaj - bo oboje podnios± i bêdzie wtedy - co gorsza w obu przypadkach dostanie siê Tobie devil.gif
von Frisch
Manque de pot! Pozostaje siê upic pijacy.gif
wenflon
Tak czytam i czytam i juz sie doczekac nie moge. Moznaby podlym angolom zgotowac jakas straszliwa niespodzianke w nocy, ale ciiii...szpiedzy. Podczas szlifowania naszego pieknego jezyka przypomnialem sobie piosenke Frère Jacques i trafilem na jej niemiecki odpowiednik icon_wink.gif

Bruder Jakob, Bruder Jakob,
Schläfst du noch? Schläfst du noch?
Hörst du nicht die Glocken?
Ding dang dong, ding dang dong.

Rotmistrz! Wpisac na liste piesni do nauczenia! crazy.gif

Pierre Tricheur
Tunia
nie zapomnijcie sie po francusku nauczyc ;)
i po angielsku -w ramach dywersji smile.gifsmile.gif
S³odziutki
CYTAT
Dla kobiet - Kankan

Normalnie podniosê brew! mad.gif
Tunia
S³odziutki - Ty co najwy¿ej jeste¶ prawie jak Cormac devil.gif Gwyn te¿ próbowa³ tak podnie¶æ i tez jest prawie jak Cormac devil.gif

hihi

moze ucieknê z pracy w piatek :D
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

CYTAT
Rotmistrz! Wpisac na liste piesni do nauczenia!

Najpierw musimy przeæwiczyæ j± na polu. Oczywi¶cie t± pie¶ñ. tongue.gif

Pa
EwKa
Aaaaa!!! Ja nie moge sie wyrwac z pracy:((( a sie takie wspaniale brewerie szykuja...
Czarny
Sorki frenchies ale Wam to sie chyba co¶ por±ba³o Przecie¿ to Frere Jacques to jaka¶ tam badziewna pioseneczka, której sie bachory w szkole ucz± No ale w³a¶nie takie jest francuskie wojsko no.gif Z reszt± historia doskonale to pamiêta - ten 1415 rok...
von Frisch
Ty idz lepiej na herbate fajfokloku jeden tongue.gif
wenflon
Oj tam, oj tam...w 1415 to z winy marnego wylegu zab i slimakow...
Czyzby jakis rozlam w Rocie? Czyzby podzielil nas Kanal La Manche? cool.gif

P±p± trutu ³i³i haha

Viva Las Ve..tfuu...Viva La France bigsmile2.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.